logo
20 HAZİRAN 2026

Atletico'ya ilk teklif ulaştı

Fenerbahçe'nin teknik direktör Mourinho'nun onayı üzerine Çağlar Söyüncü için Atletico Madrid'e 5 milyon avro teklif ettiği öne sürüldü

27.06.2024 18:15:00
Haber Merkezi
Atletico'ya ilk teklif ulaştı
Atletico'ya ilk teklif ulaştı
Devre arasında Atletico Madrid'den kiralık olarak Fenerbahçe'ye transfer olan ve sezonun bitimi ile İspanyol ekibine geri dönen Çağlar Söyüncü geleceğine yönelik kararını verdi.

İspanyol basınından AS'ın haberine göre Çağlar Söyüncü, Fenerbahçe'de kalmak istiyor. Jose Mourinho'nun takımın başına geçmesi Çağlar'ın kararında etkili olurken Fenerbahçe oyuncu için 5 milyon avro teklif yaptı ancak Atletico Madrid 10 milyon avro istedi. Fenerbahçe'nin satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yapması bekleniyor.

Mourinho iki stoper daha istiyor
Portekizli teknik adam Jose Mourinho da Çağlar Söyüncü'nün transferine onay verdi. Mourinho, Becao ve Djiku haricinde iki stoper daha isterken bu stoperlerin biri Çağlar Söyüncü diğeri de Lindelöf olması bekleniyor.

Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?


 
A Milli Futbol Takımı, maçlarını uygun hava koşullarında ve gece vakti oynamasına karşın Avustralya'dan sonra Paraguay'a da kaybetti. Böylece Dünya Kupası'na erken veda etti. Şanssızlık başlıca faktörlerden biriydi ancak turnuvaya hazırsızlık da her haliyle sırıtıyordu.

20.06.2026 08:33:00
HASAN GÜNDOĞDU
Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?
Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?

1. Teknik Direktör Montella, rakipleri hiç ama hiç analiz edememiş. Türkiye, bugüne kadar çoğunlukla ve yoğunlukla Avrupa takımları ile oynadı. Avrupa futbolu başka, dünya futbolu başka... Avustralya ve Paraguay, kapanan takımlar... Bu kilidi açamadık. Açacak futbolcumuz da pek yok...  Bunun için fiziksel güç de gerekiyor. Hızlı ve atik olmak gerekiyor. Barış Alper ve Kenan Yıldız bu açıdan yetenekli oyuncular... Ancak Paraguay maçına Kerem ve Yunus ile başlamak bellki de hataydı.

2. Kapalı defansı dağıtmanın bir yolu da uzaktan şutlar... Arda Güler, iki maçta da bu açıdan etkili olamadı. Çekilen uzaktan şutlar nadiren çerçeveyi buldu. Formsuz olsa da zaman zaman gözler İrfan Can Kahveci'yi aradı!

3. Çok şanssız ve kısmetsizdik. Bu kadar şansızlığa da pes doğrusu! İki maçta iki direkten dönen iki top! Ancak işini iyi yapanlar için şanssızlık diye bir şey yoktur!

4. Kaleci Uğurcan, iki maça da kötü başladı. Uzaktan şutları kurtarmakta başarısızdı. Paraguay maçına da konsantre olamadan çıkmış, anlaşılan o!

5. Altın jenerasyon sponsor firmaların pazarlama taktiklerinin kurbanı oldu. Bu kadar reklam filmi çok fazla... Ne ara bu reklamları çektiler, insan kavramakta zorlanıyor? Almanya, Fransa, Hollanda vesaire takımların oyuncuları reklamlarda oynadı mı? Göremedik...

Sambacılar, Haiti karşısında şov yaptı


 
2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu ikinci maçlarında Brezilya, turnuvanın en zayıf ekiplerinden Haiti'yi 3-0 mağlup etti.
 

20.06.2026 07:08:00
AA
Sambacılar, Haiti karşısında şov yaptı
Sambacılar, Haiti karşısında şov yaptı

Amerikan Futbolu Ligi (NFL) ekiplerinden Philadelphia Eagles'ın maçlarını oynadığı 69 bin kişi kapasiteli Philadelphia Stadı yapılan Brezilya-Haiti karşılaşmasında, daha önce 5 kez Dünya Kupası kaldıran Brezilya ile turnuvaya 52 yıllık aranın ardından katılan Haiti karşı karşıya geldi.

Neymar forma giyemedi

Brezilya'da sakatlık sürecinin ardından kısa süreli de olsa antrenmanlara çıkmaya başlayan ve tedavisi devam eden yıldız futbolcu Neymar, Fas maçının ardından Haiti karşısında da forma giyemedi.
İlk 20 dakikada etkili bir hücum geliştiremese de bu süreyi Haiti ceza sahası önünde geçiren Brezilya, 23. dakikada 1-0 öne geçti. Vinicius ceza sahasına girdikten sonra kaleye plase bir vuruş yaptı. Kaleci, Placide şutu kurtarırken seken topu Cunha, sağ ayağıyla tek dokunuşta filelerle buluşturdu.

Brezilya, 36. dakikada Cunha'nın ikinci golüyle farkı ikiye çıkardı. Vinicius, ceza alanına doğru koşan Cunha'ya pasını gönderdi. İlk golü de atan futbolcu, sol çaprazdan sert bir vuruşla yakın köşeden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

İlk yarının uzatma bölümünde, 45+3. dakikasında Brezilya farkı üçe çıkardı. Paqueta, Vinicius'a uzun bir pas attı ve ceza sahasına giren golcü futbolcu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden vuruşunda topu filelere gönderdi.
Devreye, Brezilya'nın 3-0 üstünlüğü ile girildi.

Her iki taraf da ikinci yarının ilk 15 dakikasında net bir gol şansı yakalamadı.
Karşılaşmanın 68. dakikasında top üst direkten döndü. Vinícius'un topuk pasında Martinelli, gelişine sağ ayağıyla topu kaleye gönderdi, top üst direğe çarparken ceza sahasında bulunan Vinícius için ofsayt bayrağı kalktı.
Haiti, karşılaşmanın uzatma bölümünde 90+3. dakikada etkili bir atak geliştirdi. Simon'un ceza alanının birkaç metre dışından çektiği şutta kaleci Alisson topu kornere çeldi.
Mata başka gol olmayınca Brezilya, Haiti'yi 3-0 mağlup etti.

Haiti veda etti

Brezilya, C Grubu ilk maçında Fas ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Haiti karşısında aldığı galibiyetle iki maçın ardından 4 puana ulaştı. Haiti ise 1-0'lık İskoçya mağlubiyetinin ardından 2 maçından da sahadan mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Haiti, gruptaki iki maçın ardından son 32 turuna çıkma şansını kaybetti.

Brezilya, 6. kupayı istiyor

1930'dan bu yana düzenlenen 22 Dünya Kupası'na katılan tek ülke Brezilya, 5 kez şampiyonluğa ulaştı.
Son şampiyonluğunu 2002'de elde eden "Sambacılar", 24 yıl sonra tekrar dünya futbolunun zirvesine çıkmayı hedefliyor.

Haiti, 1974'ten sonra ilk defa Dünya Kupası'nda

Tarihinde 2. kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan Haiti, 1974'ten sonra ilk defa turnuvada boy gösteriyor. Geçen sezon Çaykur Rizespor forması giyen Frantzdy Pierrot da kadroda yer alıyor. Haiti'nin henüz Dünya Kupası tarihinde galibiyeti bulunmuyor.

Dünya Kupası'na veda ettik

 
 
FIFA 2026 Dünya Kupası D Grubu'nda Türkiye ile Paraguay takımları, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Santa Clara kentindeki San Francisco Bay Area Stadyumu'nda (Levi's Stadyumu) karşılaştı. Maçı Paraguay 1-0 kazandı. Maçta onlarca fırsatı heba eden A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası'na veda etti.
 

20.06.2026 07:01:00 / Güncelleme: 20.06.2026 08:18:04
Haber Merkezi
Dünya Kupası'na veda ettik
Dünya Kupası'na veda ettik

FIFA 2026 Dünya Kupası D Grubu'nda Türkiye ile Paraguay takımları, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Santa Clara kentindeki San Francisco Bay Area Stadyumu'nda (Levi's Stadyumu) karşılaşıyor. Maçın 2. dakikasında Matias Galarza'nın yaklaşık 25 metreden attığı golle Paraguay 1-0 öne geçti. Mert Müldür'ün ilk yarıdaki kafa vuruşu direkten döndü.

45+3'te Paraguaylı Miguel Almiron, ağzını kapattığı için yeni kurallar uyarınca kırmızı kart gördü. Kırmızı kart sonrası Milli Takım, rakip kalede baskı kurdu ancak skor üretemedi. Sayısız şut çerçeveyi bulmadı. Yapılan değişiklikler de sonuç getirmedi. 90+6'da Melih Demiral'ın kafa vuruşu direği sıyırıp geçti. 

Maçtan sonra futbolcular da, Türk halkı da büyük üzüntü yaşadı. Umutlar bir başka turnuvaya kaldı. Milli Takım'daki gol kısırlığı dikkat çekiyor. 

Reklam yıldızlığı futbolcuları mahvetti
 
Türkiye, 24 yıl sonra gittiği Dünya Kupası'nda sponsor firmaların kurbanı oldu. Futbolcularımız tek kelimyele adeta "reklam yıldız"ına dönüştürüldü. Reklamlarda güzel oynadılar ancak sahada döküldüler. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ya da futbolcularımızın çok mu paraya ihtiyacı vardı? Cami önlerinde mendil açar, toplar verirdik!

Etkili top çevirseler de, gol vuruşlarında etkili olamadılar. Kaleyi bir türlü bulamadılar! Çekilen onlarca şut boşa gitti. Türkiye, turnuvanın en çok şut çeken takımı... Başka bir şey de yok...

Mert Günok: 'İnşallah biz galip geleceğiz'

A Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli file bekçisi Mert Günok, yarın Paraguay karşısında galip gelerek kendilerini destekleyen herkesi sevindirmek istediklerini söyledi.

19.06.2026 10:48:00
İhlas Haber Ajansı
Mert Günok: 'İnşallah biz galip geleceğiz'
Mert Günok: 'İnşallah biz galip geleceğiz'
A Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli file bekçisi Mert Günok, yarın Paraguay karşısında galip gelerek kendilerini destekleyen herkesi sevindirmek istediklerini söyledi. Mert, Avustralya mağlubiyetinin ardından yapılan eleştirilerin de bu seviyelerde normal olduğunu belirtti.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında 20 Haziran Cumartesi günü TSİ 06.00'da Paraguay ile karşılaşacak. San Francisco'daki Bay Area Stadyumu'nda oynanacak bu maç öncesinde ay-yıldızlı kaleci Mert Günok da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Ülkemizin bizden beklentisi büyük"



Takımdaki moral ve motivasyonun iyi olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Günok, "Çünkü tabii ki ilk maçta istemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Daha sonra çok fazla eleştiriye de maruz kaldık haklı olarak. Ülkemizin bizden beklentisi büyük. Buraya da büyük umutlarla geldik. Ama turnuva boyunca favori gösterilen takımların da puan kayıpları yaşadığını gördük. Bizim de aslında ilk maçı çok kötü oynadığımız söylenemez. Sonuçta vurduğumuz şutlardan biri gol olsaydı veya girdiğimiz pozisyonlardan birini değerlendirebilseydik daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Ki bunu Avrupa şampiyonasının ilk maçında da yaşadık.

Gürcistan maçında Arda çok uzaklardan vurdu, gol oldu. Mert Müldür çok zor bir topu vurdu, gol oldu ve o maçta da aslında yediğimiz pozisyonlar vardı ama savuşturmayı başarmıştık ve turnuvaya galibiyetle başlamıştık. Burada bunu yapamadık ama tabii ki hiçbir şey bitmiş değil. Yarın çok önemli bir maçımız var. Artık bizim için final maçı. İyi bir şekilde hazırlandık. Bugün de son antrenmanımızı yapacağız. Ülkemizin bize olan desteğini de biliyoruz. Milyonlar her zaman arkamızda. İyi gitmediğimiz zamanlarda, iyi oynamadığımız zamanlarda, sonuç alamadığımız zamanlarda eleştireceklerdir. Bu normaldir. Bu eleştiriler bu seviyede gayet normal. Ama hem onları sevindirmek istiyoruz hem de üstümüze düşeni yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Oyunu daha çabuk oynamalıyız"

Mert Günok, Avustralya karşısında oyunu hızlı oynayamadıklarına dikkat çekerek, "Onlar da ilk maçlarında Amerika'dan 4 gol yemiş oldukları için farklı bir anlayış benimseyebilirler. Avustralya'yı izleyip, Avustralya gibi bir oyun oynayabilirler. Yarın öncesi her şekilde son çalışmamızda hepsine hazırlanacağız. Önemli olan bizim nasıl oynadığımız; pozisyonlara girince değerlendirmemiz, oyunu daha çabuk oynamamız. Aslında Avustralya maçında eksik olan şey de biraz da buydu. Biraz daha hızlı oynamamız gerekiyordu. Eksiklerimizi analiz ettik. Yarın inşallah iyi bir sonuçla hem de iyi bir oyunla maçı bitireceğiz" şeklinde konuştu.

"Herkes bizim iyi olmamızı istiyor"

"Eleştiriler hem iyi yönde hem kötü yönde bizde hep coşkulu bir şekilde oluyor" diyen 37 yaşındaki file bekçisi, şöyle devam etti:

"Bu seviyede, bu eleştirilere alışık olmalıyız ki çoğumuz da alışkın. Hepimiz büyük takımlarda oynuyoruz. Avrupa'da oynayan bir sürü değerli oyuncumuz var. Herkes bizim aslında iyi olmamızı istiyor. Bu eleştirilerin belki biraz da yoğunluğu bundan. İnşallah biz galip geleceğiz. Yine eleştiriler olacaktır. Belki oyunla ilgili, belki kaçırılan pozisyonlarla ilgili olsun.. Ama önemli olan galip gelmek. Önemli olan bu turnuvada gidebildiğimiz kadar ileriye gitmek. Bu takım buraya gelene kadar birçok aşamadan geçti. Avrupa şampiyonası olsun, Uluslar Ligi'nde A Ligi'nde yükselmemiz olsun. Oynayan oyuncuların çoğu hemen hemen aynıydı. Buraya nasıl geldiysek buradan da inşallah başarılı bir şekilde dönmeyi planlıyoruz."

"Uğurcan Çakır ne yapacağını bilen bir kaleci"

Milli kaleci, hem kaleciler özelinde hem de takım olarak iyi bir arkadaşlıkları bulunduğunu aktardı. Uğurcan Çakır'ın performansıyla formayı giymeyi hak ettiğini de sözlerine ekleyen Mert, "Hepimiz aramızda konuşuyoruz. Kaleciler özelinde de iyi bir arkadaşlığımız var. Uğurcan da zaten çok tecrübeli ve bu sene özellikle çok başarılı bir sezon geçirdi. Hem takımını Avrupa'da iyi temsil etti hem ligde iyi temsil etti ve milli takımda da çok iyi maçlar çıkardı. O yüzden hani benim ona bir şey söylememe gerek yok. O ne yapacağını bilen bir kaleci. O yüzden ilk maçta o da bazı eleştirilere maruz kaldı ama hem bu sezon özelinde hem de genel olarak performansıyla bence beklentileri karşılamış ve burada şu anda oynamayı hak eden bir kaleci olarak gördüğümüz biri. O yüzden o da gereğini yapacaktır. Burada kim oynasa zaten gereğini yapıyor. Ama hem kaleciler özelinde hem takım özelinde iyi bir arkadaşlığımız var. Birbirimize her zaman destek oluyoruz" dedi.

Bosna Hersek, İsviçre karşısında duramadı

2026 Dünya Kupası B Grubu 2. haftasında İsviçre, Bosna Hersek'i 4-1 mağlup ederek 4 puanla liderliğe yükseldi

19.06.2026 10:46:00
İhlas Haber Ajansı
Bosna Hersek, İsviçre karşısında duramadı
Bosna Hersek, İsviçre karşısında duramadı
2026 Dünya Kupası B Grubu 2. haftasında İsviçre, Bosna Hersek'i 4-1 mağlup ederek 4 puanla liderliğe yükseldi.

2026 Dünya Kupası B Grubu 2. haftasında İsviçre, Bosna Hersek, Los Angeles Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Portekizli hakem Joao Pedro Pinheiro'nun yönettiği mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi.

74. dakikada Johan Manzambi'nin golüyle İsviçre 1-0 öne geçti. 80. dakikada Muharemovic kırmızı görmesi sonucu Bosna Hersek 10 kişi kalırken, İsviçre, 84. dakikada Vargas'ın golüyle skoru 2-0'a getirdi. 90. dakikada Manzambi'nin fileleri havalandırmasıyla fark 3'e çıktı. 90+3. dakikada Mahmic, Bosna Hersek'in tek golünü kaydederken, 90+7. dakikada penaltıdan Xhaka'nın golüyle İsviçre sahadan 4-1 galip ayrıldı.



Bu sonuçla birlikte İsviçre 4 puanla liderliğe yükselirken, Bosna Hersek 1 puanda kaldı.

Öte yandan bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Edin Dzeko, mücadeleye ilk 11'de başlarken, 64. dakikada yerini Esmir Bajraktarevic'e bıraktı.

Grubun son maçında İsviçre, Kanada ile karşılaşacak. Bosna Hersek ise Katar ile kozlarını paylaşacak.

Kanada kupa tarihinde ilk galibiyetini 6 golle aldı

Dünya Kupası'nda Kanada Katar'ı farklı mağlup etti, Meksika son 32 turuna yükselmeyi garantiledi

19.06.2026 10:43:00
İhlas Haber Ajansı
Kanada kupa tarihinde ilk galibiyetini 6 golle aldı
Kanada kupa tarihinde ilk galibiyetini 6 golle aldı
2026 FIFA Dünya Kupası grup aşamasında oynanan karşılaşmalarda Kanada, Katar'ı 6-0 mağlup ederken, Meksika ise Güney Kore'yi 1-0 yenerek puanını 6 yaptı ve son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

2026 FIFA Dünya Kupası grup aşamasında heyecan devam ediyor. B Grubu ikinci maçında ev sahibi Kanada, taraftarı önünde Katar'ı 6-0 yenerek Dünya Kupası tarihindeki ilk galibiyetini elde etti. BC Place Stadı'nda oynanan karşılaşmada Kanadalılar baştan sona üstün bir performans sergilerken, Jonathan David hat-trick yaparak gecenin yıldızı oldu.

Kanada'nın golleri 16. dakikada Cyle Larin, 29, 45+3 ve 90+2. dakikada Jonathan David, 64. dakikada Nathan Saliba, 75. dakikada Mohammed Manai'den (k.k) geldi. Katar'da 33. dakikada Homam Ahmed ve 54. dakikada ise Assim Madibo kırmızı kart gördü. Bu sonuçla Kanada puanını 4'e yükselterek B Grubu'nda son maç öncesi önemli avantaj yakaladı. Katar ise ikinci maçından da puansız ayrılarak gruptan çıkma umutlarını büyük ölçüde yitirdi.

Meksika, Güney Kore'yi tek golle geçti, son 32 turunu garantiledi



A Grubu ikinci maçında ev sahibi Meksika, Güney Kore'yi 1-0 mağlup etti. Guadalajara Stadı'ndaki mücadelede Meksika'nın galibiyet golü 50. dakikada Luis Romo'dan geldi. Bu sonuçla puanını 6'ya yükselten Meksika, A Grubu'nda liderliği garantileyerek Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselen ilk takım oldu. Güney Kore ise 3 puanda kaldı ve gruptan çıkma umutlarını son hafta oynayacağı Güney Afrika karşılaşmasına taşıdı.

Milli Takım, Paraguay maçı için San Jose'de


 
A Milli Futbol Takımı, Paraguay maçının oynanacağı San Jose'ye ulaştı.

18.06.2026 04:35:00
AA
 Milli Takım, Paraguay maçı için San Jose'de
 Milli Takım, Paraguay maçı için San Jose'de

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Paraguay ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Jose kentine geldi. Arizona'daki kamp merkezinden özel uçakla San Jose Havalimanı'na inen kafile, yoğun güvenlik önlemleri altında kamp yapacağı otele ulaştı.

Millileri, bölgede yaşayan Türk vatandaşları tezahüratlar ve bayraklarla karşıladı. Otobüsten inen teknik ekip ve futbolcular otele girerken milli futbolcu Kenan Yıldız, taraftarlara imza verip fotoğraf çektirdi.

Türkiye-Paraguay müsabakası 20 Haziran Cumartesi TSİ 06.00'da oynanacak.

Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan

Süper Lig'de geride kalan sezonu 4. sırada tamamlayarak Avrupa vizesi alan Beşiktaş, gerçekleştirilen kura çekiminde 1. Grup'ta yer aldı

17.06.2026 14:19:00 / Güncelleme: 17.06.2026 14:25:29
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan
Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nda Danimarka ekibi FC Midtjylland ile eşleşti. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekimine seri başı olmadan katılan siyah-beyazlı temsilcimiz, ilk ciddi Avrupa sınavını Danimarka'nın dişli ekiplerinden Midtjylland karşısında verecek.

Beşiktaş, turun ilk ayağını kendi seyircisi önünde oynama avantajıyla açacak. Karşılaşmaların takvimi ise şu şekilde belirlendi: İlk Maç 23 Temmuz 2026 tarihinde İstanbul Tüpraş Stadyumu'nda, rövanş maçı ise 30 Temmuz 2026'da Danimarka'daki MCH Arena'da oynanacak.

Süper Lig'de geride kalan sezonu 4. sırada tamamlayarak Avrupa vizesi alan Beşiktaş, gerçekleştirilen kura çekiminde 1. Grup'ta yer aldı.

Seri başı takımlar arasından siyah-beyazlıların karşısına çıkan FC Midtjylland, Danimarka Ligi'ni geçen sezon ikinci sırada tamamlayan, son yıllarda Avrupa kupalarında adından sıkça söz ettiren, dinamik ve disiplinli bir takım olarak dikkat çekiyor. Ayrıca Danimarka ekibinde, Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı ve milli takım forması giyen Aral Şimşir de mücadele ediyor.

Temsilcimiz Beşiktaş, Midtjylland'ı elemesi durumunda adını UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'na yazdıracak. Siyah-beyazlılar, bu turda elenmesi halinde ise yoluna UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndan devam edecek.

Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu

Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Polonya temsilcisi Gornik Zabrze oldu

17.06.2026 14:13:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu
Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu
Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Polonya temsilcisi Gornik Zabrze oldu. Sarı-lacivertliler, eşleşmenin ilk maçını 21-22 Temmuz tarihlerinde evinde, rövanş karşılaşmasını ise 28-29 Temmuz tarihlerinde deplasmanda oynayacak.



Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminde sarı-lacivertliler, Polonya temsilcisi Gornik Zabrze ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, ilk karşılaşmayı 21-22 Temmuz tarihlerinde Kadıköy'de oynayacak. Rövanş mücadelesi ise 28-29 Temmuz tarihlerinde Polonya'da gerçekleştirilecek.

Gornik Zabrze'nin geçen sezonki performansı

Polonya ekibi Gornik Zabrze, 2025-2026 sezonunu 56 puanla averajla 3. bitirdi. Polonya Kupası'nda ise finalde Rakow'u 2-0 mağlup ederek 54 yıl sonra Polonya Kupası'nı müzesine götürdü. Kariyerinde Galatasaray ve Antalyaspor formaları da giyen Alman forvet Lukas Podolski de sezonu Zabrze ekibinde tamamladı.

Ligde son şampiyonluğunu 1987-1988 sezonunda elde eden Gornik Zabrze'nin Ekstraklasa'da 14 şampiyonluğu bulunuyor. Gornik Zabrze, Avrupa kupalarında son olarak 2018-2019 sezonunda Avrupa Ligi elemelerinde boy gösterdi.

Takımı çalıştıran Teknik Direktör Michal Gasparik, Fenerbahçe ile daha önce 2 kez karşılaştı. 2023-2024 sezonunda Slovak ekibi Spartak Trnava'yı çalıştırırken, sarı-lacivertlilerle grup aşamasında oynadığı 2 maçta da mağlubiyet yaşadı.

Polonya takımlarıyla 4 maç yaptı

Fenerbahçe, Polonya takımlarıyla daha önce 4 maç yaptı. Sarı-lacivertliler, 70'li yıllarda Ruch Chorzow ile iki farklı turnuvada eşleşti ve rakibine karşı 1 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı.

2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4

2026 Dünya Kupası I Grubu ilk hafta maçında Norveç, Irak'ı 4-1 mağlup ederek averajla liderliğe yükseldi

17.06.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4
2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4
2026 Dünya Kupası I Grubu ilk hafta maçında Norveç, Irak'ı 4-1 mağlup ederek averajla liderliğe yükseldi.

2026 Dünya Kupası I Grubu ilk haftasında Irak ile Norveç, ABD'nin Boston şehrinde bulunan Gillette Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Gabonlu hakem Pierre Atcho'nun yönettiği maçta gol perdesini 29. dakikada Erling Haaland açtı ve Norveç'i 1-0 öne geçirdi.

39. dakikada Irak, Eymen Hüseyin'in golüyle eşitliği yakalarken, 43. dakikada Haaland bir kez daha fileleri havalandırarak skoru 2-1'e getirdi ve ilk yarı Norveç'in üstünlüğü ile sona erdi.



İkinci yarıda Norveç etkili oyunu sürdürürken, 78. dakikada Leo Ostigard ve 90+7. dakikada Thorstved'in kaydettiği gollerle Stale Solbakken'in öğrencileri sahadan 4-1 galip ayrıldı.
Grubun diğer maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

Norveç, grubun ikinci maçında Senegal ile Irak ise Fransa ile karşılaşacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.