logo
04 TEMMUZ 2026

Acun Ilıcalı bize gol atan ismi yokladı: İlk teklif reddedildi

Avustralya Milli Takımı'yla Ay-Yıldızlı ekibimize gol atan Nestory Irankunda için Acun Ilıcalı devreye girdi. Watford Kulübü, ilk teklifi yetersiz görerek geri çevirdi.
 

04.07.2026 16:29:00
Haber Merkezi
 
Acun Ilıcalı bize gol atan ismi yokladı: İlk teklif reddedildi
Acun Ilıcalı bize gol atan ismi yokladı: İlk teklif reddedildi
Nestory Irankunda, 2-0 kaybettiğimiz Avustralya karşılaşmasında A Milli Takım'a 1 gol atmıştı. Championship ekibi Watford'da forma giyen 20 yaşındaki kanat oyuncusuna tanıdık yerden teklif geldi. Hull City'nin sahibi olan Acun Ilıcalı'nın, 10 milyon sterlinlik bir teklif yaptığı iddia edildi.






DEVAM ETMELERİ BEKLENİYOR

Fakat Watford cephesi bu rakamı yetersiz bularak geri çevirdi. Taraflar arasındaki pazarlıkların devam etmesi bekleniyor. Bilindiği üzere Hull City yeni sezonda Premier Lig'de mücadele edecek. Nestory Irankunda'nın Watford'la 30 Haziran 2030'a kadar mukavelesi var.






3 MİLYONA ALMIŞLARDI

Her iki kanat bölgesinde ve santrforda görev yapabilen Nestory Irankunda hücum anlamında tam bir joker... Watford onu 2025 yazında Bayern Münih'in 2. takımından transfer etmişti. 3 milyon euro bonservis bedeli ödediler. 20 yaşındaki futbolcu, Championship'te 40 maça çıktı. 4 gol ve 5 asist üretti.






Hayat Elan Ricardo'ya güzel: Tatile devam

Gelecek sezon planlamasında düşünülmeyen Elan Ricardo, kamp kadrosuna da alınmamıştı. Kolombiyalı genç orta saha şu anda hayatın tadını çıkarıyor. Sözleşmesi ise 31 Aralık 2029'a kadar devam ediyor!

04.07.2026 18:30:00
Haber Merkezi
 
Hayat Elan Ricardo'ya güzel: Tatile devam
Hayat Elan Ricardo'ya güzel: Tatile devam
Beşiktaş, 2025'in Şubat ayında 1.94 milyon euro karşılığında Elan Ricardo'yu kadrosuna katmıştı. Genç oyuncunun, Atletico Madrid'in elinden kapıldığı da ifade edildi. Durumu şu gerçekle anlatmak mümkün: Kolombiyalı futbolcu, 1 kez bile Beşiktaş formasını sırtına geçirmedi!






DOĞRU DÜZGÜN OYNAMADI

22 yaşındaki futbolcu, 2025 yazında Brezilya ekibi Athletico'ya kiralandı. 2026'nın Ocak ayında ise Deportes Tolima'ya kiralık gitti. Bu iki kulüpteki durumu şöyleydi:

Athletico Paranaense: 2 maç, skor katkısı yok
Deportes Tolima: 10 maç, skor katkısı yok






SÖYLEMEYE GEREK VAR MI!

Beşiktaş'ın gelecek planlamasında düşünülmeyen 22 yaşındaki orta saha, kamp kadrosuna dahil edilmemişti. Şu anda tatilin ve hayatın tadını çıkarıyor. Arada paylaşımlar da yapıyor... 1.84 boyundaki futbolcunun Beşiktaş'taki mukavelesi ise 31 Aralık 2029'a kadar devam ediyor. Söylemeye gerek var mı bilinmez ama şu anda hiçbir talibi yok.

Beşiktaş sürekli uçurumun kenarında geziyor

Beşiktaş transfer döneminde rotasını, yetenekleri tartışılmayan ancak sakatlık geçmişleri soru işareti yaratan isimlere çevirdi

04.07.2026 18:10:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş sürekli uçurumun kenarında geziyor
Beşiktaş sürekli uçurumun kenarında geziyor
Beşiktaş'ın gündemindeki yıldızların kalitesi kadar sakatlık raporları da dudak uçuklatıyor! Sakatlığı nedeniyle aylardır maça çıkmayan Ouattara'ya 4 yıllık imza attıran Beşiktaş; kronik adale hassasiyeti olan Pellegrini ve geçtiğimiz sezon çapraz bağdan ölü bacak sendromuna kadar revirden çıkamayan Mangala'nın peşinde. Siyah-beyazlılar transferde adeta ateşle oynarken akıllarda tek bir soru var: Sağlam oyuncu transfer etmek bu kadar zor mu?






Beşiktaş transfer döneminde rotasını, yetenekleri tartışılmayan ancak sakatlık geçmişleri soru işareti yaratan isimlere çevirdi. Siyah-beyazlıların son dönemdeki hamleleri ve adı geçen hedefleri, camiada "transferde büyük bir risk mi alınıyor?" sorusunu yüksek sesle sordurmaya başladı.






4 YILLIK UZUN SÜRELİ ANLAŞMA

Bu politikanın en somut adımı, geçen sezonun Şubat ayından beri sakatlığı nedeniyle yeşil sahalardan uzak kalan Kassoum Ouattara ile atıldı.

Beşiktaş, uzun süredir resmi maça çıkmamış olan Ouattara ile 4 yıllık uzun vadeli bir sözleşme imzalayarak oyuncunun geleceğine ve sağlık heyetine olan güvenini şimdiden tescillemiş oldu.






PELLEGRINI SÜREKLİ OYNAYAMAZ

Gündemdeki bir diğer elit isim ise Lorenzo Pellegrini. İtalyan yıldız tam sağlıklı olduğunda takımın beyni rolünü üstlense de, kariyeri boyunca peşini bırakmayan kronik adale hassasiyeti büyük bir el freni.

Teknik ekiplerin olası bir adale yırtığını önlemek için Pellegrini'yi maçlarda ancak 55-70 dakika bandında sahada tutabilmesi, oyuncunun "birkaç maç oynayıp, birkaç maç dinlenme" döngüsünü zorunlu kılıyor.






ÖLÜBACAK SENDROMU YAŞADI

Siyah-beyazlılar için adı geçen son isim olan Orel Mangala ise adeta bir sakatlık tombalası gibi. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısını çapraz bağ sakatlığı, ikinci yarısının büyük bölümünü hamstring problemleri ve son düzlüğü ise "ölü bacak sendromu" yüzünden kaçıran Mangala, sakatlık riski en üst seviyede olan oyuncuların başında geliyor.






NEDEN SÜREKLİ SAKAT İSİMLER?

Beşiktaş yönetimi ve teknik heyeti, bu yüksek profilli ama "kırılgan" isimlerle kumar oynarken, taraftar haklı olarak soruyor: Sakatlık riski bu denli yüksek isimler yerine, istikrarlı bir kadro kurmak mümkün değil mi?

Ugochukwu'da son durum: Her an her şey olabilir

Galatasaray'ın kiralama formülüyle kadrosuna katmak istediği Ugochukwu için Burnley, 30-35 milyon sterlinlik bonservis duvarı ördü. Görüşmeler an itibarıyla durma noktasına gelse de kritik transferde her an her şey olabilir

04.07.2026 17:30:00
Haber Merkezi
 
Ugochukwu'da son durum: Her an her şey olabilir
Ugochukwu'da son durum: Her an her şey olabilir
Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Ugochukwu için Burnley ile yürütülen müzakerelerde anlaşma sağlanamadı. Kulüpler arasındaki mali görüşmeler tıkanırken, transferin geleceği belirsizliğini koruyor.






Sarı-kırmızılı yönetim, genç orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak için Burnley kulübüne kiralama + satın alma opsiyonu içeren resmi bir teklif sundu. Ancak İngiliz ekibi bu formüle sıcak bakmadı. Kadrosundaki oyuncuyu kiralamak istemeyen Burnley, bonservis bedeli olarak 30-35 milyon sterlin talep etti.






İki kulübün mali şartlarda orta yolu bulamaması üzerine transfer görüşmeleri şu an itibarıyla durduruldu.

Görüşmeler masada tıkanmış olsa da transfer dönemi dinamikleri doğrultusunda önümüzdeki günlerde sürecin yeniden hareketlenmesi bekleniyor. Kulüplerin geri adım atması halinde dengeler değişebilir; bu transferde her an her şey olabilir.

Trabzonspor turnayı yine gözünden vurdu

Manchester United, kadro yapılanması ve maaş bütçesini hafifletme hamleleri doğrultusunda Kamerunlu kaleci André Onana'yı bir sezonluğuna yeniden Trabzonspor'a kiraladı
 

04.07.2026 17:10:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor turnayı yine gözünden vurdu
Trabzonspor turnayı yine gözünden vurdu
Manchester United, yüksek maliyetli kalecisi André Onana'yı maaş yükünü azaltmak amacıyla bir sezonluğuna yeniden Trabzonspor'a kiraladı. Teknik direktör Michael Carrick'in planlarında yer almayan 30 yaşındaki file bekçisi için bonservis opsiyonu koyulmazken, Karadeniz fırtınası bu hamleyle kalesini "bedavadan biraz pahalı" bir maliyetle, performans şartlarına bağlı maksimum 1,3 milyon sterline dünya çapında bir isimle sağlama aldı.






Manchester United, kadro yapılanması ve maaş bütçesini hafifletme hamleleri doğrultusunda Kamerunlu kaleci André Onana'yı bir sezonluğuna yeniden Trabzonspor'a kiraladı. 2023 yılında 47,2 milyon sterlin bonservis bedeliyle Ada'ya transfer olan 30 yaşındaki file bekçisi, İngiltere'deki çalkantılı sürecin ardından Süper Ligi'nde üst üste ikinci kiralık dönemine adım atıyor.






SADECE 1.3 MİLYON STERLİN

Transfer bombacıları Fabrizio Romano ve Ben Jacobs'ın doğruladığı anlaşmaya göre; Trabzonspor, Onana'nın maaşının büyük bir kısmını üstlenecek. Bir yıllık kiralama bedeli ise oyuncunun performansına ve oynayacağı maç sayısına bağlı olarak maksimum 1,3 milyon sterlin olarak belirlendi. Sözleşmede herhangi bir satın alma opsiyonu bulunmuyor. Bu da Onana'nın 2027 yazında, yani kontratının bitimine bir yıl kala Old Trafford'a geri döneceği anlamına geliyor.






FORMA GİYME ŞANSI HİÇ YOKTU

Bu hamle, Manchester United menajeri Michael Carrick'in kadro planlamasındaki net duruşunu gösteriyor. Carrick'in oyun sisteminde ilk 11 şansını tamamen kaybeden deneyimli kalecinin ayrılığı, kulübün öncelikli transfer bölgelerine kaynak yaratması için geçici ama zorunlu bir çözüm oldu. İngiliz devinin asıl hedefi oyuncuyu kalıcı olarak satıp yatırımın bir kısmını kurtarmaktı, ancak Trabzonspor'un mali kısıtlamaları nedeniyle kiralama formülünde uzlaşıldı.






İKİ TARAF İÇİN DE MANTIKLI

Mevcut senaryo her iki kulüp için de mantıklı bir orta yol olarak öne çıkıyor. Manchester United, yüksek maliyetli bir oyuncuyu kulübede çürütüp değer kaybetmesini izlemek yerine maaş yükünden kurtulurken; teknik direktör Carrick de bütçeyi orta saha takviyelerine yönlendirme şansı yakaladı.

Geçtiğimiz sezonu da bordo-mavili formayla geçiren ve Türkiye'ye adapte olan André Onana için ise bu transfer, düzenli oynayarak kendini yeniden kanıtlaması için büyük bir fırsat sunuyor.

Fenerbahçe'nin rüya planı bitti

Fenerbahçe'nin uzun süredir kadrosuna katmak için yoğun mesai harcadığı Serhou Guirassy transferinde işler hiç de parlak değil

04.07.2026 17:00:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin rüya planı bitti
Fenerbahçe'nin rüya planı bitti
Uzun süredir Serhou Guirassy'yi kadrosuna katmak için yoğun mesai harcayan ve 35 milyon Euro'yu gözden çıkaran Fenerbahçe'ye, Borussia Dortmund'dan kötü haber geldi. Alman devinin, sözleşmedeki 40 milyon Euro'luk özel maddeyi sarı-lacivertlilere işletmeme kararlılığının yanı sıra; Fabio Silva'nın İspanya yolcusu olması transferi tamamen kilitledi. Niko Kovac'ın iki as forvetini birden kaybetmek istememesi üzerine Dortmund yönetiminin Guirassy için satış frenine basması, Fenerbahçe'nin rüya transfer planlarını altüst etti.






Fenerbahçe'nin uzun süredir kadrosuna katmak için yoğun mesai harcadığı Serhou Guirassy transferinde işler hiç de parlak değil. Alman Bild gazetesinin haberine göre, Dortmund'un Gineli forvetinin takımdaki geleceği, takım arkadaşı Fabio Silva'nın ani ayrılık ihtimaliyle sarsıldı. Guirassy'nin sözleşmesindeki 40 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi sadece "seçilmiş kulüpler" için geçerliyken, bu takımlar arasında yer almayan Fenerbahçe'nin önü zorlu bir bonservis pazarlığıyla kesildi.






DORTMUND RAKAM ÜZERİNDE DURUYOR

Fenerbahçe'nin uzun süredir peşinde koştuğu Gineli golcü için bonuslarla birlikte 35 milyon Euro teklif ettiği iddia edilse de, Dortmund'un bu rakama oyuncuyu bırakmaya niyeti yok. Menajeri olan kardeşi Karamba'yla birlikte transfer piyasasını araştıran Guirassy için Alman devinin kapısını çalan sarı-lacivertliler, serbest kalma maddesinin geçerli olduğu elit kulüpler listesinde bulunmuyor. Dortmund ise 40 milyon Euro'luk net talebinin altına kesinlikle düşmek istemiyor.






FABIO SILA AYRILMAK İSTİYOR

Fenerbahçe'nin bu büyük transfer operasyonuna asıl darbe ise Fabio Silva cephesinden geldi. İtalyan transfer bombacısı Rudy Galetti'nin iddiasına göre; Real Sociedad, Villarreal, Real Betis, Espanyol ve Celta Vigo gibi İspanyol kulüplerinin radarında olan 23 yaşındaki Portekizli oyuncunun takımdan aniden ayrılması kesinleşirse, Dortmund yönetimi Guirassy'nin satışı için tamamen frene basacak.






KOVAC FORVETSİZ KALMAK İSTEMİYOR

Dortmund Teknik Direktörü Niko Kovac, yeni sezon öncesi iki forvetini birden kaybedip, yerlerini ne vereceği belirsiz iki sürpriz isimle doldurma riskini kesinlikle almak istemiyor. Bu nedenle Silva'nın olası gidişi, uzun süredir Guirassy transferini bitirmek isteyen Fenerbahçe'nin masadaki tüm planlarını altüst ederek Guirassy'nin Dortmund'da kalma zorunluluğunu doğuracak.






B PLANI FISNIK ASLLANI

Guirassy'nin her ihtimale karşı takımdan ayrılması durumunda ise Dortmund'un B planı Hoffenheim forması giyen 23 yaşındaki Kosovalı golcü Fisnik Asllani olmaya devam ediyor.

Leipzig'in de devrede olduğu bu alternatif transferde, Dortmund Sportif Direktörü Ole Book'un Elversberg döneminden yakından tanıdığı Asllani'nin de önceliği Dortmund'a verdiği belirtiliyor. Ancak Fabio Silva'nın yaratacağı domino etkisi, Fenerbahçe'nin rüya transferini her an imkansız hale getirebilir.

Galatasaray Icardi'yi bu yüzden mi çizdi?

Arjantin medyasında sızdırılan özel mesajlar, Mauro Icardi, Wanda Nara ve China Suárez üçgenindeki kaosu yeniden alevlendirdi

04.07.2026 16:30:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray Icardi'yi bu yüzden mi çizdi?
Galatasaray Icardi'yi bu yüzden mi çizdi?
Wanda Nara'nın sızdırılan şok mesajları Mauro Icardi-China Suárez krizinde kartları yeniden dağıttı! Yıldız golcünün özel hayatı yüzünden kariyerini bitirdiğini savunan Nara, "Beni suçlamayın; ne kendisi ne de sevgilisi onun kariyerini umursuyor" diyerek fitili ateşledi. Türkiye'ye gitme karşılığında Icardi'ye kabul ettirilen 5 kişilik gizli masraf protokolünden, transfer görüşmelerinin ortasındaki alkol ve gece hayatı skandallarına kadar Galatasaray taraftarını ayağa kaldıracak kendisine göre detayları sıraladı.






Arjantin medyasında sızdırılan özel mesajlar, Mauro Icardi, Wanda Nara ve China Suárez üçgenindeki kaosu yeniden alevlendirdi. Mariana'nın Günlüğü (América TV'de yayımlanan) isimli programda gazeteci Santiago Riva Roy'un yayınladığı konuşmalarda, Wanda Nara'nın Icardi'nin profesyonel kariyeri ve özel hayatına yönelik sert suçlamaları gündeme bomba gibi düştü.






GECE HAYATI VE ALKOL İDDİASI

Sızdırılan sohbetlerde Wanda Nara, Icardi'nin istikrarsız özel hayatının spor kariyerini doğrudan baltaladığını savundu. Golcü oyuncunun geleceğinin belirsiz olduğu bir dönemde gece hayatına yönelmesini eleştiren Nara, "Kulüpsüz ve görüşmeleri devam eden hiçbir oyuncu, alkol almak için gece kulüplerine gitmez" ifadesini kullanarak Icardi'nin mevcut profesyonel ciddiyetsizliğini sert bir dille hedef aldı.






KİMSE KARİYERİYLE İLGİLENMİYOR

Kendisine yönelik "kariyerini sabote ediyor" suçlamalarını kesin bir dille reddeden iş kadını, faturayı Icardi'nin çevresine ve China Suárez'e kesti. "Beni suçlamayın; ne o ne de kız arkadaşı Mauro'nun kariyeriyle ilgileniyor" diyen Wanda, çift oldukları dönemde Icardi'yi hiçbir zaman kulüpsüz bırakmadığını ve transfer süreçlerinde böyle skandallara izin vermediğini vurguladı.






HUKUKİ VE MADDİ ANLAŞMALAR

Haberde ayrıca taraflar arasındaki hukuki ve maddi anlaşmaların şok edici detayları da paylaşıldı. İddiaya göre Wanda Nara, Icardi ile Türkiye'ye gitme karşılığında kendisinin, annesinin, annesinin partnerinin ve iki bakıcısının bakımını içeren 5 kişilik bir masraf paketini oyuncuya kabul ettirdi.






CHINA SUAREZ'E DE SALLADI

China Suárez'in ise Türkiye'de yaşama izni alabilmek adına çocuklarının babasını nafaka yükümlülüğünden muaf tuttuğu öne sürüldü.

Kişisel, hukuki ve profesyonel krizlerin iç içe geçtiği bu sızıntılar, Icardi'nin Galatasaray'daki geleceği üzerindeki soru işaretlerini artırırken, Arjantin ve Türkiye basınında geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.

Ake Fenerbahçe’ye imza attı, Independt gazetesi yazdı

Fenerbahçe, savunma hattını dünya çapında bir isimle güçlendirerek yılın en çok ses getiren transferlerinden birine imza attı

04.07.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Ake Fenerbahçe’ye imza attı, Independt gazetesi yazdı
Ake Fenerbahçe’ye imza attı, Independt gazetesi yazdı
Fenerbahçe, Manchester City'nin Hollandalı stoperi Nathan Aké ile sözleşme imzalandığını açıklarken; sözleşmesinin son yılına giren 31 yaşındaki oyuncuyu bu yaz bonservisle elden çıkarmak isteyen İngiliz devi, transferi para kazanmak adına 'son gerçek şans' olarak görüyor.






Fenerbahçe, savunma hattını dünya çapında bir isimle güçlendirerek yılın en çok ses getiren transferlerinden birine imza attı. Sarı-lacivertli kulüp, Manchester City'nin Hollandalı stoperi Nathan Aké ile anlaşma sağlandığını resmen duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda forma giyen Aké'nin, izin döneminin ardından takımın Avusturya'daki antrenman kampına katılacağı belirtildi.






Fenerbahçe'nin resmi duyurusuna rağmen Manchester City cephesinden henüz resmi bir onay gelmedi. Ancak İngiliz basınından The Independent'ın haberine göre, iki kulüp arasındaki görüşmeler olumlu bir seyirde ilerliyor ve transferin tamamlanması an meselesi.






Sözleşmesinin son yılına giren 31 yaşındaki Hollandalı savunmacıyı bu yaz elden çıkarmak isteyen İngiliz devi, oyuncudan bonservis geliri elde edebilmek adına bu transferi "son gerçek şans" olarak değerlendiriyor. City, 2021 yılında Bournemouth'tan 41 milyon sterlin gibi rekor bir bedelle kadrosuna kattığı Aké'den zarar etmek istemiyor. Manchester City formasıyla 177 maça çıkıp 10 gol kaydeden ve kazanılan tarihi üç kupalı (Treble) sezonda önemli pay sahibi olan Aké, geçtiğimiz sezon ise gözden düştü.






Deneyimli stoper, sezon genelinde 32 maçta süre almasına rağmen Premier Lig'de yalnızca 6 kez ilk 11'de şans bulabildi. Kadroda Josko Gvardiol, Marc Guéhi, Rúben Dias ve performansı hızla yükselen Abdukodir Khusanov'un gerisinde kalarak 5. tercih konumuna düşen Aké için Türkiye macerası resmen başlamak üzere.

Greenwood açık artırmaya çıkarıldı

Fenerbahçe'nin kapısından dönen Mason Greenwood transferinde tam bir pembe dizi yaşanıyor

04.07.2026 11:02:00
Haber Merkezi
 
Greenwood açık artırmaya çıkarıldı
Greenwood açık artırmaya çıkarıldı
Fenerbahçe'nin kapısından dönen Mason Greenwood transferinde tam bir pembe dizi yaşanıyor. Fabrizio Romano, İngiliz yıldızın son anda yatan transferinin perde arkasını ve Avrupa devlerinin 50 milyon Euro'luk savaşını yazdı.






Transfer piyasasının en hareketli isimlerinden biri olan Mason Greenwood'un geleceği tam bir yılan hikayesine döndü. Fenerbahçe'nin kapısından dönen İngiliz yıldız için Avrupa devleri ve Suudi kulüpleri sıraya girerken, transferin perde arkasından çarpıcı bir "seçim" detayı çıktı.

Fabrizio Romano'nun paylaştığı bilgilere göre, transfer sürecinde yaşanan sıcak gelişmeler şöyle...







Mason Greenwood, Fenerbahçe'ye imza atmaya çok yaklaşmıştı. Ancak sarı-lacivertli kulüpte yaşanan başkanlık yarışı transferin kaderini değiştirdi. Hakan Safi'nin başkanlık seçimini kaybetmesinin ardından bu tarihi transfer son anda iptal oldu.






İngiliz kanat oyuncusu için bonservis bedelini belirleyen Marsilya, kapıyı 50 milyon €'nun üzerinde bir rakamla açtı. Fransız kulübü, oyuncuyu en yüksek fiyata satabilmek için adeta bir açık artırma stratejisi yürütüyor. Marsilya; Atlético Madrid veya Juventus gibi devlerin resmi olarak devreye girmesini umut ediyor.

Fransız ekibi, Suudi Arabistan kulüplerinden gelecek astronomik tekliflerle kârını maksimuma çıkarmayı hedefliyor.







Fenerbahçe'nin ısrarını sürdürdüğü bu süreçte, yarışa Serie A'dan yeni bir rakip dahil oldu. Roma, başarılı oyuncuyu kadrosuna katmak için ilk resmi teklifini hazırlıyor. İtalyan ekibi henüz Marsilya ile doğrudan temasa geçmese de kısa süre içinde masaya oturmaya hazırlanıyor.

Trabzonsporlu Cabral, Arjantin'e kök söktürdü

Trabzonspor'un Benfica'dan transfer ettiği Sidny Cabral, Yeşil Burun Adaları formasıyla Arjantin karşısında devleşti

04.07.2026 10:55:00
Haber Merkezi
 
Trabzonsporlu Cabral, Arjantin'e kök söktürdü
Trabzonsporlu Cabral, Arjantin'e kök söktürdü
Trabzonspor'un Benfica'dan transfer ettiği Sidny Cabral, Yeşil Burun Adaları formasıyla Arjantin karşısında devleşti. Tangocuların yıldızlarına sahayı dar eden, üzerine bir de gol atan 23 yaşındaki sol bek, sergilediği performans ve müthiş istatistikleriyle parmak ısırttı.






Trabzonspor'un Benfica'dan kadrosuna kattığı genç sol bek Sidny Cabral, Yeşil Burun Adaları formasıyla dünya devi Arjantin karşısında adeta şov yaptı. Takımının attığı gollerden birine altına imzasını atan Cabral, sergilediği performansla Thiago Almada ve Nico Gonzalez gibi yıldızlara nefes aldırmadı. 120 dakika sahada kalan başarılı oyuncu, kaleci Vozinha'nın ardından maçın en iyi ikinci ismi seçildi.






Arjantin karşısında maça ilk 11'de başlayan ve sol kanadı tek başına domine eden Cabral, savunma performansıyla göz doldurdu. Maç boyunca 6 savunma hamlesi yapan, 3 tehlike engelleyen ve 2 şut bloklayan 23 yaşındaki sol bek, girdiği 9 ikili mücadelenin 4'ünü kazandı. Koca maçta sadece 1 kez çalım yiyen oyuncu, defansif disipliniyle tam not aldı.






Savunmadaki başarısını oyun kurulumuna da yansıtan bordo-mavililerin yeni transferi, 80 kez topla buluştuğu mücadelede %93 genel pas isabeti (42/45) yakaladı. Cabral'ın asıl fark yarattığı nokta ise rakip yarı sahadaki %90'lık (26/29) isabet oranı oldu.






Takımını hücuma taşıma görevini de üstlenen başarılı sol bek, toplamda 186.2 metre top taşırken, yaptığı en uzun dikine driplingde 22.3 metre katetti. Çektiği 2 isabetli şutta 1.06'lık kaliteli bir gol beklentisi (xGOT) yakalayan Cabral, attığı şık golle de gecenin kahramanı oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.