logo
08 AĞUSTOS 2026

Abdullah Avcı gelecek için ümit verdi

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, sezonun geride kalan bölümünü değerlendirdi

24.11.2022 17:00:00
 
Abdullah Avcı gelecek için ümit verdi
Abdullah Avcı gelecek için ümit verdi

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, sezonun geride kalan bölümde inişli çıkışlı bir performans ortaya koyduklarını söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Abdullah Avcı, 30 Temmuz'da Süper Kupa ile başlayan süreçte 22 resmi müsabaka oynadıklarını ve Trabzonspor'un her kulvarda olduğunu dile getirdi. Ligin geride kalan bölümünde oyuncu değişiklikleri yapıldığını ifade eden Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "22 resmi maçlık bölüm için şunu söyleyelim, özellikle 8 ve 9. aydaki oyuncu değişimleriyle beraber, sahaya çıkan 11'in 7'si yeni gelen oyunculardan oluştu. İlk 11'in 3 tane net oyuncusunu, sakatlıklar nedeniyle bazen mevki olarak değişik yerlerde kullanmak zorunda kaldık. Bunlardan bir tanesi Abdülkadir Ömür'dü. Onu kenar kullanmak zorunda kaldık. Belki onun performansını biraz aşağı çekmiş olduk. Çünkü içerinin, yani 8 ve 10 numaranın oyuncusu. Geçen sene bu anlamda çok iyi performans sergilemişti. Yine Trezeguet sol tarafta daha etkili bir oyuncu ancak bazen orada başkasını, kendisini de yine farklı mevkide kullanmak zorunda kaldık."

Avcı, yaşanan sıkıntılara rağmen birçok iyi maç da çıkardıklarını vurgulayarak, "Aldığımız ve alamadığımız sonuçlar vardı. 'İyi miyiz ya da kötü müyüz'' derseniz, arada giden bir durum var. Onunla ilgili birtakım çalışmalar yapıyoruz. Şampiyonluktan sonraki değişimde Trabzonspor her kulvarda olmaya devam ediyor. Şampiyonluk yarışının içinde var. Avrupa'da Konferans Ligi'nde önemli hedeflerimiz var. Türkiye Kupası'na ise daha başlamadık." şeklinde konuştu.

Lige verilen arada çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Avcı, "Özellikle bu arayı hem oyuncu hem oyun üzerinden çalışacağız. Sahada pratiklerle 22 maçın analizin yapacağız. Geçen sene neler yaptık, bu sene neler yapamadık veya neleri eksik yaptığımızı görüntülerle, verilerle, sahada pratiklerle uygulayarak hazırlıklara devam edeceğiz. Antalya kampında 3 hazırlık maçı oynayacağız. Sakatlıktan çıkan oyuncularımızın süre ve dakikalarını ona göre planlayacağız. Kamp sürecini taktiksel olarak ve daha çok hazırlık maçı oynayarak geçireceğiz. Umarım sakatlıksız şekilde yeniden başlangıç yaparız." ifadelerini kullandı.

"Devre arasında daha fazla çalışacağız."

Avcı, takımın geçtiğimiz sezon ve yeni sezondaki oyununa dair bazı verileri paylaşarak, şöyle devam etti: "Bu sene maç başına kalemizde 10.9 şut görürken, kalesinde en az şut gören 4. takım olduk. Geçen sene 13.8'di ve 6. sıradaymışız. Buna geçen sene müsaade etmişiz. Bu sene kalemize gelen şutların yüzde 71'i merkezden olmuş. Bunu merkez orta sahayla, merkezlerin ortayı kapatmamasıyla, kenar oyuncunun merkezi kapatmasıyla açıklayabilirsin. Rakibi en fazla uzun pasa zorlayan takımız. Aslında bütününde çok güzel baskılar yaptığımız maçlar var. Biz birinci bölgeyi en az kullanan takımız. Bu şampiyon olan takım için çok sağlıklı bir durum değil. En fazla orta yapan takıma döndük. Akan oyunda 80 taneden 1 tanesi öyle olur. Bu bir plandır. Bulamadığında topu çevireceksin ama çevirmeye müsaade edilmiyor."

Dünya Kupası'nda hem savunma ve hem hücumu birlikte bütün olarak görüldüğünü anlatan Avcı, "Bunun çok detayları var ve içindeki doğruyu yapmaya çalışıyoruz. Yediğimiz toplam 29 golün 13'ünü set hücumlarından yedik. Sayısal olarak 11'e 3 olarak topun arkasındayken. Bunu çözmeye çalışacağız. Bu sene maç başına 15.6 şut denemişiz. Ligde bunu en fazla deneyen ikinci takımız ama koşu yapan oyuncu sayımız eksik. Burada oyuncu profilinden kaynaklanan bir durum oluştu. Kenar oyuncularının bu şekilde olmasından dolayı orta saha oyuncuları oynamak zorunda kalıyor. Bunun üzerinde çalışacağız. En fazla uzun pas kullanan takımız. Futbol bu kayıpları kaldırmaz. Bunu geçen sene en fazla oynayan takımken en az oynayan takıma döndük. Kendi eksiklerimiz, üzerinde çalışıyoruz ve devre arasında daha fazla çalışacağız." şeklinde görüş belirtti.

Avcı, ligde duran toplardan ve kenar ortalardan gol yemediklerini kaydederek, "Duran top verimliliğini, savunmada ve hücumda geçen sezona göre yüzde 35'ten yüzde 46'ya çıkartmışız. Bu da artan tarafımız. Hava topunu kazanmada yüzde 45'le ligde en sıkıntılı takımız. Geçen sene yüzde 57'ymiş. Yüzde 12 düşüş var. Sahipsiz topu alamıyorsan her seferinde vurmak yerine pas opsiyonları kullanman gerek. Ligde en fazla orta yapan 4. takımız. Maç başına 6 anahtar pasla ligde son sıradayız. Final paslarımızın hepsi kötü. Öyle görüntüler var ki Konyaspor maçında Bakasetas, Visca, Hamsik varken çok net final pasında topu atsan 3-0 olacak. Bunların analizini yapıp, görselde ve pratikte çalışıp, daha iyisini yapmak için ikinci yarıya start vereceğiz. Oyuna bütün olarak bakmak lazım." şeklinde konuştu.

 "Yapılan ortaların büyük bölümü son derece sıkıntılı"

Milli ara sonrası savunma oyuncularına yönelik organizasyonda değişiklik yapılıp yapılmayacağı sorusuna üzerine Avcı, şu yanıtı verdi: "Yapılan ortaların büyük bölümü son derece sıkıntılı. Bekleri aslında bu sene yolladık. Çünkü kenar oyuncuları da orta saha oldukları için içeride topla buluşturduk. Senin önünde oynayan futbolcunun profiline göre bu değişiyor. İç koridordan mı, kenardan mı, yoksa destekten mi yollayacaksın' Bunların hepsini denedik. Hedefsiz orta yaptığın an, bunlar sana geçiş olarak geri dönüyor. Geçen sene itibarıyla Bruno'dan önce 8 tane sol bek kullanmıştık ama Nwakaeme'yi kenarda tutuyorduk. Çünkü özelliği oydu. İç koridora belki yolluyorduk. Larsen de Eren de hücumda desteğe giden oyuncular. Ancak hedef olarak sonuçlanmadığı için belki istatistiki anlamda kötü gözükebilir. Eren'in tarafını aslında daha fazla kullandık."

"İki beki derinliğe yolladığın zaman, orada üçlüyü orta saha oyuncusuyla yapman lazım." diyen Avcı, "Adana Demirspor maçında üçüncü golü yediğimizde hücum anında ceza sahasının üzerinde sağ bek var, öteki ceza sahasının üzerinde sol bek vardı. Final pasını versek belki biz gol atacağız. Bu doğru bir görüntü değil. Çünkü orta sahada dönüşte savunma ağırlıklı bir oyuncuyla oynaman lazım. Benim oynadığım 8 numaraların o özelliği yok. Belirli bir süreden sonra karşılamada sıkıntı yaşıyoruz. Bu sene bekleri geçen seneye oranla daha derinlikte kullandığımı düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

İki senedir çok önemli işler yaptıklarını kaydeden Avcı, "Trabzonspor bir değişimin içinde. Bu Play Station oyunu değil. Trabzonspor'a geldiğimde 2 sene önce 'Verimli toprak.' demiştim. Altyapımız şu anda dünyada çok sayıda kulübü denetleyen bir firma tarafından organize ediliyor. Bu toprağın verimini daha iyi hale getirmek için yapıyoruz. Bu yörenin oyuncularında cesaret, gözü karalık, kuvvet var. Ancak zihnini ve eğitimini daha iyi hale getirmemiz lazım." diye konuştu.

"Şu an bir transfer çalışmamız yok"

Transferde kulübün mali şartlarını gözetmek durumuna olduklarına dikkat çeken bordo-mavili teknik adam, şunları söyledi: "Kulübümüzün sürdürülebilir durumunu oluşturmak gerekiyor. Dünya ve ülke ekonomisinin gittiği süreci biliyoruz. Kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Transferi bırakın, hatta kadroda 14 oyuncudan 1 tanesini boşaltmamız gerekiyor. Şu an itibarıyla bizimle sezon başı başlayıp yavaş yavaş sıra bulan genç oyuncularımız var. Onları da ikinci yarı itibarıyla katacağız. Hızlı sirkülasyonla olacak bir iş değil bu. Kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz ve şu an bir transfer çalışmamız yok. Oyunculara tabii ki bakıyoruz. Kadroda boşluk olur, giden olursa, onların yerine hazırlıklarımız var ama onun dışında bir şey yok."

Sakatlıkları düzelen Peres ve Visca konusunda Avcı, "İdmanlarını bizimle birlikte çok iyi şekilde yapıyorlar. Verileri çok iyi. Hatta Visca'yı koruduk bugün. İdmanın belli bir bölümünden sonra çıkarttık. Visca bu süreçte bizle forma giyebilecek. Ocak ayında da Peres forma giyecek. Sonraki süreci oyuncunun durumuna göre değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Üç hazırlık maçı oynanacak

Trabzonspor'un lige verilen arada 3 hazırlık maçı oynayacağı bildirildi. Bordo-mavili kulübün Antalya kampında İngiliz ekipleri Hull City ve Crystal Palace'la, Kocaeli'de de Kasımpaşa'yla hazırlık maçı planladığı kaydedildi. AA

Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çorum FK, Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı

08.08.2026 10:37:00
İhlas Haber Ajansı
 
Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da
Venezuelalı golcü Ramirez, Çorumspor'da
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çorum FK, Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden Çorum FK, Portekiz temsilcisi CD Nacional'da forma giyen 26 yaşındaki golcüyü transfer ettiğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, Jesus Ramirez ile 3+1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.



Açıklamada, "Venezuelalı santrfor Jesus Ramirez, ülkesinin Estudiantes de Merida kulübünün altyapısında yetişmiştir. Kariyerinde Estudiantes de Merida, Veracruz, Coquimbo Unido, Audax Italiano, Atlatico Morelia, Martimo, Vitria SC ve CD Nacional formaları giyen Ramirez, Venezuela A Milli Takımı'nda da görev almıştır.

Güçlü fiziği, hava toplarındaki etkinliği ve golcü kimliğiyle dikkat çeken Ramirez, kariyerini artık kırmızı-siyahlı formamız altında sürdürecektir. Arca Çorum FK ailesine hoş geldin Jesus Ramirez. Kırmızı-siyahlı formamız altında başarılı bir kariyer diliyoruz" denildi.

Kayserispor'a müjde

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, transfer yasağına esas teşkil eden dosyalara ilişkin sürecin tamamladığını söyleyerek, "Kulübümüz transfer yasağı resmen kalkmıştır" dedi

07.08.2026 19:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Kayserispor'a müjde
Kayserispor'a müjde
Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, transfer yasağına esas teşkil eden dosyalara ilişkin sürecin tamamladığını söyleyerek, "Kulübümüz transfer yasağı resmen kalkmıştır" dedi.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'nın transfer yasağının kalkmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:



"Kulübümüz hakkında FIFA tarafından geçmiş dönem borçlarına ilişkin uygulanan geçici transfer yasağına konu olan tüm yükümlülükler kulübümüzce yerine getirilmiştir. Söz konusu transfer yasağına esas teşkil eden FIFA nezdindeki tüm dosyalara ilişkin süreçler tamamlanmış olup, kulübümüzün transfer yasağı resmen kaldırılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Altay Bayındır, Celta Vigo'da

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, milli kaleci Altay Bayındır'ın İspanya La Liga temsilcisi Celta Vigo'ya satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandığını resmen açıkladı

07.08.2026 13:00:00
Haber Merkezi
 
Altay Bayındır, Celta Vigo'da
Altay Bayındır, Celta Vigo'da
İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, milli kaleci Altay Bayındır'ın İspanya La Liga temsilcisi Celta Vigo'ya satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandığını resmen açıkladı.

Kulüpten yapılan resmi açıklamada, 28 yaşındaki eldivenin 2026/27 sezonu sonuna kadar kiralık olarak İspanyol ekibinin formasını giyeceği belirtildi.

İngiliz devi Manchester United, transferi sosyal medya hesaplarından "Altay'a yeni macerasında başarılar dileriz" ifadeleriyle duyurdu. Transferi resmileştiren Celta Vigo ise sosyal medya üzerinden Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı fenomen Bilal Göregen'in yer aldığı yaratıcı bir tanıtım videosu paylaştı. İspanyol ekibi paylaşımında, "Vigo'dan selamlar, Türk kardeşlerim" mesajına yer vererek milli file bekçisine "Hoş geldin" dedi.

Yapılan anlaşmaya göre Altay Bayındır, sezon sonuna kadar kiralık olarak İspanya'da forma giyecek. Sözleşmede yer alan satın alma opsiyon bedeli ise 4 milyon Euro olarak belirlendi.

Bu bedel, milli kalecinin sahaya çıkacağı maç sayısına bağlı olarak yukarı yönlü değişiklik gösterebilecek. Diğer yandan, 2023 yılında Fenerbahçe'den Manchester United'a transfer olan Altay'ın sözleşmesindeki madde gereği, Celta Vigo'nun satın alma opsiyonunu kullanması durumunda sarı-lacivertli kulüp bu bedel üzerinden yüzde 20 pay, yani 800 bin Euro elde edecek.

Teknik direktör Claudio Giraldez yönetimindeki Celta Vigo, geçtiğimiz sezonu La Liga'da 6. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanmıştı. Düzenli oynayabileceği bir takıma gitmek isteyen tecrübeli kalecinin, İspanyol ekibinin İtalya'daki sezon öncesi hazırlık kampına doğrudan katılacağı; Sassuolo ve Napoli ile oynanacak hazırlık maçlarında kadroda yer alacağı bildirildi.

Paris Saint-Germain ile Aston Villa Süper Kupa için karşı karşıya

Geçtiğimiz sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Paris Saint-Germain ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Aston Villa, 12 Ağustos Çarşamba günü UEFA Süper Kupa'yı kazanabilmek için karşıya karşıya gelecek

07.08.2026 10:46:00
İhlas Haber Ajansı
 
Paris Saint-Germain ile Aston Villa Süper Kupa için karşı karşıya
Paris Saint-Germain ile Aston Villa Süper Kupa için karşı karşıya
Geçtiğimiz sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Paris Saint-Germain ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Aston Villa, 12 Ağustos Çarşamba günü UEFA Süper Kupa'yı kazanabilmek için karşıya karşıya gelecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zafere uzanan Fransız ekibi Paris Saint-Germain ile UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldıran İngiliz takımı Aston Villa, 2026 UEFA Süper Kupa finalinde mücadele edecek.

Almanya'nın Salzburg kentindeki Salzburg Stadyumu'nda 12 Ağustos Çarşamba günü saat 22.00'de başlayacak müsabaka TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi

06.08.2026 17:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada "Öncelikle vurgulamak gerekir ki; belediye bütçesinden profesyonel spor kulüplerine bu şekilde maddi destek sağlanması yasal olarak mümkün değildir. Bu nedenle kampanya kapsamında alınan formaların belediye bütçesinden karşılandığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır.

Başkanımız Ahmet Metin Genç'in yaptığı, yıllardır uyguladığı bir dayanışma modelidir. Başkanımız, Trabzonspor sevdalısı iş insanlarına, dostlarına ve hatırının geçtiği hemşehrilerimize ulaşarak Trabzonspor'a destek olmalarını rica etmekte, forma, kombine ve loca satın alarak kulübe katkı sunmalarına vesile olmaktadır. Bu uygulama ilk kez yapılan bir çalışma da değildir. Başkanımız her yıl benzer destek kampanyaları düzenlemektedir ve nasıl bir yöntem izlendiğini de defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır. Buna rağmen her kampanya sonrasında aynı soruların yeniden gündeme getirilmesi ve kamuoyunda farklı bir algı oluşturulmaya çalışılması üzüntü vericidir' denildi.

Açıklamada, Trabzonspor'un şehrin en büyük markası, en önemli ortak değeri ve dünyaya açılan yüzü olduğu belirtilerek "Trabzonspor'un başarısı yalnızca sahadaki sonuçlardan ibaret değildir. Kulübümüz; şehrimizin tanıtımına, ekonomisine, turizmine ve marka değerine önemli katkılar sunmaktadır. Bu nedenle Trabzonspor'a sahip çıkmak, bu şehrin her ferdinin ortak sorumluluğudur.

Ahmet Metin Genç de, bu şehrin bir evladı ve belediye başkanı olarak Trabzonspor'a destek verilmesine öncülük etmeyi görev kabul etmektedir. Başkanımızın şimdiye kadar tüm kampanyalarda yaptığı şey, şehrimizin ortak değerine gönüllü destek vermek isteyen ve ekonomik imkanı olan hemşehrilerimizle Trabzonspor'umuzu buluşturmaktır.

Özetle, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, Trabzonspor için dayanışmaya öncülük etmekte ve her çağrısı teşekkürü fazlasıyla hak eden binlerce hemşehrimizden olumlu karşılık bulmaktadır. Bu vesileyle Başkanımız Ahmet Metin Genç'in başlattığı kampanyaya destek veren tüm iş insanlarımıza, esnafımıza ve hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyor, Trabzonspor'umuza destek olmak isteyen herkesi bu dayanışmaya katkı sunmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Salah'ın resmi fiyatı açıklandı

Trabzonspor: "Mohamed Salah'a her bir futbol sezonu için, 10.000.000 Euro yıllık ücret ve 7.000.000 Euro imza ücreti olmak üzere toplam 17.000.000 Euro garanti ücret ödenecektir

06.08.2026 17:05:00
İhlas Haber Ajansı
 
Salah'ın resmi fiyatı açıklandı
Salah'ın resmi fiyatı açıklandı
Trabzonspor: "Mohamed Salah'a her bir futbol sezonu için, 10.000.000 Euro yıllık ücret ve 7.000.000 Euro imza ücreti olmak üzere toplam 17.000.000 Euro garanti ücret ödenecektir.

Anlaşma kapsamında oyuncuya ayrıca, her bir futbol sezonu için şarta bağlı bonuslar ödenecektir. Yine oyuncu ile yapılan imaj hakları sözleşmesi kapsamında, mağazacılık şirketimizde 'Mohamed Salah' özelinde satılacak ürünlerden oyuncuya %20 pay verilecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, oyuncuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır.

Fenerbahçe tur kapısını araladı

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı 2-0 yendi

05.08.2026 23:17:00
AA
 
Fenerbahçe tur kapısını araladı
Fenerbahçe tur kapısını araladı
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı 2-0 yendi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe'nin Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı konuk ettiği mücadelenin ilk yarısı, sarı-lacivertlilerin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

10. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Asensio'nun pasında topla buluşan Kerem, ceza sahası içinde pasını Talisca'ya aktardı. Bu oyuncunun sol çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.



45. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sağ taraftan kazanılan köşe atışında Asensio'nun ceza sahası dışına yerden pasında Greenwood topla buluştu. Bu futbolcunun yakın direğe sert şutunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0.

Sakatlıklar nedeniyle karşılaşma sık sık dururken ilk yarıyı sarı-lacivertli takım, 2-0 önde bitirdi.

59. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Asensio ve Greenwood, verkaçlarla ceza sahası içine girdi. Greenwood'un önünde kalan topa vuruşunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.



60. dakikada Skriniar'ın savunma arkasına uzun pasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, topu kontrol ettikten sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kerem'in dokunuşunda kaleciden seken top, Talisca'nın önünde kaldı. Brezilyalı oyuncunun boş kaleye şutunda savunmadan seken top tekrar Kerem'e geldi. Yardımcı hakem, Kerem'e gelen son pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdi.

67. dakikada Asensio'nun savunma arkasına pasında topu göğsüyle kontrol eden Talisca'nın uzak direğe sert şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.

68. dakikada sağdan kullanılan köşe atışında Asensio, meşin yuvarlağı penaltı noktasına doğru gönderdi. Skriniar'ın kafa vuruşunun ardından son dokunuşu Talisca yaparken kaleci Khudiakov, gole izin vermedi.

90+1. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Sol kanattan topu taşıyan ve ceza alanına giren Oğuz Aydın, meşin yuvarlağı yerden içeriye çevirdi. Talisca'nın müdahale edemediği top, penaltı noktasının sağındaki İrfan Can Kahveci'nin önünde kaldı. İrfan'ın şutunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak uzaklaştı.

Mücadele, Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Bertuğ'un yerine Kante, UEFA kadrosuna eklendi

Fenerbahçe'nin Sturm Graz ile oynayacağı maç öncesi UEFA'ya bildirdiği kadroya Bartuğ Elmaz'ın yerine N'Golo Kante eklendi

05.08.2026 12:00:00
İhlas Haber Ajansı
 
Bertuğ'un yerine Kante, UEFA kadrosuna eklendi
Bertuğ'un yerine Kante, UEFA kadrosuna eklendi
Fenerbahçe'nin Sturm Graz ile oynayacağı maç öncesi UEFA'ya bildirdiği kadroya Bartuğ Elmaz'ın yerine N'Golo Kante eklendi.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında, saat 21.00'de Avusturya ekibi Sturm Graz'ı ağırlayacak. Sarı-lacivertlilerde maç öncesi UEFA'ya bildirilen kadro da son şeklini aldı. Bartuğ Elmaz yerine Fransız orta saha N'Golo Kante kadroya dahil oldu.
Fenerbahçe'nin UEFA'ya bildirdiği kadroda şu oyuncular yer alıyor:

"Tarık Çetin, Ederson, Mert Günok, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Nathan Ake, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Archie Brown, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi, Fred, İrfan Can Kahveci, Oğuz Aydın, N'Golo Kante, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Marco Asensio, Mason Greenwood, Vedat Muric, Anthony Musaba, Sidiki Cherif."

Göztepe, transferde gaza bastı

Göztepe, son olarak Bodrum FK forması giyen Gökdeniz Bayrakdar'ı kadrosuna katarak yeni sezon öncesindeki altıncı transferini gerçekleştirdi

05.08.2026 11:57:00
İhlas Haber Ajansı
 
Göztepe, transferde gaza bastı
Göztepe, transferde gaza bastı
Göztepe, son olarak Bodrum FK forması giyen Gökdeniz Bayrakdar'ı kadrosuna katarak yeni sezon öncesindeki altıncı transferini gerçekleştirdi.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yaz transfer dönemine 23 yaşındaki golcü Sinclair Armstrong'u kadrosuna katarak başlayan sarı-kırmızılılar, ikinci forvet takviyesini ise Andre Henrique ile yaptı. Orta saha rotasyonunu Alex Matos transferiyle güçlendiren İzmir ekibi, savunma hattına Noah Sonko Sundberg'i dahil ederken, kaleyi de Luka Gugeshashvili'ye emanet etti.



Sarı-kırmızılılar, son olarak Bodrum FK'den Gökdeniz Bayrakdar'ı renklerine bağladığını açıklayarak yaz transfer dönemindeki altıncı takviyesini gerçekleştirdi. Böylece kadrosuna altı yeni isim kazandıran Göztepe, transfer çalışmalarını sürdürürken, önümüzdeki günlerde birkaç yeni ismi daha renklerine katması bekleniyor.

Ayrılıklar yaşanabilir



Yaz transfer döneminde kadrosuna 6 yeni isim katan Göztepe'de ayrılıklar da yaşanabilir. Sarı-kırmızılı ekipte Dennis, Juan ve Arda Okan'a birçok kulübün ilgi gösterdiği öğrenilirken, yönetimin de uygun teklifler gelmesi halinde oyuncuların satışına sıcak baktığı belirtildi.



İzmir temsilcisinin, bu futbolcuların takımdan ayrılması durumunda ise yerlerini aynı seviyede transferlerle doldurmayı planladığı ifade edildi.

Muhammed Salah, Trabzonspor formasını giydi

Trabzonspor'un İngiltere'nin Liverpool takımından transferi dünyaca ünlü Mısırlı futbolcu Muhammed Salah özel uçakla İstanbul'a geliyor

05.08.2026 11:26:00
İhlas Haber Ajansı
 
Muhammed Salah, Trabzonspor formasını giydi
Muhammed Salah, Trabzonspor formasını giydi
Trabzonspor'un İngiltere'nin Liverpool takımından transferi dünyaca ünlü Mısırlı futbolcu Muhammed Salah özel uçakla İstanbul'a geliyor. 34 yaşındaki futbolcu bordo-mavili formayı sırtına ilk kez giyerek poz verdi.

Trabzonspor Kulübü'nün kendisine gönderdiği özel uçakla tatilini geçirdiği Yunanistan'dan yola çıkan Mısırlı yıldız, uçakta bordo-mavili formayı sırtına geçirdi.

Bordo-mavili kulübün sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde 61 numaralı formayı giyen Salah, "Trabzon hazır mısın' Çok yakında görüşürüz. Bize her yer Trabzon" diyerek taraftarlara mesaj yolladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.