logo
17 MART 2026


Arsenal-PSV maçına erteleme

UEFA Avrupa Ligi'ndeki Arsenal-PSV Eindhoven maçı ertelendi

12.09.2022 14:00:00
Arsenal-PSV maçına erteleme
Arsenal-PSV maçına erteleme

UEFA, İngiliz takımı Arsenal ile Hollanda takımı PSV Eindhoven arasında 15 Eylül Perşembe günü oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

UEFA'dan yapılan erteleme nedeniyle ilgili açıklamada, Kraliçe II. Elizabeth'in vefatı nedeniyle ilan edilen ulusal yastan ötürü polis kaynaklarının kısıtlı olması ve planlama sorunlarının yaşandığı ifade edildi. Maçın oynanacağı tarihin ilerleyen günlerde duyurulacağı belirtildi. AA

Trabzonspor 148 hafta sonra 5'te 5 peşinde

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında ikas Eyüpspor'a konuk olacak Trabzonspor, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılması halinde 148 hafta sonra ligde üst üste 5 maçlık kazanma serisi yakalamış olacak

17.03.2026 02:59:00
AA
Trabzonspor 148 hafta sonra 5'te 5 peşinde
Trabzonspor 148 hafta sonra 5'te 5 peşinde
Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında ikas Eyüpspor'a konuk olacak Trabzonspor, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılması halinde 148 hafta sonra ligde üst üste 5 maçlık kazanma serisi yakalamış olacak.

Teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde 26 haftada 57 puan toplayarak 3. sırada yer alan bordo-mavililer, ikas Eyüpspor'u da mağlup ederek zirve yarışındaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.

Ligde deplasmanda Gaziantep FK'yı 2-1, Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük ve Zecorner Kayserispor'u 3-1, Çaykur Rizespor'u 1-0 yenen Karadeniz ekibi, galibiyet serisini 5 maça taşımayı başarmak istiyor.

Şampiyonluk sezonunda 5 maçlık seri

Trabzonspor, en son şampiyon olduğu 2021-2022 sezonunda teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde 5 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı.

Bordo-mavililer, söz konusu sezonun 23 ila 27 haftalarında sırasıyla Galatasaray'ı 2-1, Kasımpaşa'yı 1-0, Konyaspor'u 2-1, Alanyaspor'u 4-0 ve Kayserispor'u 3-2 mağlup etmişti.

Trabzonspor, bu hafta ikas Eyüpspor'u mağlup etmesi halinde 148 hafta sonra ilk kez art arda 5 maçtan galibiyetle ayrılmış olacak.

Tekke ile 2 kez 4 maçlık seri

Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile 2 kez art arda 4 maçtan galibiyetle ayrıldı.

Bordo-mavililer, bu sezon 7 ile 10. haftalar arasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 4-3, Zecorner Kayserispor'u 4-0, Çaykur Rizespor'u 2-1 ve İkas Eyüpspor'u 2-0 yenerek 4 maçtan galibiyetle ayrılmış ve Galatasaray deplasmanında 0-0 berabere kalıp galibiyet serisini sürdürememişti.

Trabzonspor, ikas Eyüpspor'u da mağlup etmesi halinde teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde ilk kez 5 haftayı art arda galibiyetle kapamış olacak.

İstanbul'da oynanacak UEFA Avrupa Ligi final maçı bilet satışı başladı

UEFA Avrupa Ligi'nin 20 Mayıs'ta Beşiktaş Park'ta oynanacak final karşılaşması için bilet satışı başladı.

17.03.2026 00:06:00
İhlas Haber Ajansı
İstanbul'da oynanacak UEFA Avrupa Ligi final maçı bilet satışı başladı
İstanbul'da oynanacak UEFA Avrupa Ligi final maçı bilet satışı başladı
UEFA Avrupa Ligi'nin 20 Mayıs'ta Beşiktaş Park'ta oynanacak final karşılaşması için bilet satışı başladı.

UEFA, 2025-2026 sezonunda yaklaşan dört UEFA kulüp müsabakası finalinin genel bilet satışlarının bugün itibarıyla başladığını duyurdu. Beşiktaş Park'ın ev sahipliğinde 20 Mayıs tarihinde yapılacak UEFA Avrupa Ligi Finali bilet satışı 20 Mart Cuma günü saat 13.00'e kadar devam edecek.

Final müsabakalarıyla ilgili UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan bilgilendirmede, "Önceki yıllarda olduğu gibi, biletlerin büyük çoğunluğu katılımcı takımların taraftarlarına ve genel halka dağıtılacaktır. Genel halka yönelik biletler, başvuru süresi sona erdikten sonra yapılacak bir çekilişle değil, ilk gelen ilk alır esasına göre satılacaktır.

UEFA Şampiyonlar Ligi finali için stadyum kapasitesinin yüzde 40'ından fazlası, finalist takımların taraftarlarına en uygun fiyatlı kategorilerde, 'Öncelikli taraftar' ve 3. kategoride sunulacak. UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finali için ise biletlerin yüzde 60'ından fazlası 40 Euro veya daha düşük fiyatlarla satışa sunulacak.

Bu, UEFA'nın Avrupa'nın en önemli etkinliklerinin taraftarlar için erişilebilir ve uygun fiyatlı kalmasını sağlamak amacıyla kulüpler ve taraftar örgütleriyle birlikte çalışma konusundaki devam eden taahhüdünü yansıtıyor. Finalist takımların taraftarları için ayrılan biletlerin satış ve dağıtım süreci, ilgili kulüplerle doğrudan koordine edilecektir.

Finalist taraftarlar ve genel halk için ayrılan biletlerin dışında kalan biletler, yerel organizasyon yapısına, UEFA üyesi ulusal federasyonlara, ticari ortaklara, yayıncılara ve daha geniş UEFA Futbol ailesine tahsis edilmiştir" denildi.

Beşiktaş Park'ta oynanacak 2026 UEFA Avrupa Ligi finali için bilet satışına yönelik, "37.500 biletin 27.500'ü doğrudan taraftarlar ve genel halk için satışa sunulmuştur. Her finalist en fazla 11.000 bilet alabilirken, kalan biletler UEFA.com/tickets üzerinden dünya çapında doğrudan satılmaktadır. Başarılı başvuru sahipleri en fazla iki bilet satın alabilir" ifadeleri yer aldı.
UEFA Avrupa Ligi final bilet fiyatları şöyle:

Finalist takımların taraftarları: 40 Euro

1. Kategori: 240 Euro
2. Kategori: 160 Euro
3. Kategori: 65 Euro
Engelli izleyiciler için: 40 Euro.

Diğer finallerin bilet satış tarihleri

- UEFA Şampiyonlar Ligi Finali 2026 (30 Mayıs, Budapeşte)
19 Mart 2026, TSİ 13.00
- UEFA Konferans Ligi Finali 2026 (27 Mayıs, Leipzig)
20 Mart 2026, TSİ 13.00
- UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi Finali 2026 (23 Mayıs, Oslo)
1 Nisan 2026, TSİ 13.00

Fenerbahçe ile Gaziantep FK yarın karşı karşıya gelecek

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında konuk edeceği Gaziantep Futbol Kulübü ile ligde 14. kez karşı karşıya gelecek

16.03.2026 14:22:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe ile Gaziantep FK yarın karşı karşıya gelecek
Fenerbahçe ile Gaziantep FK yarın karşı karşıya gelecek
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında konuk edeceği Gaziantep Futbol Kulübü ile ligde 14. kez karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasının açılış maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de evinde Gaziantep FK ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, ligde 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 57 puanla 2. sırada bulunuyor. Kırmızı-siyahlılar ise 8 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 mağlubiyetle topladığı 33 puanla 9. basamakta yer alıyor.

Ligde 14. randevu

Fenerbahçe ile Gaziantep FK, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 13 kez rakip oldu. Sarı-lacivertliler, 2019-2020 sezonundan itibaren Süper Lig'de mücadele eden rakibine karşı galibiyet sayılarında 11'e 2 üstün bulunuyor. Bu süreçte Kanarya'nın 34 golüne, Gaziantep temsilcisi 13 golle karşılık verdi.

Son 11 maçı Fenerbahçe kazandı



Sarı-lacivertliler, kırmızı-siyahlılara karşı oynadığı son 11 maçta da üstünlük kurdu. İstanbul temsilcisi, 8'i Süper Lig, 3'ü Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere bu süreçteki müsabakaların tamamında sahadan galibiyetle ayrıldı. Gaziantep ekibi ise Fenerbahçe'ye karşı son galibiyetini 13 Aralık 2021'de 3-2'lik skorla aldı.

Bu sezon 3. kez

İki ekip son olarak 12 gün önce Gaziantep'in ev sahipliğinde Türkiye Kupası grup maçında kozlarını paylaştı. Fenerbahçe, sahadan 4-0'lık skorla ayrıldı. Ligin ilk yarısında yine güney temsilcisinin sahasındaki mücadele de sarı-lacivertlilerin 4-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Sarı-lacivertliler 4 haftada 7 puan kaybetti

Fenerbahçe, milli maçlar için verilecek araya galibiyetle girmeyi hedefliyor. Son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla birlikte lider Galatasaray'ın 7 puan gerisine düşen sarı-lacivertlilerin namağlup serisi de geçtiğimiz cuma günü Fatih Karagümrük maçıyla sonlandı. Tedesco'nun öğrencileri son 4 lig maçında 1 kez kazanırken, 7 puan kaybetti.

Derbi öncesi 5 futbolcu sınırda

Fenerbahçe'de Gaziantep FK mücadelesi öncesi Kerem Aktürkoğlu, Anthony Musaba, Archie Brown, Mert Müldür ve Matteo Guendouzi, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde milli maç arası sonrası oynanacak ligin 28. haftasındaki Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalistler belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu rövanş heyecanı, yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak

16.03.2026 14:17:00
İhlas Haber Ajansı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalistler belli oluyor
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalistler belli oluyor
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu rövanş heyecanı, yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu, yarın ve 18 Mart Çarşamba günü oynanacak 8 rövanş karşılaşmasıyla sona erecek.

Organizasyondaki tek Türk temsilcisi Galatasaray, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında 18 Mart Çarşamba günü TSİ 23.00'de İngiltere temsilcisi Liverpool ile deplasmanda mücadele edecek. Sarı-kırmızılılar, galibiyet ve beraberlik durumunda adını çeyrek finale yazdıracak ve Paris Saint-Germain - Chelsea eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu rövanş maçlarının programı (TSİ) ve ilk karşılaşmalarda alınan skorlar şöyle:

Yarın



20.45 Sporting CP - Bodo/Glimt (0-3)
23.00 Arsenal - Bayer Leverkusen (1-1)
23.00 Chelsea - Paris Saint-Germain (2-5)
23.00 Manchester City - Real Madrid (0-3)

18 Mart Çarşamba

20.45 Barcelona - Newcastle United (1-1)
23.00 Bayern Münih - Atalanta (6-1)
23.00 Liverpool - Galatasaray (0-1)
23.00 Tottenham - Atletico Madrid (2-5)

Volkan Demirel: 'Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, Beşiktaş müsabakasının ardından, "Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik. 11'e 11 oynansaydı çok daha farklı olabilirdi" dedi.
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Beşiktaş'a 2-0 mağlup oldu

15.03.2026 23:00:00
İhlas Haber Ajansı
Volkan Demirel: 'Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik'
Volkan Demirel: 'Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik'
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, Beşiktaş müsabakasının ardından, "Biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik. 11'e 11 oynansaydı çok daha farklı olabilirdi" dedi.
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Beşiktaş'a 2-0 mağlup oldu.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel, "İlk 17 dakika görüldüğü gibi çok iyi bir Gençlerbirliği vardı.

Sonrasında tartışmalı bir pozisyonda kırmızı kartı gördük. Hakemle ilgili konuşacak çok şey var ama konuşmayacağım. Bu maç 11'e 11 devam etseydi ben inanıyorum ki burada mağlup olmazdık. Yorgunluk ve güç bitince pozisyonlar vermeye başladık. İlk gol bile Goutas'ın iyi niyetiyle uzaklaştırması sonucunda düştü ve gol yedik. İkinci gole zaten bir şey diyemedim.

Çok klas bir gol attı Orkun. Ama diyeceğim şu ki; biz bugün 10 kişi de olsak iyi mücadele ettik. 11'e 11 oynansaydı çok daha farklı olabilirdi. Perşembe günü Konya maçımız var. Oradan burayı telafi edecek bu sonuç alarak dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Şu an ilk hedefimiz ligde kalmak"

Ayrıldıktan sonra Gençlerbirliği'ne geri döneceğini ekibine söylediğini dile getiren Demirel, burada olmaktan ve burada savaşmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Demirel, "Gençlerbirliği'ne yakışan gençleri Türk futboluna kazandırmak hedefim. Önümüzdeki sezon da başka hedeflerim var ama bu hedefleri söylemeyeceğim. Şu an ilk hedefimiz ligde kalmak" diye konuştu.

Demirel, kendi istediklerini yapan bir takım olduğu için mutlu olduğunu kaydetti. Beşiktaş'a yenildiğine değil hakkının yendiğine üzüldüğünü ifade eden Demirel, bunu telafi edeceklerini vurguladı.

"Elimizden gelen mücadeleyi kim olursa olsun yapacağız"

Galatasaray ile oynayacak olmalarına rağmen kupada da hedefleri olduğunu belirten Demirel, "Normal saha şartlarında, elimizden gelen mücadeleyi kim olursa olsun yapacağız" dedi.

MotoGP'de Katar Grand Prix'si kasım ayına ertelendi

MotoGP Dünya Şampiyonası'nda sezonun 4. etabı Katar Grand Prix'si, güvenlik gerekçesiyle kasım ayına ertelendi

15.03.2026 14:04:00
AA
MotoGP'de Katar Grand Prix'si kasım ayına ertelendi
MotoGP'de Katar Grand Prix'si kasım ayına ertelendi
MotoGP Dünya Şampiyonası'nda sezonun 4. etabı Katar Grand Prix'si, güvenlik gerekçesiyle kasım ayına ertelendi.

Organizasyondan yapılan açıklamaya göre Katar'ın ev sahipliğinde 10-12 Nisan'da düzenlenmesi planlanan etabın tarihi, Orta Doğu'daki jeopolitik durum göz önünde bulundurularak katılımcıların ve izleyicilerin güvenliğini sağlamak amacıyla 6-8 Kasım'a alındı.

Söz konusu ertelemenin ardından sezonun son iki etabının tarihleri de revize edildi. Birer hafta ertelenen Portekiz Grand Prix'sinin 22 Kasım, Valensiya Grand Prix'sinin ise 29 Kasım'da düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de sahasında oynadığı son 32 müsabakada 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı

15.03.2026 00:36:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı
Galatasaray evindeki yenilmezliğini 32 maça çıkardı
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de sahasında oynadığı son 32 müsabakada 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, RAMS Park'ta Başakşehir ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar ilk yarısı 0-0 sona eren müsabakadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı. Aslan bu sonuçla ligde evindeki yenilmezliğini sürdürdü.



Sahasında en son 2023-2024 sezonunun 37. haftasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Cimbom, bu mücadelenin ardından çıktığı 32 maçta 26 galibiyet, 6 beraberlik aldı

Galatasaray ayrıca bu sezon ligde iç sahada çıktığı 14 müsabakanın 11'ini kazanırken, 3'ünden beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray, Başakşehir'e karşı ligdeki son 8 maçı kazandı

Galatasaray, RAMS Başakşehir ile Trendyol Süper Lig'de oynadığı 8 karşılaşmadan galip ayrıldı

15.03.2026 00:34:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, Başakşehir'e karşı ligdeki son 8 maçı kazandı
Galatasaray, Başakşehir'e karşı ligdeki son 8 maçı kazandı
Galatasaray, RAMS Başakşehir ile Trendyol Süper Lig'de oynadığı 8 karşılaşmadan galip ayrıldı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray sahasında Başakşehir ile mücadele ederken, sahadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı.

Bu sonuçla sarı-kırmızılılar, turuncu-lacivertlilere karşı son maçlardaki yenilmezliğini sürdürdü.

Aslan, Süper Lig'de 7 Mayıs 2022 tarihinde Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan ve 0-0 sona eren müsabakadan sonra ligde rakibine karşı oynadığı 8 karşılaşmadan da galip ayrıldı.

Süper Lig'de 22 yıl sonra kadın hakem düdük çaldı

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Göztepe-Alanyaspor maçını yöneten Asen Albayrak, 22 yıl sonra orta hakem olarak görev yapan ilk kadın hakem oldu

15.03.2026 00:32:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 22 yıl sonra kadın hakem düdük çaldı
Süper Lig'de 22 yıl sonra kadın hakem düdük çaldı
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Göztepe-Alanyaspor maçını yöneten Asen Albayrak, 22 yıl sonra orta hakem olarak görev yapan ilk kadın hakem oldu.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Göztepe ile Corendon Alanyaspor karşı karşıya geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından bu müsabakaya hakem Asen Albayrak atandı.



Albayrak'ın yardımcılıklarını Samet Çiçek ile Murat Şener yaptı. Asen Albayrak, 22 yıl aradan sonra Süper Lig'de orta hakem olarak görev yapan ilk kadın hakem oldu. Türkiye profesyonel futbol liglerinin en üst seviyesinde bir maçın orta hakemliği görevini son olarak 8 Mayıs 2004'te Lale Orta yapmıştı.



Gürsel Aksel'de oynanan mücadele 2-2'lik eşitlikle tamamlandı. Hakem Albayrak, 4. dakikada Göztepe lehine penaltı kararı verirken, pozisyon VAR'da incelendi ve penaltı atışı kullandırıldı. Albayrak, müsabakada 3'er sarı kart olmak üzere 6 kez sarı kartına başvurdu.



Albayrak, bu sezon TFF 2. Lig'de 8, Trendyol 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 3'er, Süper Lig ve TFF 3. Lig'de 1'er maçta görev aldı.

Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket

Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, Başakşehir maçının 32. dakikasında Yusuf Sarı'nın şutunda dışarı çıkan topa müdahale ettiğini hakem Batuhan Kolak'a söyledi ve turuncu-lacivertliler korner kazandı

15.03.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket
Uğurcan Çakır'dan alkışlanacak hareket
Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, Başakşehir maçının 32. dakikasında Yusuf Sarı'nın şutunda dışarı çıkan topa müdahale ettiğini hakem Batuhan Kolak'a söyledi ve turuncu-lacivertliler korner kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftaında Galatasaray'ın sahasında RAMS Başakşehir'i 3-0'lık skorla mağlup ettiği müsabakada sarı-kırmızılıların kalecisi Uğurcan Çakır, Fair-Play örneği gösterdi.

Mücadelenin 32. dakikasında sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Yusuf Sarı'nın vuruşunda Uğurcan'ın müdahale ettiği meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti.

Hakem Batuhan Kolak ve yardımcısı İbrahim Çağlar Uyarcan, pozisyonda aut kararı verdi. Kolak'ı uyaran Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağın kendisinden çıktığını söyledi ve karar Başakşehir'e korner olarak değişti.

Batuhan Kolak ve turuncu-lacivertli futbolcular, bu davranışından dolayı kaleci Uğurcan Çakır'ı tebrik etti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.