logo
09 MAYIS 2026

"Ali Koç ile görüştüm ancak..."

Bir dönem Beşiktaş ve Fenerbahçe'de görev yapan Alman teknik direktör Christoph Daum, Ali Koç'un başkan seçilmesinin ardından Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevi için görüştüğünü ancak teklifinin kabul görmediğini söyledi

06.11.2021 11:50:00
"Ali Koç ile görüştüm ancak..."
"Ali Koç ile görüştüm ancak..."
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğince düzenlenen "6. Efsaneler Kupası" futbol turnuvası, "Türk-Alman Dostluk Günü" etkinliği için kente gelen Daum, yaptığı açıklamada, Türkiye'yi ikinci vatanı olarak gördüğünü ve evindeymiş gibi hissettiğini belirtti.

Türkiye'ye en son iki yıl önce Antakya'ya Museum Oteli'nin davetlisi olarak geldiğini ifade eden Daum, "Harika bir yerdi, daha önce hiç görmediğim bir bölgeydi. Antakya'dan çok etkilendim. Şimdi Süper Lig'de bir takımları da var. Bence rakip takımlar ve taraftarları için Hatayspor güzel bir deplasman." dedi. Spor Toto Süper Lig'i ve Fenerbahçe'yi yakından takip ettiğini kaydeden 68 yaşındaki Alman teknik adam, sarı-lacivertli ekiple gönül bağının hiç kopmayacağını aktardı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un takım için büyük fedakarlık yaptığına ve şampiyonluk için ciddi transferler gerçekleştirdiğine dikkati çeken Daum, şunları kaydetti: "Başkan olduğundan bu yana teknik direktörün başarılı olması için tüm imkanları sundu. Ama maalesef bir şeyler uyumsuz gidiyor. Umarım Antwerp karşısında deplasmanda kazanılan zafer takımı birbirine kenetler. Fenerbahçe formasını giymek profesyonel bir iş değil, bir onur olmalı. Futbolcuların bunu anlaması gerekir. İş sadece yüksek ücretli kontrata imza atmak değil, önemli olan sarı-lacivertli formanın değerini anlamak. Ali Koç inanılmaz güzel şeyler yapıyor ancak bunu karşılığını futbolculardan göremiyor."

"Pereira başarılarıyla artık herkesi ikna etmek zorunda"

Teknik direktör Vitor Pereira'nın yönetimin derin ve dikkatli araştırması sonucu teknik direktörlük koltuğuna oturduğunu belirten Alman futbol adamı, "Pereira, tecrübeli bir teknik direktör. Şimdi sadece puanlara ve zaferlere ihtiyacı var. Başarılarıyla artık herkesi ikna etmek zorunda. Mourinho gibi olabilirsin ama maç kazanarak, puan alarak. Bunları da yapamazsan, pek tabii ki kovulursun. Ali Koç gerçekten iyi bir başkan, Vitor Pereira'yı her türlü eleştirilere rağmen destekliyor." diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarlarının sosyal medyada kendisini teknik direktör adayı olarak göstermesini değerlendiren Daum, "İki yıl önce başkan Ali Koç ile seçimlerin ardından bir araya gelmiştim. Kendisi yeni başkandı. Ona 'Tecrübelerimle, bilgi ağımla size destek olabilirim. Fenerbahçe'de görev almak için hazırım.' demiştim. İmza atmak için hazırdım. Sonra bir sonuç çıkmadı. Bu konuda ciddi bir hazırlık göremedim. Şimdi ise sadece onlara şans dileyebilirim." yorumunu yaptı.

Emre Belözoğlu'na sitem

Eski Fenerbahçeli futbolcu Serhat Akın'ın bu senenin başlarında "Yarın çok geç, bugün Daum. Daum'la şampiyon oluruz." şeklindeki çağrısını da duyduğunu anlatan Daum, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kim bilir belki şampiyon olurduk. Fenerbahçe'de birçok futbolcuyla iyi diyaloglarım var. Ancak Emre Belözoğlu hariç. Onun benim hakkımda böyle iyi şeyler söylemesini, övmesini bekleyemezsiniz. Fakat beni tanıyan, Daum'la çalışmanın kıymetini bilen futbolcuları ayrı tutuyorum. Bir de beni çok seven Fenerbahçe taraftarları var tabii. Daum gelirse neler yapacağını onlar daha iyi biliyorlardı. Ama bu bizim, yani taraftarların, medyanın isteğiyle olacak şey değildi. Buna başkan karar verecekti."

"Aziz Yıldırım efsane başkan"

Fenerbahçe'de 2009-2010 sezonundan sonra ayrılık yaşadığında o dönemki başkan Aziz Yıldırım'la arasında kırgınlık yaşanmadığını dile getiren Daum, "Aziz Yıldırım'a büyük saygım var. Onunla gerçek bir arkadaşlığımız vardı. Verdiği karara da saygı duydum. Yıldırım, her zaman şampiyonluğu başarı olarak görür, ikincilik onun için başarısızlıktır. Buna saygı duyuyorum. Çünkü çok hırslıydı. Zaman zaman tartışırdık ama Aziz Yıldırım efsane başkan." değerlendirmesinde bulundu.

Türk futbolunda iz bırakan yabancı teknik adamlar arasında yer aldığının hatırlatılması üzerine 68 yaşındaki Alman çalıştırıcı, şöyle konuştu: "Öncelikle bu konuda adı ilk zikredilecek yabancı teknik direktör Jupp Derwall'dir. Türk futbolunda gerçek profesyonel altyapıyı oluşturan, bugünkü modern yapının temellerini atan kişi Derwall. Sonra Sepp Piontek'i ve Feldkamp'ı anmalıyız. Piontek'in Türk Milli Takımı'nda yaptığı güzel işler unutulmamalı. Daha sonra büyük isimler Carlos Alberto Parreira ve Zico'yu da anımsatmadan geçmeyeyim. Mircea Lucescu, Türkiye Ligi'nde büyük zaferlere imza atmış usta bir hoca."

Beşiktaş'ta görev yaptığı iki dönem boyunca kendini hayır işlerine adayan, lösemili çocuklara maddi ve manevi destekte bulunan Christoph Daum, bu misyonunu Fenerbahçe'de de sürdürmüştü. Lösemili çocuklar için farkındalık oluşturduğu için mutlu olduğunu kaydeden Daum, "Futbolun yanında saha dışında da birçok sosyal faaliyetlerde, hayır işlerinde bulunmaktan ayrı bir haz alıyordum. Lösemili çocuklar için büyük kampanyalar yaptık. Bence futbol antrenörlüğümden daha başarılı ve faydalı işlerdi bunlar." ifadelerini kullandı.

Kalbindeki Türkiye sevgisinin bambaşka olduğunu söyleyen Chirstoph Daum, her zaman Türk insanının kendisine kucak açtığını belirterek, "Benim sadece arkadaşlarım değiller, onlar benim kardeşlerim, kız kardeşlerim. Türkiye benim ikinci vatanım." yorumunu yaptı.

"Kuntz'un bu teklifi kabul edeceğini beklemiyordum"

Daum, A Milli Futbol Takımı'nın başına Alman teknik direktör Stefan Kuntz'un getirilmesine ilişkin de şunları kaydetti: "Kuntz'un bu teklifi kabul edeceğini beklemiyordum. Çünkü Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda çok iyiydi. Ülkesine iki Avrupa şampiyonluğu kazandırdı. Bu başarılarından dolayı Avrupa'nın büyük kulüpleri onun peşindeydi. Tam bu sırada Tokyo görevi çıktı. Almanya Olimpiyat Takımı'nın teknik sorumluluğunu üstlenmişti. O yüzden gelen teklifleri kabul etmedi. Avrupa'da ligler başladıktan sonra da Türkiye'den gelen daveti kabul etti. Beşiktaş'ta forma giydiği için Türk futbolunu ve Türk insanını yakından tanıyor, iyi bir teknik direktör. Stefan yaklaşık 20 yıldır antrenörlük yapıyor, tecrübesi yeterli. Elbette kesin başarılı olacağının garantisini veremem ama milli takımı başarıya hazırlayacaktır."

Fraport TAV Antalyaspor'da futbol sorumluluğu görevine getirilen Nuri Şahin'in de Alman ekolünden geldiğini hatırlatan Daum, "Bazıları Kuntz'un deneyim eksikliğini sorguluyor. Bunu Kuntz için söylerseniz Nuri Şahin için yorumunuz ne olur? Nuri Şahin mükemmel bir futbolcu. Uzun dönem Borussia Dortmund'da forma giydi, daha sonra Avrupa'nın dev kulüplerinde oynadı. Futbolcuyken çok büyük tecrübeleri oldu. Şimdi umut ediyorum teknik direktörlükte de başarılı olacaktır. Futbolun nasıl oynanacağını bilen zeki biri. Antalyaspor'da güzel işler çıkaracağından eminim." şeklinde görüş belirtti.

Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!


 
 
Galatasaray forma satışında 1 milyonu aştı... 1.2 milyona yürüyor. Toplam ürün satışı 5 milyonu geçti. 'Uzak' hedef 7 milyon. Fenerbahçe sadece 550 bin forma sattı. Toplam ürün satışında uzak hedef 3 milyon. Ezeli rakibin çok gerisinde kalındı. Osimhen tek başına 300 bin forma sattırırken, Fenerbahçe'nin tüm oyuncularının toplam sattırdığı forma 250 binde kaldı. En çok sattıran Asensio 70 bin forma sattırabildi.

09.05.2026 12:35:00
Haber Merkezi
 Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!
 Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!

Galatasaray, Fenerbahçe'yi her anlamda geride bırakmaya devam ediyor. Bu akşam Antalyaspor'u yenerse 26. şampiyonluğa ulaşacak sarı-kırmızılılar ezeli rakibi ile farkı 7 şampiyonluğa kadar çıkaracak.
Galatasaray ekonomik anlamda da sarı-lacivertlileri gerire bırakırken belki de tarih boyunca rastlanmayacak bir 'forma satış rakamı' ortaya çıktı.







Şampiyonluk gelince rakamlar uçar

Henüz 26. şampiyonluğunu resmen ilan etmeden 1 milyon forma satışı rakamını aşan sarı-kırmızılıların 1 Haziran'da sezon "mali" anlamda tamamlanana kadar tahmini olarak 1 milyon 150 bin ila 1 milyon 200 bin arasında forma satacağı hesaplanıyor. Tüm ürünlerin satışında 5 milyon duvarının aşıldığı 5.5 milyona doğru gidildiği ortamda 7 milyon ise yönetim tarafından konulan "uzak" hedef.







100 milyon Euro gelir

1 milyon barajını aştığı için kasasına forma satışından girecek rakam 50 milyon Euro'yu bulan sarı-kırmızılılar eğer beklendiği gibi 1.2 milyon barajını da devirirse toplam gelir 60 milyon Euro'yu da aşacak. GS Store gelirlerinin tamamı (kalemden, Il Solo Gala kutularına, bileklikten, çoraba vb...) 7 milyon toplamını geçerse bahsedilen rakam 100 milyon Euro civarını buluyor.







Fenerbahçe geride kaldı

Forma satışında Fenerbahçe ise 550 binde kaldı. Son yapılan kampanya bile satışları hareketlendirmeye yetmedi. Hedef söz verilen 700 bin rakamına ulaşmak ve prim almak. Ancak kulüp bu rakamın çok uzağında. Tahmini beklenti 1 Haziran'a kadar 600 bine ulaşmak.
Ayrıca Fenerium'ların toplam satışı da 3 milyon barajının altında. 600 bin forma satışı ve 3 milyon toplam satış rakamı yakalanırsa gelir Galatasaray'ın yarısı 50 milyon Euro'yu bulabilir.







Asensio ve Talisca da olmasa...

Bu rakamlarla ilgili dikkat çekici bir rakam ise Osimhen formalarının satışı... Nijeryalı yıldız tek başına 300 bin forma sattırırken, Fenerbahçeli futbolcuların tamamının (en fazla forma sattıranlar Asensio ve Talisca olmak üzere) 250 bini bulan toplamında fazla. Sarı-lacivertlilerde en fazla formayı 70 bin ile Asensio sattırdı.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı

Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi play-off serisinin 4. maçında rakibini uzatmalarda 94-90 mağlup ederek seriyi 3-1 kazandı ve Dörtlü Final’e yükseldi

09.05.2026 11:29:00
AA
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı
Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi play-off serisinin 4. maçında rakibini uzatmalarda 94-90 mağlup ederek seriyi 3-1 kazandı ve Dörtlü Final'e yükseldi.

Zalgirio Arena'da oynanan play-off serisi dördüncü maçına iyi başlayan sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 25-20 önde kapatırken devre sonunda soyunma odasına 47-42 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan ve skorda öne geçen Zalgiris, son periyoda 62-61 üstün girdi.

Karşılaşmanın son anları büyük heyecana sahne olurken normal süre 80-80 eşitlikle sona erdi ve müsabaka uzatmaya gitti.

Uzatma bölümüne iyi başlayan ve 90-83 öne geçen Fenerbahçe Beko, maçı da 94-90 kazandı.

Fenerbahçe Beko, bu sonuçla seriyi 3-1 kazanarak 8. kez Dörtlü Final biletini aldı.

Organizasyonun son şampiyonu sarı-lacivertli ekip, Dörtlü Final'de Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile finale yükselme mücadelesi verecek.

Panathinaikos'un sahası Telekom Center'ın ev sahipliği yapacağı Dörtlü Final müsabakaları, 22-24 Mayıs'ta oynanacak.

Yusuf Yazıcı'nın çapraz bağları 3'üncü kez koptu

Futbol hayatını Yunanistan'ın Olympiakos takımında sürdüren milli futbolcu Yusuf Yazıcı'dan kötü haber geldi

09.05.2026 11:27:00
Haber Merkezi
Yusuf Yazıcı'nın çapraz bağları 3'üncü kez koptu
Yusuf Yazıcı'nın çapraz bağları 3'üncü kez koptu
Futbol hayatını Yunanistan'ın Olympiakos takımında sürdüren milli futbolcu Yusuf Yazıcı'dan kötü haber geldi. Tecrübeli futbolcunun çapraz bağlarının koptuğu öğrenildi.

29 yaşındaki futbolcunun çapraz bağları 3'üncü kez koptu.

Ön çapraz bağlarının koptuğu açıklanan Yusuf Yazıcı'nın sahalardan en az 6 ay uzak kalması bekleniyor.

29 yaşındaki oyuncu, 2024 ve 2019 yıllarında da aynı sakatlığı yaşamıştı.

Olympiakos'ta forma giyen Yazıcı bu sezon çıktığı 21 maçta 2 gol 2 asist kaydetti.

TFF'den milli futbolcu Yusuf Yazıcı'ya geçmiş olsun mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), diz sakatlığı yaşayan milli futbolcu Yusuf Yazıcı için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Federasyonun internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Yunanistan'ın Olympiakos Kulübünde forma giyen A Milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı'ya yaşadığı diz sakatlığı nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kendisinin en kısa sürede sahalara dönmesini temenni ediyoruz." denildi.

Göztepe'nin umudu Trabzonspor

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, gelecek sezon UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmesi için kalan 2 maçını kazanıp, Trabzonspor'un da Türkiye Kupası'nı alması gerekiyor

09.05.2026 11:23:00
AA
Göztepe'nin umudu Trabzonspor
Göztepe'nin umudu Trabzonspor
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, gelecek sezon UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmesi için kalan 2 maçını kazanıp, Trabzonspor'un da Türkiye Kupası'nı alması gerekiyor.

Süper Lig'de bu sezon 32 karşılaşmada 13 galibiyet, 13 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan İzmir temsilcisi, topladığı 52 puanla ligde 5. sırada bulunuyor.

Avrupa kupalarına katılma hedefiyle sezona iyi bir başlangıç yapan Göztepe, özellikle sezonun ilk yarısında topladığı puanlarla bu ümidini sürdürdü.

Sezonun ilk yarısında 9 galibiyet 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 32 puan toplama başarısı gösteren sarı-kırmızılılar, ligin ikinci yarısında ise aynı performansı ortaya koyamadı.

İkinci yarıda oynadığı 15 karşılaşmada, 4 galibiyet 3 mağlubiyet ve 8 beraberlik alan İzmir temsilcisi 20 puan toplayabildi.

Avrupa kupaları ihtimali için sezonu ilk 5'de bitirmeyi amaçlayan Göztepe, son 2 haftadaki maçlarına odaklandı. Bu hafta sahasında Gaziantep FK'yi konuk edecek İzmir temsilcisi, son haftada ise Samsunspor deplasmanında 3 puan arayacak.

Sarı-kırmızılı ekip, ligi 5. sırada bitirmesi durumunda Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale kalan Trabzonspor'un finale kalıp kupayı kazanmasını bekleyecek.

Göztepe, Trabzonspor'un kupayı kazanması durumunda UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanıp 1970-1971 sezonundan sonra tekrar Avrupa kupalarına gidecek.

Brezilyalılar Göztepe'yi sırtlıyor

Sarı-kırmızılı ekipte bu sezon Brezilyalı Juan 11 golle ilk sırada yer alırken, bir diğer Brezilyalı Janderson'da 6 golle takımına katkı sağladı.

Defans oyuncusu Arda Okun Kurtulan'ın 4 gol, Efkan Bekiroğlu, Dennis ve Bokele'nin 3'er golle skor katkısı sağladığı Göztepe'de Miroshi 2, Taha Altıkardeş, Jeferson ve Antunes ile takımdan ayrılan Sabra, Emerson ve Rhaldney de birer gol atma başarısı gösterdi.

Ara transfer döneminde Beşiktaş'a giden Olaitan ise sarı-kırmızılı formayla 2 gol kaydetti.

En az gol yiyen 2. Takım

Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov'un yönetimindeki Göztepe, bu sezon Galatasaray'ın ardından en az gol yiyen 2. takım konumunda yer alıyor.

İzmir temsilcisi, kalesinde gördüğü 28 gole karşılık rakip filelere 40 gol atma başarısı gösterdi.

Fatih Terim: Büyük takımlar şampiyonluğa doymaz!


 
Galatasaray'ın efsanevi teknik direktörü Fatih Terim, "Büyük takımlar ne kadar şampiyon olursa olsunlar tatmin olmazlar, yenisini isterler. Bunu herkes bilecek. Büyük takım böyle olunuyor" dedi.

09.05.2026 11:09:00 / Güncelleme: 09.05.2026 11:14:02
AA
 Fatih Terim: Büyük takımlar şampiyonluğa doymaz!
 Fatih Terim: Büyük takımlar şampiyonluğa doymaz!

Galatasaray'ın efsanevi teknik direktörü Fatih Terim, kalbinin sarı-kırmızılı takımla birlikte olduğunu ve şampiyon olmaları halinde Hesap.com Antalyaspor maçından sonra Başkan Dursun Özbek ile meslektaşı Okan Buruk'u arayacağını söyledi.

İngiltere Championship play-off yarı final ilk ayağında Hull City-Milwall maçını izleyen deneyimli teknik adam, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.
Terim, Galatasaray'ın ligde bugün Antalyaspor'u yenmesi halinde üst üste 4. şampiyonluğunu kazanacak olmasıyla ilgili, "Açıkçası kalbim onlarla beraber, Galatasaray'la beraber. Çok az kaldı. Yine her zamanki gibi Sayın Dursun Özbek'i ve sevgili meslektaşım Okan Buruk'u da arayacağım. Okan, çok önemli bir 3 sene yaşadı. 4. seneyi yaşamak ve yaşatmak üzere. Önemli işler yaptı. Dursun Başkan ve yönetim de hakeza. Dolayısıyla çok az kaldı. Kalbim onlarla beraber" diye konuştu.

Rekorlar kırılmak için var!

Deneyimli teknik adam, 1996-2000 arasında kendi dönemindeki üst üste 4 şampiyonluk rekorunun tekrarlanma ihtimaliyle ilgili, "Rekorlar kırılmak için vardır. Devrimler de kararlılıkla ve devamlılıkla olur. Büyük takımlar da ne kadar şampiyon olursa olsunlar tatmin olmazlar, yenisini isterler. Bunu herkes bilecek. Büyük takım böyle olunuyor" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Okan Buruk'un başarısına da değinen Terim, "Daha önce öğrencim olan Okan, şimdi Okan Hoca olarak 4. şampiyonluğunu almak üzere. Kendisini çok başarılı buluyorum ve canı gönülden tebrik ediyorum. Her zaman aradım, nasipse yine maçtan sonra onları arayacağım. İnşallah bu işi bugün bitirecekler. Çünkü Galatasaray'ın bayrağı hep yukarıda olmalıdır, hep yükseklerde olmalıdır. Bunu da herkes böyle bilmelidir" şeklinde görüş belirtti.

Ali Koç'un işaretini bekliyorlar

Fenerbahçe’de seçim kulisleri cıvıl cıvıl... Aziz Yıldırım’ın 13-14 bin oyluk gücüne karşı, ne eski yönetimi ne de mevcut statükoyu isteyen 5 bin kişilik 'münferit' grubun harekete geçtiği iddiası camiada heyecan yarattı

09.05.2026 11:06:00
Haber Merkezi
Ali Koç'un işaretini bekliyorlar
Ali Koç'un işaretini bekliyorlar
Fenerbahçe'de seçim kulisleri cıvıl cıvıl... Aziz Yıldırım'ın 13-14 bin oyluk gücüne karşı, ne eski yönetimi ne de mevcut statükoyu isteyen 5 bin kişilik 'münferit' grubun harekete geçtiği iddiası camiada heyecan yarattı.

Kulislerden sızan bilgilere göre; Mehmet Ali Aydınlar'ın çekilmesiyle boşluğa düşen bu kitle, gözünü Ali Koç'un işaretine çevirdi. Masada ise iki kritik isim var; Hamdi Akın ve Ali Koç'un vizyonunu sürdürebilecek Sertaç Komşuoğlu. İşte Camiadan sızanlar...







Fenerbahçe'de kongre üyeleri arasında Hakan Safi'yi "istemeyen" Aziz Yıldırım'ı ise "hiç istemeyen" ciddi bir çoğunluğun olduğu tahmin ediliyor. Bu çoğunluk ilk etapta Mehmet Ali Aydınlar'ın etrafında birleşmişti.

Ancak Aydınlar çekilince boşluğa düştüler. Ali Koç'un adaylığını/işaretini bekliyorlar. Koç ise şu anda ne adaylık düşünüyor. Ne de aday göstermeyi doğru buluyor. Kendilerine bir isim vermeyen aslında "münferit" gibi duran bu grup ise başkan adayı bulmak için gaza bastı.







KOMŞUOĞLU BİR SÜRPRİZ YAPABİLİR

Kulislerde konuşulanlara göre ilk etapta aday olarak Aziz Yıldırım'ın en büyük muhalifi, Saracoğlu'nu yenilemek için plan ve proje hazırlayan ayrıca camianın Ali Koç'un devamı olarak görebileceği Hamdi Akın'ın yanında soluğu aldılar. Akın bu oluşumun liderlerine ne olumlu ne de olumsuz cevap vermedi.

Bu arada Ali Koç'un yönetiminden bazı isimlerin başkanlık için hevesli olduğuna dair haberler de geliyor. Hatta Sertaç Komşuoğlu etrafında bir birleşmeden bile bahsediliyor.







12 BİN OY ALABİLECEKLERİNE İNANIYORLAR

Ali Koç'un ise kendi ekibinden birisinin adaylığını koyması ve kendi vizyonunu devam ettirecek bir projeyle seçime girmesi durumunda destekleyeceği de konuşuluyor.







Fenerbahçe camiasını yakından takip edenlere göre bahsi geçen çoğunluk 4-5 bin oy kapasitesine sahip. Bu çoğunluk eğer Ali Koç'un da desteğini alırlarsa (Ali Koç'un oy potansiyelinin 7-8 bin olduğu iddia ediliyor) 10 bin barajını aşarak 13-14 bin oyla seçimi kazanması beklenen Aziz Yıldırım'dan başkanlı koltuğunu alabileceklerine inanıyor.






YENİ BAŞKANI GENÇLER BELİRLEYECEK

Bu denklemde seçimin kaderini bir kez daha son 2-3 seçimde olduğu gibi kulüp üyeliği yeni olan ve sayıları 10 bini aşan "genç kongre üyeleri" belirleyecek. Bu kitle genellikle Ali Koç'un vizyonuna daha yakın olarak kabul ediliyor.







Eğer Hamdi Akın gibi bir "çatı aday" üzerinde uzlaşılamazsa, Komşuoğlu ile Ali Koç'un "emanetçi değil, devamcı" stratejisi ile Yıldırım'a karşı şans aranabilir.

Aziz Yıldırım gelirse Kerem Aktürkoğlu gidecek mi?

Fenerbahçe'nin bu yaz yapacağı seçim öncesinde Aziz Yıldırım'ın bazı sözleri başta maaşını Hakan Safi'nin ödediği Kerem Aktürkoğlu ile beraber pek çok yıldızın da keyfini kaçırdı

09.05.2026 10:58:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım gelirse Kerem Aktürkoğlu gidecek mi?
Aziz Yıldırım gelirse Kerem Aktürkoğlu gidecek mi?
Fenerbahçe'nin bu yaz yapacağı seçim öncesinde Aziz Yıldırım'ın bazı sözleri başta maaşını Hakan Safi'nin ödediği Kerem Aktürkoğlu ile beraber pek çok yıldızın da keyfini kaçırdı.

Sidiki Cherif ve N'Golo Kante'yi zaten isim vererek eleştiren Aziz Yıldırım'ın hedefinde ayrıca, "1. ligde oynayamazlar" dediği Ederson, Çağlar Söyüncü, Archie Brown ve Dorgeles Nene'nin de olduğu iddia edildi.







Her yaza bir seçim koyarak Bulgaristan'a (Bulgaristan'da, Nisan 2021 ile Haziran 2024 arasındaki yaklaşık 3 yıllık süreçte 6 kez genel seçim oldu) rakip olmayı kafasına koyan Fenerbahçe'nin bu yazki seçimi Kerem Aktürkoğlu olmak üzere bazı oyuncuları rahatsız etti.






MAAŞINI HAKAN SAFİ ÖDÜYOR

Sezon başında Benfica'dan getirilen milli oyuncunun maaşını Yıldırım'ın seçimdeki rakibi Hakan Safi ödüyor. Safi seçimi kaybederse Kerem'in maaşını ödemeyi bırakabilir. Daha da önemlisi Aziz Yıldırım, Kerem'le devam etmeyebilir. Çünkü Yıldırım'ın kızı Yaz, katıldığı bir yayında Kerem'in transferine şu sözlerle karşı çıkmıştı:

- Gelmesin, iyi oyuncu değil. Kerem bize yakışmaz. Bize Brezilya, Fransa veya Arjantin'den çok büyük transferler lazım.







1. LİGDE OYNAYAMAZ DEDİĞİ İSİMLER

Sadece Kerem değil, Aziz Yıldırım'ın başkan olma ihtimali yerli oyuncuları olduğu kadar yabancı oyuncuların da keyfini kaçırdı.

- Bu Sidiki Cherif'i kim aldı ya! Yazık ya! 30-35 maliyeti var, yazık!

Kendisi hakkında bir başkan adayının bu ifadeleri kullanması genç Fransız oyuncuyu mutsuz ediyor.







- Kante'ye 70 diyorlar, gelin anlatın. Harcanan para 150 milyon euro!

Fransız dünya yıldızı maliyetinin başkan adayı tarafından gündeme getirilmesinden rahatsız.

- Dün akşam biri 'Bunlar 1. Lig'de bile oynayamaz' dedi. Doğru, vallahi de oynayamazlar. İnsanların umutları bitti.

Yıldırım'ın bahsettiği maç 2-2 biten Rizespor maçıydı. Yıldırım'ın o maçta Ederson'la beraber Çağlar, Brown, Nene, Sidiki ve Kerem'i işaret ettiği iddia edildi.







SİDİKİ VE KANTE'YE NELER OLACAK?

Seçim iklimi sportif başarıyı gölgeleyen bir finansal belirsizliği de beraberinde getiriyor. Özellikle sponsorluklar ve şahsi finansman modelleriyle alınan Kerem gibi oyuncuların, olası bir yönetim değişikliğinde maaş ödeme protokollerinin nasıl işleyeceği şimdiden soru işareti.







Yıldırım'ın 'maliyet' odaklı eleştirileri, sadece Sidiki gibi genç yetenekleri değil, kariyerinin son büyük kontratını yapan dünya yıldızlarını da savunma pozisyonuna itmiş durumda.

Konyaspor ile Fenerbahçe 50. randevuda

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de yarın konuk olacağı Konyaspor ile ligde 50. kez karşı karşıya gelecek.

08.05.2026 11:36:00
İhlas Haber Ajansı
Konyaspor ile Fenerbahçe 50. randevuda
Konyaspor ile Fenerbahçe 50. randevuda
Trendyol Süper Lig'in 33. hafta maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak. Mücadele öncesi sarı-lacivertliler, ligde 32 maçta 20 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 mağlubiyetle aldığı 70 puanla 2. sırada bulunuyor. 






Yeşil-beyazlılar ise 10 galibiyet, 10 beraberlik ve 12 mağlubiyet sonucunda topladığı 37 puanla 9. sırada yer alıyor. Ligde son 2 haftaya lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde giren Kanarya, yarınki mücadeleden galip ayrılması ve sarı-kırmızılıların da puan kaybetmesi halinde şampiyonluk şansını son haftaya taşıyacak.

50. randevu

Konyaspor ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 49 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler 37 defa sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 8 kez kazandı. 4 karşılaşma ise berabere sona erdi. Rekabette Fenerbahçe, rakip filelere 128 gol atarken, Konyaspor 52 golle karşılık verdi.
Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan karşılaşmayı ev sahibi 4-0'lık skorla kazandı.









Son 10 maç
İki ekip arasında 9'u Süper Lig, 1'i kupa olmak üzere oynanan son 10 maçın 6'sında Fenerbahçe, 3'ünde Konyaspor üstünlük sağladı. 1 karşılaşma ise berabere sona erdi. İki ekip son olarak 21 Nisan'da kupada kozlarını paylaştı. Konya'da oynanan mücadelede yeşil-beyazlılar 1-0 galip gelerek tur atladı.

Rekabetteki farklı skorlar
İki takım arasında rekabette en farklı skoru Fenerbahçe 10 Ocak 2024'te 7-1'lik sonuçla elde etti. Sarı-lacivertliler, rakibini üç kez 5-1, iki kez 5-2, bir kez de 5-0 mağlup etti. Yeşil-beyazlılar ise en farklı galibiyetini 27 Mayıs 2005'te 4-2'lik skorla aldı.

Ederson cezalı, Nene ve Skriniar sakat

Galatasaray ile oynanan derbide kırmızı kart gören Ederson, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan aldığı men cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Kasığında fıtık tespit edilen Dorgeles Nene ile hafif sakatlığı bulunan Milan Skriniar da kadroda olmayacak.









5 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de Kerem Aktürkoğlu, Nelson Semedo, Anthony Musaba, Dorgeles Nene, N'Golo Kante sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde ligin son maçı olan Eyüpspor karşısında cezalı duruma düşecek.

Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın Trabzonspor'u konuk edecek.

08.05.2026 11:12:00
AA
Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi
Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın Trabzonspor'u konuk edecek.

Tüpraş Stadı'nda oynanacak mücadele saat 20.00'de başlayacak.

Geçen hafta ligi 4. sırada tamamlaması kesinleşen siyah-beyazlı futbol takımı, oynadığı 32 maçta 17 galibiyet, 8 beraberlik, 7 yenilgi yaşadı ve 59 puan topladı.

Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, bu sezon son kez taraftarı karşısında boy gösterecek. Siyah-beyazlılar, Trabzonspor'u yenerek taraftarına galibiyetle veda etmek istiyor.

Sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşma 3-3 berabere sona ermişti.

Eksikler



Beşiktaş'ta Trabzonspor müsabakasında iki oyuncu forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Kartal Kayra Yılmaz ve Milot Rashica, maçta formasından uzak kalacak.

Salih Uçan ve Agbadou ceza sınırında

Beşiktaş'ta Trabzonspor müsabakası öncesinde iki oyuncu ceza sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlılarda Salih Uçan ve Emmanuel Agbadou, söz konusu karşılaşmada sarı kart görmesi durumunda ligin son haftasında oynanacak Çaykur Rizespor mücadelesinde cezalı olacak.

Beşiktaş, son 5 maçta rakibine yenilmedi



Siyah-beyazlılar, Karadeniz temsilcisiyle ligde ve kupada oynadığı son 5 maçta mağlup olmadı.

Bu süreçte Süper Lig'de 4, Türkiye Kupası'nda ise 1 kez karşılaşan tarafların randevusunda Beşiktaş 3 kez kazanırken, 2 müsabaka da berabere sonuçlandı.

Son beş maçta Trabzonspor'a karşı kaybetmeyen siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda rakip ağları 11 kez havalandırırken, 7 gole ise engel olamadı.

Ligde son iki maçta kalesini korudu

Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son iki müsabaka olan Fatih Karagümrük ve Gaziantep FK maçlarında kalesinde gol görmedi.

Bu sezon ligde 32 maç yapan siyah-beyazlılar, söz konusu müsabakaların 22'sinde topu ağlarında gördü. Beşiktaş, 10 karşılaşmada ise rakip oyuncuların gol sevinci yaşamasına izin vermedi.

Siyah-beyazlı takım, bu sezon 56 gol atarken, 36 golün fileleriyle buluşmasına engel olamadı.

Evinde 5 sezondur son iç saha maçını kazanamıyor

Beşiktaş, 5 sezondur evinde oynadığı son iç saha mücadelesinde galip gelemedi.

Taraftarına son 5 sezonda galibiyetle veda edemeyen siyah-beyazlılar, 2020-2021'de Fatih Karagümrük'e 2-1 yenildi. Sonraki iki (2021-2022, 2022-2023) sezon son iç saha maçını Konyaspor ile oynayan Beşiktaş, rakibiyle sırasıyla 1-1 ve 3-3 berabere kaldı.

2023-2024 sezonunda Hatayspor ile 2-2'lik eşitliği bozamayan siyah-beyazlılar, geçen sezon ise Çaykur Rizespor'a taraftarı önünde 2-1 mağlup oldu.

Beşiktaş, seyircisine galibiyetle veda ettiği son sezonu ise 2019-2020'de Sergen Yalçın ile yaşadı. Siyah-beyazlılar, konuk ettiği Fenerbahçe'yi taraftarı önünde 2-0 yendi.

Süper Lig'de 33. hafta maçları aynı saatte başlayacak

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında tüm maçlar yarın aynı saatte oynanacak

08.05.2026 10:18:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 33. hafta maçları aynı saatte başlayacak
Süper Lig'de 33. hafta maçları aynı saatte başlayacak
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında tüm maçlar yarın aynı saatte oynanacak.

Trendyol Süper Lig'de 33. hafta heyecanı yarın yaşanacak. Lider Galatasaray, sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar maçtan galibiyetle çıkması durumunda diğer maçlara bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek. Ligde ikinci sırada bulunan Fenerbahçe ise Konyaspor'a konuk olacak. Bu hafta Beşiktaş da Trabzonspor'u ağırlayacak.
Trendyol Süper Lig'de 33. haftanın programı şöyle:

Yarın

20.00 Göztepe - Gaziantep FK

20.00 RAMS Başakşehir - Samsunspor

20.00 Konyaspor - Fenerbahçe

20.00 Galatasaray - Antalyaspor

20.00 Eyüpspor - Çaykur Rizespor

20.00 Kocaelispor - Fatih Karagümrük

20.00 Gençlerbirliği - Kasımpaşa

20.00 Corendon Alanyaspor - Kayserispor

20.00 Beşiktaş - Trabzonspor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.