logo
15 ŞUBAT 2026


A Milli Futbol Takımı, Uluslar A Ligi'nde ilk kez mücadele edecek

A Milli Futbol Takımı, play-off turunda Macaristan'ı eleyerek, ilk kez UEFA Uluslar A Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

24.03.2025 05:45:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Futbol Takımı, Uluslar A Ligi'nde ilk kez mücadele edecek
A Milli Futbol Takımı, Uluslar A Ligi'nde ilk kez mücadele edecek
UEFA Uluslar Ligi play-off turu rövanşında A Milli Futbol Takımı, Puskas Arena'da karşılaştığı Macaristan 3-0'lık skorla mağlup etti. İlk maçı da 3-1'lik skorla kazanan ay-yıldızlılar, bu sonuçla A Ligi'ne yükseldi.

Milliler, 2018 yılından itibaren düzenlenen organizasyonda ilk kez A Ligi'nde mücadele edecek.

Milliler, Uluslar Ligi'nde daha önce B ve C Ligi'nde oynamıştı.

Ligde, Trabzonspor’un son 13 derbisi

Trabzonspor, Fenerbahçe maçının ardından 2023-2024 sezonunda Galatasaray'a 5-1, deplasmanda Beşiktaş'a 2-0, evinde Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup oldu

15.02.2026 00:34:00
AA
Ligde, Trabzonspor’un son 13 derbisi
Ligde, Trabzonspor’un son 13 derbisi
Trabzonspor, Fenerbahçe maçının ardından 2023-2024 sezonunda Galatasaray'a 5-1, deplasmanda Beşiktaş'a 2-0, evinde Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup oldu.

Bordo-mavililer, geçen sezon ise Beşiktaş ile 1-1 berabere kalırken Fenerbahçe'ye evinde 3-2, İstanbul'da oynadığı maçlarda ise Galatasaray'a 4-3, Beşiktaş'a 2-1, Fenerbahçe'ye 4-1, iç sahada sarı-kırmızılı takıma 2-0 yenilerek 11 sezon sonra bu maçları galibiyetsiz kapadı.



Trabzonspor, bu sezon oynadığı ilk büyük karşılaşmasında ise İstanbul'da Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu, Galatasaray ile deplasmanda 0-0, Beşiktaş ile kendi evinde 3-3 berabere kaldı.

Karadeniz ekibi, bu akşam Fenerbahçe'ye de 3-2 kaybederek söz konusu maçlardaki kötü gidişatını sürdürdü.

Son galibiyet Avcı ile

Trabzonspor, büyük maçlarda son galibiyetini teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde aldı.

Bordo-mavililer, 2023-2024 sezonunun 11. haftasında İstanbul'da Fenerbahçe karşısında 3-2 galip gelerek son büyük galibiyetini yaşadı.

Karadeniz ekibi, daha sonra görev yapan Şenol Güneş ve Fatih Tekke yönetiminde büyük maçlarda galibiyet elde edemedi.

İki kupa finalini de kaybetti

Ligde bu rakiplerine karşı son 12 karşılaşmasını kazanamayan Trabzonspor, bu süreçte iki kez Ziraat Türkiye Kupası finalini kaybetti.

Bordo-mavililer, 2023-2024 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'a 3-2, geçen sezon da Galatasaray'a Gaziantep'te 3-0 mağlup olarak kupa sevinci yaşayamadı.

Süper Kupa yarı finalinde de kaybetti
Trabzonspor, bu sezon Turkcell Süper Kupa yarı finalinde de Galatasaray karşısında kaybetti.

Gaziantep'te oynanan karşılaşmasında bordo-mavililer, sahadan 4-1'lik yenilgi ile ayrılarak finale yükselemedi.

Trabzonspor, üç büyük rakibine karşı Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa'da olmak üzere son 16 resmi karşılaşmada 3 beraberlik ve 13 yenilgi yaşadı.

Fatih Tekke: 'İyi oynadık, hak ettik ama kaybettik'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası, iyi oynadıkları karşılaşmadan hiç hak etmedikleri şekilde mağlup ayrıldıklarını söyledi

15.02.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke: 'İyi oynadık, hak ettik ama kaybettik'
Fatih Tekke: 'İyi oynadık, hak ettik ama kaybettik'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası, iyi oynadıkları karşılaşmadan hiç hak etmedikleri şekilde mağlup ayrıldıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor, Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup oldu. Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, müsabaka sonrası üzgün olduklarını belirterek, "Hiç haketmediğimiz şekilde mağlup olduk. Taraftarımızı mutlu etmek için buradaydık. İlk 10-15 dakikada baskımız istediğimiz seviyede değildi. Golü bulduk ancak karambolden yediğimiz bir pozisyon hatası var. İkinci yarıda istek ve arzu üst düzeydi fakat yine top kayıpları yaptık. Bazen ne yaparsanız yapın olmaz. Böyle güçlü bir kadroya karşı basmaya ve oynamaya çalışan bir Trabzonspor vardı. Rakibin 3 şutu 3 gol oldu ve mağlup olduk" ifadelerini kullandı.

Oyunun büyük bölümünden memnun olduğunu dile getiren Tekke, "Maçın ilk 15 dakikası hariç bitimine kadar oyundan memnunum. Ligin başı olmuş olsaydı bu oyun herkesi memnun ederdi. 3 puan istiyorduk ama olmadı. Bazen kaybederken de birçok şeyi deneyimlemek zorundasınız. Güçlü bir Trabzonspor var ancak özellikle 'anlar' konusunda deneyime ihtiyacımız var. Hata yaparak, ağır bir bedelle öğreniyoruz. Trabzonspor iyi yolda. Tekrar kalkıp bir sonraki maça hazırlanmak zorundayız" diye konuştu.

Taraftara teşekkür eden Tekke, "Atmosfer çok güzeldi, taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu desteği hep görmek istiyoruz. Oyuncularımızın hepsi genç. Anları daha iyi oynamak için tekrar ve denetime ihtiyaç var. Genel problemlerimiz var ama çalışarak düzelteceğiz. Oyuncularımın elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünüyorum" dedi.

Hakem yönetimi ve Türk futbolundaki genel tabloya da değinen Tekke, "Bu maç özelinde hakemle ilgili çok konuşmak istemiyorum. Ancak ülke futbolunda hakem etkisi üzerine konuşulması gereken konular var. Büyük bütçeli takımların olduğu bir yarışta bazı hissiyatlar oluşabiliyor. Pozisyonlara bakıyoruz, farklı farklı yorumlar çıkıyor. Oyunun, ismine göre değil kurallarına göre yönetilmesini istiyoruz. Şeffaflık önemli. Hakemler de milyonlarca insanın sevincini ve üzüntüsünü etkilediklerini bilmeli" şeklinde konuştu.

Oyun kimliğini geliştirmeye devam edeceklerini belirten Tekke, "İlk 10 dakika bire bir baskıda istediğimizi yapamadık, ardından ikinci planımıza geçtik ve o bölümde daha iyiydik. Oyunu devam ettirip hataları azalttığımızda daha rahat maçlar oynayacağız. Bu hatalar olmasaydı rahat kazanabileceğimiz maçlardan biri olabilirdi. Kazansak çok şey konuşulacaktı ama olmadı. İyi yoldayız, çalışmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Tekke, "Oyuncularımı ve Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Güzel ve sert bir rekabet vardı. Oyuncularım büyük emek verdi. Üzgünüz ama mücadelemiz sürecek" diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe'den yeni rekor: ilk 22 haftada namağlup

Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde ilk kez sezonun ilk 22 haftasını namağlup tamamladı

15.02.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'den yeni rekor: ilk 22 haftada namağlup
Fenerbahçe'den yeni rekor: ilk 22 haftada namağlup
Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde ilk kez sezonun ilk 22 haftasını namağlup tamamladı.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, konuk olduğu Trabzonspor'u 3-2 yendi. Sarı-lacivertliler Talisca, Kerem Aktürkoğlu ve Marco Asensio'nun golleriyle 3 puana uzandı.

Tedesco'nun öğrencileri üst üste 3, toplamda 15. galibiyetini elde etti. Bu sezon ligde yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, 15 galibiyet, 7 beraberlikle puanını 52'ye yükseltti.

Kanarya, en son 2005-2006 sezonunda ilk 20 haftada yenilgi almamıştı.

Deplasmanda 28 puanla zirvede

Sarı-lacivertliler, bu sezon dış sahada 12 maça çıktı. Bu süreçte 8 galibiyet, 4 beraberlik alan Fenerbahçe, 28 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde 11 gol gördü. Tedesco'nun öğrencileri konuk olduğu son 4 deplasmanda da sahadan galibiyetle ayrıldı.

Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor puanları paylaştı

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor, 2-2 berabere kaldı

15.02.2026 00:10:00
AA
Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor puanları paylaştı
Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor puanları paylaştı
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor, 2-2 berabere kaldı.

6. dakikada Mihaila'nın ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruşta top kaleci Velho'da kaldı.

9. dakikada ev sahibi ekip gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Tongya'nın yerden ceza sahasına çevirdiği topa Koita gelişine vurdu. Çaykur Rizespor kalecisi Fofana, bu pozisyonda gole izin vermedi.

14. dakikada Oğulcan Ülgün'ün ceza sahasının sağından içeriye çevirdiği topu Samet Akaydin, ters vuruşla kendi ağlarına gönderdi. VAR odasının uyarısı üzerine kenara gelip pozisyonu izleyen hakem Ömer Tolga Güldibi, Fıratcan Üzüm'ün pozisyonun başlangıcında faul yaptığını belirledi ve ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

18. dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Metehan'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrası Zuzek'in, arka direkte dar açıya rağmen yaptığı vuruşta Sowe'a çarpan top yön değiştirerek filelere gitti: 1-0

41. dakikada Çaykur Rizespor, Sowe ile beraberlik golüne çok yaklaştı. Mihaila'nın sol kanattan ortasında, altıpasta müsait durumda bulunan Sowe'un vuruşunda top üstten auta çıktı.

45. dakikada kırmızı-siyahlı takım farkı 2'ye çıkardı. Dele-Bashiru'nun kazandığı top sonrası başlayan atakta önündeki boşluğu iyi değerlendirerek rakip kaleye yaklaşan Tongya, pasını Koita'ya verdi. Rakibini geçerek cezasına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Koita'nın şutunda top ağlarla buluştu: 2-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, Natura Dünyası Gençlerbirliği'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci Yarı



77. dakikada konuk ekip farkı 1'e indirdi. Savunmanın arkasına sarkan Mebude, ceza sahasının sağından topu yerden içeriye çevirdi. Mithat Pala'nın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-1

85. dakikada Samed Onur'un sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top yandan dışarı çıktı.

87. dakikada Çaykur Rizespor beraberlik golünü buldu. Buljubasic'in sağdan ortasında, ceza sahasındaki karambolde seken top Mithat Pala'nın önünde kaldı. Mithat, kale önünden yaptığı vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-2.

Karşılaşma, 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı.

Bu sonuçla puanını Natura Dünyası Gençlerbirliği 23'e, Çaykur Rizespor ise 21'e çıkardı.

Tedesco: 'Şampiyonluk yarışıyla ilgili hiçbir şey söylemem'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, performans olarak iyi seviyede olduklarını söyledi. Tedesco, Trabzonspor'a karşı 60. dakikadan sonra taktik değişikliğine gittiklerini belirterek, "Bu akşam önemli olan taktikten çok oyuncuların performansı ve yetenekleriydi" dedi

15.02.2026 00:01:00
İhlas Haber Ajansı
Tedesco: 'Şampiyonluk yarışıyla ilgili hiçbir şey söylemem'
Tedesco: 'Şampiyonluk yarışıyla ilgili hiçbir şey söylemem'
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, performans olarak iyi seviyede olduklarını söyledi. Tedesco, Trabzonspor'a karşı 60. dakikadan sonra taktik değişikliğine gittiklerini belirterek, "Bu akşam önemli olan taktikten çok oyuncuların performansı ve yetenekleriydi" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, hiçbir maçın kolay olmadığını belirterek, "Şampiyonluk yarışıyla ilgili hiçbir şey söylemem. Her maç zor. Kasımpaşa maçını 11'e 10 oynamamıza rağmen kazanamamıştık. Hiçbir maç kolay değil. Kimse bize 3 puan hediye etmeyecek. Çok zorlu bir lig ve inanılmaz takımlar var. Hepsini tebrik etmem lazım. Kocaeli'de nefes kesen bir atmosfer vardı, bugün de Trabzon'da aynı şekildeydi. Çok fazla tutku var. Türk futbolu adına gurur duyabiliriz" dedi.

Maça iyi başladıklarını ancak geriye düştüklerini ifade eden Tedesco, "Performans olarak iyi seviyedeyiz. Odağımız yüksekti ve maça da iyi başlangıç yaptık. Ancak uzun bir topta Muçi pozisyonu iyi değerlendirdi ve 1-0 geriye düştük. Kolay değil. İyi oynarken gol yedik. Buna rağmen odağımızı kaybetmedik. Bu akşam sadece bu maçı kazandık, başka bir şey yapmadık. Önümüzde iki önemli maç var, şimdi onlara odaklanacağız" diye konuştu.

Orta saha tercihine ilişkin değerlendirmede bulunan Tedesco, "Bugün aslında 4 orta saha ile başladık. Amacımız önde daha fazla baskı yapmaktı. Merkezde elmas şeklinde pozisyon aldık. İlk 25 dakika iyiydik çünkü rakibimiz çok fazla yön değiştirdi ve biz de çok fazla koşu yapmak zorunda kaldık. 60. dakikadan sonra oyuncular yoruldu ve taktik değişikliğe gittik. Alvarez'in yokluğunu çok hissettik. Kazandığımızda bunu söylemem gerekiyor çünkü kaybettiğimizde mazeret gibi algılanabilirdi. Kerem de iyi oynadı, temposu yüksekti. Bu akşam önemli olan taktikten çok oyuncuların performansı ve yetenekleriydi" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor neden yine kaybetti?


 
Trabzonspor, neden Fenerbahçe'yi sahasında yenemedi? Daha net konuşmak gerekirse neden yine yenildi? Hem de bu sezon ligde sahasındaki ilk mağlubiyeti aldı. İşte 5 neden...

14.02.2026 22:47:00 / Güncelleme: 15.02.2026 00:45:49
YAŞAR CEBESOY
Trabzonspor neden yine kaybetti?
Trabzonspor neden yine kaybetti?

1. Trabzonspor'un kalecisi Onana, çok kötü bir maç çıkardı. İlk iki gol kapattığı köşeden geldi. Ağır kalıyor, maça yeterince konsantre olamıyor. Uğurcan'ın yerini doldurmaktan çok uzak...

2. Fatih Tekke, Trabzonspor'u Fenerbahçe karşısında da Anadolu takımlarına karşı oynatır gibi oynattı. İkinci ve üçüncü gollerde Trabzonspor'un zayıf defansı az adamla yakalandı. Dolayısıyla Tekke, Fenerbahçe'ye istediği kontraları verdi. Fenerbahçe tam da istediği verimli ovaya kavuştu. Tekke'nin bu iyiliğini unutmayacaklardır!

3. Trabzonspor'un defansı da, orta sahası da zayıf... Özellikle orta sahaya sağlam takviye yapılması gerekiyordu. Bu yapılmadı. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin güçlü kadrosu karşısında Trabzonspor'un tutunması kolay olmadı. FUTBOLUN ANA KURALI: Orta sahada üstünlüğü eline geçiren maçı kazanır. 

4. Tekke, topu ayağında tutma becerisi olan, iyi paslar da atabilen Nwakaeme'yi 75. dakikada oyuna aldı. Elbette geç kaldı. Zira Nwakaeme'nin oyuna girmesiyle Trabzonspor hareketlendi. 61. dakikada alsaydı, tabela değişebilirdi.

5. Sonuçta iki takım arasında kalite farkı var... Trabzonspor'un tüm oyuncuları Fenerbahçe'nin mevcut takımında olsa, Tedesco sadece iki oyuncuyu ilk 11'de oynatırdı: Onuachu ve Batagov... Filmin koptuğu yer de burası...

İlhan Palut: 'Hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerekiyor''

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Alanyaspor maçının ardından, "Bir şekilde hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Başta ben, ekibim ve oyuncu grubumuz. Hem takımımızı hem de camiamızı hem moral olarak bu durumdan yukarı çekmemiz lazım'' dedi

14.02.2026 22:46:00
İhlas Haber Ajansı
İlhan Palut: 'Hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerekiyor''
İlhan Palut: 'Hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerekiyor''
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Alanyaspor maçının ardından, "Bir şekilde hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Başta ben, ekibim ve oyuncu grubumuz. Hem takımımızı hem de camiamızı hem moral olarak bu durumdan yukarı çekmemiz lazım'' dedi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Konyaspor deplasmanda karşılaştığı Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Özetleyerek başlarsam kötü. Özellikle ilk yarı önde baskıya çalışmıştık. Tabii ki önde baskıyla götüremezdik. Kompakt savunmada da bir duruş planımız vardı. Organizasyon olarak zaman zaman doğru eşleşmeler bulduk ama burada ikili mücadele kazanma seviyemiz yeterli değildi.

İkinci yarı sistemde değişiklik oldu. İkinci yarı daha kabul edilebilir bir başlangıç vardı. İkinci topları alan bir Konyaspor takımın rakip gol pozisyonu bulmakta zorlandık. 1-0 rakibimiz önde biz maçın sonun kadar golü arayacağız. Ama bu arada kontrataklara dikkat etmemiz gereken bir görüntü devam ederken basit bir hata sonucu oluşan penaltı 2-0. Ama 1 fark geride olduk sonra 2-1. Ondan sonra da 10-12 dakika bir zamanımız kaldı. Denedik etkili olamadık. Berabere de bitebilirdi. Ama bugün totalinde Alanyaspor bizden daha iyiydi" diye konuştu.

"Gecemizi gündüzümüze katmamız lazım"

Takımın tecrübeli oyunculardan kurulu olduğunu ifade eden Palut, "Ligin bütün seviyelerindeki mücadelenin içerisinde bulunmuş oyuncu grubu. Burada taşın altına elimizi sokacağız. Bende takımı tanıyorum. Belki tam net hamleleri istediğim zaman istediğim doğrulukta belki yapamıyorum. Bunu sahada gösterdiğimiz performans doğruluyor veya eksiye götürüyor. Bir şekilde hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Başta ben, ekibim ve oyuncu grubumuz.

Gecemizi gündüzümüze katmamız lazım. Hem takımımızı hem de camiamızı moral olarak bu durumdan yukarı çekmemiz lazım. Bu durum puan olarak istemediğimiz durumdan daha yukarıya alacaktır. İlk yarıdaki Konyaspor takımı bugün sorumluluk benimdir.

Bir önceki görmediğim kadar dağınık bir görüntü vardı. Bu beni açıkçası üzdü. Göztepe maçına dönersek daha istekli daha iyi elinden geleni yapan bir takımken bugünkü performansımız üzücüydü. Ama öyle bir durumdayız ki ben bugün oyuncularımız ile konuştum. Artık yarından itibaren hatalarımdan ders almaktan başka buraya takılı kalamam. Hatalarımdan ders alacağım. Oyuncularımıza daha iyi neleri yapabileceğimizi göstereceğim. Yolumuza yılmadan devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Trabzonspor, derbilerde galibiyet hasretini dindiremedi


Trendyol Süper Lig'de Fenerbahçe'ye sahasında 3-2 yenilen Trabzonspor'un, İstanbul'un üç büyükleri karşısında 833 günlük galibiyet hasreti sona ermedi. Karadeniz ekibi, büyük rakipleri önünde Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'da olmak üzere son 16 karşılaşmada 3 beraberlik ve 13 mağlubiyet yaşadı.

14.02.2026 22:28:00
AA
Trabzonspor, derbilerde galibiyet hasretini dindiremedi
Trabzonspor, derbilerde galibiyet hasretini dindiremedi

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup olan Trabzonspor, üç büyük rakibi karşısında 833 günlük galibiyet hasretini sonlandıramadı. İstanbul'un üç büyük ekibi Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlarda son galibiyetini, 4 Kasım 2023'te sarı-lacivertli takımı deplasmanda 3-2 mağlup ederek alan Karadeniz ekibi, daha sonra galibiyet sevinci yaşayamadı. Bordo-mavililer, söz konusu rakipleri karşısında çıktığı son 13 lig müsabakasında 3 beraberlik ve 10 yenilgiyle galibiyet göremedi.

Ligde üç büyükler önündeki son 13 karşılaşma

Trabzonspor, Fenerbahçe maçının ardından 2023-2024 sezonunda Galatasaray'a 5-1, deplasmanda Beşiktaş'a 2-0, evinde Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup oldu. Bordo-mavililer, geçen sezon ise Beşiktaş ile 1-1 berabere kalırken Fenerbahçe'ye evinde 3-2, İstanbul'da oynadığı maçlarda ise Galatasaray'a 4-3, Beşiktaş'a 2-1, Fenerbahçe'ye 4-1, iç sahada sarı-kırmızılı takıma 2-0 yenilerek 11 sezon sonra bu maçları galibiyetsiz kapadı.
Trabzonspor, bu sezon oynadığı ilk büyük karşılaşmasında ise İstanbul'da Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu, Galatasaray ile deplasmanda 0-0, Beşiktaş ile kendi evinde 3-3 berabere kaldı. Karadeniz ekibi, bu akşam Fenerbahçe'ye de 3-2 kaybederek söz konusu maçlardaki kötü gidişatını sürdürdü.

Son galibiyet Avcı ile

Trabzonspor, büyük maçlarda son galibiyetini teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde aldı. Bordo-mavililer, 2023-2024 sezonunun 11. haftasında İstanbul'da Fenerbahçe karşısında 3-2 galip gelerek son büyük galibiyetini yaşadı. Karadeniz ekibi, daha sonra görev yapan Şenol Güneş ve Fatih Tekke yönetiminde büyük maçlarda galibiyet elde edemedi.

İki kupa finalini de kaybetti

Ligde bu rakiplerine karşı son 12 karşılaşmasını kazanamayan Trabzonspor, bu süreçte iki kez Ziraat Türkiye Kupası finalini kaybetti.
Bordo-mavililer, 2023-2024 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'a 3-2, geçen sezon da Galatasaray'a Gaziantep'te 3-0 mağlup olarak kupa sevinci yaşayamadı.

Süper Kupa yarı finalinde de kaybetti

Trabzonspor, bu sezon Turkcell Süper Kupa yarı finalinde de Galatasaray karşısında kaybetti. Gaziantep'te oynanan karşılaşmasında bordo-mavililer, sahadan 4-1'lik yenilgi ile ayrılarak finale yükselemedi.
Trabzonspor, üç büyük rakibine karşı Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa'da olmak üzere son 16 resmi karşılaşmada 3 beraberlik ve 13 yenilgi yaşadı.

iki sarı-kırmızılı ekip İzmir'de karşılaşacak

Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında yarın Kayserispor'u konuk edecek. Avrupa kupalarını hedefleyen sarı-kırmızılılar, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak

14.02.2026 11:00:00
İhlas Haber Ajansı
iki sarı-kırmızılı ekip İzmir'de karşılaşacak
iki sarı-kırmızılı ekip İzmir'de karşılaşacak
Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında yarın Kayserispor'u konuk edecek. Avrupa kupalarını hedefleyen sarı-kırmızılılar, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Göztepe yarın saat 17.00'de Gürsel Aksel Stadyumu'nda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Ligde İzmir temsilcisi 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda topladığı 40 puanla 4. sırada bulunuyor. Kayseri ekibi ise 2 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 mağlubiyetle aldığı 15 puanla 17. basamakta yer alıyor.
İzmir temsilcisi, taraftarı önünde oynayacağı bu kritik karşılaşmayı kazanarak Avrupa kupaları hedefi doğrultusunda yoluna emin adımlarla devam etmeyi hedefliyor.

İç sahada sadece 1 kez kaybedildi



Göztepe, Süper Lig'de bu sezon evinde oynadığı maçlarda sadece 1 kez mağlup oldu. İç sahada şu ana kadar 10 karşılaşmaya çıkan sarı-kırmızılılar, bu süreçte 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Stanimir Stoilov ve öğrencileri, Kayserispor'u da mağlup ederek taraftarının önündeki başarılı grafiğini sürdürmek istiyor.

Eksikler can sıkıyor

Kayserispor karşılaşması öncesinde Göztepe'de sakat oyuncuların durumu teknik heyeti düşündürüyor. Antrenmanda sakatlık yaşayan Juan'ın bu zorlu mücadelede forma giyemeyeceği öğrenildi. Brezilyalı futbolcunun, gelecek hafta oynanacak Beşiktaş maçında ise sahada olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Tedavileri devam eden orta saha oyuncularından Efkan'ın da bu hafta kadroda yer almayacağı belirtilirken, sağ bek Arda ile İsviçreli orta saha Antunes'in durumlarının maç günü netlik kazanacağı ifade edildi. Öte yandan ağrıları bulunan Polonyalı kaleci Mateusz Lis'in forma giymesine engel bir durumun olmadığı kaydedildi.

Alper Akarsu düdük çalacak

Göztepe ile Kayserispor arasında oynanacak mücadeleyi Ankara bölgesi hakemlerinden Alper Akarsu yönetecek. Akarsu'nun yardımcılıklarını Ogün Kamacı ve Mert Bulut yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Raşit Yorgancılar olacak.İHA

Sane, Juventus maçında oynayabilecek mi?

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında RAMS Park'ta ikas Eyüpspor'u 5-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu

14.02.2026 10:15:00
AA
Sane, Juventus maçında oynayabilecek mi?
Sane, Juventus maçında oynayabilecek mi?
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında RAMS Park'ta ikas Eyüpspor'u 5-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sakatlığını atlatan Leroy Sane'nin 17 Şubat Salı günü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yapılacak Juventus maçında oynayabileceğini söyledi.

Sane'nin takımla bir antrenmana çıktığını hatırlatan Buruk, "Sane'yi bugün kadroya alıp 15 dakika oynatmayı düşündük ama 1-2 antrenman daha bizimle yapmasına istedik. Ondan sonra Juventus maçıyla ilgili kararımızı vereceğiz. Juventus maçında oynayabilecek durumda olacağını düşünüyorum." dedi.

Tecrübeli teknik adam, Noa Lang, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün ve Leroy Sane gibi iyi kanat oyuncularının olduğuna değinerek, "Oyuncularımızın performansının yüksek olması bizi mutlu ediyor. Oyuncularımız için karar vereceğiz.

Hepsi bizim için çok önemli. Çok fazla maçımız var. İnşallah daha da fazla maçımız olur. Avrupa'da yolumuza devam edip çok fazla maçımız olsun ve rotasyonu en iyi şekilde yapalım.

Oyuncular arasındaki yarış da Galatasaray'a fayda sağlayacaktır. Her oyuncunun rakibinin olması önemli olacak." değerlendirmesinde bulundu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.