logo
16 AĞUSTOS 2026

Akdeniz Derbisini Alanyaspor kazandı

Süper Lig'in 9. haftasında Fraport TAV Antalyaspor, Aytemiz Alanyaspor'u ağırladı. Müsabaka konuk ekibin 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı

22.11.2020 21:18:00
 
Akdeniz Derbisini Alanyaspor kazandı
Akdeniz Derbisini Alanyaspor kazandı
Süper Lig'in 9. haftasında Fraport TAV Antalyaspor, Aytemiz Alanyaspor'u ağırladı. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.
 
Maçtan dakikalar (İlk yarı)
 
4. dakikada Davidson'un rakip cezasına girmeden çektiği şut, kaleci Ferhat Kaplan'ın kucağında kaldı.
 
33. dakikada Amilton, orta sahadan aldığı topu ceza sahası sol çaprazına kadar sürükledi, ardından yerden pasla buluşturduğu Gökdeniz, meşin yuvarlağı penaltı noktasındaki Podolski'ye bıraktı. Podolski'nin şutunda top kalecide kaldı.
 
34. dakikada sağ kanattan gelişine atakta Podolski'nin topuk pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Sidney Sam, kaleyi karşıdan gören yerden sert vurdu, kaleci Marafona meşin yuvarlağı kornere çeldi.
 
43. dakikada Aytemiz Alanyaspor sağ kanattan Salih Uçar ile korner kullandı. Kale önünde kafa vuruşu yapan Caulker'in şutunda top üst direğe çarparak auta gitti.
 
45. dakikada maçın hakemi Özgür Yankaya, Antalyasporlu defans oyuncusu Veysel'in, Babacar'a ceza sahası içerisinde faul yaptığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Ardından VAR'ı izlemeye giden Yankaya, penaltıyı iptal ederek hakem atışıyla maçı tekrar başlattı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)



55. dakikada Bakasetas'ın sağ kanattan ortasında Efecan'ın dokunduğu top, Salih'in önünde kaldı. Ayak içiyle düzgün vuruş yapan Salih, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1

68. dakikada sarı kartı bulunan Hakan Özmert, faul pozisyonuna yaptığı itiraz nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

84. dakikada orta sahadan aldığı topla rakip oyuncuları geçen Berkan Kutlu, sol çaprazdan girdiği ceza sahası içerisinde kaleciyi de çalımlayarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 0-2

Maç bu skorla tamamlandı.


Goller: Salih Uçan (dk. 55), Berkan Kutlu (dk. 84) (Aytemiz Alanyaspor)

Kırmızı kart: Hakan Özmert (dk. 68) (Antalyaspor)

Sarı kartlar: Naldo, Hakan Özmert, Gökdeniz Bayrakdar (Antalyaspor), Davidson (Aytemiz Alanyaspor)

Fatih Tekke: '"Pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Kasımpaşa maçının ardından yaptığı açıklamada, pozisyonlara girdiklerini ancak değerlendiremediklerini belirterek, "Trabzonspor eğer bu sene daha iyi olacaksa bu tip maçlardan puan kaybetmemeli" dedi.

16.08.2026 00:51:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fatih Tekke: '"Pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor'
Fatih Tekke: '"Pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Kasımpaşa maçının ardından yaptığı açıklamada, pozisyonlara girdiklerini ancak değerlendiremediklerini belirterek, "Trabzonspor eğer bu sene daha iyi olacaksa bu tip maçlardan puan kaybetmemeli" dedi.

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Trabzonspor, deplasmanda Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, sezona puan kaybıyla başladıkları için üzgün olduklarını söyledi. Önlerindeki maçların daha zor geçeceğini vurgulayan Tekke, "Önümüzdeki hemen hemen dört maç bundan çok daha zor olacak. Eksiklerimiz, yakalandığımız durumlar zaten maç öncesindeki durumumuzu belli ediyor. İlk yarıda maçı bitirmemiz gerekiyordu. İkinci yarıda yaptığımız büyük bir hata sonucunda rakip beraberliği yakaladı. Maçı bitirecek pozisyonlar yakaladık ama bugün nasip olmadı. Geleceğimize dair, özellikle bu beş maç çok önemli. Bugün iyi başlamadık ama oyun olarak ilk yarıda planladıklarımızın üstündeydik" ifadelerini kullandı.

"Pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor"

Kasımpaşa'nın kazandığı penaltı pozisyonuna değinen deneyimli çalıştırıcı, yapılan hatanın kabul edilebilir olmadığını belirterek, "Yapmamamız gerekiyor. Sadece bir oyuncuya yıkmak mümkün değil ama top en son bizdeyken, taca doğru giderken bu durum aşırı istekten, bir an önce top kazanma arzusundan kaynaklanıyor. Zamanlama ve müdahale şekli dolayısıyla cezalandırılıyorsunuz. Bireysel olarak oyuncunun da dikkat etmesi lazım. Çünkü tekrar gol bulup oyuna girmek kolay olmuyor. Bugün pozisyonlarımız var ama olmayınca da olmuyor. Bu konuda dikkat etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

"Trabzonspor bu tip maçlardan puan kaybetmemeli"

Yeni transferlerden Ruslan Malinovskyi'nin 6 numara pozisyonunda görev yapmasıyla ilgili gelen soruya yanıt veren Tekke, "Ruslan öncelikle 6 numarada düşündüğümüz bir oyuncu değildi. Alternatif olarak kullanabileceğimiz bir isimdi ancak Tim'in sakatlık ve ameliyatlı bir süreç geçirmesi sonucunda hafta boyunca 6 numarada Ruslan ile çalıştık. Dolayısıyla bugün de onunla başladık. Beş maçın çoğunda belki böyle başlayacağız. Oulai'nin yokluğunu değil, mevcut kadromuzun neler yapabileceğini düşünmemiz lazım. Bugün aslında top bizdeyken, özellikle ilk yarıda istediğimiz hemen hemen her şey oldu. Trabzonspor takımı 1-0 öne geçtikten sonra, öncesinde ve sonrasında oyun kontrolünü eline alıp bunu skora yansıtmalı. Bu arada basit hatalar yapılmamalı. Trabzonspor eğer bu sene daha iyi olacaksa bu tip maçlardan puan kaybetmemeli" dedi.

"2 santrfor beklentimiz var"

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Fatih Tekke, "Kullanabileceğimiz kontenjandan dolayı 2 santrfor isteğimiz ve beklentimiz var. Ayrıca top rakipteyken iyi oynayabilecek, sert durabilecek ve top kazanabilecek bir 6 numara takviyesi de olabilir" açıklamasını yaptı.

"Avrupa'da oyunun iki yönünü de oynamak zorundasınız"

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda perşembe günü oynayacakları Ferencvaros mücadelesine de değinen Tekke, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Avrupa maçları asla ligdeki gibi olmayacak. Rakibimizin maçlarını izleme fırsatım oldu. Orta sahadaki üç oyuncusu, kenar oyuncuları ve stoperleriyle kaliteli, uzun süredir birlikte oynayan bir takım görüntüsündeler. Orada hata yaparsanız cezalandırılırsınız. Avrupa maçlarındaki en temel şey; sadece oyunun tek tarafını iyi oynayarak tur atlayamazsınız. Savunmayı çok iyi, sert ve agresif yapmalısınız. Top sizdeyken de çok doğru oynamak zorundasınız. Buna hazırlanacağız ancak eksiklerimiz var. Oynayacağımız her Avrupa maçında oyunun iki yönünü sonuna kadar iyi oynamak zorundayız, aksi takdirde cezalandırılırsınız."

Gençlerbirliği tribünlerinde kavga golle son buldu

Fenerbahçe maçı sırasında Gençlerbirliği tribünlerinde çıkan kavga golle son buldu

16.08.2026 00:47:00
İhlas Haber Ajansı
 
Gençlerbirliği tribünlerinde kavga golle son buldu
Gençlerbirliği tribünlerinde kavga golle son buldu
Fenerbahçe maçı sırasında Gençlerbirliği tribünlerinde çıkan kavga golle son buldu.

Trendyol Süper Lig'in 1. haftasında Gençlerbirliği, sahasında Fenerbahçe ile karşılaşıyor.



Kırmızı-karalı taraftarlar arasında 1-0 yenik durumdayken çıkan gerginlik büyüyerek kavgaya dönüştü. 37. dakikada Tongya'nın golüyle skorda dengeyi bulan başkent temsilcisinin taraflarları da kavgayı bırakarak golü kutladı.

İkinci yarının başında ise Fenerbahçeli Kerem Aktürkoğlu ile Gençlerbirliği kulübesinden biri arasında tartışma çıktı. Hakem her 2 tarafa da sarı kart çıkardı.

Gaziantep evinde Alanyaspor ile berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 1. haftasında Gaziantep FK, konuk ettiği Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı

16.08.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Gaziantep evinde Alanyaspor ile berabere kaldı
Gaziantep evinde Alanyaspor ile berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 1. haftasında Gaziantep FK, konuk ettiği Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

3. dakikada Gaziantep FK'nın sağ kanattan gelişen atağında topla buluşan Sorescu'nun ceza sahası içerisine ortasına iyi yükselen Stewart'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

13. dakikada orta sahada topla buluşan Sorescu'nun pasında ceza yayı üzerinde topu önünde bulan Camara'nın rakibini geçip sert vuruşunda top kaleci Victor'da kaldı.

19. dakikada Gaziantep FK'de serbest vuruşu kullanan Maxim'in ceza sahası içerisine ortasına yükselen Kozlowski'nin aşırttığı topa arka direkte bulunan Bacuna'nın kafa vuruşunda top az farkla üstten dışarı çıktı.

20. dakikada Corendon Alanyaspor 1-0 öne geçti. Ceza yayı üzerinde topla buluşan İbrahim Kaya'nın rakibini geçtikten sonra vuruşunda top kaleci Tobiasz'dan döndü. Pozisyonun devamında Ruan'ın vuruşunda meşin yuvarlak direğe de çarparak ağlarla buluştu.



47. dakikada Corendon Alanyaspor'da ceza sahası dışında topla buluşan Makouta'nın sert vuruşunda meşin yuvarlak dışarı çıktı.

48. dakikada sağ kanattan gelişen Gaziantep FK'nin atağında topla buluşan Sorescu'nun ceza alanına gönderdiği pasta Kozlowski'nin gelişine yaptığı vuruşta top üstten dışarı gitti.

61. dakikada Gaziantep FK, beraberliği yakaladı. Orta alanın solundan topu kapan Sorescu'nun seri çalımlarla ceza yayı üzerinden sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1

66. dakikada Maxim'in pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Kozlowski'nin rakibini çalımladıktan sonra şutunda kaleci Victor gole izin vermedi.

82. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Camara'nın sert vuruşunda top kaleci Victor'da kaldı.

Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Süper Lig’de ilk haftada 2. büyük sürpriz

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Kasımpaşa ile Trabzonspor 1-1 berabere kaldı

15.08.2026 21:27:00
Haber Merkezi
 
Süper Lig’de ilk haftada 2. büyük sürpriz
Süper Lig’de ilk haftada 2. büyük sürpriz
Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Kasımpaşa ile Trabzonspor 1-1 berabere kaldı.

2. dakikada sağdan ceza sahasına giren Saviolo'nun aşırtma vuruşunda kaleci topu son anda kornere çeldi.

3. dakikada soldan Mustafa Eskihellaç'ın ortasına penaltı noktasının gerisinden Nwaiwu'nun vuruşunda kaleci Gianniotis meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

20. dakikada ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Benedyczak'ın şutunda kaleci Onana topu son anda oyun alanına çeldi.

42. dakikada Trabzonspor 1-0 öne geçti. Metehan Mimaroğlu'nun soldan ortasında, Saviolo'nun penaltı noktasının sağında gelişine yaptığı vuruşta top filelere gitti.

Trabzonspor, ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

50. dakikada Ben Ouanes'in sıfırdan yeden sert ortasına penaltı noktası civarında Benedyczak'ın yatarak vuruşunda top yandan auta gitti.

54. dakikada Kasımpaşa penaltı kazandı. Güven Yalçın, ceza sahası içinde Pina'nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

55. dakikada ev sahibi ekip beraberliği yakaladı. Benedyczak, penaltı vuruşunda topu ve kaleciyi farklı köşelere gönderdi: 1-1

69. dakikada Salah'ın duran toptan etkili ortasına Savic'in kafa vuruşunda, kaleci topu oyun alanına çeldi.

76. dakikada soldan Mustafa Eskihellaç'ın arka direğe ortasına altıpasın sağından gelişine Salah'ın şutunda top kaleye paralel şekilde az farkla auta gitti.

Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Muhammed Salah, ilk kez forma giydi



Trabzonspor'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, bordo-mavili formayı ilk kez Süper Lig'de giydi.

Transferi uzun süre konuşulan 34 yaşındaki tecrübeli yıldız, teknik direktör Fatih Tekke tarafından ısınmaya gönderilince Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda büyük bir coşku oluştu.

Salah, müsabakanın 58. dakikada Metehan Mimaroğlu'nun yerine oyuna dahil oldu.

Trabzonspor'da sezonun ilk golü Saviolo'dan



Bordo-mavili takımda yeni sezonun ilk golü Noah Saviolo'dan geldi.

Trabzonspor'un yeni transferi Saviolo, maçın 43. dakikasında Metehan Mimaroğlu'nun ortasına ceza sahası içinde gelişine şık vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu.

Kasımpaşa karşısında takımını 1-0 öne geçiren 22 yaşındaki kanat oyuncusu, ilk maçında gol sevinci yaşadı.

Melih Kabasakal ve Cabral siftah yaptı

Trabzonspor'un yeni transferleri Melih Kabasakal ve Lopes Cabral, karşılaşmanın ikinci yarısında bordo-mavili formayla tanıştı.

Karşılaşma 1-1 devam ederken oyuna müdahale eden teknik direktör Fatih Tekke, 67. dakikada Saviolo'nun yerine Cabral'ı oyuna aldı.

Tekke, aynı dakikada Aral Şimşir'i kenara çağırırken, Melih Kabasakal da ilk kez Trabzonspor formasını bir resmi maçta giydi.

Öte yandan Kasımpaşa'da ise Marcus Rafferty ve Ayberk Karapo, lacivert-beyazlı formayı ilk kez sırtına geçirdi.

Benedyczak, gollerine kaldığı yerden devam etti

Kasımpaşa'nın Polonyalı futbolcusu Adrian Benedyczak, yeni sezonda da gollerine devam etti.

Geçen sezonun ikinci yarısını İstanbul ekibinde kiralık olarak geçiren 25 yaşındaki forvet, ligde 14 maçta 10 kaydetmişti.

Yaz transfer döneminde bonservisi alınan Benedyczak, Trabzonspor karşısında 56. dakikada attığı penaltı golüyle yeni sezona da skorer kimliğiyle giriş yaptı.

Hajradinovic, 320 gün sonra forma giydi

Kasımpaşa'da kaptan Haris Hajradinovic, 10 ay 17 gün sonra yeniden formasına kavuştu.

Tecrübeli orta saha oyuncusu, geçen sezonun 7. haftasında 28 Eylül 2025'te Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanan müsabakada sakatlanarak sezonu kapatmıştı.

Sakatlığını atlatan ve Trabzonspor maçının ikinci yarısında Diabate'nin yerine oyuna dahil olan Hajradinovic, 320 gün sonra sahalara geri döndü.

Trabzonspor golünün ardından tribünde tartışma çıktı

Kasımpaşa-Trabzonspor müsabakasında konuk ekibin attığı golün ardından kapalı tribünde tartışma çıktı.

Ev sahibi takım taraftarlarının olduğu bölümde yaşanan tartışmanın ardından Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ın da içinde olduğu yönetici grubu, kapalı tribüne giderek gerginliği önledi.

Ndidi koptu gidiyor


 
Suudi Arabistan ekibi El Ittihad'ın, Wilfred Ndidi için Beşiktaş'a resmi teklif sunduğu öğrenildi. Şu anda bu öneri değerlendiriliyor. Yönetim kısa süre içinde cevabını iletecek.

15.08.2026 13:43:00
Haber Merkezi
 
Ndidi koptu gidiyor
Ndidi koptu gidiyor

Beşiktaş'ta Wilfred Ndidi, ayrılması beklenen isimler arasında yer alıyor. Nijeryalı orta saha oyuncusu konusunda da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Suudi Arabistan ekibi El Ittihad'ın resmi teklifini ilettiği öğrenildi. Net rakam şu an için öğrenilemedi. Beşiktaş Yönetimi ise şu anda bu öneriyi değerlendiriyor.

Siyah-Beyazlılar'ın minimum beklentisi 10 milyon Euro seviyelerindeydi. Kartal, Nijeryalı futbolcuyu 2025 yazında Leicester City'den almıştı. 8 milyon Euro bonservis bedeli ödenirken 29 yaşındaki oyuncuyla da 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme yapıldı. Kontratta +1 yıllık uzatma opsiyonu da mevcut (çift taraflı).

Kısa sürede şekillenecek

Wilfred Ndidi konusunun en geç önümüzdeki hafta içinde çözülmesi bekleniyor. Şu anda Suudi Arabistan ihtimali hayli yüksek... Beşiktaş da orta saha takviyesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ndidi'den gelecek para, yine transferlerde kullanılacak. 1.81 boyundaki futbolcunun geçen sezonki performansı, genel anlamda beklentileri karşılayamamıştı.
Ndidi, UEFA Avrupa Ligi'nde Hradec Kralove ile yapılan ilk maçta 76., ikinci maçta ise 66. dakikada oyuna dahil olmuştu.

Leao, Süper Lig ekibi için riske atılmayacak!


 
Milan 15 Ağustos'ta hazırlık maçında Manchester United'la karşılaşacak. Rafael Leao'nun ise kas problemi sebebiyle bu mücadelede forma giymeyeceği öğrenildi. Ancak bu sakatlığın aslında transferle ilgili olduğunu söyleyenler de var!
 

15.08.2026 13:38:00
Haber Merkezi
 
 Leao, Süper Lig ekibi için riske atılmayacak!
 Leao, Süper Lig ekibi için riske atılmayacak!

Antonio Vitiello'nun haberine göre; Rafael Leao, yaşadığı kas problemi nedeniyle Manchester United maçında forma giyemeyecek. Bu hazırlık mücadelesi 15 Ağustos'ta oynanacak (TSİ 17.45). Ortada sakatlık haberi dolaşsa da aslında yaşananların tamamen oyuncunun Galatasaray'a transferiyle ilgili olduğunu söyleyenler de bulunuyor.

50-60 milyon Euro'yu riske etmeyecekler

İddiaya göre; Leao'nun Sarı-Kırmızılı takıma transferi büyük ölçüde tamamlandı. Bu sebeple de Portekizli yıldız hazırlık karşılaşmasında riske edilmeyecek. Ortalığın daha fazla karışmaması için de oyuncuyla ilgili sakatlık kozu oynandı. Bilindiği üzere Milan'ın 50-60 milyon Euro civarında bir bonservis beklentisi bulunuyor.

Buruk istiyor

Galatasaray, Rafael Leao transferine büyük önem veriyor. Çünkü 27 yaşındaki yıldız hücumda tam bir joker... 1.88 boyundaki futbolcunun asıl yeri sol kanat... Ancak forvet arkası ve santrfor bölgelerinde de görev yapabiliyor. Teknik Direktör Okan Buruk, genellikle bu tarzdaki oyunculara daha sıcak bakıyor. Milan-Manchester United maçının ardından transferle ilgili ilginç açıklamalar gelebilir.

Okan Buruk transfer bekliyor

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Çorum FK ile 2-2 berabere kaldıkları müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, kazanmaları gereken bir akşam olduğunu söyledi. Buruk ayrıca, bu hafta transfer yapmalarının da önemli olacağını dile getirdi

15.08.2026 09:41:00
İhlas Haber Ajansı
 
Okan Buruk transfer bekliyor
Okan Buruk transfer bekliyor
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Çorum FK ile 2-2 berabere kaldıkları müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, kazanmaları gereken bir akşam olduğunu söyledi. Buruk ayrıca, bu hafta transfer yapmalarının da önemli olacağını dile getirdi.

Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonunun ilk haftasında son şampiyon Galatasaray, konuk ettiği ligin yeni ekibi Çorum FK ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk, karşılaşma öncesinde amaçlarının oluşan negatif havayı değiştirmek olduğunu belirterek, "Öncelikle tabii ki bu akşam içinde bulunduğumuz havayı tersine çevirmek için kazanmamız gereken bir akşamdı. Bu maç öncesi hazırlanma ve oyuncularla konuşmalarımızın hepsi kendi aramızdaki şeylerdi ve özellikle şunun üzerindeydi: Lig başlıyor; kazanıp, tabii ki şu anda bir karamsarlık var...

Hazırlık maçlarına baktığınızda kadroyla ilgili yapılan eleştiriler, beklentiler hepsi bir arada. Galatasaray'ın en önemli gücü bundan önceki senelerde de hep şu oldu: Birlikte olduğumuzda daha başarılı olduk, o pozitif havada hep başarılı olduk. Bu sefer maalesef negatif bir hava oluştu. Bu negatif havayı değiştirmek için de bugünkü maç çok önemliydi. Başlangıcımız, golü bulana kadarki kısımdan da çok iyi oynadık, çok rakip yarı alanda oynadık, çok fazla pozisyon ürettik, golü bulduk. Arkasından tabii ki çok muhteşem bir gol attı rakibimiz. Ama onu da durdurmamız gereken bir pozisyondu. Geriye kaçmasak, iki adım öne atsak orada... Tamam rakibimiz 30 metreden çok güzel gol attı ama iki adım öne atsak bu golü engelleyecektik. Arkasından bireysel bir hata...

2 dakika içerisinde gerçekten her şeyin çok güzel gittiği bir maçta, iyi oynadığımız bir maçta 2 dakikada maç tam tersine döndü. Stattaki atmosfer değişti. Burada tabii ki benim için en önemli şey, saha kenarında da onu sağlamaya çalıştım; hem tribünlerimizi tekrar harekete geçirmek hem oyuncularımızı tekrar harekete geçirmek, sakin kalmak... Bu maçı kazanabilmek için çok fazla vaktimiz vardı çünkü. Pozisyona da çok fazla girdiğimiz maçtı.

Maçın sonuna kadar pozisyonlara girerek bitirdik. 2-2'yi yakaladık, 3-2'yi yakalayamadık. Kazanmamız gereken bir akşamdı. Ama ligin başı... Bu tür kayıplar olmasaydı bu atmosferde bizim için çok daha güzel olabilirdi ama bunun da üstesinden geleceğiz. Ligin başında böyle bir puan kaybı yaşadık. Bu hafta bizim için önemli. Daha çok çalışacağız, daha çok hazırlanacağız. Biliyorsunuz milli takımdan gelen çok fazla oyuncumuz var. O yüzden her hafta onların performanslarının artması bizim için önemli bir fırsat. Bu performansları daha yukarıya çıkartacağız" diye konuştu.

"Ligin başındayız ve bu ligi yine tekrar kazanabilecek güçteyiz"

Galatasaray'da transfer beklentisinin yüksek olduğunu vurgulayan Buruk, "Tabii ki beklenti çok fazla. Özellikle transfer beklentisi çok var. Bu da oluştuktan sonra bence takımımıza özellikle daha pozitif bir hava gelecek. Ben de oyuncularımla birlikte maksimum şekilde hem çalışarak hem içerideki ortamı değiştirerek bir sonraki maça hazırlanacağım. Hata yapabiliriz, yanlış yapabiliriz, puan kaybedebiliriz ama hiçbir zaman umudumuzu, enerjimizi kaybetmeyiz. Başımız dik olacak. Ligin başındayız ve bu ligi yine tekrar kazanabilecek güçteyiz. Bunun en büyük adayı da biziz. Yapılacak takviyelerle de kadro genişliğiyle de bunu daha net bir şekilde ortaya koyacağız. Çok iyi bir 11'le çıktık aslına baktığımızda. Buraya eklenecek, kulübeden gelecek ve oyunu değiştirebilecek, rekabeti artırabilecek oyuncular tabii ki performansımızı daha yukarıya çekecek" dedi.

"Bu hafta transfer getirmemiz önemli olacak"

Transfer çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Buruk, "Bu hafta önemli bir hafta. Bu hafta transfer getirmemiz önemli olacak. Hem kadro genişliği için hem içerideki rekabet için... Kulübeden gelebilecek oyuncu bizim için, özellikle hücum hattında eksikliklerimiz çok fazla. Oradan direkt olarak oyuna sokacak oyuncumuz olmadı. Bu anlamda zorlandık ama yapılacak transferler özellikle hücum hattında... Hem forvet arkası pozisyonu hem kanat pozisyonu hem santrfor; 3 tane hücum oyuncusu ihtiyacımız var. Bunları aldığımızda da hem içerisi hem dışarısı bütün hava değişecek ve Galatasaray tabii ki fabrika ayarlarına geri dönecek. Bundan hiçbir şüphem yok. Bunu en hızlı şekilde yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Buruk, maç içerisinde yaptığı değişikliklerle ilgili ise "Nhaga ile ilgili tabii ki düşündüm oyun içerisinde ama özellikle biraz da Yunus'un ve Gabriel Sara'nın orada daha şutör, daha son pas özelliklerini kullanıp oyuna devam etmesini düşündüm. Devamında Lucas'ın yerine İlkay'ı aldım. İlkay'ın da orada sakin kalıp o pas trafiğini kullanmasını istedim. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra Eren'i biraz daha üçlü gibi savunmanın kenarından çıkarttım ve Barış'ı biraz daha içeri sokarak iki forvet gibi oynamaya çalıştık. Gabriel Sara ile Yunus da biraz daha merkezde üçlü orta saha gibi oldular Torreira ile birlikte. Orada oyuncuların biraz da şutuna güvendiğim için bir değişiklik yapmadım" ifadelerini kullandı.

"Hiçbirimiz şu andaki bulunduğumuz ortamdan zevk almıyoruz"

Takımdaki mevcut atmosferden memnun olmadıklarını söyleyen Okan Buruk, "Hiçbirimiz şu andaki bulunduğumuz ortamdan zevk almıyoruz. Ne ben alıyorum, ne başkanımız, ne yönetim kurulumuz, ne sizler, ne taraftarımız... Hiçbir şekilde bundan mutlu değiliz ve daha çok mutlu olmak istiyoruz. Burada yapılacak takviyeler herkesi sevindirecek bir kere. Bu çok açık. Bilerek yaptığımız bir şey değil ama birçok oyuncuyla görüşüyoruz, birçok oyuncu üzerinde çalışıyoruz, birçok oyuncuya teklif yaptık. Burada tabii ki kolay bir şey değil. Galatasaray kadrosuna oyuncu almak çok kolay bir şey değil. Hep en iyisini almaya çalışıyoruz. Özellikle 3 tane ön taraftaki oyuncu... Belki bir tanesi, iki tanesi çok kritik. Burada Galatasaray seviyesini çok yukarıya çekebilecek oyuncular üzerinde çalışıyoruz. Bunlarla ilgili şu ana kadar tabii ki biten bir şey olmadı ama görüşmeler sürüyor. En kısa zamanda bitmesini hepimiz istiyoruz. Bittiğinde de bence kadromuz daha geniş olacak. Hep söylüyorum, elimizde iki tane kadro olması gerekiyor. İki tane 11'imiz olması gerekiyor. Belki başka mevkilere de Şampiyonlar Ligi listesi açıklanana kadar transferimiz olacağını düşündüğümüz şeyler olacak. Burada süreç devam ediyor ama önceliğim özellikle hücum hattındaki o hem başlayacak 11 hem de devam edecek oyuncuların sayısını artırmak" diye konuştu.

"Eren'in hücum gücünü kullanmak istedik"

Oyuncu değişikliklerinin nedenlerini de anlatan Buruk, "Tabii bir kere Jakobs belli bir şeyden sonra yoruldu. Eren'in hücum gücünü kullanmak istedik. Ceza sahasına etkili gelişleri olan bir oyuncu Eren. Çok da girdi yani oyuna girdikten sonra orada çok fazla pozisyonda ceza sahası içerisinde topla buluştu. Devamında tabii ki rakipte bir kişi eksilince orada Lemina'yı hem oyun kurması için bir orta saha oyuncusu ama Davinson'un yerine aldık. Çünkü Davinson'un da maç eksiği... 60'larda özellikle 60-65'ler... Buraları oynadıktan sonra maç öncesi de zaten onunla konuşmamda özellikle bunu belirtmiştim. Orada Lemina hamlesini yaptık. Devamında Kazım'ı da bir kişi daha ekstradan hücuma götürebilmek için Kazım - Abdülkerim hamlesini yaptık. Çünkü rakip 10 kişiydi. Daha çok kişiyle sol kanattan gitmek... Kazım'a da birkaç orta geldi, birkaç şut fırsatı geldi. Savunma hattında yaptığım değişikliklerin nedeni buydu. Transferle ilgili en hızlı şekilde bekliyoruz tabii ki. Bu hafta en azından hızlıca bir oyuncu geldiğinde bence dediğim gibi hepimiz için bu pozitif anlamda hepimizin psikolojisini artıracak, düzeltecek. Galatasaray taraftarı bunu bekliyor, biz bunu bekliyoruz. Yönetim de üzerindeki baskıyı... Bilerek yapmaz zaten. Bundan hiçbirimiz zevk almayız, demin de söyledim. İnşallah bu hafta en az bir transfer yapıp bir sonraki maça hazırlanmak isteriz" ifadelerini kullandı.

"Ön taraftaki oyuncular aciliyet taşıyor"

Transferde önceliğin hücum hattı olduğunu yineleyen Buruk, "Burada hücum hattındaki eksikleri tamamladıktan sonra başka mevkiye takviye yapabiliriz, yapmayı düşünebiliriz. Ama acil olanı hep söylüyorum; ön taraftaki oyuncular. Diğer mevkiler için de düşüncemiz olursa, bizim için istediğimiz veya bu anlamda bir oyuncu önümüze çıkarsa da bunu düşünebiliriz. Diğer mevkilerle ilgili, transferle ilgili karar verebiliriz. Şampiyonlar Ligi listesi verilene kadar bir sürecimiz olacak" dedi.

Fenerbahçe, Fred ile yollarını ayırdı

Fenerbahçe, Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred'in sözleşmesinin karşılıklı anlaşma yoluyla feshedildiğini Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bildirdi

14.08.2026 11:06:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Fred ile yollarını ayırdı
Fenerbahçe, Fred ile yollarını ayırdı
Fenerbahçe, Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred'in sözleşmesinin karşılıklı anlaşma yoluyla feshedildiğini Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bildirdi.

Kadro yapılandırmasını sürdüren Fenerbahçe, Fred ile yollarını ayırdı. Sarı-lacivertli kulüp, 33 yaşındaki Brezilyalı futbolcu ile olan sözleşmenin karşılıklı anlaşma sonucunda feshedildiğini TFF'ye bildirdi.

Brezilyalı futbolcu, 2023 yılında Manchester United'dan Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.

Dursun Özbek’ten transfer eleştirilerine sert tepki

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni sezon öncesinde transfer süreçleri ve kulüp etrafında oluşturulmaya çalışılan olumsuz havaya ilişkin son derece sert ve kararlı açıklamalarda bulundu

12.08.2026 22:50:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek’ten transfer eleştirilerine sert tepki
Dursun Özbek’ten transfer eleştirilerine sert tepki
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni sezon öncesinde transfer süreçleri ve kulüp etrafında oluşturulmaya çalışılan olumsuz havaya ilişkin son derece sert ve kararlı açıklamalarda bulundu.

Eleştirilere ve iddialara doğrudan yanıt veren Özbek, hem mali disiplinden taviz vermeyeceklerini vurguladı hem de camiaya üst üste 5. şampiyonluk sözü verdi.

"Algı çalışması yapıyorlar, en iyi transferleri yapacağız"



Transfer döneminde sarı-kırmızılı yönetimin üzerinde bir algı operasyonu yürütüldüğünü savunan Dursun Özbek, sürecin panikle değil, kulübün menfaatleri doğrultusunda titizlikle yürütüldüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Transferler üzerinden açık bir algı çalışması yapıyorlar. En iyi transferleri yapacağız, herkes bunu bilsin. Ancak sırf iki alkış alayım diye Galatasaray'ın geleceğini tehlikeye atmayacağım. Tüm bu emeği ve başarılı gidişatı çöpe atıp sadece bugünü kurtaran kararlar vermemi isteyenler varsa bunu yapmayacağım."

"Galatasaray'ın şerefli geçmişine iftira atıyorlar"

Şampiyonluk yarışı ve kulüp üzerindeki spekülasyonlara tepki gösteren Özbek, Galatasaray'ın şampiyonluk yarışını kaybettiğini iddia eden çevreleri sert bir dille eleştirdi. Bu tür söylemlerin kulübün şerefli geçmişine iftira atmak olduğunu vurgulayan sarı-kırmızılı başkan, camiayı kenetlenmeye davet etti.

"En büyük mirasım 5. şampiyonluk olacak"

Cuma günü başlayacak yeni sezon öncesinde kararlı ve iddialı mesajlar veren 76 yaşındaki Dursun Özbek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Bizi karıştırmak isteyenlere söylüyorum: Yine şampiyon olacağız, yine şampiyon olacağız, yine şampiyon olacağız! 27. şampiyonluğu benden fazla isteyen kimse olamaz. Ben 76 yaşındayım; çocuklarıma ve torunlarıma bırakacağım en büyük miras, üst üste 5. şampiyonluktur."

İki dünya yıldızı aynı anda İstanbul yolunda!

Süper Lig'de transfer döneminin en hareketli günlerinden biri yaşanıyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe, dünya futbolunun iki önemli golcüsünü kadrolarına katarak büyük bir transfer rekabetine girdi

12.08.2026 20:17:00
Haber Merkezi
 
İki dünya yıldızı aynı anda İstanbul yolunda!
İki dünya yıldızı aynı anda İstanbul yolunda!
Süper Lig'de transfer döneminin en hareketli günlerinden biri yaşanıyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe, dünya futbolunun iki önemli golcüsünü kadrolarına katarak büyük bir transfer rekabetine girdi.

Beşiktaş, İtalyan kulübü Juventus ile yollarını ayıran 26 yaşındaki Sırp santrfor Dušan Vlahović ile transfer görüşmelerine başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Siyah-beyazlıların, bonservisi elinde olan yıldız oyuncuyla 3 yıllık bir anlaşma sağladığı belirtiliyor. Vlahović'in bu akşam saat 19:00 sularında İstanbul'a gelmesi ve cuma günü Tüpraş Stadyumu'nda taraftara açık bir imza törenine katılması planlanıyor.

Eş zamanlı olarak Fenerbahçe de Napoli'nin 33 yaşındaki Belçikalı golcüsü Romelu Lukaku transferini resmen açıkladı.



Sarı-lacivertlilerin bu transfer için Napoli'ye 6 milyon Euro sabit ücret ve performansa bağlı bonuslar ödeyeceği, oyuncuyla ise 1+1 yıllık sözleşme imzaladığı öğrenildi.

Lukaku'nun Brüksel'den kalkan özel uçakla bu gece geç saatlerde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.