logo
08 MART 2026


Allah'a inat kâfirlerle dost olmak!

06.03.2026 00:00:00
Allah-ü Teâlâ, "Ya Musa! Benim için ne amel yaptın?" buyurdu.

O da, "Ya Rabbi! Senin için namaz kıldım, oruç tuttum, zekât verdim ve Seni zikrettim" deyince, Allah-ü Teâlâ, "Namaz, senin için burhandır. Oruç, seni Cehennemden koruyan kalkandır. Zekât, mahşer günü, herkes sıcaktan yanarken, sana gölge yapacaktır. Zikir de, o gün karanlıkta sana nur olacaktır. Benim için ne yaptın?" buyurdu. Hazret-i Musa, "Ya Rabbi, Senin için olan amel nedir?" dedi. Allah-ü Teâlâ, "Sevdiğimi Benim için sevdin mi ve düşmanımı düşman bildin mi?" buyurdu. Hazret-i Musa, Allah-ü Teâlâ'nın sevdiği amelin, O'nun dostlarını sevmek ve düşmanlarını sevmemek olduğunu anladı. Demek ki, sevgilinin sevdiklerini sevmek ve düşmanlarına düşman olmak, sevginin alametidir.

Mümtehine suresinin, "İbrahim ve ashabı kâfirlere, 'Biz sizden ve putlarınızdan uzağız. Siz, bir olan Allah'a inanana kadar, aramızda düşmanlık olacaktır' dediler. Bunların bu güzel halleri, size örnek olmalıdır" mealindeki 4. ayeti gösteriyor ki, iman sahibi olmak için, bu düşmanlık şarttır ve Allah düşmanlarını sevmek, imanı yok eder. Burada anlamamız gereken, Allah'ın (c.c.) dostuna dost, düşmanına düşman olmaktır.

"Mü'minler, Mü'minleri bırakıp da kafirleri dost edinmesinler. Kim böyle yaparsa; Allah ile dostluğu kalmaz." (Âl-i İmran 28)

Kimdir Allah'ın dostları? Âlemlere rahmet Hz. Muhammed (s.a.a) ve O'ndan sonra O'nu temsil eden velayet yolunun rehberleri başta İmam Ali (k.v.) olmak üzere Ehl-i Beyt'tir ve Allah'a (c.c.) iman eden tüm Müslümanlardır.

Allah'ın düşmanları kimdir? Müslüman olmayanların tümü Allah'ın düşmanıdır. Âl-i İmran 19. ayette, "Allah katında tek din İslam'dır" diye buyurulmaktadır. Yine Âl-i İmran suresi 85. ayette, "Kim İslâm'dan başka bir din ararsa ondan asla kabul edilmeyecek ve o ahirette de zarar edenlerden olacaktır" diye buyurulmaktadır.

"Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden her kim ki, onları dost edinirse; o da, onlardandır. Şüphesiz ki Allah, zalimler güruhunu hidayete erdirmez." (Maide 51)

Bir Müslüman Allah'ın düşmanı olan ülkelerin yanında olup, Müslümanların katledilmesine vesile olur mu? Kâfir ordusuna 1 milyona yakın Müslümanı Irak'ta katletsin, 60 bin Müslüman kadına tecavüz etsin diye dua eder mi? Bir Müslüman ABD, İsrail ve Avrupa devletlerinin yanında onların menfaatleri için Müslüman ülkelerinin karşısında olup onların kendi vatanlarında kâfir orduları tarafından katledilip esir edilip işkence olmasına vesile olur mu?

Bir Müslüman hükümdar idare ettiği ülkede AB uyum yasaları için zinayı, domuz etini serbest bıraktırıp, Müslümanlardan aldığı vergilerle Allah'a isyan edilen mekânı yani kiliseyi açar mı? Bu kiliseler şeytana ibadet edilen yerlerdir. Hıristiyanlar Allah'ın gönderdiği Hz. İsa'yı ve O'na gelen kitabı kabul etmediler Hz. İsa'yı katletmeye kalktılar, kitabı tahrif ettiler. Allah'tan gelene razı olmadılar. Nefislerine uygun bir din yarattılar, adına da Hıristiyanlık, dediler. Demek ki kilise Allah'a ibadet edilen yer değil, insanları Haktan saptıran bir yerdir. "Yezid ölmedi yaşıyor kıtalar dolaşıyor." Allah'ın dostlarına düşman olmaya devam ediyor.

Bugün bölgemizde Müslüman İran'a savaş açan Allah'ın düşmanları kâfir ABD ve İsrail'e karşı kendilerini Müslüman olarak adlandıran ülkelerin durumları maalesef yukarıda zikrettiğimiz hadis ve ayetlerin tam aksine Allah'ın dostları sevdikleri ile değil de düşmanları ile dost olmuş durumdadırlar. Bu vaziyet münafıklıktan başka bir şey değildir. Sizi Rabbinize düşman edecek bu vaziyete düşmenizin sebebi, ya Müslüman olmayan Müslümanı oynayan münafıklığınız ya da kendini Müslüman sanan dininden bihaber fasıksıklığınızdır. Bir de Allah'ı bırakıp sizin peşinize takılan sürüler var onlarda sizin günahlarınıza ortaktırlar. Neden mi? Allah'a rağmen bu münafıkları ve fasıkları tercih ettikleri ve vardır bir hikmeti diyerek inatla destekledikleri için.

Hüseynîler ölmedi onlar da zalimlere karşı, Allah'ın sevdiği-seçtiği insanlarla beraber olmaya devam ediyor. Müslüman insan öleceğini, kabre gireceğini, mahşerde hesap vereceğini bilir. Allah, "Neden Benim sevdiklerimin, dostlarımın, Bana iman etmiş Müslüman kullarımın yanında değil de, Bana karşı savaş açmışların safında oldunuz" dediğinde, "Var bir hikmeti" diyerek kimse kurtulamaz. Maide suresi 81. Ayette Allah (c.c.) şöyle buyuruyor: "Eğer onlar Allah'a, Peygambere (Hz. Muhammed s.a.a.), indirilen Kur'an'a inanmış olsalardı, kâfirleri dost edinmezlerdi. Fakat onların çoğu imandan uzak fasıklardır."
 
Gökhan Demir / diğer yazıları
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.