logo
13 MAYIS 2026

9. hafta tek maçla başlıyor

Süper Lig'de 9. haftanın perdesi açılıyor

06.10.2022 11:00:00
9. hafta tek maçla başlıyor
9. hafta tek maçla başlıyor

Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta mücadelesi, yarın yapılacak Gaziantep FK-Adana Demirspor maçıyla başlayacak.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, ligde 9. haftanın programı şöyle:

Yarın:

20.00 Gaziantep FK-Adana Demirspor (Kalyon)

8 Ekim Cumartesi:

14.30 İstanbulspor-MKE Ankaragücü (Esenyurt Necmi Kadıoğlu)

17.00 Fraport TAV Antalyaspor-Arabam.com Konyaspor (Corendon Airlines Park Antalya)

20.00 Bitexen Giresunspor-Beşiktaş (Çotanak Spor Kompleksi)

9 Ekim Pazar:

14.30 HangiKredi Ümraniyespor-Yukatel Kayserispor (Atatürk Olimpiyat)

17.00 Atakaş Hatayspor-Corendon Alanyaspor (Yeni Hatay)

20.00 Fenerbahçe-VavaCars Fatih Karagümrük (Ülker)

10 Ekim Pazartesi:

20.00 Trabzonspor-Kasımpaşa (Şenol Güneş Spor Kompleksi)

20.00 Medipol Başakşehir-Demir Grup Sivasspor (Başakşehir Fatih Terim) AA

Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda

Sezon başında Fenerbahçe'ye gitmeden önce Kerem Aktürkoğlu'nu arayıp Beşiktaş'a davet etti. Lig devam ederken milli futbolcuyla bağlantılarını kesmedi

13.05.2026 15:43:00
Haber Merkezi
Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda
Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda
Sezon başında Fenerbahçe'ye gitmeden önce Kerem Aktürkoğlu'nu arayıp Beşiktaş'a davet etti. Lig devam ederken milli futbolcuyla bağlantılarını kesmedi. Aziz Yıldırım'ın başkan seçilmesi durumunda ilk gidecekler arasına kendisini yazacağından korktğunu bildiği Kerem'i yine aradı. Orkun Kökçü, Beşiktaş için her şeyi yapıyor. İşte transfer pazarından sızanlar...






Aziz Yıldırım'ın başkan seçilmesi durumunda kendisi ile devam etmeyeceğini düşünen Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'dan eski takım arkadaşı Orkun Kökçü üzerinden Beşiktaş'a transferi için yol yapmaya başladığı iddiası gündemdeki yerini koruyor. Hem kızı Yaz Yıldırım'ın "Kerem iyi futbolcu değil. Fenerbahçe'ye yakışmaz" sözünün Aziz Yıldırım'a ait olduğuna inanan Kerem'in hem de maaşının Yıldırım'ın karşısına başkan adayı olarak çıkacak Hakan Safi tarafından ödendiği için Fenerbahçe'de daha fazla barınamayacağına inandığı söyleniyor.






FENERBAHÇE YÜZÜNDEN İSTAN ETMİŞTİ

Kerem için Benfica ile ilk temas kuran aslında Beşiktaş'tı. Hatta Başkan Serdal Adalı, "Benfica başkanı Kerem'in oynamak istediği takımın Beşiktaş olduğunu biliyor" açıklamasını bile yaptı.

Fenerbahçe'de yaşadığı baskının altından kalkmakta zorlanan Kerem bir ara, Orkun Kökçü ile konuşmasında tarihi bir itirafta bulunduğu iddia edilmişti: Beşiktaş'a gelseydim bunlar olmazdı.






HENÜZ ORTADA BİR GÖRÜŞME YOK

Orkun daha Fenerbahçe'ye gitmeden önce de Kerem Aktürkoğlu'nu arayarak Beşiktaş'ı tercih etmesini tavsiye ettiği haberleri de basında yer almıştı:

- Galatasaray'dan neden kaçtığını biliyorum. Fenerbahçe'ye gidince farklı mı olacak sanıyorsun. Bana dert yandığın adamlar sana Fenerbahçe'de rahat verecek mi sanıyorsun. Huzur Beşiktaş'ta.

Beşiktaş'ın şu an için ortada resmi bir teklifi yok... ancak satış konusu gündeme gelirse çok sürpriz rakamların ortaya çıkabileceği konuşuluyor.

Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!

Başkan Serdal Adalı ilk etapta "kesinlikle olmaz" noktasındaydı... ancak Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın da, "bize futbolcunun delisi lazım" deyince Jhon Duran'ın Beşiktaşlı olması için bir süreç başlatıldı

13.05.2026 15:31:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!
Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!
Başkan Serdal Adalı ilk etapta "kesinlikle olmaz" noktasındaydı... ancak Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın da, "bize futbolcunun delisi lazım" deyince Jhon Duran'ın Beşiktaşlı olması için bir süreç başlatıldı. Kulübü Al-Nassr kiralama bedeli istemez, Jhon Duran da 2 milyon Euro maaş karşılığında siyah-beyazlı formayı giymeyi kabul ederse yeni sezonda Süper Lige dönebilir.






Aynı zamanda Galatasaray'a Yaser Asprilla'yı getiren Jhon Duran'ın menajeri Jon Herrera, Ocak ayında oyuncusunu sarı-kırmızılı yöneticilere önermişti... ancak karşılık bulamamıştı. Şimdi de arayışlarının bir karşılığı yok. Çünkü Okan Buruk, Jhon Duran gibi sadece Osimhen'e alternatif olacak bir golcü istemiyor, Osimhen'le beraber oynatabileceği de bir golcü istiyor. Bu yüzden Duran'a pek sıcak bakmıyor... hem de "çok beğenmesine" rağmen.






3 OYUNCUYU BEŞİKTAŞ'A ÖNERDİ

Duran'ın menajeri ise Türkiye'den ayrılmıyor. Ortağının oyuncuları Sasa Kalajdzic, Bayern'in sağ beki Konrad Laimer ve Nordi Mukiele'ye takım arayan Herrera, bu 3 oyuncunun yanı sıra ayrıca Galatasaray'ın istemediği Yaser Asprilla ve Jhon Duran için de Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı ile görüştü. Ayrıca aynı görüşmede Beşiktaş'ın başına dert olan vatandaşı Elan Ricardo ve Joao Mario'ya takım bulma sözü verdi.






DURAN ZENİT'TE DE TUTUNAMADI

Herrera, Jhon Duran'la ilgili Adalı'yla yaptığı görüşmede can alıcı ifadeler kullandı. Fenerbahçe'den sonra Zenit'te de tutunamayan oyuncusunun Beşiktaş gibi bir takımda son şansını oynayacağını bildiğini savundu. Fenerbahçe'ye geldiği rakamın belki de 10'da 1'ine siyah-beyazlı formayı giyebileceğini iddia etti. Hatta Beşiktaş'a sözleşmesine "kulübün değerlerine aykırı bir hareket yapması durumunda sözleşmesini tek taraflı fesih maddesi eklemeyi bile..." teklif etti.






FENERBAHÇEE'NİN 10'DA 1'İNE GELECEK

Başkan Serdal Adalı, Jhon Duran ismini ilk duyduğunda "kesinlikle hayır" diyordu ancak menajerinin Kolombiyalı yıldızın "son şans" diyerek Beşiktaş'ta oynamak istemesinden etkilendiği iddia edildi.






BEŞİKTAŞ RİSK ALACAK

Bu arada Jhon Duran'ın ismi ortaya ilk çıktığı toplantıda Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" dedi.
Sergen Yalçın ise "bize futbolcunun delisi lazım" diyerek destek oldu. Eğer Beşiktaş, Jhon Duran'ı bedava kiralayıp 2 milyon net maaş teklifi kabul edilirse risk almaya karar verdi.

UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı

Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA’nın kapıda bekleyen cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor

13.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA'nın kapıda bekleyen 15 milyon Euro'luk cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor. Kulüp sponsorluklar ve gayrimenkullerle 100 milyon Euro seviyesinde bir nakit gücüne ulaşsa da, harcama limitleri ve UEFA'nın kısıtlamaları ancak 40-55 milyon euro arasında (bonservis, maaş, vergi, menajerlik ücreti) bir transfer bütçesine izin verecek.






Ortalık yanıyor... Hakan Safi'nin Rafael Leao'ya gittiği, 50 milyon euro bonservis teklif ettiği iddia ediliyor. Aziz Yıldırım'ın dünya yıldızları için nabız yokladığı konuşuluyor. En son 2013-14 sezonunda şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe taraftarı için tüm bunlar "güzel hayaller" tadında... ancak bir de "hayatlar" yani gerçekler var.






UEFA BU CEZAYI NEDEN KESMİŞ OLABİLİR?

İddialara göre (henüz resmileşen bir durum yok), UEFA kestiği/keseceği 15 milyon euro'luk cezayı Haziran ayının ilk haftasında resmileştirecek.

UEFA'nın bu cezayı; kadro maliyeti, maaş bütçesi ve transfer harcamalarının, UEFA'nın "Finansal Sürdürülebilirlik kurallarındaki gelir/gider oranı aşıldığı için kesebilir ancak. Bu rakam yeni gelecek başkanın transfer bütçesi üzerinde doğrudan bir baskı yaratacak.






HARCAMA LİMİTLERİ SIKINTI OLACAK

Aziz Yıldırım da seçilse, Hakan Safi de başkan olsa Fenerbahçe 2026-27 sezonu için "nakit zengini ama limit fakiri" olarak ortada dolanacak.

Kulübün kasasına giren gayrimenkul ve sponsorluk gelirleri sayesinde 100 Milyon Euro seviyelerine kadar bir nakit gücü olsa da, UEFA'nın Harcama Limitleri sıkıntı yaratacak.






LEAO'DAN BAŞKA TRANSER OLMAZ

Gelen bilgilere göre 15 Milyon Euro'luk UEFA cezası kesinleştiği anda mevcut maaş bütçesinin (Kante de dahil) de korunması durumunda Fenerbahçe'nin yeni transferler için bonservis artı maaş toplamında 40 ila 55 Milyon Euro arasında bir "hareket alanı" olabilecek.

Bu da Leao'nun bonservisini karşılamaya bile yetmez. Daha teknik direktör ve santrfor transferi tamamlanmadan Fenerbahçe köşeye sıkışır.






1/3 FENERBAHÇE'NİN BELİNİ BÜKECEK

Bankalar Birliği'nden çıkılması Fenerbahçe'nin elini her ne kadar rahatlatsa da, UEFA cezasının gölgesinde "satmadan almak" imkansız gibi olacak. Bu durumda Asensio, Nene, Oosterwolde gibi isimlerin satışları belki de zorunlu olacak. Ancak satış gelirinin limite katkısı ancak 1/3 olacak. Yani Oosterwolde 30 milyon euro'ya satılsa bile limit 10 milyon euro açılacak.

Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci

Fenerbahçe Ederson'u gönderip yerine Dibu Martinez'i getirmek istiyor 
 

13.05.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci
Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci
Fenerbahçe 12 milyon euro maaş ödediği Ederson'u gönderip yerine Aston Villa'da 9.3 milyon euro kazanan Dibu Martinez'i getirmek istiyor. Ancak iki kapı gibi dert var: Birincisi; Ederson'un yazıldığı Al-Nassr'ın kalesinde Brezilya'nın 1. kalecisi Bento var. İkincisi de; İngiliz ekibi 2029'a kadar sözleşmesi olan Arjantinli kaleci için ne kadar bonservis isteyecek?






Aziz Yıldırım seçilir seçilmez ilk işi Ederson'u göndermek olacak. Buna kesin gözüyle bakılıyor çünkü Aziz Başkanı tanıyan herkes, 12 milyon Euro yıllık maaş verip de bu kadar büyük hatalar yapan ve isteksiz oynayan bir ismi asla kulüpte  tutmayacağını düşünüyor. Yıldırım'a göre Brezilyalı sadece saygısız değil aynı zamanda "çok da pahalı" bir kaleci. Aldığı maaşı hakketmiyor.






Gelen bilgilere göre Aziz Yıldırım'ın futbol yapılanmasını teslim etmeyi düşündüğü ekip transfer operasyonlarını ara vermeden devam ettiriyor. Hedef 8 Haziran sabahı başkan seçilir seçilmez teknik direktör ve en az 2 yıldız transferini açıklamak.






AYNI ZAMANDA LIVAKOVIC DE MENAJERİ

Bu kapsamda Yıldırım'ın transfer ekibi bir taşla iki kuş vurmak için Arjantinli menajer Gustavo Goni ile bir araya geldi. Bu görüşemede Goni'ye, hem "Livakovic'le çalışamayacağız" denildi. Hem de Dibu Martinez'in durumu soruldu.






Hırvat kalecinin Fenerbahçe'ye transferi sürecinde etkin rol oynayan ve sezon başında Girona'ya götüren Arjantinli menajer de Dinamo Zagreb'in Livakovic'le devam etmek istediğini anlattı.  Aziz Yıldırım'ın transfer ekibi de orta yol bulmaya istekli olduklarından bahsetti.






25 MİLYON EURO'LUK BEKLENTİ ZOR

Fenerbahçe'nin 12 milyon Euro kazanan Ederson'u gönderip Aston Villa'da 9.3 milyon euro kazanan Dibu'yu transfer etmesi ciddi bir operasyon gerektiriyor. Çünkü gösterdiği peformans sonrası Ederson için kimsenin sözleşmesinde yazdığı 25 milyon euro'luk serbest kalma bedelini ödemesi beklenmiyor.






AL-NASSR'IN KALESİNDE BENTO VAR

Ayrıca Brezilyalı eldiven için Al-Nassr'dan bahsediliyor. Ancak kalesinde Ederson'u Brezilya Milli Takımı'nda yedeğe iten Bento var. Bir de Inter'in ilgisi var. Ancak İtalyanlar için çok pahalı.

Ayrıca Aston Villa'nın da 2029'a kadar sözleşme verdiği Dibu'yu çok da "ucuza" bırakması beklenmiyor. En kötü ihtimalle 15 milyon euro'luk bir bonservis bedelinden bahsediliyor.

Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç

Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği sınavına çıkacak Trabzonspor için Ankara’nın ayazlı gecesi sadece tur değil, gelecek sezonun kaderi için de hayati önemde. Gençlerbirliği'nin geçilip finalde Konyaspor'un elinden kupayı almak bordo-mavililer için daha fazla tatil, Avrupa’da kısa yol ve transferde rahatlama demek. Kayıp halinde ise bordo-mavilileri 23 Temmuz’da başlayacak yıpratıcı bir maraton bekliyor

13.05.2026 11:31:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor için sezonun en kritik maçlarından birisi daha geldi, çattı. Bu akşam Ankara'da Gençlebirliği'ne konuk olacak bordo-mavililer için Türkiye Kupası'nda finale kalmak ve sonrasında Konyaspor'u yenip şampiyon olmak pek çok şeyi etkileyecek...

- UEFA Avrupa Ligi'ndeki takımın kaderi.
- Yeni sezonun ne zaman açılacağı.
- Transfer operasyonunda yapılacak revizyon.






DAHA FAZLA DİNLENME VE TATİL

Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başarırsa bir taşla birkaç kuş birden vuracak. Bu senaryoda sezonu 20 Ağustos'ta yeni sezon başladığında açacak oyuncular güzel güzel dinlenip, tatil yapıp, kafaları dinç bir şekilde yeni sezona girecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde sadece 1 eleme turu oynanacak. Bu yol, aynı zamanda Konferans Ligi'ni garantilemek ve Avrupa'da grup aşaması heyecanını cebe koymak anlamına geliyor.

Olası rakipler ise zorlu: Braga, Olympiakos, Rangers, FC Kopenhag, Ferençvaros, Viktoria Plzen, RB Salzburg, Celtic, Shamrock Rovers, KuPS Kuppo, Hapoel Beer Sheva, FC Drita.






HER DURUMDA ZORLU RAKİPLER

Kupanın kaybedilmesi durumunda ise Trabzonspor'u hem fiziksel hem de zihinsel olarak yıpratıcı bir süreç bekliyor olacak. Sezon 23 Temmuz gibi çok erken bir tarihte açılacak. Bu da hazırlık kampının kısalması ve maç trafiğinin erken yoğunlaşması demek.

Takım ayrıca Avrupa Ligi grupları için tam 3 eleme turunu geçmek zorunda kalacak. Erken açılan sezon ve yoğun maç trafiği, Süper Lig'in başlangıcında takımı fiziksel olarak zorlayacak.






Bu süreçte olası rakipler de yine zorlu olacak: Braga, Olympiakos, FC Kopenhag, Viktoria Plzen, Karabağ, M. Tel Aviv, Anderlecht, Pafos, Ajax.






Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de başkan seçilmesi durumunda futbolun patronluğunu Batuhan Özdemir'e vereceği konusunda ciddi bir gündem oluştu

13.05.2026 11:14:00 / Güncelleme: 13.05.2026 11:19:02
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak
Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de başkan seçilmesi durumunda futbolun patronluğunu Batuhan Özdemir'e vereceği konusunda ciddi bir gündem oluştu. Efsane başkan iddialara göre genç yöneticiye "Harry Kane ya da en az o ayarda bir golcü getir" diyecek.

Ayrıca 2027'deki başkanlık seçimine hazırlayacak. Bununla da yetinmeyecek; babası Nihat Özdemir'den de Saracoğlu stadının 60 bin kapasiteye çıkarılması için çalışmasını isteyecek. İnşaatı bedavaya getirecek. 







Fenerbahçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, gelecek hafta Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyecek. Yönetim kurulu üyelerini tanıtacak. Efsane başkanın listesinde en dikkat çeken ismin, kendi döneminin eski Asbaşkanı Nihat Özdemir'in oğlu Batuhan olacağı konuşuluyor.

HARRY KANE'İ BİTİRECEK İSİM

İddialara göre Batuhan Özdemir sadece futbolu yönetmekle kalmayacak... Ayrıca sezon sonunda (2027 yılında) yapılacak seçimde de Yıldırım tarafından başkan adayı olarak parlatılacak. Özdemir bu süreçte özellikle Harry Kane'in adının olduğu yıldız isimlerden birinin transferini bitirecek.







STADI ÖZDEMİR'E BEDAVA YAPTIRACAK

Yıldırım ayrıca şampiyonluğun garantilenmesinin ardından Saracoğlu'nun yenilenmesi için Nihat Özdemir'in öncülüğünde Saracoğlu Stadı'nın yenilenmesi ve kapasitesinin artırılması projesinin startını verecek.

Gelen bilgilere göre 2024'teki seçim projesinde "Burası Kadıköy buradan çıkılmaz diyeceğiz" diyerek ortaya attığı projeyi Özdemir'in şirketi Limak ücretsiz üstlenecek. Proje kapsamında çatı 3 metre yükseltilecek. Kapasite 60 bin kişi olacak.







BARCELONA STADINDAN ÖRNEK

Özdemir ailesinin hayali ise Fenerbahçe'nin lig maçlar oynanırken inşaata başlamak... Nihat Özdemir buna örneği de şirket olarak yapımını üstlendikleri Nou Camp'tan veriyor. Maçlar oynanırken de stadın inşaatının devam edebileceğini savunan Özdemir, "Barcelona maçlarını oynuyor ve inşaat devam ediyor. Hiçbir şey olmuyor" diyerek fikrini savunuyor.







LİSTEDE KADIN ADAY HANDE TİBUK






Bu arada Yıldırım'ın Pazartesi günü açıklayacağı yönetim kurulu listesinde kendisiyle özdeşleşen Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Ekşioğlu, Önder Fırat, Selim Kosif gibi isimler yeniden yer alacak. Ayrıca Batuhan Özdemir'in yanı sıra Ülker Grubu'nu temsilen Ahmet Özokur ve genç temsilciler Fatih Öztürk, Hande Tibuk, Emin Selim Akgül ve Emrah Tünay'ın da listede olması bekleniyor.

Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı

Galatasaray'ın Uruguaylı yıldız futbolcusu Lucas Torreira, İstanbul Beyoğlu'nda kız arkadaşıyla birlikte gittiği bir alışveriş merkezinin kafesinde yumruklu saldırıya uğradı

13.05.2026 10:40:00
Haber Merkezi
Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı
Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı
Galatasaray'ın Uruguaylı yıldız futbolcusu Lucas Torreira, İstanbul Beyoğlu'nda kız arkadaşıyla birlikte gittiği bir alışveriş merkezinin kafesinde yumruklu saldırıya uğradı.

Olayın ardından ticari taksiyle kaçmaya çalışan saldırgan polis ekiplerince kıskıvrak yakalanırken, saldırının arkasından aylardır süren korkunç bir taciz ve tehdit silsilesi çıktı.

Kafede sözlü taciz arbedeye dönüştü

Olay, Beyoğlu Camiikebir Mahallesi'nde bulunan bir AVM'de akşam saatlerinde meydana geldi. Lucas Torreira, kız arkadaşı İ.B. ile birlikte bir kafeden çıktığı esnada, kendisini uzun süredir takip ettiği öğrenilen 32 yaşındaki röntgen teknikeri Yusuf Y.'nin sözlü tacizine uğradı.

Sözlü tacizin ardından saldırgan, Uruguaylı futbolcuya fiziki saldırıda bulunarak yumruk attı. Araya giren Torreira'nın 39 yaşındaki şoförü E.S., futbolcuyu korumak amacıyla saldırgana müdahale ederek yumrukla karşılık verdi.

Olay yerinde yaşanan arbedenin ardından saldırgan Yusuf Y., hızla bir ticari taksiye binerek kaçmaya çalıştı. Ancak AVM'nin güvenlik görevlileri ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu taksi önü kesilerek durduruldu ve şüpheli gözaltına alındı. Saldırı sonucunda Torreira'nın sol kaşı ile gözü arasında hafif kızarıklık oluştuğu, genel sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Uzaklaştırma kararına rağmen tetikçi tehdidi savurmuş



Emniyette ifadesi alınan Torreira, şüpheliden şikayetçi olurken, yürütülen soruşturmada kan donduran detaylar gün yüzüne çıktı.

Daha önce "kasten yaralama" suçundan kaydı bulunan şüpheli Yusuf Y.'nin; Galatasaray iletişim ekibinde görevli İpek B.'yi, Torreira'nın eski sevgilisi Devrim Özkan'ı ve bizzat Lucas Torreira'yı aylardır sosyal medya üzerinden aralıksız taciz ettiği belirlendi.

Torreira'nın bu durum nedeniyle geçmişte şüpheli hakkında mahkemeden 45 günlük uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Buna rağmen tacizlerini sürdüren zanlının, sosyal medya hesaplarında Torreira'yı hedef alarak ölüm tehditlerinde bulunduğu ve gerekirse futbolcuyu vurdurmak için "tetikçi kiralayacağını" yazdığı tespit edildi.

Gözaltındaki şüphelinin adliyeye sevk edilmesi beklenirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu başlangıç tarihini resmen duyurdu

12.05.2026 19:20:00
Haber Merkezi
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu başlangıç tarihini resmen duyurdu.

Galatasaray'ın şampiyonluğuyla tamamlanan rekabet dolu sezonun ardından, yeni sezon için geri sayım başladı.







Açılış 14 Ağustos'ta

TFF Yönetim Kurulu'nun belirlediği takvime göre, Süper Lig'de 2026-2027 sezonu 14 Ağustos 2026 tarihinde oynanacak açılış müsabakasıyla başlayacak. 18 takımın yer alacağı ligde ilk yarı, 21 Aralık 2026 tarihinde sona erecek.







Devre arası ve final tarihi

Takımlar yaklaşık üç haftalık bir devre arasının ardından, 15 Ocak 2027 tarihinde ikinci yarı için sahaya inecek. Büyük bir heyecana sahne olması beklenen sezonun final düdüğü ise 23 Mayıs 2027 tarihinde çalacak.







Yeni sezonda neler değişiyor?

Yabancı Kuralı: Kulüplerin talebi üzerine 12+2 yabancı kuralı bu sezon da geçerliliğini koruyacak.

Yeni Takımlar: 1. Lig'den yükselen Amedspor gibi ekiplerin katılımıyla ligin coğrafi yelpazesi genişliyor.







Teknolojik Adımlar: TFF, yeni sezonda maçlardaki tartışmaları en aza indirmek için "yarı otomatik ofsayt sistemi" ve "çipli top" teknolojileri üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı.

Fikstür çekiminin Temmuz ayının ilk haftasında yapılması planlanırken, kulüplerin transfer çalışmaları şimdiden hareketlenmiş durumda.







Trendyol 1. Lig, Süper Lig'den bir hafta önce 7 Ağustos 2026'da; Nesine 2. ve 3. Ligler ise 5-6 Eylül 2026 tarihlerinde başlayacak.

Okan Buruk efsane olmak istiyor


 
Okan Buruk'un Alex Ferguson gibi efsane olabilmesi için kritik bir karar vermesi gerekiyor: Ya İskoç teknik adamın Beckham, Stam ve Keane'i "zamanları geldi" diyerek gönderdiği gibi Icardi ve Lemina için "zaman doldu" diyecek; ya da 'Galatasaray taraftarı da istiyor, yönetim de istiyor' diyerek herhangi bir risk almadan iki "yaşlı ve sık sakatlanan" oyuncusu ile devam edecek.

12.05.2026 16:39:00
Haber Merkezi
Okan Buruk efsane olmak istiyor
Okan Buruk efsane olmak istiyor

4 sezon üst üste şampiyon olan Galatasaray'da Okan Buruk'un hayali Manchester United efsanesi Alex Ferguson gibi olmak... Galatasaray denince akıllara kendi adının gelmesi. İngiliz devinde efsane olduğu süreçte Ferguson'un yaptıklarını inceleyen Okan Buruk, İskoç teknik adam gibi bir efsane olabilmek için neler yapması gerektiğinin farkında.







Net kararlar almalı

İskoç teknik adam Manchester United için CEO'ydu, menajerdi, çimciydi, futbolcunun yüzüne yüzüne bağıran bir otoriteydi. Buruk ise teknisyen, taktisyen, futbolcuların arkadaşı, abisi.
Ferguson günü dolduğunda Beckham, Stam ve Keane'den bile vazgeçti. Okan Buruk, Ferguson olabilmesi için zamanı dolan Mauro Icardi ve Mario Lemina gibi oyuncularla vedalaşması gerektiğinin farkında.







Tepkilere hazır olmak zorunda

Ancak taraftarın, camianın ve yönetimin Icardi ve Lemina'ya olan bağlılığı Buruk'un elini zayıflatıyor. Alınacak ilk kötü sonuçta ya da Lemina ile Icardi'nin gittikleri yerlerde başarılı olmaları durumunda, "bak işte sen gönderdin" denebileceğinin farkında.
Buruk bu dakikadan sonra "Galatasaray bir teknik direktör takımıdır" diyerek Ferguson'ın hiçbir oyuncunun kendisinden daha büyük olmasına izin vermediği gibi Icardi ve Lemina'yı gönderebilir. Ya da etliye sütlüye dokunmaz... taraftar da istiyor diyerek iki isimle devam eder.







Yenilik şart

Ferguson özellikle yardımcı antrenörlerini sürekli yenileyerek efsane oldu. Okan Buruk ise özellikle yardımcıları konusunda değişikliği sevmiyor. Mesela İrfan Sağıroğlu ile yıllardır beraber. Ancak bir süredir aralarında eski öğrencileri Gael Clichy, Şenol Can, Mehmet Topal gibi isimleri teknik ekibine katmak için çaba gösteriyor.

Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?


Sözleşmesinde 175 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli olan Rafael Leao için AC Milan'ın 50 ila 75 milyon Euro arasında bir rakama 'evet' diyeceği konuşuluyor. İtalyan ekibinde net 6.5 milyon Euro maaş alan Portekizli için Suudi Arabistan'dan Al-Hilal'ın hazırladığı 45 milyon Euro'luk maaş teklifi ise Fenerbahçe'nin en büyük engeli olabilir.

12.05.2026 16:03:00 / Güncelleme: 12.05.2026 16:12:19
Haber Merkezi
Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?
Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?

Milano'ya giden ve AC Milan-Atalanta maçını izleyen Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin ağzından sosyal medyada sürekli olarak Rafael Leao ile ilgili "anlaştı" ya da "işi bitirdi" şeklinde dedikodular yayılıyor. Portekizli oyuncuyla ilgili bir kaç bilgi paylaşalım...
• Bu yıl takımdaki performansı tartışılan oyuncu, AC Milan'da yıllık 6.5 milyon euro net kazanıyor.
•  Sözleşmesinde yazan resmi serbest kalma bedeli 175 milyon Euro.
• AC Milan'ın bu yaz transfer döneminde 50 ila 75 milyon Euro arasında bir teklife "evet" diyebileceği uzun süredir İtalyan basınında konuşuluyor.
• 26 yaşındaki oyuncunun Milan ile 30 Haziran 2028'e kadar kontratı bulunuyor.







Kimler kapışıyor?

FC Barcelona Başkanı Joan Laporta'nın (fotoğrafta) oyuncunun büyük bir hayranı olduğu ve Rashford transferine alternatif olarak Leao'yu düşündüğü belirtiliyor.
Manchester United, Manchester City ve Liverpool oyuncunun durumunu yakından takip ediyor.
Bayern Münih ve Arsenal'in yanı sıra Al-Hilal'in de oyuncuya ilgisi olduğu biliniyor.







Suudi Fonu devrede

Al-Hilal'in Leao'ya yıllık 45 milyon Euro bandında paket teklif sunduğu konuşuluyor. Fenerbahçe'nin eski, Al-Hilal'in aktüel teknik direktörü Jorge Jesus'un, vatandaşını kadrosunda görmeyi çok istediği ve yönetime bu konuda baskı yaptığı sürekli haber olarak gündeme geliyor.







Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) da, Leao'yu ligin marka değerini artıracak bir sonraki "yüz" olarak belirlendi. Prestiji açısından kritik bir hamle olarak değerlendiriliyor.






UEFA, Fenerbahçe'ye ceza keserse, işler karışır
 
175 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi, Avrupa devlerinin 75 milyon Euro bandındaki teklifleri ve Al-Hilal'in yıllık 45 milyon Euro'luk astronomik maaş paketi göz önüne alındığında Fenerbahçe iddialarının gerçekleşme ihtimali "Hakan Safi'nin çılgınlığına" bağlı olacak.
Ortada UEFA'dan transfer limitlerini aştığı için Hazirn başında gelmesi beklenen 15 milyon euro'luk cezanın da olduğu ortamda Leao'nun transferi Fenerbahçe'nin başını daha da ağrıtabilir.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.