logo
16 HAZİRAN 2026

Aslan'ın konuğu Hatayspor

Lider Galatasaray, Süper Lig'de Atakaş Hatayspor'u ağırlayacak

01.04.2024 13:20:00 / Güncelleme: 01.04.2024 14:09:52
Anadolu Ajansı
Aslan'ın konuğu Hatayspor
Aslan'ın konuğu Hatayspor

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yarın Atakaş Hatayspor'u ağırlayacak.

RAMS Park'ta saat 20.30'da başlayacak maçı hakem Ali Şansalan yönetecek. Galatasaray, ligin geride kalan 30 maçlık bölümünde 26 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşayarak 81 puan topladı. Sarı-kırmızılılar, haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde lider girdi.

Atakaş Hatayspor ise 7 galibiyet, 12 beraberlik ve 11 mağlubiyetle 33 puan elde etti. Akdeniz ekibi böylelikle averajla 15. sırada yer aldı.

Galatasaray'da tek eksik kaleci Günay

Galatasaray'ın 32 yaşındaki file bekçisi Günay Güvenç, cezası nedeniyle kadroda olmayacak. Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Kasımpaşa maçından sonra 2 maç ceza verilen Günay, Akdeniz temsilcisine karşı kadroda yer alamayacak.

Sarı-kırmızılı takımda ayrıca Sergio Oliveira, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu, müsabaka öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncular, yarınki mücadelede kart görmeleri durumunda 32. haftadaki Corendon Alanyaspor karşılaşmasına çıkamayacak.

Serge Aurier ilk maçına çıkabilir

Galatasaray'ın ara transfer döneminde İngiltere ekibi Nottingham Forrest'tan transfer ettiği Fildişi Sahilli sağ bek Serge Aurier, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda ilk maçına çıkacak. Ülkesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve şampiyon oldukları Afrika Uluslar Kupası'ndan sakat dönen Aurier, yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kaldı. Takımla çalışmalara yeni başlayan 31 yaşındaki sağ bekin Hatay temsilcisine karşı kadroda olması bekleniyor.

Ayrıca yaklaşık 1 aylık sakatlık sürecini atlatan Davinson Sanchez de Hatayspor'a karşı forma giyebilecek duruma geldi.

Okan Buruk rekor peşinde

Okan Buruk, Mircea Lucescu'nun 18 maçlık iç saha galibiyet rekorunu kırmak istiyor. Süper Lig'de geçen sezon son 3, bu sezon da 15 iç saha maçından galibiyetle ayrılarak Mircea Lucescu'nun 18 maçlık iç saha galibiyet serisi rekoruna ortak olan Okan Buruk, takımının Hatayspor maçını da kazanması halinde Rumen teknik adamın rekorunu geride bırakacak.

Lucescu, Galatasaray'ın başında Mayıs 2001-Mayıs 2002 arasında iç sahada 18 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı.

Son 11 lig maçını kazandı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de yaptığı son 11 maçtan galip ayrıldı. Son olarak Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda EMS Yapı Sivasspor ile 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, sonrasındaki 11 resmi maçı da kazandı.

Evinde bu sezon 15'te 15 yaptı

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon sahasında oynadığı bütün maçlarda galibiyet elde etti. RAMS Park'ta oynadığı 15 Süper Lig karşılaşmasından da galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılılar, ligde sahasında puan kaybı yaşamayan tek takım konumunda bulunuyor.

Sahasında 32 maçtır kaybetmiyor

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 32 maçta mağlup olmadı. Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 32 mücadeleyi kaybetmedi. Galatasaray, iç sahadaki son 18 Süper Lig müsabakasını kazandı.

Galatasaray, söz konusu süreçte Seyrantepe'de çıktığı lig karşılaşmalarında 30 galibiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Bu sezon ligde sadece Hatayspor'a mağlup oldu

Lider Galatasaray, bu sezon Trendyol Süper Lig'deki tek yenilgisini Atakaş Hatayspor'a karşı yaşadı. Ligin 12. haftasında Atakaş Hatayspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 18 karşılaşmada 16 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Barış Alper Yılmaz, 100. maçına hazırlanıyor

Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Atakaş Hatayspor maçıyla "dalya" diyecek. Temmuz 2021'de 1. Lig temsilcisi Ankara Keçiörengücü'nden transfer edilen Barış Alper Yılmaz, sarı-kırmızılı ekipteki üçüncü sezonunu geçiriyor.

Barış Alper; 71'i Süper Lig, 9'u Türkiye Kupası, 19'u ise Avrupa'da olmak üzere 99 kez sarı-kırmızılı formayı terletti. 23 yaşındaki futbolcu, toplamda 8 kez gol sevinci yaşadı.

Bu sezon Okan Buruk'un birçok mevkide faydalandığı Barış Alper, 47 resmi müsabakanın 46'sında sahaya çıkarak takımın en fazla maça çıkan oyuncusu oldu. AA

G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu açılış mücadelesinde Belçika ile Mısır, Lumen Field'da oynanan tempolu karşılaşmada 1-1 berabere kaldı

16.06.2026 00:09:00
Haber Merkezi
G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!
G Grubu’nda puanlar paylaşıldı!
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu açılış mücadelesinde Belçika ile Mısır, Lumen Field'da oynanan tempolu karşılaşmada 1-1 berabere kaldı.

Turnuvanın güçlü şampiyonluk adaylarından Belçika, Seattle'daki mücadeleye tutuk başlarken, Afrika temsilcisi Mısır organize ataklarıyla dikkat çekti.

Karşılaşmada gol perdesini Mısır açtı. Maçın 20. dakikasında ceza sahası dışından sert ve düzgün bir vuruş yapan Emam Ashour, kaleci Courtois'yı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.



İkinci yarıda baskısını artıran Belçika, aradığı beraberlik golünü şansının da yardımıyla buldu. 66. dakikada sağ kanattan gelişen Belçika atağında, ceza sahasına çevrilen topu uzaklaştırmak isteyen Mısırlı savunma oyuncusu Mohamed Hany, şanssız bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.



Kalan dakikalarda iki takımın da çabaları sonuç vermedi ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla iki takım da turnuvaya birer puanla başlamış oldu. G Grubu'nun ikinci maçlarında Belçika, İran ile karşı karşıya gelecek. Mısır ise Yeni Zelanda karşısında gruptaki ilk galibiyetini arayacak.

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off Final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Beşiktaş'ı 93-68 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi.

16.06.2026 00:00:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi
Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off Final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Beşiktaş'ı 93-68 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik



Hakemler: Emin Moğulkoç, Yener Yılmaz, Özge Şentürk Bayraktar

Fenerbahçe: Nicolo Melli 12, Talen Horton Tucker 16, Tarık Biberovic 10, Devon Hall 4, Khem Birch 5, Onuralp Bitim 11, Wade Baldwin 17, Mikael Jantunen 11, Nando De Colo 4,

Metecan Birsen, Melih Mahmutoğlu 3

Başantrenör: Sarunas Jasikevicius

Beşiktaş: Jonah Mathews 8, Devon Dotson 7, Sertaç Şanlı 9, Anthony Brown 17, Matt Thomas 7, Vitto Brown 12, Berk Uğurlu 4, Yiğit Arslan 2, Conor Morgan 2, Canberk Kuş

Başantrenör: Dusan Alimpijevic

1. Periyot: 23-18

Devre: 50-37

3. Periyot: 72-51



Ezeli rakipler arasında oynanan final serisi 2. maçını Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı birlikte izledi. Serinin 3. maçı 17 Haziran Çarşamba günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.

Atlanta'da tarihi direniş!

2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu açılış mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden son Avrupa şampiyonu İspanya, tarihinde ilk kez bu arenada boy gösteren Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kaldı

15.06.2026 21:22:00
Haber Merkezi
Atlanta'da tarihi direniş!
Atlanta'da tarihi direniş!
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu açılış mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden son Avrupa şampiyonu İspanya, tarihinde ilk kez bu arenada boy gösteren Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kaldı.

Atlanta'daki Mercedes-Benz Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi ve futbol tarihinin en büyük sürprizlerinden birine sahne oldu.



Teknik direktör Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, maçın ilk düdüğünden itibaren oyunu tamamen rakip yarı alana yıktı. Mücadele boyunca yüzde 74'lük topla oynama oranı yakalayan ve rakip kaleyi tam 23 şutla ablukaya alan Boğalar, aradığı golü bir türlü bulamadı.

İkinci yarıda Lamine Yamal, Dani Olmo ve Nico Williams gibi yıldızların da oyuna dahil olması İspanya'nın hücumdaki şanssızlığını kırmaya yetmedi.

39 Yaşındaki Vozinha Devleşti



Tarihinin ilk Dünya Kupası maçına çıkan Afrika temsilcisi Yeşil Burun Adaları ise sahada adeta bir savunma dersi verdi. Maçın kahramanı, yaptığı 8 net kurtarışla kalesinde devleşen 39 yaşındaki tecrübeli kaleci Vozinha oldu.

İspanyol forvetlerin net pozisyonlarında geçit vermeyen deneyimli eldiven, alınan tarihi 1 puanın baş mimarı ilan edildi. Bitiş düdüğünün ardından Yeşil Burun Adalı futbolcular sahada büyük bir sevinç yaşarken, kaleci Vozinha'nın gözyaşları maça damga vurdu.

Bu sonuçla iki takım da 2026 Dünya Kupası macerasına 1'er puanla başladı. Grubun ikinci maçlarında İspanya, Suudi Arabistan karşısında telafi arayacak. Yeşil Burun Adaları ise turnuvadaki tarihi yürüyüşünü sürdürmek için sahaya çıkacak.

Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı

İspanya'da Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi, kulübüyle olan tüm bağlarını kopararak Türkiye'ye dönmeye karar verdi

15.06.2026 14:30:00
Haber Merkezi
Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı
Vedat Muriqi için Trabzonspor sürprizi! Menajeri ateşi yaktı
Mallorca ile bağlarını koparan ve Fenerbahçe'ye dönmek için gün sayan Vedat Muriqi transferinde sıcak saatler yaşanıyor. Sarı-lacivertli yönetimde 50 milyon Euro'yu bulan maliyet nedeniyle fikir ayrılığı çıkınca, devreye Trabzonspor girdi. Bordo-mavililer, Onuachu'yu 25 milyon Euro'ya Araplara satıp, boşluğunu 15 milyon Euro'ya Kosovalı golcüyle doldurmayı planlıyor. Oyuncunun menajeri, "Önceliğimiz Fenerbahçe ama olmazsa Trabzonspor'a hazırız" diyerek yeşil ışık yaktı.






İspanya'da Mallorca forması giyen Kosovalı golcü Vedat Muriqi, kulübüyle olan tüm bağlarını kopararak Türkiye'ye dönmeye karar verdi. Gelecek sezon yeniden Fenerbahçe forması giymeye can atan yıldız oyuncu, sarı-lacivertli kulüpten gelecek resmi adımı beklemeye başladı.






AZİZ YILDIRIM ISRARLA İSTİYOR

Ancak tecrübeli forvetin transferi, Fenerbahçe yönetim kurulunu tam anlamıyla ikiye bölmüş durumda. Sarı-lacivertli kulübün yönetim kanadında, Başkan Aziz Yıldırım ve başta Oğuz Çetin olmak üzere deneyimli kurmaylar Muriqi'in mutlaka takıma kazandırılması gerektiğini savunuyor.






3 YILLIK MALİYETİ 50 MİLYON EURO

Buna karşılık, Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticiler ise bu hamleye kesin olarak karşı çıkıyor. Genç yöneticiler, Muriqi'in 3 yıllık toplam maliyetinin 50 milyon Euro'yu bulacağını belirterek transferi veto ederken, aynı zamanda teknik direktör adayları arasında adı geçen Aykut Kocaman ismine de sıcak bakmıyor.






ONUACHU'DAN 25 MİLYON EURO GELECEK

Fenerbahçe cephesinde bu maliyet ve fikir ayrılıkları yaşanırken, Trabzonspor transferi bitirmek için dâhice bir finansal planla devreye girdi.

Bordo-mavili yönetim, mevcut golcüsü Paul Onuachu'yu 25 milyon Euro bedelle Arap kulüplerine satmayı hedefliyor. Karadeniz ekibi, bu satıştan gelecek sıcak paranın 15 milyon Euro'sunu Vedat Muriqi'in transferine ayırarak hem forvet hattını güçlendirmeyi hem de kasasında net 10 milyon Euro kar bırakmayı planlıyor.






DOĞAN, MURIQI'NİN MENAJERİYLE BULUŞTU

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da Muriqi'in menajeriyle masaya oturdu. Yapılan görüşmede oyuncunun menajeri, daha önceden verilmiş bir söz nedeniyle önceliklerinin Fenerbahçe olduğunu açıkça dile getirdi. Ancak sarı-lacivertli kulüpteki iç muhalefet nedeniyle bu transferin tıkanması halinde, Trabzonspor forması giymeye yeşil ışık yaktıklarını başkana iletti.

Transferin kaderini, Fenerbahçe yönetiminin önümüzdeki günlerde alacağı nihai karar belirleyecek.

IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele

Süper Lig'in eriyen yayın gelirlerine karşı ezeli rakipler tarihi bir hamle için birleşme kararı aldı...  Galatasaray ve Fenerbahçe, kaçak yayın darbesini bitirmek için ortak "Anti-IPTV" platformu kuracak. 2027 ihalesi öncesi TFF'ye rest çekerek gücü eline alacak!
 

15.06.2026 14:26:00
Haber Merkezi
IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele
IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele
Türk futbolunun en büyük kan kaybı olan "yayın gelirlerinin erimesi" krizine karşı ezeli rakipler tarihi bir hamle için birleşiyor. 2017 yılındaki 500 milyon dolarlık zirve döneminden sonra, günümüzde 170-180 milyon dolar bandına kadar gerileyen Süper Lig yayın değerini kurtarmak için Galatasaray ve Fenerbahçe ortak hareket etme kararı aldı.






YENİ YAYINCIYA DESTEK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in fitilini ateşlediği bu çıkışla birlikte iki dev kulüp, pastayı büyütmek için radikal stratejileri Aziz Yıldırım'la beraber masaya yatırdı. Bu ortaklığın en somut ve ilk adımı, yayın gelirlerini baltalayan kaçak yayınlara karşı kurulacak ortak "Anti-IPTV" platformu olacak.






KORSAN YAYINLA SAVAŞ

İki kulüp; kendi siber güvenlik partnerlerini, dijital ordularını ve hukuk departmanlarını birleştirerek korsan yayınla savaşacak. Resmi yayıncının abone kaybetmesini önleyecek bu hamleyle, yayın ihalesine girecek firmaların elinin rahatlatılması ve tekliflerin yukarı çekilmesi hedefleniyor.






GS-FB TV+ MÜMKÜN MÜ?

Kulüpler ayrıca TFF Yayın İhale Komisyonu'nda ortak bir "blok güç" oluşturarak yıllık 250-300 milyon dolar taban fiyatın altındaki teklifleri kabul etmeyeceklerini gerekirse maça çıkmama restiyle gösterecek.

Mevcut merkezi havuz sisteminin hukuken kırılamadığı senaryolarda ise "GS-FB TV+" adıyla ortak bir dijital platform (OTT) kurmak, yayın haklarını doğrudan Amazon veya Apple gibi küresel devlere satmak gibi alternatifler de masadaki yerini koruyor.






OCAK-MART ARASI YENİ İHALE

Bu stratejik hamlenin şimdiden gündeme gelmesi ise tamamen bir zamanlama stratejisi. Mevcut yayıncı beIN Sports ile yapılan 182 milyon dolarlık sözleşmenin son yılına (2026-2027 sezonu) girilirken, TFF'nin yeni yayın ihalesi 2027 yılının Ocak-Mart ayları arasında gerçekleştirilecek.

Ezeli rakipler, önümüzdeki kış yapılacak bu dev ihale öncesinde TFF'ye ve potansiyel alıcılara karşı şimdiden el yükselterek Türk futbolunun geleceğini kendi elleriyle şekillendirmeyi planlıyor.

Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?

Fenerbahçe’de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi 

15.06.2026 14:20:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Fenerbahçe'de Pazartesi (15 Haziran) yapılacak tarihi yönetim kurulu toplantısında Aykut Kocaman isminin açıklanması bekleniyor. Ancak kulüp kulislerinde bomba etkisi yaratan 'Arne Slot' hamlesi ve Kocaman'ın gelişine bağlı olan Vedat Muriqi transferi, olası bir krizde her an çıkmaza girebilir.






Fenerbahçe'de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi. Kulübün yeni sezon yapılanmasını şekillendirecek tarihi zirvede, hem teknik direktörlük koltuğu hem de taraftarı heyecanlandıracak elit santrfor transferleri masaya yatırılacak.






EN GÜÇLÜ ADAY AYKUT KOCAMAN

Oldukça uzun ve kıran kırana geçmesi beklenen toplantıda, yönetim içindeki farklı vizyonlar karşı karşıya gelecek. Teknik direktörlük konusunda masadaki en güçlü aday, Aykut Kocaman. Yönetim kurulunun büyük bir bölümü Kocaman ismi üzerinde uzlaşmış görünse de kulüp kulisleri hareketli saatlere sahne oluyor.






ARNE SLOT İSMİ ÇOK ÖNDE DURUYOR

Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticilerin, dünya çapında bir başarı yakalayan Arne Slot (ya da başka bir teknik direktör) ile anlaştıklarını belirterek sürpriz bir yabancı teknik adam hamlesini son dakikada kurulun önüne getirmesi bekleniyor.






MURIQI İSMİ DE AÇIKLANABİLİR

Toplantıdan çıkacak teknik direktör kararı, transfer hamlelerini de doğrudan etkileyecek. Yönetim, Aykut Kocaman ismini resmi olarak açıklar açıklamaz, eski golcüsü Vedat Muriqi transferini de eş zamanlı olarak duyurmayı planlıyor. Ancak genç yöneticilerin arzuladığı yabancı teknik adam formülü kabul görürse, Muriqi transferinin çıkmaza girebileceği ifade ediliyor.






3 TANE ELİT SANTRFOR İSMİ VAR

Sarı-lacivertlilerin as santrfor bölgesi için yürüttüğü dünya çapındaki operasyon da bugünkü zirvenin ana maddelerinden biri olacak. Yönetim, hücum hattını güçlendirmek adına Serhou Guirassy, Dusan Vlahovic ve Pedro gibi elit golcülerin maliyetlerini ve transfer stratejilerini masaya yatıracak. Kulübün geleceğini belirleyecek bu kritik toplantının ardından yapılacak resmi açıklamalar camia tarafından merakla bekleniyor.

Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!

Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak ezeli bir iş birliği hamlesi geldi. İddialara göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe’nin yeni başkanı Aziz Yıldırım’ı telefonla aradı

15.06.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!
Dursun Özbek'ten Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Gel, başkanımız ol!
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin yeni başkanı Aziz Yıldırım'ı arayarak tarihi bir teklifte bulundu. Türk futbolunun geleceğine yön vermek ve milyarlarca liralık ortak çıkarları korumak adına Yıldırım'a Kulüpler Birliği Başkanlığını önerdi. Özbek, "Biz iki lokomotif kulübüz, ortak menfaatlerimiz için beraber hareket etmeliyiz" diyerek ezeli rekabette masada dev bir güç birliği dönemi başlattı. İşte o iddialar...






Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak ezeli bir iş birliği hamlesi geldi. İddialara göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin yeni başkanı Aziz Yıldırım'ı telefonla arayarak tebrik etti. Oldukça sıcak geçen görüşmede Özbek, pek çok konuda kendilerine engel olan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ı devirmek ve ortak hareket etmek adına Yıldırım'a Kulüpler Birliği Başkanlığını önerdi.






DURSUN ÖZBEK'TEN İTİRAF VAR

Türk futbolunun iki lokomotif kulübü olduklarını vurgulayan Özbek, "Bazı konularda güç birliği yapmak, beraber hareket etmek durumundayız. Ortak menfaatlerimiz var" diyerek tarihi bir birliktelik sinyali verdi. Bu ılımlı ve vizyoner hamle, iki dev kulübün kavgaları bir kenara bırakıp ortak çıkarlar doğrultusunda hareket etmesi durumunda her iki camiaya da milyarlarca lira kazandırabileceğini gösteriyor.






GÜÇLÜ BİR ORTAK BLOK OLACAKLAR

Kulüplerin öncelikli hedefi, mevcut yabancı sınırı/altyapı zorunluluklarını daha esnek bir zemine oturtmak ve Türk futbolunun mali geleceğini belirleyecek olan yeni naklen yayın ihalesine Aziz Yıldırım'ın liderliğinde güçlü bir ortak blok olarak girmek.






NAKLEN YAYIN GELİRLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Masadaki en kritik ekonomik maddelerden birini marka değerini yükseltmek ve korsan yayınla (IPTV) mücadele oluşturuyor. İki kulübün ortak bir vizyonla hareket etmesi, derbilerin global pazarlanmasını kolaylaştırırken devlet nezdinde yapılacak hukuki girişimlerle illegal yayınların önüne geçilmesini ve lisanslı yayın gelirlerinin uçmasını sağlayacak.






YENİ NESİL GELİR KAPISI ARALANACAK

Ayrıca dijital dünyada ortak kripto, NFT ve espor projeleri ile dostluk temalı lisanslı ürün koleksiyonları sayesinde devasa bir yeni nesil gelir kapısı aralanacak. Mali iş birliğinin yanı sıra idari ve hukuki alanda da ortak lobi faaliyetleri yürütülecek.






HARCAMA LİMİTLERİNDE ESNEME İSTENEBİLİR

TFF'nin harcama limitlerinin Avrupa şartlarına göre esnetilmesi, MHK ve Tahkim gibi kurulların adil yönetilmesi, spor yasası ve futbolcu vergilerindeki stopaj iadelerinin amatör branşlara aktarılması gibi konularda iki kulüp tek ses olacak.

Kulüpler Birliği'ndeki Anadolu kulüpleriyle yaşanan gelir dağılımı tartışmalarında ve altyapı için kamu arazi tahsisi süreçlerinde bürokrasiyi aşmak adına bu tarihi güç birliği hayati bir rol oynayacak.

Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı

15.06.2026 13:46:00
İhlas Haber Ajansı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı.

Real Madrid resmi internet sitesinde İspanyol oyuncunun transferi ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Real Madrid ve Chelsea, Marc Cucurella'nın transferi konusunda anlaşmaya vardı. Cucurella, 30 Haziran 2032 tarihine kadar, altı sezon boyunca kulübümüzün futbolcusu olacak."
Chelsea forması ile 163 maça çıkan Marc Cucurella 9 gol ve 13 asistlik performans sergiledi. 27 yaşındaki sol bek, İspanya Milli Takım formasıyla ise 24 maça çıkarken bu maçlarda 1 gol ve 2 asist katkısı sağladı.

Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi

Fenerbahçe’deki olaylı Falette transferi sonrası asistanı Selinay Gürgenç ile evlenen Damien Comolli, bu kez Juventus’tan kovuldu! İtalyan basını, ayrılığın arkasında Teknik Direktör Luciano Spalletti ile yaşanan şok bir "saha kenarı ve yasaklı alan" krizinin olduğunu iddia etti. Sessizliğini bozan Türk eşin sosyal medya paylaşımı İtalya'da gündeme bomba gibi düştü

15.06.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'ta! Selinay'la saha kenarı krizi
Fenerbahçe'den sonra Juventus'tan da kovularak görevine son verilen Damien Comolli'nin ardından eşi Selinay Comolli'nin sosyal medya paylaşımı ve İtalyan basınında çıkan "Spalletti ile kriz" iddiaları spor gündemine bomba gibi düştü. Eşinin ayrılığı sonrası sessizliğini bozan Selinay Comolli (Gürgenç), sosyal medyadan "Sonuçta, günde 20 saat kulüp hakkında çalışmayan/düşünmeyen bir kocaya sahip olmak o kadar da kötü değil" mesajını paylaştı.






İTALYAN BASINININ İDDİASI

Corriere della Sera'nın haberine göre; kulüpteki son aylarda dönemin teknik direktörü Luciano Spalletti (67) ile Damien Comolli arasında zorlu bir ilişki yaşandı. Spalletti'nin, Selinay Comolli'nin maç önlerinde saha kenarında ve genellikle sadece futbolculara ayrılan alanlarda sık sık bulunmasından rahatsız olduğu iddia edildi. Yaşanan bu krizlerin ardından her iki isimle de yollar ayrıldı.






ÇİFT 2022'DE EVLENDİ

Türk spor kamuoyunun yakından tanıdığı Selinay Gürgenç, Temmuz 2018 - Ocak 2020 arasında Fenerbahçe'de sportif direktör olan Damien Comolli'nin asistanlığını yaptı. Ocak 2020'deki olaylı Simon Falette* transferi sürecinde iddiaları üzerine kulüpten ayrılmak zorunda kaldı. Kısa süre sonra Comolli de istifa etti. Fenerbahçe'deki bu mesai arkadaşlığı ilerleyen süreçte aşka dönüştü ve çift Temmuz 2022'de evlendi.






FALETTE OLAYINDA YAŞANANLAR

* Ocak 2020'de Falette'in kiralanması taraftarın tepkisini çekti. Transferin arkasında, Comolli'nin yakın ilişkileri bulunan Rogon Menajerlik Şirketi'nin olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Eleştiriler üzerine Comolli, kulüp iletişim kanallarını baypas ederek kişisel Twitter hesabı açtı. Kendisini savunurken "Falette transferini ben değil, doğrudan Başkan Ali Koç istedi" açıklamasını yaptı.

Kulüp hiyerarşisinin sarsılması üzerine yönetim, Comolli'nin asistanı Gürgenç'in görevine son verdi. Gürgenç, hakkındaki iddiaları reddederek sessiz kalmayı seçti. Bu kararın hemen ardından Comolli de gitti.

Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?

Dünya Kupası'na 2-0'lık Avustralya mağlubiyetiyle başlayan A Milli Takım'da şokun perdesi aralanıyor. İddialara göre ay-yıldızlıların kampında futboldan çok transfer pazarlıkları, hoca iddiaları ve milyon euro'luk gelecek kaygıları konuşuldu

15.06.2026 12:49:00
Haber Merkezi
Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?
Önce transfer sonra Ay-Yıldız! Milli Takımda neler oluyor?
Türk Milli Takımı, Dünya Kupası'nın ilk maçında Avustralya'ya 2-0 yenildi. Mağlubiyet ise akıllara turnuva döneminde milli takım oyuncularının aklının Avustralya, ABD ya da Paraguay'dan çok transferde olduğu haberlerini akıllara getirdi.






MİLLİ TAKIM KAMPINDA TRANSFER HEYECANI

Konuşulan iddialara göre takımın kaptanları ve abileri Hakan Çalhanoğlu ve Merih Demiral, Fenerbahçe başkanlık seçimine dahil olurken Hakan Safi'yle pazarlık yapmaktan geri kalmadılar. Sadece oyuncular değil Montella'nın bile aklının bir yerinde Fenerbahçe'nin başına geçmek vardı.

-Vincenzo Montella: Dünya Kupası'ndan sonra Fenerbahçe'nin başına geçeceği iddia edildi.

-Hakan Çalhanoğlu: Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile transfer görüşmeleri yaptı.

-Merih Demiral: Bir yandan YouTube programları ile diğer yandan da Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile yaptığı transfer görüşmeleriyle meşgul oldu.






-Zeki Çelik: İtalyan basını Fenerbahçe ve Galatasaray ile transfer görüşmeleri yaptığını iddia etti.

-İsmail Yüksek: Kante ve Guendouzi'nin varlığında yeni gelecek teknik direktörün Fenerbahçe'de kendisine forma vermezse ne yapacağını düşünüyor.

-Arda Güler: Mourinho geldi. Kendisine forma verecek mi? Real Madrid kendisini 100 milyon euro'ya Arsenal'a satacak mı?






-Barış Alper Yılmaz: Saçlarını sarı Mohawk yaparken hedefi geçen sezon başında Suudlardan alamadığı devasa sözleşmeyi Avrupa'dan kapmatka.

-Kerem Aktürkoğlu: Maaşını ödediği Hakan Safi, Fenerbahçe'de seçimi kaybetti. Aziz Yıldırım'ın kızı da zaten zamanında "Kerem'i almayın" demişti.

-Kenan Yıldız: Juventus, Real Madrid'e 100 milyon euro'ya bile satmadı.

-Mert Müldür: Fenerbahçe taraftarı kendisini istemiyor. Yeni teknik adam isteyecek mi?

-Salih Özcan: Bonservisi elinde takım arıyor. Kimse kendisine teklif yapmıyor.

-Deniz Gül: Porto'da artık 3'üncü alternatif, Fenerbahçe ile Galatasaray için transferi konuşuluyor.

-Mert Günok: Fenerbahçe'de ikinci kaleci, Fenerbahçelilere göre Tarık'ın bile gerisinde. Milli takımda olmasına kendisi bile şaşkın.






-Altay Bayındır: Manchester United satmak istiyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kaleci arıyor. Kimsenin umrunda bile değil

-Çağlar Söyüncü: Futbol onu bıraktı ama o futbolu bırakmamaya niyetli. Niye bıraksın da Fenerbahçe'de çok iyi kazanıyor.

-Samet Akaydın: Sözleşmesi bitti. Boşta. Sürekli Galatasaraylıların yanında. Belki bir şey çıkar umudu var.

-Kaan Ayhan: Galatasaray'da bile oynamıyor. Gitsin isteniyor. Suudlar bile para vermiyor.






-İrfan Can Kahveci: Fenerbahçe beğenmediği için Kasımpaşa'ya verdi... Sergen Yalçın ve Trabzonspor devre arasında ilgilenmedi bile.

-Oğuz Aydın: Fenerbahçe'de kulübenin koruyucusu. Beşiktaş ve Trabzonspor'a transferi konuşuluyor.

-Can Uzun: 50 milyon Euro mu, 60 milyon euro mu? Galatasaray'ın ne kadar teklif edeceği çok daha fazla gündemi meşgul ediyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.