logo
21 TEMMUZ 2026

Antalya'da 583 konutlu sitede aidat ve hizmet tartışması

Antalya'nın Serik ilçesinde 583 konutlu sitede, aidat ve hizmet protestolarının hedefindeki site başkanı Nurgül Cengiz, "Yüksek aidat protestosu" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, göreve gelmeden önce alınmış aidat kararlarını uyguladığını savundu. Cengiz, sitenin 3 milyon liralık borcunun büyük oranda ödenmesine rağmen işten çıkarılan personel ve bazı gruplar tarafından demir sopalı saldırıya, tehdide ve karalama kampanyalarına maruz kaldığını iddia etti

11.06.2026 13:53:00
İHA
 
Antalya'da 583 konutlu sitede aidat ve hizmet tartışması
Antalya'da 583 konutlu sitede aidat ve hizmet tartışması
Yukarıkocayatak Mahallesi'nde 583 konutlu bir sitenin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Nurgül Cengiz (59), göreve geldiğinde sitenin yaklaşık 3 milyon lira borcu bulunduğunu, borçların büyük bölümünün süreç içerisinde ortaya çıktığını belirterek, hakkında yürütülen tüm soruşturmalarda takipsizlik kararı verildiğini söyledi. Site yönetimi nedeniyle hedef haline getirildiğini öne süren başkan Cengiz, tehdit, hakaret ve saldırılara maruz kaldığını iddia etti.






"Aidat protestosu değil, şahsıma yönelik karalama kampanyası"

"Yüksek aidat protestosu" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını savunan başkan, göreve gelmeden önce alınmış aidat kararlarını uyguladığını belirtti.

2025 yılı Mart ayında göreve başladığını ve mevcut bütçeyi değiştirmeden devam ettirdiğini anlatan Cengiz, "Ben göreve geldiğimde aidat kararı zaten alınmıştı. Bu yıl da aidatlara bir kuruş zam yapmadım. Enflasyon oranında artış yapma hakkımız olmasına rağmen TOKİ sakinlerini düşünerek tasarrufa gittik. Buna rağmen olaylar aidat protestosu gibi gösterildi. Bu tamamen asılsızdır" dedi.









"İşten çıkardığımız personel beni tehdit etti"

Görevini yerine getirmediği gerekçesiyle iş akdi sonlandırılan bir personelin kendisini tehdit ettiğini öne süren başkan Cengiz, söz konusu kişinin hakaret ve küfürler ettiğini, olayla ilgili tutanak ve tanıkların bulunduğunu söyledi.

Cengiz, "İşten çıkışını verdiğimiz personel, 'Sen benim ayağıma ağlayarak geleceksin' diyerek beni tehdit etti. Danışma personelinin yanında ağır hakaretlerde bulundu. Telefonumla görüntü almaya çalışırken ellerimi tuttu, saçımı çekti. Kendi döneminin araştırılmasını isteyen kişilerin, önceki yönetim döneminin incelenmesini talep ettim. Ardından şahsıma baskı ve tacize uğradım. Aracımın camları kırıldı, sürekli rahatsız edildim. Evimin kapısına kadar geldiler. Olayın tanıkları ve kamera kayıtları mevcut. Hem maddi hem manevi zarar gördüm. Tek başına yaşayan bir kadınım" diye konuştu.









"Demir ve kesici aletlerle önümüzü kestiler"

Site içerisinde yaşanan bir olay sırasında ciddi bir tehlike atlattığını öne süren başkan Nurgül Cengiz, kendisine yardımcısıyla birlikte araçla olay yerine giderken saldırı girişiminde bulunulduğunu iddia etti.

Site içerisinde bir kargaşa yaşandığı yönünde haber aldığını belirten site başkanı Cengiz, "Araçla olay yerine giderken önümüz kesildi. Aracımıza vuruldu. Ellerinde demir ve sivri uçlu aletler vardı. Olayın içerisinde bulunan kişileri tanıdığım için durmadan çıkmaya çalıştık ancak önümüzü kapattılar. O an ciddi risk altındaydık" ifadelerini kullandı.

"Uzaklaştırma kararlarını ihlal ettiler"

Yaşanan olaylar sonrasında darp raporu aldığını ve hukuki süreç başlattığını belirten başkan, bazı kişilerin uzaklaştırma kararlarını ihlal ettiğini iddia etti.
Evine ve çalışma ofisine kadar gelinerek rahatsız edildiğini öne süren Cengiz, "Kamera kayıtları ve kolluk kuvvetlerinin tuttuğu tutanaklar var. Hakkımda iftira atan, hakaret eden ve personelimi korkutan kişiler nedeniyle bir çalışanımız işten ayrılmak zorunda kaldı" dedi.








"Borçları ödedik, hizmet etmeye devam ediyoruz"

Tüm baskılara rağmen sitenin mali sorunlarını çözdüklerini belirten başkan Cengiz, altyapı sorunlarının giderilmesi için ilgili kurumlarla yazışmalar yaptıklarını ve olumlu dönüşler aldıklarını söyledi.

Site içerisinde yaşanan gerginliklerden tüm sakinlerin rahatsız olduğunu ifade eden başkan Nurgül Cengiz, "Biz borçları ödedik ve sistemi işler hale getirdik. Buna rağmen iftiralar devam ediyor. Hedefte ben varım ama aslında zarar gören site oluyor. Şahsıma yapılanları yargıya ve Allah'a havale ediyorum. Ancak siteye zarar veren bu davranışları doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Mutlaka görülmesi gereken nadide güzellik


 
Artvin'in ve Türkiye'nin en görkemli turizm merkezlerinden Borçka Karagöl Tabiat Parkı'nda ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

18.07.2026 12:21:00
HABER MERKEZİ/AA
 
Mutlaka görülmesi gereken nadide güzellik
Mutlaka görülmesi gereken nadide güzellik

Borçka ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıktaki Borçka Karagöl Tabiat Parkı, yaz döneminde yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor.







Günde binlerce turistin ziyaret ettiği 368 hektar alana sahip tabiat parkı, Karagöl'ü, bozulmamış doğası, yaşlı ormanları, zengin bitki örtüsü ve yürüyüş yollarıyla doğa tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.







Bahar ve yaz aylarında yeşilin, sonbaharda ise sarı, turuncu, kırmızı ve kahverenginin onlarca tonunu sergileyen tabiat parkı, göl çevresindeki ağaçların gölgelerinin suya yansımasıyla ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.







Göl üzerinde yapılan kayık gezintisi de ziyaretçilerden yoğun talep görüyor.







Bütün güzellikler burada

Çanakkale'den bölgeye gelen ve Karagöl'ü gezen Şükrü Ataç, Karadeniz'in doğal güzelliklerini görmek amacıyla kente geldiklerini ve en çok etkilendikleri yerlerden birinin Karagöl olduğunu söyledi. Bölgenin temiz havası ve eşsiz doğasını çok beğendiklerini dile getiren Ataç, "Karadeniz'in güzelliklerini görmek için geldik. Gerçekten çok mutlu olduk. Cenab-ı Allah tabiatın bütün güzelliklerini buralara vermiş. Çok güzel günler geçiriyoruz" dedi. Ataç, doğal alanların gelecek nesillere aktarılması gerektiğine işaret ederek, "Buraları çok iyi korumalıyız. Dünyanın su sıkıntısı yaşayacağı bir dönemde böyle bir coğrafyaya sahip olmak büyük bir nimet. Karagöl dünyanın cenneti. İnşallah bu güzellikleri korumayı başarırız" ifadelerini kullandı.






Gezi hayatındaki eksik parça tamamlandı

İzmir'den gelen Birol Kutkan da doğal güzelliğine hayran kaldığı Karagöl'ün herkesin rotasında yer alması gerektiğini belirtti. Karagöl'ün beklentilerinin üzerinde bir doğaya sahip olduğunu ifade eden Kutkan, "Buraya gelince sanki gezi hayatımdaki eksik bir parça yerine oturdu. Muhteşem bir manzara, eşsiz bir yeşillik var. Gölün kıyısındaki doğal koylar, balıklarla dolu alanlar insanı adeta büyülüyor" dedi.







Kutkan, uzun yıllar dağcılık ve doğa yürüyüşleri yaptığını, buna rağmen Karagöl'ü daha önce keşfedememiş olmasına şaşırdığını dile getirerek, "Eminim benim gibi burayı henüz bilmeyen çok kişi vardır. Kesinlikle herkesin rotasında olması gereken bir yer" diye konuştu.

Gurbetçilerin Kapıkule'den yurda girişleri sürüyor

Yaz tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçiler, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden çıktıkları binlerce kilometrelik yolculuğun ardından Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapıyor. Uzun yolculuğun yorgunluğunu sınır kapısından geçer geçmez unuttuklarını söyleyen gurbetçiler, Türk bayrağını görmenin ve ezan sesini yeniden duymanın tarifsiz bir mutluluk olduğunu ifade etti

17.07.2026 12:41:00
İHA
 
Gurbetçilerin Kapıkule'den yurda girişleri sürüyor
Gurbetçilerin Kapıkule'den yurda girişleri sürüyor
Türkiye'nin Avrupa'ya açılan en büyük kara hudut kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaz sezonuyla birlikte gurbetçi yoğunluğu yaşanıyor. Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve Avusturya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden yola çıkan gurbetçiler, yıllık izinlerini aileleri ve yakınlarıyla geçirmek için ana vatana geliyor. Kavurucu sıcaklara ve uzun yolculuğun yorgunluğuna rağmen memleketlerine ulaşmanın sevincini yaşayan gurbetçiler, sınır kapısından içeri girdikleri ilk anda hissettikleri duygunun her şeye değdiğini belirtiyor. İlk duraklarının anne-babaları, akrabaları ve yıllardır özlemini çektikleri memleketleri olduğunu söyleyen gurbetçiler, Türkiye ile bağlarının hiçbir zaman kopmadığını dile getiriyor.






"Ezan sesine hasret kalıyoruz"

Fransa'nın Marsilya şehrinden yola çıkan Gökhan Koçak, "Fransa'nın Marsilya şehrinden yola çıktım, Ankara'ya sevdiklerimi görmeye gidiyorum. Ülkeye ilk girdiğimde her zamanki gibi yine çok duygulandım. Yolun verdiği yoğunluğu ve yorgunluğu ülkemize girer girmez unutuyorum. Çünkü bu bambaşka bir duygu. Öncelikle bayrağımızı görmek, ardından ezan sesini duymak insanı çok etkiliyor. Evet, Avrupa'da ezan sesine hasret kalıyoruz. Bazı Avrupa ülkelerinde ezan dışarıya verilmediği için bunu yaşayamıyoruz. Bu yüzden ülkemize geldiğimizde ilk hissettiğimiz şeylerden biri de ezan sesi oluyor. Burada doğup büyüdüm, sonradan yurt dışına gittim. Her sene olduğu gibi bu yıl da ülkeme gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah iznim güzel geçer. Sağ salim geldik, dönüşte de yine sağ salim dönmeyi nasip etsin" dedi.








"Yorgunluğumuzu ülkeye girince unutuyoruz"

Eda Nur Koçak ise, "Maalesef Fransa'da bunlar yok, hasret kalıyoruz. Çok mutluyuz. Tabii ki yol yorgunuyuz ama ülkeye giriş yaptığımız andan itibaren bütün yorgunluğumuzu unutuyoruz. Rabbim, memleketine gelmek isteyen herkese bunu nasip etsin inşallah. Şu anda eşimin ailesinin yanına gidiyoruz. Onları da çok özledik. Çok mutluyuz. Yolumuzun büyük kısmını tamamladık. İnşallah Ankara'ya sağ salim ulaşacağız" dedi.








"Memlekete geldiğinizde insanda bambaşka bir duygu oluşuyor"

Fransa'da yaşayan Enes Dağlar, "Fransa'da yaşıyorum, memleketim Sivas'a gidiyorum. Gurbet zor. Anne ve babadan ayrı kalınca daha da zor oluyor. Ama aileniz yanınızdaysa orada da normal bir hayat sürüyorsunuz. Ben beş yıl öncesine kadar Türkiye'de yaşıyordum. İnşaat sektöründe, demir işinde çalışıyordum. Evlendikten sonra Fransa'ya yerleştim. Türkiye'de sabah 08.00'de iş başı yapıyordum. Fransa'da ise sabah 06.00'da kalkıyorum. Patron beni 06.30-06.40 gibi alıyor, yine 08.00'de iş başı yapıyoruz. Orada herkes kendi yemeğini götürüyor. Çalışma düzeni farklı. Maddi anlamda alım gücü biraz daha rahat olabilir ama ben Türkiye'ye para için gelmiyorum. Ben annemle babamı görmek için geliyorum. İki yıldır memleketime gelemiyordum. Bu yıl kavuşacağım için çok heyecanlıyım. Onlar da beni heyecanla bekliyor. İnşallah kazasız belasız varırız. Memlekete geldiğinizde insanda bambaşka bir duygu oluşuyor. İnsan 'Çok şükür evime geldim' diyor. Bunu anlatmak gerçekten çok zor. Rabbim bütün gurbetçi kardeşlerimize, ağabeylerimize ve ablalarımıza kazasız belasız memleketlerine gelip dönmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.