logo
09 AĞUSTOS 2026

Ali Koç'tan kongre çağrılarına cevap

Kalamış'ta bulunan Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen yüksek divan kurulu toplantısında üyelere seslenen Koç, "Biz yönetim kurulu olarak görevimizin başındayız ve mücadelemize devam edeceğiz. Fenerbahçe'miz, her olumsuz gelişmeden sonra, her krizde kongre tartışmalarına sürüklenecek, sosyal medyada oluşturulan algılarla başkan değiştirecek, tribünden tezahüratlarla yönetim değiştirecek bir kurum değildir, hiçbir zaman da olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

26.04.2025 16:16:00
Anadolu Ajansı
 
Ali Koç'tan kongre çağrılarına cevap
Ali Koç'tan kongre çağrılarına cevap

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, olağanüstü kongre kararı almayacaklarını açıkladı.

Kalamış'ta bulunan Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen yüksek divan kurulu toplantısında üyelere seslenen Koç, "Biz yönetim kurulu olarak görevimizin başındayız ve mücadelemize devam edeceğiz. Fenerbahçe'miz, her olumsuz gelişmeden sonra, her krizde kongre tartışmalarına sürüklenecek, sosyal medyada oluşturulan algılarla başkan değiştirecek, tribünden tezahüratlarla yönetim değiştirecek bir kurum değildir, hiçbir zaman da olmamalıdır." ifadelerini kullandı.



Bırakıp gitmenin kolay yol olduğunu aktaran Koç, şöyle devam etti:

"Eğer biz bu kapıyı açarsak, başka kulüplerde gördüğümüz, 'Allah'a şükür bizde bunlar yaşanmıyor.' dediğimiz şeyler bizde de yaşanmaya başlayacaktır. Bizim içimiz acımıyor mu' Bu kadar mücadele, bu kadar uğraş, bu kadar savaş, olmayan şeyler üzerinden iftiralar hakaretler... En kolay şey 'Yeter artık.' deyip gitmek. Aziz başkan da çok sağlam durdu. Ama biz bu kapıyı açarsak kudretli Fenerbahçe yönetimini artık unutun. Yapılacak işlerimiz var, tamamlanacak yolumuz var. Yüzmüşüz ucuna gelmişiz. 'Güven oyu' diyen desin, biz yönetimle görevimize devam edeceğiz."



Alınan başarısız sonuçların kendilerini de tıpkı taraftarlar gibi üzdüğünü aktaran Koç, şunları kaydetti:

"Hepinizin hayal kırıklıklarını çok iyi biliyoruz. Biz de aynı duyguları yaşıyoruz. Umutla başladığımız sezonda izahı son derece zor yaşadığımız beraberlikle geldiğimiz nokta bizi çok dezavantajlı bir duruma düşürdü. Rakamlarla, tablolarla sizi ikna etmeye çalışmayacağım. Siz gönül koydunuz, ben de gönülden konuşacağım. Kulübümüzün geleceği açısından sabredeni bize güvenenlere özellikle teşekkür etmek istiyorum. Geçen sene renkli, çetin, yeri geldi mi gergin bir kongre yaşadık ama bir kez daha Fenerbahçe demokrasisi ne kadar değerli olduğunu herkese gösterdik. Bu kongrede camiamız bizleri bir dönem daha göreve getirdi. Camianın uzun suredir beklediği şampiyonluk özlemini gidermek için daha programlı, geçmişten tecrübelerle çalışmalarımızı kongre öncesinde başlattık. Seçilelim bakarız demedik. Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı teknik direktörlerinden olan, dünyanın taktirini kazanmış Mourinho'yu istedik, kim kazanırsa kazansın gelecekti. Bu camia tarafından büyük coşku, sevinçle, umutla ve motivasyonla karşılandı. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada yankı uyandıran Fenerbahçe'nin konuşulmasına sebep veren bir transfer oldu. Onunla hedefimiz ki bu hedef hala geçerlidir, sadece bugünü değil geleceği de planlamak ve teknik açıdan istikrar sağlamaktı."



Fenerbahçe tarihinin finansal açıdan en yüksek bütçeli takımını kurduklarını anlatan Koç, şöyle konuştu:

"Ben bugüne kadar ne yaşarsak yaşayalım hiç kimseyi mazeret göstermedim. 'Başarısızlık varsa, hayal kırıklığı varsa bunun sorumlusu başkandır.' dedim. Bu sorumluluğu, yükü bu eleştirileri yeri geldi mi hakaret ve iftiraların altında ezilmedim kimseyi de mazeret olarak kullanmadım. Bu böyle devam edecektir ama şunu da söyleyebilirim. Futbol yapılanması açısından bence ben ve arkadaşlarım her zaman taktir sizlerindir ama elimizden gelenin elimizdeki maddi güçle yapabileceklerimizin en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Futbol sadece plan ve yatırımlarla değil, mücadele, adalet, bazen de şansla yazılan bir hikayedir. Bazen futbolda akıl mantığın algılayamayacağı şeyler oluyor. Devre arası geldiğinde bence Fenerbahçe tarihinin en başarılı transfer dönemlerinden birini yaşadık. Zaten güçlü olan yapımızı daha güçlü zemine oturttuk. Doğru yolda olduğumuzun bir göstergesiydi. Yeri geldi hepimizi çıldırtacak seviyede futbol kalitesi oldu ama o maçları da kazandık. İkincilik hiçbirimizi kesmiyor tabi ama yıllardır hep yarışın içindeyiz. Sadece rakiplerle değil kronik hasta sistemle başladığımız mücadeleye de devam ettik."



Fenerbahçe'nin hakkını yiyen sistemle mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Koç, "Yıllarca değiştirilemeyen o yapı çatırdamaya başladı. Kolay kolay yerlerinden edilmeyecek isimler Türk futbolundan dönmemek üzere silinmişlerdir. Bu mücadelemiz inanın hem çok zor oldu hem de bize çok pahalıya mal oldu. Biz federasyonla görüş ayrılığı, çatışma içindeyken siyasi biri elimizden tutup TFF ile aramızı yapmadı. Yıllar sonra ilk kez bir derbiye yabancı hakem atandıysa, yılın ikinci yarısına yabancı var hakemleri kullanıldıysa bu sadece yabancı hakem kararı değil, sistemin mecbur kaldığı geri adımdır. Yabancı hakem devam etmemesi, kanaatimizce son derece hatalı ve yanlış bir karardı. Bu konuya karşı gelenler Galatasaray-Fenerbahçe maçından sonra federasyonun ne kadar doğru bir karar aldığını konuşmuştur. Önemli bir milattı. Federasyonun bu karardan dönmesini anlayamadık, son derece hatalı bulduk. Böyle bir ortamda bununla devam etmemek kafamızda büyük bir soru işareti bıraktı. Bu sezonki gelişmeleri adil futbol için milat olarak görüyoruz. Türk futbolunun daha şeffaf olması için mücadeleye devam edeceğiz. Bu gelecek için yapılan bir mücadeledir. Uğruna bedel ödediğimiz uzun ve zorlu bir yoldur. Bu yolda yaptıklarımızı daha kararlı yapmaya devam edeceğiz. Bu mücadele sonuçta meyvelerini verdi, evet veriyor ama bizim anladığımız, arzu ettiğimiz uğruna mücadele verdiğimiz adil rekabet iklimine daha yolumuz var." değerlendirmesinde bulundu.



"Kulübümüze çağ atlatacak projeleri yarım bırakacak lükste değiliz"

Ali Koç, kulübe çağ atlatacak projeleri yarım bırakacak lükste olmadıklarını ifade etti.

Görev başında şu ana dek büyük fedakarlıkları yaptıklarını vurgulayan Koç, "Geldiğimiz nokta itibarıyla kulübümüze çağ atlatacak projeleri yarım bırakacak lükste değiliz. Buraya getirene kadar canımız çıktı. Erol Bey'in bahsettiği borç seviyesine gelene kadar bir kuruş hisse satmadık. Gemiyi yüzdürdük, büyük fedakarlıklar yaptık. Bir dahaki buluşmamızda, inşallah Maltepe Tesisleri'ndeki buluşmada söyleyeceğiz, inşallah Fenerbahçe kimseye muhtaç kalmayacaktır." şeklinde görüş belirtti.

[87]

Ali Koç, inançlarının sürdüğünü dile getirerek, şunları aktardı:

"Üzüldük, üzdük, yıprandık, hayal kırıklığı yaşattık ama inancımızdan hiçbir şey kaybetmedik. Sizler de 2 sene sonra, burada anlatılanlar hayata geçince 'İyi ki bu adamlar baskıyla kaçmadılar.' diyeceksiniz. Sosyal medyadaki gençlere sesleniyorum. Çok dinamik günler yaşıyoruz. Bazen takip etmekte sıkıntı yaşıyoruz. Gençler özellikle sosyal medyadaki gençler, Fenerbahçe için birilerine destek vermek tabii ki hakkınızdır, destek vermek istediğiniz kişileri iyi tartın, ona göre kararınızı verin. 2 tane hedefimiz vardı, sportif başarı ve finansal bağımsızlık. Bugün Yüksek Divan Kurulunu geçiştirmek için projeleri tanıttığımızı düşünmüş olabilirsiniz. Bugüne kadar yalan söylemedim. Belki bir nebze yapsaydım daha farklı olabilirdi ama ilkesel duruşumuzdan taviz vermedik. Sportif başarı konusunda futbol dışında tartışılacak bir şey yok. Bunu tekrarlamayacağım. Futbolda ise tabloyu değiştirmek için her şeyi yaptık ama henüz hedefe ulaşamadık. Bu seneki futbol tasarruflarımız ve yatırımımızla ilgili yanlışımız varsa söyleyin. Bence Fenerbahçe tarihi açısından da çok cesurca davranılan bir seneydi. Biz aldatmadık. Futbolda neyin ne olacağı belli olmaz. Mücadelemize devam edeceğiz. Finansal bağımsızlık hedefimize ulaştık. 7 senedeki en büyük mahcubiyetimiz futbolda oldu. Ama unutmayın ki bu sıkıntılı dönemleri biz ilk kez yaşıyoruz, diğer kulüpler uzun uzun yaşadılar."

Finansal bağımsızlığın en zor mücadeleleri olduğunun altını çizen Koç, "Bu en büyük hedefimiz olan finansal bağımsızlık, en sessiz ve en zor mücadelemizdi. Kulübümüzün geleceğini güvence altına alan bu konuda önemli bir eşiğe geldik. İnşallah yaz aylarından itibaren Fenerbahçe kendi ayakları üzerinde duracak. Eylül ayındaki mali genel kurulda Bankalar Birliği anlaşmasından çıktığımızı duyurmak istiyoruz. 3 milyar 628 milyon lira Bankalar Birliği anlaşmasının ardından ödeme yapmışız. Bağıran arkadaşlar hiç merak ediyor mu, bu kulüp nasıl tarihin en büyük yatırımlarını yapıyor' Buradan çıkmak zorundayız. 3 milyar 628 milyon liranın sadece 140 milyon lirası ana paraya gitti. Faizler yüzde 9.5'tu, değişken faizler yüzde 50'ye kadar çıktı. Biz bu işten çıkıyoruz, bu da Fenerbahçe camiasının büyük bir zaferidir." diye konuştu.

Ekonomik bağımsızlık sayesinde stat projesine geçebildiklerini anlatan Fenerbahçe Kulübü Başkanı, "Bu kulübün geleceğini ipotekten kurtarma kararlılığının göstergesidir. Bundan sonra da kimse Bankalar Birliği falan konuşmayacak duruma gelmiştir. Bu sayede yeni stat projesini düşünme durumuna gelindi. Bugünkü göstermelik bir proje değildir. Kendi kendini ödeyecek bir projedir bu. Fenerbahçe, kendi emeğiyle, teriyle, parasıyla, sahibi olmadığı, devletin sahip olduğu stadı yapan ilk kulüptür. Aziz başkanın buna cesaret ettiği dönemde de Türkiye'nin ekonomisi kötüydü. Önümüzdeki sezon sonunda buna başlayacağız. Gerekirse bir sonraki sezonun ilk yarısını başka statta oynayacağız. Hamdi Akın '4 ay' diyor, ben '6 ay' diyorum. Her halükarda böyle bir stada sahip olmak için bu fedakarlığı yapmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Voleybol için 4-5 bin kişilik salon yapacaklarını da belirten Koç, "Bu akşam maçımız var. Samandıra'ya gittim. Yönetim olarak yapacağımız tek şey takımın başını dik tutmak. Kadroyu biz yapmıyoruz. Futbolcularımızı destekliyoruz. Hoca konusunda herkes bir şey söyleyebilir, biz istikrardan yanayız. 2 senelik kontratı da bu yüzden yaptık. Fenerbahçe'nin en büyük rakibi Fenerbahçe'dir. Bunu unutuyoruz. Bu realite ne yazık ki her geçen gün kuvvetlenerek ileriye gidiyor. Mesela hisse satışı. Bütün kulüpler hisse sattı. Bizden önceki yönetimler de sattı. Bir de hisseyi ben almışım diyorlar. Ben böyle gizli saklı bir işi, 60 bin üyesi olan, 35 milyon taraftarı olan Fenerbahçe'den gizli saklı yapıp yatağa rahat mı gireceğim' Trump'ın borsaları alt üst ettiği bir dönemde bu satışı yapmak oldukça önemliydi. Bu hisse satışını futbolcu maaşını ödemek için yapmadık, kulübün geleceği için yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine de değinen Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her kulüp Cumhurbaşkanımıza gider, Ali Koç gidince olay olur. Arazi işlerimiz var, vergi işlerimiz var, vakıflarla işimiz var, milli emlak ile işimiz var, banka yapılandırmamız var, biz sonuna kadar dayanırız. Ben de bu kadar dayanıklı olduğumu bilmiyordum. Aziz başkana da son dönemde çirkin saldırılar yapılmıştı. Bizi kim yönetiyorsa sonuna kadar destek vermek lazım. Ders alacağımız konular varsa alırız. Katılmıyorsak da 'Katılmıyoruz' deriz. Lütfen kenetlenelim. Kim bilir önümüzdeki haftalarda neler olacağını. Ben Jose Mourinho'ya ilk geldiğinde 'Burası her yere benzemez. Hatta hiçbir yere benzemez. Bu sene ne olur bilmiyorum, seneye şampiyon olacağımıza hiç şüphem yok. Bu sene de şampiyon olursak arka arkaya şampiyonluklar gelir.' dedim. Biz kendimize güvenmesek, korksak bugün toplantıyı basına kapalı yapardık. Cumhurbaşkanımız sağ olsun bizi kabul etti. Toplantıda Bakanımız Murat Kurum da vardı. Projelerimizi konuştuk. Birisi salonun yanındaki arazi, diğeri kolej, üçüncüsü de Maltepe'deki arazinin yanına 60 dönümlük bir yer lazım çünkü gölet lazım. Doğal suyla sahalarımızı ıslatacağımız bir yer lazım, bunları konuştuk. Stat projemizi ilk kez size sunduk. Sayın bakanla projenin üzerinden detaylı şekilde geçmediğimiz için Cumhurbaşkanımıza sunmadık. Birçok gece sabahın nasıl olacağını düşünerek uyuduk, maaşı nasıl ödeyeceğimizi düşünerek yattık. Bir yükümlülüğü yerine getiremeyecek şekilde gece yatmak, kimseye nasip olmasın. En azından finansal bağımsızlık konusunda çok mutluyum. Sayın Cumhurbaşkanımıza projelerimizi dinlediği, bizi kabul ettiği ve destek verdiği için teşekkür ediyorum. İnşallah mutabık kaldığımız noktalar en kısa zamanda hayata geçecektir. Hem tesis yapmalıyız hem de başarılı olmalıyız. Genel kurul çağrısı oldu, mutabık değiliz. 6 hafta var, 1+8 puan var, neyin ne olacağı belli olmaz. Her halükarda görevimizin başındayız. Bir sonraki buluşmamızda bambaşka bir havada, bambaşka bir ortamda bir araya geleceğiz. Sizin yaşadığınız üzüntüyü, hayal kırıklıklarını biz de yaşıyoruz. Futbol açısından yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Bu buhran dönemi de bir yerde bitecektir. İnşallah 6 hafta içinde biter. Bittiği zaman da iş başka yere gidecektir." 

Samsunspor'da 8 oyuncu gitti, 7 oyuncu geldi

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'da bu transfer döneminde 8 oyuncuyla yollar ayrıldı, 7 yeni transfer takviyesi yapıldı.

08.08.2026 13:18:00 / Güncelleme: 08.08.2026 13:20:42
İhlas Haber Ajansı
 
Samsunspor'da 8 oyuncu gitti, 7 oyuncu geldi
Samsunspor'da 8 oyuncu gitti, 7 oyuncu geldi
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'da bu transfer döneminde 8 oyuncuyla yollar ayrıldı, 7 yeni transfer takviyesi yapıldı.

Samsunspor, Süper Lig'e çıktığı ve Avrupa'ya gitme başarısı gösterdiği kadronun iskeletini oluşturan birçok oyuncuyla bu sezon yollarını ayırdı. Özellikle stoperin vazgeçilmez ikilisi Lubo Satka ve Rick van Drongelen ile birlikte orta sahanın bel kemiği Olivier Ntcham, kaptan Zeki Yavru, orta sahanın dinamosu Carlo Holse ve Fenerbahçe'den kiralanan kaleci İrfan Can Eğribayat'ın takımdan ayrılması kadronun eksilmesine neden oldu. Karadeniz temsilcisi, bu ayrılıklardan Drongelen ve Holse'nin satışından ise kulüp satış rekorları kırarak hatırı sayılır bir gelir elde etti.



Giden oyuncuların yerine ise yerli futbolcular veya potansiyeli yüksek yabancı oyunculara transfer edildi. Drongelen yerine Polonyalı sol stoper Ivan Drapinski (22), Satka yerine İtalyan sağ stoper Gabriele Guarino (22), Holse yerine Malili Antoine Sekongo (22), Ntcham'ın yerine İskoç Elliot Watt (26) transfer edildi. Ayrıca Türk pasaportlu gurbetçilerden Bilal Beyazıt (27), Samed Onur (24) ve Fatih Kaya (27) da kadroya dahil edildi.



Gelen ve giden transferlerin yanı sıra kiralıktan dönen oyuncular da kadroya katıldı. İsveçli kanat forvet Richie Omorowa, Arnavut kanat oyuncusu Arbnor Muja, kaleci Taha Tosun ve sağ bek Mustafa Haluk Tan da geçen sezon kiralık olarak forma giydikleri takımlardan ayrılarak Samsunspor kadrosuna katıldı.

Öte yandan hali hazırda kadroda bulunan oyunculardan Toni Borevkovic, Ali Badre Diabate, Cherif Ndiaye, Marius Mouandilmadji, Arbnor Muja, Richi Omorowa gibi oyuncuların durumunun ise gelen trasnfer teklifleri ve yeni transferin durumuna göre netleşeceği öğrenildi.

Alanyaspor'dan orta sahaya çifte takviye

Corendon Alanyaspor, 2026-2027 sezonu öncesi kadro yapılanmasını sürdürüyor

08.08.2026 13:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Alanyaspor'dan orta sahaya çifte takviye
Alanyaspor'dan orta sahaya çifte takviye
Corendon Alanyaspor, 2026-2027 sezonu öncesi kadro yapılanmasını sürdürüyor. Turuncu-yeşilli ekip, Kayserispor'dan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Baran Ali Gezek ile 4 yıllık, Giresunspor'dan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Şahin Dik ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Corendon Alanyaspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında genç oyuncu transferlerine devam ediyor. Akdeniz ekibi, Kayserispor forması giyen 20 yaşındaki Baran Ali Gezek'i 4 yıllığına, Giresunspor'dan Şahin Dik'i ise 5 yıllığına kadrosuna kattı. Alanyaspor Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde iki futbolcu için imza töreni düzenlendi.Geçtiğimiz sezon Eyüpspor'da kiralık olarak forma giyen Baran Ali Gezek, 19 resmi karşılaşmada görev aldı. Giresunspor formasıyla geçen sezon 27 resmi karşılaşmada görev alan 22 yaşındaki Şahin Dik ise attığı 11 golle takımına katkı sağladı.

Hasan Çavuşoğlu: "İkisine de inanıyorum ve güveniyorum"



İmza töreninde konuşan Corendon Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, genç oyunculara yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. Çavuşoğlu, "Gördüğünüz gibi bugün 2 tane transferimiz var. Genç oyuncular. Bir tanesi sağımda Baran Ali Gezek, Kayserispor'dan. Baran Ali'yi zaten tanıyorsunuz. Bir tanesi de solumda Şahin. O da Giresunspor'da. O da gerçekten iyi bir futbolcu. Kendisini de takip ettiğimiz bir futbolcu" dedi.

Gençlere önem verdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Gençlere yatırım yapıyoruz. Genç oyuncuları Alanyaspor bünyesinden yetiştirip başka takımlara da gönderme imkanımız oluyor her zaman. Baran Ali de milli takıma gitti. U21 Milli Takımı'nda da oynuyor. Baran Ali 20 yaşında, Süper Lig'de 52 maçı var. İnşallah Şahin de aynı şeye ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.
İki futbolcunun da Alanyaspor'u tercih etmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Baran Ali'yi bildiğim kadarıyla çok isteyen kulüpler de var ama Alanyaspor'a gelmek istedi. Kendisine de teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Şahin'e de teşekkür ediyorum. İnşallah burada ikisi de çıkış yapacaklar. İlk 11'de yer bulacaklar. İkisine de inanıyorum ve güveniyorum. Ailemize hoş geldin diyorum" diye konuştu.

Baran Ali Gezek: "Elimden gelen her şeyi yapacağım"

Alanyaspor'a transfer olduğu için mutlu olduğunu belirten Baran Ali Gezek, "Alanyaspor gibi bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Alanyaspor'un faydaları için elimden gelen her şeyi yapacağım. İnşallah sakatlıksız, kazasız belasız hedeflerimize ulaşacağımız bir sene olur. Transferde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Şahin Dik: "Hayalim olan Süper Lig'e geldim"

Alanyaspor'a transferinin kendisi için önemli bir adım olduğunu ifade eden Şahin Dik ise, "Öncelikle Alanyaspor'a geldiğim için çok mutluyum. Bu kulüp için elimden gelenin daha fazlasını yapacağım her zaman. Alttan yukarı bütün liglerde oynadım. Sonunda hayalim olan Süper Lig'e geldim. Transferimde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Baran Ali Gezek 4 yıllık, Şahin Dik ise 5 yıllık sözleşmeye imza atarak resmen Corendon Alanyasporlu oldu.

Benfica, Pavlidis için daha çok istiyor



 
 
Benfica Teknik Direktörü Marco Silva, adı Fenerbahçe'yle de anılan Pavlidis hakkında açıklamalarda bulundu. Sözlerinin arka planında ise "daha çok para verin" vardı!
 

08.08.2026 12:10:00 / Güncelleme: 08.08.2026 12:13:22
Haber Merkezi
 
Benfica, Pavlidis için daha çok istiyor
Benfica, Pavlidis için daha çok istiyor

Portekiz ekibi Benfica'nın hocası Marco Silva, "Pavlidis son derece profesyonel bir ruha sahip. Bulunduğu kulübe büyük saygı duyuyor. Burada olmaktan gerçekten memnun. Transfer dönemi açık olduğunda söylentiler ve gelişmeler hem oyuncuların hem de kulüplerin aklını meşgul edebilir. Biz ne istediğimizi biliyoruz. İstikrarlı kalmalı ve bu istikrarı hem oyuncularımıza hem de taraftarlarımıza yansıtmalıyız. Pavlidis büyük bir profesyonel. Kulüp için çok önemli bir oyuncu. Bulunduğu yerde olmaktan mutluluk duyan biri olarak hareket ediyor" dedi.

70 milyon Euro istiyorlar

Silva'nın bu sözlerinin arka planında, "Oyuncumuza daha yüksek teklifler yapın" ayrıntısı bulunuyordu. Sorun şu ki; Benfica'nın 70 milyon Euro gibi gerçek dışı bir beklentisi var. Fenerbahçe'nin listesinde Yunan forvet de bulunuyordu. Ancak 70 milyon Euro gibi bir para ödemeyi akıllarının ucundan bile geçirmiyorlar.

26 yaşındaki topçu geçen yıl Portekiz Süper Ligi'nde oynadığı 33 maçta 22 gol, 4 asist üretmişti. 
 

Transfer yasağı kalktı, 15 futbolcuyu kadrosuna kattı


 
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Metro Holding Kayserispor, transfer yasağının kalkmasının ardından 15 futbolcuyla anlaşıldığını duyurdu.

08.08.2026 05:47:00
HABER MERKEZİ/AA
 
Transfer yasağı kalktı, 15 futbolcuyu kadrosuna kattı
Transfer yasağı kalktı, 15 futbolcuyu kadrosuna kattı

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Metro Holding Kayserispor, transfer yasağının kalkmasının ardından 15 futbolcuyla anlaşıldığını duyurdu.

Sarı-kırmızılı ekipten yapılan açıklamaya göre, Gökhan Değirmenci, Mert Göckan (Duisburg - Almanya), Cemal Tabidze (Dinamo Mahaçkale-Rusya), Denis Ravzan Radu, Cenk Şen, Benhur Keser, Taulant Seferi, Sinan Kurt (Amed Sportif), Mamadi Camara (Reading FC), Marco Dulca (FC Petrolul Ploiești-Romanya), Mehmet Murat Uçar, Malik Hayvalı, Florent Hasani, Fethi Özer ve Daniel Moreno (Amed Sportif) ile anlaşma sağlandı.

Kulüp, 7 Ağustos'ta akşam saatlerinde transfer yasağının kaldırıldığını bildirmişti.

Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı

Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı

08.08.2026 00:29:00
İhlas Haber Ajansı
 
Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı
Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı
Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.

Erzurumspor FK, 2026-2027 sezonu kadro planlaması kapsamında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Mavi-beyazlı ekip, 24 yaşındaki İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.

Erzurumspor FK'dan yapılan açıklamada, "Kulübümüz, son olarak Başakşehir forması giyen profesyonel futbolcu Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına varmıştır. Festy Oseiwe Ebosele'nin Erzurum'a gelişinin ardından gerçekleştirilecek sağlık kontrolleri sonrasında kendisiyle resmî sözleşme imzalanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Kariyerinde daha önce Derby County, Udinese, Watford ve Başakşehir formaları giyen Ebosele, İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı'nda da görev yapıyor.

Geçtiğimiz sezon Başakşehir formasıyla lig ve kupa olmak üzere 20 maçta kadroya giren Ebosele, 11 karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı. İrlandalı futbolcu, sezonu 1 golle tamamlarken 3 sarı ve 2 kırmızı kart gördü.

Kayserispor'a müjde

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, transfer yasağına esas teşkil eden dosyalara ilişkin sürecin tamamladığını söyleyerek, "Kulübümüz transfer yasağı resmen kalkmıştır" dedi

07.08.2026 19:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Kayserispor'a müjde
Kayserispor'a müjde
Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, transfer yasağına esas teşkil eden dosyalara ilişkin sürecin tamamladığını söyleyerek, "Kulübümüz transfer yasağı resmen kalkmıştır" dedi.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'nın transfer yasağının kalkmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:



"Kulübümüz hakkında FIFA tarafından geçmiş dönem borçlarına ilişkin uygulanan geçici transfer yasağına konu olan tüm yükümlülükler kulübümüzce yerine getirilmiştir. Söz konusu transfer yasağına esas teşkil eden FIFA nezdindeki tüm dosyalara ilişkin süreçler tamamlanmış olup, kulübümüzün transfer yasağı resmen kaldırılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Altay Bayındır, Celta Vigo'da

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, milli kaleci Altay Bayındır'ın İspanya La Liga temsilcisi Celta Vigo'ya satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandığını resmen açıkladı

07.08.2026 13:00:00
Haber Merkezi
 
Altay Bayındır, Celta Vigo'da
Altay Bayındır, Celta Vigo'da
İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, milli kaleci Altay Bayındır'ın İspanya La Liga temsilcisi Celta Vigo'ya satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandığını resmen açıkladı.

Kulüpten yapılan resmi açıklamada, 28 yaşındaki eldivenin 2026/27 sezonu sonuna kadar kiralık olarak İspanyol ekibinin formasını giyeceği belirtildi.

İngiliz devi Manchester United, transferi sosyal medya hesaplarından "Altay'a yeni macerasında başarılar dileriz" ifadeleriyle duyurdu. Transferi resmileştiren Celta Vigo ise sosyal medya üzerinden Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı fenomen Bilal Göregen'in yer aldığı yaratıcı bir tanıtım videosu paylaştı. İspanyol ekibi paylaşımında, "Vigo'dan selamlar, Türk kardeşlerim" mesajına yer vererek milli file bekçisine "Hoş geldin" dedi.

Yapılan anlaşmaya göre Altay Bayındır, sezon sonuna kadar kiralık olarak İspanya'da forma giyecek. Sözleşmede yer alan satın alma opsiyon bedeli ise 4 milyon Euro olarak belirlendi.

Bu bedel, milli kalecinin sahaya çıkacağı maç sayısına bağlı olarak yukarı yönlü değişiklik gösterebilecek. Diğer yandan, 2023 yılında Fenerbahçe'den Manchester United'a transfer olan Altay'ın sözleşmesindeki madde gereği, Celta Vigo'nun satın alma opsiyonunu kullanması durumunda sarı-lacivertli kulüp bu bedel üzerinden yüzde 20 pay, yani 800 bin Euro elde edecek.

Teknik direktör Claudio Giraldez yönetimindeki Celta Vigo, geçtiğimiz sezonu La Liga'da 6. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanmıştı. Düzenli oynayabileceği bir takıma gitmek isteyen tecrübeli kalecinin, İspanyol ekibinin İtalya'daki sezon öncesi hazırlık kampına doğrudan katılacağı; Sassuolo ve Napoli ile oynanacak hazırlık maçlarında kadroda yer alacağı bildirildi.

Beşiktaş Çekya'dan avantajlı dönüyor

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında Çekya'nın Hradec Kralove takımına konuk olan Beşiktaş, rakibini 1-0 yenerek rövanş öncesinde avantaj sağladı

07.08.2026 10:31:00
AA
 
Beşiktaş Çekya'dan avantajlı dönüyor
Beşiktaş Çekya'dan avantajlı dönüyor
UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında Çekya'nın Hradec Kralove takımına konuk olan Beşiktaş, rakibini 1-0 yenerek rövanş öncesinde avantaj sağladı.

İlk yarısı golsüz tamamlanan mücadelenin ikinci yarısında 10 kişi kalan siyah-beyazlılar, Semih Kılıçsoy'un 80. dakikada attığı golle galibiyete uzanarak turun kapısını araladı.

Beşiktaş, bu maçla birlikte bu sezon oynadığı üçüncü resmi maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı.

Avrupa'da 100. Galibiyet



Çekya ekibi Hradec Kralove'yi deplasmanda 1-0 yenen Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetine imza attı.

Avrupa arenasında oynadığı 261. maçında dalya yapan siyah-beyazlılar, geride kalan müsabakaların 50'sinde rakipleriyle yenişemezken, 111 karşılaşmada ise sahadan mağlup ayrıldı.

Beşiktaş, galibiyetin yanı sıra Avrupa'daki 352. golünü kaydetmiş oldu.

Outtara kırmızı kart gördü

Beşiktaş'ta ilk kez bir maçta 11'de kendine yer bulan yeni transfer Kassoum Ouattara, takımını 10 kişi bıraktı.

Müsabakanın 65. dakikasında yaptığı faulün ardından sarı kart gören siyah-beyazlı oyuncu, 71. dakikada Umar'a yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano, takımı 10 kişi kaldıktan sonra İlhan Fakılı'yı çıkarıp Rıdvan Yılmaz'ı oyuna dahil etti.

Semih Kılıçsoy galibiyeti getirdi

Çekya ekibi karşısında 10 kişi kaldıktan sonra forveti çiftleyen Beşiktaş'ta galibiyeti getiren gol, Semih Kılıçsoy'dan geldi.

Geçen sezonu İtalya'nın Cagliari takımında tamamlayan, bu sezon başında da siyah-beyazlı takıma geri dönen Semih Kılıçsoy, uzun bir sürenin ardından Beşiktaş formasıyla gol sevinci yaşadı.

Öte yandan Beşiktaş'ın Güney Koreli golcüsü Oh, bu sezonki üçüncü maçında da rakip fileleri havalandırmayı başaramadı.

Italiano, yine yerinde durmadı



Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano, Hradec Kralove mücadelesinde de kulübede en az öğrencileri kadar efor sarf etti.

Midtjylland maçlarında saha kenarındaki enerjisiyle dikkati çeken İtalyan teknik adam, karşılaşma boyunca kendisine ayrılan bölümün tamamını kullanarak oyuncularını sık sık uyardı.

Emirhan Topçu'dan kritik müdahale

Beşiktaş'ta savunma oyuncusu Emirhan Topçu, 44. dakikada kritik bir müdahalede bulunarak golü engelledi.

Hradec Kralove atağında ceza sahası içinde Horak'ın şutunda kaleci Nübel'in bakışları arasında kaleye giden topu Emirhan Topçu son anda çizgi üzerinden çıkardı ve mutlak golü önledi.

Emirhan, karşılaşma boyunca da rakip karşısında müdahaleleriyle ön plana çıktı.

Üçüncü maçında da gol yemedi

Beşiktaş, bu sezon oynadığı üçüncü resmi maçını da gol yemeden tamamladı.

Midtjylland ile oynanan UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu maçlarında kalesini gole kapatan siyah-beyazlılar, 1-0 ve 2-0'lık galibiyetlerle sona eren karşılaşmaların ardından bir üst tura yükseldi.

Hradec Kralove karşısında kalesinde ciddi tehlikeler yaşayan Beşiktaş, ilk yarıda Emirhan Topçu'nun kritik müdahalesi ve kaleci Nübel'in önemli kurtarışlarıyla rakibinin gol sevincine izin vermedi.

Nübel geçit vermedi

Beşiktaş'ın bu sezon kadrosuna kattığı Alman kaleci Alexander Nübel, yaptığı kurtarışlarla galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra hücumda daha etkili olmaya başlayan ve pozisyonlar yakalayan Çekya ekibi, Nübel'i geçemedi.

Hradec Kralove ataklarında kaleyi bulan topları kurtararak meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasına izin vermeyen Alman eldiven, son dakikalarda kalesinde devleşti.

Beşiktaşlı taraftarlar da maçın sona ermesinin ardından Nübel'i tribünlere çağırarak alkışladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi

06.08.2026 17:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada "Öncelikle vurgulamak gerekir ki; belediye bütçesinden profesyonel spor kulüplerine bu şekilde maddi destek sağlanması yasal olarak mümkün değildir. Bu nedenle kampanya kapsamında alınan formaların belediye bütçesinden karşılandığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır.

Başkanımız Ahmet Metin Genç'in yaptığı, yıllardır uyguladığı bir dayanışma modelidir. Başkanımız, Trabzonspor sevdalısı iş insanlarına, dostlarına ve hatırının geçtiği hemşehrilerimize ulaşarak Trabzonspor'a destek olmalarını rica etmekte, forma, kombine ve loca satın alarak kulübe katkı sunmalarına vesile olmaktadır. Bu uygulama ilk kez yapılan bir çalışma da değildir. Başkanımız her yıl benzer destek kampanyaları düzenlemektedir ve nasıl bir yöntem izlendiğini de defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır. Buna rağmen her kampanya sonrasında aynı soruların yeniden gündeme getirilmesi ve kamuoyunda farklı bir algı oluşturulmaya çalışılması üzüntü vericidir' denildi.

Açıklamada, Trabzonspor'un şehrin en büyük markası, en önemli ortak değeri ve dünyaya açılan yüzü olduğu belirtilerek "Trabzonspor'un başarısı yalnızca sahadaki sonuçlardan ibaret değildir. Kulübümüz; şehrimizin tanıtımına, ekonomisine, turizmine ve marka değerine önemli katkılar sunmaktadır. Bu nedenle Trabzonspor'a sahip çıkmak, bu şehrin her ferdinin ortak sorumluluğudur.

Ahmet Metin Genç de, bu şehrin bir evladı ve belediye başkanı olarak Trabzonspor'a destek verilmesine öncülük etmeyi görev kabul etmektedir. Başkanımızın şimdiye kadar tüm kampanyalarda yaptığı şey, şehrimizin ortak değerine gönüllü destek vermek isteyen ve ekonomik imkanı olan hemşehrilerimizle Trabzonspor'umuzu buluşturmaktır.

Özetle, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, Trabzonspor için dayanışmaya öncülük etmekte ve her çağrısı teşekkürü fazlasıyla hak eden binlerce hemşehrimizden olumlu karşılık bulmaktadır. Bu vesileyle Başkanımız Ahmet Metin Genç'in başlattığı kampanyaya destek veren tüm iş insanlarımıza, esnafımıza ve hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyor, Trabzonspor'umuza destek olmak isteyen herkesi bu dayanışmaya katkı sunmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe tur kapısını araladı

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı 2-0 yendi

05.08.2026 23:17:00
AA
 
Fenerbahçe tur kapısını araladı
Fenerbahçe tur kapısını araladı
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı 2-0 yendi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe'nin Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı konuk ettiği mücadelenin ilk yarısı, sarı-lacivertlilerin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

10. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Asensio'nun pasında topla buluşan Kerem, ceza sahası içinde pasını Talisca'ya aktardı. Bu oyuncunun sol çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.



45. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sağ taraftan kazanılan köşe atışında Asensio'nun ceza sahası dışına yerden pasında Greenwood topla buluştu. Bu futbolcunun yakın direğe sert şutunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0.

Sakatlıklar nedeniyle karşılaşma sık sık dururken ilk yarıyı sarı-lacivertli takım, 2-0 önde bitirdi.

59. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Asensio ve Greenwood, verkaçlarla ceza sahası içine girdi. Greenwood'un önünde kalan topa vuruşunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.



60. dakikada Skriniar'ın savunma arkasına uzun pasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, topu kontrol ettikten sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kerem'in dokunuşunda kaleciden seken top, Talisca'nın önünde kaldı. Brezilyalı oyuncunun boş kaleye şutunda savunmadan seken top tekrar Kerem'e geldi. Yardımcı hakem, Kerem'e gelen son pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdi.

67. dakikada Asensio'nun savunma arkasına pasında topu göğsüyle kontrol eden Talisca'nın uzak direğe sert şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.

68. dakikada sağdan kullanılan köşe atışında Asensio, meşin yuvarlağı penaltı noktasına doğru gönderdi. Skriniar'ın kafa vuruşunun ardından son dokunuşu Talisca yaparken kaleci Khudiakov, gole izin vermedi.

90+1. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Sol kanattan topu taşıyan ve ceza alanına giren Oğuz Aydın, meşin yuvarlağı yerden içeriye çevirdi. Talisca'nın müdahale edemediği top, penaltı noktasının sağındaki İrfan Can Kahveci'nin önünde kaldı. İrfan'ın şutunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak uzaklaştı.

Mücadele, Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.