logo
17 HAZİRAN 2026

Alperen'den galibiyete 14 sayılık katkı

NBA'de Alperen Şengün'den, galibiyete 14 sayılık katkı 

23.11.2024 09:30:00
Anadolu Ajansı
Alperen'den galibiyete 14 sayılık katkı
Alperen'den galibiyete 14 sayılık katkı

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Houston Rockets, milli oyuncu Alperen Şengün'ün 14 sayı attığı maçta Portland Trail Blazers'ı 116-88 mağlup etti.

NBA'e 8 maçla devam edildi. Rockets, konuk ettiği Blazers'ı 28 sayı farkla mağlup etti. Milli basketbolcu Alperen Şengün, 14 sayı, 8 ribaunt ve 3 asist ve 1 top çalmayla galibiyete katkı sağladı. Rockets'ta Dillon Brooks, 28 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu.

Jokic'in "triple-double"ı galibiyet için yeterli olmadı

Dallas Mavericks, deplasmanda Denver Nuggets'ı 123-120 mağlup etti. Mavericks'te Naji Marshall 26 sayı ile NBA kariyer rekoru kırarken, PJ Washington ise 22 sayı ve 13 ribauntla oynadı. Karşılaşmada süre alamayan Mavericks oyuncusu Luka Doncic'in sağ bileğindeki burkulmadan dolayı en az 4 maç daha takımdan ayrı kalması bekleniyor. Nuggets'ta ise Nikola Jokic, 33 sayı, 17 ribaunt, 10 asist ile "triple-double" yapmasına rağmen mağlubiyete engel olamadı.

Antetokounmpo'dan "triple-double"

Milwaukee Bucks, konuk ettiği Indiana Pacers'ı 129-117 yendi. Bucks'ta Giannis Antetokounmpo, Pacers'a karşı 37 sayı, 10 ribaunt ve 11 asist ile triple-double" yaparak galibiyette önemli rol oynadı. Pacers'ta ise Pascal Siakam 25, Bennedict Mathurin de 20 sayı kaydetti.

Sonuçlar

Philadelphia 76ers-Brooklyn Nets: 113-98

Washington Wizards-Boston Celtics: 96-108

New Orleans Pelicans-Golden State Warriors: 108-112

Chicago Bulls-Atlanta Hawks: 136-122

Houston Rockets-Portland Trail Blazers: 116-88

Milwaukee Bucks-Indiana Pacers: 129-117

Denver Nuggets-Dallas Mavericks: 120-123

Los Angeles Clippers-Sacramento Kings: 104-88 AA

Milli futbolcular, Paraguay maçında galibiyete odaklandı

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu 2. maçında Paraguay'la karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nda kaleci Uğurcan Çakır ve savunmacı Samet Akaydin, Paraguay karşısında kazanarak Avustralya mağlubiyetini unutturacaklarını söyledi

17.06.2026 04:10:00
AA
Milli futbolcular, Paraguay maçında galibiyete odaklandı
Milli futbolcular, Paraguay maçında galibiyete odaklandı

Arizona'da milli takımın kamp yaptığı otelde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan iki oyuncudan Uğurcan Çakır, Avustralya ile oynanan ilk maçın istedikleri gibi geçmediğini vurguladı.

Mağlubiyetin üzüntüsünü yaşadıklarının altını çizen Uğurcan Çakır, "Bazen çok motive olunca olmuyor. Bizim için de öyle bir gün geçti. Tabii ki üzüldük. Paraguay maçında hatayı telafi etme şansımız var. Zihinsel olarak maça hazırlanmalıyız. Hepimiz sorumluluklarımızı bilip ona göre oynamalıyız. Bir final maçı değildi. Hepimiz ülkemizi mutlu etmek istedik ama istediğimiz gibi gitmedi. Önümüzde alınacak 6 puan var. İlk maç Paraguay maçı, bu maçı kazanıp 3 puanı almak istiyoruz. Buraya gelmek hayalimizdi. 24 yıl sonra buraya geldik ve ülkemizi gururlandırmak istiyorduk. Duygusal anlamda bunun da baskısı vardı. Meydanlarda kurulan televizyonları görünce, buna karşılık vermek istiyorduk. Kazanmak istedik ama bu sahaya yansımadı. Takımın şu anda morali iyi, ilk maçı unuttuk. Önümüzde 2 final maçı var. Bunları kazanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Mevcut kadrosunun 2024 Avrupa Şampiyonası'nda ve UEFA Uluslar Ligi'nde başarılı olduğunu belirten Uğurcan, şunları söyledi:

"Kadroda çok fazla değişen isim olmadı. Birkaç kişi takıma katıldı. Takım içinde arkadaşlık çok iyi. Bu da bize büyük başarılar getirdi. Dışarıda yazılıp çizilenler olabiliyor. Herkes birbiriyle çok iyi anlaşıyor. İlk maçta istemediğimiz bir sonuç aldık. Ülkemizi üzdük ama bunu telafi edebileceğimizi düşünüyorum. En iyi performansımızla Paraguay maçından istediğimiz sonucu almak istiyoruz. Türk milleti bizi eleştirebilir. Başarılı olunca nasıl göklere çıkarılıyorsak 1 maç kaybedince eleştirilebiliriz. Bu eleştiri bizim başımızın tacı. Futbol oynuyorsanız bu eleştiriye açık olmanız gerekiyor. Bir final maçı kaybetmedik. Paraguay maçında bunu telafi etme şansımız var. Hatalarımızdan ders çıkaracağız. Avustralya maçının analizlerini yaptık, neleri eksik yaptığımızı gördük. Topun bizde kalması çok önemli değildi. Net gol pozisyonlarına giremedik ama neleri eksik yaptığımızı gördük. Paraguay'a hazırlanıyoruz. Çok çalışacağız. Birlik olacağız ve her zaman yaptığımız gibi iyi sonuç almaya çalışacağız. Galip gelip kendimizi ve ülkemizi mutlu etmek istiyoruz."

"Dün geride kaldı, önümüze bakacağız"

Paraguay karşısında işlerini en iyi şekilde yapıp 3 puana uzanmak istediklerini yineleyen Uğurcan Çakır, Avustralya maçını unuttuklarını dile getirerek "Dün geride kaldı, önümüze bakacağız. En iyi performansımızla o sahada olacağız, bunu başaracağımıza ben inanıyorum." diye konuştu.

Avustralya karşısında kendi performansının da standardının altında olduğunu belirten Uğurcan, "Bazen böyle oluyor. Gol yemeyip arkadaşlarıma yardımcı olmak isterdim." ifadelerini kullandı.

Avustralya maçına hazırlanmak için Kuzey Makedonya'yla, Paraguay maçına hazırlanmak için de Venezuela'yla hazırlık maçı oynadıklarını söyleyen Uğurcan, şöyle konuştu:

"Kuzey Makedonya maçı, Avustralya maçı içindi. Onlar da 5'li savunma oynuyordu. Orada iyi oynayıp galip gelmiştik. Avustralya'yı iyi analiz etmiştik, çalıştığımız yerden goller yedik. Odaklanıp hatalarımızı minimuma indirmek istiyoruz. Bunun için çalışacağız. Hocanın en çok gösterdiği pozisyondan golü yedik. Telafi etme şansımız var. Maç içindeki su molaları da tempo düşürüyor, hiç güzel değil. Maç soğuyor, konsantrasyon da dağılıyor. Hiç hoşuma gitmedi. Böyle oynayan takımlar da var, belki onlar için iyi olabilir."

Hiçbir maçın kağıt üzerinde kolay olmadığını sözlerine ekleyen Uğurcan, "Analizde bazı şeyleri görebiliyorsun ama sahada rakibin isteği, odaklanması daha fazlaysa, ne kadar yetenekli olursan ol seni yenme şansı oluyor. Dünyanın en iyi takımı denilen İspanya bile berabere kaldı. Ana amaç tabii ki çeyrek final, yarı final yapmak. Ama maç sahada oynanıyor. Kağıt üzerinde herkes kolay bir gruptayız dedi. Ben 400'e yakın maç oynadım, kolay maç kazandığımı hatırlamıyorum. Ama bunu yapabilecek karakterde oyuncular olduğumuza inanıyorum. Bundan daha iyisini yapacağımıza inanıyorum. Sahaya çıkıp ülkemizi gururlandırıp Paraguay'ı yenmek istiyoruz. ABD maçını sonra düşünürüz."

Paraguay karşısında galip gelmeleri durumunda kendilerini eleştiren insanların bu kez "final oynayacağız" diyeceğini söyleyen Uğurcan Çakır, "Ülkemizi mutlu etmek istiyoruz. Türkiye geldi, Amerika'da Dünya Kupası maçı oynuyor. Kaybetmemizi bekleyenler var. Hepsinin eleştirileri başımızın tacı. İlk maç final maçı değildi, önümüzde 2 maç daha var. Biz bitti demeden bitmez. İnşallah biz de bunu başarabiliriz. 2008'e yaşımız yetiyordu, ülkemiz de bunu bekliyor. Bunu yaşatmak istiyoruz ve yapacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Samet Akaydin: "Maçı kazanacağımıza eminim"

Uğurcan Çakır gibi Samet Akaydin de Avustralya mağlubiyeti sebebiyle mutsuz olduklarını vurguladı.

İlk maçta kimsenin böyle bir skor beklemediğinin altını çizen Samet Akaydin, şöyle devam etti:

"Maça iyi hazırlanmıştık. Bizi buralara kadar getiren şey birlik ve beraberlik olmuştu. Bu hiçbir şekilde bozulmayacak. Sadece 1 maç oynadık. Ülkemiz bizden çok şey bekliyor. Bunun sorumluluğu bizde var. Paraguay maçında ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek maçı kazanacağımıza eminim. Bu maç bizi yıldırmadı. İlk maçlarda beklenmeyen sonuçlar olabiliyor. Bunu telafi edeceğimizi düşünüyorum. Bazı şeyler yazılıp çiziliyor, bu da bizi üzüyor. Böyle şeyler söz konusu bile değil. Bu takım Avrupa Şampiyonası'ndan bu yana beraber oynayan ekip. Birbirini çok iyi tanıyan, seven bir takım. Biz Avusturya'ya hazırlık maçında farklı sonuçla yenilmiştik, sonra Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'yı yendik. Böyle mağlubiyetler bizi kendimize getiriyor. Ben takıma çok güveniyorum. Hep toplantı halindeyiz. Gerçekten üzüldük yazılanlara. İnşallah Paraguay maçında telafi edeceğiz. Ülkemizi mutlu etmek çok güzel bir duygu. Bunlar bize baskı yapmıyor. Sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Tribünlerde ağlayan çocukları görünce biz de üzülüyoruz. Bunun için sonuna kadar savaşacağız."

Bu tarz durumlarla daha önce de karşı karşıya kaldıklarını ve bu anlamda tecrübeli olduklarını belirten Samet, "Kendi adıma konuşursam, böyle durumlar beni çok etkilemiyor. Eleştiri olmazsa futbolun bir anlamı kalmıyor. İyi söylemler olduğu gibi kötü söylemler de olacak. Biz çabuk sinirlenen ve çabuk yumuşayan bir yapıya sahibiz, insanımız böyle. Şu anda herkes Paraguay maçı bir an önce gelsin de sahaya çıkalım diye düşünüyor. Avustralya'yı aslında iyi analiz ettik. Her şeyin en iyisini yapmaya çalıştık. Her bölge oyuncularını farklı farklı analiz ediyoruz. En iyi şekilde hazırlanıyoruz. Eksiklerimizden ders çıkarmaya çalışıyoruz. İşin ciddiyetinin farkındaydık. İlk maçın telafisi olur. Bunları fazla dile getirip kendimizi strese sokmak istemiyoruz. Önümüzde 2 maç daha var. En iyi şekilde hazırlanıyoruz. Güzel bir sonuçla bu maçtan döneceğiz inşallah." açıklamasında bulundu.

Üzerlerinde baskı olmadığını ama sorumluluk olduğunu vurgulayan Samet, "Bizim ülkemiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz de bunun karşılığını veremeyince mutsuz oluyoruz. Bu bizi strese sokmuyor. Daha çok çalışıyoruz. Zaten iyi çalışıyorduk ama bu mağlubiyetin ardından daha da istekli çalışıyoruz. Mağlubiyet diğer takımları farklı etkileyebilir belki ama bizim takımı daha da hırslandırdı." diye konuştu.

"Kaptanımıza farklı imalarda bulunuyorlar, üzülüyoruz"

Avustralya maçının ardından teknik ekiple konuştuklarını ve çalıştıkları yerden gol yemenin kendilerini çok üzdüğünü söyleyen Samet, telafisi olmayan Paraguay karşısında daha dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kendilerine her şartta sahip çıktığını dile getiren Samet, şu ifadeleri kullandı:

"Her zaman arkamızda duruyor. Biz onu o da bizi çok seviyor. Her yerde sonuna kadar hakkımızı savundu. Bize inanıyor ve biz de o inancı boşa çıkarmak istemiyoruz. İnşallah kazanarak ilk maçtaki mağlubiyeti unuttururuz. Çok çalışıyoruz, inşallah sonucunu alacağız. 24 yıl sonra Dünya Kupası'na geldik, önümüzde kritik bir maç var ve bizim desteğe ihtiyacımız var. Bu takım şu ana kadar önemli başarılar kazandı. Biz duygusal insanlarız. Futbolcular olarak da her şeyin bilincindeyiz. Kötü oynayanlar kendilerini de en ağır şekilde eleştiriyor. Herkesin farkındayız. Avustralya karşısında top genelde bizdeydi. Çalıştığımız yerden gol yemek bizi düşürdü. Şutlarla savunmayı açabilirdik. Hakan, Arda, Barış gibi topa iyi vuran oyuncularımız var. İkinci yarıda oyuna iyi başladık. Kenan'ın oyuna girmesiyle hareketlendik ama sonra talihsiz bir gol yedik, oyun düştü."

Gruplar açıklandığını herkesin milli takımın grubu lider tamamlayacağı yönünde görüş bildirdiğini belirten Samet, "Ben de öyle düşünüyordum ve hala düşünüyorum. Kalite olarak takımımızın ağır bastığını düşünüyorum. Ama mücadele her zaman yeteneği yener. Paraguay maçında sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Burada olan herkes bize destek oluyor. Daha çok birlik olmamız gerekiyor. Avrupa Şampiyonası öncesinde Hırvatistan'ı deplasmanda nasıl yeneceğimizi konuşuyorlardı, gittik deplasmanda yendik. Avrupa Şampiyonası'nda 'gruptan çıkamazlar' dediler çıktık, Avusturya'yı yendik. Hollanda maçı belki de turnuvadaki en iyi maçımızdı. Yılmadan devam edeceğiz." diye konuştu.

İlk maçın ardından yapılan eleştirilerle ilgili görüşlerini aktaran Samet, şunları söyledi:

"Duygularımızı çok yukarıda yaşıyoruz. Eleştirilere açığız, bizden daha fazla açık olan da yoktur. Ama biz bazen eleştiriyi karıştırıyoruz. Bir insanın saçına, bıyığına girmek artık eleştiriden çıkıyor. Ben bunları anlamıyorum. Eleştirinin en ağırı yapılsın, kötü oyun eleştirilsin. Uğurcan kötü oynayınca ben ona sallarım, ben kötü oynayınca o bana sallar. En iyi eleştiriyi biz yapıyoruz. Maçı kaybedince sabaha kadar uyumadık. Kaptanımıza farklı imalarda bulunuyorlar, üzülüyoruz, kaptanımız da üzülüyor. Hakan biraz da duygusal bir insan. Böyle şeylere de takılıyor ve bu da gayet normal. Artık korkudan bir şey yapamıyoruz. Artık dışarıda basın olduğu zaman antrenmanlarda dümdüz duruyoruz. Yenildiğimiz zamandaki eleştiriler bizi düşürmüyor." 

Kader maçına sabıkalı hakem!

A Milli Futbol Takımı'nın, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında 20 Haziran'da Paraguay ile oynayacağı mücadeleyi El Salvadorlu hakem Ivan Barton yönetecek

16.06.2026 22:33:00
İhlas Haber Ajansı
Kader maçına sabıkalı hakem!
Kader maçına sabıkalı hakem!
A Milli Futbol Takımı'nın, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında 20 Haziran'da Paraguay ile oynayacağı mücadeleyi El Salvadorlu hakem Ivan Barton yönetecek.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Paraguay ile karşı karşıya gelecek. 20 Haziran TSİ 06.00'da San Francisco Bay Area Stadyumu'nda oynanacak müsabakada El Salvadorlu hakem Ivan Barton düdük çalacak. Barton'un yardımcılıklarını David Moran ve Antonio Pupiro yapacak. Müsabakanın 4. hakemi Jamaikalı Oshane Nation olacak.

Tepkiler



2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki kritik ikinci maçında Paraguay ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı'mızın mücadelesine El Salvadorlu hakem Ivan Barton'ın atanması, spor kamuoyunda büyük bir tartışma başlattı.

Turnuvadaki kaderimizi yakından ilgilendiren bu zorlu viraj öncesi yapılan hakem seçimi, hem coğrafi yakınlık unsurları hem de hakemin geçmişteki sabıkası nedeniyle sert eleştirilerin hedefi oldu.

Türk futbolseverler ve spor yorumcuları, rakibimiz Paraguay bir Güney Amerika (CONMEBOL) ülkesi olmasına rağmen, Latin Amerika kültürüne ve bölgesine yakın bir El Salvador (CONCACAF) hakeminin bu maça verilmesini doğru bulmuyor.

Sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkilerde, bu durumun sahaya gizli bir "bölge kayırmacılığı" veya taraflı yönetim olarak yansıyabileceği endişesi dile getiriliyor.

Eleştirilerin odak noktasındaki tek konu coğrafi yakınlık da değil. Hakem Ivan Barton'ın geçmiş yönetimleri ve aldığı cezalar da güvensizliği artırıyor.

Kendi ülkesinde ve uluslararası turnuvalarda adı sık sık skandallarla anılan Barton, henüz çok yakın bir tarihte (Şubat 2026'da) yönettiği bir müsabakada yaptığı büyük kural hatası nedeniyle 2 maç men cezası almıştı.

Böylesine taze sabıkalı ve kendi federasyonu tarafından bile cezalandırılmış bir hakem triosunun, Dünya Kupası gibi dev bir arenada Millilerin kader maçına atanması şaşkınlıkla karşılandı.

Ayrıca Barton'ın kart çıkarma konusundaki agresif tavrı ve maçın ritmini bozan düdükleri, teknik heyeti de düşündürüyor. Sert oyuna zaman zaman göz yuman ancak itirazlarda çok kolay kırmızı karta başvuran El Salvadorlu hakemin, milli takımımızın oyun kimyasına zarar verebileceğinden korkuluyor.

19'luk yıldız Okan Buruk'u mest etti


 
Galatasaray'da kritik transfer zirvesi öncesi George Gardi'den masaya bomba gibi bir isim geldi... Okan Buruk'un tarzına hayran kalıp özel scout raporu istediği Genoa'nın 19 yaşındaki İtalyan yıldızı Jeff Ekhator, 10+4 yabancı kuralının değişmemesi durumunda Mauro Icardi'nin tahtına oturmaya aday.

16.06.2026 17:02:00 / Güncelleme: 16.06.2026 17:08:23
Haber Merkezi
  19'luk yıldız Okan Buruk'u mest etti
  19'luk yıldız Okan Buruk'u mest etti

Galatasaray'da kritik transfer zirvesi öncesi, İtalyan pazarına hakimiyetiyle bilinen ünlü menajer George Gardi'den sürpriz bir hamle geldi. Sarı-kırmızılı yönetimle yaptığı son görüşmelerde olduğu gibi rotayı yine Serie A'ya çeviren Gardi, masaya bu kez 10+4 yabancı kuralına uygun kez genç bir isim koydu.
Genoa formasıyla İtalya'da adından söz ettiren genç yetenek Jeff Ekhator.







Mertens'i andırıyor

Teknik direktör Okan Buruk'un da radarına giren 2006 doğumlu 19 yaşındaki golcü, sadece klasik bir santrfor olmamasıyla öne çıkıyor. Hücum hattında tıpkı Dries Mertens gibi ikinci forvet olarak da görev yapabilen çok yönlü tarzı, Buruk'un çok dikkatini çekti.
Genç oyuncunun bu taktiksel esnekliği üzerine deneyimli teknik adam, scout ekibinden oyuncunun tüm dinamiklerini içeren kapsamlı bir analiz raporu talep etti.







Buruk'un hedefleri büyük

Bu hamlenin arkasındaki en büyük etken ise TFF'nin yabancı sınırı kararı. Eğer yeni sezonda da 10+4 kuralı katı bir şekilde uygulanmaya başlarsa, Galatasaray kurmayları geleceğe yatırım yapılacak potansiyelli gençlere yönelmek zorunda kalacak.
Okan Buruk, her ihtimale karşı elini güçlü tutmak adına İtalyan milli takım havuzundaki Ekhator'un tüm verilerinin bugünkü toplantıda hazır bulunmasını istedi.







Resmi listede yok

Şu an için resmi listenin ilk sırasında yer almasa da Ekhator ismi, Başkan Dursun Özbek ile yapılacak büyük zirvenin en sıcak gündem maddelerinden biri olacak.
Yabancı kuralının esnetilmemesi durumunda Mauro Icardi ve Mario Lemina gibi yüksek maliyetli isimlerle yolların ayrılması planlanıyor. 19 yaşındaki İtalyan yıldız, bir anda Icardi'nin varisi olarak listenin bir numaralı hedefi haline gelebilir.

Italiano 'eski yıldız'ını istiyor


 
 
Beşiktaş’ta Vincenzo Italiano'nun transfer listesindeki BİR numaralı çılgın hedefi ortaya çıktı: Nico Gonzalez! Floransa’da birlikte tarih yazan ikili, bu kez siyah-beyazlı formayla destan yazmak için buluşmak istiyor. 
 

16.06.2026 16:47:00
Haber Merkezi
Italiano 'eski yıldız'ını istiyor
Italiano 'eski yıldız'ını istiyor

Vincezo Italiano'nun gelişiyle birlikte Beşiktaş'ta transfer kulisleri hareketlendi. Italiano'nun imzasının ardından, Fiorentina döneminde birlikte harikalar yarattığı ve kariyer zirvesini yaşattığı eski "prensi" Nico Gonzales siyah-beyazlıların radarına girdi.







Fiorentina'nın yıldızı

İkilinin Floransa'da geçirdiği 3 sezonda kurduğu sarsılmaz bağ, İtalyan basınında da Beşiktaş'ın transfer stratejisine dair güçlü iddiaları beraberinde getirdi.
Fiorentina döneminde İtalyan hocanın sahada mutlak taktiksel özgürlük tanıdığı Nico González, Italiano'nun 4-3-3 sisteminde adeta bir lokomotif görevi üstlenmişti.







Her zaman çok beğendi

Italiano, her fırsatta "O bu takımın itici gücü, kalitesiyle onu sahadan çıkarmak imkansız" diyerek Arjantinliyi el üstünde tutarken, Premier Lig'den gelen dev tekliflere karşı da oyuncusuna siper olmuştu.
Nico Gonzalez de Italiano'nun hücum odaklı felsefesi sayesinde bitiriciliğini bir üst seviyeye taşıdığını belirterek, hocasına olan bağlılığını her röportajında dile getirmişti.







İlk temas kuruldu

Şu sıralar Juventus ile sezonu kiralık geçirdiği Atletico Madrid arasındaki bonservis pazarlıklarının odağında olan Nico Gonzalez'in menajeri ile ilk temas kuruldu. Şu an için bu temas ilgi seviyesinde... Eğer iki Avrupa devi arasında net bir anlaşma sağlanamazsa siyah-beyazlılar, Juventus'a resmi teklif yapacak.
Beşiktaş, İtalyan hocanın agresif, baskılı ve yüksek tempolu oyun felsefesine doğrudan uyum sağlayacak Nico gibi "tanıdık" yıldızları kadrosuna katarak şampiyonluk yarışında rakiplerine gözdağı vermeyi hedefliyor.

Fenerbahçe formasını yere atan Merih Demiral! "Bir daha bu kapıdan girmem"

Aziz Yıldırım ve kurmaylarının alt yapıdan yetişen Merih Demiral ismine neden mesafeli yaklaştığı ortaya çıktı. Yaklaşık 10 yıl önce Florya'da oynanan Galatasaray maçında yaşanan ve genç stoperin Fenerbahçe formasını yere fırlatarak "Bir daha bu kapıdan girmem" diyerek yemin edip gitmesine yol açan kriz dönüşünün önündeki en büyük engel olduğu iddia edildi

16.06.2026 15:58:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe formasını yere atan Merih Demiral! "Bir daha bu kapıdan girmem"
Fenerbahçe formasını yere atan Merih Demiral! "Bir daha bu kapıdan girmem"
Fenerbahçe'nin yeni seçilen Başkanı Aziz Yıldırım rakibi Hakan Safi'nin "anlaştım" dediği Mason Greenwood, Hakan Çalhanoğlu ve Luis Suarez gibi dünya yıldızlarına ilgi göstermedi... kulübün altyapısından yetişen Merih Demiral'ın da üzerini çizdi.






OĞUZ ÇETİN GEREKSİZ LÜKS GÖRDÜ

Oğuz Çetin önderliğindeki futbol aklı savunma hattına aranan profilin "sol ayaklı ve top yapabilen bir stoper" (Skriniar'ın yanına) olduğunu belirterek Merih'i taktiksel açıdan "gereksiz lüks" olarak değerlendirdi. Ancak bu kararın arkasında 10 yıl önce yaşanan kriz ve kırgınlık olduğu da iddia edildi.






2016 YILINDA YAŞANAN DEV KRİZ

Krizin ilk ve en büyük kırılma noktası, 2016 yılında Florya'da oynanan Galatasaray U21 maçında yaşandı. Dönemin altyapı sorumlusu Şenol Çorlu tarafından oyundan alınan Merih, bu karara çok sinirlenerek Fenerbahçe formasını yere fırlattı.

SEMİH ÖZÜ'NÜN UNUTULMAZ İDDİASI

Bu olayın ardından ceza olarak U19 takımına gönderilen ve sadece antrenmanlara çıkmasına izin verilerek dışlanan stoper, altyapı antrenörü Semih Özü'nün ifadesiyle "bir daha bu kulübün kapısından girmeyeceğine dair büyük bir yemin" ederek kulüple iplerini tamamen kopardı.






AYLIK BİN 500 TL TEKLİFİ BEĞENMEDİ

Kulübün profesyonel sözleşme aşamasında Merih'e dönemin şartlarında asgari ücret seviyesinde (aylık 1.500 TL) bir maaş teklif etmesi de bardağı taşırdı. O dönem Aziz Yıldırım yönetiminin altyapıdan ayrılmak isteyen gençlere karşı genel tavrı, "Fenerbahçe aidiyeti hissetmeyen, gitmek isteyene zorluk çıkarılmaz, kapı açık" şeklindeydi.

ALTYAPI BAŞARISIZLIĞI OLDU

Yönetim bu ayrılığı büyük bir kayıp olarak görmese de, Merih'in Juventus ve Sassuolo gibi devlerde parlaması tribünler tarafından uzun süre Yıldırım hanesine "altyapı başarısızlığı" olarak yazıldı. Yıllar sonra İtalya'da konuşan Merih ise kulübe değil, dönemin idari şahıslarına kırgın olduğunu belirterek, "Fenerbahçe içimde her zaman bir yara, bir ukte olarak kaldı" sözleriyle yaşananları özetlemişti.

Trossard'ın kaderi Amrabat! Italiano'nun gerçek fikri

Transfer kulislerinde Leandro Trossard ismini ortaya atanlar Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano’nun "disiplin" kırmızı çizgisinden haberdar değil gibi

16.06.2026 15:00:00
Haber Merkezi
Trossard'ın kaderi Amrabat! Italiano'nun gerçek fikri
Trossard'ın kaderi Amrabat! Italiano'nun gerçek fikri
Leandro Trossard'ın Beşiktaş'a geleceği iddiaları kulisleri sallarken, Vincenzo Italiano'nun disiplin takıntısı unutuldu! Brighton'dan olaylı şekilde ayrılan Belçikalı sol kanat herkes için olduğu gibi İtalyan teknik adam için de "disiplinsizliğin" Nirvanası olarak hala hafızalarda. Hem de aynı dönemde Sofyan Amrabat gibi bir krizde yaşadıkları da düşünüldüğünde...






Transfer kulislerinde Leandro Trossard ismini ortaya atanlar Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano'nun "disiplin" kırmızı çizgisinden haberdar değil gibi. Brighton'da De Zerbi ile kavga ederek antrenmanı terk eden ve sansasyonel şekilde Arsenal'e giden Belçikalı yıldızın vukuatlı geçmişi akıllara Italiano'nun Sofyan Amrabat'a kestiği cezayı getirdi.






2023 YILINDA REZALET ÇIKARDI

Leandro Trossard'ın Ocak 2023'te Brighton'dan ayrılış süreci tam bir kriz yönetimi dersiydi. 2022 Dünya Kupası dönüşü takıma isteksiz dönen, sakatlığı bahane eden ve antrenmanda De Zerbi ile tartışarak tesisi izinsiz terk eden Belçikalı oyuncu, İtalyan hoca tarafından kadro dışı bırakılmıştı.






MURILLO DA AYNI YOLLARDAN GEÇTİ

Menajerinin "De Zerbi oyuncumu tüm takımın önünde aşağıladı" çıkışının ardından Trossard şehri terk etmiş ve kriz ancak oyuncunun apar topar Arsenal'e satılmasıyla çözülmüştü. Benzer bir süreç, Beşiktaş'ın ocak ayında kadrosuna kattığı Murillo'nun Marsilya'da yine De Zerbi ile yaşadığı kavgada da görülmüştü.






FIORENTINA'DA BENZERİNİ YAŞADI

Kadro disiplini ve karakter odaklı yaklaşımıyla tanınan Italiano, bu tarz krizlerde geri adım atmayan bir profil. İtalyan teknik adam, Fiorentina'yı çalıştırırken benzer bir "transfer odaklı restleşmeyi" bonservisi Fenerbahçe'de olan Sofyan Amrabat ile yaşamıştı.






AMRABAT'IN KELLESİNİ ALD

Dünya Kupası sonrası Barcelona transferi yatınca antrenman temposunu düşüren ve taktik disiplinden kopan Amrabat, Italiano tarafından Torino maçı kadrosundan çıkarıldı. Tek başına çalışmaya gönderildi. Italiano, Faslı oyuncuyu ancak hem kendisinden hem de tüm takım arkadaşlarından resmen özür diledikten sonra affetti.






ITALIANO İZİN VERİR Mİ?

Italiano'nun vatandaşı De Zerbi gibi "disiplin" konusunda tavizsiz olduğunun herkes tarafından kabul edildiği bir ortamda, Arsenal'a transferi sırasında yaşattığı kriz unutulmayan Trossard'ın transferine izin verebileceğini düşünmek çok da mantıklı gelmiyor.

200 milyon euro'luk intikam! Fenerbahçe'de düğmeye erken basıldı

Fenerbahçe’de tarihi bir katılım ve rekor oyla tamamlanan olağanüstü kongrenin ardından camia saha dışındaki ilk büyük algı operasyonuyla karşı karşıya

16.06.2026 14:40:00
Haber Merkezi
200 milyon euro'luk intikam! Fenerbahçe'de düğmeye erken basıldı
200 milyon euro'luk intikam! Fenerbahçe'de düğmeye erken basıldı
Fenerbahçe'de tarihi kongrenin yankıları sürerken, seçimi kaybeden taraftan beklentileri karşılanmayan sosyal medya hesapları yeni yönetim için "200 milyon Euro enkaz" algısını piyasaya sürdü! Yeni yönetimi yıpratmak iisteyen mihraklar, "Haziran sonuna kadar 200 milyon Euro acil nakit lazım" kulisiyle düğmeye bastı. Ortada bir enkaz mı var, yoksa mamaları kesilenlerin intikam savaşı mı? Camia büyük merak içinde.






Fenerbahçe'de tarihi bir katılım ve rekor oyla tamamlanan olağanüstü kongrenin ardından camia saha dışındaki ilk büyük algı operasyonuyla karşı karşıya. Seçimi kaybeden kanattan beklentileri olan odaklar, Aziz Yıldırım yönetiminin mazbatasını almasının hemen ardından "Fenerbahçe'nin Haziran sonuna kadar acil 200 milyon Euro nakit bulması gerekiyor; Yıldırım yönetim kurulundan para isteyecek" kulisini servis etti.






İMECE USULÜYLE ÇÖZÜME ULAŞTIRILACAK

Seçim sürecinde rakip aday, "Yöneticilerin cebine bakmayan, finansmanı tek başıma ve güçlü sponsorlarla çözecek bir model" vadetmişti. Aziz Yıldırım ise Barış Göktürk, Nihat Özbağı, Mahmut Uslu gibi kulübün geleneksel ağır toplarını yönetime alarak "imece ve kasa kolaylığı" yöntemini seçti.






"ORTADA MALİ ENKAZ VAR" YAYGARASI KOPARILDI

Seçimin hemen ardından bu rakamın sızdırılması, taraftara "diğer adayı seçmediniz, bakın Aziz Yıldırım daha ilk haftadan yöneticilerin kapısını çalmaya başladı, bu parayı bulamazlar" şüphesini enjekte etmek amaçlı olduğu düşünülüyor.






SADETTİN SARAN'DAN TARİHİ HAMLELER GELMİŞTİ

Fenerbahçe, Sadettin Saran döneminde atılan tarihi adımlarla Bankalar Birliği anlaşmasından çıktı. Gelirlerin üzerindeki %50'lik blokaj kalktı. Yani kulübün gelirleri serbest. Ortada "mali enkaz var" denilemez.






HAZİRAN AYINI BİLMEYEN FUTBOLU BİLMEZ

Futbol endüstrisinde Haziran, liglerin bitmesi nedeniyle sıcak para akışının durduğu ama vadelerin yığıldığı aydır. Bahsedilen 200 milyon Euro, iddia edildiği gibi "ödenmezse kulübün batacağı bir borç" değildir. Bu meblağ; UEFA lisansı için vadesi geçmiş mikro borçların temizlenmesi, kısa vadeli piyasa borçlarının döndürülmesi ve en önemlisi yeni sezonun transfer bütçesinin toplamıdır.






HEDEF YENİ YÖNETİMİN KREDİSİNİ BİTİRMEK

Yıldırım yönetimi göreve gelir gelmez agresif bir transfer operasyonu başlattı. "Mamaları" kesilen muhalif algı merkezlerinin bu parayı "acil kapatılması gereken devasa bir delik" gibi göstermesinin temel nedeni, taraftardaki büyük transfer beklentisini baltalamak. Taraftara "Bu para transfere değil, borca gidecek" paniği yaşatılarak yeni yönetimin kredisini daha Haziran ayının başında tüketmek.

Beşiktaş'a menajer oyunu!

Beşiktaş'ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen Monaco'nun 21 yaşındaki sol beki Kassoum Ouattara hakkında şok bir gerçek ortaya çıktı

16.06.2026 14:18:00 / Güncelleme: 16.06.2026 14:23:24
Haber Merkezi
Beşiktaş'a menajer oyunu!
Beşiktaş'a menajer oyunu!
Beşiktaş'ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen Monaco'nun 21 yaşındaki sol beki Kassoum Ouattara hakkında şok bir gerçek ortaya çıktı!

Sosyal medyadaki menajer ortağı hesaplar üzerinden yürütülen büyük algı operasyonunun perde arkasından el yakan sağlık raporları ve yüksek komisyon pazarlıkları çıktı.







Beşiktaş'ın transfer listesinde üst sıralarda yer almayan, hatta resmi olarak gündemde bile bulunmayan Monaco'nun sol beki Kassoum Ouattara ile ilgili perde arkasından yine menajerlik operasyonu çıktı.

Ocak ayından bu yana sahalardan uzak kalan ve bu süreçte sadece 7 dakika süre alabilen 21 yaşındaki sol bek, menajeri tarafından siyah-beyazlılara önerildi.







SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU

Beşiktaş yönetiminin transfer planlamasında yer almayan oyuncuyu parlatmak isteyen menajerlik şirketinin, sosyal medyadaki gazeteci kimlikli bazı hesapları kullanarak "Beşiktaş Ouattara'yı istiyor" algısı yaratmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Bilindiği gibi Fransız ekibi Monaco, genç oyuncunun bitmek bilmeyen sakatlıkları ve fiziksel durumu nedeniyle oldukça huzursuz. Oyuncuyu bir an önce elden çıkarmak istiyor.







MONACO ELDEN ÇIKARMAK İÇİN HEVESLİ

İddialara göre Monaco yönetimi, ciddi bir sakatlık riski barındıran Ouattara'ya kulüp bulması için yetkilendirdiği menajere, transferi gerçekleştirmesi halinde piyasa standartlarının çok üzerinde, oldukça yüksek bir komisyon yüzdesi teklif etti.







NICE MATIN VE L'EQUIPE DURUMU YAZ

Menajerin sosyal medyada yürüttüğü agresif reklam ve algı politikasının arkasında da bu yüksek kazanç vaadinin yattığı ifade ediliyor.

Fransa'nın önde gelen yayın organları Nice-Matin ve L'Équipe genç sol bekin sağlık raporlarının tam anlamıyla bir "saatli bomba" niteliğinde olduğunu yazdı.







KRONİK SAKATLIK RİSKİ BARINDIRIYOR

Geçtiğimiz Şubat ayında ciddi bir baldır sakatlığı yaşayan Ouattara, Mart ayında form tutması için oynatıldığı Brentford U23 hazırlık maçında bu kez diz bağlarından sakatlanarak sezonu kapatmıştı. Yaşanan bu üst üste şanssızlıklar, oyuncunun fiziksel olarak kronik bir risk barındırdığı şüphelerini artırıyor.







AMELİYAT OLMASI KAÇINILMAZ OLABİLİR

Şu an için Monaco sağlık heyeti tarafından ameliyatsız, fizik tedaviye dayalı bir rehabilitasyon süreci yürütülse de uzmanlar en büyük tehlikeye dikkat çekiyor.

Tıbbi değerlendirmelere göre, genç oyuncunun diz bağlarındaki hasarın en ufak bir zorlamada nüksetme riski oldukça yüksek. Yeni sezon kampında yapılacak yüklemelerde sakatlığın tekrarlaması halinde Ouattara'nın kaçınılmaz olarak ameliyat masasına yatacağı ve çok uzun süre sahalardan uzak kalacağı vurgulanıyor.

Fransız stoper Sarr, Fenerbahçe'nin radarında

Sol stoper arayışındaki Fenerbahçe'ye, bonservisi elinde olan Malang Sarr menajerler vasıtasıyla önerildi

16.06.2026 14:10:00 / Güncelleme: 16.06.2026 14:14:54
Haber Merkezi
 Fransız stoper Sarr, Fenerbahçe'nin radarında
 Fransız stoper Sarr, Fenerbahçe'nin radarında
Sol stoper arayışındaki Fenerbahçe'ye, bonservisi elinde olan Malang Sarr menajerler vasıtasıyla önerildi.

Ancak Fransız savunmacının 10 milyon Euro'yu bulan maliyeti ve Jayden Oosterwolde'nin varlığı, bu transferi lüks bir risk haline getiriyor. Yönetim, "şef" özellikli dünya klasında bir isim için Sarr'ı arka plana itti.







Fenerbahçe'de sol stoper transferi için hareketli günler yaşanırken, Lens ile sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde olan 27 yaşındaki Fransız stoper Malang Sarr, menajerler tarafından önerildi.

Geçtiğimiz dönemlerde Emre Belözoğlu'nun Chelsea'ye gitmeden önce kadroya katmak için büyük uğraş verdiği, son olarak da adı Aziz Yıldırım'ın transfer listesinde geçen sol ayaklı savunmacı için yürütülen nabız yoklama çalışmalarında mali detaylar netleşti.







BU MALİYETLE OLMAK ÇOK BÜYÜK RİSK

Ancak oyuncunun kulübe maliyeti ve kadro mühendisliğindeki yeri, bu hamlenin rafa kalkmasına neden olacak cinsten.

Fransız oyuncunun menajerlik kanadı, kapıyı imza parası ve yıllık maaş paketini içeren toplam 10 milyon Euro'luk devasa bir taleple açtı. Bonservis bedeli olmamasına rağmen bu seviyede bir mali paket, Fenerbahçe yönetimi tarafından oldukça yüksek ve riskli bulundu.







OOSTERWOLDE GİTMEDEN ANLAMLI DEĞİL

Üstelik sarı-lacivertlilerin elinde halihazırda piyasa değeri 20 milyon Euro'ya ulaşan ve Jayden Oosterwolde gibi benzer özellikleri olan bir sol stoper var.

Oosterwolde'nin takımdan ayrılmadığı bir senaryoda, tamamen rotasyon için düşünülecek bir oyuncuya bu denli lüks bir yatırım yapmak kulübün finansal dengelerini sarsacak bir kumar olarak görülüyor.







SKRINIAR'IN YANINDA SIRITABİLİR

Taktiksel açıdan bakıldığında da Malang Sarr, sarı-lacivertlilerin asıl eksikliğini kapatmaktan uzak. Savunmanın lideri Milan Skriniar'ın yanına, sadece hızıyla öne çıkan bir kesici değil; ayağı çok temiz, baskı altında geriden oyun kurabilen ve savunma hattını tek başına çekip çevirebilecek üst düzey bir şef aranıyor.







DÜNYA KLASINDA OLMAYAN STOPER

Sarr, Fransa'da Lens formasıyla harika bir sezon geçirip geçiş savunmasında parlasa da, Chelsea döneminde elit seviyedeki baskı altında yaşadığı pozisyon hataları ve oyun kurma becerisinin aranan "dünya klası" seviyede olmaması soru işaretlerini beraberinde getiriyor.







SARR LİSTEDE ANCAK ÜST SIRADA DEĞİL

Menajerlerin Fenerbahçe'ye yoğun şekilde önerdiği Malang Sarr, sarı-lacivertli kulübün transfer gündeminin ön sıralarında yer almıyor.

Yönetim, bonservissiz bir fırsat transferi gibi duran ancak astarı yüzünden pahalıya gelen bu Fransız sol stoper yerine, Şampiyonlar Ligi seviyesinde rüştünü ispatlamış çok daha yüksek profilli isimlere odaklanmış durumda.

İran, geriden geldiği maçta bir puanı kaptı


 
 
FIFA 2026 Dünya Kupası G Grubu maçında İran ile Yeni Zelanda takımları, ABD'nin Los Angeles kentindeki Los Angeles Stadyumu'nda karşılaştı. Maç 2-2 sona erdi.

16.06.2026 06:08:00 / Güncelleme: 16.06.2026 06:29:38
Haber Merkezi
 İran, geriden geldiği maçta bir puanı kaptı
 İran, geriden geldiği maçta bir puanı kaptı

FIFA 2026 Dünya Kupası G Grubu maçında İran ile Yeni Zelanda takımları, ABD'nin Los Angeles kentindeki Los Angeles Stadyumu'nda karşılaştı. Maç 2-2 sona erdi.

Maçın ilk golü 7. dakikada Yeni Zelanda'dan geldi. Elijah Just, takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gole 32. dakikada Ramin Rızaiyan karşılık verdi. İlk yarı 1-1 sona erdi.

 

İkinci yarıda Just, 54. dakikada Yeni Zelanda'yı bir kez daha öne geçirdi. 64. dakikada ise Muhammed Muhibbi skoru eşitledi: 2-2

Maçtan dakikalar
 
Los Angeles Stadı'nda oynanan müsabakayı 70 bin 108 kişi takip etti. Karşılaşmaya İran etkili başlasa da Yeni Zelanda ilk pozisyonda golü buldu. 7. dakikada Singh'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Wood, kale sahası önüne hareketlenen Just'a pasını aktardı. Bu futbolcunun yakın mesafeden düzeltip vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
 
İran 22. dakikada gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta orta sahada kaptığı topla ilerleyen Taremi, ceza yayı üzerine gelip sert vurdu, yan direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına geri döndü.
 
32. dakikada İran beraberliği yakaladı. Yusefi'nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Moganlu'nun dönerek vuruşunda savunmaya çarpan top Rızaiyan'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 1-1. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı.
 
İkinci yarıya iki takım da dengeli başladı. Yeni Zelanda, rakip kalede etkili olduğu 54. dakikada golü buldu. Orta alanda topla buluşan Just, Wood ile verkaç yaparak sağdan ceza sahasına girdi. Bu futbolcu düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-2.
 
64. dakikada İran bir kez daha beraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta Rezaiyan, ceza sahası içine hareketlenen Muhibbi'ye ortaladı. Savunmanın arasından yükselen bu futbolcunun kafa vuruşunda top, yan direğe de çarpıp ağları havalandırdı: 2-2.

 
Stat: Los Angeles
 
Hakemler: Cesar Arturo Ramos, Alberto Morin, Marco Mendiola (Meksika)
 
İran: Beyranvend, Halilzade, Muhammadi, Yusefi (Dk. 46 Gayedi), Nimeti, Rızaiyan, İzzetullahi, Muhibbi, Kuddüs (Dk. 65 Hacisafi), Muganlu (Dk. 53 Alipur), Taremi (Dk. 80 Hüseyinzade)
 
Yeni Zelanda: Crocombe, Payne (Dk. 78 Elliot), Boxall, Cacace (Dk. 68 Old), Surman, Bell, Stamenic (Dk. 90+2 Bindon), Singh (Dk. 90+2 Randall), Just, McCowatt (Dk. 68 Thomas), Wood
 
 

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.