logo
24 ŞUBAT 2026


Almanya yolu taşlı!

13.11.2005 00:00:00
Millilerimiz İsviçre deplasmanında adeta tel tel döküldü. Sahadan 2-0 yenik ayrılan ekibimiz Almanya şansını zora soktu. varlık gösteremedikFutbolda 18. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play off ilk baraj maçında Türkiye, İsviçre'ye deplasmanda 2-0 yenildi. 90 dakika boyunca rakibi karşısında etkili olamayan ve kalesinde çok zor anlar yaşayan A Milli Takımıımz çarşamba günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak rövanş maçında dört dörtlük oynaması lazım. Aksi taktirde Dünya Kupası finallerinde Türkiye olmayacak.

Kadıköy'ün büyüsüne güveniyoruzEmre, Yıldıray ve Hamit'in eksikliği, futbolcularımızın gününde olmaması, Fatih Terim'in taktiksel hatası ve oyuna zamanında müdahale edememesi, İsviçre'nin baskılı ve güzel futbolu... İşte tüm bu faktörler dikkate alındığında 2-0'la kurtulduğumuza şükrediyoruz. Çarşamba akşamı Kadıköy'de oynanacak rövanş mücadelesi çok ama çok zor geçecek. Dün akşamki görüntü yüzde yüz değişmezse Almanya'da olmamız imkansız gibi. Ancak her şeye rağmen Kadıköy'ün büyüsüne güveniyoruz, güvenmek istiyoruz.

MAÇ KARNESİ

Stat: Stade de Suisse Wankdorf Hakemler: Lubos Michel xx, Martin Balko xx, Marian Ruzbarsky xx(Slovakya)İsviçre: Zuberbühler xx, Degen xxx, Müller xxx, Senderos xxx, Magnin xxx, Gygax xxx, Cabanas xx, Vogel xxx, Barnetta xx (Dk. 83 Behrami xx), Streller x (Dk. 77 Vonlanthen x), Frei xxx Türkiye: Volkan xx, Serkan x, Alpay x, İbrahim Toraman x, Ümit x (Dk. 77 Halil x), Selçuk x, Hüseyin xx, Nihat x (Dk. 46 Okan xx), Tümer x, Tuncay x (Dk. 83 Ergün x), Hakan Şükür x Goller: Dk. 41 Senderos, Dk. 86 Behrami Sarı kartlar: Dk. 23 Hüseyin, Dk. 65 Serkan (Türkiye), Dk. 66 Streller, Dk. 69 Magnin (İsviçre)

Maça çok kötü başladıkİlk maçtan avantajlı bir skorla Türkiye'ye dönmek isteyen (A) Milli Futbol Takımı, karşılaşmanın ilk yarısında rakip kalede önemli gol pozisyonu üretemedi. 3. dakikada Alpay'ın şutundan sonra arka arkaya kalesinde tehlikeler yaşayan milliler, rakip takım oyuncuları müsait pozisyonları değerlendiremeyince farklı skorla geriye düşmekten kurtuldu. 35. dakikadan sonra oyunda biraz dengeyi kuran ve Hakan Şükür ve Tuncay ile iki gol pozisyonuna giren Türkiye, bunları değerlendiremedi. İlk yarıda savunmada önemli hatalar yapan (A) Milliler, 41. dakikada ölü toptan Senderos'un kafa golüne engel olamadı ve devreyi 1-0 yenik kapadı.

İsviçre baskılı oynadıKendi sahasındaki ilk maçı kazanmak isteyen İsviçre, ilk yarıda (A) Milli Takım karşısında üstünlük kurdu. Sağdan ve soldan geliştirdiği ataklarla Türkiye'ye zor anlar yaşatan ev sahibi ekip, savunmasında ise rakibine önemli bir pozisyon vermedi. 41. dakikada Senderos'un attığı golle 1-0 öne geçen İsviçre, ilk yarıyı da bu skorla önde kapadı. 22. dakikada Barnetta'nın soldan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde oluşan karambolde kaleci Volkan'ın kontrol edemediği topu önünde bulan Senderos, yakın mesafeden kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta atarak, önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. 41. dakikada Magnin'in sol taraftan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topa iyi yükselen Senderos, kafayla meşin yuvarlağı direğin dibinden filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 İsviçre'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Terim'in değişiklikleri yaramadıMilli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, ikinci yarıda Nihat'ın yerine Okan'ı alarak başladı. Bu yarının ilk 10 dakikasında rakibine önemli pozisyon vermeyen Türkiye, 55. dakikadan sonra kalesinde yine arka arkaya tehlikeli gol pozisyonları gördü. 77. dakikada Ümit'i çıkarıp, forvete Halil'i alarak beraberliği sağlamak isteyen Türkiye, 86. dakikada savunma hatasından yediği golle 2-0 geriye düştü. Kalan dakikalarda gol atmayı başaramayan (A) Milli Takım, karşılaşmadan 2-0 yenik ayrıldı.

İsviçre ikinci golü aradı ve bulduKarşılaşmanın ikinci yarısında farkı arttırmak isteyen İsviçre, 57. dakikada iki önemli pozisyonda golü bulamadı. Bu dakikadan sonra da zaman zaman rakip kalede tehlikeli pozisyonlar üreten ev sahibi ekip, 83. dakikada Bernatta'nın yerine giren Behrami'nin 86. dakikada attığı golle karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak, avantajlı bir skor elde etti. 57. dakikada Türkiye kalesinde önemli 2 gol pozisyonu atlattı. Bu dakikada soldan Magnin'in yerden ortasında Streller'in altı pasta vuruşunda, kaleci Volkan'dan dönen topu savunma uzaklaştırmak istedi. Bu kez sağdan Degen'in ortasında, ceza alanı içinde Frei'nin kafa vuruşunda, kaleci Volkan topu kontrol etti.

Savunmamız tarumar oldu66. dakikada Senderos'un ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Volkan uzanarak topu çeldi. Volkan, topa hamle yapan Streller'den önce meşin yuvarlağı kontrol etti. 84. dakikada sağdan Gygax'in kullandığı korner atışında, arka direkte topa sahip olan Magnin'in sert şutunda, top yan ağlarda kaldı. 86. dakikada ani gelişen İsviçre atağında İbrahim Toraman'ın ıskaladığı topu önünde bulan Frei'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde Behrami yerden bir vuruşla, topu ağlara göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0 Karşılaşmayı İsviçre 2-0 kazandı.

BUNUN KADIKÖY'Ü DE VARMaç sonrası İsviçreliler 2-0'a rağmen çirkin davranışlar sergilediler. Fatih Terim'e koridorlarda küfür edildi. Olaylar büyümeden önlense de büyük gerginlik yaşandı. Davut Dişli olaya çok sert tepki gösterdi.

Dişli, İsviçreliler'in gösterdiği çirkin tavırların ardından, "Futbolda bazı şeyler var ama şerefsizce davranışları kabul etmek mümkün değil. Bu işin İstanbul tarafı da var.Terör ortamı yaratmaya çalıştılar." şeklinde kısa ve sert bir açıklama yaptı.

TERİM İLK RESMİ YENİLGİSİNİ ALDI

(A) Milli Futbol Takımı, teknik direktör Fatih Terim'in ikinci döneminde resmi bir maçtaki ilk yenilgisini aldı. Terim yönetiminde resmi maçlarda Danimarka ile berabere kalan, Ukrayna ve Arnavutluk'u yenen milli takım, İsviçre ile yapılan Dünya Kupası Avrupa elemeleri baraj ilk maçında 2-0 yenildi. Türkiye, bu yenilgiyle 7 resmi maç sonunda mağlup oldu. Milli takım, eleme grubunda 17 Kasım 2004'de İstanbul'daki 3-0'lık Ukrayna yenilgisinin ardından 5 galibiyet, 2 beraberlik almıştı.

Tedesco, Fenerbahçe'nin en zayıf noktasını açıkladı!


 
Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Domenico Tedesco, Kasımpaşa maçı sonrasında, "Bizim problemimiz bu. Yapılan ortalardan çok gol yiyoruz" dedi.

24.02.2026 00:41:00
AA
Tedesco, Fenerbahçe'nin en zayıf noktasını açıkladı!
Tedesco, Fenerbahçe'nin en zayıf noktasını açıkladı!

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında konuk ettiği Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco, çalışmalarına rağmen ortalardan çok gol yediklerini söyledi. Chobani Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Tedesco, rakiplerinin orta açmasına daha az müsade etmeleri gerektiğini belirtti. Son dakikalarda yedikleri golde rakip kalecinin diyagonal bir pas attığını hatırlatan Tedesco, "Bizim problemimiz bu. Yapılan ortalardan çok gol yiyoruz. Çok fazla gol yiyoruz ortalardan. Biz bunu konuşuyoruz, çalışıyoruz ama sahaya gelince bunu yapamıyoruz. Her ortayı durdurmak tabi kolay değil ama ortayı engellemek için her şeyi yapmamız gerekiyor. Yazık oldu bugünkü sonuç ama işin gerçeği bu. Problem ortayı yaptırmamız oldu" diye konuştu.

'Oyun planımız bozuldu'

İkinci yarıya başlarken kendilerini değişiklik yapmak zorunda hissettiklerini anlatan Tedesco, şöyle devam etti: "Bizim ilk başta yaptığımız plan ikinci yarıya başlarken Talisca ve Nene'yi birlikte oynatmaktı. İkinci yarıya başlarken sistem değiştirmek zorunda kaldık. İki forvet olarak kendileriyle oynamak istedik. Devrede iki değişiklik hakkımızı kullanmak zorunda kaldık. Dolayısıyla bu şekilde karar vermek zoırunda kaldık. Oyuncu değişikliklerini erken kullanmak, istediğimiz değişiklikleri yapamamamıza neden oldu. Baştaki fikrimiz Kerem'i son bölümde oyuna sokmaktı ama değişiklik hakkınız dolduğunda sizler için kolay olmuyor."
Takımda birçok sakat oyuncu olduğunu aktaran Tedesco, "Çağlar ve Oosterwolde bir süre olmayacak. Ederson ve Talisca'nın da sakatlıkları var. İçinde bulunduğumuz durum bu ama yapmamız gereken mevcut koşulda elimizden gelenin en iyisini yapmak. Milli araya kadar çözüm bulmamız ve puanlar almamız gerekiyor. Oyuncularıma da söyledim, saklanamayız. Hepimiz hayal kırıklığı yaşıyoruz dedim oyuncularıma. Hayal kırıklığı normal ama oyuncularıma şunu söyledim kafamızı kuma gömmememiz gerekiyor. Ben trenin lokomotifi olarak bu gücü oyuncularıma vereceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Sonuna kadar savaş...

Sonuna kadar savaşmaya devam edeceklerini vurgulayan Tedesco, şunları kaydetti: "Şu an 6-7 sakatımız olabilir ama bizler için fark etmez. Bu işimizin bir parçası. Kolay değil bu oyuncuları kaybetmek ama sözünü veriyorum bizler elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Taraftarlar da mücadelemizi görüyor, bizlerin birlik olması gerekiyor. Son döneme kadar işler iyi gidiyordu ama son birkaç haftadır enerji seviyesinde sıkıntı yaşıyoruz. Milli araya kadar hayatta kalacağız, üstesinden geleceğiz. Milli aradan sonra Alvarez, Skriniar ve bugün sakatlananlar dönecek. İstesek biz de ağlayabilirdik bu durumları dile getirip ama inancım o ki bizler güçlüyüz. Bardağın dolu tarafını görmeniz gerekiyor."
İkinci yarı 3-5-2 formasyonuna döndüklerini ve futbolcuların bunu iyi karşıladığını aktaran Tedesco, "İki sakatlık sonrası hala 4'lü oynamaya devam ettik. Matteo ve Yiğit stoper oynadı. Matteo 6 gibi hareket etti sahada bu beni biraz endişelendirdi çünkü rakibe boşluk verebilirdik. İkinci yarı sistemi değiştik hiç bir zaman çalışmamıştık 3'lü üzerinde ama oyuncuların bunu sahada iyi şekilde uyguladığını gördük. 3-5-2'de baskılı oynadık golü de bulduk ama bu maçı kazanmamış olmamız bizim için çok üzücü. Şartları düşününce bu maçı kazansak sezonun en güzel galibiyeti olurdu" şeklinde görüş belirtti.

Forvet sıkıntısı yok!

Problemin santrfordan kaynaklanmadığını aktaran Tedesco, sözlerini şöyle tamamladı: "Elimizde çok fazla çözüm var, bu konuda problemimiz yok. Neredeyse her maçta gol atıyoruz. Normal koşullarda 1 gol maçı kazanmak için yetmeli. Dolayısıyla konu forvet değil. Kazanamayınca eleştiri olur ve bununla başa çıkmanız gerekir. Geriye değil ileriye bakmanız gerekir. Çok fazla maç oynadık. Geldiğimden beri 34 maç oynadık. Çok fazla gerginlik, stres ve seyahat oldu. Bugün zemin kaygandı. Ederson da kaydı ve 3 hafta oynamayacak. Avrupa'da Tarık ile oynayacağız. Talisca ve Jayden da sakatlık yaşadı. Futbol bu, bu tarz şeyler oluyor futbolda. Ben durumdan kaçmam, bizim yapmamız gereken şey birlik olmak ve çözüm üretmek. Çok fazla şans bulamayanlar şans bulacak bu dönemde. Önemli olan mentalitemizin düşmemesi milli araya kadar. Ondan sonra iyi mentalde kalmak çok önemli. İşimiz bunu sağlamak olacak."

Kayserispor 8 maç sonra gelen galibiyetle umutlandı

Aldığı kötü sonuçlarla Trendyol Süper Lig'de düşme hattında bulunan Zecorner Kayserispor, 23. haftada ağırladığı Hesap.com Antalyaspor'u yenerek kümede kalma umutlarını tazeledi

23.02.2026 13:17:00
AA
Kayserispor 8 maç sonra gelen galibiyetle umutlandı
Kayserispor 8 maç sonra gelen galibiyetle umutlandı
Aldığı kötü sonuçlarla Trendyol Süper Lig'de düşme hattında bulunan Zecorner Kayserispor, 23. haftada ağırladığı Hesap.com Antalyaspor'u yenerek kümede kalma umutlarını tazeledi.

Taraftarı önünde rakibini 1-0 mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, ligde 8 maç aradan sonra 3 puanla tanıştı.

Kayseri temsilcisi, bu sezon aldığı 3 galibiyet ve 10 beraberlikle 19 puan toplayabildi.

Sezonun 3'üncü galibiyetini aldı

Kayserispor, bu sezon sadece 3 kez galibiyet sevinci yaşayabildi.

Sezonun ilk 3 puanını 11. haftada sahasında Kasımpaşa'ya karşı 3-2'lik skorla kazanan sarı-kırmızılılar, 14. haftada ise deplasmanda Çaykur Rizespor'u 1-0'la geçti.

Dün de RHG Enertürk Enerji Stadı'nda Hesap.com Antalyaspor'u 1-0 yenen Kayserispor, sezonun 3'üncü galibiyetine imza attı.

Galibiyet 8 maç aradan sonra geldi

Ligde 14. haftadaki Çaykur Rizespor galibiyetinin ardından Kayserispor, yaptığı 8 maçta 4 beraberlik, 4 de yenilgi yaşadı.

15. haftada ikas Eyüpspor ile deplasmanda 1-1, 16. haftada sahasında Corendon Alanyaspor ile 0-0 berabere kalan Kayseri temsilcisi, 17. haftayı da deplasmanda 1-1'lik TÜMOSAN Konyaspor karşılaşmasıyla tamamladı.

18. haftada konuk olduğu Beşiktaş'a 1-0 yenilen sarı-kırmızılı ekip, 19. haftada sahasında Başakşehir'e 3-0, 20. haftada deplasmanda Galatasaray'a 4-0 ve 21. haftada da sahasında Kocaelispor'a 2-1'lik skorlarla boyun eğdi.

Bu periyodun son müsabakasında 22. haftada deplasmanda Göztepe ile 0-0 berabere kalan Kayserispor, bu hafta ise Antalyaspor'u 1-0 yenerek 8 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı.

Djalovic'siz çıkılan 2 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik

Kayserispor, son 2 maça sözleşme fesih görüşmelerini sürdürdüğü teknik direktör Radomir Djalovic'siz çıktı.

Bu süreçte takımın başında bulunan teknik sorumlu Muhammed Türkmen, takımıyla 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Türkmen, 4 puanı hanesine yazdırdığı iki haftalık periyotta maç başına 2 puan ortalamasına ulaştı.

"Önümüzde 11 final maçı var"

Kayserispor Kulübü Başkanı Nurettin Açıkalın, AA muhabirine, takımının Antalyaspor maçında yüreğini ortaya koyarak oynadığını söyledi.

Kendileri için kümede kalma yolunda kolay maçın olmadığının altını çizen Açıkalın, "Bundan sonra önümüzde 11 final maçı var. Tüm maçlara bu özveriyle hazırlanıp ligde kalmak istiyoruz. Bunu başarabileceğimize inanıyorum." dedi.

Sekiz maç aradan sonra gelen galibiyetin hem taraftarı hem de oyuncuları yeniden umutlandırdığını vurgulayan Açıkalın, galibiyet serisi için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

47 yaşında gelen milli davet

Karateye yıllarını veren eski bir Türkiye Şampiyonu olan Osman Şişko, 47 yaşında yeniden büyük bir gurur yaşayacak. Uzun yıllar hem sporcu hem de antrenör olarak tatamiye emek veren Şişko, veteranlar kategorisinde elde ettiği başarıların ardından milli formayı giymeye hak kazandı

23.02.2026 11:26:00
İhlas Haber Ajansı
47 yaşında gelen milli davet
47 yaşında gelen milli davet
Karateye yıllarını veren eski bir Türkiye Şampiyonu olan Osman Şişko, 47 yaşında yeniden büyük bir gurur yaşayacak. Uzun yıllar hem sporcu hem de antrenör olarak tatamiye emek veren Şişko, veteranlar kategorisinde elde ettiği başarıların ardından milli formayı giymeye hak kazandı.

12-15 Şubat tarihleri arasında Manisa'da düzenlenen Türkiye Büyükler-Veteranlar Karate Şampiyonası'nda Veteranlar 45-54 yaş -85 kilogram Kumite kategorisinde üçüncü olarak bronz madalya kazanan Şişko, bu başarısıyla uluslararası arenada ülkemizi temsil etme hakkı elde etti.



28. Balkan Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası, 27 Şubat-1 Mart 2026 tarihleri arasında Bosna Hersek'in Banja Luka kentinde düzenlenecek. Şişko, şampiyonada Veteranlar kategorisinde hem Kata hem de Kumite branşlarında mücadele edecek.



Osman Şişko, hedefinin Balkan Şampiyonası'nda da derece elde ederek hem şehrini hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu ifade ederken, 47 yaşında gelen bu milli daveti azmin, disiplinin ve spora duyulan tutkunun en anlamlı göstergesi olarak değerlendiriyor.

Orkun katkıya, Oh atmaya devam ediyor

Beşiktaş'ın Güney Koreli santrforu Hyen-Gyu Oh, Göztepe'yi de boş geçmeyerek 3. golüne imza attı

23.02.2026 00:47:00
İhlas Haber Ajansı
Orkun katkıya, Oh atmaya devam ediyor
Orkun katkıya, Oh atmaya devam ediyor
Beşiktaş'ın Güney Koreli santrforu Hyen-Gyu Oh, Göztepe'yi de boş geçmeyerek 3. golüne imza attı.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş, sahasında Göztepe'yi 4-0 mağlup etti.

Siyah-beyazlıların 24 yaşındaki golcüsü Hyen-Gyu Oh, mücadelenin 74. dakikasında Cerny'in pasında şık bir vuruşla takımının 4. golünü attı.

Oh, böylece siyah-beyazlı formayla çıktığı 3 maçta da 1'er gol atmayı başardı. Golcü oyuncu, Corendon Alanyaspor ve RAMS Başakşehir maçlarında da rakip ağları havalandırmayı başarmıştı. Oh'un 2 de asisti bulunuyor.

Müsabakaya 11'de başlayan Hyeon-Gyu Oh, 90 dakika sahada kaldı.

Orkun Kökçü, skor katkısına devam ediyor



Beşiktaş'ın kaptanı Orkun Kökçü, Göztepe karşısında yaptığı asistlerle son haftalardaki skorer kimliğini devam ettirdi.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında sahasında Göztepe ile karşılaşan Beşiktaş, sahadan 4-0 galip ayrıldı. Siyah-beyazlıların kaptanı Orkun Kökçü, müsabakanın 9. dakikasında Wilfred Ndidi'ye, 59. dakikada da Olaitan'a asist yaparak; İzmir ekibi karşısında iki gole katkı sağladı.

24 yaşındaki orta saha, Süper Lig'de Eyüpspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Başakşehir ile Türkiye Kupası'nda oynadıkları Kocaelispor mücadelelerinde 1'er gol atarken, bu maçla birlikte de toplam 7 asist yaptı.

Mücadeleye 11'de başlayan Kökçü, 80. dakikada yerine Salih Uçan'a bıraktı.

Sergen Yalçın, cezalı duruma düştü

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Göztepe maçında gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düştü

23.02.2026 00:44:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın, cezalı duruma düştü
Sergen Yalçın, cezalı duruma düştü
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Göztepe maçında gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düştü.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Göztepe'yi 4-0 mağlup etti.



Siyah-beyazlılarda teknik direktör Sergen Yalçın, müsabakanın 16. dakikasında sarı kart gördü ve bir sonraki hafta Kocaelispor ile deplasmanda oynanacak maçta cezalı duruma düştü.

Tecrübeli teknik adam, bu sezon RAMS Başakşehir, Galatasaray ve Çaykur Rizespor müsabakasında sarı kart görmüştü.

Hüseyin Çayır: 'Çok iyi oynadık, kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz'

Gaziantep Futbol Kulübü Yardımcı Antrenörü Hüseyin Çayır, kaybettikleri Trabzonspor maçının ardından, "Çok iyi oynadığımız bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi

22.02.2026 22:51:00
İhlas Haber Ajansı
Hüseyin Çayır: 'Çok iyi oynadık, kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz'
Hüseyin Çayır: 'Çok iyi oynadık, kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz'
Gaziantep Futbol Kulübü Yardımcı Antrenörü Hüseyin Çayır, kaybettikleri Trabzonspor maçının ardından, "Çok iyi oynadığımız bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında sahasında karşılaştığı Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 48'e yükseltirken, Gaziantep FK ise 28 puanda kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Futbol Kulübü Yardımcı Antrenörü Hüseyin Çayır, mağlubiyet için üzgün olduklarını söyledi. Çayır, "Çok iyi oynadığımız bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Gururluyuz.

Herkes nasıl oynadığımızı gördü. Tüm istatistiklerde ezici üstünlüğümüz vardı. Sadece golden sonraki dikkat kaybımız Trabzonspor'un büyük takım refleksi ile öne geçmesine neden oldu. Genel anlamda çok iyi oynadık. Öne geçtik, önemli pozisyonlar bulduk. Ardından goller yedik. Sonrasında da iyi oynadık ama Onana son zamanlarda görmediğimiz çok iyi bir kaleci performansı gösterdi. Ben bu nedenle Onana'yı da tebrik etmek istiyorum. Önümüze bakacağız artık" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'ın dün iptal edilen golü ile bugün Trabzonspor'un attığı gol arasında farkı anlayamadık"

Maçta Trabzonspor'un attığı ikinci golle ilgili değerlendirmelerde bulunan ve ofsayt kararı verilmemesini eleştiren Çayır, "Galatasaray'ın dün iptal edilen golü ile bugün Trabzonspor'un attığı gol arasında farkı anlayamadık. Son zamanlarda aleyhimize çok hakem hataları oluyor. Buna anlam veremiyoruz. Bugünü hocamızın dediği oyunu kazandığımız bir maç oynadık. Bundan sonra da iyi oynamaya ve iyi sonuçlar almaya çalışacağız" diye konuştu.

Fatih Karagümrük-Samsunspor maçında kazanan çıkmadı

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasındaki Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük-Samsunspor maçı 0-0 sonuçlandı

22.02.2026 22:29:00
Haber Merkezi
Fatih Karagümrük-Samsunspor maçında kazanan çıkmadı
Fatih Karagümrük-Samsunspor maçında kazanan çıkmadı
Trendyol Süper Lig'in 23. haftasındaki Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük-Samsunspor maçı 0-0 sonuçlandı.

24. dakikada Esgaio'nun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Verde, Assoumou'yu çalımladıktan sonra ceza sahası sağ çaprazından şutunu çekti. Kaleci Okan, meşin yuvarlağı çeldi.

30. dakikada Larsson'un pasıyla topla buluşan Verde'nin ceza yayı sağ çaprazından çektiği şutta kaleci Okan, yakın direğin dibinden topu kornere tokatladı.

37. dakikada Lichnovsky'nin uzun pasında sol kanatta topla buluşan Babicka, yaptığı dokunuşla meşin yuvarlağı Larsson'a aktardı. Bu oyuncunun ceza sahası sol çaprazından vuruşunda kaleci Okan'ın kurtardığı topu Zeki Yavru, kornere gönderdi.

Maçın ilk yarısı 0-0 sonuçlandı.

İkinci yarı

69. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Makoumbou'nun bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalenin solundan auta gitti.

77. dakikada Satka'dan topu kapan Tiago Çukur sağ çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra kaleci Okan Kocuk ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Okan, yaptığı kurtarışla topu kornere gönderdi.

Karşılaşma, 0-0 sona erdi.

Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe Beko

Basketbol Ziraat Bankası Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş GAİN'i 91-74 mağlup eden Fenerbahçe Beko, şampiyonluğa ulaştı

22.02.2026 22:26:00
Anadolu Ajansı
Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe Beko
Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe Beko
Basketbol Ziraat Bankası Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş GAİN'i 91-74 mağlup eden Fenerbahçe Beko, şampiyonluğa ulaştı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda kapalı gişe oynanan derbide Beşiktaş, ilk periyodu 24-22 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte toparlanan Fenerbahçe, soyunma odasına 46-42 üstün gitti.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreği büyük bir çekişmeye sahne oldu. Sarı-lacivertliler, bir ara 15 sayılık üstünlük kurduğu ancak Beşiktaş'ın farkı 4'e kadar indirdiği bu periyodu 70-56 önde tamamladı.

Dördüncü ve son çeyrekte de üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Beko, müsabakadan 91-74 galip ayrılarak kupayı müzesine götürdü.

İki takım arasında son 4 finalin galibi Fenerbahçe

Sarı-lacivertli takım, Beşiktaş ile oynadığı son 4 şampiyonluk maçını kazanmayı başardı.

İki takım, geçen sezondan bu yana iki kez Türkiye Kupası finali, birer defa da Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında karşı karşıya geldi.

Basketbol Süper Ligi final serisinde Beşiktaş'a 4-1 üstünlük kurarak kupanın sahibi olan Fenerbahçe, Türkiye Kupası finali (2) ve Cumhurbaşkanlığı Kupası müsabakasında da siyah-beyazlıları mağlup ederek şampiyonluk ipini göğüsledi.

Fenerbahçe Beko, 10. şampiyonluğu elde etti

Sarı-lacivertli takım, Türkiye Kupası'nı üst üste 3, toplamda ise 10. kez müzesine götürdü.

Fenerbahçe, kupada 1967, 2010, 2011, 2013, 2016, 2019, 2020, 2024 ve 2025'in ardından 2026'da da şampiyonluk ipini göğüsledi.

Sarunas Jasikevicius'un başantrenörlüğünü yaptığı Fenerbahçe, organizasyonda çıktığı son 6 finalin 5'inde kupanın sahibi oldu.

Jasikevicius'un toplamda 19, Fenerbahçe'de 7. Şampiyonluğu

Sarunas Jasikevicus, başantrenörlük kariyerinde 19. şampiyonluğunu yaşadı.

Kariyerinde Zalgiris, Barcelona ve Fenerbahçe'de görev yapan Litvanyalı çalıştırıcı, bir THY Avrupa Ligi ile Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 Türkiye Kupası, 2'şer Basketbol Süper Ligi, İspanya Basketbol Ligi ve İspanya Kupası, 5 Litvanya Ligi ile 3 Litvanya Kupası şampiyonlukları elde etti.

Jasikevicius, oyunculuk kariyerine de kulüpler ve milli takımlar düzeyinde birçok şampiyonluk sığdırmıştı.

Beşiktaş, 5. kez ikincilikle yetindi

Siyah-beyazlı ekip, Türkiye Kupası'nda 5. kez ikinci oldu.

Kupada tek şampiyonluğunu 2012'de elde eden Beşiktaş, 1971, 1973, 2011 ve 2025'in ardından 2026'da da finalde kaybederek şampiyonluk sevinci yaşayamadı.

Beşiktaş’ta yüzler gülüyor

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş, sahasında Göztepe'yi 4-0 yendi

22.02.2026 22:22:00 / Güncelleme: 22.02.2026 22:25:48
Anadolu Ajansı
Beşiktaş’ta yüzler gülüyor
Beşiktaş’ta yüzler gülüyor
Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş, sahasında Göztepe'yi 4-0 yendi.

8. dakikada ceza yayının solundan kullanılan frikikte Orkun Kökçü'nün barajın altından vuruşunda top, önce savunmaya daha sonra yan direğe çarparak kornere çıktı.

9. dakikada Beşiktaş golü buldu. Sol kanattan Orkun Kökçü'nün kullandığı kornere ön direkte iyi yükselen Ndidi, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.



Beşiktaş, 11. dakikada net pozisyondan yararlanamadı. Olaitan'ın pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Cerny'nin içe kat edip yerden şutunda kaleci Lis, son anda uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

36. dakikada Beşiktaş ikinci golü buldu. Asllani'nin pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topu önüne alan sağ bek Murillo'nun sert şutunda meşin yuvarlak, üst direğe çarparak filelere gitti: 2-0.



43. dakikada Cerny'nin pasıyla ceza sahası sağ çaprazında dar açıda topla buluşan Murillo'nun sert şutunda kaleci Lis, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

Beşiktaş, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarı



59. dakikada Beşiktaş farkı 3'e çıkardı. Orkun Kökçü'nün pasıyla orta sahadan aldığı topla Olaitan, sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Beninli oyuncu, savunmaya rağmen ayağının ucuyla altıpasın solunda yaptığı dokunuşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-0.

74. dakikada siyah-beyazlılar bir gol daha buldu. Cerny'den aldığı pasla sağ kanattan ceza sahasına giren Oh'un çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak, kaleci Lis'in üzerinden filelere gitti: 4-0.

Beşiktaş, karşılaşmayı 4-0 kazandı.

Onuachu atıyor Trabzonspor kazanıyor

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Gaziantep FK'yi 2-1 mağlup etti.

22.02.2026 18:30:00
Haber Merkezi
Onuachu atıyor Trabzonspor kazanıyor
Onuachu atıyor Trabzonspor kazanıyor
Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Gaziantep FK'yi 2-1 mağlup etti.

13. dakikada Perez'in sağdan ceza sahasına gönderdiği topa bekletmeden vuran Maxim'in şutunda kaleci Onana topu kontrol etti.

20.⁠ ⁠dakikada Gassama'nın ceza yayı üzerinden gönderdiği pasla buluşan Lungoyi'nin sol çaprazdan yaptığı plase vuruşta top kaleci Onana'da kaldı.

22. dakikada Lungoyi'nin ara pasıyla ceza sahasında buluşan Gassama topu bekletmeden Bayo ile buluşturdu. Bu oyuncunun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

24.⁠ ⁠dakikada Muçi'nin orta sahadan gönderdiği pasla buluşan Augusto'nun kaleci Zafer Görgen'in sağından gönderdiği plase vuruşta top ağlara gitti: 1-1.

27. dakikada sağdan ceza sahasına giren Mustafa Eskihellaç'ın şutunda top Arda Kızıldağ'a çarptıktan sonra Onuachu'nun önünde kaldı. Bu oyuncu bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-2.

43.⁠ ⁠dakikada Ogün Özçiçek'in ceza yayı üzerinden verdiği pasla buluşan Kozlowski bekletmeden topu ceza sahasındaki Bayo ile buluşturdu. Bayo'nun şutunda kaleci Onana meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili ekibin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı



62. dakikada Perez'in sağdan ceza sahasına gönderdiği topa sert vuruş yapan Lungoyi'nin şutunda meşin yuvarlağı kaleci Onana uzaklaştırdı.

70.⁠ ⁠dakikada Maxim'in sağdan kullandığı kornerde iyi yükselen Bayo'nun vuruşunda top auta çıktı.

80.⁠ ⁠dakikada Perez'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Bayo'nun sert vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Onana kornere gönderdi.

87.⁠ ⁠dakikada Ozan Tufan'ın savunmadan uzun gönderdiği pasla ceza sahasında topla buluşan Muçi'nin yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

90.⁠ ⁠dakikada Ozan Tufan'ın pasıyla buluşan Onuachu, topu ceza sahasında müsait durumda bulunan Muçi'ye gönderdi. Bu oyuncunun yaptığı vuruşta kaleci Zafer Görgen gole izin vermedi.

Karşılaşma, bordo-mavili ekibin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın Yıldızı: Paul Onuachu

Trabzonspor'un Gaziantep FK deplasmanındaki 2-1'lik galibiyetinde en çok öne çıkan isim Paul Onuachu oldu.

27. dakikada attığı golle takımını öne geçirdi ve galibiyetin mimarı oldu. Son haftalarda üst üste gol atarak formunu koruyor, ligde gol sayısını 16'ya çıkardı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.