logo
06 MAYIS 2026

Akıl alır gibi değil

Fenerbahçe, özellikle ilk yarısında müthiş oynadığı ve birçok net gol pozisyonundan yararlanamadığı karşılaşmada Sevilla'ya 2-0 yenilerek tur umutlarını azalttı 

10.03.2023 00:58:00
Akıl alır gibi değil
Akıl alır gibi değil
UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Sevilla ile temsilcimiz Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe ilk yarıda oldukça etkili bir oyun oynamasına karşın aradığı golü bulamadı ve karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda toparlanan Sevilla, 56. dakikada Jordan ve 85. dakikada Lamela'nın attığı gollerle maçı 2-0 kazandı.

İki takım arasındaki rövanş karşılaşması 16 Mart Perşembe günü Kadıköy'de oynanacak.

Maçtan notlar
UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında İspanya'nın Sevilla takımına konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, Süper Lig'deki Yukatel Kayserispor maçına göre takımını 2 değişikle sahaya sürdü. Portekizli teknik adam, Kayserispor maçı 11'inde yer alan Diego Rossi ve Arda Güler'i yedeğe çekerken, yerlerine Serdar Aziz ile İrfan Can Kahveci'ye şans verdi.

Sevilla'da 6 değişiklik
Ev sahibi ekibin teknik direktörü Jorge Sampaoli, Fenerbahçe önünde takımını önemli bir rotasyona soktu. Sampaoli, İspanyol liginde Atletico Madrid'e 6-1 yenildikleri maça nazaran ilk 11'inde 6 oyuncu değişikliği yaptı.

Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı
Karşılaşma için Türkiye'den ve Avrupa'nın diğer ülkelerinden yaklaşık bin kadar Fenerbahçe taraftarı Sevilla kentine geldi. İspanyol liginde alt sıralarda bulunan ve kötü bir dönemden geçen Sevilla'nın taraftarları ise karşılaşmaya az ilgi gösterdi.

Gençlerbirliği'nde 2. Volkan Demirel dönemi sona erdi

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, Teknik Direktör Volkan Demirel ile yolların ayrıldığını resmen duyurdu

05.05.2026 10:17:00
İhlas Haber Ajansı
Gençlerbirliği'nde 2. Volkan Demirel dönemi sona erdi
Gençlerbirliği'nde 2. Volkan Demirel dönemi sona erdi
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, Teknik Direktör Volkan Demirel ile yolların ayrıldığını resmen duyurdu.

Volkan Demirel, ikinci döneminde çıktığı 8 lig maçında sadece 1 galibiyet alabildi ve takım son Karagümrük mağlubiyetiyle ateş hattına düştü.

Yönetim kurulu, kritik son iki hafta öncesinde bir kan değişikliğine gitme kararı alarak Demirel ile karşılıklı anlaşarak yolları ayırdı.



Başkent ekibi, alınan yönetim kurulu kararıyla 3 aydır teknik direktörlük görevini yürüten Volkan Demirel'le yolların ayrıldığını açıkladı.Kulüpten yapılan resmi açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yönetim Kurulu kararımız ve kendisiyle yapılan görüşmeler neticesinde Teknik Direktörümüz Volkan Demirel'le yollarımız ayrılmıştır. Sayın Demirel ve teknik ekibine, görev süreleri boyunca kulübümüze sağladıkları katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz."

Kim gelecek?

Kulüpten henüz resmi bir yeni hoca açıklaması gelmemiş olsa da kulislerde öne çıkan isimler şunlar:

Metin Diyadin Gençlerbirliği yönetiminin listesindeki ilk isim Metin Diyadin olarak dikkat çekiyor. Daha önce de kulüpte görev yapan tecrübeli teknik adamla görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor.

Diyadin ile anlaşma sağlanamaması durumunda en güçlü alternatif olarak gündemde tutuluyor.

Premier League'de Arsenal şampiyonluk yolunda yeniden avantajı ele geçirdi


 
İngiltere Premier Lig'de oynanan 35. hafta mücadelesinde Manchester City, deplasmanda Everton ile 3-3 berabere kaldı. Bu skor şampiyonluk yolunda Arsenal'e yaradı. 

05.05.2026 07:24:00 / Güncelleme: 05.05.2026 07:28:28
Haber Merkezi
 Premier League'de Arsenal şampiyonluk yolunda yeniden avantajı ele geçirdi
 Premier League'de Arsenal şampiyonluk yolunda yeniden avantajı ele geçirdi

Arsenal ile şampiyonluk mücadelesi veren Manchester City, deplasmanda Everton'a konuk oldu.

City, 3-1 geriye düştü

İlk yarıyı 43. dakikada Jeremy Doku'nun attığı golle 1-0 önde kapatan Manchester ekibi, 68. ve 81. dakikalarda Thierno Barry ile 73. dakikada Jake O'Brien'in golleriyle 3-1 geriye düştü.
83. dakikada Erling Haaland ile farkı bire indiren konuk ekip, 90+7. dakikada Doku ile bir gol daha bularak evine 1 puanla döndü.
Bir maçı eksik Manchester ekibi bu sonuçla puanını 71'e çıkarırken, bitime 3 hafta kala Arsenal 76 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.

Şampiyonluk yolunda kritik maçlar

Arsenal kalan 3 haftada deplasmanda West Ham United, sahasında Burnley ve deplasmanda Cyrstal Palace ile oynayacak.
City ise sahasında Brentford, deplasmanda Bournemouth, sahasında Aston Villa ile karşılaşacak. City, erteleme maçında ise 13 Mayıs'ta Cyrstal Palace ile sahasında oynayacak.

22 yıllık hasret bitecek mi?

Arsenal, İngiltere Premier Lig'deki son şampiyonluğunu Arsene Wenger yönetiminde 2003-2004 sezonunda yaşamıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalistler belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı, yarın ve 6 Mayıs Çarşamba günü oynanacak müsabakalarla tamamlanacak

04.05.2026 14:49:00
İhlas Haber Ajansı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalistler belli oluyor
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalistler belli oluyor
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı, yarın ve 6 Mayıs Çarşamba günü oynanacak müsabakalarla tamamlanacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final rövanş aşaması, yarın ve 6 Mayıs Çarşamba günü oynanacak. Bu maçlar sonucunda finale kalan ekipler belli olacak.

Atletico Madrid 4, Arsenal 2. kez final hedefliyor

İngiliz ekibi Arsenal, evinde Atletico Madrid ile karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz hafta İspanya'da oynanan müsabaka 1-1'lik eşitlikle sona erdi.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1974, 2014 ve 2016 yıllarında üç defa final oynayan Atletico Madrid, mutlu sona ulaşamadı. Madrid ekibi 1974'te Bayern Münih'e, 2014 ve 2016 yıllarında ise Real Madrid'e kaybetti. Arsenal ise tek finalini 2006'da Barcelona'ya karşı oynarken mücadeleden 2-1 mağlup ayrıldı.

Bayern Münih son şampiyonluğunu PSG karşısında kazandı

Yarı finalin bir diğer maçı da Bayern Münih-PSG arasında oynanacak. İlk maçta sahasında Bayern Münih'i konuk eden PSG, sahadan 5-4'lük galibiyetle ayrıldı.
Bayern Münih toplam 11 kez finale kalıp 6 kez de kupayı müzesine götürdü. Son şampiyonluğunu ise 2020 yılında PSG karşısında kazandı. PSG ise 2025 yılında tarihinin ilk Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı.

Devler Ligi'nde yarı final rövanş maçlarının programı (TSİ) şöyle:

Yarın

22.00 Arsenal - Atletico Madrid

6 Mayıs Çarşamba

22.00 Bayern Münih - PSG

İstanbullular 'yağmur, fırtına' altında koştu


 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından 2016 yılından bu yana organize edilen İstanbul’u Koşuyorum etkinliğinin bu yılki Asya etabı gerçekleştirildi. Üsküdar’da 3 Mayıs Pazar günü düzenlenen organizasyonda zorlu hava şartlarına karşın yaklaşık 4 bin kişi parkura çıktı. Karşı yönden esek sert rüzgar derecelerin düşmesine yol açtı.
 

04.05.2026 10:33:00
MURAT ÇORBACI
İstanbullular 'yağmur, fırtına' altında koştu
İstanbullular 'yağmur, fırtına' altında koştu

"İstanbul'u Koşuyorum, Şehri Hissediyorum!" sloganıyla hayata geçirilen yarışın startını Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İBB Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay, İBB Spor İstanbul Genel Müdürü Prof. Dr. Bilge Donuk ve İBB Sportif Değerlendirme Şube Müdürü İlker Öztürk birlikte verdi.
Etkinlikte zorlu hava koşullarına rağmen 5K parkurunda 848, 10K parkurunda ise 2 bin 973 olmak üzere toplamda 3 bin 821 koşucu ter döktü.

5k'da şampiyon Suriyeli

Üsküdar'ın eşsiz tarihi dokusu ve doğal güzellikleri eşliğinde koşulan İstanbul'u Koşuyorum Asya etabında, saat 08.00'de başlayan 5K yarışında erkeklerde Suriyeli Nuri Mohamed Ali, 16:36'lıkderecesiyle birinciliğe ulaştı. Ömer Talyak16:47 ile ikinci sırayı alırken, Iraklı Ishak Abbas Mahmood Alridha 16:51 ile üçüncü oldu. Kadınlarda ise Rus Maria Kolpakova, 21:01'lik derecesiyle zirvede yer aldı. İranlı Samin Larki 22:45 ile ikinci, Gizem Taşyaka ise 23:08 ile üçüncü sırada finiş gördü.
5K genel klasmanda dereceye giren kadın ve erkek sporculara Sportive tarafından hediye çeki verildi. Yarış sonunda birinciler 10 bin, ikinciler 7 bin 500 ve üçüncüler 5 bin lira değerinde hediye çeki kazandı.

10k'da Ayhan Bakar zirvede

Saat 09.15'te başlayan 10K yarışında erkekler kategorisinde 33:09'luk performansıyla Ayhan Bakar birinciliği elde etti. Onu 34:18'lik ile Mestan Turhan ve 34:21 ile Sefa Karakaya takip etti. Kadınlar kategorisinde ise birincilik 41:28 ile koşan Ebru Kapdan'ın oldu. İkinci sırayı 45:22 ile Gamze Turhan, üçüncü sırayı ise 46:38 ile Liubov Özkalgay aldı. 10K yarışında dereceye giren sporcular; birincilikten sekizinciliğe kadar sırasıyla 25 bin, 20 bin, 15 bin, 10 bin, 8 bin, 6 bin, 5 bin ve 4 bin lira para ödülünün sahibi oldu. Ayrıca 10K kategorisinde yarışı 90 dakika içerisinde tamamlayan katılımcılar, 1 Kasım'da düzenlenecek Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu kapsamındaki 15.5K koşusuna katılım için gerekli barajı da geçmiş oldu.

Gençlerbirliği'ne, Karagümrük şoku

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında küme düşme hattını yakından ilgilendiren kritik mücadelede Fatih Karagümrük, sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederek altın değerinde 3 puanın sahibi oldu

04.05.2026 00:10:00
Haber Merkezi
Gençlerbirliği'ne, Karagümrük şoku
Gençlerbirliği'ne, Karagümrük şoku
Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında küme düşme hattını yakından ilgilendiren kritik mücadelede Fatih Karagümrük, sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederek altın değerinde 3 puanın sahibi oldu.

İstanbul ekibine galibiyeti getiren gol, maçın henüz başında, 17. dakikada Tiago Çukur'dan geldi. Karşılaşma boyunca üstünlüğünü korumayı başaran kırmızı-siyahlılar, bu sonuçla puanını 24'e yükselterek ligde kalma umutlarını tazeledi.



İstanbul temsilcisini önümüzdeki hafta da zorlu bir deplasman bekliyor. Karagümrük, ligin 33. haftasında Kocaelispor ile karşı karşıya gelecek.

Ligin son haftasında (34. hafta) ise Karagümrük kendi evinde Alanyaspor'u ağırlayarak sezonu kapatacak.



Ligin 33. haftasında Gençlerbirliği, sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Küme düşme hattından uzaklaşmak için mutlak galibiyet hedefliyorlar.

Düşme hattı yangın yeri: Kayserispor-Eyüpspor 1-1

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında kümede kalma mücadelesi veren iki ekibin randevusunda Zecorner Kayserispor ile ikas Eyüpspor, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı

04.05.2026 00:05:00
Haber Merkezi
Düşme hattı yangın yeri: Kayserispor-Eyüpspor 1-1
Düşme hattı yangın yeri: Kayserispor-Eyüpspor 1-1
Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında kümede kalma mücadelesi veren iki ekibin randevusunda Zecorner Kayserispor ile ikas Eyüpspor, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

RHG Enertürk Enerji Stadyumu'nda oynanan bu kritik karşılaşma, her iki takımın da ligde kalma umutlarını son iki haftaya taşımasına neden oldu.
Maçın önemli anları

Konuk ekip Eyüpspor, henüz 4. dakikada Luccas Claro'nun attığı golle maça adeta 1-0 önde başladı.

Kayserispor, bu gole 60. dakikada Indrit Tuci ile karşılık vererek skoru eşitledi.



Sarı-kırmızılıların 45. dakikada Fedor Chalov ile bulduğu bir gol, VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Bu sonuçla Eyüpspor puanını 29'a çıkararak 14. sırada yer alırken, Kayserispor 27 puanla 17. sırada, düşme hattının içinde kaldı.

Kader haftaları



Ligin bitimine sadece iki hafta kala her iki takımı da final niteliğinde maçlar bekliyor:

Zecorner Kayserispor, 33. haftada Alanyaspor (D), 34. Hafta da evinde Konyaspor ile karşılaşacak.

ikas Eyüpspor 33. hafta da evinde Çaykur Rizespor, 34. Haftada deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Kasımpaşa ile Kocaelispor 1-1 berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Kasımpaşa-Kocaelispor maçı 1-1 sona erdi.

03.05.2026 23:08:00
AA
Kasımpaşa ile Kocaelispor 1-1 berabere kaldı
Kasımpaşa ile Kocaelispor 1-1 berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Kasımpaşa-Kocaelispor maçı 1-1 sona erdi.

2. dakikada Kasımpaşa 1-0 öne geçti. İrfan Can Kahveci'nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda, Ben Ouanes ön direkte topu kafasıyla arkaya sektirdi. Benedyczak da düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

23. dakikada Kocaelispor'un beraberlik golü geldi. Savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Serdar Dursun'un ceza sahası sol çaprazında aut çizgisine yakın bir noktada pasında topla buluşan Agyei, düzgün bir plaseyle topu filelerle buluşturdu: 1-1

34. dakikada Winck'in ceza yayı önünden kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

İkinci yarı

60. dakikada İrfan Can Kahveci'nin uzaktan şutunda, kaleci Serhat Öztaşdelen meşin yuvarlağı kornere çeldi.

62. dakikada Kerem Demirbay'ın pasında savunma arkasına hareketlenen Benedyczak sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalarak şutunu çekti, kaleci ayaklarıyla meşin yuvarlağı önledi.

89. dakikada İrfan Can Kahveci'nin sol taraftan doğrudan kaleye gönderdiği köşe vuruşunda, top kalecide kaldı.

Karşılaşma 1-1 beraberlikle tamamlandı.

9 gollü maçın ardından ortalık karıştı

Siirt'in Kurtalan ilçesinde Bölgesel Amatör Lig'de oynanan Kurtalanspor-Şırnak Petrolspor karşılaşmasından sonra çıkan olaylar damga vurdu

03.05.2026 19:26:00
İhlas Haber Ajansı
9 gollü maçın ardından ortalık karıştı
9 gollü maçın ardından ortalık karıştı
Siirt'in Kurtalan ilçesinde Bölgesel Amatör Lig'de oynanan Kurtalanspor-Şırnak Petrolspor karşılaşmasından sonra çıkan olaylar damga vurdu.

Kurtalan Stadı'nda oynanan mücadelede gol düellosu yaşandı. Ev sahibi Kurtalanspor, rakibini 5-4 mağlup ederek sahadan galibiyetle ayrıldı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma, tribünlerde büyük heyecan oluşturdu.

Maçın bitiş düdüğünün çalmasıyla birlikte ise tansiyon bir anda yükseldi. Futbolcular arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. İki takım oyuncularının arasındaki kavgada tekme ve yumruklar havada uçuştu.

Sahada yaşanan gerginliğe teknik heyetler ve güvenlik güçleri müdahale etti. Olaylar daha sonra güçlükle kontrol altına alındı.

Göztepe, Avrupa mücadelesini sürdürüyor

Göztepe, Trabzonspor deplasmanından bir puanla dönerek puanını 52'ye çıkardı ve ligde beşinci basamağa yükseldi. İzmir ekibi, kalan iki maçını kazanıp Avrupa yolunda hata yapmak istemiyor

03.05.2026 19:05:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe, Avrupa mücadelesini sürdürüyor
Göztepe, Avrupa mücadelesini sürdürüyor
Göztepe, Trabzonspor deplasmanından bir puanla dönerek puanını 52'ye çıkardı ve ligde beşinci basamağa yükseldi. İzmir ekibi, kalan iki maçını kazanıp Avrupa yolunda hata yapmak istemiyor.

Göztepe, Avrupa hedefiyle başladığı sezonda mücadelesini sürdürmeye devam ediyor. Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Trabzonspor'a konuk olan İzmir temsilcisi, 1-0 öne geçtiği karşılaşmada 90+3. dakikada yediği golle sahadan beraberlikle ayrıldı ve galibiyeti son anda kaçırdı.



Bu sonuçla hanesine 1 puan yazdıran sarı-kırmızılı ekip, RAMS Başakşehir'in puan kaybettiği haftada avantajı değerlendiremedi ancak puanını 52'ye yükselterek rakibinin önüne geçmeyi başardı.

Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası'nı Beşiktaş ya da Trabzonspor'un kazanması halinde ligi beşinci sırada bitiren takım doğrudan Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edecek. Göztepe, kalan iki haftada alacağı sonuçlarla kendi durumunu belirleyecek.

Göztepe, önümüzdeki hafta Gaziantep FK'yı konuk edecek, sezonun son haftasında ise deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılı ekip, bu iki mücadeleden de galibiyetle ayrılması halinde Başakşehir'in alacağı sonuçlara bakmaksızın ligi beşinci sırada tamamlayacak. Ayrıca Türkiye Kupası'nın Beşiktaş ya da Trabzonspor tarafından kazanılması durumunda Göztepe, yeni sezonda Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı elde edecek.

61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda şampiyon Sebastian Berwick

61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda genel klasmanda Caja Rural-Seguros RGA takımından Avustralyalı sporcu Sebastian Berwick şampiyon oldu.

03.05.2026 16:49:00
İhlas Haber Ajansı
61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda şampiyon Sebastian Berwick
61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda şampiyon Sebastian Berwick
61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda genel klasmanda Caja Rural-Seguros RGA takımından Avustralyalı sporcu Sebastian Berwick şampiyon oldu.
61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Ankara - Ankara etabıyla tamamlandı. Genel ferdi klasmanda Caja Rural-Seguros RGA takımından Avustralyalı sporcu Sebastian Berwick şampiyonluğa ulaştı. 26 Nisan'da Çeşme'den başlayan ve 8 gün boyunca 8 etapta toplam 1.133,5 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen organizasyon, başkentte koşulan 105,2 kilometrelik Ankara-Ankara etabıyla sona erdi.
23 takım, 27 ülkeden 159 sporcunun mücadele ettiği turda, 6. etapta liderliği ele geçiren 26 yaşındaki Sebastian Berwick, toplamda 26 saat 34 dakika 19 saniyelik derecesiyle genel klasmanda birinciliği elde ederek turkuaz mayonun sahibi oldu.
Genel klasmanda Equipo Kern Pharma takımından Kolombiyalı Ivan Ramiro Sosa ikinci ve Solution Tech NIPPO Rali ekibinin Belçikalı sporcusu Kamiel Bonneu ise üçüncü sırada yer aldı.
Turun 8. ve son etabında ise Team Flanders-Baloise takımından Belçikalı sporcu Tom Crabbe birinciliği elde etti. Crabbe, Ankara parkurunu 2 saat 11 dakika 35 saniyelik derecesiyle tamamladı.

Mayo sahipleri belli oldu
Yarışta turkuaz mayonun yanı sıra diğer kategorilerde de ödüller sahiplerini buldu. Beyaz mayo Mustafa Tarakçı'ya, yeşil mayo Tom Crabbe'ye, kırmızı mayo ise Sebastian Berwick'e takdim edildi.

Takım şampiyonu Astana oldu
Takım klasmanında ise World Tour ekibi Astana birinciliği elde etti. Lev Gonov, Davide Ballerini, Alessio Delle Vedove, Henok Mulueberhan, Matteo Scalco, Nicolya Vinokourov ve Darren Van Bekkum'dan oluşan ekip, organizasyonu zirvede tamamladı.
TGA - GoTürkiye sponsorluğundaki Beyaz Mayo, Mustafa Tarakçı'ya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer tarafından takdim edildi. Spor Toto sponsorluğundaki Yeşil Mayo, Tom Crabbe'ye Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya tarafından takdim edildi. Türk Hava Yolları sponsorluğundaki Kırmızı Mayo, Sebastian Berwick'e Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya tarafından takdim edildi.

"27 yıl aradan sonra Ankara, ilk kez finiş noktası olarak ev sahipliği yapıyor"
Yarış ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara'nın 27 yıl aradan sonra bu önemli etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirterek, "Sporun birleştirişi gücünü bir kez daha ortaya koyan bu organizasyon, 27 farklı ülkeden sporcuları aynı hedef etrafında buluştururken centilmenliğin ve rekabetin en güzel örneklerini sahaya yansıttı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Anıtkabir aksındaki parkur organizasyonu sportif olduğu kadar sembolik olarak da çok daha anlamlı hale getirmiş oldu. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, yıllar içinde kazandığı tecrübe ve ulaştığı seviyeyle uluslararası güçlü bir yer edinmeye devam edecektir. Bu büyük organizasyon boyunca ülkemizin eşsiz coğrafyasını, tarihini ve doğal güzelliklerle ekranları başında takip eden yüz milyonlarca izleyici bulunmaktadır. Dolayısıyla hem ülkemizin hem de Ankara'nın tanıtımı adına güzel bir etkinlik olduğunu, çok faydalı bir etkinlik olduğunu ben tekrar altını çizerek ifade etmek istedim" dedi.
Yılmaz, yarışın Türkiye'nin doğal ve kültürel güzelliklerinin tanıtımına katkı sağladığını belirterek, dereceye giren sporcuları tebrik etti ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ilk kez organizasyona ev sahipliği yaptığını ifade eden Yılmaz, emeği geçenlere de teşekkür etti.

"Bisikleti yeni nesillere sevdirmemiz lazım"
Gelecek seneki turun çok daha yoğun katılımla gerçekleşeceğini söyleyen Yılmaz, "Bizim bisikleti yeni nesillere sevdirmemiz lazım. Her bakımdan, hem kişisel sağlık açısından hem çevre açısından hem toplumumuzun genel bütünleşmesi açısından çok güzel bir şey bisiklet kullanımı. Bu vesileyle tüm topluma da bisiklet sevgisinin tekrar yansıtılması açısından da çok faydalı olacaktır diye inanıyorum" ifadelerini kullandı.İHA
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.