logo
28 MART 2026

Alanyaspor maçında Ederson, Kerem, Nene, Asensio yok

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasının erteleme maçında Alanyaspor ile karşılaşacak

16.09.2025 10:42:00 / Güncelleme: 16.09.2025 10:46:33
İhlas Haber Ajansı
Alanyaspor maçında Ederson, Kerem, Nene, Asensio yok
Alanyaspor maçında Ederson, Kerem, Nene, Asensio yok
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasının erteleme maçında Alanyaspor ile karşılaşacak. İki ekip arasında lig tarihinde 18 karşılaşma yapılırken, sarı-lacivertlilerin 11'e 3 galibiyet üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe'de 4 yeni transfer ise statü gereği forma giyemeyecek.

Trendyol Süper Lig'in 1. haftasının erteleme maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de sahasında Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz pazar akşamı Trabzonspor'u mağlup eden sarı-lacivertliler, 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlikle 10 puan topladı. Turuncu-yeşillilerin ise 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 7 puanı bulunuyor. Yeni teknik direktörü Domenico Tedesco yönetiminde ilk karşılaşmasını kazanan Kanarya, Akdeniz temsilcisini mağlup ederek galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Ligde 19. randevu



Fenerbahçe, Alanyaspor'un Süper Lig'e yükseldiği 2016 yılından itibaren rakibiyle 19. kez mücadele edecek. Geride kalan 18 maçta sarı-lacivertliler 11 galibiyet elde ederken, turuncu-yeşilliler 3 kez üstünlük sağlayabildi. Taraflar arasındaki 4 müsabaka ise beraberlikle noktalandı. Kanarya'nın 39 golüne, Akdeniz temsilcisi 17 golle yanıt verdi.
Geçtiğimiz sezon Kadıköy'de oynanan karşılaşmayı 3-0 kazanan Fenerbahçe, deplasmanda da 2-0'lık skorla hanesine 3 puan yazdırdı.

Fenerbahçe son 5 maçın 4'ünü kazandı

Fenerbahçe'nin rakibine karşı büyük üstünlüğü bulunurken, Süper Lig'de oynanan son 7 maçta kaybetmedi. Son 5 maçta ise sarı-lacivertliler 4 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Alanyaspor ise son galibiyetini 24 Ekim 2021'de Kadıköy'de aldı.

Farklı skorlar

Rekabette en gollü karşılaşma 13 Mart 2022'de Alanya'da oynanırken, sarı-lacivertliler sahadan 5-2'lik galibiyetle ayrıldı. En farklı skoru da 18 Eylül 2022'de Fenerbahçe 5-0'lık skorla aldı. Akdeniz ekibi ise rakibine karşı en farklı galibiyeti 2019-2020 sezonunda evinde 3-1 kazanarak elde etti.
Taraflar 2007-2008 sezonunda ise Türkiye Kupası grup aşamasında karşılaşırken, sarı-lacivertliler deplasmanda 10-3'lük farklı galibiyetle sahadan ayrıldı.

Alanyaspor, son 2 maçını kazandı

Alanyaspor, geçtiğimiz sezonun mart ayında göreve gelen Portekizli teknik adam Joao Pereira ile bu sezon da yoluna devam etti. Son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla ligde kalmayı başaran turuncu-yeşilliler, yeni sezona ise puan kayıplarıyla başladı. İlk galibiyetini evinde Beşiktaş'a (2-0) karşı alan Alanyaspor, ligin 5. haftasında ise Konyaspor'u deplasmanda yendi. Ligde üst üste 2 maçında 6 puanı hanesine yazdırdı.

Ederson, Kerem, Nene, Asensio oynayamayacak

Sarı-lacivertlilerde 4 yeni transfer Alanyaspor maçında forma giyemeyecek. Süper Lig'in ilk haftasında 9 Ağustos tarihinde oynanması gereken mücadele, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında oynayacağı eleme müsabakası nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Bu tarihten sonra transfer edilen Dorgeles Nene, Kerem Aktürkoğlu, Marco Asensio ve Ederson statü gereği kadroda yer almayacak.

Sarı-lacivertlilerde 3 ismin tedavisi sürüyor

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Jhon Duran, Edson Alvarez ve Mert Hakan Yandaş forma giyemeyecek. Trabzonspor karşısında tedbir amaçlı oynatılmayan Nelson Semedo'nun kadroda yer alması bekleniyor.

Son 3 golü Youssef En-Nesyri attı

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon tüm kulvarlarda 30 gol atarak takımın en golcü ismi olan Youssef En-Nesyri, bu sezon da form yakaladı. Sarı-lacivertlilerin ligdeki son 3 golünde Faslı forvetin imzası bulunuyor. Gençlerbirliği karşılaşmasında 2 gole imza atan En-Nesyri, Trabzonspor filelerini de 1 kez havalandırdı. 28 yaşındaki futbolcunun UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 1 golü var.

Beşiktaş, günü iki antrenmanla tamamladı

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bu akşam sahada yaptığı günün ikinci antrenmanıyla devam etti

28.03.2026 22:09:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, günü iki antrenmanla tamamladı
Beşiktaş, günü iki antrenmanla tamamladı
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bu akşam sahada yaptığı günün ikinci antrenmanıyla devam etti.



BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı.



Isınma koşularıyla başlayan idman, dar alanda oynanan çift kale maçlarla sona erdi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final programı açıklandı

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final müsabakalarının programı belli oldu.

28.03.2026 11:37:00
AA
Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final programı açıklandı
Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final programı açıklandı
Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final müsabakalarının programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre tek maç üzerinden oynanacak çeyrek finalde program şöyle:

21 Nisan Salı:

20.30 TÜMOSAN Konyaspor-Fenerbahçe (MEDAŞ Konya Büyükşehir)

22 Nisan Çarşamba:

20.30 Galatasaray-Natura Dünyası Gençlerbirliği (RAMS Park)

23 Nisan Perşembe:

18.45 Samsunspor-Trabzonspor (Samsun Yeni 19 Mayıs)

20.45 Beşiktaş-Corendon Alanyaspor (Tüpraş)

Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen 1 milyon 412 bin liralık para cezasını onadı

28.03.2026 11:36:00
AA
Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı
Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen 1 milyon 412 bin liralık para cezasını onadı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre kurul, sarı-kırmızılı kulübe çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle verilen 1 milyon 120 bin lira, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen 220 bin lira ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareket sebebiyle verilen 72 bin liralık cezaları oy birliğiyle onadı.

Tahkim Kurulu, PFDK tarafından Beşiktaş idarecisi Serkan Reçber'e verilen 45 gün hak mahrumiyeti ve 300 bin lira para cezasının yanı sıra ikas Eyüpspor antrenörü Umut Eskiköy'e verilen 2 resmi maçtan men ve 53 bin 500 liralık para cezalarını da oy birliğiyle onadı.

Kurul, Natura Dünyası Gençlerbirliği futbolcusu Sekou Koita'ya verilen 2 resmi maçtan men ve 53 bin 500 lira para cezasında ise indirim yaparak 1 resmi müsabakadan men ve 40 bin lira para cezası şeklinde değiştirdi.

Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi

A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda bulunan santrfor Semih Kılıçsoy, Ümit Milli Takım kadrosuna alındı

28.03.2026 11:33:00
AA
Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi
Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi
A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda bulunan santrfor Semih Kılıçsoy, Ümit Milli Takım kadrosuna alındı.

Türkiye Futbol Federasyonunun açıklamasına göre 2026 FIFA Dünya Kupası play-off maçları için A Milli Takım aday kadrosuna davet edilen Semih, Romanya ile dün oynanan karşılaşmanın ardından Ümit Milli Takım aday kadrosuna geçti.

2027 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası finallerine gidebilmek için Hırvatistan ile grup liderliği mücadelesi veren ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturan Ümit Milli Takım, rakibiyle 31 Mart'ta deplasmanda kritik bir müsabakaya çıkacak. Osijek kentindeki Opus Arena'da oynanacak maç, TSİ 18.30'da başlayacak.

Kazımcan'ı yaralayan taraftar hakim karşısında

Fenerbahçe-Galatasaray maçında sahaya attığı çakmakla Galatasaraylı futbolcu Kazımcan Karataş'ın yaralanmasına sebep olan Mert Güçlü'nün yargılandığı dava, Haziran ayına ertelendi.

27.03.2026 10:39:00
İhlas Haber Ajansı
Kazımcan'ı yaralayan taraftar hakim karşısında
Kazımcan'ı yaralayan taraftar hakim karşısında
Fenerbahçe-Galatasaray maçında sahaya attığı çakmakla Galatasaraylı futbolcu Kazımcan Karataş'ın yaralanmasına sebep olan Mert Güçlü'nün yargılandığı dava, Haziran ayına ertelendi.

1 Aralık 2025 Pazartesi günü Chobani Stadı'nda oynanan Fenerbahçe - Galatasaray maçında Mert Güçlü tarafından sahaya atılan çakmağın Galatasaraylı futbolcu Kazım Can Karataş'ın yüzüne isabet etmesi üzerine çakmağı atan taraftar gözaltına alındı. Güçlü, hakkında 6222 sayılı yasanın 17. maddesinde düzenlenen 'taşkınlık yapma suçu' delaletiyle 'silahla kasten yaralama' suçundan 9 aydan 2 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca sanık hakkında 1 yıl spor müsabakalarından men cezası da verildi.
İstanbul Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Mert Güçlü ve taraf avukatları katıldı.

"Amacım çakmağı müştekiye atmak da değildi"

Savunmasında müştekiyi tanımadığını belirten Güçlü, "Fenerbahçe taraftarıyım. Olay tarihindeki maçı izlemek üzere stada gitmiştim. Maç esnasında Galatasaray gol atınca Galatasaraylı futbolcular benim tribünde yakın bulunduğum bir yere sevinmeye geldiler. Bu esnada tribünden çok sayıda yabancı madde atıldı. Anın üzüntüsü ve stresiyle yanımda bulunan çakmağı sahaya doğru rastgele fırlattım. Ancak Galatasaraylı futbolcular benim bulunduğum noktaya yakın bir yerde oldukları için çakmak o noktaya doğru gitti. Ben çakmağın müştekiye isabet ettiğini görmedim. Amacım çakmağı müştekiye atmak da değildi. Bir anlık refleksle böyle bir eylemde bulundum. Böyle bir olay yaşandığı için çok üzgün ve pişmanım." dedi.

Mütalaa verildi

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Sanık hakkında 6222 sayılı yasa yollamasıyla "silahla yaralama" suçundan yargılamanın yapıldığı, dosya kapsamında bulunan doktor raporu, tutanaklar ve sanık ikrarı birlikte değerlendirildiğinde sanığın üzerine atılı suçu işlediği anlaşıldığından sanığın "silahla kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası ve 6222 sayılı yasanın 17, 18 maddeleri uyarınca cezalandırılmasını talep etti.

16 Hazirana ertelendi

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 16 Haziran tarihine erteledi.

Montella'dan Romanya galibiyeti sonrasında önemli açıklamalar


A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "Futbolcularımız, çok olgun bir maç oynadı. Hiçbir zaman mesafeleri açmadık. Hedefimiz ve hayalimiz Dünya Kupası'na katılmak. İnşallah bunu başararak herkesi mutlu edebiliriz" dedi.

26.03.2026 23:48:00 / Güncelleme: 26.03.2026 23:53:50
Haber Merkezi/AA
 Montella'dan Romanya galibiyeti sonrasında önemli açıklamalar
 Montella'dan Romanya galibiyeti sonrasında önemli açıklamalar

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Romanya'yı 1-0 mağlup ederek play-off turu finaline yükselen A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, sabırlı ve olgun oynayarak istediklerini sahaya yansıttıklarını söyledi. İtalyan teknik adam, Tüpraş Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Performansımız çok iyiydi

Sergiledikleri performanstan dolayı memnun olduğunu belirten Montella, "İlk yarıda rakip geriye yaslandığında derin koşulara ihtiyacımız vardı. İkinci yarıda bunu uygulamaya gayret ettik. Futbolcularımız, çok olgun bir maç oynadı. Bazen bu tip maçlarda sabırsız olabilirsiniz. Hiçbir zaman mesafeleri açmadık ve olgun kaldık. İstediğimizi elde ettik. Mesafeleri hiç kaybetmeden oynadığımız için çok mutlu ve gururluyum." ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası'na son bir adım kaldığını aktaran Vincenzo Montella, "Tam konsantreyiz. Finalde, bu maçtan fazlasına ihtiyacımız olacak. Başarmak istiyoruz. Dünya Kupası'na uzun yıllardır katılamıyoruz. Hedefimiz ve hayalimiz Dünya Kupası'na katılmak. İnşallah bunu başararak herkesi mutlu edebiliriz" diye konuştu.

Milli takıma saygı yüksek

Tüpraş Stadı'nı dolduran taraftarlara destekleri için teşekkür eden İtalyan çalıştırıcı, "Burada göreve başladığımda ilk başta soğukluk vardı. Şu an milli takıma çok büyük bir sevgi var. Bunu, futbolcularımız ortaya koydukları yürekle başardı" şeklinde görüş belirtti.

Lucescu saygın biri

Romanya Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile ilgili de görüşlerini paylaşan Vincenzo Montella, şunları kaydetti: "Onunla çok anım var. 35 yaşında teknik direktörlüğe başladığımda Shakhtar'a karşı oynamıştık. Milan'da görev yaptığım dönemde Hakan Çalhanoğlu'nu görmeye gelirdi. Çok büyük saygı ve sevgi beslediğim bir hoca. Kariyerini konuşmaya gerek yok. Maçtan sonra görüşmek güzel bir anı oldu. İyi bir insan. Kendisini yenebildiğim için de çok mutluyum." Son olarak Beşiktaş'ta forma giyen milli futbolcu Orkun Kökçü'yü ilk 11'de tercih etmemesiyle ilgili bir soruyu cevaplayan Montella, "Orkun'u ne kadar çok sevdiğimizi kendisi de biliyor. İlişkimiz inanılmaz güzel. Kendisinin formda olduğunu biliyorum. Bu seçimi yaparken zorlandım. Hoca olarak kendi konfor alanım için çalışmıyorum, takıma gerektiği şekilde çalışıyorum. Bu maçta İsmail Yüksek gibi özellikleri olan bir oyuncuya ihtiyacımızın olduğuna inandığım için İsmail'i oynattım. Hoca olarak her zaman takımın iyiliğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Arda Güler: 'Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız'

Milli futbolcu Arda Güler, Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde elendikleri günden beri FIFA Dünya Kupası'na gitme hayalleri olduğunu belirterek, "İki seneden beri hedeflediğimiz maçlara geldik. Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız. Hepimizin tek hayali Dünya Kupası'na gitmek" dedi.

25.03.2026 16:25:00
İhlas Haber Ajansı
Arda Güler: 'Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız'
Arda Güler: 'Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız'
Milli futbolcu Arda Güler, Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde elendikleri günden beri FIFA Dünya Kupası'na gitme hayalleri olduğunu belirterek, "İki seneden beri hedeflediğimiz maçlara geldik. Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız. Hepimizin tek hayali Dünya Kupası'na gitmek" dedi.

2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu yarı finalinde A Milli Futbol Takımı, yarın saat 20.00'de Beşiktaş Park'ta Romanya ile mücadele edecek. Bu maç öncesinde milli futbolcu Arda Güler, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu. Romanya'nın güçlü olduğunu bildiklerini söyleyen Güler, "Hocaları, Türkiye'de daha önce çalışmış bir hoca. Yarın iki ülke için de çok önemli bir maç olacak. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra tek hedefimiz Dünya Kupası'na katılabilmekti. Bunun için ülkemizi mutlu edebiliriz" diye konuştu.

Rumen efsane futbolcu Gheorghe Hagi'ye çok saygı duyduğunu belirten 21 yaşındaki futbolcu, "Onun videolarını izledim. Yarın inşallah bizim adımıza çok güzel bir maç olur. Çok zor bir maç olacağını biliyoruz. Onlar da Dünya Kupası'na gitmek için oynayacaklar aynı bizim olduğu gibi. Çok kolay bir maç olmayacak. Böyle maçların favorisi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü tek maç. Onlar da elinden geleni yapacaklar" şeklinde konuştu.

"Hepimizin tek hayali Dünya Kupası'na gitmek"



Tek hayallerini Dünya Kupası'na katılmak olduğunu vurgulayan Arda Güler, "2002 Dünya Kupası'nda ben daha dünya da bile değildim. İnşallah yarın başlayacak serüvenimizi çok güzel bir şekilde devam ettirebiliriz. Aslında Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde elendiğimiz günden beri tek hayalimiz Dünya Kupası'na gitmek. İki seneden beri hedeflediğimiz maçlara geldik. Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız. Hepimizin tek hayali Dünya Kupası'na gitmek. Dünya Kupası'na katılabilmekten daha güçlü motivasyon olacağını düşünmüyorum. Tek maç olması üstümüzdeki baskıyı arttır gibi gözüküyor ama bu seviyelerde oynadığımız için bu maçları oynadığımız için buna takım olarak hazırlıklı oyuncularız. Bireysel olarak orada olmayı çok istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu gidişatımızı sürdürsek daha güçlü bir futbol ülkesi olabileceğimizi düşünüyorum"

Vincenzo Montella'nın, A Milli Futbol Takımı'nın başına geldiğinden beri güzel bir temel attıklarını aktaran Güler, "Keşke play-off oynamadan katılabilsek ama güzel şeylerin de zaman alabileceğini düşünüyorum. İki seneden beri istikrarlı bir gidişatımız var. Bu gidişatımızı sürdürsek daha güçlü bir futbol ülkesi olabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

"Öyle bir gol attığımda çok mutlu oldum"

Real Madrid'in, Elche ile oynadığı maçta uzaktan attığı golün sorulması üzerine milli futbolcu, "Çok özel bir gol oldu. Birkaç kere daha denemiştim ama olmamıştı. Denemeye devam etmiştim. Öyle bir gol attığımda çok mutlu oldum. Böyle goller atmak tabii çok zor. İnşallah böyle goller görebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

"Beraber oynadığımız sürece her takımı yenebileceğimizi düşünüyorum"

Her takımı yenebileceklerini dile getiren Arda Güler, "Bence hem kadro kalitesi olarak hem beraber oynama alışkanlığımız olarak Galatasaraylı oyuncular o zamanda da çok fazlaydı şimdi de bir sürü Galatasaraylı oyuncumuz var. Onlar iki seneden beri Şampiyonlar Ligi'nde güzel başarılar elde ediyorlar. Avrupa'da oynayan birçok Türk futbolcumuz var. Biz de halkımızı orada gururlandırmaya çalışıyoruz. Kesinlikle beraber oynadığımız sürece her takımı yenebileceğimizi düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde yarın İstanbul'da Romanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 648'inci müsabakaya çıkacak

25.03.2026 16:23:00
AA
A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak
A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde yarın İstanbul'da Romanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 648'inci müsabakaya çıkacak.

Türkiye, 103 yıllık tarihinde 360'ı resmi, 287'si özel toplam 647 maç oynayıp 1'i hükmen 255 galibiyet, 151 beraberlik ve 241 yenilgi yaşadı.

Ay-yıldızlılar, 278'i deplasmanda, 279'u Türkiye'de, 90'ı ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyet sonucunda 895 gol attı, kalesinde 926 gol gördü.

Bugüne kadar 92 farklı ülke takımıyla karşılaşan milli takım, 647 müsabakanın 561'ini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 25'ini Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

Milliler, 647 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan özel maç, 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Ay-yıldızlı ekibin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç ise söz konusu tarihte bu ülkenin UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Vincenzo Montella yönetiminde 30'uncu maç

Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde 30'uncu sınavını İspanya karşısında verecek.

İtalyan teknik adam yönetiminde 22'si resmi, 7'si özel 29 maça çıkan milliler, 16 galibiyet elde etti, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik yaşadı. Bu müsabakalarda rakip fileleri 53 kez havalandıran ay-yıldızlı ekip, kalesinde 41 gol gördü.

Fatih Tekke, Trabzonspor'da zirve yaptı

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerinde adım adım yükselen performansını bordo-mavili takımda zirveye taşıdı.

25.03.2026 11:06:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke, Trabzonspor'da zirve yaptı
Fatih Tekke, Trabzonspor'da zirve yaptı
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerinde adım adım yükselen performansını bordo-mavili takımda zirveye taşıdı.

Teknik direktörlük kariyerine alt liglerde başlayan Fatih Tekke, Süper Lig'de ilk deneyimini 2014-2015 sezonunda Kayseri Erciyesspor ile yaşadı. Kısa süren bu dönemde istediği sonuçları alamayan 48 yaşındaki teknik adam, ardından 1. Lig'de Boluspor, Manisaspor, Denizlispor, İstanbulspor ve Bursaspor gibi takımlarda 2015 ile 2022 sezonları arasında görev yaparak tecrübe kazandı.

İstanbulspor ile yeniden Süper Lig'e dönüş



2022-2023 sezonunda İstanbulspor'un başında Süper Lig'e dönen Tekke, 24 maçta 8 galibiyet alarak sınırlı kadroya rağmen takımını ligde tutmayı başardı. Ancak bir sonraki sezonun başında İstanbul temsilcisinde kısa süren ve galibiyet alınamayan bir süreç yaşadı.

Alanyaspor dönemi



Aynı sezon Alanyaspor ile yeni bir sayfa açan Tekke, burada 27 karşılaşmada 1.44 puan ortalaması yakalayarak takımını orta sıralara taşıdı. Bir sonraki sezona da Alanyaspor'da başlayan Fatih Tekke, 11 mücadelede 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 0.91 puan ortalamasında kalarak görevinden ayrıldı.

Trabzonspor ile yükseliş başladı



2024-2025 sezonunda Şenol Güneş'in ayrılığı sonrası Trabzonspor'un başına geçen Tekke, kısa sürede etkisini gösterdi. 11 müsabakada 1.73 puan ortalaması elde eden teknik adam, bordo-mavili ekibi üst sıralara taşıyarak yeni bir dönemin kapısını araladı.

Zirve sezonu ve kariyer rekoru geldi

2025-2026 sezonunda ise Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerinin en başarılı performansına ulaştı. 27 maçta 18 galibiyet elde eden bordo-mavili ekip, 2.22 puan ortalamasıyla ligin zirve yarışında iddialı konuma geldi.

Başarının arkasında aidiyet hissi

Trabzon doğumlu olan ve futbolculuk döneminde de Trabzonspor formasını giyen Fatih Tekke'nin kulüple kurduğu güçlü bağ, saha sonuçlarına doğrudan yansıdı. Kulübün kültürünü ve taraftar beklentisini iyi bilen teknik adam, takım içi birlikteliği sağlayarak kriz anlarını daha doğru yönetmeyi başardı.

Popescu: 'Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok'

Rumen futbolunun efsane isimlerinden Gheorghe Popescu, Türkiye'nin favori olduğunu belirterek, "Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok. Son zamanlarda Avusturya ve İsviçre gibi takımlara karşı iyi sonuçlar aldık ve tek maçlık bir play-off'ta her şey olabilir" dedi.

25.03.2026 11:02:00
İhlas Haber Ajansı
Popescu: 'Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok'
Popescu: 'Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok'
Rumen futbolunun efsane isimlerinden Gheorghe Popescu, Türkiye'nin favori olduğunu belirterek, "Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok. Son zamanlarda Avusturya ve İsviçre gibi takımlara karşı iyi sonuçlar aldık ve tek maçlık bir play-off'ta her şey olabilir" dedi.

Dorinel Munteanu ve Gheorghe Hagi'den sonra 116 müsabakayla Romanya Milli Takımı'nın en çok maça çıkan üçüncü futbolcusu olan, Galatasaray ile UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa zaferi yaşayan, Barcelona'yla UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kaldıran, PSV Eindhoven ile Hollanda şampiyonlukları yaşayan Rumen ve Avrupa futbolunun efsane oyuncularından Gheorghe Popescu, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off yarı finalinde yarın oynanacak Türkiye - Romanya mücadelesine ilişkin İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Türkiye, kariyerim ve hayatım için çok önemli bir yer"



Romanya ve Türkiye'nin Dünya Kupası yolunda karşı karşıya gelecek olmasının duygusal anlamda nasıl hissettirdiğini anlatarak sözlerine başlayan Popescu, "Bu benim için olağanüstü bir an ve bambaşka hissediyorum. Türkiye, kariyerim ve hayatım için çok önemli bir yer. Bu yüzden bu gerçekten çok özel bir şey. Eşsiz bir durum, daha önce hiç yaşamadığım bir şey ve sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı.

"Mircea Lucescu, böyle bir maçta Romanya'yı yönetecek en doğru adam"



Gheorghe Popescu, Teknik Direktör Mircea Lucescu'nun böyle kritik bir maçta Romanya'nın başında olmasının nasıl bir avantaj sağladığına dair görüşlerini de paylaştı. Rumen efsane, "Lucescu, böyle bir maçta Romanya'yı yönetecek en doğru adam. Türk futbolunu ve zihniyetini her yönüyle anlıyor. Böylesine önemli bir maç için her detayı hesaba kattığına inanıyorum. Umarım o yedek kulübesinde, Hagi ve ben de tribünde taraftar olarak ve Türkiye'de tarih yazmış Rumenler olarak, İstanbul'da bir kez daha zafer kazanabiliriz, bu sefer mevcut milli takımla" şeklinde konuştu.

"Türkiye olağanüstü oyunculara sahip"



Türkiye'nin son dönemde hücum odaklı ve cesur oyun tarzına sahip olduğuna vurgu yapan Popescu, "Türkiye'nin oyun tarzı çok etkileyici, her an fark oluşturabilecek olağanüstü oyunculara sahip. Sadece Romanya savunması için değil, her savunma için bir tehdit oluşturuyor" diye konuştu.

"Bugünkü Türkiye takımı, bizim jenerasyonumuzdan daha teknik"

58 yaşındaki futbol adamı, 'Şu anki Türkiye kadrosunu, Galatasaray ile kupalar kazandığınız jenerasyondaki Türk futbolcularla karşılaştırdığınızda ne gibi farklılıklar görüyorsunuz'' sorusunu şöyle cevaplandırdı:
"Her iki dönemde de olağanüstü oyuncular vardı. Futbol o zamandan beri çok gelişti. Bence bugünkü takım bizim jenerasyonumuzdan daha teknik. Ancak o zamanki zihniyet ve ruh, Türkiye'nin dünyada üçüncülüğe ulaşmasına yardımcı olan şeydi. Türkiye'nin çok değerli bir kadrosu olmasına rağmen, bunun bugün hala mümkün olup, olmadığından emin değilim."

"Takım ruhu ve güçlü taktik disiplinle Türkiye'nin kilit oyuncularını etkisiz hale getirebiliriz"

Arda Güler, Kenan Yıldız ve Hakan Çalhanoğlu gibi oyuncuların Türkiye adına maçın sonucunu değiştirme kapasitesine sahip olduğunu belirten Popescu, Romanya'nın ise doğru hamlelerle bu futbolcuları etkisiz hal getirebileceğini savundu. Gheorghe Popescu, "Bu oyuncular harika ve dünyanın hemen hemen her takımında ilk 11'de oynayabilirler. Belki şu anda aynı türden bireysel yıldızlarımız yok ancak takım ruhu, motivasyon ve çok güçlü taktik disiplinle Türkiye'nin kilit oyuncularını etkisiz hale getirerek bunu telafi edebiliriz" dedi.

"Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok"

Eski Rumen futbolcu, Türk taraftarların oluşturacağı atmosferin farkında olduğunu söylerken, bazen baskının ev sahibi takım için olumsuz da bir rol oynayabileceğine dikkat çekti. Popescu, "Türkiye favori ama Romanya'nın kaybedecek bir şeyi yok. Son zamanlarda Avusturya ve İsviçre gibi takımlara karşı iyi sonuçlar aldık ve tek maçlık bir play-off'ta her şey olabilir. Birkaç önemli an, tüm farkı oluşturabilir" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin her zaman tutkusu, motivasyonu ve güçlü bir performans arzusu olmuştur"

Türkiye'de futbol oynadığı dönemdeki takım arkadaşlarından da övgüyle bahseden Gheorghe Popescu, "Türkiye'nin her zaman tutkusu, motivasyonu ve güçlü bir performans arzusu olmuştur. Bunu bugün bile oyun tarzlarında görebilirsiniz. Her dönemin kendine özgü bir güzelliği vardır. Eski takım arkadaşlarım olağanüstü oyunculardı ve benim için kariyerimin en güzel dönemi o dönemdir. Nesilleri karşılaştırmayı sevmiyorum. İkinci evim İstanbul'da ve bu maçın tadını doyasıya çıkarmak istiyorum" açıklamasını yaptı.

"Türk taraftarlarla yeniden bir araya gelmeyi dört gözle bekliyorum"

Müsabaka için Türkiye geleceğini de aktaran Popescu, Türk taraftarlarla bir araya gelmeyi heyecanla beklediğine değindi. Efsane futbolcu, "Türkiye'de oynadığım dönemde her zaman yapmaya çalıştığım şey; sadece ben değil, biz olmaktı. Durum ne olursa olsun sahada elimizden gelenin en iyisini vermekti. Taraftarların desteğini gerçekten hissettik, performanslarımız ve sonuçlarımızla onlara mutluluk getirmenin ne kadar önemli olduğunu anladık. Bence yetenek, teknik, fiziksel hazırlık veya taktik disiplinin ötesinde, karakter ve motivasyon sadece futbolda değil, her spor dalında çok önemli bir rol oynar. Muhteşem bir maç bekliyorum ve elbette elemeleri geçebileceğimizi umuyorum. Benim için şahsen Türkiye'ye dönmek her zaman özeldir. Umarım bu ziyaret, son zamanlarda yaptığım diğer ziyaretler kadar anlamlı olur ve sonuçtan bağımsız olarak Türk taraftarlarla yeniden bir araya gelmeyi dört gözle bekliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.