logo
28 EYLÜL 2026

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a cevap geldi: Bizi aşağıya çekmeyin

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kendisini kongreye gitmesi gerektiği konusunda uyaran eski başkan Aziz Yıldırım'a cevap verdi

17.06.2023 17:35:00 / Güncelleme: 17.06.2023 17:47:38
Anadolu Ajansı
 
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a cevap geldi: Bizi aşağıya çekmeyin
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a cevap geldi: Bizi aşağıya çekmeyin

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Kulübünün 2022 yılı olağan mali genel kurul toplantısında açıklamada bulundu.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Kulüp Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ve üyeler katıldı. Üyelerin konuşmalarının ardından kürsüye gelen Ali Koç, maddi açıdan yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen her branşta zirve mücadelesi vermeye çalıştıklarını söyledi.

Herkesin eteklerindeki taşı dökmesi gerektiğini vurgulayan Koç, "Birçok eleştirinin haklılık payı var. 3 Haziran 2018 tarihinden bu yana yaşadığımız olumsuzlukları ve bunlara rağmen gemiyi limana, hedefe yüzdürdüğümüzü her branşta şampiyon olmasak da en tepeyi hedeflediğimizi hatırlatmak istiyorum. O zaman avro 4,53'tü. Şu an ise 25,85. Yıl ortalaması ise 19,50. Bizim gelirimizin neredeyse yüzde 100 lira ,giderimiz ise kur." diye konuştu.

Göreve geldiklerinde spor vergisinin yüzde 15 olduğunu şu an ise 40'a çıktığını aktaran Koç, şöyle devam etti: "Stopajdan ilk senemizde ciddi yararlanmıştık. 2020'de anlamsız şekilde kesildi ve şu an 1 ay evvel tekrar yürürlüğe girdi. Eskiden yüzde 100 alıyorduk, şimdi yüzde 50 alacağız. 'Kalanına Spor Bakanlığı karar verecek' deniyor. Kombine, en önemli bilet kaynaklarından. Yüzde 300 zamlardan bahsediyor bazı arkadaşlar. Yüzde 300 zam yoktur. Diğer kulüpler gibi biz de zam yapmak zorundayız. Göreve geldiğimizde en düşük kombine 312 dolardı, şimdi ise 180 dolar oldu."

Yayıncı kurulundan gelirlerin düştüğünü hatırlatan Koç, şunları aktardı: "Bizim de diğer kulüpler gibi stat isim hakkımız var ama aldığımız para yok. 2014'te 10 yıllık 90 milyon dolara anlaşma yapıldı. Her sene 9 milyon dolar alınması gerekirken o para 72 milyona kırdırıldı. 26'sıyla borç ödendi geri kalanın hepsi o sezon harcandı. Tüm bunlara rağmen avrodan liraya döndüğümüz için 612 milyon avro bugün 386 milyona düşmüştür. Bunu hala taşımamız mümkün değildir."

Konuşması sonunda camianın en büyük rakibinin kendisi olduğunu herkesin anlayacağını vurgulayan Koç, "Sevilla'da taraftara parmak sallamışım. 5-10 saniyelik videolarla, önünü arkasını bilmeden bu yorumları yapmanız beni üzmüştür. Sosyal medyada ne kadar hakaret görürsem göreyim sahadan son futbolcu ayrılana kadar içeri kaçmayan, taraftardan uzak olmayan, sokağa çıkınca taraftarın içinde olan biriyim. İyi haber haber değildir, kötü haber haberdir. Bazı olumsuz şeyler var ama ben size yüzlerce olumlu şey gösterebilirim. Büyük resmin görülmesinde fayda olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ali Koç, kulübün 3 defa son anlarda şampiyonluğu kaybettiğini hatırlatarak, "2006 yılında Denizli maçı kurgulanan lig bugünün dünyasında nerede oynanırsa oynansın o maç bitirilmezdi. Dünyada 6 senede 3 kez son dakika maç kaybetmiş bir takım söyleyin. Ülkesini hedef almış bir terör örgütünün saldırdığı bir kulüp söyleyin dünyada. Otobüsümüzün kurşunlanması, dünya spor tarihinin direkten döndüğü gündür. Dünyada kaç kulüp ölümle burun buruna kalmıştır. Daha büyük ayıp bunun bugüne kadar ortaya çıkarılmamasıdır. Türkiye Futbol Federasyonuna saldıranlar ertesi gün yakalandılar. Kaçınız çıkıp bunun mücadelesini verdiniz. Niye devlet bu kadar rahat çünkü Fenerbahçe camiasından reaksiyon yok." ifadelerini kullandı.

Otobüs kurşunlanmasını kendilerinin değil Türkiye'nin ayıbı olarak değerlendiren Koç, şöyle konuştu: "Yılda stadımıza 15 milyon kira ödüyoruz. Rakiplerimizden birinin kirası 3,3 iken bu başvuruyu yapıp cevap alamadık. 28 şampiyonluk üzerinde geldiğimizden beri çalışıyoruz. 2021'den beri 6 defa mektup, dilekçe yazdık, toplantı talep ettik ama biz sahaya 5 yıldızla çıkınca konuşuluyor. Bu işin olumlu, olumsuz çözüme gitmemesine olan tepkimizdir. Niye futbolun paydaşlarının aylarca yıllarca konuştuğu, unutamadığı, direkt müsabaka sonuçlarını sezon sonunda şampiyonlukları alan kararlar neden Fenerbahçe lehine olmuyor. Bu ne Aziz Yıldırım ne Ali Koç durumu, bunları düşünün. Siz bütün bu saydıklarımı bugünün yönetimine mal ediyorsanız diyecek bir şeyim yok. Fenerbahçe'nin haklarını 'sen koruyacaksın' diye bir şey yok."

Camianın değişim arzusuna kayıtsız kalmadıklarını da anlatan Koç, "Bu sene garip bir sene. Dünya Kupası arası alışmadığımız bir şey. Deprem vesilesiyle 4 hafta ligler durdu. Bu yüzden aday çıkmayacağı bir ortamda genel kurula gitmek önümüzdeki sezonun tüm yapılanmasını risk edecek durum olduğunu 3 yaşında çocuk bile anlar. Sizlerin sorması gereken 'neden biri çıkmıyor' sorusudur. Fenerbahçe kötü gittiğinde mangalda kül bırakmayan, lokantalardan eğlenceli görüntüler veren arkadaşlara söylüyorum çıkartın bir aday. Biz burada cansiparane, ağır başarısızlıkta olsa iyi niyetimizle elimizden geleni yaparken çıkın aday olun. Ne kadar acı biliyor musunuz bu kadar çalışıp bu durumda olmak' Biz içinde bulunduğumuz durumdan keyif mi alıyoruz sanıyorsunuz' İsteyerek mi bu noktaya getiriyoruz'" değerlendirmesinde bulundu.

"Futboldaki başarısızlığın sorumlusu Ali Koç ve yönetim kuruludur"

Ali Koç, futbolda görev yaptıkları sürede yaşadıkları başarısızlıktan dolayı tüm camiadan özür diledi. Eski başkan Aziz Yıldırım'ın açıklamalarına yönelik "Biz hayali düşman yaratmıyoruz" diyen Koç, "Siz benim Fenerbahçe'ye 20 senesini vermiş başkanımızsınız. Böyle kalacaksınız ama sizden başka da Fenerbahçe başkanı olabilir. İstediğimiz gibi gitmedi işler, biz böyle olsun ister miydik' Gelişimize bakın, geldiğimiz duruma bakın. Her şeyi sorgulayabilirsiniz ama niyetimizi sorgulayamazsınız. Fenerbahçe'ye sahip çıkmak, Ali Koç'a sahip çıkmak değildir. Futboldaki başarısızlığın sorumlusu Ali Koç ve yönetim kuruludur. Sizlerden özür diliyorum." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sezon en büyük yatırımı Jorge Jesus'a yaptıklarını belirten Koç, "Futbol aklı diye bir şey var. Sonuçta netice olmayınca her şey söylenir. Bu sene en büyük yatırımımız dünya çapında bir hocaya yaptık. Yıllar önce 2019'da bir Portekiz ziyaretinde bir kulüp başkanından bir hoca tavsiyesinde bulunmasını istemiştim. Bize acil başarı lazım demiştim, o da Jorge Jesus demişti. O zaman mümkün olmamıştı, seneler sonra kısmetmiş geldi. Hatırlıyorum kimse sorgulamadı, herkes alkışladı. Yönetimin yaptığı en iyi iş bu dedi. Artık ders alınmış doğru işler yapılıyor dendi. Sahadaki oyunumuz ise 'işte bu sene' dedirtti. Kimse hocayı sorgulamadı." diye konuştu.

Rakiplerinden 17 maç fazla yaptıklarının altını çizen Fenerbahçe Kulübü Başkanı, şöyle devam etti: "Ligde puan ortalamamız 2,22. Son 10 yılın da en iyi puan averajı. Puan averajımızın son 5 sene şampiyonlarının hepsinin ortalamasının üzerinde. Valencia ve Batshuayi 62 gole katkı sağladı, hala golcüsü yok diyorsunuz. Akıl sır ermiyor bu rakamlara. Sanki ayıp ettik Türkiye Kupası'nı kazanmakla. Vizyonumuz tabi ki Türkiye kupası değil ama almasa mıydık başkaları küçümseyecek diye' Biz 10 senedir Türkiye Kupası alamamışız. Almasa mıydık, sanki ayıp etmişiz. Futbolcuların emeğine haksızlıktır bunu küçümsemek. Ana hedef tabii ki bu değil ama bunun da sanki hiçbir kıymeti yokmuş gibi konuşulması hiç doğru değil."

Genç futbolcuları Arda Güler'in gidip gitmeyeceğine ilişkin durumunun belli olmadığını ifade eden Koç, seneye olağan genel kurul olduğunu hatırlatarak, şunları aktardı: "Aday olacak kim varsa mümkün olan en kısa zamanda ağustos, eylül bilemediniz ekim, lütfen ortaya çıkın. 200 oyu alın, resmiyete kavuşsun. Bizim dönem bitene kadar istediğiniz her konuda bilgilerle sonuna kadar sizin hizmetinizde olacağız. Darılma, küsme yok, kim aday çıkarsa haziran ayına kadar o kişiler bu kulübün en önemli paydaşları olacak. Onların en hazır şekilde seçime gireceğini taahhüt ediyoruz. Kimi getirirseniz getirin Fenerbahçe'nin gücü taraftarıdır, kongre üyesidir, ülkeye yayılmış Avrupa'ya yayılmış Fenerbahçe sevdalılarıdır. Sizlere de iş düşmektedir. Tenkit edip destek olmamak dünyanın en kolay şeyi."

Taraftarın hancı olduğunun altını çizen Koç, "Fenerbahçe taraftarına da soruyorum bir taraftar olarak Fenerbahçe'ye yeterince sahip çıkabiliyor muyuz' Ben son yıllarda hiç bizim gençken öğretilen anlatılan kültüre yakın olduğumuzu düşünmüyorum. Sevilla maçında her şey iyi gidiyor niye çakmak atarsın, neye hizmet ediyorsun' Çakmak atıldı diye elendik demiyorum ama etkiledi. Taraftarımız her şeyden önemlidir. Güç sizsiniz. En çok size ihtiyacımız var. Mesajlarınızı saygıyla karşılıyorum. Samimi gerçek hiçbir beklenti olmadan inandığı şekilde bu kulübün daha iyi olması için her öneri eleştiri başımızın tacıdır." şeklinde görüş belirtti.

"Kendi efsane başkanımızla mücadele etmek zorunda kalıyoruz"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, eski başkan Aziz Yıldırım ile mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Yıldırım'ı anlamakta güçlük çektiğini vurgulayan Koç, şunları anlattı: "Kendi efsane başkanımızla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bizleri aşağıya çekmeye çalışmayın Sayın Aziz Yıldırım. Sizi anlamakta güçlük çekiyorum çünkü bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor. Ben size saygıda, sevgide kusur edeceğimi sanmazdım. Saygıda yine etmem. Ben sizi böyle tanımıyordum, çok değişmişsiniz. Kulübe hizmetleriniz için sizden Allah razı olsun, çok uğraştınız ama son 5-6 sene işin şirazesi kaydı. Bize hep öğretmediniz mi, muhaliflere kızmadınız mı, 'bir şey söyleyecekseniz kürsüde söyleyin' demediniz mi' 'Mertçe burada konuşun' demediniz mi' Bu sadece size mi geçerli değil' Siz niye buraya gelmiyorsunuz, bize yol göstermiyorsunuz. Siz bizim neden elimizden tutmuyorsunuz' Niye Nihat Özdemir gibilere ses çıkartmıyorsunuz' Haksız yere 1 sene hapse atıldınız, bu adama bir şey demeyi bırakın kapısına gidip başkanlık teklif ettiniz. 'Yapıp yapmadım' demeyin geçen sefer olduğu gibi. 'Genel kurula geleceğim' dediniz, gelemediniz. Gelmediniz demiyorum gelemediniz."

Yıldırım'ın kendisi gibi düşünmeyenleri "hain" olarak ilan ettiğini aktaran Koç, şöyle konuştu: "Siz, sizin gibi düşünmeyenleri hainlikle suçladınız. 'Bu kürsüde konuşulsun' deyip kendiniz gelmediniz. Dün bize haber geldi eski bir yöneticiniz bize yakın birine sizin geleceğinizi söyledi. Niye gelmediniz, size ihtiyacımız var. Çok kez size mektup yazdım. Mektupları açmadan geri yolladınız, telefon mesajlarına dönmediniz. Biz, size saygısızlık mı yaptık' Arkadaşlarınız bana pantolon hareketimi gösteriyor. Ben bunu her gün yapıyorum. Benim pantolonlarım böyle, benim aklımdan geçmedi böyle bir şey. Söz konusu bile olamaz. Ona takılmışlar. Bu kadar mı seviyemiz düştü ya. Küçümsüyorsunuz sayın başkan."

Aziz Yıldırım döneminde bir yöneticinin finansal usulsüzlük yaptığı iddiasında bulunan Koç, sözlerini şöyle tamamladı: "Yöneticiler kulübe kasa kolaylığı yapar, kulüp yöneticilere değil. Sayın başkan isim vermeyeceğim ama eminim size bu konu sorulur, siz de diğer yöneticilerini zan altında kalmasın diye isim verirsiniz. Dönemin parasıyla 2 tane 2 milyonluk çek görmüştük, çalışana yazılmış çek. O zamanın rakamlarıyla kur 3,5-4. Dibine indik hiç keşfetmek istemeyeceğimiz bir şey keşfettik. Güya bu iki çek bazı futbolcularımızın ödemelerini içeren çeklermiş ve bir yönetici bu çekleri nakte çevirmiş. Futbolculara da ileri tarihli şahsi çeklerini vermiş. Futbolculara sorunca onlar dedi ki 'FFP kuralları ve kulüp menfaatleri için' dediler, 'biz o yüzden yaptık' dediler. Fenerbahçe sizin için bu kadar önemliyse niye müsaade ettiniz' Hadi haberiniz yoktu sonra neden bir şey yapmadınız. Bir firma 8,6 milyon vermiş kulübe. 106 gün sonra 9,6 milyon geri almış. Yıllık faize vurunca dolar üzerinden yüzde 40'a geliyor. Aradım sahibini. 'Bu ne' dedim. Teknoloji firması mı tefeci mi anlamadım' 'Biz üniversite kuracağız dediler verdik, futbolculara verildiğini duyunca geri aldık' dedi. Biz sportif başarısız olabiliriz futbolda ne deseniz hakkınız var ama bu kulübün mali çıkarlarını koruma, sahip olma, en iyileri yapma konusunda lütfen bir şey söylemeyin. Düşün yakamızdan." AA

Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı

CONCACAF Uluslar Ligi'nde oynanan Antigua & Barbuda-Anguilla maçında oyuna sonradan dahil olan Aedan Scipio, ayaklarına kadar uzanan saçlarını çeken iki rakibine kırmızı kart aldırdı

28.09.2026 10:22:00
İhlas Haber Ajansı
 
Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı
Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı
CONCACAF Uluslar Ligi'nde oynanan Antigua & Barbuda-Anguilla maçında oyuna sonradan dahil olan Aedan Scipio, ayaklarına kadar uzanan saçlarını çeken iki rakibine kırmızı kart aldırdı.



CONCACAF Uluslar Ligi'nde Antigua & Barbuda ile Anguilla takımların karşı karşıya geldi. Antigua & Barbuda, mücadeleyi 5-0'lık skorla kazandı. Ancak söz konusu müsabakada skordan çok yaşanan kırmızı kart pozisyonları dikkat çekti. Mücadelenin 69. dakikasında oyuna dahil olan Aedan Scipio ayaklarına kadar uzanan saçları sayesine rakiplerine 2 kırmızı kart aldırdı.



Scipio'nun saçını çelen Keon Greene 72. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakırken, 90+3. dakikada da Shalon Knight yine aynı sebepten dolayı kırmızı kartla cezalandırıldı.

Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!

Fenerbahçe, FIFA’nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı

26.09.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe, FIFA'nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı. İlk duyurulduğunda ayrıntıları bilinmeyen kararın, kulübün 2024-2025 sezonunda kadrosuna kattığı Youssef En-Nesyri'nin bonservis ödemesine ilişkin bir dosyadan kaynaklandığı açıklandı. Fenerbahçe, gerekli ödemenin yapılmasının ardından yasağın kaldırılacağını bildirdi.

FIFA KAYDINDA 3 DÖNEMLİK YASAK

FIFA'nın resmi Registration Bans sisteminde Fenerbahçe adına 3 dönemlik transfer kısıtlaması görüldü. FIFA, kayıt yasağını kulüpler hakkında uygulanabilen ve yeni oyuncuların ulusal veya uluslararası düzeyde tescil edilmesini engelleyen bir yaptırım olarak tanımlıyor.

Ancak FIFA'nın kendi açıklamasına göre böyle bir yasak, kulübün belirli bir yükümlülüğü yerine getirmesi halinde FIFA tarafından kaldırılabiliyor. Dolayısıyla sistemde "3 dönem" yazması, her durumda yasağın üç transfer döneminin tamamında uygulanacağı anlamına gelmiyor.

DOSYANIN ARKASINDAN EN-NESYRİ ÇIKTI

Fenerbahçe'nin bugün yaptığı açıklamaya göre dosyanın kaynağı, Sevilla'dan transfer edilen Youssef En-Nesyri'nin bonservis bedeline ilişkin ödeme.

Kulübün açıklamasına göre, 30 Nisan 2026 tarihinde ödenmesi gereken bonservis taksitinin zamanında ödenmemesi üzerine ilgili kulüp FIFA nezdinde başvuruda bulundu.

Fenerbahçe yönetimi, göreve geldikten sonra geciken taksitin ödendiğini belirtti. Ancak dosyayı FIFA'ya taşıyan kulübün bir sonraki taksitin de ödenmesini talep ettiği, Fenerbahçe'nin ise bu konuda FIFA'nın kararını beklediği aktarıldı.

PAZARTESİ ÖDEME YAPILACAK

Fenerbahçe, FIFA'nın kararında hükmedilen ödemenin 28 Eylül Pazartesi günü, yani ilk mesai gününde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kulüp, ödemenin ardından FIFA nezdindeki bürokratik işlemlerin tamamlanmasıyla 3 dönemlik transfer yasağının kaldırılacağını duyurdu.

Bu nedenle mevcut tablo, Fenerbahçe'nin önündeki üç transfer döneminin otomatik olarak transfer yapamayacağı anlamına gelmiyor. Yaptırımın kaldırılması için FIFA kararında belirtilen mali yükümlülüğün yerine getirilmesi gerekiyor.

"3 DÖNEM" KAYDI NEDEN ÖNEMLİ?

FIFA'nın sistemindeki kayıt, yaptırımın mevcut durumda üç transfer dönemini kapsayacak şekilde tanımlandığını gösteriyor. Ancak FIFA, kayıt yasağının belirli şartların yerine getirilmesiyle kaldırılabileceğini açıkça belirtiyor.

Bu nedenle haberin ilk aşamasında ortaya çıkan "Fenerbahçe 3 dönem transfer yapamayacak" algısı ile kulübün açıkladığı son durum arasında önemli bir fark bulunuyor:

Yasak FIFA sisteminde mevcut; ancak kulüp ödeme yükümlülüğünü yerine getirerek yasağın kaldırılmasını sağlayabilecek.

MALİ TABLO GENEL KURULDA GÜNDEME GELECEK

Fenerbahçe yönetimi ayrıca geçmiş döneme ilişkin mali tablo ve yükümlülüklerin 27 Eylül 2026'daki Olağan Genel Kurul'da kongre üyeleri ve kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Böylece FIFA dosyasının yanı sıra kulübün geçmiş dönem mali yükümlülüklerinin de genel kurul gündeminde ayrıntılı biçimde ele alınması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin ayrıca 30 Haziran 2026 tarihli KAP bildiriminde UEFA'nın finansal sürdürülebilirlik kriterleri kapsamında futbol takımı maliyetlerinin ilgili gelirlerin yüzde 70'lik sınırına karşılık yüzde 84 seviyesinde gerçekleştiğini ve bu nedenle 7 milyon avroluk UEFA finansal disiplin cezası uygulandığını açıkladığı görülüyor. Bu dosya FIFA'daki transfer yasağından ayrı bir UEFA finansal yaptırımıdır.

SONUÇ: YASAK VAR, ANCAK KALICI DEĞİL

FIFA kayıtlarında Fenerbahçe için 3 dönemlik transfer yasağı bulunuyor. Ancak kulübün açıklamasına göre yaptırımın nedeni En-Nesyri transferine ilişkin mali yükümlülük ve ödeme 28 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

Ödemenin ardından FIFA'daki bürokratik sürecin tamamlanmasıyla yasağın kaldırılması bekleniyor. Dolayısıyla mevcut durumda Fenerbahçe açısından kritik nokta, üç transfer döneminin tamamında transfer yasağı uygulanması değil, FIFA kararında belirtilen ödemenin yapılarak yaptırımın sistemden kaldırılması.

Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi

A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki mücadelesi kötü başladı

26.09.2026 00:53:00 / Güncelleme: 26.09.2026 00:58:24
Haber Merkezi
 
Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi
Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi
A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki mücadelesi kötü başladı. Türkiye, ilk maçında Fransa'ya 1-0 mağlup olurken, grubun diğer karşılaşmasında İtalya da sahasında Belçika'ya 2-0 yenildi.

Bu sonuçla birlikte Türkiye ve İtalya ilk maçlarını puansız tamamladı. Fransa ile Belçika ise 3'er puan aldı.

Türkiye, 28 Eylül Pazartesi günü İtalya'yı konuk edecek. İki takım açısından da karşılaşma kritik hale gelirken, kaybeden tarafın gruptaki işi daha da zorlaşacak. UEFA'nın resmi fikstüründe de Türkiye-İtalya karşılaşması 28 Eylül olarak yer alıyor.

GRUPTA SON DURUM

Belçika – 3 puan
Fransa – 3 puan
Türkiye – 0 puan
İtalya – 0 puan

Türkiye'nin Fransa karşısındaki 1-0'lık yenilgisinin ardından şimdi gözler İtalya maçına çevrildi. İtalya da Belçika'ya 2-0 kaybederek Türkiye karşısına puansız çıkacak.

Pazartesi günü oynanacak mücadele, iki takım için de "ya tamam ya devam" niteliğinde erken bir kritik sınav olacak.

Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

26.09.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

Fenerbahçe Tarfin: Forrest 4, Horton-Tucker 13, Shields 12, Key 11, Sertaç Şanlı 5, Baldwin 12, Melli 4, Silva 3, Clyburn 8, Sargiunas 6



1. Periyot: 23-17

Devre: 39-38

3. Periyot: 59-55


Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu

25.09.2026 22:51:00
İhlas Haber Ajansı
 
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, 90 kilo final müsabakasında İspanyol Enmanuel Reyes Pla ile karşı karşıya geldi. Ringde sergilediği üstün performansla rakibine şans tanımayan milli sporcu, maçı kazanarak Avrupa şampiyonu unvanını elde etti ve ay-yıldızlı bayrağı zirveye taşıdı.

Daha önce Kick Boks branşında da Avrupa şampiyonluğu bulunan genç boksörün kariyerinde ayrıca U22 ve U23 yaş kategorilerinde kazanılmış Avrupa şampiyonlukları da yer alıyor. Emrah Yaşar, aldığı bu zaferle başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti

25.09.2026 22:49:00
İhlas Haber Ajansı
 
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda ringe çıkan milli boksör Busenaz Sürmeneli, 70 kilo final müsabakasında İngiliz Chantelle Reid ile karşı karşıya geldi. Müsabaka boyunca rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen milli sporcu, karşılaşmadan 5-0'lık net bir skorla galip ayrılarak şampiyonluğa uzandı.

Kariyerindeki ikinci Avrupa şampiyonluğunu kazanan Busenaz Sürmeneli, bu başarıyla birlikte organizasyondaki toplam madalya sayısını 4'e çıkardı. Milli boksörün Avrupa Şampiyonası kariyerinde 2 altın ve 2 bronz madalyası bulunuyor.

Büşra Işıldar gümüş madalya kazandı

Milli boksör Büşra Işıldar, ise 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. 75 kilo finalinde İrlandalı sporcu Aoife O'Rourke ile karşılaşan 24 yaşındaki sporcu, mücadeleden mağlup ayrılarak Avrupa ikincisi oldu. Gençler kategorisinde Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Büşra Işıldar'ın, büyükler kategorisinde Dünya Şampiyonası'nda gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda ise bronz madalyası var.

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası organizasyonu, yarın İstanbul'da düzenlenecek

 

25.09.2026 10:40:00
Anadolu Ajansı
 
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenecek kupa, 57 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak. Organizasyonda, 8 başpehlivan ve 84 pehlivan mücadele edecek. Saat 08.00'deki kura çekimiyle başlayacak organizasyon, saat 17.00'de yapılması planlanan başpehlivanlık final maçıyla sona erecek.

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı vatandaşlar yerinde ücretsiz şekilde izleyebilecek.

Organizasyona katılacak başpehlivanlar şöyle:

Erkan Taş, Feyzullah Aktürk, Seçkin Duman, Mustafa Taş, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Sinan Yıldız, Yusuf İslam Taş. 

11 günde 4 milli maç

Ay-Yıldızlılar tarihinde ilk kez UEFA Uluslar Ligi A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin ilk sınavı 25 Eylül'de Fransa karşısında. Grupta Fransa, İtalya ve Belçika bulunuyor

21.09.2026 22:20:00
Haber Merkezi
 
11 günde 4 milli maç
11 günde 4 milli maç
Ay-Yıldızlılar tarihinde ilk kez UEFA Uluslar Ligi A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin ilk sınavı 25 Eylül'de Fransa karşısında. Grupta Fransa, İtalya ve Belçika bulunuyor.

A Milli Futbol Takımı için yeni milli mesai başlıyor. Türkiye, 2026-27 UEFA Uluslar Ligi A Ligi 1. Grup'taki ilk maçında Fransa'yı ağırlayacak. Karşılaşma 25 Eylül Cuma günü saat 21.45'te Kocaeli Stadyumu'nda oynanacak.

TÜRKİYE İLK KEZ A LİGİ'NDE

Ay-Yıldızlı ekip, UEFA Uluslar Ligi tarihinde ilk kez A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin grubunda Avrupa futbolunun önemli ekiplerinden Fransa, İtalya ve Belçika yer alıyor.

Türkiye'nin bulunduğu A Ligi 1. Grup'ta şu anda tüm takımlar 0 puanda. Dolayısıyla Fransa karşılaşması, grubun ilk puan mücadelesi olacak.

İLK İKİ MAÇ TÜRKİYE'DE

Milli Takım, gruptaki ilk iki karşılaşmasını kendi sahasında oynayacak:

25 Eylül Cuma

Türkiye – Fransa
21.45 | Kocaeli Stadyumu

28 Eylül Pazartesi

Türkiye – İtalya
21.45 | Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu

Ardından milliler peş peşe iki deplasmana çıkacak. 2 Ekim'de Belçika, 5 Ekim'de ise İtalya ile deplasmanda karşılaşacak.

SON İKİ MAÇ KASIMDA

Türkiye'nin grup aşamasındaki son iki maçı ise kasım ayında oynanacak. Ay-Yıldızlılar 12 Kasım'da Belçika'yı İzmir'de, 15 Kasım'da ise Fransa'yı deplasmanda karşılayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.