logo
20 MAYIS 2026

Avcı'dan 'topa sahip olma' çalışması

Trabzonspor'da, Molde maçının hazırlıkları devam ediyor

01.08.2021 14:10:00
Avcı'dan 'topa sahip olma' çalışması
Avcı'dan 'topa sahip olma' çalışması

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 5 Ağustos Perşembe günü sahasında Norveç'in Molde takımı ile yapacağı 3. eleme turu ilk maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Kulüpten yapılan açıklamada, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki günün ilk antrenmanında oyuncular, salonda dinamik ısınma hareketlerinin ardından çabukluk antrenmanı gerçekleştirdi. Daha sonra sahada çalışmalarına devam eden bordo-mavililer, dar alan oyunları, topa sahip olma ve sonuçlandırma çalışmaları yaptı.

Bordo-mavililer, maçın hazırlıklarını akşam yapılacak günün ikinci antrenmanıyla sürdürecek. AA

Beşiktaşlı futbolcunun ehliyetine el kondu

Elazığ'da 163 kilometre hızla radara giren Beşiktaş'ın genç futbolcusu Mustafa Erhan Hekimoğlu'nun ehliyetine 30 gün süreyle el kondu

20.05.2026 00:53:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaşlı futbolcunun ehliyetine el kondu
Beşiktaşlı futbolcunun ehliyetine el kondu
Elazığ'da 163 kilometre hızla radara giren Beşiktaş'ın genç futbolcusu Mustafa Erhan Hekimoğlu'nun ehliyetine 30 gün süreyle el kondu.

Aile ziyaretleri sonrasında Bingöl'den Elazığ'a dönen Beşiktaş'ın genç futbolcusu Mustafa Erhan Hekimoğlu, Kovancılar mevkiinde 163 kilometre hızla radara girdi.



Polis ekipleri tarafından durdurulan Hekimoğlu'na yüksek hızdan dolayı 20 bin lira para cezası kesilirken ehliyetine de 30 gün süreyle el konduğu bildirildi.



Hekimoğlu'nun şeker hastası olan babaannesini hastaneye yetiştirmek için hız yaptığını iddia ettiği öğrenildi.

İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor

İran Milli Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında kamp için Antalya'da hazırlıklarına başladı. İran Futbol Federasyonu 1. Başkan Yardımcısı Mehdi Mohammad Nabi, "Elbette yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz. Programımız doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz" dedi

20.05.2026 00:03:00
İhlas Haber Ajansı
İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor
İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor
2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İran Milli Takımı, dün geldiği Antalya'da kampa girdi






2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İran Milli Takımı, dün geldiği Antalya'da kampa girdi. İran kafilesi ise bugün Antalya'nın Aksu ilçesi Kundu Turizm Merkezindeki spor kompleksinde antrenman yaptı. Teknik Direktör Amir Ghalenoei yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın basına bir bölümü açık olurken, oyuncular ısınma ve top ile çalışma gerçekleştirdi.









"Yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz"

Antrenmanda gazetecilere açıklamalarda bulunan İran Futbol Federasyonu 1. Başkan Yardımcısı Mehdi Mohammad Nabi, dünya kupasıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. FIFA'ya gerekli başvuruları yapan ilk üç takımdan biri olduklarını söyleyen Nabi, "Takımımıza yönelik bu kadar eleştiri gelirken sürekli "biz" diyoruz çünkü tüm şartların farkındayız. FIFA'ya gerekli başvuruları yapan ilk üç takımdan biriydik. Bu yüzden de federasyonda önceden onaylanmış programımıza güveniyoruz ve planımız doğrultusunda ilerliyoruz. Elbette yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz. Programımız doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz" dedi.









"Turnuvaya katılan tüm takımlara vize verilmesi gerekiyor"

Ev sahibi ülkeye verilen yükümlülüklerden birinin de FIFA tüzüğü ve turnuva talimatları çerçevesinde gerekli garantileri sağlamak olduğunun altının çizen Nabi, "Bunlardan biri de vizelerin verilmesidir. Bu kurallara göre turnuvaya katılan tüm takımlara vize verilmesi gerekiyor. FIFA da bu konuda karar almış durumda ve ev sahibi ülkelerin gerekli iş birliğini yapması gerektiğini vurguluyor. Biz de önümüzdeki gün Ankara'da olacağız. Oyuncular özel vize işlemleri ve gerekli görüşmeler için Kanada Büyükelçiliği'ne başvuracak. Büyükelçilikte bazı randevu ve işlemler planlandı. Yurt dışında forma giyen lejyoner oyuncular da büyükelçiliğe giderek işlemlerini gerçekleştirecek. Kanada Büyükelçiliği ve ABD'li yetkililerle ilgili süreçler de bu kapsamda yürütülüyor" diye konuştu.










Tüm dünya organizasyonlarında güvenlik komitelerinin çalışma biçimine dair yeterli ve kapsamlı bilgiye sahibiz"

"Biz bu deneyimi daha önce farklı dünya organizasyonlarında yaşadık" diyerek sözlerini sürdüren Nabi, Fransa, Brezilya, Almanya ve son olarak Katar'da da bu süreçlerden geçtiklerini, takımlarının güvenliğinden sorumlu ekip kendi görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti..

Nabi, ABD'de de bu olayların ardından gerekli tüm protokoller uygulanacağını ifade ederek, "FIFA'nın belirlediği kurallar ve ABD'de oluşturulan güvenlik komiteleri bu süreci yürütüyor. FIFA ile koordinasyon halinde çalışan bu komiteler güvenlikten sorumlu. Biz geçmiş yıllarda da bunları deneyimledik ve katıldığımız tüm dünya organizasyonlarında güvenlik komitelerinin çalışma biçimine dair yeterli ve kapsamlı bilgiye sahibiz. Tüm kuralları da çok iyi biliyoruz" dedi.

Öte yandan İran Milli Takımı 29 Mayıs'ta Gambiya ile hazırlık maçı oynayacak.

Icardi Türkiye'yi terketti!


 
 
Galatasaray'da Dursun Özbek ile Elio Pino arasındaki kritik zirveden uzlaşma çıktı ancak resmi imza "yabancı kuralı" engeline takıldı! Yönetimin "bekle" mesajı üzerine Arjantinli süper star, uçağa atlayıp Türkiye'yi terk etti.

19.05.2026 17:35:00
Haber Merkezi
 Icardi Türkiye'yi terketti!
 Icardi Türkiye'yi terketti!

Galatasaray camiasının gözü kulağı Başkan Dursun Özbek ile Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino arasında gerçekleşen kritik zirvedeydi.
Herkes bu görüşmeden çıkacak 'nikah tazeleme' kararını beklerken, şok bir gelişme yaşandı. Arjantinli süper star, kulübün kararını beklemeden rotayı Uzak Doğu'ya çevirdi.







Maddede sorun yok ancak...

Gelen son iddialara göre, Başkan Dursun Özbek ile menajer Elio Pino arasında yapılan görüşmede maddi konularda taraflar prensip anlaşmasına vardı. Ancak masadaki en büyük engel, TFF'nin önümüzdeki sezon uygulayacağı yabancı kuralı oldu.







Başkan Özbek'in, Pino'ya "10+4 kuralı resmi olarak netleşmeden şu an için Icardi ile resmi sözleşme yenileyemeyiz, biraz sabretmeniz gerekiyor" mesajını ilettiği öğrenildi.
Yönetimden gelen bu "bekleme" talebi, Arjantinli golcü cephesinde karşılık bulmadı. Icardi, tatil planlarından taviz vermedi. Yıldız oyuncu, sevgilisi China Suarez ile birlikte Uzak Doğu turuna çıkmak için Türkiye'den ayrıldı.

Serdal Adalı hedef büyüttü


 
Beşiktaş'ta 18 Mayıs'ta istifa eden Sergen Yalçın’ın transfer listesini rafa kaldırıp Madrid’de gizli zirveler düzenleyen Serdal Adalı, Orkun Kökçü’nün babası üzerinden yürütülen operasyonla Vlachodimos’tan Pavlidis’e, Senesi'den Noa Lang'a kadar dünya yıldızlarıyla el sıkıştı.

19.05.2026 16:45:00
Haber Merkezi
Serdal Adalı hedef büyüttü
Serdal Adalı hedef büyüttü

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın istifa kararıyla ilgili şifreler bir kaç gündür aslında gözümüzün önündeydi. Siyah-beyazlı camiada her ne kadar "şok" diye sunulsa da karar aslında anlık bir refleks değil, Başkan Serdal Adalı'nın haftalar öncesinden düğmeye bastığı bir operasyondu. Edinilen bilgilere göre Başkan Adalı, Konyaspor maçının ardından Sergen Yalçın ile olan tüm bağları kafasında kopardı. Dün yaşanan istifa sürecine adeta zemin hazırladı.







Orkun Kökçü'nün babası işin içinde

Camiadan sızan bilgilere göre Serkan Reçber ve Sergen Yalçın'ın transfer listesinde yer alan isimlerle sessiz sedasız iletişimi kesen Adalı, teknik heyetten tamamen bağımsız olarak dev bir transfer operasyonu başlattı.
Başkan Adalı'nın geçtiğimiz hafta Yalçın'dan tamamen habersiz Madrid'e gizli bir sefer düzenledi. Bu kritik zirvede Adalı'ya, milli futbolcu Orkun Kökçü'nün babası ve menajeri Halis Kökçü eşlik etti.






Madrid'de hedef neydi?

Madrid'deki dev buluşmada, ne Sergen Yalçın'ın ne de Serkan Reçber'in listesinde yer almayan iki dünya yıldızı için masaya oturuldu: Kaleci Vlachodimos ve golcü Pavlidis (üstteki fotoğrafta)! Başkan Adalı, iki oyuncunun transferi için tüm şartları zorlama kararı aldı.
Başkan Adalı'nın gizli operasyonu sadece Madrid'le de sınırlı değil. İddialara göre siyah-beyazlıların patronu, teknik heyetten bağımsız olarak uzun süredir Kerem Aktürkoğlu ile dirsek temasındaydı.







Lang ve Muci de listede

Ayrıca Orkun Kökçü ve babası üzerinden, yine Sergen Yalçın'ın listesinde bulunmayan savunma oyuncusu Senesi için de resmi girişimler başlatıldı.
Gedson Fernandes'in dönüşü ile ilgili de süreci bizzat yöneten Başkan Adalı, Portekizli oyuncuyla görüşmelerini doğrudan sürdürüyor. Listenin diğer bombaları ise Noa Lang ve Ernest Muci!






İşte kafalardaki 11

Başkan Serdal Adalı'nın kafasındaki Beşiktaş'ı kurmak ve şampiyonluk kupasını getirmek için hiçbir masraftan kaçınmayacağı ve kesenin ağzını sonuna kadar açtığı öğrenildi. Teknik heyetin izlerini tamamen silecek, Adalı'nın bizzat kurduğu o muazzam 11 ise şu şekilde şekillendi:

Kaleci: Vlachodimos
defans: Taylan, Senesi, Agbadou, Rıdvan Yılmaz
Orta Saha: Gedson Fernandes, Orkun Kökçü
İleri Uç: Noa Lang, Ernest Muci, Kerem Aktürkoğlu
Pavlidis

Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi

Sergen Yalçın ve Serkan Reçber’in vedasıyla başlayan büyük depremin ardından yeni futbol yapılanmasının şifreleri çözüldü 

19.05.2026 13:50:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi
Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi
Beşiktaş'ta Sergen Yalçın ve Serkan Reçber'in vedasıyla başlayan büyük depremin ardından yeni futbol yapılanmasının şifreleri çözüldü. Koltuğun bir numaralı adayı Dino Toppmöller olurken, Alman hocanın Türkiye'deki sağ kolu ve kulübün yeni futbol aklı olması için emektar kaptan Necip Uysal'a tarihi bir görev tebliğ edilmeye hazırlanılıyor.






Beşiktaş'ta sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından, siyah-beyazlı yönetim futbol yapılanmasında köklü bir değişime giderek Futbol A Takımı Genel Koordinatörü Serkan Reçber ile de ilişkisini kesti.  Kulüpte adeta sil baştan bir dönem başlarken, yeni teknik adam ve futbol aklı için rota tamamen Almanya'ya çevrildi.






RESMİ TEKLİF TAM GAZ YAPILACAK

Sergen Yalçın'ın vedası sonrası camiada yüksek sesle Şenol Güneş ismi zikredilse de, yönetimin ajandasındaki bir numaralı teknik direktör adayı Dino Toppmöller.

Siyah-beyazlı kurmaylar, takımı modern bir futbol anlayışıyla yeniden ayağa kaldırmak adına 45 yaşındaki Alman teknik adama resmi teklif yapmaya hazırlanıyor.






GRAF "TEK BAŞINA OLMAZ" DEDİ

Alman teknik adamın Beşiktaş'a olası transferinde en büyük destekçisi ve köprüsü ise takımın sembol ismi Necip Uysal olacak. Kulübün yine yeniden "futbol aklı" haline gelen Graf'ın yönetime sunduğu raporda, yabancı bir teknik adamın Türkiye dinamiklerine tek başına adapte olmasının zor olacağını belirterek "Yalnız olmaz" uyarısında bulunduğu sızan bilgiler arasında.






İKİ FORMÜL ÜZERİNDE DURULUYOR

Bu rapor doğrultusunda emektar kaptan Necip Uysal için masada iki ciddi senaryo bulunuyor:

- Necip Uysal, Graf'tan bağımsız olarak doğrudan futbol şube sorumlusu gibi hareket edecek ve idari kısımda Ümraniye ile yönetim arasındaki bağı kuracak.






- Deneyimli isim, doğrudan Dino Toppmöller'in yardımcı antrenörlerinden biri olarak kulübedeki yerini alacak ve saha içiyle saha dışı arasındaki saha koordinasyonunu sağlayacak.

Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu

19.05.2026 13:47:00
AA
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu.

Süper Lig'de bu sezon 34 hafta boyunca karşılaşma hakemleri futbolculara 1328 sarı ve 66 kırmızı kart gösterdi.

Ligde 7. sezonunu geçiren Gaziantep FK, müsabakalarda gördüğü 95 sarı kartla ligin en çok sarı kartla cezalandırılan takımı oldu. Hesap.com Antalyaspor ve Zecorner Kayserispor, gördükleri 81 sarı kartla ikinciliği, 80 sarı kart gören Fenerbahçe ve TÜMOSAN Konyaspor ise üçüncülüğü paylaştı.

"En çok sararan" Arda ve Melih

Kırmızı-siyahlı ekipte bu sezon 8'er sarı kart gören Arda Kızıldağ ve Melih Kabasakal, takımın bu anlamda öne çıkan oyuncuları oldu.

Gaziantep ekibinin Ankaragücü'nden kadrosuna kattığı ve 3 sezondur forma giyen Arda Kızıldağ, görev aldığı 25 karşılaşmada 8 sarı kart gördü.

Güneydoğu temsilcisine sezon başında İkas Eyüpspor'dan transfer olan Melih Kabasakal ise oynadığı 24 karşılaşmada hakem tarafından 8 kez sarı kartla uyarıldı.

Kart listesinde Lungoyi, Rodrigues ve Maxim 7 sarı kart ile ikinci sırada, Kozlowski, Camara ve Yusuf Kabadayı ise 6 sarı kart ile üçüncü sırada yer aldı.

3 oyuncu kart görmeden bitirdi

Gaziantep ekibinde ligin ikinci yarısında kadroya dahil olan 3 oyuncu, kart görmeden sezonu tamamladı.

Kırmızı-siyahlı formayı 2 sezon önce terleten, bu sezon devre arasında Trabzonspor'dan kiralanan Denis Draguş, forma giydiği 11 karşılaşmada sarı kart görmedi.

Sırbistan ekibi FK Partizan'dan devre arası kiralanan Nihad Mujakic ise 854 dakika forma giydiği 11 karşılaşmayı kartsız bitirmeyi başardı.

Arnavut takımlarından Dinamo City'den kadroya katılan Gambiyalı orta saha oyuncusu Karamba Gassama da 15 karşılaşmada süre aldığı 554 dakikayı kart cezası almadan tamamladı.

5 oyuncu kırmızı kart gördü

Gaziantep FK'de savunma ve orta saha oyuncuları kırmızı kart gördü.

Kaleci Mustafa Burak Bozan, Kevin Rodrigues, Myenty Abena, Drissa Camara ve Nazım Sangare, Güneydoğu temsilcisinde kırmızı kart gören oyuncular oldu.

Kaleci Burak Bozan, Galatasaraylı Günay Güvenç ve Fenerbahçeli Ederson ile ligde bu sezon kırmızı kart gören 3 kaleciden biri oldu.

En az sararan Trabzonspor

Bu sezon ligin en az sarı kart gören takımı ise Trabzonspor oldu.

Bordo-mavililer, Süper Lig'de 53 sarı kartla ligin en az sarı kart gören takımı olmayı başardı.

Karadeniz ekibini 56 sarı kart ile Mısırlı.com Fatih Karagümrük, 63'er sarı kart ile Galatasaray ve Natura Dünyası Gençlerbirliği takip etti.

Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık

Kazanılan şampiyonluğun başrol oyuncularından Leroy Sané hakkında gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. Ailesinin uzun süredir ABD’de yaşaması ve çocuğunun eğitimi nedeniyle kariyerine MLS’te devam etmeye sıcak bakan 31 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu için Amerika kulüplerinin harekete geçtiği iddia edildi. Galatasaray yönetiminin hiç beklemediği bu ayrılık hamlesi karşısında ABD temsilcisinin sarı-kırmızılı kulübün kapısını 15-20 milyon Euro'luk astronomik bir bonservis teklifiyle çalmaya hazırlandığı belirtildi

19.05.2026 12:43:00
Haber Merkezi
Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık
Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık
Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna katarak büyük bir transfere imza attığı ve kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Leroy Sané hakkında gündeme bomba gibi düşen bir transfer iddiası ortaya atıldı. Alman yıldızın, önümüzdeki Dünya Kupası organizasyonunun ardından kariyerine ABD Major League Soccer (MLS) ekiplerinden birinde devam etmek istediği ileri sürüldü.






EŞİ ABD'Lİ VE ORADA YAŞIYOR

Yıldız futbolcunun eşinin ABD vatandaşı olduğu ve çocuğunun da eğitim hayatına ABD'de devam ettiği biliniyor.
Zaman zaman Türkiye'ye gelseler de hayatlarının büyük bölümünü ABD'de geçiren ailesinden uzak kalmak istemeyen Sané'nin, kariyerinin bu döneminde gelen MLS tekliflerine oldukça sıcak baktığı belirtiliyor. 31 yaşına merdiven dayayan tecrübeli kanat oyuncusunun, ailesiyle bir arada olabilmek adına bu radikal adımı atmaya hazır olduğu ifade ediliyor.






15-20 MİLYON EUO GELEBİLİR

Galatasaray yönetiminin hiç beklemediği ve planları arasında yer almayan bu gelişme, transfer piyasasını da hareketlendirdi. Normal şartlarda sözleşme durumları nedeniyle süreç farklı işlese de iddialara göre, Sané'yi kadrosuna katmak isteyen ABD kulübü sarı-kırmızılı ekibin kapısını astronomik bir teklifle çalmaya hazırlanıyor.

ABD temsilcisinin, Alman yıldızın transferini bitirmek için Galatasaray'a 15-20 milyon Euro arasında bir bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu gelen bilgiler arasında.






NOA LANG İLE B PLANI

Sané, Galatasaray ile 2028 yılına kadar (3 yıllık) sözleşme imzalamıştı ve yıldız oyuncu yıllık net 9 milyon Euro garanti ücret ile 3 milyon Euro sadakat primi alıyor.

Okan Buruk'un, yeni sezon planlamasında Sané'nin ayrılma ihtimali yok. Bu ayrılık ihtimaline karşılık Buruk'un Noa Lang ile bir 'B planı' hazırlama ihtimali üzerinde duruluyor.






Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"

Galatasaray’da yeni sezon forvet transferi taktik ve kulis savaşına sahne oluyor. Abdülkerim vasıtasıyla "Galatasaray’da oynamak istiyorum" mesajı gönderen Bertuğ Yıldırım için Başakşehir 10 milyon Euro istiyor. Porto'dan benzer bir maliyetle gelecek olan Deniz Gül ise oynama garantisi istiyor. Okan Buruk ise hızı ve çok yönlülüğüyle hem santrforda hem de kanatlarda görev yapabilen Franculino’dan vazgeçmiyor

19.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"
Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"
Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da yeni sezon transfer hareketliliği başladı. Forvet hattını güçlendirmek isteyen sarı-kırmızılılarda masadaki isimler, maliyetler ve Okan Buruk'un kafasındaki oyun planı netleşiyor. Bertuğ Yıldırım, Deniz Gül ve Franculino üçgeninde yaşananlar dikkat çekici.






BERTUĞ GELMEYE DÜNDEN HAZIR

Gelecek sezon yerli rotasyonunu sağlam tutmak isteyen Galatasaray'ın gündemindeki ilk isimlerden biri Bertuğ Yıldırım. Genç golcünün, milli takımdan arkadaşı Abdülkerim Bardakcı üzerinden teknik direktör Okan Buruk'a mesajlar gönderdiği söyleniyor. Ancak Başakşehir'in Bertuğ için kapıyı 10 milyon Euro'dan açması yönetimi düşündürüyor.






ICARDI'YE BİLE VERİLMEDİ

Buruk'un listesinin ilk sırasında Deniz Gül var. Porto forması giyen genç yıldız için de Portekiz kulübünün talep ettiği bonservis bedeli hemen hemen Bertuğ ile aynı seviyelerde. Ancak Deniz Gül transferinde rakamdan ziyade oyuncunun "oynama garantisi" talebi krize neden oldu.

Deniz Gül, Victor Osimhen ile birlikte 3-5-2 formasyonunda düzenli olarak ilk 11'de oynama garantisi istiyor. Ancak adaletiyle bilinen Okan Buruk, Icardi'ye bile böyle bir garanti vermediği için gönderme kararı almış durumda.






BİR DE FRANCULINO VAR

Deniz Gül'ün bir diğer şartı da kulübede beklemeyi kabul etse dahi, Osimhen ve kendisinin üzerine üçüncü bir yabancı golcü transfer edilmemesi.

Forvet transferinde hem maliyet hem de oyuncu talepleri süreci zora sokarken, Okan Buruk'un asıl hücum jokeri Midtjylland forması giyen ve sadece santrfor değil, kanatlarda da görev yapabilen Franculino. Buruk'un, hücum hattına getireceği dinamizm ve taktiksel esneklik nedeniyle Franculino transferinde ısrarcı olduğu da biliniyor.

Jorge Jesus çok şaşıracak! Fenerbahçe'de bir kişi bile kalmadı

Fenerbahçe'de 3 yıl önce Jorge Jesus'la Türkiye Kupası'nı kaldıran kadrodan bugün tek bir futbolcu bile kalmadı

19.05.2026 12:28:00 / Güncelleme: 19.05.2026 13:30:28
Haber Merkezi
Jorge Jesus çok şaşıracak! Fenerbahçe'de bir kişi bile kalmadı
Jorge Jesus çok şaşıracak! Fenerbahçe'de bir kişi bile kalmadı
Fenerbahçe'de 3 yıl önce Jorge Jesus'la Türkiye Kupası'nı kaldıran kadrodan bugün tek bir futbolcu bile kalmadı. Portekizli teknik adam dönerse idmanda kimseyi tanımayabilir.

Galatasaray ise şampiyonluk iskeletini koruyup dünya yıldızlarıyla kadro mühendisliğinde vites artırırken; Kadıköy'de adeta sil baştan dönemler devam etti.







73 yaşındaki Aziz Yıldırım'ın seçilirse 72 yaşındaki Jorge Jesus'u getireceğinin konuşulduğu şu günlerde Fenerbahçe'nin yakın geçmişi ile bugünü arasındaki dramatik kadro değişimi gözler önüne serildi.

Sarı-lacivertlilerin Jorge Jesus yönetiminde 11 Haziran 2023'te Başakşehir'i 2-0 yenerek Türkiye Kupası'nı müze götürdüğü final kadrosundan bugün takımda tek bir isim bile yok.







BİR TANE BİLE OYUNCU KALMADI

O dönem ilk 11'de sahaya çıkan İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa) ve İrfan Can Eğribayat (Samsunspor) gibi isimler bile bu sezonu farklı kulüplerde kiralık olarak tamamladı.

O maçta Jesus, Oosterwolde'ye şans vermeyip sol bekte Luan Peres'i oynattı. İsmail Yüksek'i de kulübeye mahkum edip Willian Arao ile başladı.







ELİNDEKİ KADROYLA NE YAPARDI?

Portekizli teknik adam bugün takımın başına gelirse, eldeki mevcut malzeme ve taktiksel takıntılarıyla bambaşka bir yapı ortaya çıkabilirdi. Jesus'un o dönem vazgeçmediği 4-1-3-2 sistemi baz alındığında, bugünkü geniş havuzdan Portekizli hocanın sistemine en uygun ve onun tercih edebileceği muhtemel ideal hiyerarşi şu şekilde şekillenebilirdi:

Ederson
Semedo, Škriniar, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde
Alvarez
Fred, Talisca, Asensio
Kerem Aktürkoğlu, Sidiki Cherif







KANTE VE GUENDOUZI'YE YER YOK

Jesus'un bu katı sisteminde Guendouzi'ye yer yok. Hocanın savunmayı üçleme sevdası için aradığı "uzun boylu 3. stoper" profiline Kante kesinlikle uymuyor. Hoca sol bekte Brown gibi bir alternatif yerine fizik gücüyle Oosterwolde'yi ilk sıraya yazardı.







Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi’nin, Mauro Icardi’nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü yapıldığı iddia edilen gizli zirvenin perde arkasından şok bir isim çıktığı belirtiliyor

19.05.2026 12:17:00
Haber Merkezi
Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!
Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin, Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü yapıldığı iddia edilen gizli zirvenin perde arkasından şok bir isim çıktığı belirtiliyor!

Sarı-lacivertlilerin ezeli rakibine yönelik bu tarihi hamlesinin sadece bir psikolojik savaş ya da "İstersek kaptanınızı parasını verir alırız" mesajı olmadığı, operasyonun arkasında Kerem Aktürkoğlu'nun "verdiği gol garantisinin" yattığı ileri sürüldü.







Fenerbahçe'de yaklaşan başkanlık seçimi öncesi kulisleri yerinden oynatan bir görüşme iddiası geldi. Başkan adayı Hakan Safi'nin Galatasaray'ın golcüsü ve kaptanı Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü gizli bir görüşme gerçekleştirdiği haberi sosyal medyada bomba etkisi yarattı.

Bu iddia ilk bakışta sadece Galatasaray camiasını karıştırmak ya da sarı-kırmızılı taraftarlara "istersek kaptanınızı parasını verir, alırız" mesajı iletmek olarak yorumlansa da, perdenin arkasından çok başka bir isim ve çarpıcı detaylar çıktı.







"15 GOLÜ GARANTİ" İDDİASI

İddiaların merkezinde, Hakan Safi'nin maaşını ödediği ve yakın ilişkiler içinde olduğu belirtilen eski Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu yer alıyor. İkilinin yaptığı özel görüşmede Kerem'in, Safi'ye ezber bozan bir Icardi analizi yaptığı ve bu transferin fitilini ateşlediği savunuldu.







Kerem'in, Hakan Safi ile yaptığı görüşmede şu ifadeleri kullandığı iddia edildi:

- Icardi, sadece Galatasaray'ın oyun sistemi değiştiği için şu an kötü görünüyor. Eğer Fenerbahçe'ye gelirse, bu ligde en az 15 golü garanti. Alınacak diğer pek çok yabancı golcüden çok daha fazla katkı sağlar. Ayrıca bu transfer, Galatasaray'ı psikolojik olarak etkiler.







KEREM VE ICARDI BİRBİRİNE HAYRAN

Galatasaray'da oynadıkları dönemde saha içinde muazzam bir uyum yakalayan ve birbirlerine yaptıkları asistlerle tanınan Icardi ve Kerem ikilisinin geçmişteki açıklamaları, bu transfer iddiasıyla birlikte yeniden akıllara geldi:







- Mauro Icardi: Kerem sahada beni çok iyi görüyor. Nereye koşacağımı, topu nereye isteyeceğimi çok iyi biliyor. Onun gibi bir kanat oyuncusuyla oynamak bir forvet için büyük şans.

- Kerem Aktürkoğlu: Mauro ile oynamak işinizi çok kolaylaştırıyor. Sadece topu ona ulaştırmanız yeterli, o gerisini bir şekilde hallediyor. Dünyanın en iyi bitiricilerinden biriyle yan yana oynamak benim için hem büyük bir lüks hem de harika bir okul.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.