logo
19 ŞUBAT 2026


"Allah aşkına bizim maçı kabul etme"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, hakem Mete Kalkava'ın sarı-kırmızılıların maçlarında hata yaptığını belirterek, "Sevgili Mete Kalkavan Allah aşkına sana verildiğinde bizim maçı kabul etme. Bizim maçı yönetme güzel kardeşim. Sevgili MHK verme ya, bu insana da Çin işkencesi" dedi

12.03.2020 17:15:00
"Allah aşkına bizim maçı kabul etme"
"Allah aşkına bizim maçı kabul etme"
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, GSYİAD ile yapılan iş birliği anlaşmanın basın toplantısında gündemle ilgili gelen soruları cevapladı.

Yaklaşan genel kurul öncesinde duygusal olarak nasıl hissettiğinin sorulması üzerine Cengiz, "Güzel soru ama zor cevap. Biz bu işi niye yapıyoruz? Neden cevap veriyoruz? Eğer sizin ajandanız yoksa ikinci hedefiniz yoksa ticari, siyasi, sosyal yoksa bu işi niye yapıyorsunuz? Bu soru aslında felsefik bir soru. Eğer sizin bir ajandanız yoksa sivil toplum örgütlerini, sosyal camialarda niye varsınız? Niye bir insan işini gücünü bırakıp Kurtuluş Savaşı'na can vermek için cepheye gider? Bütün bu sorular felsefik sorular. Bu tip sivil toplum kuruluşları kendimi tenzih ederek söylüyorum, beklediğiniz tek şey başarı karşısında takdir edilme duygusudur. Eğer siz bu takdir edilmeyi göremezseniz insanda kırgınlık yapar. Beklentinizi bulamazsınız. Türkiye'nin eğitimsel anlamda bunu aşması gerekiyor. İnsanların şükretmeyi, teşekkür etmeyi, vefalı olmayı, sadakatli olmayı öğrenmesi gerekiyor. Çok asil duygular bunlar. Ön planlana alması daha iyi olur. Biz tam tersine kırgınlıkla geri çekilmenin Galatasaray'a çok ciddi zarar vereceğini biliyoruz. Geçen o talihsiz ibra olayından bu yana biz bunun kendi içimizde çok savaşını yaptık. Fakat çocukluk aşkımızın, gönül verdiğimiz sevdanın uğruna gecemizi gündüzümüze kattığımız armanın taraftarı beni çok iyi anlıyor. Zarar görmemesi için devam ediyoruz. Herkes emin olsun, kişisel tatmini de bıraktık. Sadece Galatasaray yaşasın diye devam ediyoruz. Gidebildiği kadar" diye cevap verdi.

"Taraftarı bir araya getirdi, ateş oluşturdu"

Fenerbahçe derbisi öncesi okuduğu Fatih suresini Beşiktaş derbisi öncesinde de okuyup okumayacağı sorusuna da Cengiz, "Beni 2 yıldır izliyorsunuz. Ben de maalesef planlı bir şey ok. Bu kötü bir şey. Ben DPT dönemlerini yaşamış bir bürokratım. 5 yıllık kalkınma programlarında. Bu tip şeyler doğal, spontane. Nevzat orta sahaya bir top dikmişti. Benim aklıma 'İstanbul'u fetih eden komutan, ne güzel komutandır, ordu ne güzel ordudur' hadisinden geldi, ayete döndü. Böyle bir ortam olması lazım. Planlı hiçbir şeyimiz bu anlamda yok. Güzel de maç oldu. Benim inancıma göre eğer siz kötü bir şeye inanıyorsanız onu iyi bir şeyle söylemle kırarsınız. Açıklanamayacak, ifade edilemeyecek çok şey var, bilimin de açıklayamadığı. Belki de bu da onlardan biri, bilemem. Sadece bir sembol, taraftarı bir araya getirdi. Ateş oluşturdu. Bu bir güzellik. Bunu da siz sağladığınız" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaşlı kardeşlerimiz de rahatlıkla gelebilir"

Korona virüs ile ilgili olarak da konuşan Mustafa Cengiz, "Cesaret, korku ve panik bulaşıcıdır. Şurada biri yangın var diye koşsa herkes koşar. Kapımızda ciddi bir sorun var. Nüfusumuz 80 milyon küsur. Bir kişi pozitif çıktı. Ortalık yangın yeri oldu. Raflar boşaldı. Ben mutlaka tedbirin alınmasından yanayım. Devletin bütün söylemlerini harfiyen uyulması gerek. Sağlık Bakanlığı çok güzel açıkladı. Doktorlar, bilim insanları çok güzel açıkladı. Onların bütün yönergelerine uymalıyız, önlem olarak. Fakat panik yapmamalıyız. Çanakkale'nin kapısına bir tane savaş gemisi geliyor. Hepimiz cepheyi bırakıp, makarna almaya gidiyoruz. Bu olmaz. Siz önleminizi alacaksınız. Siperinizi kazacaksınız. Karşımızda ciddi bir şey var. İnsan bilinmeyenden korkar. Domuz gribi yaşadık. Kuş gribi yaşadık. Bugün Almanya'da yılda ölen yaklaşık 8 ile 15 bin gripten daha fazla. 120 bin vaka. Ölen 3-4 bin. Şükür ki 1 ile 10 yaşına vurmuyor. Bizim gibilere vuruyor. Bu bizi sevmeyenler için iyi bir şey. İnsan bazı şeyleri kabul etmesi gerekir. Bizim ömrümüzden alsın gençlere versin. Aşı bulundu. Çin ilk çıktığı andan itibaren bütün genetik kodları bilim insanların emrine sundu. Şu anda hayvanlar üzerinde test ediliyor. 100 milyonlarca dolar harcanıyor. Bütün vakıf ve sosyal kuruluşlar destek veriyor. Onların tahminlerine göre maksimum 1 yıl içerisinde bu aşı bulunacak. Belki daha önce. Hayvanların üzerinde deneniyor. Maçla ilgili zaten kendi imkanlarımızla yapacaktık. Sağ olsun İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütün stadı kapalı ve açık alanları dezenfekte edecek. Beşiktaşlı kardeşlerimiz de rahatlıkla gelebilir. Sahada mücadele hakça olsun. Hiçbir hakem müdahalesi lehimize ve aleyhimize olmasın. Dostça bir mücadele olsun" şeklinde konuştu.

Arda Turan'ın sezon sezonu transfer soruna ise Cengiz, "Şu anda bu konunun konuşulmasından yana değilim. Arda bize hizmet etmiş değerli bir kardeşimiz. Günü geldiğinde şartlar içerisinde her şey görüşülebilir. Şimdiden gündemimizde yok" dedi.

"Allah aşkına sana verildiğinde sevgili Mete Kalkavan bizim maçı kabul etme"

Hakemlerle ilgili de konuşan Mustafa Cengiz, "Beşiktaş değerli bir rakibimiz. Bizim sahamızda tartışmalı bir taç pozisyonu bizi m sahadan atılıyor. Gol yerseniz bunun şampiyonluğa etkisi ne? Biz aynı golü Ali Sami Yen'de Real Madrid'den yedik. Aynı şekilde golü Juventus da yedi. Bu iki taçta bizim 18'imize yakın bölgede yapıldı. Bunlarla uğraşırsak ben son Sivasspor maçına dönerim. Sivas maçındaki hakemin hatasını, kimilerine göre kural hatası. Herkes gördü. Herhangi bir futbolseverin bu hatayı görmemesi mümkün değil. Golden önceki faul, golden önce Onyekuru'ya yapılan bize göre penaltı. Nereden baktığınıza bağlı. Tartışmalı pozisyon. Hakem oyunu durdurduğunda biz Onyekuru'nun pozisyonuna penaltı vereceğini zannettik. Birden bir bize penaltı çaldı. Biz buna da bir şey demiyoruz. Ortalığı yangın yerine çevirdik mi çevirmedik. Biz doğru duvarın yıkılmayacağını, her zaman doğrunun kazanacağını inanıyoruz. Sahada bize yapılan 9 tane hakem hatası var. Maçı yöneten sayın Mete Kalkavan. Ben olsam bu hakemi vermezdim. Buradan sevgili MHK Başkanı bence düzgün bir insan. İnsanlar bir takımı tutabilir. MHK Başkanı da tutabilir. Tuttuğunuz takımı lehine veya rakip olduğunuz takımın aleyhine düşüncelerle hareket edip, eylemler ve atamalar yaparsanız zaten söylenecek bir şey yok. Orada oyun bitmiştir. Ben oyununun bitmediğine inananlardan ve doğru raya oturması için mücadele verenlerdenim. Lehime değil. Ben lehime en ufak bir talepte bulunmadım. Objektif taleplerde bulundum. Benim 150 gün ve 150 bin TL ceza almama neden taleplerimiz, bütün takımları ilgilendiren taleplerdi. Bunu bile göremediler, bildiri yayınladılar. Şimdi Mersin İdmanyurdu maçı yaşanmış. Kaptanımıza çok ağır faul yapılmış. Sırtına bizmiş gezmiş neredeyse. Onu sırtından indirince hakem bizimki kırmızı verdi. Şok yaşadım. Aynı anda çok değerli babası Samsun milletvekili İhsan Kalkavan. Bildiğim kadarıyla Galatasaraylı. O maçta hastaneye kaldırıldı ve daha sonra vefat etti. Hepimizin babası değerli. Siz babanızın ölümüne bir şekilde neden olan bir olayı unutur musunuz? Unutmazsınız. Ben unutmam. Kin güder misiniz o ayrı bir şey. Beni etkiler. Vermeyin. 9 tane maç. Ben diğerleri gibi tek tek projeksiyona yansıtmam. 9 maçta neler yapmış. Hepsi de aleyhimize. Allah aşkına sana verildiğinde sevgili Mete Kalkavan bizim maçı kabul etme. Bizim maçı yönetme güzel kardeşim. Sevgili MHK verme ya, bu insana da Çin işkencesi. Babasının ölümüne bir nedenle, bakın, biz değiliz zemin bulmuş bir tarafız biz. Senedin vadesinin nerede ne zaman kesileceğini kimse bilemez. Bu var. MHK'nın bu bağlamda dikkatli olması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

"Camiaları lütfen nefretle, ötekileştirme ile doldurmayalım"

Ligde daha 9 maçın olduğunu ifade eden Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Alınacak 27 puanla belki orta sıralardaki Göztepe bile şampiyon olur. Şampiyonluğa oynayan bir takım küme de düşebilir. 9 maç var daha. Şimdiden biz en ufak hata ile ortalığı yangın yerine çevirirsek bu alev topu sonra bize döner. Yüzde yüz haklı da olsa. Başkasına yapılan hatadan da biz rahatsız oluruz. Oynadığımız ligin adı Süper Lig. Merkez Hakem Kurulu'na ve Türkiye Futbol Federasyonu'na çok görev düşüyor. Önümüzdeki 9 maçta lig giderek sertleşebilir. Şampiyonluk sürecine geçtikçe söylemler sertleşebilir. Yöneticilere büyük yük düşüyor. Camiaları lütfen nefretle, ötekileştirme ile doldurmayalım. Bizim burada bir camiaya sert söylememiz bir kan akmasına neden olabilir. Çok dikkatli olmalıyız. Ben şu maçı şunla yitirdim gibi basit nedenlerle söylerseniz bir kim birikimine neden olur. Ben bundan yana değilim. Bizim dışımızda başka bir yönetici de yaparsa bir şey diyemem. Kimseye ne söyleyeceğini dikte ettiremem. Tavsiye etmem."

"Ahmet Nur Çebi ile aramızdaki bir sorun yok"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile aralarında bir sorun olmadığını belirten Başkan Cengiz, "Ahmet Bey ile Kulüpler Birliği'nde beraberdik. Ondan sonra nikahta beraberdik. Ahmet bey sevdiğim bir insan. Hiç hakem konusunda konuşmadık. Başkanlar, camialarına karşı da sorumlu. Camia alttan forse ediyor. Biz maçı erteleyelim, seyircisiz oynansın diye duyduk. Ben şaşırdım. 'Hangi maç' dedim. Galatasaray-Beşiktaş maçı. 'Bu maç tek mi, öbür maçlar iptal mi oldu' dedim. İptal olmadı. Biz kendileri de en iyi şekilde ağırlıyoruz. Öyle tuvaletlerimiz çok iyi deyip, berbat tuvaletlere bırakmıyoruz. Ses vermeyeceğiz deyip, ses vermiyoruz. Beşiktaş için demiyorum. Hiçbir sorun yok. Beşiktaş'ı bekleriz. Bu arada ateş düşürmeye çalışanlara, camiaları birbirine düşürmeye çalışanlara karşı herkesi uyanık olmaya davet ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Trabzonspor'un Gaziantep FK karşısında mağlubiyeti yok

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında 22 Şubat Pazar günü deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibi karşısında bugüne dek hiç yenilmeyerek iyi bir grafik gösterdi

19.02.2026 11:42:00
AA
Trabzonspor'un Gaziantep FK karşısında mağlubiyeti yok
Trabzonspor'un Gaziantep FK karşısında mağlubiyeti yok
Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında 22 Şubat Pazar günü deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibi karşısında bugüne dek hiç yenilmeyerek iyi bir grafik gösterdi.

Ligde 7. sezonunu geçiren Gaziantep temsilcisi ile 14. karşılaşmasına çıkacak olan bordo-mavililer, rakibi karşısında kazanarak yenilmezlik serisini sürdürmeyi hedefliyor.

Bugüne dek iki takım arasında oynanan 13 maçın 8'ini Trabzonspor kazandı, 5 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı.

Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 27 gol atarken kalesinde 11 gol gördü.

Trabzonspor, sahasında tek puanı bu sezon verdi

Trabzonspor, Gaziantep FK karşısında sahasında 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Bordo-mavililer, 2019-2020 sezonunda 4-1, 2020-2021'de 1-0, 2021-2022'de 3-0, 2022-2023'te 3-2, 2023-2024'te 4-2, geçen sezon da 3-2'lik galibiyetlerle sahasından ayrılırken bu sezon ligin ilk yarısındaki karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Karadeniz ekibi, bu maçlarda 19 gol atarken 8 gol yedi.

Trabzonspor'un deplasman maçları

Trabzonspor, Gaziantep temsilcisiyle deplasmanda oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

Dış sahada 3 gol yiyen bordo-mavililer, 8 gol atmayı başardı.

UEFA, Benfica-Real Madrid maçındaki ırkçılık iddialarına ilişkin soruşturma başlattı

UEFA, Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda oynanan Benfica-Real Madrid maçında Brezilyalı futbolcu Vinicius Junior'a yönelik ayrımcılık yapıldığı iddialarıyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu

19.02.2026 11:35:00
AA
UEFA, Benfica-Real Madrid maçındaki ırkçılık iddialarına ilişkin soruşturma başlattı
UEFA, Benfica-Real Madrid maçındaki ırkçılık iddialarına ilişkin soruşturma başlattı
UEFA, Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda oynanan Benfica-Real Madrid maçında Brezilyalı futbolcu Vinicius Junior'a yönelik ayrımcılık yapıldığı iddialarıyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

UEFA'dan yapılan açıklamada, "UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi, Benfica ile Real Madrid arasında dün oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 2025/2026 son 16 play-off turu maçındaki ayrımcı davranış iddialarını araştırmak üzere görevlendirilmiştir. Konuyla ilgili daha fazla bilgi ilerleyen günlerde paylaşılacaktır." denildi.

Luz Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 50. dakikasında Real Madrid'i 1-0 öne geçiren golü kaydeden Vinicius Junior, golün ardından kendisine ırkçı davranışlarda bulunulduğu iddiasıyla saha kenarına gelmişti. Brezilyalı yıldız, maçın Fransız hakemi François Letexier'e Benfica forması giyen Gianluca Prestianni'nin ırkçı hareketlerde bulunduğunu iddia etmişti.

Real Madrid, deplasmanda karşılaştığı Benfica'yı Vinicius Junior'ın 50. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etmişti.

Süper Lig'de 23. hafta heyecanı başlıyor

Trendyol Süper Lig'de 23. hafta yarın oynanacak tek karşılaşmayla başlayacak

19.02.2026 11:23:00 / Güncelleme: 19.02.2026 11:27:48
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 23. hafta heyecanı başlıyor
Süper Lig'de 23. hafta heyecanı başlıyor
Trendyol Süper Lig'de 23. hafta yarın oynanacak tek karşılaşmayla başlayacak.

Trendyol Süper Lig'de 23. hafta heyecanı yarın, 21 Şubat Cumartesi, 22 Şubat Pazar ve 23 Şubat Pazartesi günü oynanacak maçlarla yaşanacak.

Hafta Çaykur Rizespor - Kocaelispor müsabakasıyla başlayacak. Bu hafta Lider Galatasaray, Konyaspor'a konuk olacak.

Beşiktaş da Göztepe'yi ağırlayacak. Haftanın kapanış mücadelesinde ise Fenerbahçe evinde Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Trendyol Süper Lig'de 23. hafta programı şöyle:

Yarın

20.00 Çaykur Rizespor - Kocaelispor

21 Şubat Cumartesi

13.30 Eyüpspor - Gençlerbirliği
16.00 Corendon Alanyaspor - RAMS Başakşehir
20.00 Konyaspor - Galatasaray

22 Şubat Pazar

13.30 Kayserispor - Antalyaspor
16.00 Gaziantep FK - Trabzonspor
20.00 Fatih Karagümrük - Samsunspor
20.00 Beşiktaş - Göztepe

23 Şubat Pazartesi

20.00 Fenerbahçe - Kasımpaşa

Irkçı sloganlar Benfica-Real Madrid maçını 10 dakika durdurdu

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda oynanan Benfica-Real Madrid maçı, Brezilyalı futbolcu Vinicius Junior'ın kendisine ırkçılık yapıldığı iddiası nedeniyle 10 dakika durdu

18.02.2026 11:55:00
AA
Irkçı sloganlar Benfica-Real Madrid maçını 10 dakika durdurdu
Irkçı sloganlar Benfica-Real Madrid maçını 10 dakika durdurdu
UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda oynanan Benfica-Real Madrid maçı, Brezilyalı futbolcu Vinicius Junior'ın kendisine ırkçılık yapıldığı iddiası nedeniyle 10 dakika durdu.

Luz Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 50. dakikasında Vinicius Junior, Real Madrid'i 1-0 öne geçiren golü kaydederken, Brezilyalı yıldız kendisine ırkçılık yapıldığı iddiasıyla saha kenarına geldi.

Vinicius Junior, maçın Fransız hakemi François Letexier'e Benfica forması giyen Gianluca Prestianni'nin ırkçı hareketlerde bulunduğunu iddia etti.

Benfica Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun da araya girerek Brezilyalı futbolcuyu sakinleştirmesinin ardından karşılaşma yeniden başladı.

İşte Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçları

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu yarın oynanacak maçlarla başlayacak.

18.02.2026 11:52:00
AA
İşte Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçları
İşte Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçları
UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi son 16 play-off turu yarın oynanacak maçlarla başlayacak.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı turnuvasının son 16 play-off turunda mücadele eden tek Türk temsilcisi Fenerbahçe, İngiltere temsilcisi Nottingham Forest ile ilk maçı Chobani Stadı'nda yarın saat 20.45'te oynayacak. Deplasmandaki rövanş maçı ise 26 Şubat Perşembe günü TSİ 23.00'te yapılacak.

Bu turu geçen takım, bir sonraki ayakta Danimarka'nın Midtjylland ya da İspanya'nın Real Betis ekibiyle eşleşecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarınki son 16 play-off turu ilk maçlarının programı (TSİ) şu şekilde:



20.45 Fenerbahçe-Nottingham Forest (İngiltere)

20.45 Dinamo Zagreb (Hırvatistan)-Genk (Belçika)

20.45 PAOK (Yunanistan)- Celta Vigo (İspanya)

20.45 Brann (Norveç)-Bologna (İtalya)

23.00 Celtic (İskoçya)-Stuttgart (Almanya)

23.00 Lille (Fransa)- Kızılyıldız (Sırbistan)

23.00 Panathinaikos (Yunanistan)-Viktoria Plzen (Çekya)

23.00 Ludogorets (Bulgaristan)-Ferencvaros (Macaristan)

Konferans Ligi

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvası olan mücadele eden tek Türk temsilcisi Samsunspor, son 16 play-off turu ilk maçında Kuzey Makedonya'nın Shkendija takımıyla deplasmanda TSİ 23.00'te karşılaşacak.

Samsunspor, rövanş karşılaşmasını ise 26 Şubat Perşembe günü sahasında oynayacak.

Ligde son 16 play-off turu ilk maçlarının programı şöyle:

20.45 KuPS Kuopio (Finlandiya)-Lech Poznan (Polonya)

20.45 Zrinjski (Bosna Hersek)-Crystal Palace (İngiltere)

20.45 Sigma Olomouc (Çekya)-Lausanne (İsviçre)

20.45 Noah (Ermenistan)-AZ Alkmaar (Hollanda)

23.00 Shkendija (Kuzey Makedonya)-Samsunspor

23.00 Jagiellonia (Polonya)-Fiorentina (İtalya)

23.00 Drita (Kosova)-Celje (Slovenya)

23.00 Omonoia (Kıbrıs Rum Kesimi)-Rijeka (Hırvatistan)

Monaco 2-0'dan maç verdi

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off son 16 turu ilk maçları bu akşam oynanan maçlarla tamamlandı

18.02.2026 11:03:00
İhlas Haber Ajansı
Monaco  2-0'dan maç verdi
Monaco  2-0'dan maç verdi
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off son 16 turu ilk maçları bu akşam oynanan maçlarla tamamlandı.

Gecenin en farklı skorunu Juventus'u 5-2 mağlup eden Galatasaray elde ederken, Paris Saint-Germain, 2-0 geriye düştüğü maçta Monaco'yu 3-2 mağlup etti.



Bu akşam oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Galatasaray: 5 - Juventus: 2

Monaco: 2 - PSG: 3

Benfica: 0 - Real Madrid: 1

Borussia Dortmund: 2 - Atalanta: 0

Fenerbahçe'nin konuğu Nottingham Forest

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında yarın İngiliz ekibi Nottingham Forest'i konuk edecek

18.02.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'nin konuğu Nottingham Forest
Fenerbahçe'nin konuğu Nottingham Forest
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında yarın İngiliz ekibi Nottingham Forest'i konuk edecek.

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.45'te sahasında Nottingham Forest ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler, lig aşamasını 19. sırada tamamladı. Eşleşmenin rövanşı 26 Şubat Perşembe günü oynanacak.
Fenerbahçe, taraftarı önünde avantajlı skor almayı hedefliyor.

Avrupa kupalarında 299. maç

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında yarın oynayacağı mücadeleyle birlikte 299. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, bu süreçte 117 galibiyet alırken, 65 maçta da berabere kaldı. 116 müsabakada ise yenilgi yaşadı. Kanarya, rakip filelere 407 gol gönderirken, kalesinde ise 419 gol gördü.

Avrupa Ligi'nde 157. maç

Sarı-lacivertliler, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi isimleriyle düzenlenen organizasyonda bugüne kadar 156 karşılaşma oynadı. Kanarya, bu kulvarda 67 galibiyet, 41 beraberlik ve 48 mağlubiyet aldı. Bu süreçte 218 gole imza atan Fenerbahçe, kalesinde 194 gole engel olamadı.

İngiliz takımları ile 22. kez



Fenerbahçe, bugüne kadar İngiltere temsilcileriyle 21 defa kozlarını paylaştı. Sarı-lacivertliler en fazla 7 kez ile Manchester United'a rakip oldu. Arsenal ile 6 maç yapan Kanarya; biri bu sezon olmak üzere Aston Villa ile de 3 müsabaka yaptı. Fenerbahçe, Manchester City ve Chelsea ile 2'şer, Newcastle United ile de 1 defa karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler söz konusu 21 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı.

Goller Talisca ve Kerem'den

Fenerbahçe'nin, Avrupa Ligi'nde kaydettiği 10 golün 4'üne Talisca, 4'üne Kerem Aktürkoğlu imza attı. Brann maçında hat-trick yapma başarısı gösteren Talisca, 7 maçta forma giydi ve 5 gollük katkı sağladı. Kerem Aktürkoğlu ise 3 maçta fileleri havalandırarak 4 gole ulaştı. İsmail Yüksek ile şu an takımda olmayan Sebastian Szymanski de 1'er gol kaydetti.

Guendouzi, Kante ve Cherif, listeye eklendi



Fenerbahçe, UEFA'ya verdiği listede yeni transferlerden Matteo Guendouzi, N'Golo Kante ve Sidiki Cherif'i dahil etti. Diğer yeni transferlerden Anthony Musaba ve Mert Günok ise listede yer almadı. Lig aşamasında sarı-lacivertli formayla mücadele eden Youssef En-Nesyri, Jhon Duran, Sebastian Szymanski, İrfan Can Kahveci ve Cenk Tosun takımdan ayrıldı.

Nottingham Forest, 13. bitirdi

Nottingham Forest, UEFA Avrupa Ligi'nde lig aşamasını 14 puanla 8. sırada bitirdi. İngiliz ekibi, Porto, Malmö, Utrecht ve Ferencvaros'u mağlup ederken, Real Betis ve Sturm Graz ile berabere kaldı. Midtjylland ve Braga'ya ise yenildi. Kırmızı-beyazlılar rakip filelere 15 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü. İngiliz temsilcisinde Igor Jesus 6 golle takımını sırtlarken, Kalimuendo 2, Dan Ndoye, Chris Wood, Morgan Gibbs-White, Ryan Yates, Nikola Milenkovic ve James Mcatee de 1'er gol kaydetti.

Premier Lig'de 17. sırada

Bu sezon 3. kez teknik adam değişikliğine giden Nottingham Forest, Premier Lig'de alt sıralardan kurtulamadı. Ligde oynadığı 26 maçta 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 13 mağlubiyet alan kırmızı-beyazlılar, 27 puanla 17. sırada yer alıyor. Nottingham ligde son olarak Wolverhampton ile golsüz berabere kaldı.

Vitor Pereira, eski takımına karşı

Portekizli Teknik Direktör Nuno Espirito Santo ile sezonun ilk haftalarında yolların ayrılmasının adından takımın başına geçen Ange Postecoglou, tüm kulvarlarda sadece 8 maça çıktı. Ekim ayında teknik direktörlük koltuğuna oturan Sean Dyche ise Avrupa Ligi'nde iyi grafik sergilerken, ligde istediği sonuçları alamadı. İngiliz teknik adamın da görevine 12 Şubat'ta son verildi. Nottingham, Dyche'ın yerine son olarak Wolverhampton'ı çalıştıran Vitor Pereira ile anlaştı. Pereira, 2015-2016 ve 2021-2022 sezonlarında Fenerbahçe'yi çalıştırdı. Pereira, Aralık 2021'de ayrıldığı sarı-lacivertlilere karşı bu kez rakip olacak. 57 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe'deki ilk döneminde 61 maçta 2.07 puan ortalaması yakalarken, 2. döneminde 25 müsabakada 1.60 puan ortalaması tutturdu.

Sandro Scharer düdük çalacak

Fenerbahçe ile Nottingham Forest arasında oynanacak müsabakayı İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Sandro Scharer yönetecek. Scharer'ın yardımcılıklarını Stephane De Almeida ile Jonas Erni yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Anojen Kanagasingam olacak. Karşılaşmada Lukas Fahndrich VAR'da, Luca Cibelli de AVAR'da görev yapacak.
Scharer, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin, Avrupa Ligi son 16 play-off turunda Anderlecht ile oynadığı ikinci maçta düdük çalmıştı.

Galatasaray 63 yıldır evinde İtalyan takımlarına yenilmiyor

Galatasaray, 1963 yılından beri evinde İtalyan takımlarına yenilmiyor

18.02.2026 00:16:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray 63 yıldır evinde İtalyan takımlarına yenilmiyor
Galatasaray 63 yıldır evinde İtalyan takımlarına yenilmiyor
Galatasaray, İtalyan takımlarına karşı sahasında oynadığı son 13 maçta 9 galibiyet elde ederken, 4 kez de berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar evinde İtalyan ekiplerine karşı en son 23 Ocak 1963 tarihinde kaybetti.



UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda Galatasaray, RAMS Park'ta karşı karşıya geldiği İtalyan temsilcisi Juventus'u 5-2'lik skorla mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, son olarak 23 Ocak 1963 tarihinde oynanan Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek final ilk maçında evinde Milan'a 3-1 kaybettikten sonra iç sahada İtalyanlara yenilmedi.



Cimbom söz konusu 13 maçta 9 galibiyet ve 4 beraberlik yaşadı. Aslan, evinde İtalya temsilcileriyle yaptığı müsabakalarda 25 kez rakip fileleri havalandırırken, 14 golü kalesinde gördü.

Göztepe'de duraklama dönemi

Göztepe, Trendyol Süper Lig'de oynadığı son iki maçta mağlubiyet yaşamasa da bu karşılaşmalarda gol sevinci yaşayamadı

17.02.2026 11:01:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe'de duraklama dönemi
Göztepe'de duraklama dönemi
Göztepe, Trendyol Süper Lig'de oynadığı son iki maçta mağlubiyet yaşamasa da bu karşılaşmalarda gol sevinci yaşayamadı.

Trendyol Süper Lig'de ortaya koyduğu performansla dikkat çeken ve Avrupa kupalarını hedefleyen Göztepe, geride kalan 22 haftada başarılı bir grafik sergiledi. Sarı-kırmızılı ekip, ligde şu ana kadar 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak topladığı 41 puanla 4. sırada yer alıyor.



Özellikle son 7 haftadır yenilgi yüzü görmeyen İzmir temsilcisi, bu süreçteki 3 beraberlik nedeniyle hanesine yazdırabileceği 21 puanın 15'ini topladı. Son iki karşılaşmada ise gol yollarında etkisiz kalan Göztepe, deplasmanda Konyaspor ve iç sahada Kayserispor ile golsüz berabere kaldı. Böylece sarı-kırmızılılar, bu sezon ilk kez üst üste iki maçta skor üretemediği bir dönem yaşamış oldu.

Yeni golcüler suskun



Göztepe'nin devre arasında kadrosuna dahil ettiği Brezilyalı forvetler Jeferson ve Guilherme Luiz, şu ana kadar beklentileri karşılayamadı.

20 yaşındaki Guilherme Luiz, sarı-kırmızılı formayla 5 karşılaşmada 143 dakika süre almasına rağmen gol sevinci yaşayamadı. 26 yaşındaki Jeferson ise 4 maçta görev yaparken toplam 85 dakika sahada kaldı ve skora katkı sağlayamadı.

Bu tabloyla birlikte Göztepe, devre arasında hücum hattını güçlendirmek ve kadro içi rekabeti artırmak amacıyla gerçekleştirdiği iki transferden henüz skor katkısı alamadı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta programı açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası 4. hafta müsabakalarına ilişkin programı açıkladı

17.02.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta programı açıklandı
Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta programı açıklandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası 4. hafta müsabakalarına ilişkin programı açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası 4. hafta maçlarının programını duyurdu. TFF'den yapılan açıklamaya göre, gruplarda birbirini ilgilendiren maçlar aynı gün ve saatlerde planlandığı belirtildi.
Kupada 4. hafta programı şöyle:

3 Mart Salı

13.00 Fethiyespor - Fatih Karagümrük
15.30 İstanbulspor - Boluspor
20.30 Corendon Alanyaspor - Galatasaray
20.30 Başakşehir - Trabzonspor

4 Mart Çarşamba

14.30 Erzurumspor FK - Ankara Keçiörengücü
20.30 Gaziantep FK - Fenerbahçe
20.30 Beşiktaş - Çaykur Rizespor
20.30 Beyoğlu Yeni Çarşı - Kocaelispor

5 Mart Perşembe

20.30 Antalyaspor - Samsunspor
20.30 Eyüpspor - Konyaspor
20.30 Aliağa Futbol - Gençlerbirliği
20.30 Bodrum FK - Iğdır FK
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.