logo
29 TEMMUZ 2026

Aslan'da bütçe var, harcama yok!

Galatasaray, son 332 günde bonservis ödeyerek sadece 2 futbolcuyu kadrosuna kattı: Renato Nhaga-Can Armando Güner... Yeni sezonun ilk ve şu ana kadarki tek takviyesi Lesley, kiralık olarak geldi

29.07.2026 19:16:00 / Güncelleme: 29.07.2026 19:22:39
Haber Merkezi
 
Aslan'da bütçe var, harcama yok!
Aslan'da bütçe var, harcama yok!
Galatasaray taraftarları, ezeli rakipler üst üste takviye yaparken yönetimin sessiz kalmasından son derece rahatsız. Durumu şöyle özetlemek mümkün. Cim-Bom, son 332 günde sadece iki futbolcu için bonservis ödemesi yaptı:

Renato Nhaga: 6.5 milyon euro
Can Armando Güner: 350 bin euro

SATIN ALMA OPSİYONLU

Cim-Bom bugün itibarıyla sadece Lesley Ugochukwu'yu kadrosuna kattı. Burnley Kulübü'ne 3.52 milyon euro kiralama bedeli ödendi (bonservis değil). Oyuncunun şarta bağlı satın alma opsiyonu ise 22.5 milyon sterlin... Sarı-Kırmızılı taraftarlar, bu durumdan son derece rahatsız.






BİZE GÜVENSİNLER

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Venezia maçının ardından, "Transferleri en kısa zamanda bitireceğiz. Hiçbir şüphem yok. Şüphem olsa en mutsuz insan ben olurdum. Başkanımızın iyi niyetinden ve yapacağı transferlerden hiçbir şüphem yok. O yüzden taraftarlarımız başkanımıza, yönetimimize ve bize güvensinler" ifadelerini kullanmıştı.

Soule iyi ama çok pahalı

Beşiktaş'ta Salah dosyası, Önder Özen'in ifadesiyle şimdilik rafa kalktı. Kartal, Roma'dan Matias Soule konusunda bilgi toplamaya başladı. Ancak Arjantinli yıldızın sadece bonservisi, Salah'ın 2 yıllık maliyetini karşılıyor!

29.07.2026 19:04:00
Haber Merkezi
 
Soule iyi ama çok pahalı
Soule iyi ama çok pahalı
Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen, düzenlediği basın toplantısında Salah'la ilgili, "Salah gibi dünyanın en önemli oyuncuları arasında gösterilen bir dünya yıldızıyla temasa geçtik. Finansal açıdan ürünleştirme potansiyeliyle ilgili bir çalışma yürüttük.

Kulübümüze cazip geldi ve görüşmeler başladı. Salah'la temasa geçtik. Bu aynı zamanda bir finansman modeli içeriyordu. Salah küresel bir yıldız, saygın bir sporcu. Finansal taraf başladığında, ilk günkü akıcılık 21 Temmuz'dan itibaren yavaşladı. Hem bilgi akışı hem de finansal tarafı çıkmaza sokacak istekler gelmeye başladı.

Sayın Başkan, burada popülist bir karar vermek yerine gerçekçi bir karar verdi. Salah dosyası bizim için şimdilik rafa kalkmış durumdadır" ifadelerini kullanmıştı.






40'IN ALTI KABUL EDİLMİYOR

Kartal, Salah konusunda yaşananların ardından alternatiflerin durumunu değerlendirmeye başladı. Roma'nın 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Matias Soule konusunda bilgi toplandı. İtalyan ekibinin 40 milyon euronun altındaki bonservis tekliflerini geri çevireceği öğrenildi.






EKSTRA TALEPLER DIŞINDA

Bu 40 milyon, Salah'ın 2 senelik maliyetiyle neredeyse eşit (Mısırlı yıldızın ekstra talepleri dışında). Doğal olarak Soule'ye de yıllık maaş verilecek ve kontrat 4 senenin altında olmayacak. Siyah-Beyazlılar'ın Soule konusundaki maliyeti yüksek bulduğu ifade edildi.

Kenan Yıldız büyük transferi yapabilir

Real Madrid, Vinicius Junior'la yeni mukavele konusunda hala anlaşamadı. Ama görüşmeler sürüyor. Taraflar anlaşamazsa, Arsenal resmi teklifini yapacak. Son Premier Lig şampiyonunun B planı ise Kenan Yıldız!

29.07.2026 18:53:00
Haber Merkezi
 
Kenan Yıldız büyük transferi yapabilir
Kenan Yıldız büyük transferi yapabilir
Real Madrid'de Vinicius Junior'un mevcut sözleşmesi 30 Haziran 2027'de bitecek. Yani kontratının son senesine girdi. La Liga temsilcisi, Brezilyalı yıldızın talep ettiği şartları fazla buldu. Ancak masadan kalkmadılar. Şu anda görüşmeler devam ediyor. Her şey sambacının tutumuna bağlı olacak.

İKİ TARAFA DA İLETTİ

Vinicius Junior, kalmaya sıcak bakıyor. Fakat Real Madrid'in beğenmediği bazı şartlarda ısrarcı... Arsenal ise hem oyuncu hem de Real tarafına resmi teklif verebileceğini iletti. Eğer yeni kontrat görüşmelerinden sonuç alınamazsa, İngiliz ekibi güçlü bir şekilde masaya oturacak.






JUVENTUS'UN KARARI

Buradaki ilginç ayrıntı ise Kenan Yıldız'da yaşanıyor. Vinicius Madrid'de kalırsa, Arsenal'in Juventus'a teklif sunabileceği öğrenildi. İtalyan ekibi, milli futbolcumuzu satmayı düşünmüyordu. Ancak masaya çok ciddi bir rakam koyabilecekleri ifade edildi. Serie A temsilcisi onay verirse, Kenan'ın yeni takımı Arsenal olabilir.

Kamer'in Leao için görüştüğü Fransız

Fenerbahçe yöneticisi Cihan Kamer’in Rafael Leão transferi için Milano’da yürüttüğü dev zirvenin perde arkası ortaya çıktı. AC Milan yöneticisi Daniele Massaro ile görüşüp Inter kulübüne ziyaret gerçekleştiren Kamer, akşam saatlerinde ise transferin karar vericileriyle masaya oturdu. Tüm gözler Jorge Mendes’i ararken, pazarlıklarda masada yer alan isimler ezber bozdu: Fransız avukat Ted Dimvula ve baba António Leão

29.07.2026 14:13:00
Haber Merkezi
 
Kamer'in Leao için görüştüğü Fransız
Kamer'in Leao için görüştüğü Fransız
Fenerbahçe yöneticisi Cihan Kamer, Portekizli yıldız Rafael Leão'nun transferi için gittiği Milano'da oldukça yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü.

Günün ilk bölümünde AC Milan yöneticisi Daniele Massaro ile kulüp düzeyinde masaya oturan Kamer, ardından Inter yetkilileri ve millî futbolcu Hakan Çalhanoğlu'na bir dost ziyaretinde bulundu. Akşam saatlerinde ise Leão transferinin kaderini belirleyecek en kritik zirve gerçekleşti.






İŞİ FRANSIZ AVUKAT TIM DIMVULA ÇÖZECEK

Tüm futbol kamuoyu masada ünlü menajer Jorge Mendes'i görmeyi beklerken, kritik toplantıda ezber bozan bir tablo ortaya çıktı. Portekizli menajerin yer almadığı görüşmede Cihan Kamer, oyuncunun tüm yetki ve vekaletini elinde bulunduran Fransız avukatı Ted Dimvula ve kararlarda birinci derecede söz sahibi olan babası António Leão ile bir araya geldi.






JORGE MENDES KULÜPLER DÜZEYİNDE

Rafael Leão'nun transfer ve temsil yapısı, alışılageldik menajerlik sistemlerinden oldukça farklı bir hukuki temele dayanıyor. Oyuncunun Sporting döneminden kalan tazminat davaları ve karmaşık serbest kalma maddeleri nedeniyle süreç tamamen spor hukuku uzmanı olan Fransız avukat Ted Dimvula tarafından yönetiliyor. Jorge Mendes gibi isimler kulüpler arası iletişimde zaman zaman devreye girse de resmi imza yetkisi tamamen Dimvula'da bulunuyor.






BABA ANTONIO DA MASAYA OTURDU

Sürecin aile bacağını ise oyuncunun kariyerindeki en yetkili figür olan babası António Leão yürütüyor. Milano'daki pazarlık masasında Cihan Kamer'in karşısında bizzat yer alan baba Leão ve avukat Dimvula, transferin şartlarını doğrudan müzakere eden iki ana aktör konumunda. Cihan Kamer, Milano çıkarmasıyla transferin tüm karar vericileriyle temas kurarak temaslarını tamamladı.

Okan Buruk'a 5 kritik soru!

Avusturya kampında Monza ve Venezia karşısında alınan ağır yenilgiler, Galatasaray’da transferden önce çözülmesi gereken ciddi saha içi krizini gözler önüne serdi. 180 dakikada kalesinde 40 şut görüp rakip fileleri havalandıramayan sarı-kırmızılılarda; çöken ön alan presi, yetersiz rotasyon ve B planının olmaması alarmları çaldırıyor. Fiziksel yüklemenin arkasına sığınan teknik heyetin önünde ise Villarreal maçı öncesi yanıt bekleyen 5 kritik soru duruyor

29.07.2026 14:07:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk'a 5 kritik soru!
Okan Buruk'a 5 kritik soru!
Galatasaray'ın Avusturya kampında Monza (2-0) ve Venezia (3-0) karşısında aldığı yenilgiler, skor tabelasının ötesinde ciddi saha içi alarmları barındırıyor. Sarı-kırmızılılar, topa sahip olmada üstün görünse de 180 dakikada kalesinde tam 40 şut gördü, rakiplerine 13 büyük şans tanıdı ve rakip fileleri havalandıramadı.

Ön alan presinin son derece kolay kırılması, hatlar arasındaki mesafenin açılması ve üretkenliğin sıfırlanması, mağlubiyetlerin sadece sezon başı fiziksel yüklemeleriyle açıklanamayacağını ortaya koyuyor.






TAKTİKSEL KRİZ VAR MI?

Teknik direktör Okan Buruk, ağır antrenman temposunu ve ritim farkını gerekçe göstererek asıl ölçü maçının 8 Ağustos'taki Villarreal karşılaşması olacağını vurguladı. Buruk'un özeleştiri yapması ve gençleri görmek adına kampı bir fırsat olarak değerlendirmesi makul karşılanabilir. Ancak as kadronun yokluğunda takımın taktiksel omurgasını tamamen kaybetmesi, oyunun B planının bulunmaması ve hücumda üretilen büyük şans sayısının sadece 2'de kalması, teknik heyetin önünde ciddi bir taktiksel kriz olduğuna işaret ediyor.






PRESİ RAHAT KIRILDI

Saha içindeki bu radikal çöküş, transfer hamlelerinden önce çözülmesi gereken yapısal sorunları gündeme taşıyor. İtalyan ekiplerinin presi kırıp Galatasaray kalesine rahatça inmesi, takımın savunma kurgusunu ve set oyunundaki kısır dominantlığını sorgulatıyor.






İŞTE KRİTİK 5 SORU

Kampın bu tablosu ışığında, sarı-kırmızılı camianın ve teknik heyetin yanıt aradığı 5 kritik soru öne çıkıyor:

1. Venezia maçında kalede görülen 20'si ceza sahası içinden 26 şut ve verilen 13 büyük şans, yorgunluğu aşan bir taktiksel alan hatası mı?
2. Omurga oyuncularının yokluğunda 180 dakikada sadece 2 büyük şans üretilmesi, yedeklerin sisteme adapte olamadığını mı gösteriyor?
3. Rakip öne alan presini kolayca kırdığında takımı geride daha kompakt tutacak alternatif bir savunma kurgusu hazırlanacak mı?
4. Topa %50'nin üzerinde sahip olunmasına rağmen xG ve şut kalitesinin bu kadar düşük kalması set oyunundaki hangi eksiklikten kaynaklanıyor?
5. Villarreal maçı hedef gösterilirken alınan ağır mağlubiyetlerin ve yenilen 5 golün resmi maçlar öncesi takımda özgüven kaybı yaratma riski var mı?

Galatasaray bas bas bağırıyor

Galatasaray’ın İtalya kampında Serie A ekiplerine karşı gol atamadan 5 gol yediği ve kalesinde 40 şut gördüğü hazırlık maçları, kadrodaki kurgusal krizleri ve fiziksel eksikleri net bir şekilde gözler önüne serdi

29.07.2026 14:00:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray bas bas bağırıyor
Galatasaray bas bas bağırıyor
Teknik direktör Okan Buruk "Doğru oyuncuları kadromuza katacağız" mesajı verse de, sahaya yansıyan savunma zafiyeti ve üretkenlik sıkıntısı yönetimi harekete geçirdi. Sarı-kırmızılılar, resmi maçlar öncesinde sağ bek, stoper, tempolu orta saha ve skorer kanat olmak üzere doğrudan ilk 11'e monte edilecek 4 kritik transfere odaklandı.

Galatasaray'ın İtalya kampında Serie A ekiplerine karşı oynadığı hazırlık maçlarında gol atamadan kalesinde 5 gol görmesi transfer gündemini yeniden alevlendirdi. Hazırlık karşılaşmaları ölçü olmasa da iki maçta kalede görülen 40 şut ve yenilen 5 gol alarm zillerini çaldırdı. Yüksek topla oynama oranlarına rağmen hücumda bitiricilik krizinin yaşanması, ikili mücadelelerde ve hava toplarında geride kalınması takımın fiziksel ve taktiksel eksiklerini gözler önüne serdi. Teknik direktör Okan Buruk da sabır vurgusu yaparak en doğru isimleri en kısa sürede kadroya katacaklarını belirtti.






DİREKT 11 SEVİYESİNE TAKVİYE LAZIM

Saha içi verileri, sarı-kırmızılı ekibin öncelikle savunma kurgusundaki zaafını ve geçiş savunmasındaki kırılganlığını ortaya koyuyor. Venezia ve Monza maçlarında rakiplere verilen 13 büyük gol şansı, ön alan presi kırıldığında savunma hattının ne denli kolay geçildiğini kanıtladı. Hücum hattında ise kazanılan penaltının dahi kaçması ve üretilen xG değerinin skora dönüşmemesi skorer ayak ihtiyacını netleştirdi. Genç ve alternatif isimlerin Serie A sertliğine direnç gösterememesi, omurgaya doğrudan ilk 11 seviyesinde takviye yapılmasını zorunlu kıldı.






HALA JELET VE NELSSON OYNUYOR

Resmi maçlar başlamadan önce Florya'da çözülmesi gereken ilk kriz savunmanın sağında ve merkezinde yaşanıyor. Jelert ve mevcut rotasyonun savunma yönünde yetersiz kalması, atletik ve defansif gücü yüksek bir sağ bek transferini şart koşuyor.

Stoper hattında ise Nelsson-Abdülkerim ikilisinin arkasında derinliğin kaybolması, geniş alanda çabuk kademeye girebilen ve geriden oyun kurabilen lider bir stoper takviyesini ilk 11 hamlesi olarak öne çıkarıyor.






İŞTE ACİL İHTİYAÇ OLAN 4 BÖLGE

Orta saha ve hücum hattındaki tıkanıklık ise takımın sertlik ve skor üretime doğrudan yansıyor. Torreira'nın yanına geçiş savunmasında alan kapatacak, ikili mücadelelerde fiziksel direnç katacak tempolu bir 8/6 numara arayışı hız kazandı. Kanatlarda yaşanan performans dalgalanmalarını bitirmek için ise bire birde adam eksiltebilen, ceza sahasına içe kat edip bitiricilik krizini çözecek skorer bir kanat oyuncusu listede başı çekiyor. Galatasaray, bu 4 kritik bölgeye yapacağı ilk 11 hamleleriyle sezona girmeyi hedefliyor.

Başkan Serdal Adalı kapıya dizdi

Beşiktaş’ta transfer bombaları ardı ardına patlamak üzere. Başkan Serdal Adalı, dev operasyon öncesi Simone Rondanini ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi 

29.07.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Başkan Serdal Adalı kapıya dizdi
Başkan Serdal Adalı kapıya dizdi
Beşiktaş Kulübü Binası'nda dün tarihi transfer trafiği yaşandı! Başkan Serdal Adalı, dev operasyon öncesi İtalyan menajer Simone Rondanini ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi, ardından Vlahovic'in İstanbul'a gelen babası ve Mohamed Salah'ın menajeri Ramy Abbas'ı peş peşe kulüpte ağırlayarak dünya futbolunu sarsacak çifte hamlenin fitilini ateşledi.






Beşiktaş'ta transfer bombaları ardı ardına patlamak üzere. Başkan Serdal Adalı, dünya futbolunun dev isimleri için kulüp binasındaki ofisinde adeta bir kriz masası ve zirve hattı kurdu. Siyah-beyazlı camiada heyecan yaratan kritik görüşmeler peş peşe gerçekleşti.






İTALYAN MENAJER RONDANINI İLE SÜRPRİZ

Günün ilk ve en stratejik hamlesi, dünyaca ünlü İtalyan menajer Simone Rondanini ile yapıldı. Başkan Adalı'nın, dev menajerlik operasyonları öncesinde Rondanini'yi kulüpte ağırlaması ve ana görüşmelerden hemen önce kendisiyle bir araya gelmesi tüm dikkatleri üzerine çekti.






ÖNCE VLAHOVİC'İN BABASI İÇERİ ALINDI

İtalyan menajerle yapılan temasın ardından kulüp binasında Vlahovic hareketliliği yaşandı. Başkan Serdal Adalı, Dusan Vlahovic'in görüşmeler için İstanbul'a gelen babası Milos'u makamında ağırladı. Siyah-beyazlı yönetimin, Sırp golcünün şartlarını masaya yatırdığı temasın beklentilerin üzerinde sıcak bir atmosferde geçtiği bilgileri geldi.






EN SONA RAMY ABBAS BIRAKILDI

Dev transfer trafiğinin son ayağında ise rota Mohamed Salah'a çevrildi. Başkan Adalı, Futbol Direktörü Önder Özen'in "masadan kalktık" dediği Mısırlı yıldızın menajeri Ramy Abbas'ı konuk etti.






İki yıldızın temsilcilerini arka arkaya kulüp binasında ağırlayan Başkan Adalı'nın her iki menajere de "en büyüklerle görüşüyorum" mesajı verdiği Rondanini ile de "eğer sizinle anlaşamayacaksak alternatiflerimiz de hazır" resti çektiği iddia edildi.

Salah haberdar edildi

Beşiktaş’ın Mohamed Salah transferinde yıllık 12 milyon Euro üzerinden prensip anlaşmasına varmasına rağmen menajer Ramy Abbas’ın talepleri nedeniyle masadan kalkması, gözleri Mısırlı yıldıza çevirdi 

29.07.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Salah haberdar edildi
Salah haberdar edildi
Beşiktaş'ın Mohamed Salah transferinde yıllık 12 milyon Euro üzerinden prensip anlaşmasına varmasına rağmen menajer Ramy Abbas'ın yüzde 35'e varan fahiş komisyon ve imaj hakkı talepleri nedeniyle masadan kalkması, gözleri Mısırlı yıldız ile olaylı temsilcisi arasındaki ilişkiye çevirdi. Başkan Serdal Adalı'nın "Salah'ın bu rakamlardan haberi yok" çıkışı ve Mısır futbol kamuoyunun tepkileri "Abbas'ın bileti kesilecek mi?" sorusunu gündeme getirse de, iki isim arasındaki bağ sıradan bir menajerlik ilişkisinden ziyade, "kötü adam" rolünün bilinçli üstlenildiği, kopması zor devasa bir ticari ortaklığa dayanıyor.






Beşiktaş transfer masasında finansal disiplin ve kulüp duruşundan taviz vermezken, gözler Mohamed Salah ve menajeri Ramy Abbas cephesine çevrildi.

Siyah-beyazlıların imaj hakları ve fahiş komisyon talepleri nedeniyle frene basması, spor kamuoyunda "Salah menajerinin kurbanı mı oluyor?" sorusunu gündeme taşıdı.

Başkan Serdal Adalı'nın "Salah'ın bu rakamlardan haberi olduğunu zannetmiyoruz" çıkışı ve Önder Özen'in açıklamaları, masadaki tıkanmanın oyuncudan değil, menajer taleplerinden kaynaklandığını netleştirdi.






İKİLİ ARASINDA ASLA KRİZ ÇIKMADI

Transfer sürecinin tıkanması Mısır futbol kamuoyunu da hareketlendirdi. Mısırlı teknik direktör Talaat Youssef ve Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano'nun sürece doğrudan müdahil olma çabaları, menajer Ramy Abbas'ı devre dışı bırakma hamlesi olarak yorumlandı. Ancak tarihe bakıldığında, ikili arasında bugüne kadar kamuoyuna yansıyan en ufak bir kriz ya da fikir ayrılığı yaşanmadı.






SALAH HEP ABBAS'I KÖTÜ POLİS YAPTI

İşin aslı, ortada bir krizden ziyade kusursuz işleyen bir "iyi polis - kötü polis" stratejisi var. Spor hukuku uzmanı olan Ramy Abbas, 2015'ten bu yana Salah'ın tüm ticari ve imaj haklarını yöneten tek yetkili isim.

Salah sahadaki mütevazı ve sempatik imajını korurken; Abbas masada sert, tavizsiz ve kulüpleri zorlayan "kötü adam" rolünü üstlenerek tüm şimşekleri üzerine çekiyor. Böylece Mısırlı yıldız, kulüpler ve taraftarlarla asla karşı karşıya gelmiyor.






MISIR'DA BİLE ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Diğer menajerler gibi onlarca oyuncuyla çalışmayan Abbas, tüm mesaisini yüzde 100 oranında Salah'a adamış durumda. Mısır Futbol Federasyonu ile yaşanan imaj hakları krizinde bile milli takımı bırakma pahasına Salah'ın haklarını savunan Abbas ile Mısırlı yıldız arasındaki bağ, basit bir menajerlik ilişkisinden ziyade devasa bir global marka ortaklığına dayanıyor.






RAMY ABBAS'IN KELLESİ GİTMEZ

Beşiktaş'ın geri adım atmasıyla Abbas'ın kellesinin alınacağını düşünmek gerçekçi değil. Masadaki bu sertlik, Salah'ın bilgisi dâhilinde yürütülen ticari bir stratejinin parçası. İnisiyatif alıp Beşiktaş'ın projesine evet demek de, pazarlıkları kızıştırıp alternatif tekliflere yönelmek de yine bu iki kişilik dev ortaklığın alacağı karara bağlı.

Greenwood+Rafael Leao'lu Fenerbahçe ne vaat ediyor?

Fenerbahçe’nin sağ kanata Mason Greenwood hamlesini ardından sol kanat için Rafael Leão’nun öne çıkması, sadece Süper Lig’de değil Avrupa’da da ses getirecek bir hücum hattının kapısını araladı. Sol kanatta Leão’nun durdurulamaz atletizmi ve yarattığı kaos, sağ kanatta Greenwood’un çift ayak hakimiyeti ve soğukkanlı bitiriciliğiyle birleştiğinde rakipler için savunması imkansız bir denkleme dönüşüyor.
 

29.07.2026 11:41:00
Haber Merkezi
 
Greenwood+Rafael Leao'lu Fenerbahçe ne vaat ediyor?
Greenwood+Rafael Leao'lu Fenerbahçe ne vaat ediyor?
Fenerbahçe'nin sağ kanata Mason Greenwood hamlesini tamamlamasının ardından sol kanat için Rafael Leão adının öne çıkması, kağıt üzerinde sadece Süper Lig'in değil, Avrupa'nın da en patlayıcı kanat hattı ihtimalini doğurdu. Bu iki profilin aynı anda sahada olması, rakiplerin savunma kurgularını tamamen çaresiz bırakacak bir saha içi dinamiği vaat ediyor.






YARIM SANİYEDE ŞUT AÇISI BULACAK

Leão ve Greenwood ikilisi, savunmaların tek bir kanada yoğunlaşıp kayma yapma lüksünü tamamen ortadan kaldırıyor. Sol tarafta Leão'nun topla ilk adımdaki durdurulamaz ivmelenmesi ve çizgiye inme gücü, sağ tarafta Greenwood'un teknik yön değişimleri ve dar alandaki bitiriciliğiyle birleşiyor. Biri atletizmiyle rakip defansın dengesini bozarken, diğeri ceza sahası çevresinde yarım saniyede şut açısı bularak skoru değiştirme kapasitesine sahip.






SAVUNMAYA KAPANMAK TARİH OLACAK

Bu hattın rakiplere salacağı en büyük korku ise Süper Lig'de derinde bekleyen blokları dahi bireysel yetenekle saniyeler içinde çözebilme yeteneği. Geniş alanda geçiş hücumlarını ölümcül bir silaha dönüştüren bu yapı, iki oyuncunun da bire birde izole kaldığı her an rakip bekler üzerinde devasa bir baskı oluşturuyor. Greenwood'un çift ayak hakimiyeti ise stoperlerin pozisyon almasını neredeyse imkansız kılıyor.






6 VE 8 NUMARALARA ÇOK İŞ DÜŞECEK

Madalyonun diğer yüzünde ise teknik heyeti bekleyen ciddi bir denge testi duruyor. Topsuz oyunda ve geri dönüşlerde isteksiz olan bu iki isim, takımın pres disiplinini zaafa uğratabilir. Bu durum, arkalarında oynayacak 6 ve 8 numaralara muazzam bir fiziki yük bindirecektir. Ayrıca iki dominant figürün top paylaşımı ve soyunma odasındaki mali hiyerarşinin yönetilmesi kritik bir unsur olarak öne çıkıyor.






ORTA SAHA ÇOK SAĞLAM OLMAK ZORUNDA

Leão'nun sol kanatta yaratacağı kaosu, Greenwood'un sağ kanattaki soğukkanlı skor üretimiyle tamamlamak Fenerbahçe'yi durdurulması imkansız bir hücum takımına dönüştürebilir. Ancak bu rüya kurgunun işleyebilmesi, arkalarında alan kapatacak ve dönen topları toplayacak çok sağlam bir orta saha omurgasının kurulmasına bağlı.

"Uğurcan Çakır’ın formasını istiyorum"

Galatasaray’da kaleci rotasyonunda sıcak gelişmeler yaşanıyor

29.07.2026 11:30:00
Haber Merkezi
 
"Uğurcan Çakır’ın formasını istiyorum"
"Uğurcan Çakır’ın formasını istiyorum"
Venezia kalesinde 6'sı ceza sahası içinden olmak üzere tam 9 dev kurtarışa imza atıp yüzde 100 çıkış isabetiyle kalesini savunan genç file bekçisi Jankat Yılmaz, maça damgasını vururken; doğrudan şuta neden olan 1 kritik hatası ve hava topu alamadığı anlarla tek maçta adeta iki farklı profil çizdi.






Galatasaray'da kaleci rotasyonunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-kırmızılı ekipte Günay Güvenç'e Göztepe'nin talip olduğu iddia edilse de teknik direktör Okan Buruk, soyunma odasının ve takımın önemli liderlerinden biri olarak gördüğü tecrübeli eldiveni bırakmak istemiyor. Yedek kalmayı sorun etmeyen ve birinci kaleci olma gibi bir baskı oluşturmayan Günay, Okan Buruk'un kadro planlamasında kritik bir yere sahip.






BİRİNCİ KALECİ OLMAK İSTİYOR

Okan Buruk, genç kaleci Jankat Yılmaz'ı da takımda tutmayı hedefliyor. Ancak gözü birinci kaleci olmakta olan genç file bekçisi, net bir tavır ortaya koydu.

Buruk ile görüşen Jankat, takımdaki konumunun ikinci kalecilik olması durumunda kalacağını, ancak üçüncü kaleci olmayı kabul etmeyeceğini doğrudan iletti. Milli kaleci Uğurcan Çakır'ın formasında gözü olduğunu vurgulayan Jankat, formayı ondan alabileceğine inandığını belirterek rekabete hazır olduğunun mesajını verdi.






9 KRİTİK KURTARIŞ YAPTI

Jankat, Venezia maçında devleşti... kalesine gelen şutlarda tam 9 kurtarışa imza atan ve bunlardan 6'sını ceza sahası içinden çıkararak kalesini adeta gole kapatan genç eldiven, kaleden çıktığı 3 pozisyonun tamamında da başarılı olarak reaksiyon gücünü kanıtladı.

Yüzleştiği 1 penaltıda gole engel olamayan ve yan toplarda hava topu alamayıp sadece 2 kez uzaklaştırma yapan Jankat, yaptığı 9 kritik kurtarışla maçın kahramanlarından biri olmayı başardı.






OKAN BURUK'UN ÖVGÜSÜNÜ ALDI

Teknik direktör Okan Buruk da genç kalecinin performansından ve özgüveninden son derece memnun. Jankat Yılmaz'ın gelişimini yakından takip eden Buruk, yaptığı açıklamada, "Jankat önemli kurtarışlar yaptı. Çok güvendiğimiz bir isim, iyi bir sene geçirdi. Genel olarak performansından çok memnunum" ifadelerini kullanarak öğrencisine olan inancını açıkça dile getirdi.






MAÇ SONUNDAKİ SÖZLERİ

Venezia maçındaki performansının ardından özeleştiri yapmaktan kaçınmayan Jankat Yılmaz ise gelişim odaklı yaklaşımıyla dikkat çekti. Her maçın kendisi için büyük önem taşıdığını belirten genç eldiven, "Geliştirmem gereken noktalar var; özellikle oyun kurulumunda acele ettim ve arkadaşlarımla anlaşamadım. Bugün kaybettik ama lige hazırlanmak için süremiz var. Maçı tekrar izleyip hatalarımdan ders çıkaracağım ve zihnen her zaman hazır kalıp daha iyisini yapacağım" değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş'tan Trabzonspor'a mı?

Trabzonspor sağ kanat için oyuncu bakıyor. Ve Bordo-Mavililer'in, Beşiktaş'tan Vaclav Cerny ile de ilgilendiği konuşuluyor. Peki son durum ne?

28.07.2026 19:50:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'tan Trabzonspor'a mı?
Beşiktaş'tan Trabzonspor'a mı?
Trabzonspor çok sayıda takviye yaptı ancak ayrılanlar da oldu. Fırtına şu anda sağ kanat için adam bakıyor. Ve Beşiktaş'taki durumu merak edilen Vaclav Cerny için de teklif sunabilecekleri iddia edildi. Peki bu transferin gerçekleşme ihtimali bulunuyor mu?

ITALİANO'NUN KARARI

Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, Çekyalı kanat oyuncusuyla ilgili kararını kısa süre önce vermişti. 48 yaşındaki çalıştırıcı, Cerny'nin kalmasını istedi. Fakat burada bir yanlış anlaşılma oluşmasın... Italiano, 1.82 boyundaki futbolcuyu ilk 11 için değil, rotasyonda düşünüyor.






ÇOK ZOR GÖZÜKÜYOR

Beşiktaş oyuncuyu Trabzonspor'a satması durumunda bu bölgeye takviye yapmak zorunda kalacak. Siyah-Beyazlılar bu ihtimale soğuk bakıyor. Çünkü sağ kanattaki diğer alternatif olan Milot Rashica tamamen gözden çıkarılmış durumda... Kosovalı futbolcuya talip bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.