logo
09 EYLÜL 2026

‘Arayı iyi değerlendirmek istiyoruz’

Çaykur Rizesporlu futbolcu Oğulcan Çağlayan, “Ligin 3 maçında 7 puan topladık. Şu an milli maç arası var. Bu milli arayı da iyi değerlendirmek istiyoruz” dedi

05.09.2019 00:00:00
 
‘Arayı iyi değerlendirmek istiyoruz’
‘Arayı iyi değerlendirmek istiyoruz’

Çaykur Rizesporlu futbolcu Oğulcan Çağlayan, ligin ilk 3 maçında 7 puan topladıklarını, milli maç arasını iyi değerlendirmek istediklerini söyledi.

Yeşil-mavili ekibin genç orta saha oyuncusu Oğulcan Çağlayan, Mehmet Cengiz Tesisleri'ndeki antrenman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sezon başından beri gelişen bir takım olduklarını söyledi.

Her hafta üzerine koya koya ilerlediklerini ifade eden Oğulcan, "Ligin 3 maçında 7 puan topladık. Şuan milli ara var. Bu milli arayı da iyi değerlendirmek istiyoruz. Kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz" dedi.

'İyi gidiyoruz'

Oğulcan, bu sezon yapabilecekleri en iyi başlangıcı yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Çaykur Rizespor'un tarihinde Süper Lig'deki en iyi başlangıcı oldu. Biz bunları yaparken şehir, camia  bize destek olması gerekiyor. Geçen yıl ikinci yarıda tribünler nasıl dolduysa bu yıl da tıklım tıklım olması gerekiyor. Taraftarlarımızla bütünleşerek puanlar almaya devam edeceğiz. Şu an iyi gidiyoruz. Bazı haftalarda işler de tersine dönebiliyor. Her zaman her maçı kazanamayız ama daha iyi olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Arkadaşlarımızla iyi bir uyum ortamımız var."

'7 puanımız var'

Çok iyi bir çalışma ortamı olduğunu anlatan Oğulcan Çağlayan, "Bu da sahaya yansıyor. Geçen yıl bu takım ilk yarıda 12 puan toplamıştı. Şu an 7 puanımız var. Önümüzde de ilk yarıda 14 maçımız var. Benim hedefim ise hem gol anlamında hem de asist anlamında takım arkadaşlarıma yardımcı olmak, daha sonra ise Avrupa'ya transfer olmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu, Vlahovic, PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası iki kulübün yanı sıra Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu ve Dusan Vlahovic'i Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti

08.09.2026 20:44:00
İhlas Haber Ajansı
 
Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu, Vlahovic, PFDK'ya sevk edildi
Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu, Vlahovic, PFDK'ya sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası iki kulübün yanı sıra Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu ve Dusan Vlahovic'i Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden (TFF) açıklanan Hukuk Müşavirliği'nce 08.09.2026 tarihinde PFDK yapılan sevkler şöyle:

Başakşehir Kulübü futbolcusu Umut Dilan Bozok'un 04.09.2026 tarihinde oynanan Başakşehir -Galatasaray Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'kural dışı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 05.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
Başakşehir Kulübü teknik sorumlusu Nuri Şahin'in aynı müsabakadaki 'sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 05.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Galatasaray Kulübü'nün 04.09.2026 tarihinde oynanan Başakşehir - Galatasaray Trendyol Süper Lig Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü idarecisi Metin Öztürk'ün müsabaka sonrası medyada yapmış olduğu beyanlarında yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü masörü Batuhan Erkan'ın aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü masörü Ozan Abaylı'nın aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü masörü Serdal Yılmaz'ın aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü görevlisi Mestan Hüseyin Çilekçi'nin aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Erzurumspor FK Kulübü Antrenörü Ziya Akçeken'in 05.09.2026 Tarihinde Oynanan Erzurumspor Fk-Tümosan Konyaspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 06.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Fenerbahçe Kulübü'nün 05.09.2026 tarihinde oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca ve 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın müsabaka sonrası medyada yapmış olduğu beyanlarında yer alan "futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Fenerbahçe Kulübü futbolcusu Muhammed Kerem Aktürkoğlu'nun müsabaka sonrası flaş röportajda yapmış olduğu açıklamalarında yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Beşiktaş Kulübü'nün 05.09.2026 tarihinde oynanan Fenerbahçe -Beşiktaş Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca, 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Beşiktaş Kulübü futbolcusu Dusan Vlahovıc'in aynı müsabakadaki 'hakareti' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kasımpaşa Kulübü'nün 06.09.2026 tarihinde oynanan Kasımpaşa - Amed Sportif Faaliyetler Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarıncaPFDK'ya sevkine,

Kasımpaşa Kulübü antrenörü İlker Püren'in aynı müsabakadaki 'hakareti' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 07.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kocaelispor Kulübü'nün 06.09.2026 tarihinde oynanan Kocaelispor-Samsunspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2026-2027 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 6/5 ve EK-1 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Trabzonspor Kulübü'nün 06.09.2026 tarihinde oynanan Trabzonspor - Gençlerbirliği Trendyol Süper Lig müsabakası öncesi Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan tarafından kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yayınlanan paylaşımda yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ın müsabaka öncesinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yayınlanan paylaşımdaki açıklamalarda yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Gençlerbirliği Kulübü teknik sorumlusu Metin Diyadin'in 06.09.2026 tarihinde oynanan Trabzonspor - Gençlerbirliği Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası flaş röportajda ve basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Göztepe Kulübü'nün 07.09.2026 tarihinde oynanan Göztepe - Gaziantep Futbol Kulübü Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,
Göztepe Kulübü futbolcusu Ogün Bayrak'ın aynı müsabakadaki 'kural dışı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 08.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul’da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi

08.09.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul'da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi. UEFA, güvenlik gerekçesiyle mücadeleyi tarafsız sahaya aldı. Karşılaşmanın Gürcistan'ın Batum kentinde oynanması bekleniyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva karşılaşmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Normal şartlarda 26 Kasım 2026'da Dolmabahçe'deki Tüpraş Stadı'nda oynanması planlanan karşılaşma, UEFA'nın güvenlik değerlendirmesinin ardından İstanbul'dan çıkarıldı. Mücadelenin Gürcistan'ın Batum kentinde oynanacağı bildirildi.

GEREKÇE: GÜVENLİK

Kararın temel gerekçesinin güvenlik endişeleri olduğu belirtildi. Özellikle İsrail takımlarının Avrupa kupalarında oynadığı karşılaşmalarda güvenlik risklerinin UEFA tarafından daha yüksek seviyede değerlendirildiği görülüyor.

Batum'daki karşılaşmada stat çevresi, takım kafileleri, taraftar girişleri ve ulaşım güzergâhlarında geniş güvenlik önlemleri alınması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ İÇİN SAHA AVANTAJI YOK

Kararın en dikkat çekici sonucu ise Beşiktaş'ın kendi sahasında oynama avantajını kaybetmesi.

Dolmabahçe'de binlerce taraftarının önüne çıkması beklenen siyah-beyazlı ekip, UEFA'nın güvenlik kararı nedeniyle karşılaşmayı başka bir ülkede oynamak zorunda kalacak.

Üstelik bu durum Beşiktaş açısından ilk kez yaşanmıyor. Siyah-beyazlı takım, 2024 yılında Maccabi Tel Aviv karşılaşmasını da güvenlik gerekçesiyle İstanbul dışında oynamıştı. O maç Macaristan'ın Debrecen kentinde ve seyircisiz oynanmıştı.

UEFA'NIN KARARI TARTIŞMA YARATTI

UEFA'nın güvenlik gerekçesiyle aldığı karar, "İsrail takımları söz konusu olduğunda Türkiye neden tarafsız saha uygulamasına maruz kalıyor?" tartışmasını da yeniden gündeme taşıdı.

Beşiktaş açısından ise mesele yalnızca stat değişikliği değil. Karar, takımın taraftar desteğinden ve kendi sahasında oynama avantajından mahrum kalması anlamına geliyor.

UEFA'nın resmi fikstüründe karşılaşma 26 Kasım'da Beşiktaş–Hapoel Beer Sheva maçı olarak yer alıyor.

Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!

Bordo-mavililer, teknik direktör değişikliğinin ardından Gençlerbirliği’ni farklı mağlup etti

07.09.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!
Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!
Bordo-mavililer, teknik direktör değişikliğinin ardından Gençlerbirliği'ni farklı mağlup etti. Onuachu 155 gün sonra golle buluşurken, Salah yine fileleri havalandırdı. Yeni transfer Dju ise ilk maçında gol sevinci yaşadı.

Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Hüseyin Çimşir yönetimindeki ilk maçında adeta şov yaptı. Bordo-mavililer, Gençlerbirliği'ni 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek ligde yeniden moral kazandı.



Ligin ilk üç haftasında birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet alan ve 4 puan toplayan Trabzonspor, teknik heyet değişikliğinin yaşandığı haftada Gençlerbirliği karşısında etkili bir futbol ortaya koydu.

Karadeniz ekibinin gollerini Onuachu (2), Salah, Muçi ve Dju kaydetti. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 7'ye yükseltti.

ONÜÇU'DAN 155 GÜN SONRA GOL



Trabzonspor'un geçen sezon gol krallığını 22 golle tamamlayan yıldızı Paul Onuachu, Gençlerbirliği karşısında attığı iki golle bu sezonki gol hasretine son verdi.

Son golünü geçen sezonun 28. haftasında Galatasaray karşısında atan Nijeryalı santrfor, 155 gün sonra ligde yeniden gol sevinci yaşadı.

Onuachu, karşılaşmanın ilk yarısında kasığındaki problem nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Teknik direktör Hüseyin Çimşir ise oyuncusunun sakatlığının ciddi olmadığını açıkladı.

SALAH YİNE SAHNEDE

Trabzonspor'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, Gençlerbirliği karşısında penaltıdan attığı golle ligdeki gol sayısını 4'e yükseltti.

Sezonun ilk haftasında Kasımpaşa karşılaşmasında bordo-mavili formayla ilk kez sahaya çıkan Salah, daha sonra Başakşehir maçında iki, Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında ise bir gol kaydetmişti.

Gençlerbirliği karşısında da fileleri havalandıran yıldız oyuncu, üst üste üçüncü lig maçını da golle tamamladı.

DJU İLK MAÇINDA GOLÜNÜ ATTI

Trabzonspor'un transferin son günlerinde kadrosuna kattığı Franculino Dju da bordo-mavili formayla çıktığı ilk maçta golle tanıştı.

Karşılaşmanın 43. dakikasında Onuachu'nun yerine oyuna giren Dju, 78. dakikada Trabzonspor'un beşinci golünü kaydederek ilk maçını golle süsledi.

ÇİMŞİR: "YAVAŞ YAVAŞ YUKARIYA GİDECEĞİZ"



Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, oyuncularının gösterdiği mücadeleden memnun olduğunu söyledi.

Çimşir, "Oyuncu grubunun isteğinden, arzusundan son derece memnunum. Yavaş yavaş, adım adım yukarıya doğru gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Takımın kısa sürede değişmesinin kolay olmadığını belirten Çimşir, göreve geldikten sonra ağırlıklı olarak oyuncuların enerjisini yükseltmeye çalıştıklarını ifade etti.

Çimşir, farklı galibiyetin kendi döneminde hemen ortaya çıkan bir değişimin sonucu olmadığını vurgulayarak, "Üç günde elimde sihirli değnek yok. Bu işi yapan oyuncular. Ciddi anlamda kaliteli bir kadromuz var." dedi.

"TRABZONSPOR ÜÇ KULVARDA DA ZİRVEYİ HEDEFLEYECEK"

Trabzonspor'un bu sezon üç kulvarda da iddialı olabileceğini belirten Çimşir, bordo-mavili taraftarlara da umut veren mesajlar verdi.

Tecrübeli teknik adam, takımın uzun bir lig maratonuna girdiğini belirterek, Trabzonspor'un üç kulvarda da zirve yarışının içerisinde olacağına inandığını söyledi.

5 GOLLÜ GALİBİYETLE YENİDEN UMUT

Amed Sportif Faaliyetler deplasmanında alınan 2-1'lik yenilginin ardından Gençlerbirliği karşısında alınan 5-0'lık galibiyet, Trabzonspor açısından yalnızca üç puan anlamına gelmedi.

Onuachu'nun gol orucunu bozması, Salah'ın istikrarlı performansını sürdürmesi ve Dju'nun ilk maçında golle tanışması bordo-mavili camianın moralini yükseltti.

Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor, 2026-2027 sezonunda tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaptı. 6 maçta 0 puan toplayan Bolu ekibi ligin son sırasında yer alıyor

06.09.2026 11:21:00
İhlas Haber Ajansı
 
Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan
Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor, 2026-2027 sezonunda tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaptı. 6 maçta 0 puan toplayan Bolu ekibi ligin son sırasında yer alıyor.

Trendyol 1. Lig'in en tecrübeli ekipleri arasında yer alan Boluspor, 2026-2027 sezonunun ilk 6 haftasında sergilediği performansla kulüp tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Bolu ekibi, sergilediği performansla 2007 yılından bu yana en kötü lig başlangıcına imza attı. Ligde geride kalan 6 haftada puanla tanışamayan kırmızı-beyazlılar, 0 puanla son sıraya demir attı.

Sezona ABD'li çalıştırıcı Daniel Farrar yönetiminde büyük umutlarla giren Boluspor, ligde oynadığı 6 karşılaşmanın tamamından sahadan yenilgiyle ayrıldı. Oynadığı maçlarda rakip fileleri yalnızca 1 kez havalandırabilen Bolu takımı, kalesinde gördüğü 17 golle de hem savunma hem de hücum hattında ligin en kötü istatistiğine sahip takımı oldu.

20 sezondur kesintisiz 1. Lig'de mücadele ediyor



2007-2008 sezonundan bu yana aralıksız olarak 1. Lig'de yer alan Boluspor, içinde bulunduğumuz 2026-2027 sezonu itibarıyla ligdeki üst üste 20. sezonunu geçiriyor. Kırmızı-beyazlı kulüp, bu istatistiğiyle lig tarihinin aynı seviyede en uzun süre kesintisiz mücadele eden takımlarından biri konumunda yer alıyor. Ancak ligin en tecrübeli ekipleri arasında yer alan Boluspor'un bu sezona yaptığı kötü başlangıç, camiada ve taraftarlar arasında büyük tepkiye yol açtı.

Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u ilk yarıda bulduğu golle 1-0 yendi

05.09.2026 22:51:00
Haber Merkezi
 
Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı
Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u ilk yarıda bulduğu golle 1-0 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK ile TÜMOSAN Konyaspor, Kazım Karabekir Stadyumu'nda karşılaştı.

Maçtan önce iki takımın oyuncuları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Silivri açıklarındaki gemi kazalarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Karşılaşma, Erzurumspor FK'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Erzurumspor FK, bu sonuçla 5 yılın ardından çıktığı Süper Lig'de bu sezonki ilk 3 puanını kazandı.

Erzurumspor FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta



Erzurumspor FK'de teknik direktör Serkan Özbalta, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyetin oyunculara moral verdiğini belirterek, "İlk iki haftanın ardından geçen hafta Gençlerbirliği maçında oynanan iyi oyun ve yüksek mücadelede alınan bir puan, camianın, oyuncuların ve herkesin moralini yerine getirdi.

Konyaspor, Türkiye Kupası'nı almış köklü bir camia. Birkaç sene önce ligi üçüncü sırada bitirmiş bir futbol kulübü. Onlar da ilk 3 haftayı puan alamadan geçti. Burada 3 puan eğer olmazsa deplasmanda mutlaka 1 puan düşünüyorlardı. Haftaya sahalarında Trabzonspor ile karşılaşacaklar. Zor maçları var, 4'te 0 yaptılar.

O anlamda bu maçın zor geçeceğini, mücadele gücünün yüksek olacağını, yüksek konsantrasyonla oynamadığın zaman başına neler geleceğini herkesin bildiği bir maça çıkmıştık." diye konuştu.

Maçın ilk yarısının dengede geçtiğini anlatan Özbalta, "Bizim adımıza ciddi pozisyonların olduğu bir müsabaka oldu.

İkinci yarı Konyaspor tabii ki topla daha çok oynayan takımdı. İkinci yarı daha çok takım savunmasını yaparak, iyi mücadele ederek ve kazandığımız toplarla kaleye net çıkışlarla gol aradık. Direkten dönen topumuz var. Bugün en az iki de olabilirdi ama demek ki nasip böyleymiş. Çok değerli bir galibiyet.

İlk 3 hafta gol yemiştik. Bu hafta gol yemeden alınan bir galibiyet. Bu yüzden çok çok değerli ve önemli. İlk iki haftada puan alamamıştık şimdi iki haftada 4 puan aldık. Her puanın çok önemli olduğu bu ligde 3 puanı almanın verdiği huzuru ve mutluluğu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…

Türkiye'de 2026-2027 sezonunun 1. Transfer ve Tescil Dönemi 4 Eylül'de sona erdi

05.09.2026 17:44:00
Haber Merkezi
 
Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…
Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…
Türkiye'de 2026-2027 sezonunun 1. Transfer ve Tescil Dönemi 4 Eylül'de sona erdi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere kulüpler kadrolarına önemli yıldızlar kattı.

Ancak transfer piyasasında oluşan büyük hareketliliğin karşılığı şimdi sahada aranıyor: Türkiye neden Avrupa'nın harcayan ama istikrarlı başarı üretemeyen ülkelerinden biri olmaya devam ediyor?

Kulüpler yıldız isimlerin peşinden koştu, milyonlarca euroluk transferler yapıldı, dünya futbolunun tanınmış isimleri Türkiye'ye getirildi. Fenerbahçe kadrosuna Mason Greenwood, Romelu Lukaku, Nathan Aké ve Vedat Muriqi gibi isimleri katarken, Beşiktaş Dušan Vlahović ve Leandro Trossard gibi yıldızlarla dikkat çekti. Galatasaray da kadrosunu önemli takviyelerle güçlendirdi.

Transfer dönemi 22 Haziran'da başladı ve 4 Eylül'de sona erdi



Fakat bütün bu transfer çılgınlığının ardından Türk futbolunun önünde çok daha büyük bir soru duruyor: Bu kadar para neden oyuna dönüşmüyor?

Türk futbolunun temel problemi artık yalnızca "hangi futbolcuyu transfer edeceğiz?" sorusu değil. Asıl soru: "Bu futbolcularla nasıl bir futbol oynayacağız?"

Çünkü yıllardır aynı tabloyla karşılaşıyoruz. Transfer döneminde heyecan dorukta. Forma satışları konuşuluyor. Sosyal medya transfer videolarıyla doluyor. Yıldız futbolcuların isimleri manşetleri süslüyor.

Ancak sezon başladığında tribünlerde ve ekran başında aynı soru yükseliyor: "Bu oyunun tadı nerede?"

Transferde Avrupa seviyesinde, oyunda neden değil?



Süper Lig kulüpleri özellikle son yıllarda transfer piyasasında ciddi paralar harcıyor. 2026-27 sezonunda da dört büyüklerin transfer operasyonları dikkat çekti. Ekonomik analizlerde Süper Lig'in uzun süredir transfer piyasasında net ithalatçı konumunda olduğu ve kulüplerin yüksek transfer harcamaları yaptığı vurgulanıyor. Fakat pahalı futbolcu almak, pahalı futbol oynamak anlamına gelmiyor.

Avrupa asıl ölçü olacak

Bu sezon Türkiye Avrupa'da dört büyük temsilciyle mücadele edecek. Galatasaray ve Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde, Beşiktaş Avrupa Ligi'nde, Trabzonspor ise Konferans Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Avrupa kupalarının lig aşamaları eylül ayında başlayacak.

Dolayısıyla yeni sezonun Avrupa karnesini şimdiden "başarısız" ilan etmek doğru olmaz. Ama beklenti çok açık: Bu kadar büyük transferlerin karşılığı Avrupa'da alınmalı.

Futbolcu ithal ediyoruz, sistem üretemiyoruz



Türk futbolunun belki de en büyük çelişkisi burada. Dünyanın farklı ülkelerinden futbolcuları getiriyoruz fakat kendi yıldızlarımızı yetiştirmekte aynı başarıyı gösteremiyoruz.

Süper Lig'in transfer ekonomisi üzerine yapılan değerlendirmelerde de Türkiye'nin uzun yıllardır oyuncu yetiştirip ihraç eden bir ligden çok, oyuncu ithal eden bir lig görüntüsü verdiğine dikkat çekiliyor. Oysa gerçek başarı; transferde değil, sistemde.

Şimdi top kulüplerde

Transfer dönemi bitti. Artık manşetlerde futbolcuların isimleri değil, sahadaki oyun konuşulacak.

Milyon euroluk yıldızların gerçekten takım olup olmadığı, teknik direktörlerin bu kadroları nasıl kullanacağı ve Avrupa'da Türkiye'nin ne kadar ileri gidebileceği ortaya çıkacak.

Çünkü taraftar artık sadece "yıldız geldi" demek istemiyor. İyi futbol, mücadele, heyecan ve Avrupa'da başarı istiyor.

Transfer döneminde para harcamak kolay. Asıl mesele, harcanan parayı kaliteli futbola ve Avrupa başarısına dönüştürebilmek.

Nuri Şahin, maç sonunda kırmızı kart gördü

Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Galatasaray maçının ardından yoğun itirazlarının ardından kırmızı kart gördü

05.09.2026 00:27:00
İhlas Haber Ajansı
 
Nuri Şahin, maç sonunda kırmızı kart gördü
Nuri Şahin, maç sonunda kırmızı kart gördü
Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Galatasaray maçının ardından yoğun itirazlarının ardından kırmızı kart gördü.

Başakşehir, Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında konuk ettiği Galatasaray'a 3-2 mağlup oldu. Müsabakanın son düdüğü sonrası Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin doğrudan hakem Kadir Sağlam'ın yanına gitti. Sağlam, öfkeli bir şekilde itirazlarda bulunan Şahin'e bir süre sonra kırmızı kart gösterdi.

Gol düellosu Galatasaray’ın!

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Başakşehir deplasmanında nefes kesen bir mücadeleye sahne olan karşılaşmayı 3-2 kazandı

04.09.2026 22:38:00
Haber Merkezi
 
Gol düellosu Galatasaray’ın!
Gol düellosu Galatasaray’ın!
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Başakşehir deplasmanında nefes kesen bir mücadeleye sahne olan karşılaşmayı 3-2 kazandı. Sarı-kırmızılılar, iki kez yakalandığı maçta son sözü söyleyerek kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.

İlk yarı Galatasaray'ın



Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşmada Galatasaray ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Sarı-kırmızılıların golünü Victor Osimhen kaydetti. Nijeryalı yıldız, karşılaşmanın ilk bölümünde etkili olurken yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi.

Başakşehir penaltıdan eşitledi



İkinci yarıda ev sahibi ekip beraberlik için baskısını artırdı. Başakşehir, Eldor Shomurodov'un penaltıdan attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Ancak Galatasaray'ın cevabı gecikmedi.

Torreıra yeniden öne geçirdi

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Rafael Leao'nun hazırladığı pozisyonda Lucas Torreira 71. dakikada topu ağlara göndererek sarı-kırmızılıları yeniden öne geçirdi: 1-2.

Başakşehir ise pes etmedi ve Emin Bayram'ın 74. dakikadaki golüyle bir kez daha eşitliği yakaladı: 2-2.

Son söz Galatasaray'ın!

Karşılaşmanın son bölümünde Galatasaray galibiyet için yüklenirken Başakşehir Umut Bozok'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Sarı-kırmızılılar bu avantajı değerlendirdi ve maçın son bölümünde bulduğu golle karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

5 gollü maçta 3 puan

Başakşehir deplasmanında alınan galibiyet, Galatasaray'ın ligdeki iddiasını sürdürmesi açısından büyük önem taşıdı. Sarı-kırmızılı ekip böylece 4. hafta sonunda puanını 10'a yükseltti.

Hull City’de 176 milyon Euroluk transfer

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, Premier Lig’e çıkar çıkmaz transfer piyasasına adeta damga vurdu. İngiliz ekibi 18 futbolcu için yaklaşık 176 milyon euro harcadı

02.09.2026 23:20:00
Haber Merkezi
 
Hull City’de 176 milyon Euroluk transfer
Hull City’de 176 milyon Euroluk transfer
Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Premier Lig'e çıkar çıkmaz transfer piyasasına adeta damga vurdu. İngiliz ekibi 18 futbolcu için yaklaşık 176 milyon euro harcadı.

Ancak kulübün geçmiş finansal tabloları ve Acun Ilıcalı'nın kendi açıklamaları, bu dev transfer operasyonunun arkasındaki finansman modelini mercek altına almayı zorunlu kılıyor.

Hull City, 2026 yaz transfer döneminin en agresif takımlarından biri oldu. Premier Lig'e dokuz yıl aradan sonra dönen İngiliz ekibi, kadrosuna tam 18 futbolcu kattı ve transfer bedelleri toplamı yaklaşık 176 milyon euroya ulaştı.

Transfermarkt verilerine göre yeni oyuncuların toplam piyasa değeri yaklaşık 213 milyon euroya, Hull City'nin kadro değeri ise 253,3 milyon euroya çıktı.

Listenin başında Rayo Vallecano'dan alınan Nobel Mendy bulunuyor. Savunmacı için yaklaşık 23,4 milyon euro ödenirken, Olympiakos kalecisi Konstantinos Tzolakis için 23,3 milyon euro, Union Berlin'den Ilyas Ansah için 17 milyon euro bonservis bedeli verildi. Tim Iroegbunam, Mohamed-Ali Cho, Christos Mouzakitis ve Lucas Herrington gibi isimler de milyonlarca euroluk transferlerle kadroya katıldı.

Hull City'nin para muslukları

1. Premier Lig gelirleri

Yayın, sponsorluk ve maç günü gelirlerinde büyük artış.

2. Gelecekteki Premier Lig gelirlerine karşı kullanılan kredi

Ilıcalı'nın açıkladığı 55 milyon sterlinlik kredi, kulübün gelecekteki gelirlerini bugünkü transfer döneminde kullanabilmesine imkân sağlıyor.

3. Acun Ilıcalı'nın kulübe sağladığı finansman

Ilıcalı, yaklaşık beş yılda Hull City için 120 milyon sterlin harcadığını açıkladı.

4. Oyuncu satışları

Kulüpler için önemli bir diğer finansman kaynağı oyuncu satışlarından elde edilen gelirler.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.