logo
07 NİSAN 2026

Albayrak'a cevap geldi! Sanane benim oyuncumdan

Fenerbahçe Sportif Direktör Emre Belözoğlu, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'a tepki gösterdi

11.02.2021 22:04:00
Albayrak'a cevap geldi! Sanane benim oyuncumdan
Albayrak'a cevap geldi! Sanane benim oyuncumdan
Fenerbahçe Futbol Takımı Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, sakat oyuncuların takıma dönmesiyle daha iyi olacaklarına inandığını söylerken, teknik direktör Erol Bulut'a destek verdi.

Sarı-lacivertli takımı takip eden basın mensuplarıyla Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde sohbet toplantısında bir araya gelen Belözoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Son 2 resmi maçında Galatasaray'a ve Medipol Başakşehir'e mağlup olan sarı-lacivertli futbol takımıyla ilgili değerlendirmede bulunan Emre Belözoğlu, "Oyundan bağımsız olarak Fenerbahçe, bugün puan olarak ligin tepesinde, zirveyi paylaşıyor. Fenerbahçe daha çok topa hükmeden, oyunu daha önde oynamaya çalışan bir takım olma hedefindedir. Hocamız da sergilenen futboldan rahatsız. Hocamız, beklentilerden ve hedeflerimizden dem vurarak devamlı oyuncuları motive etmeye çalışıyor. Çok iyi bir kadromuz var. Herkesin hazır hale gelmesiyle daha iyi olacağız." diye konuştu.

"Hocamıza inanıyor ve güveniyoruz"
Üst üste yaşanan mağlubiyetlerin ardından özellikle sosyal medyada teknik direktör Erol Bulut'a yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine Belözoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Her şeyin yolunda gitmesi için ciddi bir mücadele veriyoruz. Kritik süreçlerde hakkaniyetli bir şekilde sabırlı hareket etmeliyiz. Fenerbahçe önde oynar ve basar. Mevcut oyundan en başta hocamız rahatsız ve tamamen bu yönde bir sistem için çalışıyor. Hocamız bunun çaresini biliyor. Biz de hocamıza inanıyor ve güveniyoruz. Bu haftadan itibaren oyun anlamında camianın beklentisini karşılayacak şekilde ilerleyeceğimize inanıyor ve takımımıza güveniyoruz. Biz Fenerbahçe'nin hedefleri için çıktığımız bu yolda kimseyi yarı yolda, korumasız ve yalnız bırakmayacağız. Oyuncularımızın ve hocamızın arkasında duracağız. Biz takımımızı korumak adına, kulübümüz için dışarıda zaten mücadelemizi veriyoruz. Hocamıza ağır eleştiriler yapılıyor ama bizi en çok üzen Fenerbahçelilerin yaptığı eleştiriler olur, bizi onlar kırar."

Bu süreçte sarı-lacivertli taraftarların vereceği desteğin önemine dikkati çeken Emre Belözoğlu, "Taraftarlarımız yanımızda olmazsa, bu takımı koruyup sahiplenmezse, onlar bize destek olmazsa, bu bizi çok üzer ve yıpratır. Biz hocamızın ve oyuncularımızın değersizleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Oyuncularımıza taraftarımız da inanıyor ve güveniyor. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Sezon sonunda şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Tüm mücadelemiz bunun için ve bir an olsun bundan vazgeçmemiz ve geri durmamız mümkün değil." şeklinde görüş belirtti.

"Sana ne benim futbolcumdan!"
Emre Belözoğlu, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Albayrak'ın, transfer sürecinde bu oyuncunun kendilerini istediği yönündeki açıklamasına yanıt veren Belözoğlu, "Sana ne benim futbolcumdan! Başkasıyla sözleşmesi olan oyuncuyla ilgili konuşmak yöneticilik değil. Bu sadece bizim rahatsızlığımız değil, genel anlamda Türkiye'deki diğer bütün takımların da rahatsızlığı. Başka bir takımın oyuncusunun ismini bu kadar rahat şekilde telaffuz edemezsiniz. Fenerbahçeli futbolcunun ismini hiç edemezsiniz. Rakip takımın bir oyuncusunu etik kurallar çerçevesinde beğendiğine dair bir açıklama yapmakta sakınca yok ama sen alamadığın futbolcuyu konuşmayacaksın." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'nin başka takımların futbolcularıyla ilgili konuşmadığını vurgulayan Belözoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz susuyoruz, konuşmuyoruz, ortam gerilmesin istiyoruz ama benim sözleşmeli oyuncum hakkında hiç kimse böyle konuşamaz. Böyle futbol yöneticiliği olmaz. Biz hiç kimseyle de yarışmıyoruz transferde. Fenerbahçe olarak ihtiyacımız olan oyuncuyu alıyoruz. Başkanımızın büyük özverisi sayesinde bunu yapıyoruz. Bizim için önemli olan, bu takımın sezon sonunda şampiyonluğudur. Fenerbahçe'nin vizyonu doğrultusunda orta ve uzun vadeli planlarla hedeflerimizi gerçekleştirmek için geldik. Sözleşmeli oyuncu hakkında konuşmak doğru ve etik değil. Biz imza atmışız, 'Bizi istiyor.' diye açıklama yapıyorsun. Buradan görüyoruz ki hala kabul edememişler bazı şeyleri. Nereden biliyorsun oyuncunun seni istediğini? İrfan Can Kahveci'nin Medipol Başakşehir'e gelmesi sürecinde de biz vardık. Başkanımız Ali Koç bu gibi süreçlerde her zaman üslubumuzu korumamızı istiyor. Ancak hiç kimse başka bir takımın oyuncusu hakkında bu kadar rahat konuşamaz."

Harcama limitleriyle ilgili yapılan eleştiriler Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'ye yönelik harcama limitiyle ilgili yapılan eleştirilere, "Biz işimize konsantreyiz. Ancak bizi tahrik etmeye çalışıyorlar. Galatasaray ve Beşiktaş birbirine rakip mi, değil mi ben anlamadım. Devamlı limitten bahsediyorlar. Sezon başında biz limitle ilgili konuştuğumuzda, 'Federasyona güvenmiyor musunuz?' diyenler, şimdi 'Fenerbahçe nasıl transfer yaptı?' diyor. Herkes kendi işine baksın. Limitlere aykırı bir şey yapıyorsan zaten federasyon var, kurul var. Şu an ligde üç takım aynı puanda. Ancak Galatasaray ve Beşiktaş birbirlerini rakip görmüyorlar ki odaklarında sadece Fenerbahçe var gibi görünüyor. Bunlar hiç doğru yaklaşımlar değil." yanıtını verdi.

Harcama limitleri nedeniyle transfer yasağı cezası alma risklerinin bulunmadığını aktaran Emre Belözoğlu, şu görüşlerini aktardı: "Fenerbahçe'nin böyle bir riski yok. Hiç kimsenin bilgisi yok ama herkesin fikri var. Her kulübün belli bir limiti var ve bunlar da resmen açıklanıyor. Biz kendimize göre bize verilen limitleri en doğru şekilde kullandık. Limitleri Fenerbahçe üzerinden bu kadar gündeme getirme çabası farklı niyet taşıyor. Bizim mevcut oyuncu kadromuz var. Yeni kadro kurduk, 18 oyuncu geldiğinde 18 milyon avro harcadık. Transferlerimizin limit dışında yapıldığı algısını oluşturmak isteyenlerin tek bir amacı var, gereksiz gündem yaratmak ve Fenerbahçe'yi de bunun bir parçası yapmak. Biz sezon başında limitlerle ilgili açıklama yaparken, durumu anlatırken, kritik dönemden geçerken herkes memnundu. 'Federasyona güveniyoruz.' deniliyordu. Kulübümüz mali yapılanmasını kendi şartları çerçevesinde gerçekleştirdi. Limitimiz belli bir seviyeye geldi. Ondan sonra da transferlerimizi yaptık. Fenerbahçe olunca tutum değişiyor. Bu durum rahatsızlık verici. Federasyonun oluşturduğu bir kurul var, ona göre hareket etmek zorundayız. Onun dışına zaten çıkamayız. Bunun sorgulanıyor olması garip."

"Mesut'un mütevazı ve toparlayıcı bir kimliği var"
Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin büyük umutlarla transfer ettiği yıldız futbolcu Mesut Özil'e yönelik övgü dolu ifadeler kullandı. Mesut'un adaptasyon sürecini hızlı geçirdiğini belirten Belözoğlu, "Mesut Özil oyuna girdiğinde duyduğu heyecanı, futbola olan özlemini tüm taraftarımıza gösterdi. Top ayağına geldiğinde bazı şeyleri değiştirebileceğini ve takıma hızlıca adapte olabileceğini gösterdi. Mesut'un mütevazı ve toparlayıcı bir kimliği var. Mesut Özil'in tecrübelerini tüm takımla paylaşması, herkese yakın ilgi göstermesi hepimizi mutlu ediyor. Neler yapabileceğini, hazır hale geldiğinde herkese gösterecek. Umuyoruz çok başarılı olacak." şeklinde konuştu.

"Perotti ile protokol yapmayı düşünüyoruz"
Sakatlığı nedeniyle 29 Kasım 2020'de Beşiktaş ile oynanan derbiden bu yana forma giyemeyen Arjantinli oyuncu Diego Perotti'nin son durumuyla ilgili bilgi veren Emre Belözoğlu, "Perotti, zor bir ameliyat geçirdi. Biz oyuncu ile kulübümüzü koruyacak şekilde bir sözleşme imzalamıştık. Menajerleriyle görüşüyoruz. Bir protokol yapmayı düşünüyoruz. Kafamızda bazı şeyler var. Elimizden geldiği kadar Perotti'ye destek olduğumuzu düşünüyorum. Sezon sonunda ne olacağına birlikte karar vereceğiz. Oynamadığı için üzülen, karakterli bir oyuncu. Sezon sonuna doğru Diego Perotti konusu netleşir." açıklamasını yaptı.

"Ben kendimi buraya adadım"
Emre Belözoğlu, tüm birikimiyle Fenerbahçe için en iyisini yapmaya çalıştığını aktardı. Hiç kimseyle yarış halinde olmadığını anlatan sarı-lacivertli takımın sportif direktörü, "Fenerbahçe'ye hizmet ediyorum. Belli bir kariyerim ve futbol bilgim var. İlişkilerimiz, dostluklarımız ve arkadaşlıklarımız var. İhtiyacımız olan bir oyuncuyu almak için sonuna kadar zorlarız. Alamazsak da o saatten sonra oyuncuyu değersizleştirmek için bir şey yapmayız. Bu bize yakışmaz. Ben işimi yapmaktan yanayım. Elimden geldiğince en iyisi için çalışacağım. Benim için kimsenin ne dediği önemli değil, Fenerbahçe camiasının ne dediği önemli. Ben kendimi buraya adadım." ifadelerini kullandı.

"VAR'da ekipman ve ehil insan desteğine ihtiyacımız var"
VAR sisteminde ofsayt çizgisinin kullanımıyla ilgili eleştirilerini dile getiren Emre Belözoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "VAR konusunda görüşlerimizi yaptığımız açıklama ile anlattık. Benim onun dışında söylemek istediğim ve sorguladığım şey şu; 2 yıldır hiç üst üste gelmedi mi bu çizgi? Bu sistemin güvenli ve düzgün yürümesi adına gerekenlerin bir an önce yapılması şart. Bir televizyon kanalında, VTR'cinin gönderdiği görüntüyle bu kararın verilmemesi gerekiyor. Bir fotoğrafta bir saniye içinde 24 kare var, bu karelerin sadece saniyeler içinde nasıl farklı hale geleceğini hepimiz biliyoruz. VAR'da ekipman ve ehil insan desteğine ihtiyacımız var. Bu çizgi sisteminin 2 yılda hiç üst üste gelmemesi çok ilginç, denk gelmiyor. Bu sistemin Avrupa'daki gibi kurulması ve yürütülmesi gerekiyor. Bu iş hakkaniyetle ve güven ortamında yapılmalı, tartışmaya ve soru işaretlerine açık olmamalı. Biz onca emek veriyor, maddi manevi yatırım yapıyorsak, Fenerbahçe'nin haklarını da koruyacağız."

Bursaspor maçı Eskişehir'de oynanacak

TFF'nin açıklamasıyla Bursaspor ile Ankara Demirspor arasındaki kritik karşılaşmanın Eskişehir'de oynanacağı resmileşti

07.04.2026 19:10:00
İhlas Haber Ajansı
Bursaspor maçı Eskişehir'de oynanacak
Bursaspor maçı Eskişehir'de oynanacak
TFF'nin açıklamasıyla Bursaspor ile Ankara Demirspor arasındaki kritik karşılaşmanın Eskişehir'de oynanacağı resmileşti.
Bursaspor'un Ankara Demirspor ile oynayacağı kritik karşılaşmanın yeri resmen belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan güncellemeyle mücadelenin Eskişehir'de oynanacağı açıklandı.
TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan maç bilgilerine göre karşılaşmanın stadyumu, Eskişehir Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu olarak güncellendi. Böylece uzun süredir gündemde olan stat değişikliği resmiyet kazandı.

Yönetimin girişimleri sonuç verdi
Bursaspor Yönetim Kurulu'nun yaptığı girişimler sonucunda alınan bu karar doğrultusunda, mücadele Pazar günü 32 bin 500 kişi kapasiteli statta oynanacak. Bursaspor için büyük önem taşıyan bu mücadelede, taraftarların da yoğun katılım göstermesi bekleniyor.İHA

Antalyaspor 5 hafta sonra kazandı

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında ikas Eyüpspor'u 3-0 yenen Hesap.com Antalyaspor, 5 hafta sonra hanesine üç puan yazdırdı

07.04.2026 11:10:00
AA
Antalyaspor 5 hafta sonra kazandı
Antalyaspor 5 hafta sonra kazandı
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında ikas Eyüpspor'u 3-0 yenen Hesap.com Antalyaspor, 5 hafta sonra hanesine üç puan yazdırdı.

Ligin 22. haftasında Samsunspor'u iç sahada 3-1 yendikten sonra oynadığı maçlarda kazanamayan Akdeniz temsilcisi, bu müsabakalarda Zecorner Kayserispor ile Çaykur Rizespor'a deplasmanda 1-0, Gaziantep FK'ye iç sahada 4-1 mağlup oldu.

Kırmızı-beyazlılar, Fenerbahçe ile iç sahada 2-2, RAMS Başakşehir ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

Antalyaspor, 14. sıradan girdiği 28. haftada dün sahasında ikas Eyüpspor'u konuk ettiği maçı 3-0 kazanarak 5 hafta sonra yeniden üç puanla tanıştı.

Puanını 28'e çıkaran Antalyaspor, 13. sıraya yükseldi.

Van de Streek, Storm ve Ballet'ten skora katkı

Eyüpspor maçında ağları sarsan Hollandalı oyuncu Sander Van de Streek bu sezon ligdeki beşinci, Belçikalı futbolcu Nikola Storm dördüncü, İsviçreli oyuncu Samuel Ballet üçüncü golüne ulaştı.

Sezon içinde sahasında dördüncü galibiyet sevincini yaşayan Hesap.com Antalyaspor, 29. haftada 10 Nisan Cuma günü Beşiktaş'a konuk olacak.

Selçuk İnan: 'Bu işi üst perdede yapacağım'

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan futbolculuk kariyerini noktalayacağı dönemde yaşadığı zorlukları, sonraki hayatında sürdüreceği meslek seçimini neye göre yaptığını, kendini nasıl geliştirdiğini, teknik direktörlük için elzem olan parametreleri ve teknik direktörlüğün kişiliğine etkisini ve teknik ekibini anlattı

07.04.2026 10:40:00
İhlas Haber Ajansı
Selçuk İnan: 'Bu işi üst perdede yapacağım'
Selçuk İnan: 'Bu işi üst perdede yapacağım'
Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, "Futbolu bırakacak olmak denizin dışında balık olmak gibi hissettiriyordu. Nefes alamıyordum. Bu alanda kalmak istedim. Sahanın dışını yönetmek ise bambaşka ve zor. Futbolculuktan gelmiş olmamın avantajı var. İyi ki teknik direktör olmuşum. Çünkü işimi çok seviyorum. Hocalık beni daha hızlı olgunlaştırdı. Başladığım günden bu yana daha özgüvenliyim. Artık 'Bu işi üst perdede yapacağım' demeye başladım" dedi.

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan futbolculuk kariyerini noktalayacağı dönemde yaşadığı zorlukları, sonraki hayatında sürdüreceği meslek seçimini neye göre yaptığını, kendini nasıl geliştirdiğini, teknik direktörlük için elzem olan parametreleri ve teknik direktörlüğün kişiliğine etkisini ve teknik ekibini anlattı. 2020 yılında futbolculuk kariyerini noktalayarak antrenörlüğe başlayan Selçuk İnan; Galatasaray, Kasımpaşa ve Gaziantep'ten sonra Haziran 2025'te Kocaelispor'da göreve başladı. Körfez ekibinde yakaladığı başarı grafiğinin ardından sözleşmesini 2 yıl daha uzatan Selçuk İnan teknik direktörlük üzerine bilinmeyen yanlarını ortaya koydu.

"Futbolu bırakacak olmak denizin dışında balık olmak gibi hissettiriyordu"



Sevdiği işi yaparak para kazandığı için şanslı olduğunu ifade eden Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, "Biz hayatta şansı olan insanlardanız. Çünkü çok sevdiğimiz bir işten para kazanıyoruz. Bu işe başlarken aklımızda para kazanmak yoktu. Ama futbol oynamayı, sahada olmayı çok severken aynı zamanda profesyonel olup para da kazanmak bizim için önemli ve güzel bir şey. Benim futbolculuk dönemim çocukluğumda başladı. Başka bir iş yapmadık, yapamadık. Bütün hayatımızı bu işe vermiştik. Artık belli bir yaşa gelip futbolu bırakma zamanım geldiğinde bunun üzerine çok fazla düşünmeye başladım. Sahanın dışında olmak; bir balığın denizin dışında olması gibi hissettiriyordu. Nefes alamıyordum. Futbola çok kafa yordum, saha içinde de, dışında da. Anlamaya çalıştım. Arkadaşlarımı bir şekilde yukarı çekmeye, onlara yardım etmeye çalıştım. Futbolu bıraktıktan sonra da hocalık yapmam gerektiği kanısına vardım" dedi.

"İyi ki teknik direktör olmuşum. Çünkü bu işi severek yapıyorum"



Farklı bir mesleğe yönelmek yerine neden teknik direktör olmaya karar verdiğini açıklayan Selçuk İnan, "Bilgilerim, birikimlerim vardı. Tabii ki çok şey öğrenmem gerekiyordu. Tecrübelenmem gerekiyordu. Hocalık farklı bir alan. Eğitimlere devam etmem gerekiyordu. Bir yandan da kendi ülkeme bu alanda da hizmet etmeye devam etmem gerekiyor diye düşündüm. Genç kardeşlerime yol gösterici, futbola teşvik edici, onları ortaya çıkarıcı olarak, ne derseniz deyin bu alanda da olmak istedim. İyi ki de olmuşum. Çünkü bu işi severek yapıyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu iş sevda, hırs ve başarma isteği işi. Hepsi bende mevcut"

Ekibiyle birlikte yaptıkları iş üzerine çok zaman harcadıklarının altını çizen genç teknik adam, "Türk futboluna ufak da olsa katkımız olursa ne mutlu bize. Bu sevda işi, sevgi işi. Başka meslekleri yapmak konusunda ise tabii ki o yönde seçim yapan başka arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Çok zor bir iş bu, özellikle hocalık. Birçok arkadaşım 'Bu kadar zor bir mesleği yapmak neden'' diye soruyor. Sevda işi, hırs işi, başarma isteği işi. Bunlar da bende mevcut, en azından şimdilik. Hocalığa da böyle karar verdim" şeklinde konuştu.

"Sahanın dışını yönetmek bambaşka bir alan. Kolay iş değil"

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, futbolculuğunun teknik direktörlüğüne etkisini "Bu konuda söyleyeceklerim sadece benim için geçerli değil. Benim gibi hocalığa yeni başlayan bütün hocalarda bu gerçekleşen bir durum. İstediğimiz kadar sahanın içinde etkili olalım, iyi futbolcu olalım, kaptanlık yapalım, en nihayetinde sahanın dışını yönetmek bambaşka bir alan. Elbette ki futbolculuğumun avantajları oldu. Bütün hayatım boyunca oynadığım her takımda kaptanlık yapmış olmak, bir yerde liderlik yapmış olmak bir avantaj ama sahanın dışını, oyuncuları yönetmek, oyuncuların her türlü sorunlarına ortak olmak, istediklerinizi yaptırmak, ikna etmek, kendinize saygı duyulmasını sağlamak, onları sevmek ve karşılığını istemek... Çok çeşitlendirebiliriz. Çok kolay işler değil. Ama her gün bunlarla ilgili kendimizi geliştirmeye, öğrenmeye devam ediyoruz. Eğitimlere gidiyoruz" sözleriyle anlattı.

"Özgüvenim arttı ve artık bu işi üst perdede yapacağım demeye başladım"

Teknik adamlık kariyerinin ilk yılıyla şimdiki zaman arasında kendisindeki değişimi anlatan ve nasıl bir teknik direktör olduğu üzerine de samimiyetle yanıtlar veren Selçuk İnan, "Çok sevdiğim, saygı duyduğum hocalarım var, onlarla istişare ediyoruz. Yurtdışına gidiyor; merak ettiğimiz yeni sistemleri, yeni gelişmeleri takip ediyor, hepsiyle bir şekilde bağlantı kurmaya çalışıyoruz. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu işi yapmaya devam ettiğim sürece bu hep böyle devam edecek. Başladığım an ile şu anki ben arasında kendimde; daha özgüvenliyim ve 'Evet, artık hocalık yolunda kendimi iyi hissediyorum ve ben bu işi üst perdede yapacağım' demeye başladım. İnşallah bu düşünce devam eder" dedi.

"Teknik direktörlük beni daha hızlı olgunlaştırdı"

Teknik direktörlüğün kişiliğine etkisini de değerlendiren İnan, "Kesinlikle teknik direktörlük beni daha hızlı olgunlaştırdı" paylaşımında bulundu. İnan konuyla ilgili olarak konuşmasının devamında, "Aslında oyunculuk dönemimde diğer arkadaşlarıma göre biraz daha ağır profil çizmiş olabilirim. Bu benim karakterimden kaynaklanıyor. Ama hocalık farklı parametreler barındırıyor. Bunlara uygun olmanız ve uygun davranmanız gerekiyor. İyi taraflarını konuşuyoruz ama bu işin bizde kısmen eleştirilebilecek tarafları da oluyor. Bunu da ben kendimde şöyle görüyorum; bazen agresif olabiliyorum. Futbolculuğumda bu halimi insanlar sahada fazla görmediler ama asıl görünmeyen tarafta ben buydum. Hep bu şekilde davranıyordum. Kazanma ve başarma isteği sizi bazen agresiflik konusunda yukarı çekebiliyor. En nihayetinde her şeyden önemlisi; hakaret etmemek, fiziki müdahalede bulunmamak, ne olursa olsun karşıdakini rencide etmemek. Yoksa isyan etmek, bağırmak, sıkıntılı ya da haksızlığa uğradığınız durumlarda reaksiyon vermek hayatımızın parçası. Devam edecek, bu iş böyle" diye konuştu.

"Futbolculuktan gelmiş olmamın avantajı var"

Son dönemlerde futbol oyun sistemleri, formasyonlar ve taktikler üzerinden ifade edilen başarı ve çağın gerisinde kalmak konusuna değinen Selçuk İnan teknik direktörlerin okullu-alaylı ayrımını da doğru bulmadığını belirtti. Genç çalıştırıcı bu konuda şöyle konuştu:
"Son dönemlerde bu tartışmalar artık yok gibi. Bu tartışmaları çok da doğru bulan biri değilim. Yerli-yabancı, büyük- küçük, tecrübeli ' tecrübesiz, genç- yaşlı hepsinin belli başlı yerlerde önemi var ama hocalığın başka birçok önemli parametresi var. Ama kendi adıma rahatlıkla 'Futbolculuktan gelmiş olmanın avantajı var' diyebilirim. Her anı yaşadık. Oyuncuların ne hissettiğini biliyoruz, en azından yönetme açısından. Antrenman metotlarını biliyoruz. Son dönemlerde artık tamamıyla her şeye hakimiz, bütün veriler elimizde var. Oyuncular da bunları biliyor. Antrenman bittikten sonra bütün fiziksel veriler, videolar paylaşılıyor. Herkes her şeyin farkında. Hocalığa başlamak istiyorsanız bunlar bir adım öne taşıyor."

"Tüm parametreler bir araya gelince iyi bir hoca ya da ekip ortaya çıkıyor"

Kocaelispor'da başarılı bir sezon geçiren Selçuk İnan futbolun içinden gelmeyen teknik direktörlere saygının büyük olduğunu söyledi. İnan, "Eğer futbolun içinden gelmiyorsanız ve dışardan bir hoca olmak istiyorsanız -ki çok büyük emek istiyor- eğitim dahilinde sürekli dışardan kurs ya da antrenmanları seyrederek kendinizi geliştirmeye ve işin içinde olmaya çalışıyorsunuz. Kolay iş değil. O yüzden onlara çok büyük saygım var. En nihayetinde bir takım oluşturmak öyle bir şey ki birçok parametresi var; oyuncuların transferinde söz sahibi oluyorsunuz. İstediğiniz oyuncular, fiziksel özellikleri, farklı metotlar var, çalışma sistemleriniz var, ekibiniz var. Hepsinin birleşiminde iyi bir hoca ya da ekip ortaya çıkıyor. Alaylı ya da akademik diye dışardan ayrılabiliyor. Son zamanlarda bu fazla dile getirilmiyor ki öylesini doğru buluyorum. Artık ne kadar çalışırsanız, bilgilere ne kadar çabuk ulaşırsanız, doğru bilgileri oyunculara ne kadar hızlı şekilde aktarırsanız bir şekilde yolunuz açılır diye düşünüyorum. Bu bağlamda da bu işi yapmak isteyen bütün hocalarımıza başarılar diliyorum" dedi.

"Türkiye'de ekip oluşturmak kolay değil"

Futbolda mevzunun çağı yakalamak olduğunun altını çizen Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan son olarak ekibinin kalitesine değindi ve şu sözleri kaydetti:
"Zaten mevzu çağı, gelişimi, değişimi yakalamak. Bu ekip işi, Türkiye'de çok kolay oluşturabilir bir şey değil. Ama ben çok şanslıyım. Çünkü gerçekten uzun yıllardır beraber olduğum ekibim var. 20 yıl önce hocalığımı yapan hocalarım benimle beraber. Ki onların hepsi aynı zamanda akademisyen. Akademik tarafı olan, bilimsel çalışmaları olan, tez yazan değerli isimler. Onlarla aynı ortamda çalışma fırsatı yakaladım. Sahanın içinden gelen ekibimden eski oyuncular var. Kariyerli oyuncular var. Çok iyi performans antrenörüm var. Hemen anı, son gelişimleri ve teknolojileri anında takip edebiliyorum. Bu bizim için avantaj. Bu konuda şanslı hissediyorum."

Trabzonspor ikinci yarının lideri

Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısında 28 puan toplayan Trabzonspor, bu dönemde en fazla puan elde eden takım oldu

07.04.2026 10:36:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor ikinci yarının lideri
Trabzonspor ikinci yarının lideri
Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısında 28 puan toplayan Trabzonspor, bu dönemde en fazla puan elde eden takım oldu.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 28 haftasını 63 puanla 3. sırada tamamladı. Karadeniz ekibi, ligin ikinci yarısının puan tablosuna bakıldığında ise en çok puan toplayan takım olarak olarak öne çıktı. Bordo-mavililer, ligin ilk yarısını 17 maç sonunda 35 puanla tamamlarken, ikinci devrede ise 28 puanı hanesine yazdırdı.

İkinci yarının en başarılı takımı



Sezonun İlk yarısını 42 puanla lider tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıda bir maç eksiği ile 22 puan alarak 64 puan kazandı. Averajla ikinci sırada yer alan Fenerbahçe ise ikinci devrede 24 puanı hanesine yazdırıp puanını 63 yaptı. Trabzonspor ise ikinci yarıda oynadığı 11 maçta 28 puan toplayarak, hem puanını 63'e yükseltti hem de ikinci yarının en başarılı takımı oldu.

Yükselişini sürdürmek istiyor

Trabzonspor sezonun ikinci yarısındaki yükselişini ligde kalan 6 haftalık bölümde de devam ettirmek için mücadele edecek. Bordo-mavili yönetim, teknik heyet ve oyuncular ligin geri kalan bölümde galibiyet sayısını daha da yukarı çıkartarak, şampiyonluk yarışındaki iddiasını son ana kadar taşımayı hedefliyor.

Aynı zamanda ligde 6 maç üst üste kazanan Fatih Tekke'nin takımı, deplasmanda oynanacak olan Alanyaspor müsabakasından da galip ayrılıp seriyi 7 müsabakaya çıkarmak istiyor.

PSV bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) lider PSV, en yakın takipçisi Feyenoord'un puan kaybetmesiyle şampiyonluğunu ilan etti

06.04.2026 11:04:00
AA
PSV bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti
PSV bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti
Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) lider PSV, en yakın takipçisi Feyenoord'un puan kaybetmesiyle şampiyonluğunu ilan etti.

Ligde ikinci sırada yer alan Feyenoord, deplasmanda Volendam ile 0-0 berabere kalınca lider PSV ile arasındaki puan farkı bitime 5 hafta kala 17'ye çıktı ve PSV şampiyonluğu garantiledi.

Peter Bosz yönetimindeki PSV, bu sonuçla üst üste 3, toplamda ise 27. şampiyonluğunu elde etti.

Paul Onuachu rekora gidiyor

Trabzonspor'un golcü futbolcusu Paul Onuachu, bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu rekorunu eline geçirmeye çok yaklaştı

06.04.2026 10:28:00
İhlas Haber Ajansı
Paul Onuachu rekora gidiyor
Paul Onuachu rekora gidiyor
Trabzonspor'un golcü futbolcusu Paul Onuachu, bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu rekorunu eline geçirmeye çok yaklaştı. Nijeryalı forvet, kalan 6 haftada 3 gol bulması halinde Alexander Sörloth'u geride bırakarak, bordo-mavili takımda en çok gol atan Şota Arveladze'yi yakalayacak.

Trendyol Süper Lig'in 28'nci haftasında sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek zirve yarışında iddialı konuma gelen Trabzonspor'da, takımın golcü oyuncusu attığı 1 golle, gol sayısını 22'ye çıkartarak gol krallığında ilk sıradaki konumu korudu. Kariyerinin en iyi ikinci dönemini bordo-mavili takımda yaşayan Paul Onuachu, Trabzonspor tarihine geçmeye hazırlanıyor.

Trabzonspor'da kiralık olarak forma giydiği 2023-2024 sezonunda gösterdiği mücadeleyle iz bırakan ve sezon başında bonservisiyle transfer edilen Nijeryalı santrfor Paul Onuachu, ilk sezonunda ligde 21 maçta 15 gol kaydederken bu sezon forma giydiği 25 karşılaşmada 22 gol attı.

Sörloth ve Şota'ya yaklaştı

Onuachu, Trabzonspor'da 1995-96 sezonunda 25 gol ile gol kralı olan Şota Arveladze ile 2019-2020 sezonunda 24 gol ile aynı başarıyı gösteren Alexander Sörloth'a yaklaştı. Nijeryalı oyuncu kalan 6 haftada 3 gol bulması halinde Sörloth'u, geçerek Şota Arveladze'yi yakalayacak. 2.01 boyundaki dev forvet geride kalan haftalarda ligde 4 gol bulması halinde ise bir sezonda Trabzonspor'da en çok gol atan yabancı oyuncu olarak rekoru eline geçirecek.

55 golün yüzde 40 Onuachu'ya ait

Paul Onuachu, Süper Lig'de takımının gollerinin yüzde 40'na imza attı.
Ligde 28 maçta 55 kez rakip fileleri havalandıran Karadeniz ekibinde Nijeryalı futbolcu, 22 golle en skorer oyuncu olarak gol yükünü çekti.

Trabzonspor'da adeta yeniden doğdu

Paul Onuachu, Trabzonspor formasıyla kariyerinin en verimli dönemlerinden birini yaşıyor. Daha önce Danimarka ve özellikle Belçika'da KRC Genk ile zirve yapan golcü oyuncu, İngiltere'de beklenen performansı gösteremese de Trabzonspor'da adeta yeniden doğdu.

Paul Onuachu, KRC Genk formasıyla 2020-2021 sezonunda attığı 29 golle öne çıkan golcü oyuncu, sonraki sezonlarda da istikrarlı performansını sürdürerek 19 ve 16 gollük katkı sağladı.

Onuachu, Belçika'daki çıkışının ardından transfer olduğu Southampton FC'de beklenen performansı sergileyemedi. Sınırlı süre bulan golcü oyuncu, 1.5 sezonda 36 maçta 4 golde atabildi. Nijeryalı forvet, 2025-2026 sezonunda bonservisiyle katıldığı Trabzonspor'da adeta yeniden doğarak gol performansını üst seviyeye taşıdı. İlk sezonunda 15 gol atan golcü oyuncu, bu sezon 25 maçta 22 gole ulaşarak kariyerinin en verimli dönemlerinden birini yaşadı.

Beşiktaş 11 maç sonra deplasmanda kaybetti

Süper Lig'in 28. haftasında konuk olduğu Fenerbahçe'ye kaybeden Beşiktaş, tam 11 maç sonra deplasman mağlubiyeti yaşadı

06.04.2026 00:51:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş 11 maç sonra deplasmanda kaybetti
Beşiktaş 11 maç sonra deplasmanda kaybetti
Süper Lig'in 28. haftasında konuk olduğu Fenerbahçe'ye kaybeden Beşiktaş, tam 11 maç sonra deplasman mağlubiyeti yaşadı.

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Kadıköy'de mücadele ettiği Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu.



Bu sonuçla siyah-beyazlıların deplasman yenilmezliği de sona erdi. En son 19 Eylül 2025 tarihinde konuk olduğu Göztepe'ye 3-0 kaybeden Kartal, sonraki süreçte Kayserispor, Konyaspor, Antalyaspor, Fatih Karagümrük, RAMS Başakşehir, Kocaelispor ve Gençlerbirliği'ni mağlup ederken, Galatasaray, Kasımpaşa, Trabzonspor ile Eyüpspor ile de berabere kalmıştı.

Beşiktaş bu sezon derbi kazanamadı

Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi

05.04.2026 22:45:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş bu sezon derbi kazanamadı
Beşiktaş bu sezon derbi kazanamadı
Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu.



Siyah-beyazlılar, bu sonuçla sezonu derbi galibiyeti alamadan tamamlamış oldu.
Kartal, 2025-2026 sezonunda Galatasaray ve Fenerbahçe ile ligde oynadığı mücadelelerde 3 puana uzanamadı.

Sarı-kırmızılılar ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş, evinde ise 1-0 kaybetti. Kara Kartal, sarı-lacivertlilere de evinde 3-2, deplasmanda da 1-0 yenildi.

Icardi, eleştirilere sert cevap verdi

Mauro Icardi, Trabzonspor maçı sonrası hem spor yazarları hem de taraftarlar tarafından yoğun bir eleştiri yağmuruna tutuldu

05.04.2026 09:53:00
Haber Merkezi
Icardi, eleştirilere sert cevap verdi
Icardi, eleştirilere sert cevap verdi
Mauro Icardi, Trabzonspor maçı sonrası hem spor yazarları hem de taraftarlar tarafından yoğun bir eleştiri yağmuruna tutuldu. Yıldız golcünün sahadaki etkisiz performansı ve fiziksel durumu eleştirilerin ana kaynağını oluşturdu.

Icardi'ye yönelik sert eleştiriler



Maçın ardından spor dünyasının önde gelen isimleri Icardi'nin performansını şu sözlerle hedef aldı:

Uğur Meleke: "Icardi futbolu bırakamadı ama futbol Icardi'yi bırakmış!" diyerek oyuncunun eski formundan uzak olduğunu vurguladı.

Erman Toroğlu: Galatasaray'ın maç boyunca Icardi ve Sanchez'in etkisizliği nedeniyle sahada adeta 9 kişi oynadığını belirtti.

Levent Tüzemen: Galatasaray taraftarının Icardi'nin "rezil halini" izlemek zorunda olmadığını ifade ederek oyuncunun fiziksel durumuna tepki gösterdi.

Genel Eleştiriler: Oyuncunun kilo aldığı iddiaları, saha içindeki isteksiz tavırları ve özel hayatındaki çalkantıların futbolunun önüne geçmesi en çok konuşulan başlıklar oldu.

Mauro Icardi'den Sert Cevap: "Şampiyon Yine Biz Olacağız!"



Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, son haftalardaki performans düşüklüğü ve Trabzonspor mağlubiyeti sonrası kendisine yöneltilen sert eleştirilere sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabı üzerinden taraftara ve kamuoyuna seslenen golcü oyuncu, adeta meydan okudu.

"Sorumluluğu Alıyorum"

Saha içindeki durgun görüntüsü ve fiziksel kondisyonu nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Icardi, yaptığı paylaşımda özgüven dolu ifadeler kullandı. Yıldız futbolcu, "Beni eleştirebilirsiniz, bu futbolun bir parçası. Ancak kimse şüphe etmesin ki; sonunda şampiyon yine biz olacağız" diyerek hedefi gösterdi.

Eleştiriler neye dayanıyordu?

Özellikle derbi maçındaki etkisiz oyunu ve isabetli şut çekememesi üzerine spor yorumcuları Icardi'nin "eski formundan uzak" olduğunu iddia etmişti. Bazı yorumcular oyuncunun özel yaşamı ve tatil programının performansını olumsuz etkilediğini savunurken, taraftarlar arasında da sosyal medyada büyük bir tartışma başlamıştı.

Camia kenetlendi

Icardi'nin bu "rest" çeken açıklaması, sarı-kırmızılı camiada büyük yankı uyandırdı. Teknik heyet ve yönetimin de oyuncuya tam destek verdiği öğrenilirken, Arjantinli golcünün bir sonraki lig maçında sahada nasıl bir reaksiyon vereceği şimdiden merak konusu oldu.

Kayserispor için tehlike çanları

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Kasımpaşa, konuk ettiği Kayserispor'u 2-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet aldı

05.04.2026 09:46:00
Haber Merkezi
Kayserispor için tehlike çanları
Kayserispor için tehlike çanları
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Kasımpaşa, konuk ettiği Kayserispor'u 2-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet aldı.

Kasımpaşa cephesi bu sonuçla küme düşme hattından uzaklaşarak derin bir nefes alırken, Kayserispor için tehlike çanları her zamankinden daha yüksek sesle çalmaya başladı.

Kasımpaşa, 11. dakikada Benedyczak'ın attığı golle öne geçti.

Tarihi Gol



66. dakikada Kasımpaşa kalecisi Gianniotis, kendi ceza sahasından vurduğu topla rakip fileleri sarsarak farkı ikiye çıkardı ve maçın skorunu tayin etti.

Karşılaşmanın son bölümlerinde Kayserispor'da Cafu, VAR incelemesi sonrası direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Puan Durumu ve Tehlike Hattı

Bu mağlubiyetin ardından Kayserispor, 28 maç sonunda 23 puanda kalarak 16. sıraya geriledi ve küme düşme hattının tam sınırına demir attı. Rakibi Kasımpaşa ise puanını 27'ye yükselterek 13. sıraya yerleşti ve nefes aldı.

Takım          O   P Sıra
Kasımpaşa 28 27 13.
Kayserispor 28 23 16.

Kayserispor'u Bekleyen Zorlu Fikstür

Kayserispor'un ligde kalma mücadelesinde önümüzdeki haftalar oldukça kritik:

29. Hafta: Kayserispor - Fenerbahçe
30. Hafta: Gaziantep FK - Kayserispor
31. Hafta: Kayserispor - Çaykur Rizespor

Sarı-kırmızılı ekibin, özellikle bir sonraki hafta evinde oynayacağı Fenerbahçe mücadelesinden puan çıkarması ligde kalma umutlarını tazelemek adına hayati önem taşıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.