logo
13 MART 2026


Artık Avrupa içinde bir yara

Şampiyonlar Ligi'nde Belçika'nın Club Brugge takımı ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, Avrupa kupalarındaki galibiyet hasreti 12 maça çıktı

27.11.2019 14:10:00
Artık Avrupa içinde bir yara
Artık Avrupa içinde bir yara
UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 5. haftasında Belçika'nın Club Brugge takımı ile 1-1 berabere kalan Galatasaray'da Avrupa kupalarındaki galibiyet hasreti devam ediyor.

Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki en başarılı takımı olan Galatasaray, son yıllarda mazisini arıyor. Müzesinde UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı bulunduran ve Avrupa kupalarında elde ettiği başarılarla dikkati çeken sarı-kırmızılı ekip, son sezonlardaki kötü grafiğiyle eski günlerini özlüyor.

Süper Lig'de son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve bu süreçte Türkiye'deki 6 kupanın 4'ünü müzesine götüren sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarında ise kayıpları oynuyor. Son 2 sezonda Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Galatasaray, Avrupa kupalarında çıktığı son 12 maçta galibiyet elde edemedi.

Avrupa kupalarındaki son galibiyetini geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk maçında Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova'yı 3-0 yenerek elde eden sarı-kırmızılı takım, bu müsabakanın ardından istediği sonuçları alamadı. Galatasaray, Lokomotiv Moskova galibiyetinin ardından geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 5 karşılaşmada bir beraberlik alıp 4 kez mağlup oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ardından UEFA Avrupa Ligi'nde iki karşılaşmaya çıkan Galatasaray, birer beraberlik ve yenilgiyle Avrupa defterini kapattı.

Sarı-kırmızılılar, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Belçika temsilcisi Club Brugge ile berabere kalırken, sahasında Fransa'nın Paris Saint-Germain takımına mağlup oldu. Galatasaray, sonrasındaki iki müsabakada İspanya'nın Real Madrid takımına yenildi. Sarı-kırmızılı ekip, son olarak Club Brugge ile sahasında 1-1 berabere kaldı.

Avrupa'da "Dalya" sevinci yaşayamıyor

Avrupa kupalarında toplam 99 galibiyeti bulunan Galatasaray Futbol Takımı, son 12 maçta kazanamayarak "dalya" sevincini yaşayamadı. Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarında çıktığı 284 maçın 99'undan galibiyetle ayrıldı. 110 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 75 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı.

Avrupa kupalarındaki 99. galibiyetini geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk maçında Lokomotiv Moskova'yı yenerek alan sarı-kırmızılılar, söz konusu müsabakanın ardından yaptığı maçlarda 4 beraberlik, 8 yenilgi gördü. Avrupa'da son 12 müsabakada galibiyet elde edemeyen Galatasaray, 100. galibiyete de ulaşamadı.

Club Brugge karşısında son anda yıkıldı

Club Brugge karşısında galibiyete çok yaklaşan Galatasaray, uzatma bölümünde yediği golle beraberliğe razı oldu. Avrupa kupalarında uzun süredir kazanamamanın baskısını yaşayan sarı-kırmızılılar, Club Brugge maçına hem UEFA Avrupa Ligi ümitlerini güçlendirmek hem de kazanamama serisini sonlandırmak için çıktı.

Maça iyi başlayan ve 11. dakikada Adem Büyük'ün golüyle öne geçen Galatasaray, uzun süre üstünlüğünü korudu. Sarı-kırmızılı ekip, 90+2. dakikada Krepin Diatta'nın golüne engel olamayınca sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla Avrupa Ligi'ne devam etme ümitleri azalan Galatasaray, Avrupa kupalarındaki galibiyet hasretini de dindiremedi.

Son maç PSG ile

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonun son maçını deplasmanda Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain (PSG) ile yapacak. Beş maçta topladığı 13 puanla grup liderliğini garantileyen PSG ile 11 Aralık Çarşamba günü karşı karşıya gelecek sarı-kırmızılı ekip, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edebilmek için mücadele edecek.

Galatasaray, PSG'yi yenmesi durumunda Club Brugge-Real Madrid maçının sonucunu bekleyecek. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne gidebilmek için Paris'ten galibiyetle dönüp, grup ikinciliğini garantileyen Real Madrid'in deplasmanda Club Brugge'den puan almasını bekleyecek.



Şampiyonlar Ligi'nde akşam 4 maç vardı

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunun son 16 turu ilk maçlarında 4 karşılaşma yapıldı

11.03.2026 12:00:00
Haber Merkezi
Şampiyonlar Ligi'nde akşam 4 maç vardı
Şampiyonlar Ligi'nde akşam 4 maç vardı
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunun son 16 turu ilk maçlarında 4 karşılaşma yapıldı.

Galatasaray sahasında İngiltere temsilcisi Liverpool'u 1-0 yenerek rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etti.

Alman ekibi Bayern Münih deplasmanda İtalyan takımı Atalanta'yı 6-1 yendi.

İspanyol kulübü Atletico Madrid konuk ettiği İngiliz ekibi Tottenham'ı 5-2 mağlup etti.

İngiliz temsilcisi Newcastle United konuk ettiği İspanyol ekibi Barcelona ile 1-1 berabere kaldı.

Turun rövanş maçları, 17-18 Mart'ta yapılacak ve çeyrek finalistler belli olacak.

Şampiyonlar Ligi'nde en fazla kurtarış yapan 4. Kaleci

Galatasaray'ın milli file bekçisi Uğurcan Çakır, gösterdiği başarılı performansla sarı-kırmızılıların efsane kalecisi Fernando Muslera'yı aratmıyor

11.03.2026 11:52:00
AA
Şampiyonlar Ligi'nde en fazla kurtarış yapan 4. Kaleci
Şampiyonlar Ligi'nde en fazla kurtarış yapan 4. Kaleci
Galatasaray'ın milli file bekçisi Uğurcan Çakır, gösterdiği başarılı performansla sarı-kırmızılıların efsane kalecisi Fernando Muslera'yı aratmıyor.

Sezon başında Trabzonspor'dan 27,5 milyon avro bonservis ve 2,5 milyon avro bonus karşılığında transfer edilen Uğurcan, sarı-kırmızılı takımda 14 sezon geçiren Uruguaylı efsane Fernando Muslera'nın ardından kaleyi devraldı.

Gösterdiği performansla bu sezon Galatasaray'ın galibiyetlerinde önemli rol oynayan tecrübeli file bekçisi, dün UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Liverpool karşısında 1-0 kazanılan mücadelenin de mimarlarından oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 maçta gol yemedi

Uğurcan Çakır, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 maçta kalesini gole kapadı.

Tecrübeli kaleci, sarı-kırmızılı formayla Avrupa'da çıktığı iki Liverpool karşılaşması ile Ajax ve Monaco maçlarında rakiplerine gol izni vermedi.

Sezon başından beri "Devler Ligi"nde 11 maça çıkan Uğurcan Çakır, bu karşılaşmalarda 15 golü kalesinde gördü.

Şampiyonlar Ligi'nde en fazla kurtarış yapan 4. Kaleci

Uğurcan Çakır, dünkü Liverpool maçının ardından Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon en fazla kurtarış yapan 4. kaleci oldu.

Dün kalesine gelen 6 isabetli şutta gol izni vermeyen Uğurcan, "Devler Ligi"ndeki 37. kurtarışına ulaşarak, organizasyonun bu alanındaki en başarılı 4. kalecisi konumuna geldi.

Söz konusu alanda Bodo/Glimt'in file bekçisi Nikita Haikin yaptığı 56 kurtarışla ilk sırada yer alırken, Real Madrid'den Thibaut Courtois 48 kurtarışla ikinci ve Karabağlı Mateusz Kochalski de 45 kurtarışla üçüncü sırada bulunuyor.

Süper Lig'de 9 maçta kalesini gole kapadı

Milli file bekçisi, bu sezon Trendyol Süper Lig'de 9 kez rakiplerine gol izni vermedi.

İlk üç haftada Trabzonspor formasıyla Kocaelispor, Kasımpaşa ve Hesap.com Antalyaspor'a karşı gol yemeyen tecrübeli file bekçisi, sarı-kırmızılı takıma transfer olduktan sonra da ikas Eyüpspor, Corendon Alanyaspor, Trabzonspor, Zecorner Kayserispor, Çaykur Rizespor ve Beşiktaş'a karşı kalesini gole kapadı.

Galatasaray ve Trabzonspor formasıyla sezon başından beri 22 lig maçına çıkan Uğurcan, bu karşılaşmalarda 15 kez topu ağlarından çıkardı.

Son iki maçta başarılı performans gösterdi

Uğurcan Çakır, çıktığı son iki resmi maçta Liverpool ve Beşiktaş'a karşı kalesini gole kapattı.

Liverpool'a karşı 6, Beşiktaş'a karşı da 7 kurtarış yapan Uğurcan Çakır, son iki resmi müsabakada kalesine gelen 13 isabetli şutun tamamına engel oldu.

Juventus maçındaki kurtarışlarıyla takımını son 16 turuna taşıdı
Uğurcan Çakır, İtalya ekibi Juventus ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu rövanş maçında yaptığı kurtarışlarla takımının bir sonraki aşamaya yükselmesini sağladı.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off etabının ilk maçını 5-2 kazandı. Sarı-kırmızılı ekip, rövanşta da rakibine 3-2 yenilmesine rağmen skor avantajıyla tur atladı.

İtalya'daki rövanşta yaptığı 6 kritik kurtarışla takımının skor avantajına sahip olmasını sağlayan Uğurcan Çakır, sarı-kırmızılıların son 16 turuna yükselmesinde büyük pay sahibi oldu.

Uğurcan, uzatmalarda özellikle Edon Zhegrova'nın 110. dakikadaki şutunda gole izin vermeyerek toplam skorda eşitliğin oluşmasını engelledi.

Monaco maçında parladı

Uğurcan Çakır, performansıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 6. haftasındaki Monaco maçına damga vurdu.

Karşılaşma içerisinde önemli kurtarışlar yapan Uğurcan, ayrıca başarılı performansına penaltıdan yaptığı kurtarışı da ekledi.

Tecrübeli kaleci, Monaco'nun penaltı kazanmasının ardından 50. dakikada topun başına geçen Denis Zakaria'nın vuruşunda meşin yuvarlağı kurtardı.

Sahada kaldığı süre boyunca yaptığı kurtarışlarla takımının gol yememesini sağlayan Uğurcan Çakır, 59. dakikada Balogun ile karşı karşıya pozisyonda sakatlandı.

Tedavisinin ardından yaklaşık 10 dakika oyuna devam eden Uğurcan, 68. dakikada yerini Günay Güvenç'e bıraktı.

Sarı-kırmızılılar, Günay Güvenç'in yediği gol sonrasında müsabakadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Yönetim ve teknik ekip, performansından memnun

Galatasaray'da başkan Dursun Özbek ve teknik direktör Okan Buruk, Uğurcan Çakır'ın performansından memnun olduklarını dile getirdi.

Bir iftar organizasyonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Dursun Özbek, deneyimli kaleci için "Transfer döneminde kaleci alternatifleri arasında bize en yakışanı Uğurcan'dı. Uğurcan Çakır'ın performansını sezon başından beri izliyoruz. Uğurcan transferinin Galatasaray'a birçok yönden faydası oldu. Uğurcan, her şeyi hesaba kattığınız zaman, finansal ve performans açısından mükemmel bir transfer." değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında 1-0 kazandıkları Beşiktaş derbisinin ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Okan Buruk ise, "Uğurcan, bu maç için çok motiveydi. Bu karşılaşma için ekstra hazırlandı. Özellikle 10 kişi kaldıktan sonra çok önemli kurtarışlar yaptı, bizi güvende hissettirdi. Uğurcan hem kalecilik hem de karakter olarak çok önemli.

Sezon başında Premier Lig'den bu seviyede bir kaleci almak isteseniz en az 30 milyon avro para ödemeniz gerekiyordu. Uğurcan da şu an Premier Lig seviyesinde bir kaleci. Şu anki performansına bakınca Uğurcan için verilen 30 milyon avro bonservisin az olduğunu düşünüyorum." şeklinde görüş belirtmişti.

Okan Buruk'tan Liverpool'a ilk maç göndermesi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Liverpool gibi büyük bir takımı bu sene 2. kez yenmenin çok gurur verici olduğunu belirterek, ilk maçtaki galibiyetin de şans olmadığını gösterdiklerini vurguladı

11.03.2026 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk'tan Liverpool'a ilk maç göndermesi
Okan Buruk'tan Liverpool'a ilk maç göndermesi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Liverpool gibi büyük bir takımı bu sene 2. kez yenmenin çok gurur verici olduğunu belirterek, ilk maçtaki galibiyetin de şans olmadığını gösterdiklerini vurguladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Galatasaray evinde karşılaştığı İngiliz ekibi Liverpool'u 1-0'lık skorla mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Buruk sözlerine vefat eden Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Orhan Kaynak için başsağlığı dileyerek başladı.

Önemli bir geceyi geride bıraktıklarını söyleyen sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Rakibimiz Avrupa'nın önemli takımlarından biri. Şampiyonlar Ligi'nde rakibimize karşı daha önce 1 maç kazanmıştık ama bu maçın daha farklı hikayesi vardı.

Son 16'dayız. Burada rakibimizin nasıl maça başlaması ve devam edeceği çok önemliydi. Çok iyi başlamasak da attığımız gol pozitif anlamda bize çevirdi. Güzel maç oldu. Çok pozisyon oldu. İlk 15 dakika rakibi karşılaşmakta sıkıntı yaşadık. Türk futbolu için önemli ve değerli. Ülke futbolu için değerli. Bu kadar büyük bir takımı bu sene 2. kez yenmek bizim için çok gurur verici. Oyuncularıma teşekkür ederim. Bugün inanılmaz atmosferi oluşturan taraftarımıza da teşekkür ederim. Keşke deplasmanda da yanımızda olabilselerdi. Biz onlar için orada en iyisini yapmaya çalışacağız, hiç merak etmesinler" diye konuştu.

"İlk galibiyetin şans olmadığını gösterdik"



Galatasaray'ın ön alan baskıları iyi yapan bir takım olduğunu belirten 52 yaşındaki teknik adam, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün Sara ve Osimhen'den başlayan ön alandaki kapatmalar, kaleciye ve stoperlere baskıya gitmeleri önemliydi. Oyunun başında rakibimiz daha çok kaleciyle uzun top oynadı, onu da Jakobs ile kapatmaya çalıştık. Genel olarak İyi savunma yaptık. Top bizdeyken de iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Girdiğimiz gol pozisyonlarında bence ikinci golü bulabilirdik. Erken golü bulduktan sonra maçın sonuna kadar eşit bir oyun ortaya koyduğumuzu olduğu düşünüyorum. İlk galibiyetin de şans olmadığını gösterdik. Anfield'da çok önemli bir atmosfer. Rakibimizin iç sahadaki performansları değişse de bu maça özellikle hazırlanacaklardır. Bir avantajımız; biz 3 gün önce 10 kişi Beşiktaş derbisini oynadık. Hafif üzerimizde yorgunluğu vardı. Şimdi rakibimiz bizim maçtan 3 gün önce Tottenham ile oynayacak. Bu anlamda bir avantajımız olabilir."

"Her takımı yenebileceğimize inanıyoruz"

Son 16 turundaki her takımın güçlü olduğunu vurgulayan Okan Buruk, "Rakibimiz bu turun favorisi olsa da biz de Juventus'a karşı ilk maçta inandığımızda, taraftarımızla oyunumuzu bütünleştirdiğimizde bunu gösterdik. Çok iyi kadroya sahibiz. Bence bugün rakibimizle doğru bir şekilde baş ettik. Bazen rakibinizin gol atma zorunda olması size şanslar oluşturabilir. Gol atarak başlarsak rakibin o baskısını, seyircisiyle kuracağı oyunu üstesinden gelebiliriz. Çok önemli oyunculara sahipler. Çok zorlu bir maç bizi bekliyor. Her takımı yenebileceğimize inanıyoruz. Orada da bunu göstermeye çalışacağız. Öz güvenli olmak gerekiyor. Öz güvenli olmazsak bunu Juventus maçında yaşadık. Juventus maçı tecrübe oldu. 1-0'lık skor maçın ortada olduğunu gösteriyor. Futbolun içerisinde her şey var" değerlendirmesinde bulundu.

"Sanchez'e gösterilen sarı kart yanlıştı"

Kolombiyalı futbolcu Davinson Sanchez'in gördüğü sarı kartın yanlış olduğunu söyleyen Buruk, "Neden gösterdiğini anlayamadık. Herhalde hiç kimseye sarı kart göstermedi, bir tane sarı kart göstereyim diye düşündü. Bir oyuncum cezalı duruma düştü. Stoperde kimle oynayacağımıza düşünüp, karar vereceğiz. Eksik olmasak Singo'yu birçok yerde kullanma şansımız oluyordu. Önemli bir gece yaşadık. En az hasarla atlatmamız gecenin güzel yanlarından biriydi" diyerek sözlerini tamamladı.

Trabzonspor yasta... Eski futbolcusu ve antrenörü Orhan Kaynak hayatını kaybetti

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'nin yardımcısı Orhan Kaynak, geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti

11.03.2026 04:10:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor yasta... Eski futbolcusu ve antrenörü Orhan Kaynak hayatını kaybetti
Trabzonspor yasta... Eski futbolcusu ve antrenörü Orhan Kaynak hayatını kaybetti
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'nin yardımcısı Orhan Kaynak, geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaynak'ın abisi, bir dönem Fenerbahçe forması giyen Kayhan Kaynak da 34 yaşında kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti.



Trabzonspor yardımcı antrenörü Orhan Kaynak, tesislerde yemek yediği sırada aniden rahatsızlandı. Durumu fark eden kulüp personelinin hızlıca haber vermesi üzerine Kaynak, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Kaynak kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

364 gündür Trabzonspor'un teknik ekibindeydi



Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'nin bordo-mavili kulübün başına geçmesinin ardından yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Orhan Kaynak, 364 gündür teknik ekipte yer alıyordu. Trabzonspor'da futbolcu olarak da görev yapan Kaynak, 1992-1993 ve 1993-1994 sezonlarında bordo-mavili formayı giydi.

Futbolculuk kariyerinde Beşiktaş, Kocaelispor, Samsunspor, Kayseri Erciyesspor, Akçaabat Sebatspor, Adanaspor, Başakşehir ve AO Xanthi takımlarında da forma giyen Kaynak, Türk futbolunda iz bırakan isimler arasında yer aldı.

Unutulmaz Aston Villa maçı



Trabzonspor'un Avrupa kupalarındaki unutulmaz zaferlerinden birinde de Orhan Kaynak'ın imzası bulunuyordu. 1 Kasım 1994'te oynanan UEFA Kupası 2. tur rövanş maçında Trabzonspor, İngiltere'de Villa Park'ta Aston Villa'yı 1-0 mağlup ederek tur atladı. Karşılaşmanın 90. dakikasında Orhan Kaynak'ın attığı gol, İngiliz ekibini sahasında eleyerek bordo-mavililere tarihi bir zafer kazandırdı. Bu karşılaşma, Avrupa kupalarında bir İngiliz takımının elendiği unutulmaz gecelerden biri olarak tarihe geçti.

Abisinin kaderini yaşadı



Trabzonspor'un eski futbolcusu ve yardımcı antrenörü Orhan Kaynak'ın abisi, eski milli futbolcu Kayhan Kaynak da genç yaşta hayatını kaybetmişti. Fenerbahçe ve Adana Demirspor formaları giyen Kayhan Kaynak, 9 Ocak 1994 tarihinde Adana'da antrenman sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu 34 yaşında yaşamını yitirmişti. Kalıtsal bir kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Kayhan Kaynak gibi, Orhan Kaynak da geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi.

Hastaneye akın ettiler



Orhan Kaynak'ın rahatsızlanmasının ardından Trabzonspor camiası hastaneye akın etti. Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ve teknik ekibin yanı sıra Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ile yönetim kurulu üyeleri hastaneye gelerek Kaynak'ın durumunu yakından takip etti. Bordo-mavili futbolculardan Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu da hastaneye gelerek yardımcı antrenör Kaynak'ın durumu hakkında bilgi aldı.

Galatasaray, İngiliz takımlarına karşı 7. galibiyetini aldı

Galatasaray, Liverpool maçıyla Avrupa kupalarında İngiliz takımlarına karşı 7. galibiyetini kazandı

11.03.2026 00:23:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, İngiliz takımlarına karşı 7. galibiyetini aldı
Galatasaray, İngiliz takımlarına karşı 7. galibiyetini aldı
Galatasaray, Liverpool maçıyla Avrupa kupalarında İngiliz takımlarına karşı 7. galibiyetini kazandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Galatasaray, konuk ettiği İngiliz takımı Liverpool'u 1-0'lık skorla yendi.



Bu maçla birlikte sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında İngiliz ekipleriyle 27. maçını oynadı.

Bugüne kadar İngiliz temsilcilerinden Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Leeds United, West Bromwich Albion, Tottenham ve Manchester City ile karşı karşıya gelen Aslan, 7 galibiyet, 9 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı.



Liverpool ise Türk takımlarıyla oynadığı 14. müsabakada 6. mağlubiyetini yaşadı. İngiliz takımı diğer maçlarda 6 kez kazanırken, 2 defa da berabere kaldı.

Galatasaray'dan Liverpool'a karşı üst üste 3. galibiyet

Galatasaray, Liverpool ile resmi maçlarda 6. kez mücadele ederken, toplamda 3. galibiyetini kazandı. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetleri son 3 maçta elde etti

11.03.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray'dan Liverpool'a karşı üst üste 3. galibiyet
Galatasaray'dan Liverpool'a karşı üst üste 3. galibiyet
Galatasaray, Liverpool ile resmi maçlarda 6. kez mücadele ederken, toplamda 3. galibiyetini kazandı. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetleri son 3 maçta elde etti.



UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Galatasaray, RAMS Park'ta İngiliz takımı Liverpool ile karşı karşıya geldi.



Sarı-kırmızılılar, bu maçla birlikte 6. kez Kırmızılarla rakip oldu. Sahadan 1-0'lık skorla galip ayrılan Aslan, İngiliz ekibine karşı 3. galibiyetini elde etti.



Cimbom söz konusu 3 galibiyeti son 3 maçta kazandı.

Diğer kalan 3 karşılaşmanın 2'si berabere sona ererken, 1 defa da Liverpool sahadan galip ayrıldı.

Trabzonspor yasta


 
 
Trabzonspor, geçirdiği kalp krizi sonrası 10 Mart'ta akşam saalerinde hayatını kaybeden Yardımcı Antrenörü Orhan Kaynak'ın yasını tutuyor. Kaynak 56 yaşındaydı.

10.03.2026 23:56:00 / Güncelleme: 11.03.2026 00:22:12
HABER MERKEZİ/AA
Trabzonspor yasta
Trabzonspor yasta

Trabzonspor Kulübünün yardımcı antrenörü Orhan Kaynak, geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede 10 Mart'ta akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Kaynak'a, tesislerdeki sağlık ekiplerince müdahale edilmişti. Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'ne kaldırılan Kaynak, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, Kaynak'ın vefatından dolayı derin üzüntü yaşandığı belirtildi. Açıklamada, "Kulübümüze futbolcu ve antrenör olarak hizmet eden, formamızı taşıdığı her dönemde aidiyeti, karakteri ve duruşuyla camiamızın gönlünde özel bir yer edinen Orhan Kaynak'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz" ifadelerine yer verildi. Bordo-mavili kulübün Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, teknik direktör Fatih Tekke, futbolcular Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu, hastaneye gelerek Kaynak'ın yakınlarına taziyelerini iletti.

Kaynak'ın ani kaybı karşısında çok üzüldüklerini dile getiren Kafkas, "Hiç kimse hazır değildi. Orhan hocanın neşesi, keyfi... Gerçekten çok da mutlu ve huzurlu bir dönem yaşadık birlikte. Sadece Trabzon camiasının değil, Türk spor camiasının başı sağ olsun. Çok iyi bir karakterdi, çok düzgün bir insandı. Mekanı cennet olsun" dedi.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Kaynak'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

Ailenin hastalığı

Trabzonspor ve Beşiktaş formaları da giyen 56 yaşındaki eski milli futbolcunun babası ve 4 ağabeyinin de kalp krizi nedeniyle vefat ettiği öğrenildi. 
 
Beş kardeşin ölüm nedeni de aynı
 
Ağabeyi Reşit Kaynak, 26 Mart 1999'da 46 yaşında kalp krizinden ölmüştü. Kayhan Kaynak ise 34 yaşında 9 Ocak 1994'te aynı nedenle hayata veda etmişti. İrfan Kaynak da 25 Ekim 1992'de 36 yaşında yine kalp krizi nedeniyle hayata veda etmişti. Ailenin bir diğer futbolcu ismi İlhan Kaynak ise 2021 yılında 62 yaşındakalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. Reşit, Kayhan, İrfan ve İlhan da profesyonel futbolcuydu. Toplam 7 erkek ve 1 kız kardeşten oluşan Kaynak ailesinde, kalp rahatsızlığı nedeniyle yıllar içinde peş peşe acı kayıplar yaşandı. Ailedeki genetik yatkınlık nedeniyle önce annelerini aynı rahatsızlıktan kaybeden Kaynak ailesinde, daha sonra futbolcu kardeşler de benzer kaderi paylaştı. 
Adana Demirspor'un eski futbolcusu Ayhan Kaynak ise 59 yaşında ve hayatta... 


Orhan Kaynak'ın özgeçmişi

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, Kaynak'ın 1 Mart 1970'de Adana'da dünyaya geldiği ve futbola Adanaspor'un altyapısında başladığı belirtildi. Kaynak'ın golcü kimliğiyle kısa sürede dikkat çektiğine işaret edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"1993-1994 sezonunda kulübümüze transfer olmuş ve bordo-mavili formayı giymeye başlamıştır. Takımımızda aynı isimde bir oyuncu bulunması nedeniyle camiamızda 'Küçük Orhan' lakabıyla anılan Kaynak, sahada ortaya koyduğu mücadeleci futbolu ve karakteriyle taraftarlarımızın gönlünde özel bir yer edinmiştir. 1994-1995 sezonunda ligde attığı gollerle takımımızın şampiyonluk mücadelesine önemli katkı sağlayan Orhan Kaynak, özellikle Avrupa kupalarında ortaya koyduğu performansla hafızalara kazınmıştır. Aston Villa ile oynanan karşılaşmalarda attığı goller, kulüp tarihimizin unutulmaz anları arasında yer almıştır. Futbolculuk kariyerinin ardından antrenörlüğe yönelen Kaynak, çeşitli kulüplerde yardımcı antrenörlük görevlerinde bulunmuştur. Kulübümüzde de farklı dönemlerde teknik ekipte görev alarak kulübümüze hizmet etmeyi sürdürmüştür. Çalışkanlığı, futbol bilgisi ve kulübümüze olan bağlılığıyla camiamızın takdirini kazanan Orhan Kaynak, kulübümüzün değerli bir parçası olarak daima hatırlanacaktır." Öte yandan Kaynak'ın cenaze programının daha sonra paylaşılacağı belirtildi.

Trabzonspor'da Onuachu ikinci baharını yaşıyor

Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, kariyerinin en üretken dönemlerinden birini bordo-mavili formayla geçiriyor

10.03.2026 11:22:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor'da Onuachu ikinci baharını yaşıyor
Trabzonspor'da Onuachu ikinci baharını yaşıyor
Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, kariyerinin en üretken dönemlerinden birini bordo-mavili formayla geçiriyor. Avrupa'nın farklı liglerinde golcülüğünü kanıtlayan deneyimli santrfor, özellikle bordo-mavili takımda görev aldığı iki sezonda ortaya koyduğu performansla Trabzonspor'un hücum hattındaki üretkenliğiyle kariyerinde ikinci baharını yaşıyor.

Nijeryalı golcü Paul Onuachu, daha önce göreve yaptığı Danimarka, Belçika, İngiltere ve Türkiye Liglerindeki performansına bakılarak yapılan araştırmada bordo-mavili takımda kariyerinin en iyi ikinci dönemini yaşıyor.

Futbol kariyerine Danimarka temsilcisi FC Midtjylland'da profesyonel olarak başlayan Onuachu, ilk yıllarında sınırlı süreler alsa da ilerleyen sezonlarda takımının önemli gol ayaklarından biri oldu. 2014-2015 sezonunda kiralık olarak forma giydiği Vejle Boldklub'ta 13 maçta 5 gol atan Nijeryalı oyuncu, Midtjylland'a döndükten sonra performansını daha da yukarı taşıdı. Özellikle 2018-2019 sezonunda 17 gole ulaşarak Avrupa kulüplerinin radarına girdi.

Belçika'da zirve yaptı



2019 yılında Belçika ekibi KRC Genk'e transfer olan Onuachu, kariyerinin en dikkat çekici sezonlarından bazılarını burada yaşadı. 2020-2021 sezonunda ligde 33 maçta 29 gol kaydeden Nijeryalı forvet, Avrupa'nın en golcü isimlerinden biri olarak öne çıktı. Genk formasıyla sonraki sezonlarda da istikrarlı performans sergileyen Onuachu, 2021-2022 sezonunda 19, 2022-2023 sezonunda ise 16 gole ulaştı.

Premier Lig deneyimi

Belçika'daki başarılı performansının ardından İngiltere Premier Lig ekiplerinden Southampton'a transfer olan Onuachu, burada beklediği kadar forma şansı bulamadı. İngiliz ekibinde çıktığı lig maçlarında sınırlı süre alan deneyimli oyuncu, gol sayısı bakımından önceki sezonlarının gerisinde kaldı. Oyuncu İngiltere kulübünde ayrı sezonlarda 1.5 sezon geçirerek 36 maçta 4 gol attı.

Trabzonspor'da ikinci bahar



2023-2024 sezonunda Trabzonspor'a kiralık olarak katılan Paul Onuachu, bordo-mavili takımda adeta yeniden doğdu. Süper Lig'de ilk sezonunda 21 maçta 15 gol kaydeden Nijeryalı santrfor, 2025-2026 sezonunda ise performansını daha da yukarı taşıdı.

Bu sezon ligde 22 maçta 20 gole ulaşan deneyimli golcü, kariyerinin en verimli dönemlerinden birini yaşıyor. Süper Lig'de gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan Onuachu, böylece Belçika ekibi KRC Genk formasıyla 2020-2021 sezonunda 38 lig maçında attığı 33 golün ardından en golcü sezonlarından birine yaklaşırken, yine Genk'te 2021-2022 sezonunda 29 maçta kaydettiği 19 golü de geride bıraktı.

Süper Lig'de sezonun devam ettiği süreçte 22 maçta 20 gole ulaşan Onuachu, Trabzonspor formasıyla kariyerinin en golcü ikinci dönemini geçirirken, 7 maçta üst üste gol atarak kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi.

Lig maçlarındaki performansı

Kariyerinde Danimarka, Belçika, İngiltere ve Türkiye liglerinde forma giyen Onuachu, ulusal liglerde toplam 342 maçta 175 gol ve 33 asistlik performans sergiledi. 21 bin 761 dakika sahada kalan deneyimli forvet, özellikle Trabzonspor formasıyla yakaladığı form grafiğiyle kariyerinde yeni bir sayfa açmış durumda.

Süper Lig'de 25. haftanın ardından

Trendyol Süper Lig'in 25. haftası bugün 3 karşılaşmayla tamamlandı

10.03.2026 00:49:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 25. haftanın ardından
Süper Lig'de 25. haftanın ardından
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray, derbide Beşiktaş karşısında galibiyet alırken, Fenerbahçe ise konuk ettiği Samsunspor'u uzatma dakikalarında bulduğu golle yendi.



Trendyol Süper Lig'in 25. haftası bugün 3 karşılaşmayla tamamlandı.

Ligde bu hafta oynanan 10 müsabakada 19 gol atıldı. Haftanın en önemli maçında Beşiktaş ile Galatasaray, derbide karşı karşıya geldi. Dolmabahçe'de oynanan müsabakada sarı-kırmızılılar 1-0 kazanarak liderliğini sürdürdü.

Zirve takipçisi Fenerbahçe ise konuk ettiği Samsunspor'u uzatma dakikalarında bulduğu golle yenmeyi başardı.

Sarı-lacivertliler iki kez geriye düştüğü maçı 3-2 kazandı. Trabzonspor ise deplasmanda karşılaştığı Kayserispor'u 3 golle geçti. Avrupa kupalarını hedefleyen iki takımın İstanbul'daki randevusunda Başakşehir, Göztepe'yi 2-1'lik skorla yendi.

Galatasaray, haftayı 61 puanla lider kapatırken, Fenerbahçe 57, Trabzonspor 54 puanla sıralandı.



Ligde 25. hafta maçları ve sonuçları:

Başakşehir - Göztepe: 2-1
Beşiktaş - Galatasaray: 0-1
Çaykur Rizespor - Antalyaspor: 1-0
Gaziantep FK - Fatih Karagümrük: 1-1
Konyaspor - Kasımpaşa: 1-1
Fenerbahçe - Samsunspor: 3-2
Eyüpspor - Kocaelispor: 0-1
Alanyaspor - Gençlerbirliği: 0-0
Kayserispor - Trabzonspor: 1-3

85. dakika 10 kişi oynayan Kayserispor mücadelesiyle alkış aldı

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Zecorner Kayserispor'u 3-1 yendi

09.03.2026 22:29:00
AA
85. dakika 10 kişi oynayan Kayserispor mücadelesiyle alkış aldı
85. dakika 10 kişi oynayan Kayserispor mücadelesiyle alkış aldı
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Zecorner Kayserispor'u 3-1 yendi.

5. dakikada Kayserispor 10 kişi kaldı. Bir pozisyonda Dorukhan Toköz'un müdahalesiyle Oulai yerde kaldı. Pozisyonda Dorukhan Toköz sarı kart gördü. VAR'ın uyarısı üzerine pozisyonu izleyen hakem Cihan Aydın, Dorukhan Toköz'ü kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.



10. dakikada kaleci Bilal Bayazıt'ın savunma arkasına gönderdiği uzun pasta sağ çaprazdan ceza sahasına giren Makarov'un şutunda kaleci Onana, topu kornere çeldi.

11. dakika sağ taraftan kullanılan kornerde arka direkte topla buluşan Chalov'un şutunda, meşin yuvarlak uzak kale direğinin dibinden auta çıktı.

24. dakikada Kayserispor gole yaklaştı. Kaleci Onana'nın uzaklaştırmak istediği topu kapan Makarov'un sağ kanattan ortasında, ceza sahasına giren Chalov'un kafa vuruşunda kaleci topu çeldi. Boşta kalan meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

32. dakikada Chalov'un pasında sağ çaprazda ceza sahası içerisinde topla buluşan Makarov'un vuruşunda solunu kapatan kaleci Onana toptu kontrol etti.

39. dakikada Oulai'nin pasında sağ çaprazda topla buluşan Zubkov'un sol ayağıyla yaptığı vuruşta kaleci Bilal Beyazıt uzak köşeye giden topu uzanarak çeldi.

41. dakikada Kayserispor ceza sahasında oluşan karambolde top önünde kalan Mustafa Eskihellaç'ın çaprazdan şutunda meşin yuvarlak direğe çarparak auta çıktı.

45+2. dakikada sağ kanattan Pina'nın ortasında kale alanı içerisinde iyi yükselen Onuachu'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1

45+5. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Zubkov'un şutunda Benes'e çarpan top kornere çıktı. Maçın hakemi bu pozisyonda Benes'in topa eliyle müdahale ettiğini gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. 45+7'de penaltıyı kullanan Onuachu meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2

Maçın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.



İkinci yarı

53. dakikada Trabzonspor atağında Augusto'nun pasında Ramazan Civelek'in ıskalaması sonucu topla buluşan Zubkov'un ceza sahasına sağ çaprazdan girer girmez yaptığı vuruşta top sol kale direğine çarptı. Direkten dönen top kaleci Bilal Beyazıt'ın sırtına çarparak ağlara gitti: 0-3.

64. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Zubkov'un şutunda kaleci Bilal Beyazıt soluna uzanarak topu çeldi. Kaleciden dönen topu iyi takip eden Onuachu'nun şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

83. dakikada Benes'in uzun pasında savunmanın arkasına koşu yapan Cardoso topu kontrol ederek sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Cardosu'nun ortasında kale önünde topla buluşan Onugkha meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-3.



84. dakikada sağ kanattan topla buluşan Onugkha'nın pasına koşu yapan Mane'den önce topa kayarak müdahale eden Mustafa Eskihellaç'tan seken top kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü.

90+4. dakikada sağ kanattan Mane'nin ortasında ceza sahası içerisinde Semih Güler'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

Karşılaşmayı Trabzonspor 3-1 kazandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.