logo
24 HAZİRAN 2026

Ağaoğlu bütün teklifleri açıkladı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ağaoğlu, Monaco'nun Abdülkadir Ömür'e yaptığı transfer teklifine yönelik, "Bana bu teklifi getirdikleri zaman 'Ben size 25 milyon avro nakit vereyim, bana bir tane daha Abdülkadir Ömür getirin' dedim" açıklamasında bulundu

24.06.2019 00:00:00
Ağaoğlu bütün teklifleri açıkladı
Ağaoğlu bütün teklifleri açıkladı
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Monaco'nun Abdülkadir Ömür'e yaptığı transfer teklifi sonrasında Fransız kulübünün yetkililerine, "Bana bu teklifi getirdikleri zaman 'Ben size 25 milyon avro nakit vereyim, bana bir tane daha Abdülkadir Ömür getirin' dedim. Varsa getirin. Birbirlerine bakıyorlar... Yok..." yanıtını verdiğini söyledi.

Ahmet Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, Yusuf Yazıcı'ya Lille'den, Abdülkadir Ömür'e de Monaco'dan transfer teklifi geldiğini belirterek, "İkisi için de resmi teklif geldi. Birisi Monaco, birisi Lille, Birisi Ömür birisi de Yazıcı için. Allah'tan fazla zikredilmiyor. Uğurcan'a da gelen teklifler var." dedi. Ağaoğlu, "Monaco'dan Abdülkadir'e 16 milyon avro ve bonuslar, Yusuf'a da Lille'den 12 milyon avroluk teklifler mi geldi?" sorusuna, şu yanıtı verdi: "Onların (Monaco) teklifi o doğrultuda veya biraz daha üzerine çıkabilirdi ama oyuncumuzu bu sene itibarıyla satmayı düşünmediğimizi söyledim. Onların o teklifi yapmalarına bile fırsat kalmadı. Kulübün mali durumunu göz önünde bulundurduğunuz zaman, her teklifi kulübün menfaatleri doğrultusunda düşünmelisiniz. İki oyuncumuza da yapılan teklifleri gerçek dışı görüyorum. Oyuncularımızın gerçek piyasa değerini yansıttığına inanmıyorum. Yusuf'a yapılan teklife de 12 civarı diyelim. Reel olarak 10 da bilmem nereye katılırsa 1 milyon daha.. Bu da biraz komik oluyor, işte Şampiyonlar Ligi'ne katılırsak 1 milyon avro daha.. ne yapacağız bir taraftan ligde zirve mücadelesi verirken, taraftarlarımızla birlikte diğer taraftan sizin maçınıza gelip, bir de Şampiyonlar Ligi'ne katılmanız için hem taraftar hem kulüp hem de dua desteği mi vereceğiz... Dua ettiğimiz zaman, Allahım Trabzonspor diye başlıyoruz, onun yanına da bir de Fransa'daki, İspanya'daki kulübü mü ekleyeceğiz. Allah katında da fazla kabul göreceğini zannetmiyorum."

"Ligimiz Avrupa'da belki 7-8. sırada ama siz gelip de Türkiye'nin en değerli iki genç ve istikbal vaadeden oyuncusuna bu rakamları telaffuz ettiğiniz zaman, bu rakamlar ileriye dönük olarak da hem Trabzonspor'un hem de diğer kulüplerin satacağı oyuncular açısından baz teklif edecek." sözlerini kullanan Trabzonspor Başkanı, "Ülkenin en değerli oyuncusunu 20 milyon avroya aldık, x spor takımında oynayan Mehmet de o seviyelerde sana 15 milyon derler. Ülke futbolunu ya da ülkedeki yetenekli futbolcuların da değerini aşağıya çekmiş oluruz. 10-16-19 milyon avroluk tekliflerle gelirlerse bunlar Trabzonspor Kulübü yönetimi tarafından ciddiye alınacak teklifler değildir." ifadelerine yer verdi.

Abdülkadir'in çok özel yetenekleri sahip bir oyuncu olduğunun altını çizen Ahmet Ağaoğlu, "Bu teklifi getirdikleri zaman 'Ben size 25 milyon avro nakit vereyim, bana bir tane daha Abdülkadir Ömür getirin' dedim. Varsa getirin. Birbirlerine bakıyorlar... Yok... O yetenekte Avrupa'da o yaş grubunda tahmin ediyorum 10-15 oyuncu var. Ama Abdülkadir'de benim şu anda kelimelerle ifade edemeyeceğim, daha doğrusu doğru kelimeyi henüz bulamadığım iki üç tane daha artı var. Bırakın öyle bir yeteneği, o yeteneği ifade edebilecek kelime henüz ne Türkçe'de ne İngilizce'de ne de Fransızca'da mevcut. İnşallah bir gün o kelimelerin ne olduğunu bulabilirim. Onun için paranın ötesinde, Abdülkadir'in yurt dışına gitmesi için önünde zamanı var." şeklinde konuştu.

"Allah'tan fazla zikredilmiyor. Uğurcan'a da gelen teklifler var"

Yusuf Yazıcı'nı da Trabzonspor Kaptanı olarak sorumlulukları olduğunun altını çizen Ağaoğlu, kalecileri Uğurcan Çakır'a da Avrupa'dan teklifler geldiğini açıkladı. Yusuf Yazıcı'nın çok düzgün karakterli bir oyuncu olduğunu ve altyapıdaki gençler için rol model olduğunun altını çizen bordo-mavili kulübün başkanı, "Oyuncularımızı yurt dışına gönderdiğimiz zaman bizim marka temsilcimiz olacaklar. Kenti, Trabzonspor'u, ülkeyi ve ülke futbolunu temsil edecekler. Yusuf belirli bir ölçede bu seviyeye ulaşmış bir oyuncumuz. Yusuf'un da 1 yıl daha bu jenerasyonun kaptanı olarak bir sorumluluğu var. Yurt dışına transferi söz konusuysa yaş olarak da baktığınız zaman Yusuf bir adım daha önde Abdülkadir ve Uğurcan'a nazaran. Allah'tan fazla zikredilmiyor. Uğurcan'a da gelen teklifler var. Çok ciddi şekilde scoutlar tarafından izlendiğini ve yurt dışındaki ciddi menajerler tarafından yoklama macunu atıldığı bir gerçek. Uğurcan da net bir şekilde ifade etti, Trabzonspor'daki misyonumu henüz tamamlamadım, yeni başladım diye." değerlendirmesinde bulundu.

Ağaoğlu, "Uğurcan'a gelen teklif hangi takımdan?" sorusuna ise yanıt vermedi.

Menajerler tarafından oyuncuları ikna etmek için kullanılan "Burada bir şey olamazsınız, orada parlarsınız." sözlerinin ülkeye hakaret olduğunu aktaran Ahmet Ağaoğlu, "Nerede parlarsınız Fransa'da. Biz o Fransa'ya iki tane vurmadık mı? Parlayacaksa adam o maçta da parlar. Sürekli olarak yapılmaya çalışılan şu, ülke futbolu krizde, Trabzonspor'un yüklü borcu söz konusu, nakde ihtiyacı var, hani olur ya batan geminin malları... Yok öyle değil, o borç benim sorunum ben ödeyeceğim sanane ondan. Bu emperyalist ülkelerin diğer ülkeler üzerinde oluşturduğu baskıya benziyor. O borcu karşılayacak maden yataklarına sahipsem onu çıkarıp satacak olan benim. Sen gelip onun üzerine çöreklenemezsin. Benim en değerli oyuncumun karşılığı senin kulübündeki en değerli oyuncudur, tamam kabul ediyorum belki onun bir tık altı ama sen kalkıp yüzde 20-25 karşılığını teklif edersen bu ciddi bir şey olmaktan son derece uzak." sözlerine yer verdi.

Ağaoğlu, "Peki Abdülkadir ve Yusuf için belirlediğiniz bir bonservis bedeli var mı? Hangi rakamlar sizi ikna edebilir?" sorusunu ise, "Bu kulübü 10 milyon Trabzonlunun, 13-14 bin kongre üyesinin görev verdiği bir yönetimiz. Tek başıma şu kadar milyon avro diyemem. Ama gelen rakamların da gerçekçi olmadığını ifade edebiliyorum. Dolayısıyla bu rakamların üzeri, he ne kadar üzeri, o da 4 bilinmeyenli bir denklem değil, liglerdeki bu kalibredeki oyuncuların karşılaştırmasını yaparsanız. Mbappe gibi adam için 210 milyon avro gibi rakam telaffuz ediliyorsa, bir Mbappe 10 tane Abdülkadir değil, değil mi? Koy o zaman sahaya yanına da 1 kişi ekle adam bir futbol takımının göstereceği performansı göstersin. Realist olmak lazım. Ülke futbolunun değeri ve aleyhinize olan şeyleri düşersiniz, ortaya belirli bir rakam çıkar. 'Verme 20 milyon avroya seneye verirsin 80 milyon avroya' sözleri de realist değil. 80 milyon avroya bu ülkeden futbolcu mu çıktı? Ama bu ülkeden 22 milyon avroya oyuncu gittiyse benim oyuncularım o rakamın üstündedir, çok basit. Onun üzerine çıkmak zorunda. Cenk'i gönderdik. Onun bir kere üzerine çıkması lazım." şeklinde yanıtladı.

Ahmet Ağaoğlu, üç oyuncunun da sözleşmeli oyuncuları olduğunu ve gelen teklifler karşısında bordo-mavili kulüpten ayrılmak gibi bir talep gelmediğini de sözlerine ekledi. Ağaoğlu, takımdan ayrılacak isimlerin ise hazırlık kampı neticesinde, teknik direktör Ünal Karaman'ın raporu doğrultusunda belli olacağını kaydetti.

Bordo-mavili kulübün başkanı, forma sponsorluğuyla ilgili de çalıştıklarını belirterek, "Görüşmeyi sürdürdüğümüz 3 farklı kurum var. Onlarla görüşüyoruz ama henüz neticelenmedi. Nerden bakarsak daha 1 ayı var." açıklamasını yaptı. 

(Yayıncı kuruluşun talepleri) "Bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum"

Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Digiturk'ün talepleriyle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Ahmet Ağaoğlu, "Açıkçası ben orada bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Federasyonun yeni yönetim kurulu ve Kulüpler Birliği'nden de bazı başkanların katılımıyla önümüzdeki süreç içerisinde yayıncı kuruluşun talepleri, istekleri doğrultusunda görüşmeler gerçekleştirilecek. Bu çok yakın bir zamanda olacak Ben orada bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Karşılıklı diyalogla belirli bir noktaya taşınır. Bu tür şeylere optimist baktığım için çok büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum. Görüşmenin detayları konusunda bilgi veremem doğru olmaz. Konu, TFF, yayıncı kuruluş ve Kulüpler Birliği arasında olduğu için." ifadelerini kullandı.

"Biz bu sene şampiyon olacağız', diğerleri ne olacak peki? Son derece yanlış bir cümle"

Şampiyonluk kelimesini telaffuz eden bir kişi olmadığını hatırlatan Ahmet Ağaoğlu, "Geldiğimizde verdiğimiz söz idari disiplini sağlamaktı. Trabzonspor'da idari disiplin kaybolmuştu. Geldiğimizde bir futbolcunun bir kulüp başkanından daha fazla yetkilerle donatıldığını gördüm. Çok büyük sıkıntılar vardı. Bunun çok büyük bölümünü kamuoyuna yansıtmadık. Sportif disiplin kalmamıştı. Ve inanılmaz bir borç batağı içerisindeydik. Aldık olmadı, bir tana daha alalım.. Öyle para saçarak, her mevkiye çok büyük rakamlar ödeyerek, aslında ödemeyerek sonra onlar FIFA'ya gidiyor ve transfer yasağı olarak geliyor. Biz önce bunları yoluna koyacağız ve aynı zamanda zirve mücadelesinden ödün vermeyeceğiz dedik. Teknik direktörümüz Ünal Karaman, teknik heyet ve oyuncularımızın gösterdiği özveri ve yaptıkları fedakarlık, bizi bu noktaya taşıdı. Zirve mücadelesinden kopmadık, verdiğimi sözü bir ölçüde tuttuk." şeklinde konuştu.

Gelecek sezon hedefleriyle ilgili de konuşan Başkan Ağaoğlu şu sözleri kullandı: "2019-2020 sezonu ile ilgili de söyleyeceklerim sözler farklı değil. Doğal olarak camia hep bir üstünü bekleyecek. Biz de elimizden geleni yapacağız. Bizim 17 rakibimiz var ve hepsine saygı göstermek zorundayız. Bir takım rakiplerle geçmişe yönelik problemleriniz olabilir ama saha içindeki mücadele esastır. Şu takımın şu sıkıntısı var ben lige avantajlı başlıyorum diyemezsiniz. 'Biz bu sene şampiyon olacağız', e diğerleri ne olacak peki? Son derece prematüre, son derece yanlış bir cümle. Trabzonspor geçen sene olduğu gibi futbol adına kulübünün gerçekleri doğrultusunda, doğru olan şeyleri yaparak zirve mücadelesi veren bir takım olacak. Bu mücadele bizi nereye taşır? Bunu şimdiden söylemek için kahin olmak lazım. Benim de öyle bir yeteneğim yok. Toplumu aşırı bir beklenti içine sokmadan, gerilimi arttırmadan, güzel futbol sergileyerek taraftarın bazen maç kaybetse bile takımı tribüne çağırıp alkışlamasını sağlayarak kulübünüz adına doğruları yapmış olursunuz. Onun adını bugünden koymak, camiayı beklenti içine sokmak doğru değil. 50. yılımda şampiyon olacağım, 51'de şampiyonum, tamam da fal mı baktırdın? Bu aynı zamanda rakiplerinize de saygısızlıktır."

"Kulüplerin yüksek transfer harcamaları yapılandırma programını sekteye uğrattı"

Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Bankalar Birliği arasında kulüplerin borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili olarak yapılan görüşmeyle ilgili de konuşan Ahmet Ağaoğlu, şöyle konuştu: "Buna bel bağladığınız zaman bunun gerçekleri doğrultusunda hareket etmek zorundasınız. Aralık ayındaki Banklar Birliği ile yapılan görüşmede ifade edilen şey şuydu, Süper Lig kulüplerinin 14 milyara yakın bankalara borçlu olduğu dolayısıyla artık bunun sürdürülebilirliğin dışına çıktığı ve kulüplerin bu mali politikalarına devam ettiği sürece sorunun ilerleyen zamanlar içerisinde çok daha ciddi boyutlara ulaşacağı konusunda bir uyarı vardı. Yapılandırmayla alakalı olarak düşünceler ifade edildi Bankalar Birliği ve TFF tarafından ve orada tabiri caizse şu söylendi, artık gelmiş olduğunuz noktada frene basın, burada durun, bundan sonra mevcut borçlarınızla alakalı olarak biz bir yapılanma çalışması yapıyoruz. Yalnız herhalde birkaç kulübümüz bunu çok farklı algıladı. Nasıl olsa ileriye dönük olarak yapılacak olan bir yapılandırma söz konusu, hazır elimize fırsat geçmişken fren yerine gaza bastılar. Kulüplerimiz 15-20 milyon avrolara varan transfer harcamaları yaptılar. Biz ise en sıkıntılı olduğumuz süreçte, en kritik bölgede Sosa'nın 6 haftalık sakatlığı vardı, aşili kopan Onazi sezonu kapatmıştı ve orta sahadaki tek oyuncumuz Kucka'yı sırf bu ekonomik kriterlerin sınırları içerisinde kalalım diye transfer yasağına rağmen Ocak ayı içerisinde satmak zorunda kaldık. Trabzonspor kulübünün mali disipline bu kadar hassasiyet gösterdiği noktada, diğer kulüplerin bunu gözardı ederek yine yüksek transfer harcamaları içerisine girmesi, bu 18 kulübün içeren yapılandırma programını açıkçası sekteye uğrattı. Biz Trabzonspor olarak bırakın aralık ayını, geçen sene yönetimi devraldıktan sonra 38 milyon avro olan kadro maliyetini 15 milyon avro seviyesine çektik."

Bankalar Birliği ile görüşmelerin yaklaşık 7 aydır sürdüğünü aktaran Ağaoğlu, "Bizim ağırlıklı olarak 2 bankaya borcumuz söz konusu. Bankalar Birliğinin yapılandırması söz konusu olmadan önce de 1 senedir çok ciddi bir şekilde borcumuz olan Ziraat ve Deniz Bank ile yapılandırma konusunu görüşüyorduk. Tabii ki aralık ayında Banklar Birliğinin devreye girmesiyle, şöyle söyleyeyim diğer kulüplerimize nazaran mali disiplin açısından biz çok ciddi bir yol almıştık. Bugüne kadar da ekonomik politikamızdan taviz vermediğimiz için diğer kulüplerimizin de bir adım daha önündeyiz. Çok kısa bir süre içerisinde Trabzonspor Kulübü olarak bunu neticelendirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

"55 milyon avroluk açığı 5 milyon avronun altına çekmeyi başardık"

Yaptıkları hamlelerle kulübü doğru bir yola soktuklarını kaydeden Ahmet Ağaoğlu, şunları dile getirdi.  "19 Türk oyuncumuzun 17'si altyapıdan, ürün satışlarında da ciddi bir artış kaydettik. Geçen sene itibarıyla Süper Lig'de seyirci sayısı yüzde 9 oranında bir artış gösterdi. Biz Trabzonspor olarak yüzde 25 artış yakaladık. Bunun anlamı şu, pazarlama tarafında da iyiydik, harcama tarafında oldukça cimriydik ama her şeyin ötesinde oynadığımız futbol uzun yıllardır Trabzonspor taraftarı ve camiasının görmeyi arzu ettiği bir futboldu ki seyirci sayısında yüzde 25'e varan ki elimizde yıldız diye tabir edilen oyuncuları elden çıkarmamıza rağmen, altyapıdan 20 yaş ve altı 6 futbolcu ile bu mücadeleyi sürdürmemize rağmen... Neresinden bakarsak bakalım önümüzdeki sezon için TFF'nin de yürürlüğe koyacağı lisans talimatı ve UEFA'nın mali disiplin kriterlerine birebir uyan bir yapının içerisine girdik. UEFA'dan ceza almamıza sebep olan 55 milyon avroluk açığı da 5 milyon avronun altına çekmeyi başardık. Bu anlamda kulübün menfaatleri ve kuralların gerektirdiği doğrultuda ne kadar doğru varsa hemen hemen hepsini yaptık."

Messi bile yapamadı!

Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederken, iki gol atan Cristiano Ronaldo tarihe geçti

23.06.2026 22:37:00
Haber Merkezi
Messi bile yapamadı!
Messi bile yapamadı!
Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederken, iki gol atan Cristiano Ronaldo tarihe geçti.

Maç Özeti ve Goller

ABD'nin Teksas eyaletindeki Houston Stadyumu'nda oynanan mücadelede baştan sona üstün bir oyun sergileyen Portekiz, gol şovla net bir galibiyet aldı:

6. Dakika: Perdeyi açan isim Cristiano Ronaldo oldu. Erken gelen bu gol, tarihi rekorun ilk adımıydı.

17. Dakika: Nuno Mendes, şık bir frikik golüyle farkı ikiye çıkardı.

39. Dakika: Ronaldo bir kez daha sahneye çıkarak skoru 3-0 yaptı ve takımını rahatlattı.

60. Dakika: Özbekistan kalecisi Abduvohid Nematov'un kendi kalesine attığı golle skor 4-0'a geldi.

87. Dakika: Son sözü söyleyen Rafael Leao, maçın skorunu belirledi: 5-0.

Grupta Son Durum ve Son Maçlar



Bu ezici galibiyetin ardından Portekiz, gruptaki puanını 4'e yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Grupta henüz puanla tanışamayan Özbekistan'ın bir golü ise VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Portekiz'in son maçı: Kolombiya

Özbekistan'ın son maçı: Demokratik Kongo

Cristiano Ronaldo Tek Başına Zirvede!



Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Özbekistan'ı 5-0 mağlup ettiği maçta attığı iki golle adını futbol tarihine altın harflerle yazdı.

41 yaşındaki efsane golcü, elde ettiği olağanüstü başarılarla dünya basınının gündemine oturdu.Kırılması İmkansız Tarihi RekorPortekizli yıldız, Özbekistan ağlarını sarsarak 6 farklı Dünya Kupası turnuvasında gol atan ilk ve tek futbolcu ünvanını tek başına ele geçirdi.

İlk Dünya Kupası golünü 2006 yılında Almanya'da atan Ronaldo, tam 20 yıllık devasa bir sürece yayılan bu istikrarıyla erişilmesi güç bir noktaya ulaştı.

En büyük rakibi Lionel Messi de 6 turnuvada oynasa da 2010 yılını boş geçtiği için bu rekor sadece Ronaldo'ya ait kaldı.

Yaşayan Efsaneden İki Yeni Unvan Daha

Ronaldo, bu görkemli gecede sadece altı turnuva serisini tamamlamakla kalmadı, iki büyük rekora daha imza attı:

En Yaşlı Golcü: Turnuva tarihinde gol sevinci yaşayan en yaşlı oyuncu oldu.

Tarihi Duble: Bir Dünya Kupası maçında iki gol birden atan en yaşlı futbolcu unvanını aldı.

Edin Visca, tekrar Başakşehir'de

RAMS Başakşehir, son olarak Trabzonspor forması giyen ve 12 sezon turuncu-lacivertli formayı terleten eski oyuncusu Bosna-Hersekli futbolcu Edin Visca'yı kadrosuna kattığını açıkladı

23.06.2026 17:39:00
İhlas Haber Ajansı
Edin Visca, tekrar Başakşehir'de
Edin Visca, tekrar Başakşehir'de
RAMS Başakşehir, son olarak Trabzonspor forması giyen ve 12 sezon turuncu-lacivertli formayı terleten eski oyuncusu Bosna-Hersekli futbolcu Edin Visca'yı kadrosuna kattığını açıkladı.

RAMS Başakşehir, yeni sezon öncesi kadro yapılanmasını sürdürürken eski yıldızı Edin Visca'yı yeniden renklerine bağladığını duyurdu. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Edin Vişça ile anlaşma sağladı. Başkanımız Göksel Gümüşdağ ile bir araya gelen Edin Vişça, kendisini 1 yıllığına yeniden turuncu-lacivert renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. 2011'de başlayan hikayemizle birlikte sayısız başarılara imza attığımız, Avrupa kupalarında unutulmaz anlar yaşadığımız, kritik golleri ve asistlerleriyle nice zaferlere yürüdüğümüz ve en önemlisi Süper Lig şampiyonluğu yaşadığımız, kulübümüzün tarihine adını altın harflerle yazdıran Edin Vişça yeniden Başakşehir ailesine katıldı. Evine hoş geldin evlat. Yeniden birlikte, yeniden aynı hedefler için" ifadelerine yer verildi.

2011-2022 yılları arasında turuncu-lacivertli formayla kulüp tarihine geçen 26 yaşındaki Bosna Hersekli oyuncu, Başakşehir kariyerinde 398 müsabakada görev aldı.

Visca, Başakşehir'in 2019-2020 sezonunda kazandığı Süper Lig şampiyonluğunda önemli rol oynayan isimlerden biri olmuştu. Turuncu-lacivertli formayla uzun yıllar başarılı performans sergileyen deneyimli oyuncu, 110 golle kulüp tarihinin en golcü futbolcusu unvanını da elinde bulunduruyor.

Geçtiğimiz sezonu Trabzonspor formasıyla geçiren Visca ise yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle yalnızca 9 karşılaşmada görev alabildi. Bosna Hersekli futbolcu, bu süreçte gol veya asist katkısı üretemedi.

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı

Trabzonspor, Onana'nın tekrar Bordo-Mavili formayı giymesi için uğraşıyor. Ancak beklenen sonuç alınamazsa, gidilecek adreslerden biri Stefan Ortega... Beşiktaş açısından da Alman kalecinin durumu benzerlik gösteriyor

23.06.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Manchester City, geride bıraktığımız sezonun devre arasında Stefan Ortega'yı 580 bin euro karşılığında Nottingham Forest Kulübü'ne satmıştı. Alman eldiven, yarım sezonluk kontrat yaptı. Yani 30 Haziran sonrasında bedelsiz olarak istediği yere gidebilecek...

İBRE ONA ÇEVRİLECEK

Trabzonspor, geçen sezon Manchester United'dan kiraladığı Andre Onana'nın kalması için şartları zorluyor. Fakat Kamerunlu eldivende sorun çıkması halinde ibrenin Stefan Ortega'ya çevrileceği öğrenildi. 33 yaşındaki kaleci konusunda Beşiktaş'ın da benzer planları var...

SIKINTI YAŞANIRSA

Kartal'ın önceliği Stefan Ortega değil... Ancak alternatiflerde sıkıntı yaşanırsa onlar da Alman eldivene yoğunlaşacak. 1.85 boyundaki file bekçisinin çok sayıda talibi bulunuyor. Tecrübeli oyuncu, bütün seçeneklerini görmek istiyor. Bu sebeple kariyeriyle ilgili kısa sürede karar vermeyecek.

Ürdün veda etti


 
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nun ikinci haftasında oynanan maçta Cezayir, Ürdün'ü 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Cezayir grupta puanını 3'e yükseltirken, Ürdün ikinci karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti. 

23.06.2026 11:05:00
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Ürdün veda etti
Ürdün veda etti

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nun ikinci haftasında oynanan maçta Cezayir, Ürdün'ü 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Cezayir grupta puanını 3'e yükseltirken, Ürdün ikinci karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti. Ürdün ve Cezayir taraftarları maçı statta birlikte izledi.

Maçın ilk golünü Ürdün'den 36. dakikada El Reşdan (kaydetti. Cezayir'in golleri 69. dakikada Binboali ve 82. dakikada Guiri'den geldi.

Ürdün son maçında Arjantin ile oynayacak. Cezayir ise Avusturya ile... Cezayir ilk maçında Arjantin'e 3-0, Ürdün de Avusturya'ya 3-1 yenilmişti.

Senegal ikinci maçını da kaybetti


 
Geçen yıl Afrika Uluslar Kupası'nı kazanan ancak kurak ihlali nedeniyle iki ay sonra kupayı Fas'a vermek zorunda kalan Senegal, Fransa'dan sonra Erling Haland'lı Norveç'e de boyun eğdi. Senegal, son 32 yolunda Irak maçını kazanırsa bir ihtimal yoluna devam edebilir. 
 

23.06.2026 06:42:00 / Güncelleme: 23.06.2026 06:55:35
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Senegal ikinci maçını da kaybetti
Senegal ikinci maçını da kaybetti

2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu'nda Norveç, ikinci maçında Senegal'i 3-2 mağlup ederek son 32 turunu garantiledi.
I Grubu'ndaki ilk maçında Irak'ı 4-1 yenen Norveç, Senegal'i de 3-2 mağlup etti ve son 32 turuna çıkmayı kesinleştirdi.

Kadro güçlü de...

Kadrosunda Sadio Mane, Koulibaly, Mendy, Idrissa Gueye, Sarr, Jackson gibi güçlü isimler barındıran Senegal ise ilk maçında 2022 Dünya Kupası finalisti Fransa'ya 3-1 kaybetmişti. 
İlk maçta Irak'a 2 gol atan Haaland, ikinci karşılaşmada da Senegal'e attığı 2 golle turnuvadaki gol sayısını 4'e çıkardı. Böylece Messi'nin (5 gol) ardından ikinci sıraya yükseldi. Fransa'dan Mbappe'nin de 4 golü bulunuyor.

2022 Dünya Kupası'nd da Avrupa takımlarına yenilmişti

Senegal, 2022 Dünya Kupası'nad da Hollanda mağlubiyetiyle başlamıştı. Ardından ev sahibi Katar'ı 3-1, Güney Amerika ekibi Ekvador'u ise 2-1 yenereki gruptan ikinci sırada çıkmıştı.
Son 16 turunda ise İngiltere'ye 3-0 yenilerek elenmişlerdi.
2018'deki Dünya Kupası'nda gruptan çıkamayan Senegal, 2006, 2010 ve 2014'e katılamamıştı. 2002'de ise çeyrek finalde Türkiye'ye yenilmişti.

Maçın karnesi

Hakemler: Wilton Pereira Sampaio, Bruno Boschilia, Bruno Pires (Brezilya)

Norveç: Nyland, Heggem (Dk. 84 Oestigaard), Ryerson (Dk. 12 Pedersen), Ajer, Wolfe, Berge, Odegaard, Aursnes (Dk. 46 Berg), Nusa (Dk. 71 Schjelderup), Sörloth (Dk. 84 Bobb), Haaland

Senegal: Mendy (Dk. 63 Diaw), Koulibaly (Dk. 72 Pape Sarr), Niakhate, Diouf (Dk. 54 Jakobs), Idrissa Gueye, Camara (Dk. 63 Ciss), Diatta, Sarr, Pape Gueye (Dk. 54 Mbaye), Mane, Jackson

Goller: Dk. 43 Pedersen, Dk. 48 ve Dk. 58 Haaland (Norveç), Dk. 53 ve Dk. 90 Sarr (Senegal)

Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi

22.06.2026 22:21:00
Haber Merkezi
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

ABD'nin Arlington kentindeki Dallas Stadyumu'nda oynanan mücadelede 39 yaşındaki efsane oyuncu Lionel Messi, attığı gollerle tarihe geçti ve Miroslav Klose'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu unvanını tek başına ele geçirdi.

Maçın önemli anları



Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Arjantin penaltı kazandı, ancak Lionel Messi beyaz noktada kaleciyi geçemedi.

Kaçırdığı penaltıya rağmen oyundan düşmeyen Messi, 38. dakikada şık bir golle Tangocuları 1-0 öne geçirdi.

Maçın skorunu belirleyen gol yine 90+5. dakikada sahneye çıkan Lionel Messi'den geldi.

Turnuvadaki gol sayısını 17'ye çıkaran Messi, turnuva tarihinin en golcü ismi oldu.

Puan Durumu ve Gelecek Maçlar



Bu sonuçla birlikte grupta 2'de 2 yapan son şampiyon Arjantin puanını 6'ya yükseltip gruptan çıkmayı başardı. İkinci maçında ilk yenilgisini alan Avusturya ise 3 puanda kaldı.

Grubu'nun son haftasında Arjantin, Ürdün ile formalite maçına çıkarken; Avusturya, üst tur şansını sürdürmek için Cezayir ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti

2026 Voleybol Milletler Ligi'nin Ankara'da düzenlenen 2. etabının 4. maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12'lik setlerle 3-2 mağlup etti. Milliler, 8 Temmuz'da Japonya etabında Polonya ile karşılaşacak.

22.06.2026 09:43:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup etti
2026 Voleybol Milletler Ligi'nin Ankara'da düzenlenen 2. etabının 4. maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12'lik setlerle 3-2 mağlup etti. Milliler, 8 Temmuz'da Japonya etabında Polonya ile karşılaşacak.



Salon: Ankara
Hakemler: Ovuka Sinisa (Bosna Hersek), Koutsoulas Michail (Yunanistan)
Türkiye: Berka Buse Özden, Yaprak Erkek, Elif Şahin, Melissa Vargas, İlkin Aydın, Sinead Jack, Gizem Örge (L), (Cansu Özbay, Hande Baladın, Eylül Akarçeşme Yatgın, Defne Başyolcu, Saliha Şahin)
Başantrenör: Daniele Santarelli
Çin: Yushan Zhuang, Xin Tang, Zixuan Zhang, Zhongnan Guo, Aoqian Wang, Chenxuan Li, Mengjie Wang (L), (Yuhan Dong, Yuanyuan Wang, Shengyu Xie, Xiangyu Gong, Houyu Chen, Feifan Ni, Shuming Yang)
Başantrenör: Cai Bin
Setler: 25-21, 26-28, 23-25, 25-16, 15-12

İran yeşil sahada da ayakta

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında İran, güçlü rakibi Belçika ile Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda 0-0 berabere kalarak tarihi bir puana imza attı

22.06.2026 09:40:00
Haber Merkezi
İran yeşil sahada da ayakta
İran yeşil sahada da ayakta
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında İran, güçlü rakibi Belçika ile Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda 0-0 berabere kalarak tarihi bir puana imza attı.

Bu sonuçla gruptaki ikinci beraberliğini alan "Team Melli" (Milli Takım), son maçlar öncesinde gruptan çıkma umutlarını korudu.

ABD hükümetinin uyguladığı seyahat kısıtlamaları ve tesis önündeki protestolar nedeniyle hazırlık dönemini oldukça gergin geçiren İran, sahada gösterdiği dirençle tüm dünyaya büyük bir sürpriz yaptı.

Kalede Bir Duvar: Alireza Beiranvand

Maçın tartışmasız kahramanı İran kalecisi Alireza Beiranvand oldu. Belçika'nın Kevin De Bruyne ve Romelu Lukaku gibi yıldızlarıyla geliştirdiği ataklarda tam 7 kurtarışa imza atan deneyimli eldiven, kalesini gole kapattı.

Maçın 25. dakikasında İran, harika bir serbest vuruş organizasyonuyla Mehdi Taremi'nin ayağından golü buldu. Ancak VAR incelemesi sonrasında gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Kırmızı Kart: 66. dakikada Belçika savunma oyuncusu Nathan Ngoy büyük bir hata yaptı. Araya giren Taremi'yi düşüren Ngoy, doğrudan kırmızı kart görerek Belçika'yı 10 kişi bıraktı.

İran'ın dünyaca ünlü yıldızı Alireza Jahanbakhsh, ikinci yarıda oyuna dahil olarak milli takım formasıyla 100. maçına çıktı ve dalya dedi.

"Belçika Şanslıydı"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan İran Teknik Direktörü Ardeshir Ghalenoei, oyuncularıyla gurur duyduğunu belirtti.

Ghalenoei, "Çok iyi oynadık ve maçı kazanabilirdik. Belçika 10 kişi kaldıktan sonra kaybetmediği için şanslıydı. Artık bu maç bitti, tamamen Mısır maçına odaklandık" diyerek iddialarını ortaya koydu.

Dünya Kupası G Grubu'ndaki son maçlarda İran, 26 Haziran'da Seattle'da lider Mısır ile karşı karşıya gelecek. Kazanan takım doğrudan adını bir üst tura yazdıracak.

Siyasi provokasyonlar İran Milli Takımı'nı yıkamadı

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu’nda mücadele eden İran Milli Futbol Takımı, turnuva için geldiği Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) rejim muhalifi grupların kitlesel protestolarıyla karşı karşıya kaldı

21.06.2026 11:03:00
Haber Merkezi
Siyasi provokasyonlar İran Milli Takımı'nı yıkamadı
Siyasi provokasyonlar İran Milli Takımı'nı yıkamadı
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda mücadele eden İran Milli Futbol Takımı, turnuva için geldiği Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) rejim muhalifi grupların kitlesel protestolarıyla karşı karşıya kaldı.

Protestoların merkezinde, dünyadaki en büyük İranlı göçmen nüfusuna ev sahipliği yapan Los Angeles'taki İran diasporası ve Pehlevi (Şahlık) rejimi destekçileri yer alıyor.

Los Angeles'ta kamp yapan ve antrenmanlarını sürdüren takım, hem saha dışında hem de stadyum tribünlerinde yoğun siyasi baskı altında mücadele ediyor.

Antrenman Sahası ve Otel Önünde Gerginlik



G Grubu'ndaki ikinci maçında Belçika ile karşılaşacak olan İran kafilesi, son antrenmanını gerçekleştirdiği Carson Sports Park tesislerinin girişinde protesto edildi. Takımın antrenman programını öğrenerek tesis önünde toplanan göstericiler, rejim karşıtı sloganlar attı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında tesisi gizli bir kapıdan terk etmek zorunda kalan milli takım kafilesi, konaklayacağı otele geçti. Ancak protestocular eylemlerini takım otelinin önüne taşıyarak gece boyunca protestolarını sürdürdü. Takım, gruptaki ilk maç olan Yeni Zelanda mücadelesi (2-2) öncesinde de benzer otel protestolarına maruz kalmıştı.

Hollanda: 5 - İsveç: 1

FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu 2. hafta maçında Hollanda, İsveç'i 5-1 mağlup ederek puanını 4'e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu.

21.06.2026 10:29:00
İhlas Haber Ajansı
Hollanda: 5 - İsveç: 1
Hollanda: 5 - İsveç: 1
FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu 2. hafta maçında Hollanda, İsveç'i 5-1 mağlup ederek puanını 4'e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu.

FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu'nun 2. haftasında Hollanda ile İsveç, NRG Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İngiliz hakem Michael Oliver'ın yönetti maçın 6. dakikasında Brobbey'in golüyle Hollanda 1-0 öne geçti. 17. dakikada yine Brobbey'in fileleri havalandırmasıyla Hollanda farkı 2'ye çıkardı ve ilk yarı Portakalların 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.



İkinci yarıya da hızlı başlayan Hollanda, 47. dakikada Gakpo'nun golüyle skoru 3-0'a getirdi. 54. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Gakpo Portakalları 4-0 öne geçirdi. İsveç'in tek sayısını 59. dakikada Elanga kaydederken, 89. dakikada Summerville'nin golüyle Hollanda mücadeleyi 5-1 kazandı. Bu sonuçla puanını 4'e yükselten Ronald Koeman'ın öğrencileri liderliğe yükseldi.

Grubun son haftasında Hollanda ile Tunus karşılaşacak. İsveç de Japonya ile kozlarını paylaşacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.