logo
27 TEMMUZ 2026

Agbadou Napoli'ye dünya şampiyonu Beşiktaş'a

Siyah-beyazlılarda 18 milyon Euro’luk beklentilerin uzağında kalarak kulübeye çekilen Emmanuel Agbadou için Napoli iddiaları güçlenirken; teknik direktör Vincenzo Italiano’nun savunmaya liderlik edecek yeni adayı belli oldu. Beşiktaş, Inter forması giyen 2018 Dünya Şampiyonu Benjamin Pavard’ı kadrosuna katarak stoper hattında tarihi bir devir teslime hazırlanıyor.

27.07.2026 12:28:00
Haber Merkezi
 
Agbadou Napoli'ye dünya şampiyonu Beşiktaş'a
Agbadou Napoli'ye dünya şampiyonu Beşiktaş'a
Beşiktaş'ta savunma hattında kartlar yeniden dağıtılıyor. Siyah-beyazlıların 18 milyon Euro gibi yüksek bir bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı ancak beklentilerin gerisinde kalan Emmanuel Agbadou, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun birinci tercihi olmaktan çıktı.






ŞU ANDA DJALO'NUN BİLE GERİSİNDE

Dünya Kupası'ndan hazır dönmesine rağmen İtalyan teknik adamın gözüne giremeyen Fildişili stoper, geçen sezon Sergen Yalçın'ın "Nereden buldunuz?" dediği Tiago Djalo'nun gerisinde kaldı. Son oynanan Midtjylland karşılaşmasında da kulübeye çekilen Agbadou ile Serie A devi Napoli'nin yakından ilgilendiği konuşuluyor.






KARİYERİNDE KAZANMADIĞI KUPA YOK

Agbadou'yu kadroda düşünmeyen Italiano'nun savunma için belirlediği bir numaralı hedef ise Benjamin Pavard. 2018'de Fransa ile Dünya Kupası zaferi yaşayan ve kariyerinde sayısız kupa bulunan 30 yaşındaki tecrübeli isim, modern futbolun en çok yönlü savunmacıları arasında gösteriliyor.






TAKTİKSEL ESNEKLİĞİ DİKKAT ÇEKİYOR

Hem 4'lü sistemin sağ bekinde hem de 3'lü yapının sağ stoperinde elit seviyede görev yapabilen Fransız yıldız; çizgi stoperi rolü, top kurma becerisi, hat kıran dikine pasları ve hava hakimiyetiyle dikkat çekiyor.
Ceza sahası dışından attığı sert şutlarla da bilinen Pavard, Italiano'nun aradığı taktiksel esneklik ve pozisyon bilgisini eksiksiz karşılıyor.






İTALYA'DA KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Transferdeki bu hamle, ikilinin daha önce birlikte çalışmadığı ancak Serie A'da rakip olduğu bir geçmişe dayanıyor. Kariyerinde Lille, Stuttgart, Bayern Münih ve son olarak Inter forması giyen Pavard ile Spezia, Fiorentina ve Bologna gibi takımları çalıştıran Italiano, yalnızca lig maçlarında karşı karşıya geldi.






AGBADOU GİDER GİTMEZ GELECEK

Transferin kaderini belirleyecek kritik açıklama ise Milano cephesinden geldi. Pavard'ın geleceğiyle ilgili konuşan Inter Yöneticisi Piero Ausilio, "Kalıp kalmayacağını göreceğiz. Bu değerlendirmeleri daha sonra yapacağız" diyerek ayrılık kapısını açık bıraktı. Agbadou'nun Napoli'ye transferinin netleşmesiyle birlikte Beşiktaş'ın Pavard operasyonuna hız vermesi ve savunmada devir teslimi resmiyete dökmesi bekleniyor.

Davinson gidiyor! Romero geliyor

Transfer hareketliliği tavan yaptı; Galatasaray, stoper hattında dev bir Güney Amerika operasyonuna hazırlanıyor! Como’nun Chalobah transferinde tıkanması üzerine ibreyi Davinson Sanchez’e çevirmesi, sarı-kırmızılı kulüpte düğmeye basılmasına neden oldu. Kolombiyalı yıldızdan gelecek yaklaşık 30 milyon euroluk gelirle Arjantinli stoper Romero için temaslarını hızlandıran Cimbom, Inter’in de devrede olduğu bu zorlu transfer yarışını zaferle noktalamak istiyor

27.07.2026 13:21:00
Haber Merkezi
 
Davinson gidiyor! Romero geliyor
Davinson gidiyor! Romero geliyor
Serie A ekibi Como'da Trevoh Chalobah transferi günden güne çıkmaza giriyor. Gianluca Di Marzio'nun aktardığı bilgilere göre İtalyan ekibinin girişimleri olumsuz sonuçlanmak üzere.

Fabrizio Romano ise Chelsea'nin Como tarafından yapılan 25+5 milyon euroluk resmi teklifi yetersiz bulduğunu ve görüşmelerin tıkandığını duyurdu. Yaşanan bu gelişmenin ardından stoper listesini güncelleyen Como yönetimi, rotasını doğrudan Galatasaray'ın Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez'e çevirdi.






CHOLABAH'TAN VAZGEÇTİLER

Sarı-kırmızılı yönetim, Chalobah transferinde masada konuşulan 30 milyon euro seviyesindeki bonservis bedelinin getirilmesi halinde Davinson Sanchez ile yolları ayırmaya hazır.

Kolombiyalı savunmacının olası satışından elde edilecek ciddi gelirle transfer bütçesini yaratacak olan Galatasaray, ayrılığın resmileşmesiyle birlikte vakit kaybetmeden yeni stoperini İstanbul'a getirmeyi hedefliyor.






A PLANI ARJANTİNLİ ROMERO

Galatasaray'ın A planı ise Arjantinli stoper Romero. Sarı-kırmızılı kurmaylar, Davinson'un ayrılık ihtimaline karşılık Cristian Romero ve kulübüyle ön görüşmeleri halihazırda gerçekleştirdi.

Arjantinli savunmacı ile yürütülen temaslar orta düzeyde devam ederken, Kolombiyalı yıldızın takımdan ayrılması durumunda transfer operasyonunun vites artırılarak bitirilmesi planlanıyor.






INTER RESMİ OLARAK AÇIKLADI

Öte yandan Romero transferinde Galatasaray'ın tek talibi olmadığını gösteren kritik bir açıklama geldi. Inter Yöneticisi Piero Ausilio, Sky Sport'a yaptığı açıklamada Arjantinli stoperle ilgilendiklerini doğruladı.

Ausilio, "Oyuncu ve kulüple kesinlikle ilgileniyoruz. Uzun bir süreç ama kesinlikle ilgi var, göreceğiz" ifadelerini kullanarak transfer yarışının kızışacağını gözler önüne serdi. Süreci yakından takip eden Galatasaray, Inter'in hamlelerine rağmen Güney Amerika operasyonunu zaferle noktalamakta kararlı.

Dursun Özbek, Can Uzun için yola çıkıyor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sarı-Kırmızılı camiada heyecan yaratan kritik bir transfer operasyonu için bugün Avusturya’ya uçuyor

27.07.2026 13:00:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek, Can Uzun için yola çıkıyor
Dursun Özbek, Can Uzun için yola çıkıyor
Dursun Özbek'in Almanya'daki dev transfer operasyonu yarın başlıyor. Avusturya'daki Venezia maçının ardından Frankfurt'a geçecek olan Galatasaray Başkanı, milli yıldız Can Uzun'u bitirmek için bizzat sahaya iniyor. Futbol Direktörü Cenk Ergün, Frankfurt Başkanı Mathias Beck, CEO Axel Hellmann ve Milletvekili Turgut Yüksel'in de dahil olacağı üst düzey zirveyle dev transferde düğüm çözülecek.






Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sarı-Kırmızılı camiada heyecan yaratan kritik bir transfer operasyonu için bugün Avusturya'ya uçuyor. Takımın Venezia ile yapacağı hazırlık karşılaşmasını tribünden takip edecek olan Özbek, maçın hemen ardından temaslarını derinleştirecek ve Avrupa hattında adeta bir transfer diplomasisi yürütecek.






BAŞKAN ÖZBEK, BAŞKAN BECK İLE GÖRÜŞECEK

Avusturya'daki maçın ardından Özbek'in durağı Almanya olacak. İddialara göre başkan, Frankfurt'ta gayri resmi  danışmanı Cenk Ergün ile buluşarak milli yıldız Can Uzun transferini bitirmek adına en üst seviyeden devreye girecek. Alman kulüplerinde süreçler genellikle sportif direktörler üzerinden yürüse de Dursun Özbek, Eintracht Frankfurt Başkanı Mathias Beck ile birebir görüşecek.






HELLMAN'IN DAHİL EDİLMESİ ÇOK KRİTİK

Dev operasyonda Frankfurt kulübünün en etkili figürlerinden Yönetim Kurulu Sözcüsü ve CEO Axel Hellmann da masada yer alacak. Uluslararası markalaşma stratejilerini yöneten ve Frankfurt'taki geniş Türk toplumuyla kurumsal düzeyde güçlü bağları bulunan Hellmann'ın sürece dahil edilmesi, transferin boyutunu yönetimsel ve stratejik bir seviyeye taşıyor. Amaç Türk-Alman ilişkilerini kullanmak.






TÜRK KÖKENLİ VEKİLLER DE DAHİL OLACAK

Kritik transfer masasında sadece kulüp yöneticileri değil, siyasi ve yerel ağlar da rol oynayacak. Frankfurt merkezli siyaset yapan en kıdemli Türk kökenli isimlerden SPD Hessen Eyalet Milletvekili Turgut Yüksel'in de temaslara katkı sağlayacağı konuşuluyor. Eyalet parlamentosundaki uzun yıllara dayanan tecrübesiyle bilinen Yüksel, kulüp yönetimi ve kent idaresiyle olan doğrudan diyaloğunu bu transfer için devreye sokacak.

Galatasaray'a "Fenerbahçeli" 10 numara

Real Madrid’li Brahim Diaz transferinde umduğunu bulamayan Galatasaray, rotayı Fenerbahçe’nin eski yıldızı Eljif Elmas’a kırdı. İtalya’da Antonio Conte’nin Kevin De Bruyne’ün yerine dinamizmine güvendiği, Napoli sonrası Leipzig’e dönen 24 yaşındaki Kuzey Makedonyalı joker, sarı-kırmızılıların transfer listesinde bir anda ilk sıraya yerleşti. Yönetim, Juventus’un da peşinde olduğu ‘tanıdık’ 10 numara için fırsat transferini bitirmek üzere düğmeye bastı

27.07.2026 12:53:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a "Fenerbahçeli" 10 numara
Galatasaray'a "Fenerbahçeli" 10 numara
Galatasaray transferde herkesi ters köşe yapmaya hazırlanıyor. İtalyan devlerinin radarındaki eski Fenerbahçeli Eljif Elmas sürpriz şekilde, sarı-kırmızılı ekibin 10 numara listesinde ilk sıraya yükseldi. Real Madrid'den Brahim Diaz için olumsuz yanıt alan Galatasaray ve Juventus, rotayı kiralık sözleşmesi bittikten sonra Leipzig'e dönen Kuzey Makedonyalı yıldıza çevirdi.






DE BRUYNE'U İKİYE KATLADI

Transfer fırsatı, yaz döneminin son günlerinde doğdu. Zamanında Fenerbahçe'ye imza atmadan önce de Galatasaray'ın gündeminde yer alan yetenekli futbolcu için kulüpler temasları sıklaştırdı. Geçen sezon Napoli formasıyla 33 maçta boy gösteren Eljif Elmas, taktiksel disiplini, yüksek temposu ve joker profiliyle dev kulüplerin iştahını kabartıyor.






BİTMEYEN ENERJİ KÜPÜ

Eljif Elmas ismi, İtalya'da Kevin De Bruyne ile yaşanan taktiksel kırılmayla da hafızalara kazınmıştı. Napoli'yi çalıştıran Antonio Conte, Serie A'da dünya yıldızı De Bruyne'ün yerine sahaya Eljif'i sürmeyi tercih etmişti. Çizme basını, Conte'nin yıldız ismin karizması yerine Eljif Elmas'ın bitmek bilmeyen enerjisini, pres gücünü ve dinamizmini tercih ettiğini öne çıkarmıştı.






NAPOLI SATIN ALMADI

Genç yaşına rağmen Avrupa tecrübesi üst seviyede olan Eljif, Napoli'nin zamanında De Bruyne tarzı astronomik maliyetli isimler yerine tercih ettiği "yüksek potansiyelli yatırım" felsefesinin en somut örneği konumunda. Süper Lig'i yakından tanıyan, dinamizmiyle fark yaratan 'tanıdık' 10 numara için Galatasaray yönetimi pusuya yatmış durumda. Napoli satın alma hakkını kullanmadı. Leipzig'e geri döndü.

Trabzonspor'a yeni Kuzey'in oğlu

Trabzonspor altyapısının 2010 doğumlu parlayan yeteneği Mustafa Kuzey Akçay, Teknik Direktör Fatih Tekke’nin özel kararıyla A takım kadrosuna dahil edildi. Frankfurt hazırlık maçında sergilediği %95 pas isabeti, ikili mücadelelerdeki direnci ve olgun futboluyla dikkat çeken 16 yaşındaki sağ bek, bordo-mavililerin yeni sezondaki en heyecan verici altyapı kozu olmaya aday

27.07.2026 12:48:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'a yeni Kuzey'in oğlu
Trabzonspor'a yeni Kuzey'in oğlu
Trabzonspor altyapısına 2021 yılında katılan ve akademi liglerindeki performansıyla parlayan 16 yaşındaki sağ bek Mustafa Kuzey Akçay, Teknik Direktör Fatih Tekke'nin özel isteğiyle 2026-27 sezonu A takım kampa kadrosuna dahil edildi. Tesislerin en küçüğü olan Trabzon doğumlu genç yetenek, tecrübeli futbolcuların "Daha LGS'ye yeni girdi" esprilerine ikili mücadelelerdeki direnci ve hırsıyla yanıt vererek teknik heyetin takdirini kazandı.






"FORMA BOYUNDAN BÜYÜK" ESPRİSİ

Sosyal medyada "forma boyundan büyük" görselleriyle taraftarın "Bizim Uşak" sempatisini toplayan Kuzey, kulübün özkaynak düzeninden yetişen en potansiyelli bek adayı olarak öne çıkıyor. Sezon başı hazırlık maçında Frankfurt'a 3-0 mağlup olmalarına rağmen sergilenen reaksiyondan memnun kalan Fatih Tekke, genç yeteneğe özel bir parantez açtı.






TEKKE BİZZAT A TAKIMA MONTE ETTİ

Kuzey'in yaşına bakılmaksızın fiziksel ve zihinsel algı olarak sahada her şeye cevap verdiğini belirten Tekke, gençlerin zorunluluktan değil hak ettikleri kriterleri karşıladıkları için süre almaları gerektiğini vurguladı. Fatih Hoca'nın Kuzey'i bizzat izleyip A takıma monte etmesi, bordo-mavili kulislerde "Fatih Tekke yeni sağ bekini kendi dokunuşlarıyla işliyor" yorumlarını beraberinde getirdi.






YÜZDE 95 PAS İSABETİYLE OYNADI

Genç sağ bek, Frankfurt mücadelesinde aldığı süre boyunca sergilediği istatistiklerle teknik heyetin güvenini boşa çıkarmadı. Sahada kaldığı sürede 19/20 (%95) pas isabeti yakalayan Kuzey, rakip yarı sahada %100 pas isabetiyle (10/10) oynadı. İkili mücadelelerin 3'ünün 2'sini kazanan, 2 top geri kazanan, 2/2 başarılı top sürme kaydeden ve 46.5 metre toplam taşıma mesafesine ulaşan 2010 doğumlu oyuncu, hatasız ve olgun oyunuyla dikkat çekti.

TEKKE 10+4 KURALINA DEĞİNDİ

Üç kulvarda mücadele edecekleri yoğun sezona hazırlandıklarını söyleyen Fatih Tekke, Frankfurt maçındaki skora takılmadıklarını, özellikle ikinci bölge savunması ve fiziksel seviye açısından verimli bir test geçirdiklerini ifade etti. 10+4 kuralı ve yeni transferlerin uyum süreciyle birlikte geniş bir kadro planladıklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, uzun maratondaki sakatlıklar ve yoğun fikstür karşısında Kuzey gibi dinamik altyapı değerlerinden yararlanmaya devam edeceklerini vurguladı.

Trabzonspor S.O.S. verdi

Hazırlık maçında Frankfurt’a 3-0 mağlup olan Trabzonspor’da skordan ziyade sahadaki veriler tam anlamıyla S.O.S. veriyor. 90 dakika boyunca rakip ceza sahasına girmekte zorlanan, sadece 3 şut çekebilen ve ikili mücadelelerin büyük kısmını kaybeden bordo-mavililer, %46’lık topa sahip olma oranına rağmen dikine oynayamayıp kısır bir görüntü çizdi. Kendi kalesine gol ve penaltıyla katmerlenen savunma hataları ile hücumdaki çaresizlik, hem lig hem de Avrupa kulvarı öncesi teknik heyete sert ve gerçekçi bir uyarı niteliği taşıyor

27.07.2026 12:41:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor S.O.S. verdi
Trabzonspor S.O.S. verdi
Hazırlık maçında Frankfurt'a 3-0 mağlup olan Trabzonspor'da skorun da ötesinde ortaya koyulan oyun ve istatistikler, yaklaşan sezon öncesi adeta alarm veriyor. Sahadaki veriler incelendiğinde bordo-mavillilerin hem fiziksel temposu hem de hücum kurgusunda henüz istenen seviyenin çok gerisinde kaldığı görülüyor.
Frankfurt, atletik yapısıyla Trabzonspor'un eksiklerini sert ve gerçekçi bir şekilde yüzüne vurdu.






FRANKFURT İKİYE KATLADI

Hücum hattındaki kısırlık rakamlara net biçimde yansıdı. 90 dakika boyunca rakip kaleye sadece 3 şut atabilen ve ceza sahası içinden yalnızca 1 isabet çıkarabilen Trabzonspor, hücumda çaresiz kaldı. Frankfurt rakip ceza sahasında 31 kez topla buluşurken Bordo-Mavililer bu alanda sadece 5 kez varlık gösterebildi. Ceza sahasına girme sayılarındaki 76'ya 31'lik devasa fark, takımın topu ileri taşımakta ve rakip yarı alana yerleşmekte ne kadar zorlandığını gözler önüne serdi.






YANA VE GERİYE OYUN SIKTI

Topa sahip olma oranları ise tam anlamıyla bir aldatmacadan ibaretti. Trabzonspor %46 topla oynama oranına ve 401 isabetli pasa ulaşsa da, bu durum dikine bir oyuna veya tehlikeli pozisyonlara dönüşmedi. Atılan pasların büyük bölümü yana ve geriye yapılırken, takımın temposuzluğu hücum üretkenliğini tamamen bitirdi. Topa sahip görünsek de rakip kaleye gitmekte ciddi bir vizyon eksikliği yaşandı.






İKİLİ MÜCADELE BİLE KAZANAMADI

Fiziksel temas ve ikili mücadelelerde de rakibin oldukça gerisinde kalındı. Zemindeki ikili mücadelelerin sadece %38'ini (26/69) kazanabilen Trabzonspor, saha içi sertlik ve istek anlamında sınıfta kaldı. %88'lik çalım başarısı ise tehlike bölgesinden uzak yerlerde kaldığı için skora veya oyuna hiçbir etki etmedi. Frankfurt ise ikili temasların %62'sini üstün bitirerek oyunu tamamen domine etti.






SAVUNMA HATTI BASKIDAN EZİLDİ

Savunma hattı maç boyunca sürekli baskı altında ezildi. Yapılan 17 tehlike engelleme hamlesi, topun bir türlü kendi yarı alanımızdan çıkarılamadığını kanıtladı. Kendi kalesine atılan gol ve yenilen penaltı ise bireysel odaklanma ile yerleşim hatalarının üst safhada olduğunu gösterdi. Bu istatistikler, hem lig hem de Avrupa kulvarı öncesi yönetimin ve teknik heyetin önünde duran acil çözülmesi gereken bir ev ödevidir.

Fenerbahçe'ye Greenwood'u bıraktılar

Fenerbahçe’de dev transfer operasyonu mutlu sona yaklaşıyor! Roma’nın Marcus Rashford için Manchester United ile takas masasına oturması ve hücum hattında Kerem Aktürkoğlu’na yönelmesiyle birlikte Mason Greenwood yarışında önü tamamen açılan sarı-lacivertliler, İtalyan devinin devreden çıkmasıyla dünya yıldızı oyuncunun transferinde tek başına kaldı.

27.07.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'ye Greenwood'u bıraktılar
Fenerbahçe'ye Greenwood'u bıraktılar
Adı son günlerde Kerem Aktürkoğlu ile anılan AS Roma'nın yolu bu transfer döneminde bir kez daha Fenerbahçe ile kesişi... kadrosundaki Fransız orta saha Manu Koné'yi Manchester United'a kaptırma tehlikesiyle karşı karşıya olan Çizme ekibi, İngiliz deviyle dev bir takas pazarlığına girişti. Manchester United'ın Koné için istenen 60 milyon Euro'luk bonservisi fazla bulması üzerine, Fenerbahçe'yle adı anılan Marcus Rashford takası masaya geldi.






RASHFORD'UN MAAŞI BÜYÜK SIKINTI

Sözleşmesinin bitmesine iki yıl kalan 28 yaşındaki İngiliz yıldız Rashford, Carrick'in kadro planlarında yer alsa da satılması planlanan isimlerin başında geliyor.

Piyasa değeri 40-45 milyon Euro bandında olan Rashford, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa'nın zirvesinde oynama hedefi nedeniyle Türkiye seçeneğini geri çevirmişti. Ancak 11 milyon Euro'luk yüksek yıllık maaşı Roma bütçesini zorladığı için kiralık formülünde United'ın maaşın bir kısmını üstlenmesi şartıyla görüşmeler sürdürülüyor.






SON GÜNLERDE KEREM'İN PEŞİNDELER

Bu takas trafiği, daha önce Mason Greenwood transferinde Fenerbahçe ile çetin bir rekabete giren Roma'nın rotasını tamamen değiştirdi. Greenwood yarışından çekilen ve oyuncuyu Fenerbahçe'ye bırakan İtalyan kulübü, hücum hattındaki eksiğini gidermek için hedefini Kerem Aktürkoğlu olarak belirlemişti.






GREENWOOD YARIŞINDA YENİLDİLER

Son dönemde adı Roma ile ciddi şekilde anılan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Çizme ekibinin radarındaki isimlerden birisi. Mason Greenwood yarışını Sarı-Lacivertliler'e bırakan İtalyan devi, kanat ve hücum bölgesini Kerem Aktürkoğlu ile takviye etmeyi planlıyor. İngiliz kanat Rashford'ı takasla takıma katamaması durumunda Kerem transferinin tamamlanması için İtalyan ekibinin gazı köklemesi bekleniyor.

Galatasaray "ateş"e elini sokacak mı?

İtalyan basınından Calciomercato’nun iddiasına göre Galatasaray, Napoli’nin Brezilyalı sağ kanat oyuncusu David Neres’i gündemine aldı

27.07.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray "ateş"e elini sokacak mı?
Galatasaray "ateş"e elini sokacak mı?
Çalım yeteneği ve skor katkısıyla tavanı çok yüksek, yaşadığı ağır sakatlıklar ve bilek ameliyatıyla risk boyutu bir o kadar büyük… Calciomercato'nun iddiasıyla Galatasaray'ın gündemine giren Napoli'nin Brezilyalı sağ kanadı David Neres, geride bıraktığı sezonda 161 gün sahalardan uzak kalıp 24 maç kaçırsa da görev yaptığı sınırlı sürede her 154 dakikada bir skora etki etmeyi başardı. Sarı-kırmızılı yönetim, dar alandaki kilit açma becerisine rağmen fiziksel devamlılığı büyük soru işareti yaratan Sambacı için dev bir kumarın eşiğinde.






İtalyan basınından Calciomercato'nun iddiasına göre Galatasaray, Napoli'nin Brezilyalı sağ kanat oyuncusu David Neres'i gündemine aldı. Sarı-kırmızılı yönetimin konuyu henüz değerlendirme aşamasında tuttuğu belirtilse də oyuncunun 2025-26 sezonuna ait verileri, transferin arka planında çok büyük bir risk barındırdığını gösteriyor.






118 GÜNDE 19 MAÇ KAÇIRDI

Neres'in geride kalan sezondaki en büyük problemi sahadan çok revirde vakit geçirmesi oldu. Tam 4 farklı dönemde sakatlık yaşayan 29 yaşındaki oyuncu; özellikle 15 Ocak-12 Mayıs tarihleri arasında geçirdiği ağır ayak bileği ameliyatı nedeniyle 118 gün ve 19 maç takımdan uzak kaldı. Sezon genelinde bilek burkulması, kas yorgunluğu ve kondisyon eksikliği de eklenince toplamda 161 gün sahalardan uzak kalıp 24 resmi maçı kaçırdı.






SADECE 16 MAÇTA FORMA BULDU

Yaşadığı ağır sakatlık krizine rağmen Sambacı, sahada kaldığı sınırlı sürelerde tavan gücünün ne kadar yüksek olduğunu kanıtladı. Napoli formasıyla 10'u ilk 11 olmak üzere 16 maçta 925 dakika süre alan Neres, 3 gol ve 3 asistle oynadı.

Her 154 dakikada bir skora etki eden sağ kanat; ürettiği 1.54 xG beklentisinden 3 gol çıkararak bitiricilikte fark yarattı, 3.21 xA beklentisi ve yarattığı 9 büyük şansla dar alandaki kilit açma becerisini sergiledi.






FİZİKSE DEVAMLILIK SORUNU VAR

Fiziksel parametrelerde maç başına 34.9 km/h maksimum hıza ulaşıp 10 kilometrelik koşu mesafesi yakalayan Neres, atletik girdilerini korusa da bireysel ikili mücadelelerde belirgin bir düşüş yaşadı.

Bireysel dikine oyun tarzı nedeniyle maç başına 11.6 top kaybıyla oynayan oyuncu, %38 çalım ve %35 ikili mücadele başarı oranında kalarak fiziksel devamlılık noktasında soru işaretleri yarattı.






SKOR POTANSİYELİ VAADEDİYOR

Sezon içinde 3 kez haftanın takımına seçilerek kalitesini hissettiren Brezilyalı yıldız için anahtar soru işareti, geçirdiği ağır bilek ameliyatı sonrası bu yüksek tempoyu ne kadar sürdürebileceği.

Yüksek yetenek tavanına rağmen bu derece ağır bir sakatlık geçmişi bulunan bir profile yatırım yapmak, Galatasaray adına büyük bir skor potansiyeli vadettiği kadar "göz göre lades" denilebilecek ciddi bir sakatlık riskini de beraberinde getiriyor.

Bakayoko Türkiye'ye gelecek mi?

Kısa süre önce sürpriz bir şekilde Beşiktaş'ın Leipzig'den Johan Bakayoko'yla ilgilendiği iddia edilmişti. Alman ekibi, oyuncunun geleceğiyle ilgili son kararını verdi

26.07.2026 17:07:00
Haber Merkezi
 
Bakayoko Türkiye'ye gelecek mi?
Bakayoko Türkiye'ye gelecek mi?
Leipzig geride bıraktığımız sezonun başında PSV'ye 18 milyon euro ödeyerek Johan Bakayoko'yu kadrosun katmıştı. 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun Bundesliga'daki ilk sezonu pek de iyi geçmedi. Bu sebeple de satılabileceği konuşuluyordu. Hatta ortaya Beşiktaş iddiaları da atıldı.

FİORENTİNA İZLİYORDU

Ancak çok sayıda satış yapmaya hazırlanan Leipzig, oyuncuyu kadroda tutma kararı aldı. Beşiktaş dışında Fiorentina'nın da Belçikalı futbolcuyla ilgilendiği konuşuluyordu. Bundesliga ekibinin kararı sonrasında bu transfer dosyası tamamen kapanmış gibi gözüküyor.






GERÇEKTEN İLGİLENDİLER Mİ?

Johan Bakayoko'yla ilgili haberler çıksa da Beşiktaş Yönetimi'nin bu konuda hiçbir resmi temasta bulunmadığı öğrenildi. 1.79 boyundaki futbolcu, geçen sezon Bundesliga'da 20 maça çıktı. Sahada sadece 774 dakika kalabildi. 2 gol üretti. Leipzig'de rotasyon amacıyla kullanıldı.

Beşiktaş talep edilen rakamı yüksek buldu

Beşiktaş'ın orta saha adayları içinde Newcastle United'dan Joe Willock da bulunuyordu. Ancak İngiliz ekibi, sözleşmesinin son senesine giren İngiliz futbolcu için çok para talep etti. Kartal frene bastı

26.07.2026 17:03:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş talep edilen rakamı yüksek buldu
Beşiktaş talep edilen rakamı yüksek buldu
Beşiktaş, orta sahaya bir takviye daha yapmak istiyor. Ndidi büyük ihtimalle Suudi Arabistan'a satılacak. Siyah-Beyazlılar'ın listesinde Newcastle United'dan Joe Willock da bulunuyordu. Kartal, sözleşmesinin son senesine giren İngiliz futbolcuyu uygun bir maliyetle bitirebileceğini düşünüyordu.

EĞER İNDİRİM YAPILMAZSA

Ancak Newcastle United cephesinden hiç beklenmedik bir yanıt alındı. Premier Lig ekibi, 25 milyon euro talep etti! Siyah-Beyazlılar, Orkun Kökçü için Benfica'ya 30 milyon euro ödemişti! Beşiktaş, Joe Willock'da frene bastı. Eğer ciddi bir indirim yapılmazsa bu dosya tamamen kapatılacak.






29.4 MİLYONA ALMIŞLARDI

Newcastle oyuncuyu 2021 yazında Arsenal Kulübü'nden transfer etmişti. O dönemde 29.4 milyon euro ödediler. 1.86 boyundaki futbolcu, Newcastle kariyerinde toplam 182 karşılaşmaya çıktı. Toplam 19 gol ve 11 asist üretti. Alt yaş kategorilerinde İngiltere Milli Takımı'nın formasını giyen Joe Willock, hiç A Milli olmadı.

Kartal'da sürpriz ayrılık

Beşiktaş'ın Fildişi Sahilli stoperi Emmanuel Agbadou'yla bazı Premier Lig ekiplerinin ilgilendiği öğrenildi. İlerleyen süreçte çok ilginç gelişmelere tanıklık edebiliriz

26.07.2026 16:50:00
Haber Merkezi
 
Kartal'da sürpriz ayrılık
Kartal'da sürpriz ayrılık
Beşiktaş, Avrupa Ligi 2. eleme turu ilk maçında FC Midtjylland'ı 1-0 mağlup etmişti. Mücadele öncesindeki en büyük sürprizlerden biri Emmanuel Agbadou'nun yedek bırakılmasıydı. Teknik Direktör Italiano onu ilk 11'de tercih etmedi. Bu kararın arkasında satış ihtimalinin bulunduğu iddia edildi.






18 MİLYONA ALINMIŞTI

Kartal, geride bıraktığımız sezonun devre arasında Wolverhampton'a 18 milyon euro ödeyerek Emmanuel Agbadou'yu kadrosuna katmıştı. 29 yaşındaki stoperle 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele yapıldı. Şu anda bazı Premier Lig ekiplerinin, 1.85 bolundaki savunmacıyla ilgilendiği öğrenildi.






SATILIRSA TAKVİYE GELECEK

Beşiktaş'ın 20 milyon euronun üzerindeki tekliflere sıcak bakabileceği konuşuluyor. Emmanuel Agbadou satılırsa, onun yerine takviye yapılacak. Ayrılık ihtimaline karşı Siyah-Beyazlılar alternatif arayışına başladı. Özellikle önümüzdeki 15 günlük süreçte oyuncuyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanabilir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.