logo
08 TEMMUZ 2026

Alexander Nübel, Beşiktaş'a ne vadediyor?

Beşiktaş, kalesini dünya futbolunun ekol isimlerinden birine emanet ediyor

08.07.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Alexander Nübel, Beşiktaş'a ne vadediyor?
Alexander Nübel, Beşiktaş'a ne vadediyor?
Beşiktaş, Bayern Münih patentli Alexander Nübel ile kalesini modern bir oyun kurucuya emanet ediyor. Hem 1.93'lük boyuyla çizgide devleşen hem de elit ayak tekniğiyle İtalyan teknik adam Vincenzo Italiano'nun geriden oyun kurma felsefesine tam uyum sağlayan 29 yaşındaki eldiven, siyah-beyazlılara liderlik, soğukkanlılık ve komple bir savunma emniyeti vaadediyor.






Beşiktaş, kalesini dünya futbolunun ekol isimlerinden birine emanet ediyor. Bayern Münih patentli, Stuttgart formasıyla elit seviyede rüştünü ispatlamış 29 yaşındaki Alexander Nübel, siyah-beyazlılara sadece bir kaleci değil, modern bir oyun kurucu olarak geliyor. Teknik direktör Vincenzo Italiano'nun geriden oyun kurma ve ön alanda basma felsefesinde, 1.93'lük dev eldiven takımın en kilit çarklarından biri olmaya aday.






ÜST DÜZEY AYAK TEKNİĞİ

Nübel'in en büyük vaadi, modern futbolda fark yaratan üst düzey ayak tekniği. Hem sağ hem de sol ayağını kusursuz kullanan Alman kaleci, baskı altındayken bile soğukkanlılığını kaybetmiyor. Savunmayı öne çıkaran takımlarda arkaya sızan topları bir libero gibi süpüren deneyimli eldiven, adrese teslim uzun paslarıyla da Beşiktaş'ı hızla kontratağa kaldırabilecek bir oyun vizyonuna sahip.






1.93 BOYUNDA DEV KALECİ

1.93'lük boyuna rağmen sahip olduğu sıra dışı esneklik ve refleks hızı, Nübel'i çizgide de bir duvara dönüştürüyor. Özellikle karşı karşıya pozisyonlarda vücudunu doğru büyüterek açıyı kapatması ve ceza sahası hakimiyeti üst seviyede. Yan toplarda zamanlama hatası yapmayan başarılı kaleci, defans hattına verdiği yüksek güven hissiyle de arkadaki lider eksikliğini tamamen kapatmayı vaadediyor.






İSTANBUL ATMOSFERİNE HAZIR

Schalke'de parlayıp, Monaco ve Stuttgart süreçlerinde mental olarak tamamen olgunlaşan Nübel, baskı dozu yüksek İstanbul atmosferine hazır bir profil. Takımı geriden organize eden, sürekli konuşan ve reaksiyon veren sesli bir lider olan Alman panzeri, Beşiktaş'ın aradığı komple kaleci paketini tam anlamıyla karşılıyor. Siyah-beyazlı taraftarları, bu sezon kalede hem güven veren hem de hücumu başlatan elit bir performans bekliyor.

Serhou Guirassy, Fenerbahçe için son kararını açıkladı

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım yönetiminin büyük umutlarla başlattığı Serhou Guirassy transferi tam bir hayal kırıklığıyla sonuçlandı

08.07.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Serhou Guirassy, Fenerbahçe için son kararını açıkladı
Serhou Guirassy, Fenerbahçe için son kararını açıkladı
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetiminin ısrarlı indirim talebi sonrası ipler koptu... Borussia Dortmund'un 50 milyon avro değer biçtiği Gineli golcü Serhou Guirassy, şampiyonluğu kaçıran ve Şampiyonlar Ligi'nde olmayan bir takıma gitmeyeceğini açıklayarak Türkiye kapısını tamamen kapattı.






Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetiminin büyük umutlarla başlattığı Serhou Guirassy transferi tam bir hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Sadettin Saran yönetiminin yüksek maliyetlerle el sıkıştığı Gineli golcüden Yıldırım yönetiminin indirim talep etmesi, ipleri tamamen kopardı.






15 TEMMUZ2A KADAR GEÇERLİ

Türkiye'ye ancak para için gelebileceğini belirten Guirassy, şampiyonluğu kaçıran ve Şampiyonlar Ligi'nde yer almayan bir takımda oynamayacağını net bir dille ifade ederek kapıyı kapattı.






Dortmund forması giyen 30 yaşındaki santrforun Almanya'da kalacağına dair işaretler her geçen gün artıyor. Guirassy'nin sözleşmesinde yer alan 35 milyon avroluk serbest kalma maddesi yalnızca 15 Temmuz'a kadar geçerli.






BÜYÜK TAKIMLAR İÇİN 35 MİLYON EURO

Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Chelsea, Manchester City ve Arsenal gibi dünya devlerinin bu ücreti ödeme hakkı bulunsa da, oyuncunun inişli çıkışlı bir sezon geçirmesi nedeniyle bu seçeneği kullanmaları beklenmiyor.

15 Temmuz sonrasında ise Borussia Dortmund, oyuncunun bonservis bedelini serbestçe belirleme hakkına sahip olacak ve Alman kulübü bu süreçte eli en güçlü taraf konumunda.






SÜPER LİGE GELMEK İSTEMİYOR

Dortmund'un Guirassy için beklediği net bonservis bedeli tam 50 milyon avro. Şu anda piyasada oyuncuyla ilgilenen tek kulüp Fenerbahçe olarak görünse de, Süper Lig ikincisinin bu astronomik rakamı ödemesi neredeyse imkansız gözüküyor. Kariyerine Avrupa'nın zirvesinde devam etmek isteyen deneyimli golcünün de Süper Ligi'ne transfer olmaya da pek niyeti yok.

Abdullah Kavukçu Atta'ya gidiyor! İtalya'dan alıp gelecek

Galatasaray’da orta saha transferi için bir numaralı hedef haline gelen 23 yaşındaki Fransız yıldız Arthur Atta için geri sayım başladı. Diğer adayların yüksek maliyetleri ve Premier Lig ekibi Aston Villa’nın da devreye girmesi üzerine operasyonu hızlandıran sarı-kırmızılılarda, yönetici Abdullah Kavukçu ilk resmi görüşmeyi gerçekleştirmek üzere Cuma gününe kadar İtalya’ya uçuyor.
 

08.07.2026 12:29:00
Haber Merkezi
 
Abdullah Kavukçu Atta'ya gidiyor! İtalya'dan alıp gelecek
Abdullah Kavukçu Atta'ya gidiyor! İtalya'dan alıp gelecek
Galatasaray, orta saha transferinde rotasını İtalya'ya çevirdi ve listesinin ilk sırasına Arthur Atta'yı yerleştirdi. Udinese ile Zaniolo transferi sürecinde başlayan sıcak temaslar, resmiyet kazanıyor. Diğer adayların yüksek maliyetleri sonrasında sarı-kırmızılılar, Fransız yıldız için şartları zorlama kararı aldı.






ASTON VİLLA'NIN DA GÖZDESİ

Galatasaray yöneticisi Abdullah Kavukçu, Cuma gününe kadar İtalya'ya giderek Udinese ile ilk resmi görüşmeyi gerçekleştirecek. İngiliz ekibi Aston Villa'nın da oyuncu için devreye girmesi, sarı-kırmızılıların operasyonu hızlandırmasındaki ana neden oldu.






8'İN YANI SIRA 6 VE 10 NUMARA

Udinese'nin Metz'den kadrosuna kattığı ve 2029 yılına kadar sözleşme imzaladığı 23 yaşındaki Fransız oyuncu, İtalya Serie A'da modern box to box oynayan eksiksiz bir merkez orta saha profili çiziyor.

1.89 metrelik boyu ve atletik yapısıyla dikkat çeken Atta, fiziksel gücünü yüksek teknik kapasitesiyle birleştiriyor. Sahadaki taktiksel esnekliği sayesinde esas pozisyonu olan 8 numaranın yanı sıra, ihtiyaç halinde 6 ve 10 numara rollerini de başarıyla üstlenebiliyor.






MAÇ BAŞINA YÜKSEK ŞUT DENİYOR

Genç yıldız, geride kalan 2025/26 Serie A sezonunda sergilediği performansla İtalya'da adından fazlasıyla söz ettirdi. Udinese formasıyla çıktığı 32 maçta 5 gol ve 3 asist üreterek takımına 8 gollük net bir skor katkısı sağladı. Ceza sahası koşuları ve şut tehdidiyle fark yaratan oyuncu, maç başına 2.00 şut denemesi yapıyor. Beklenen gol değerlerinde (npxG: 7.20) yüksek bir grafik yakalayan Atta, Milan ve Lazio gibi büyük maçlarda attığı gollerle de dev sahnelere hazır olduğunu kanıtladı.






ORTA SAHADA GÜVEN VERİYOR

Oyun kurulumunda Udinese'nin geçiş hücumlarının kilit istasyonu olan Fransız orta saha, pas kalitesiyle de güven veriyor. Maç başına 36 pas denemesinde %83.30 gibi yüksek bir isabet oranı yakalayarak orta sahadaki top kayıplarını minimuma indiriyor.






MAÇ BAŞINA 1.23 KİLİT PAS

Üçüncü bölgeye gönderdiği maç başına 1.23 kilit pas ve kanat organizasyonlarındaki etkili ortalarıyla hücum kalitesini yukarı taşıyor. Galatasaray, hem temposuyla orta sahayı domine edecek hem de skora doğrudan etki edecek bu çok yönlü yeteneği kadrosuna katmak için adeta gün sayıyor.

Fenerbahçe'ye sürpriz golcü! Hem de Manchester United'dan

Yeni sezon golcüsünü bulmak için kolları sıvayan Fenerbahçe'de yönetim kurulu toplandı; dünya yıldızları masaya yatırıldı. Watkins, Sörloth ve Kolo Muani gibi dev isimlerin tartışıldığı kritik zirveden asıl bomba Manchester United ile yapılan Greenwood pazarlığında çıktı. Sarı-lacivertliler, İngiliz devinin Hollandalı forveti Joshua Zirkzee’yi kiralamak için harekete geçti!
 

08.07.2026 12:27:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'ye sürpriz golcü! Hem de Manchester United'dan
Fenerbahçe'ye sürpriz golcü! Hem de Manchester United'dan
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetimi yeni sezon forvet transferi için dün yapılan yönetim kurulu toplantısımda gömleklerin kollarını bir kat daha yukarı katladı. Dün gerçekleştirilen kritik yönetim kurulu toplantısında, taraftarı heyecanlandıracak pek çok önemli isim masaya yatırıldı. Yönetimin listesindeki alternatiflerin zenginliği dikkat çekti.






MUANI VE KEAN İÇİN DE GÖRÜŞME

Toplantıda en çok konuşulan ve üzerinde durulan isimlerin başında Aston Villa'nın golcüsü Ollie Watkins geldi. Sarı-lacivertli yöneticiler ayrıca Guirassy ve tanıdık bir isim olan Alexander Sörloth transferleri için de yoğun bir fikir alışverişinde bulundu. Menajerler vasıtasıyla kulübe önerilen Kolo Muani ve Moise Kean isimleri de yönetim içinde enine boyuna tartışıldı.






BARONI'NİN ÖNERİSİ PEDRO

Transfer masasında Güney Amerika rotası da açıldı. Fenerbahçe'nin eski yıldızlarından Cristian Baroni'nin yönetime önerdiği Flamengo'lu Pedro hakkında da bir tur görüşme gerçekleştirildi. Brezilyalı golcünün durumu toplantının dikkat çeken maddelerinden biri oldu.






GREENWOOD İÇİN GİDİLMİŞTİ

Toplantının asıl bombası ve en büyük sürprizi ise Joshua Zirkzee oldu. Manchester United ile Mason Greenwood'un sonraki satış yüzdesi için yapılan resmi görüşmelerde, Hollandalı golcü Zirkzee'nin kiralanması formülü gündeme geldi. Yönetim, bu dev operasyonun detaylarını paylaşarak transferin şartlarını masaya yatırdı.

Aziz Yıldırım 'Salah' dedi

Fenerbahçe’nin transfer zirvesinde 8 dünya yıldızı masaya yatırıldı. Yönetimin büyük çoğunluğu oylamada Greenwood ve Brahim Diaz isimlerinde birleşirken; Başkan Aziz Yıldırım "Salah'ı alalım" çıkışını yaptı, Oğuz Çetin ise Lauriente’yi savundu. Adeyemi ve Leao ise tamamen çizildi.
 
Fenerbahçe Yönetim Kurulu, bugün (7 Temmuz) gerçekleştirdiği kritik toplantıda sağ kanat transferini masaya yatırdı. Toplantıda kulübün transfer listesinde yer alan Mason Greenwood, Armand Lauriente, Marcus Rashford, Rafael Leao, Karim Adeyemi, Matia Soule, Brahim Diaz ve Mo Salah olmak üzere tam 8 isim üzerinde hararetli tartışmalar yaşandı.
 

08.07.2026 12:23:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım 'Salah' dedi
Aziz Yıldırım 'Salah' dedi
GREENWOOD VE DIAZ ZİRVEDE

Yapılan oylamada yönetim kurulu üyelerinin büyük bir çoğunluğu tercihini Mason Greenwood'dan yana kullandı. En yüksek oyu alarak listenin ilk sırasına yerleşen Greenwood'u, oylamada ikinci sırada kendine yer bulan Real Madrid'li Brahim Diaz takip etti.






YILDIRIM'IN TERCİHİ SALAH

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise dünyaca ünlü yıldız Muhammed Salah'ın transfer edilmesini savundu. Başkan Yıldırım, Greenwood için gözden çıkarılan yüksek bütçeyle doğrudan Salah'ın kadroya katılabileceğini kurula iletti.






OĞUZ ÇETİN'İN TERCİİ LAURIENTE

Toplantıda futbol aklından da farklı öneriler geldi. Kulübün sembol isimlerinden Oğuz Çetin, Armand Lauriente ismini ısrarla savunurken, genç yetenek Matias Soule'nin oylamada ikinci alternatif olarak öne çıkması dikkat çeken bir diğer detay oldu.






ADEYEMI VE LEAO'YA VETO

Geniş listede yer alan diğer dünya yıldızları Karim Adeyemi ve Rafael Leao ise yönetim kurulundan geçer not alamadı. İki oyuncu da yapılan değerlendirmelerin ardından toplantıda istenmeyen isimler olarak belirlendi ve listenin alt sıralarına geriledi.

Fenerbahçe'yi Beşiktaş için mi bıraktı?

Türk basketbolunda tarihi sponsorluk operasyonu için düğmeye basıldı. Uzun yıllardır Fenerbahçe ile özdeşleşen Beko, sarı-lacivertlilerle yollarını ayırdı

08.07.2026 11:06:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'yi Beşiktaş için mi bıraktı?
Fenerbahçe'yi Beşiktaş için mi bıraktı?
Türk basketbolunda tarihi sponsorluk operasyonu için düğmeye basıldı. Uzun yıllardır Fenerbahçe ile özdeşleşen Beko, sarı-lacivertlilerle yollarını ayırdı.

İddialara göre marka, yeni sezonda EuroLeague'de mücadele edecek olan Beşiktaş'ın ana sponsoru oluyor. Siyah-beyazlılarda Gain dönemi kapanırken, Fenerbahçe'nin ise Beko'dan boşalan koltuğu köklü destekçisi Ülker ile doldurması bekleniyor.

Türk basketbolunda taşları yerinden oynatacak, ezberleri bozacak dev bir sponsorluk hamlesi resmen hayata geçiyor. Uzun yıllardır Fenerbahçe ile yan yana anılan Beko, kulüple yollarını ayırdı.

Basketbol dünyasında büyük yankı uyandıran bu ayrılığın perde arkasından ise tarihi bir rota değişikliği çıktı. İddialara göre Beko, yeni sezonda Beşiktaş Basketbol Takımı'nın yeni ana sponsoru olmaya hazırlanıyor.







BEŞİKTAŞ'IN ELİ DAHA DA GÜÇLENECEK

Beşiktaş cephesinde bir süredir devam eden Gain dönemi bu gelişmeyle birlikte sona eriyor. Siyah-beyazlı yönetim, basketbol şubesini küresel ölçekte bir marka olan Beko'ya emanet ederek mali yapısını tamamen garanti altına almayı hedefliyor.

Bu ortaklıktan elde edilecek dev sponsorluk geliri, Beşiktaş'ın transfer piyasasındaki elini güçlendirirken, kulübün ekonomik sürdürülebilirliği açısından da tarihi bir dönüm noktası anlamı taşıyor.







FENERBAHÇE'YE DE ÜLKER GELECEK

Fenerbahçe tarafında ise Beko ile yaşanan bu ayrılık aslında beklenen, sürpriz olmayan bir gelişmeydi. Sarı-lacivertli yönetim, yaşanan bu kan değişiminin ardından boşalan koltuğu kulübün köklü ve geleneksel destekçisiyle dolduruyor.







Yeni dönemde Beko'nun yerini, Fenerbahçe camiasının her zorlu döneminde yanında olan Ülker'in alması öngörülüyor. Her iki kulüp de basketboldaki mali stratejilerini yeni partnerleriyle yeniden şekillendiriyor.






TÜRK BASKETBOLU İÇİN KRİTİK

Bu büyük yer değiştirme, sadece ekonomik bir sponsorluk hamlesi değil, aynı zamanda çok büyük bir sportif vizyonun parçası. Gelecek sezon Avrupa'nın en prestijli turnuvası olan EuroLeague'de mücadele etmeye hazırlanan Beşiktaş, Beko'nun gücüyle turnuvada figüran değil, doğrudan zirve ortağı olmayı hedefliyor.

Bu tarihi imza, hem EuroLeague arenasına iddialı giren Beşiktaş hem de spora yatırımı sürdüren Beko için Türk basketbolunda yepyeni, başarı dolu bir dönemin kapısını aralıyor.

Mauro Icardi sonunda imzayı attı

Arjantinli sunucu Yanina Latorre'nin canlı yayında iddia ettiği sözleşmeye göre; toplam 100 bin euro kazanacak 

08.07.2026 10:46:00
Haber Merkezi
 
Mauro Icardi sonunda imzayı attı
Mauro Icardi sonunda imzayı attı
Galatasaray ile sözleşmesi sona eren ve geleceği merak konusu olan Mauro Icardi'nin, nafaka davasındaki yasal engelleri aşmak için Türkiye'de bir saç ekim kliniğiyle 3 aylık "Marka Elçisi" sözleşmesi imzaladığı iddia edildi.

Arjantinli sunucu Yanina Latorre'nin canlı yayında iddia ettiği sözleşmeye göre; toplam 100 bin euro kazanacak olan yıldız golcünün, saha dışı tartışmaları nedeniyle değer kaybettiği ve Galatasaray'ın da kendisine eskisinden çok daha düşük bir teklif sunduğu öne sürüldü.







Galatasaray ile sözleşmesi sona eren Mauro Icardi'nin sportif geleceği belirsizliğini korurken, yere magazin gazetecisi Yanina Latorre'den gündemi sarsacak bir iddia geldi.

"Sálvese quien pueda" programında konuşan Latorre, Arjantinli golcünün profesyonel futbol dışında yepyeni bir ticari anlaşmaya imza attığını açıkladı. Icardi'nin bu adımı, hem futbol kariyerinin sonuna gelip gelmediği tartışmalarını alevlendirdi hem de magazin dünyasında büyük yankı uyandırdı.







INFLUENCER OLARAK GÖREV YAPACAK

Latorre'nin aktardığı bilgilere göre Icardi, Türkiye'ye dönüşünü engelleyebilecek yasal sorunları aşmak ve çocuk nafaka davasında mahkemeye resmi bir iş belgesi sunabilmek için bu sözleşmeyi imzaladı.

1 Temmuz 2026 tarihinde yapılan anlaşmaya göre deneyimli forvet, Türkiye'de faaliyet gösteren "Cosmedica Clínica" adlı saç ekim merkezinin resmi marka elçisi oldu. Üç ay sürecek olan bu sözleşme kapsamında Icardi, şirketin reklam yüzü ve influencer'ı olarak görev yapacak.







CHINA SUAREZ'İ DE ES GEÇMEDİ

Sunucu, dünyaca ünlü bir yıldızın bu işi kabul etmesini alaycı bir dille eleştirerek sözleşmenin ekonomik detaylarını da paylaştı. Icardi'nin bu 3 aylık saç ekimi reklamı ortaklığı karşılığında toplam 100 bin euro kazanacağını belirten Latorre, futbolcunun eski popülaritesini ve gelirini kaybettiğini iddia etti. Ayrıca geçmişte adı Icardi ile anılan China Suárez'e de atıfta bulunarak oyuncunun kariyerindeki bu gerilemeyle dalga geçti.







EYLÜL AYINDA SÖZLEŞMESİ BİTECEK

Icardi'nin saha dışındaki tartışmalar ve gazetecilerle kavgalar nedeniyle değer kaybettiğini öne süren ünlü sunucu, Galatasaray'ın oyuncuyu tamamen silmediğini ancak kötü performansı yüzünden eskisinden çok daha düşük bir maaş teklif ettiğini belirtti.







Yıldız golcünün bu reklam anlaşmasının biteceği Eylül ayına kadar spor kariyeri hakkında kesin bir karar vermesi bekleniyor. Bu süreçte Suudi Arabistan gibi alternatif pazarlardan gelecek teklifleri değerlendirebileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Mourinho Fenerbahçe'deki başarısızlığına kılıf uyduruyor


 
 
Süper Lig'deki 20 yıllık 'yabancı hoca laneti'nin şifrelerini Jose Mourinho çözdü! Fenerbahçe'deki tercüme krizlerini ve Samandıra'da yaşanan taktiksel kopuşu açık yüreklilikle itiraf eden dünyaca ünlü teknik adam Mourinho, dil bariyeri yüzünden Türkiye'de neden hiç şansı olmadığını ve neden tam anlamıyla kendisi olamadığını çarpıcı detaylarla gözler önüne serdi.

07.07.2026 11:51:00
Haber Merkezi
 
Mourinho Fenerbahçe'deki başarısızlığına kılıf uyduruyor
Mourinho Fenerbahçe'deki başarısızlığına kılıf uyduruyor

Süper Lig'de yabancı bir teknik direktörün şampiyonluk ipini göğüslediği son tarihin üzerinden tam 20 yıl geçti (2006-2007). Dünyanın en büyük hocalarından Jose Mourinho'nun Fenerbahçe macerası da bu tarihi "yabancı hoca lanetinin" perde arkasını gözler önüne serdi. Dünyaca ünlü eski futbolcu Adebayo Akinfenwa'nın "Beast Mode On" podcast programına konuk olan Portekizli çalıştırıcı, Türkiye'de yaşadığı görünmez bariyerleri ilk kez samimiyetle itiraf etti. Mourinho'nun hiç şansı yoktu; çünkü onu saha içinde ve dışında kilitleyen devasa bir "dil ve tercüme krizi" vardı.







Dil bariyeri!

Mourinho, Türkiye'deki en büyük probleminin dil bariyeri olduğunu açıkladı. Kültürel adaptasyonun zaman aldığını ve sadece birkaç kelime öğrenebildiğini belirten tecrübeli hoca, "Bu dil engeli, o tutkulu taraftar kitlesiyle istediğim düzeyde bağ kurmamı engelledi ve tam anlamıyla 'kendim olmama' izin vermedi" diyerek yaşadığı çaresizliği itiraf etti.







Aslında Fenerbahçe sağlam bir ekip kurmuştu

Fenerbahçe yönetimi, Mourinho'nun hem İngilizce hem Portekizce konuşabilmesi için iki dile de hakim, futbolun içinden gelen özel bir ekip kurmuştu. Ekipte Beşiktaş altyapısından yetişmiş ve Portekiz'de kalecilik yapmış eski profesyonel futbolcu Görkem Ercan ile Samandıra'yı çok iyi bilen Sinan Levi gibi isimler vardı. Ancak Mourinho gibi kusursuzluk takıntısı olan, 5 dil bilen bir deha için bu bile yeterli olmadı.







Tercümanlar da zorlandı

Göztepe maçı sonrasında İngilizce cümlesinin eksik çevrildiğini tonlamadan anlayan Mourinho, canlı yayında tercümanın sözünü keserek, "Benim söylediğim şeyle senin çevirdiğin aynı değil. Cümlelerimi tam çevirin" diyerek sert tepki gösterdi.
Tercümanların kendi yorumunu katarak cümleleri uzatmasına dayanamayan Portekizli hoca, "Ben o kadar uzun anlatmadım. Kısa ve net çevir" uyarısında bulundu.

Bir Avrupa maçı basın toplantısında yabancı muhabirin İngilizce sorusuna tercüman kendisi İngilizce yanıt vermeye çalışınca Mourinho gülerek, "Hey, soruyu bana mı soruyorlar sana mı? Bırak ben cevap vereyim, sen Türkçe'ye çevir" diyerek durumu tiye aldı. Dil krizi sadece basın odasında değil, şampiyonluğun belirlendiği Samandıra'da da baş gösterdi. Mourinho'nun milimetrik, santim santim hesaplanmış yoğun taktiksel çalışmalarında ciddi aksaklıklar yaşandı.







Tercümanlar jargonu pas geçince...

Mourinho'nun kullandığı spesifik futbol terimleri tercümanlarca birebir kelime anlamıyla çevrilince Türk futbolcuların alışık olduğu saha içi jargonla uyuşmadı. Bu durum, oyuncuların yanlış pozisyon almasına ve presi yanlış zamanda yapmasına neden oldu.
Antrenmanları sık sık durduran hoca, oyuncuların "Bana böyle iletildi" cevabı üzerine tercümanları uyardı: Teknik terimi kelime kelime değil, oyuncunun sahada ne yapması gerekiyorsa o eylemle anlatın!

Sertlikler yumuşatıldı

Mourinho saha içinde sert bir uyarı verdiğinde, tercümanlar bunu "tavsiye" gibi yumuşatarak aktardı. Dünyaca ünlü hoca bu durumu da "Ben ne kadar sert söylüyorsam sen de o tonda söyle" diyerek sertçe törpülemek zorunda kaldı.
Zamanla bu sorunlar minimuma indirilmiş olsa da, özellikle ilk aylarda saha içi pratiklerin Türkçeye aktarılmasında yaşanan bu ağır "uyum süreci sancısı", Süper Lig'deki yabancı hoca bariyerinin neden yıkılamadığını ve Mourinho'nun neden daha yolun başında şansının olmadığını kanıtlar nitelikteydi.

Galatasaray'a Lesley Ugochukwu transferinden haber var

Galatasaray'ın orta saha transferindeki gözdelerinden Lesley Ugochukwu için İngiltere'den keyif kaçıran haberler geldi

07.07.2026 11:00:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a Lesley Ugochukwu transferinden haber var
Galatasaray'a Lesley Ugochukwu transferinden haber var
Galatasaray'ın orta saha hedefi Lesley Ugochukwu transferinde menajerler ortalığı karıştırdı, işler sarpa sardı! Dünya Kupası'ndaki şok elenme sonrası Lamine Camara'dan vazgeçen Newcastle United, gözünü Aslan'ın listesindeki Fransız yıldıza dikti. Eddie Howe formülüyle Aslan'a çelme takmaya çalışan İngiliz ekibinin bu hamlesiyle Burnley'nin beklediği dev bonservis bedeli de netleşti.






Galatasaray'ın orta saha transferindeki gözdelerinden Lesley Ugochukwu için İngiltere'den keyif kaçıran haberler geldi. Sarı-kırmızılıların yaklaşık 1.5 aydır sessiz sedasız süredir peşinde olduğu Fransız ön libero için Premier Lig devi Newcastle United resmen devreye girdi. Transfer piyasasını altüst eden bu hamlenin arkasında ise tanıdık bir menajerlik oyunu yatıyor.






HOWE İLE MENAJERİ AYNI

Newcastle aslında Monacolu Lamine Camara'yı bitirmek üzereydi. Ancak Senegal'in Dünya Kupası'nda Belçika'ya uzatmalarda elendiği maçta penaltı yaptıran Camara gözden düştü. İngiliz ekibi bu gelişme üzerine rotayı Burnley forması giyen Ugochukwu'ya çevirdi. Oyuncunun menajerinin Newcastle Teknik Direktörü Eddie Howe ile aynı menajere bağlı olması, transferde menajerlerin sarı-kırmızılılara çelme takma ihtimalini doğurdu.






GEÇEN YAZ24 MİLYON STERLİN

Geçen yaz 24 milyon sterline Burnley'e katılan 22 yaşındaki defansif orta saha, takımının küme düşmesine engel olamadı. Buna rağmen sergilediği bireysel performansla devlerin dikkatini çekti. Geçtiğimiz sezon Burnley ile tüm kulvarlarda 38 resmi maça çıkan genç yıldız, takımına 3 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.






EN AZ 30 MİLYON STERLİN

Menajerlerin Newcastle seçeneğini masaya getirmesiyle birlikte bu transferin maliyeti de belli oldu. Burnley, küme düşmesine rağmen oyuncusundan kâr etmeyi hedefliyor. İngiliz basınına yansıyan bilgilere göre Ugochukwu'nun bonservis bedeli 30 milyon sterlin civarında netleşti. Galatasaray'ın bu menajer oyununa ve yüksek maliyete karşı nasıl bir hamle yapacağı merak konusu.

Trabzonspor'un transferdeki büyük hayali

Mali krizdeki Botafogo'nun 6 milyon Euro'ya kadar düştüğünü öğrenen Trabzonspor, Brezilyalı genç yıldız Matheus Martins için vites yükseltti

07.07.2026 10:29:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'un transferdeki büyük hayali
Trabzonspor'un transferdeki büyük hayali
Mali krizdeki Botafogo'nun 6 milyon Euro'ya kadar düştüğünü öğrenen Trabzonspor, Brezilyalı genç yıldız Matheus Martins için vites yükseltti.

4.5 milyon Euro'luk ilk teklifi reddeden Rio ekibini ikna etmeye çalışan bordo-mavililer, Feyenoord ve Coventry City gibi zorlu rakipleri geride bırakarak bu transferi bitirmeyi hedefliyor.

Trabzonspor, Botafogo forması giyen genç forvet Matheus Martins'i kadrosuna katmak için Avrupa devleriyle amansız bir yarışa girdi.







Hollanda basınından VoetbalPrimeur'ün haberine göre, ciddi mali kriz yaşayan Brezilya kulübü, oyuncunun Avrupa'ya transferini kolaylaştırmak için inadını kırdı.

Kulüp hesaplarını dengelemek isteyen Botafogo'nun, daha önce direttiği yüksek bonservis bedelini 6 milyon Euro seviyelerine kadar indirmeye hazır olduğu belirtildi.







TRABZONSPOR'UN İLK TEKLİFİ REDDDİLDİ

Karadeniz fırtınasının bu transferdeki işi hiç de kolay değil. Botafogo, Türkiye'den gelen 4.5 milyon Euro'luk ilk teklifi yetersiz bularak reddetti. Üstelik 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunan 21 yaşındaki sol kanat oyuncusu için tek istekli Trabzonspor değil.

Hollanda devi Feyenoord oyuncuyu yakından takip ederken, Premier Lig ekibi Coventry City'nin resmi teklifini çoktan ilettiği; Krasnodar, Celta Vigo ve Real Betis'in de pusuda beklediği öğrenildi.







FİNANSAL KRİZ FIRSAT DOĞURDU

Matheus Martins, bu sezon Botafogo formasıyla çıktığı 30 maçta 5 gol ve 1 asistlik performans sergileyerek takımının Brezilya Ligi ve Libertadores Kupası başarılarında rol oynadı. İlk 11 ile yedek kulübesi arasında mekik dokusa da potansiyeliyle dikkat çeken genç yıldız, kulübünün "acil nakit" ihtiyacı nedeniyle değerinin altında bir fiyata satılma tehlikesiyle karşı karşıya.







Trabzonspor, Botafogo'nun bu çaresizliğini fırsata çevirerek fiyatta orta yolu bulmayı ve büyük balığı Feyenoord'un elinden kapmayı hedefliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.