logo
31 MART 2026

A Milli Futbol Takımı, 10. kez Bursa'da

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan karşılaşmasıyla Bursa'da 10. maçına çıkacak.

14.11.2025 10:10:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Futbol Takımı, 10. kez Bursa'da
A Milli Futbol Takımı, 10. kez Bursa'da
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu 5. maçında A Milli Futbol Takımı, yarın saat 20.00'de Bursa'da bulunan Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu'nda Bulgaristan ile karşılaşacak.



Ay-yıldızlılar, Bursa'da bugüne kadar 6'sı resmi, 3'ü de özel olmak üzere toplam 9 müsabakaya çıktı. Söz konusu mücadelelerde milliler, 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.
A Milliler, 2016 yılından itibaren Bursaspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan stadyumda 2. kez oynayacak. Kırmızı-beyazlılar, daha önce 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 28 Mart 2023 tarihinde Hırvatistan ile burada karşı karşıya geldi ve rakibine 2-0 yenildi. Ay-yıldızlılar, Bulgaristan maçıyla 963 gün sonra Bursa'da maç yapacak.



A Milli Futbol Takımı, Bursa'da oynadığı müsabakalarda önemli sonuçlar elde etti. Ay-yıldızlılar, 1998 FIFA Dünya Kupası elemelerinde Hollanda'yı 1-0 mağlup ederken, 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde de Almanya'yı 1-0'lık skorla yenip, İrlanda Cumhuriyeti'ni de play-off turunda geçerek, 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası biletini almıştı.

Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı

İsviçreli dünyaca ünlü futbolcu Alisha Lehmann, hem saha içindeki performansı hem de futbol dünyasındaki adaletsizliklere karşı yaptığı sert çıkışlarla spor gündeminin merkezine oturdu

31.03.2026 00:21:00
Haber Merkezi
Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı
Dünyaca ünlü futbolcu Lehmann sisteme başkaldırdı
İsviçreli dünyaca ünlü futbolcu Alisha Lehmann, hem saha içindeki performansı hem de futbol dünyasındaki adaletsizliklere karşı yaptığı sert çıkışlarla spor gündeminin merkezine oturdu.

Juventus'tan ayrılarak İngiltere ekiplerinden Leicester City'ye transfer olan yıldız oyuncu, özellikle erkek ve kadın futbolcular arasındaki devasa maaş uçurumuna dikkat çekerek uluslararası bir tartışma başlattı.



Lehmann, kendisiyle aynı kulüpte top koşturan erkek arkadaşı Douglas Luiz ile aralarındaki kazanç farkını örnek göstererek, "Aynı işi yapıyoruz, aynı formayı terletiyoruz ama o benden yüz kat fazla kazanıyor. Bu durum sadece adaletsiz değil, aynı zamanda kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

Kadın futbolunun her geçen gün daha fazla izleyici kitlesine ulaşmasına rağmen finansal karşılığının çok geride kalmasını eleştiren Lehmann, bu eşitsizliğin profesyonellik anlayışıyla bağdaşmadığını vurguladı.



Sadece saha içindeki emeğiyle değil, özel hayatına dair yaptığı dürüst açıklamalarla da konuşulan Lehmann, geçmişte kendisine yapılan yüksek meblağlı ahlaksız teklifleri de ifşa ederek kadın sporcuların maruz kaldığı etik dışı baskılara dikkat çekti.

Leicester City ile 2,5 yıllık sözleşme imzalayarak Premier Lig atmosferine geri dönen futbolcu, "Eve dönmek gibi hissettiriyor," diyerek kariyerinde yeni bir sayfa açtığını duyurdu.

Lehmann'ın bu cesur duruşu, Avrupa basınında kadın futbolunun geleceği ve profesyonel hakların iyileştirilmesi konusunda yeni bir hareketin fitilini ateşlemiş görünüyor.

Judonun kalbi haftasonu Trabzon'da attı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 50 ilden 787 sporcunun katılımıyla düzenlenen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. İki gün boyunca büyük heyecana sahne olan organizasyonda dereceye giren sporcular ödüllendirildi

30.03.2026 12:23:00
İhlas Haber Ajansı
Judonun kalbi haftasonu Trabzon'da attı
Judonun kalbi haftasonu Trabzon'da attı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 50 ilden 787 sporcunun katılımıyla düzenlenen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. İki gün boyunca büyük heyecana sahne olan organizasyonda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Trabzon Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. 50 ilden 787 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyon, iki gün boyunca büyük heyecana ve çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Şampiyonanın son gününde farklı kilo kategorilerinde dereceye giren sporcular belli oldu. Erkekler 81 kilo kategorisinde Mustafa Beyazıt Yıldırım birinciliği elde ederken, Settar Karaca ikinci oldu. Bu kategoride Yunus Emre Aktaş ile Yunus Yazgan üçüncülüğü paylaştı. Erkekler 90 kilo kategorisinde Abdulmalik Reshiev birinci olurken, Fatih Dursun ikinci sırada yer aldı, Atilla Dinç ve Abdulkadir Afşin ise üçüncü oldu. Erkekler 100 kilo kategorisinde Mehmet Kısa birinciliğe uzanırken, Recep Sarıkaya ikinci, Alperen Kondi ile Berke Şensoy üçüncü sırayı paylaştı.
Kadınlar kategorilerinde de kıyasıya rekabet yaşandı. 63 kilo kategorisinde Sevim Margaret Bilen birinci, Hilal Akyıldız ikinci olurken, Rümeysa Hatice Kılıçkaya ile Rüya Ceylan üçüncülüğü paylaştı. 70 kilo kategorisinde İklima Önkol birinci, Ceren Aydoğan ikinci, Gülnaz Cingiz ile Işıl Sinem Aydın üçüncü oldu. 78 kilo kategorisinde ise Ceylan Kocabey birincilik kürsüsüne çıkarken, Ela Naz Yahşi ikinci oldu; Hira Nur Turgut ile Kevser Dilbirliği üçüncülüğü paylaştı.İHA

Milliler yarın 24 yıllık hasrete son vermek istiyor

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu finalinde yarın deplasmanda Kosova ile oynayacak

30.03.2026 10:33:00
İhlas Haber Ajansı
Milliler yarın 24 yıllık hasrete son vermek istiyor
Milliler yarın 24 yıllık hasrete son vermek istiyor
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu finalinde yarın deplasmanda Kosova ile oynayacak.

2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu finalinde A Milli Futbol Takımı, yarın TSİ 21.45'te Fadil Vokrri Stadyumu'nda Kosova'yla karşı karşıya gelecek. Milliler, play-off yarı finalinde İstanbul'da Romanya'yı 1-0 mağlup ederken, Kosova da Slovakya'yı deplasmanda 4-3'lük skorla geçti.

Ay-yıldızlılar, yarınki müsabakadan galip ayrılması durumunda Dünya Kupası bileti alacak. Mücadelede 90 dakika berabere tamamlanırsa, Dünya Kupası'na gidecek takımı uzatmalar ya da penaltılar belirleyecek.

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde E Grubu'nda İspanya, Gürcistan ve Bulgaristan ile karşı karşıya geldi. Milliler, grubu 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda aldığı 13 puanla ikinci sırada tamamladı ve play-off oynamaya hak kazandı.

4. randevu



A Milli Futbol Takımı, Kosova ile bugüne kadar 2'si resmi, 1'i de dostluk maçı olmak üzere 3 kez rakip oldu. Ay-yıldızlılar, söz konusu karşılaşmalardan galibiyetle ayrıldı. Bu maçlarda milliler 12 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü.

İki takım arasında 21 Mayıs 2014 tarihinde Kosova'da oynanan dostluk maçı söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle resmi değerlendirmeye alınmadı.

Milliler, 24 yıllık hasrete son vermek istiyor

A Milli Futbol Takımı, FIFA Dünya Kupası'na son olarak 2002 yılında Güney Kore ve Japonya'nın ortak düzenlediği turnuvada katıldı. Milliler, bu turnuvada dünya 3.'sü olurken, tarihinin en iyi derecesini elde etti. Ay-yıldızlılar, Kosova'yı geçerek 24 yıllık Dünya Kupası hasretine son vermek istiyor. A Milliler, FIFA Dünya Kupası'na katılmaya 1950, 1954 ve 2002 olmak üzere 3 kez hak kazandı fakat 2 kez gitti. Milliler, 1950 yılındaki turnuvada finansal sorunlar yüzünden yer almadı.
Ay-yıldızlılar, FIFA Dünya Kupası'na giderse D Grubu'nda ABD, Paraguay ve Avustralya ile oynayacak.

Millilerin 649. müsabakası

Milliler, 361'i resmi, 287'si özel toplam 648 karşılaşmaya çıktı. Kırmızı-beyazlılar geride kalan maçlarda 1'i hükmen olmak üzere 256 galibiyet elde ederken, 241 mağlubiyet ve 151 de beraberlik aldı. Ay-yıldızlılar, oynadığı müsabakalarda 896 gol kaydederken, kalesinde ise 926 gole engel olamadı.

Vincenzo Montella 31. maçında

Teknik Direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı ile bugüne kadar 23'ü resmi, 7'si de özel olmak üzere 30 maçta görev aldı. Montella yönetimindeki A Milliler, bu mücadelelerde 17 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.

Fadil Vokrri, Fenerbahçe'de forma giydi

Karşılaşmanın oynanacağı stadyumun adı, Türkiye'de de oynamış Kosovalı eski futbolcu Fadil Vokrri'ye ait. Vokrri, 1990-1992 yılları arasında Türkiye'de Fenerbahçe'de forma giymişti. Fadil Vokrri, 2018 yılında 57 yaşında hayatını kaybetti.

Kosova'da tanıdık isimler

Kosova'nın kadrosunda birçok tanıdık isim bulunuyor. Kosova'da Beşiktaş'tan Milot Rashica, Corendon Alanyaspor'dan da Florent Hadergjonaj ve Fidan Aliti forma giyiyor. Takımda ayrıca bir dönem Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği ve Giresunspor oynayan Vedat Muriqi de yer alıyor.
Kosova Milli Takımı'nı Teknik Direktör Franco Foda çalıştırıyor.

Michael Oliver düdük çalacak

Kosova ile Türkiye arasında oynanacak müsabakayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Oliver yönetecek. Oliver'ın yardımcılıklarını Stuart Burt ve James Mainwaring yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Christopher Kavanagh olacak.

A Milli Futbol Takımı'nın, aday kadrosuna şu futbolcular yer alıyor:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Muhammed Şengezer (Başakşehir), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (NEC Nijmegen), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür (Fenerbahçe), Mustafa Eskihellaç (Trabzonspor), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)."

Trabzonspor, 60 puanın 23'ünü İstanbul takımlarından aldı

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 4 Nisan Cumartesi günü Galatasaray'ı konuk edecek Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde bu sezon İstanbul takımları karşısında 11 maçta 23 puan topladı

29.03.2026 14:23:00
AA
Trabzonspor, 60 puanın 23'ünü İstanbul takımlarından aldı
Trabzonspor, 60 puanın 23'ünü İstanbul takımlarından aldı
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 4 Nisan Cumartesi günü Galatasaray'ı konuk edecek Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde bu sezon İstanbul takımları karşısında 11 maçta 23 puan topladı.

Ligde geride kalan 27 haftada topladığı 60 puanla bir maçı eksik lider Galatasaray'ın 4 puan, Fenerbahçe'nin ise averajla gerisinde üçüncü sırada yer alan bordo-mavililer, bu sezon İstanbul takımları karşısında sadece Fenerbahçe'ye mağlup oldu.

Teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde İstanbul temsilcileri karşısında bu sezon 11 müsabakaya çıkan Karadeniz ekibi, bu mücadelelerde 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı.

İstanbul takımlarıyla oynadığı maçlar

Bordo-mavililer, ligin 2. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 1-0 yenerek söz konusu rakipleri karşısında ilk maçını kazandı.

Trabzonspor, 5. haftada uzun süre 10 kişi oynadığı müsabakada Fenerbahçe'ye İstanbul'da 1-0 mağlup oldu.

Ligin 7. haftasında konuk olduğu Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 4-3, 10. haftada sahasında ikas Eyüpspor'u 2-0 mağlup eden Karadeniz ekibi, 11. haftada Galatasaray deplasmanında sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı.

Sezonun 13. haftasında RAMS Başakşehir'i deplasmanda 4-3 yenen Trabzonspor, 16. hafta Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldı.

Ligin ikinci yarısında ise 19. haftada Kasımpaşa'yı sahasında 2-1 yenen Trabzon temsilcisi, söz konusu rakiplere karşı ikinci yenilgisini yine Fenerbahçe karşısında evinde 3-2'lik sonuçla aldı.

Karadeniz ekibi, daha sonra Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü sahasında 3-1, en son oynadığı ikas Eyüpspor'u da İstanbul'da 1-0 yendi.

60 puanın 23'ünü İstanbul takımlarından aldı

Trabzonspor, sezonda İstanbul takımları karşısında hanesine 23 puan yazdırırken 10 puan yitirdi.

Ligde 60 puanı bulunan Karadeniz ekibi, İstanbul temsilcileriyle oynadığı maçlarda puanlarının yüzde 38,3'ünü elde etti.

Trabzonspor, İstanbul ekipleri karşısında bu sezonki 11 karşılaşmada 2,09 puan ortalaması tutturdu.

Karadeniz ekibi, söz konusu müsabakalarda 22 gol atarken maç başına 2 gol ortalaması yakaladı.

Beşiktaş, günü iki antrenmanla tamamladı

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bu akşam sahada yaptığı günün ikinci antrenmanıyla devam etti

28.03.2026 22:09:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, günü iki antrenmanla tamamladı
Beşiktaş, günü iki antrenmanla tamamladı
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bu akşam sahada yaptığı günün ikinci antrenmanıyla devam etti.



BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı.



Isınma koşularıyla başlayan idman, dar alanda oynanan çift kale maçlarla sona erdi.

Sırtlarında çanta… İran Milli Takımı’ndan bir mesaj daha mı gelecek?

İran Milli Futbol Takımı, devam eden bölgesel çatışmalar ve siyasi gerilimlerin gölgesinde, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde kampa girdi

28.03.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Sırtlarında çanta… İran Milli Takımı’ndan bir mesaj daha mı gelecek?
Sırtlarında çanta… İran Milli Takımı’ndan bir mesaj daha mı gelecek?
İran Milli Futbol Takımı, devam eden bölgesel çatışmalar ve siyasi gerilimlerin gölgesinde, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde kampa girdi.

24 Mart'ta başlayan ve 1 Nisan'a kadar sürmesi planlanan bu kamp, takımın uluslararası müsabakalara hazır kalmasını hedefliyor.

Kafile, Belek'te bulunan 5 yıldızlı bir otelde konaklıyor ve çalışmalarını otelin bünyesindeki Hüseyin Aygün Futbol Merkezi'nde sürdürüyor.



Antrenmanlar, teknik direktör Amir Ghalenoei gözetiminde gerçekleştiriliyor. İlk etapta ısınma hareketleri ve dar alanda pas çalışmaları yapan ekip, hazırlık maçları öncesi taktiksel çift kale maçlarla form tutuyor.



Kamp süresince oyuncu ve antrenörlerin medya ile görüşmesine izin verilmezken, antrenmanlar sıkı güvenlik önlemleri ve sınırlı basın erişimi altında yapılıyor.

Dikkat çeken gelişmeler



27 Mart'taki Nijerya maçında İranlı futbolcular, savaşta hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekmek amacıyla sahaya çocuk sırt çantalarıyla çıktı.

Dünya Kupası Belirsizliği: İran'ın ABD, Kanada ve Meksika'da düzenlenecek 2026 Dünya Kupası'na katılımı, bölgedeki savaş durumu ve güvenlik endişeleri nedeniyle halen FIFA nezdinde tartışılmaya devam ediyor.

Dünya Kupası'ndan ihraç tartışmaları: FIFA karar aşamasında

İran'ın 2026 Dünya Kupası'na katılımı ciddi bir risk altında. ABD, İsrail ve bazı Avrupa ülkeleri FIFA ve UEFA'ya baskı altına aldılar.

Ukrayna Futbol Federasyonu ve bazı Avrupa ülkeleri, İran'ın askeri faaliyetlerini gerekçe göstererek turnuvadan men edilmesini için resmi başvuruda bulundular.

FIFA Başkanı Infantino'nun "futbolu siyasetten ayırma" çabasına rağmen, ABD ve İsrail'in baskısıyla İran'ın yerine Birleşik Arap Emirlikleri veya Umman'ın turnuvaya dahil edilmesi senaryoları Doha kulislerinde konuşuluyor. Kararın Nisan ayı başında açıklanması bekleniyor.

Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen 1 milyon 412 bin liralık para cezasını onadı

28.03.2026 11:36:00
AA
Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı
Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen 1 milyon 412 bin liralık para cezasını onadı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre kurul, sarı-kırmızılı kulübe çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle verilen 1 milyon 120 bin lira, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen 220 bin lira ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareket sebebiyle verilen 72 bin liralık cezaları oy birliğiyle onadı.

Tahkim Kurulu, PFDK tarafından Beşiktaş idarecisi Serkan Reçber'e verilen 45 gün hak mahrumiyeti ve 300 bin lira para cezasının yanı sıra ikas Eyüpspor antrenörü Umut Eskiköy'e verilen 2 resmi maçtan men ve 53 bin 500 liralık para cezalarını da oy birliğiyle onadı.

Kurul, Natura Dünyası Gençlerbirliği futbolcusu Sekou Koita'ya verilen 2 resmi maçtan men ve 53 bin 500 lira para cezasında ise indirim yaparak 1 resmi müsabakadan men ve 40 bin lira para cezası şeklinde değiştirdi.

Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi

A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda bulunan santrfor Semih Kılıçsoy, Ümit Milli Takım kadrosuna alındı

28.03.2026 11:33:00
AA
Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi
Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi
A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda bulunan santrfor Semih Kılıçsoy, Ümit Milli Takım kadrosuna alındı.

Türkiye Futbol Federasyonunun açıklamasına göre 2026 FIFA Dünya Kupası play-off maçları için A Milli Takım aday kadrosuna davet edilen Semih, Romanya ile dün oynanan karşılaşmanın ardından Ümit Milli Takım aday kadrosuna geçti.

2027 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası finallerine gidebilmek için Hırvatistan ile grup liderliği mücadelesi veren ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturan Ümit Milli Takım, rakibiyle 31 Mart'ta deplasmanda kritik bir müsabakaya çıkacak. Osijek kentindeki Opus Arena'da oynanacak maç, TSİ 18.30'da başlayacak.

U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak

U18 Milli Takımı, Antalya'da düzenlenen UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında bugün Ermenistan ile karşılaşacak

27.03.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak
U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak
U18 Milli Takımı, Antalya'da düzenlenen UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında bugün Ermenistan ile karşılaşacak.

UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşı karşıya gelecek. Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanacak mücadele saat 16.00'da başlayacak ve TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

Grubun diğer maçında Cebelitarık ile Kosova saat 13.00'te karşı karşıya gelecek. Türkiye, grubunu birinci bitirmesi halinde önümüzdeki sezon A Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanacak.

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde düğüm Salı günü çözülecek


2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde play-off turu yarı final maçları tamamlandı. A Milli Futbol Takımı, Romanya'yı 1-0 yendi ve finalde Kosova ile eşleşti.
 

27.03.2026 01:48:00 / Güncelleme: 27.03.2026 01:53:12
AA
 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde düğüm Salı günü çözülecek
 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde düğüm Salı günü çözülecek

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde play-off turu yarı final maçları sona erdi. Avrupa kıtasından Dünya Kupası'na katılacak son ülkelerin belirleneceği play-off etabında oynanan 8 maçın ardından finale kalan takımlar belli oldu. A Milli Futbol Takımı, sahasında Romanya'yı 1-0 yenerek adını finale yazdırdı. Kosova ise deplasmanda Slovakya'yı 4-3 mağlup etti ve finalde ay-yıldızlılar ile eşleşti. Türkiye ve Kosova'nın yanı sıra İtalya, İsveç, Polonya, Danimarka, Bosna Hersek ve Çekya finale yükseldi.

Play-off yarı finallerinde alınan sonuçlar şöyle:

Türkiye-Romanya: 1-0
Slovakya-Kosova: 3-4
İtalya-Kuzey İrlanda: 2-0
Galler-Bosna Hersek: 1-1 (Penaltılarla 2-4)
Ukrayna-İsveç: 1-3
Polonya-Arnavutluk: 2-1
Danimarka-Kuzey Makedonya: 4-0
Çekya-İrlanda Cumhuriyeti: 2-2 (Penaltılarla 4-3)



Play-off turu final eşleşmeleri

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde play-off turu final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Bosna Hersek-İtalya
İsveç-Polonya
Kosova-Türkiye
Çekya-Danimarka

Play-off etabında final karşılaşmaları, 31 Mart'ta yapılacak. Milliler, final maçını deplasmanda oynayacak. Final maçlarını kazanan 4 ülke, Dünya Kupası bileti alacak.
ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2026 FIFA Dünya Kupası, 11 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.