logo
26 NİSAN 2026

Avrupa Ligi'nde fikstür çekildi

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2024-2025 sezonu fikstürü belli oldu

15.07.2024 14:40:00 / Güncelleme: 15.07.2024 14:44:34
Anadolu Ajansı
Avrupa Ligi'nde fikstür çekildi
Avrupa Ligi'nde fikstür çekildi

Basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde 2024-2025 sezonunun fikstürü açıklandı.

Türkiye'den Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko'nun yer alacağı organizasyonda normal sezon, 3 Ekim'de başlayıp 11 Nisan 2025'te son bulacak. Valencia'nın yerine 2023-24 Avrupa Kupası şampiyonu Paris Basket'in dahil olduğu ligde, geçen sezon başlayan play-in uygulaması devam edecek. Normal sezonu ilk 6 sırada tamamlayan ekiplerin doğrudan katılacağı play-off'larda mücadele edecek son iki takım ise 7, 8, 9 ve 10'uncu sıradaki ekipler arasındaki play-in turnuvasıyla belirlenecek.

Normal sezonun 7'ncisi ile 8'incisi arasındaki maçın galibi, 7'nci olarak play-off'lara yükselecek. Mağlup olan ekip ise 9 ile 10'uncu arasındaki mücadelenin galibiyle karşılaşacak. Bu eşleşmeyi kazanan takım da 8. sıradan play-off bileti alacak. Bu aşamada, normal sezonu üst sırada bitiren takım, eşleşmelerde ev sahibi avantajına sahip olacak.

Play-in turu, tek maç üzerinden 15-18 Nisan 2025 tarihlerinde oynanacak. Play-off aşaması ise 22 Nisan'da başlayacak. Turnuvanın Dörtlü Final aşaması ise 25 Mayıs 2025'te son bulacak.

Fenerbahçe Beko ilk hafta evinde, Anadolu Efes deplasmanda

Fenerbahçe Beko, normal sezonun ilk maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 4 Ekim Cuma günü saat 20.30'da konuk edecek. Anadolu Efes ise ligin ilk haftasında, deplasmanda İtalya'nın Virtus Segafredo Bologna takımıyla 4 Ekim Cuma günü TSİ 22.00'de karşılaşacak.

İki Türk takımı arasındaki ilk derbi 2. haftada 10 Ekim Perşembe günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda, ikincisi ise 19. haftada 3 Ocak 2025'te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak. Türk başantrenör Ergin Ataman'ın çalıştırdığı son şampiyon Panathinaikos, sezonun ilk haftasında, kupayı kazandığı Uber Arena'da Alba Berlin'e konuk olacak.

İlk hafta programı

THY Avrupa Ligi'nde ilk haftanın programı şöyle:

3 Ekim Perşembe:

Alba Berlin-Panathinaikos Aktor

AS Monaco-Emporio Armani Milan

Zalgiris Kaunas-Barcelona

Maccabi Playtika-LDLC Asvel

Baskonia-Partizan

Bayern Münih-Real Madrid

4 Ekim Cuma:

Fenerbahçe Beko-Olympiakos

Paris Basket-Kızılyıldız

Virtus Segafredo Bologna-Anadolu Efes AA

Ezeli rekabette sarı-lacivertlilerin 150'ye 130 üstünlüğü bulunuyor

Galatasaray ile Fenerbahçe yarın oynanacak derbiyle 406. kez rakip olacak. Ezeli rekabette sarı-lacivertlilerin 150'ye 130 üstünlüğü bulunuyor

25.04.2026 11:01:00
İhlas Haber Ajansı
Ezeli rekabette sarı-lacivertlilerin 150'ye 130 üstünlüğü bulunuyor
Ezeli rekabette sarı-lacivertlilerin 150'ye 130 üstünlüğü bulunuyor
Galatasaray ile Fenerbahçe yarın oynanacak derbiyle 406. kez rakip olacak. Ezeli rekabette sarı-lacivertlilerin 150'ye 130 üstünlüğü bulunuyor.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe yarın saat 20.00'de RAMS Park'ta karşılaşacak. Ligde sarı-kırmızılılar 22 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyetle aldığı 71 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Sarı-lacivertliler ise 19 galibiyet, 10 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda topladığı 67 puanla ikinci sırada yer alıyor.

406. randevu

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 17 Ocak 1909 tarihinde başlayan rekabette iki takım bugüne kadar 405 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu mücadelelerde sarı-lacivertliler 150 kez sahadan galip ayrılırken, sarı-kırmızılılar da 1'i hükmen olmak üzere 130 defa rakibini mağlup etti. İki takım 125 müsabakada ise yenişemedi. Bu maçlarda Kanarya'nın 546 golüne, Aslan 505 golle karşılık verdi.

Ligde 138. maç



İki takım, Süper Lig tarihinde ise 137 kez mücadele etti. Ligde de galibiyet sayılarında sarı-lacivertlilerin üstünlüğü bulunuyor. Kanarya, 53 kez rakibini mağlup etmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar da 38 defa 3 puanla ayrılan taraf olurken, 46 maç ise berabere sona erdi. Lig müsabakalarında sarı-lacivertliler 165, sarı-kırmızılılar ise 134 gol attı.

Bu sezonki 3. maç

Galatasaray ile Fenerbahçe, yarın oynayacakları derbiyle birlikte 2025-2026 sezonunda 3. kez rakip olacak. Süper Lig'in ilk yarısında Kadıköy'de oynanan ilk karşılaşma 1-1 sona erdi. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan Turkcell Süper Kupa finalinde ise sarı-lacivertliler, sarı-kırmızılıları 2-0 mağlup ederek, kupayı kazandı.

Son 10 maçta Galatasaray üstün

Ezeli rakipler arasında 7'si lig, 2's, Süper Kupa ve 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere oynanan son 10 karşılaşmada Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 10 maçta sarı-kırmızılılar 1'i hükmen 5 kez sahadan galip ayrılırken, sarı-lacivertliler ise 2 kez kazandı. 3 mücadele de berabere sona erdi.

Yasin Kol düdük çalacak

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbiyi hakem Yasin Kol yönetecek. Kol'un yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ile Bahtiyar Birinci yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Çağdaş Altay olacak.

Trabzon bölgesi hakemi olan Yasin Kol kariyerinde ikinci kez bu derbide görev alacak. Kol, ligin ilk yarısında Kadıköy'deki derbide de düdük çaldı. Öte yandan Yasin Kol, bu sezon Galatasaray - Beşiktaş ve Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşmalarında da görev aldı.

Formula 1 heyecanı Türkiye’ye dönüyor

Formula 1, 2027’den itibaren 5 yıl boyunca İstanbul Park’a dönüyor. Türkiye, efsane 8. virajıyla yeniden motor sporlarının kalbi olacak ve dünya gündemine damga vuracak 

24.04.2026 21:00:00
Haber Merkezi
Formula 1 heyecanı Türkiye’ye dönüyor
Formula 1 heyecanı Türkiye’ye dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nde düzenlenen "Formula 1 Türkiye GP Tanıtım Programı"nda dünyanın en prestijli motor sporları organizasyonu Formula 1'in 2027 yılından itibaren İstanbul Park'a geri döneceğini resmen açıkladı. Anlaşma, en az 5 sezon (2027-2031) sürecek ve Türkiye'yi yeniden F1 haritasının en gözde duraklarından biri haline getirecek.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Türkiye'nin Formula 1 takvimine tekrar dahil edilmesini ülkemizin güçlü organizasyon kabiliyetine, modern spor ve sağlık altyapısına, son yıllarda bölgesinin 'istikrar adası' rolünü perçinlemesine ve elbette Türk milletinin misafirperverliğine duyulan büyük güvenin yeni bir işareti olarak görüyorum. Türkiye olarak bu güveni daha önce olduğu gibi yine boşa çıkarmayacak, her açıdan kusursuz bir organizasyonla yarışlara ev sahipliği yapacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından 2027 Türkiye Grand Prix'i için sembolik start butonuna bastı. Etkinlik sırasında bir Formula 1 aracı, Galataport'tan başlayarak İstanbul'un tarihi yarımadasında tur attı ve Dolmabahçe'ye ulaştı. Bu görsel şov, hem İstanbulluları hem de motor sporları severleri heyecanlandırdı.

İstanbul Park'ın öyküsü

İstanbul Park, daha önce 2005-2011 yılları arasında aralıksız 7 sezon Formula 1'e ev sahipliği yapmış ve "8. viraj"ıyla (bugün hâlâ efsane olarak anılan keskin dönüş) tüm dünyada ün kazanmıştı. Pandemi döneminde 2020 ve 2021'de de takvime dönmüş, ancak 2022'den itibaren listeden çıkmıştı. Yeni anlaşmayla pist, 2027'den itibaren en az 2027-2031 arası tam 5 yıl boyunca her sezon Türkiye Grand Prix'ine ev sahipliği yapacak. Formula 1 İcra Kurulu Başkanı Stefano Domenicali ve Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Mohammed Ben Sulayem'in de katıldığı törende, anlaşmanın uzun vadeli iş birliğinin başlangıcı olduğu vurgulandı.

Ekonomik ve turizm açısından

F1'in dönüşü, Türkiye için yalnızca spor açısından değil, ekonomi ve turizm bakımından da kritik öneme sahip. Her Grand Prix hafta sonu yaklaşık 100-150 bin yerli ve yabancı seyirciyi ağırlayan İstanbul Park, otel doluluklarını rekor seviyeye çıkarıyor, havayolu ve restoran sektörlerini canlandırıyor. Uluslararası yayınlarla 500 milyondan fazla kişiye ulaşan organizasyon, Türkiye'nin global imajına da önemli katkı sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Formula 1'e dönmemiz şampiyonaya çok büyük değer katacak" diyerek, Türkiye'nin organizasyon kalitesinin ve istikrarının bu kararın arkasındaki en önemli etken olduğunu belirtti. Anlaşmanın detayları (bilet fiyatları, pist iyileştirmeleri, güvenlik önlemleri) önümüzdeki günlerde Formula 1 yönetimi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından açıklanacak.

Motor sporları tutkunları ve gençler için yeni dönem

F1'in dönüşü, Türkiye'deki motor sporları altyapısını da güçlendirecek. beIN Sports'un yayın haklarıyla birlikte milyonlarca Türk taraftarın ekran başına kilitleneceği organizasyon, genç pilotların yetişmesi için de yeni fırsatlar yaratacak. Geçmiş yıllarda İstanbul Park'ta kazanan isimler arasında Felipe Massa, Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel gibi efsaneler yer almıştı; şimdi yeni nesil yıldızlar aynı pistte mücadele edecek.

Türkiye'nin F1'e dönüşü, sadece bir spor etkinliği değil; aynı zamanda ülkenin uluslararası arenadaki gücünün ve cazibesinin somut bir yansıması olarak değerlendiriliyor. 2027'de başlayacak heyecan şimdiden başladı!

Derbide gözler kalecilerde

Bu sezon Trendyol Süper Lig'de Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır 23 maçta 19 gol yerken, Fenerbahçe'nin file bekçisi Ederson ise görev aldığı 23 müsabakada kalesinde 23 gol gördü

24.04.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
Derbide gözler kalecilerde
Derbide gözler kalecilerde
Bu sezon Trendyol Süper Lig'de Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır 23 maçta 19 gol yerken, Fenerbahçe'nin file bekçisi Ederson ise görev aldığı 23 müsabakada kalesinde 23 gol gördü.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek. Bu derbiyle birlikte ligin en az gol yiyen takımları karşı karşıya gelecek.



Sarı-kırmızılılar, kalesinde gördüğü 23 golle bu alanda ilk sırada yer alırken, sarı-lacivertliler ise 30 golle üçüncü sırada bulunuyor. Ligde söz konusu müsabakalarda Aslan 11, Kanarya da 10 maçı gol yemeden tamamladı.

Derbide gözler aynı zamanda kalecilerde olacak. Ligde geride kalan 30 haftada sarı-kırmızılılarda Uğurcan Çakır 23, Günay Güvenç de 7 mücadelede görev aldı. Sarı-lacivertlilerde ise Ederson 23, İrfan Can Eğribayat 3, Tarık Çetin 2, Mert Günok ve şu an kadroda olmayan Dominik Livakovic 1'er müsabakada oynadı.

Ligdeki 30 karşılaşmada Uğurcan 19 gol yerken, 7 maçta da kalesini gole kapadı. Ederson ise kalesinde 23 gol görürken, 8 mücadeleyi gol yemeden tamamladı.

Favoriler bir bir gidiyor: Önce Fenerbahçe, şimdi Galatasaray!

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında kendi evinde Natura Dünyası Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti

22.04.2026 22:45:00
Haber Merkezi
Favoriler bir bir gidiyor: Önce Fenerbahçe, şimdi Galatasaray!
Favoriler bir bir gidiyor: Önce Fenerbahçe, şimdi Galatasaray!
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında kendi evinde Natura Dünyası Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Bu sonuçla Ankara temsilcisi adını yarı finale yazdırırken, sarı-kırmızılı ekip kupada büyük bir şok yaşadı.

Galatasaray maça baskılı başlasa da aradığı golü bulamadı. İlk yarıda taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle girdi.

İkinci yarının hemen başında gelişen atakta Fıratcan Üzüm, Ankara temsilcisini öne geçiren golü kaydetti.

Galatasaray beraberlik için yüklenirken, Gençlerbirliği kontra ataktan bulduğu fırsatı Adama Traore ile değerlendirdi ve farkı ikiye çıkararak turu garantiledi.

Rotasyon



Teknik direktör Okan Buruk, kalede Günay Güvenç'e şans verirken; Boey, Singo ve Kaan Ayhan gibi isimlerle savunmayı kurdu.

Sakatlıktan dönen Victor Osimhen, maçın son bölümlerinde oyuna dahil oldu ancak skoru değiştiremedi. Osimhen, maç bitiminde yaptığı itirazlar nedeniyle sarı kart gördü.

Bu sonuçla Gençlerbirliği yarı finale yükselerek Samsunspor - Trabzonspor eşleşmesinin galibiyle eşleşti.



Hafta sonu Süper Lig'de kritik bir derbiye çıkacak olan Galatasaray, bu mağlubiyetle kupa defterini kapatmış oldu.

Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'ın da elenmesiyle kupanın en büyük iki favorisi çeyrek finalde turnuva dışı kaldı.

İlhan Palut: 'Fenerbahçe galibiyeti öz güven ve bir enerji verdi'

İlhan Palut: "Fenerbahçe galibiyeti bir öz güven ve bir enerji verecekse bu açıdan da bu galibiyetin bize getirdiği artılar olacaktır"

22.04.2026 10:48:00
İhlas Haber Ajansı
İlhan Palut: 'Fenerbahçe galibiyeti öz güven ve bir enerji verdi'
İlhan Palut: 'Fenerbahçe galibiyeti öz güven ve bir enerji verdi'
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Fenerbahçe'yi mağlup ettikleri maçın ardından, "Fenerbahçe galibiyeti bir özgüven ve bir enerji verecekse bu açıdan da bu galibiyetin bize getirdiği artılar olacaktır" dedi.

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde kendi evinde Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Hem bir Türkiye Kupası çeyrek final maçı. Hem de rakip Fenerbahçe. Zaten öncesinde bu iki parametreyi ortaya koyduğumuz zaman ne kadar önemli bir karşılaşma olduğu ortaya çıkıyor.

Ligdeki iyi sonuçlar, puan durumundaki biraz nefeslenme aslında bize bu maça daha fazla yoğunlaşma şansını verdi ve oyuncu seçimlerinde bizi bazı tereddütlerden kurtardı açıkçası. Oyuncularım gerçekten çok istekliydi. Tesislerdeki hava, antrenmanlardaki hava gerçekten bu maçı istedikleri ve kupada ilerlemek istedikleri yönündeydi. 40-45 dakika başa baş bir oyun vardı.

Tabii ki Fenerbahçe de geldi. Biz ilk 45 dakika aldığımız topları üçüncü bölgeye çok iyi taşıdık ama daha çok net pozisyona ihtiyacımız vardı. Ama bu arada iyi savunma yaptık Fenerbahçe'ye de net pozisyon vermedik.

Rakibi geri koşturamadık ve Fenerbahçe sürekli denemelerde bulundu. Ama dediğim gibi işin savunma kısmında başarılıydık. İkinci yarı zaten uzatmanın son dakikalarında bir duran top ve devamında bir penaltı kazandık. İnanılmaz değerli bir dakikada. Hücumsal olarak etkili olmakta zorlandığımız anlarda bir nevi imdadımıza yetişen bir pozisyon oldu.

Penaltı golü Fenerbahçe'nin bütün oyuncularıyla yüklenişi, Fenerbahçe'nin karambolleri derken orayı bir şekilde kurtarmamız gerekiyordu ve bir şekilde savunabildik ve önemli bir galibiyet aldık. Evet şu anda yarı finaldeyiz, kupada ilerliyoruz. Camianın özlediği bir sonuç. Mutluyuz, taraftarımızı sevindirdik. İleriye bakış açısından şunu söyleyebilirim. Fenerbahçe galibiyeti bir özgüven ve bir enerji verecekse bu açıdan da bu galibiyetin bize getirdiği artılar olacaktır. Oyuncularımı kutluyorum" diye konuştu.

Beşiktaş kupada ilk kez Alanyaspor ile oynayacak

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasında yarın konuk edeceği Corendon Alanyaspor'u mağlup ederek adını yarı finale yazdırmak istiyor.

22.04.2026 10:34:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş kupada ilk kez Alanyaspor ile oynayacak
Beşiktaş kupada ilk kez Alanyaspor ile oynayacak
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasında yarın konuk edeceği Corendon Alanyaspor'u mağlup ederek adını yarı finale yazdırmak istiyor.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Beşiktaş, yarın saat 20.45'te sahasında Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak. Kupaya grup aşamasından dahil olan siyah-beyazlılar, 3 galibiyet ve 1 beraberlik sonucu topladığı 10 puanla grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi.

Söz konusu süreçte Fenerbahçe, Ankara Keçiörengücü ve Çaykur Rizespor'u mağlup eden Sergen Yalçın'ın öğrencileri, Kocaelispor ile de berabere kaldı. Beşiktaş, Corendon Alanyaspor karşısına mutlak yarı final hedefiyle çıkacak.

Bu sezon yapılan düzenleme sonrası çeyrek final mücadelesi, tek maç eleme usulüne göre oynanacak. 90 dakika sonunda eşitliğin bozulmaması halinde 15'er dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. Uzatmalarda da eşitlik sürerse tur atlayan takım, penaltı atışları sonucunda belli olacak.

Kupada ilk randevu



Beşiktaş, 20'si Süper Lig, 1'i özel olmak üzere toplam 21 kez karşılaştığı Alanyaspor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk kez rakip olacak. Siyah-beyazlılar, Antalya temsilcisine karşı tamamı lig maçı olmak üzere oynadığı son 6 müsabakada üstünlük kuramadı. Söz konusu süreçte rakibine 2 kez kaybeden Kartal, 4 mücadeleden de beraberlikle ayrıldı.

Kara Kartal'da tek eksik Kartal Kayra Yılmaz

Kara Kartal'da, Alanyaspor maçı öncesinde tek eksik bulunuyor. Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Kartal Kayra Yılmaz, bu müsabakada takımını yalnız bırakacak.

Alanyaspor'un kupa yolu

Ziraat Türkiye Kupası'na bu sezon 3. turdan katılan Corendon Alanyaspor, Bursa Yıldırımspor'u 2-1 mağlup etti. 4. turda Çorum FK'yı 5-0'lık skorla geçen turuncu-yeşilliler adını gruplara yazdırdı. Grup aşamasında deplasmanda oynadığı Trabzonspor ve Boluspor maçlarını kazanan Antalya temsilcisi, sahasında oynadığı Fatih Karagümrük'le berabere kalırken, Galatasaray'a ise mağlup oldu. Alanyaspor, topladığı 7 puanla A Grubunu 3. sırada bitirdi.

Avrupa'da şampiyonluğunu ilan eden ilk takım Bayern Münih

Almanya'da (Bundesliga) bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih, Avrupa'nın 5 büyük liginde zafere ulaşan ilk takım oldu

21.04.2026 00:52:00
AA
Avrupa'da şampiyonluğunu ilan eden ilk takım Bayern Münih
Avrupa'da şampiyonluğunu ilan eden ilk takım Bayern Münih
Almanya'da (Bundesliga) bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih, Avrupa'nın 5 büyük liginde zafere ulaşan ilk takım oldu.

İngiltere'de (Premier Lig) Arsenal, İtalya'da (Serie A) Inter ve Fransa'da (Ligue 1) Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Barcelona'nın liderlikte yer aldığı İspanya'da (LaLiga) ise İspanya Kral Kupası finali nedeniyle karşılaşma oynanmadı. Atletico Madrid'e normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten finalde penaltılarla 4-3 üstünlük kuran Real Sociedad, Kral Kupası'nın sahibi oldu.

Bundesliga'da şampiyon Bayern Münih



Bundesliga'da Bayern Münih, sahasında Stuttgart'ı 4-2 yenerek bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Münih ekibi, üst üste 2 olmak üzere 35. şampiyonluğunu elde etti.

Bayern Münih, Raphael Guerreiro, Nicolas Jackson, Alphonso Davies ve Harry Kane'in golleriyle kazandı. Konuk ekibin gollerini Chris Führich ve Chema Andres attı.

Milli futbolcu Ozan Kabak'ın 90 dakika forma giydiği maçta Hoffenheim, evinde Borussia Dortmund'u 2-1 yendi.

Leipzig, Eintraht Frankfurt deplasmanında 3-1 kazanarak üst üste 4. galibiyetini aldı. Ev sahibi takımda Can Uzun, 64. dakikada oyuna girdi.

Cenk Özkacar, takımı Köln'ün deplasmanda St. Pauli ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada 90 dakika görev yaptı.

Bayern Münih, 30. haftada 79 puana ulaştı ve en yakın rakibi Borussia Dortmund ile arasındaki farkı 15'e çıkararak şampiyonluğu garantiledi.

Manchester City şampiyonluk için umutlandı

Premier Lig'de Manchester City, konuk ettiği lider Arsenal'ı Rayan Cherki ve Erling Haaland'ın golleriyle 2-1 yenerek rakibine bir adım daha yaklaştı.

Haftanın öne çıkan maçında Manchester United, Chelsea deplasmanında 1-0 galip geldi.

Merseyside derbisinde Liverpool, Everton'a konuk olduğu maçtan uzatma dakikalarında gelen golle 2-1 galip ayrıldı.

Aston Villa ise haftanın en gollü maçında Sunderland'i 4-3'lük skorla geçti.

Ferdi Kadıoğlu'nun 90 dakika görev aldığı maçta Brighton, deplasmanda Tottenham ile 2-2 berabere kaldı.

Ligde 33. haftanın ardından Arsenal, 70 puanla liderlik koltuğunda yer aldı. Bir maçı eksik Manchester City, rakibiyle arasındaki farkı 3 puana indirdi. Manchester United ve Aston Villa 58'er, Liverpool 55 puan topladı.

Inter art arda üçüncü maçını kazandı

Serie A'da lider Inter, sahasında Cagliari'yi Marcus Thuram, Nicolo Barella ve Piotr Zielinski'nin golleriyle 3-0 mağlup ederek peş peşe üçüncü galibiyetini aldı.

Ev sahibi ekipte milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, 85 dakika forma giydi.

Şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyen Milan, deplasmanda Hellas Verona'yı 1-0'lık skorla geçti.

Lazio ise konuk olduğu Napoli'yi 2-0 mağlup etti. Üst üste ikinci kez puan kaybeden Napoli, zirveden uzaklaştı.

Milli futbolcu Kenan Yıldız'ın 72. dakikada oyuna girdiği mücadelede Juventus, evinde Bologna'yı 2-0 yendi.

Ligin 33. haftasında Inter, 78 puanla zirvedeki yerini korudu. Milan ve Napoli 66'şar, Juventus 63 puanla sıralandı.

Inter, 34. haftada alınacak sonuçlara göre takipçileri Milan ve Napoli'nin puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan etme şansına sahip olacak.

PSG evinde kaybetti

Ligue 1'de Olimpik Lyon, deplasmanda lider PSG'yi 2-1 mağlup etti.

PSG'nin golünü Khvicha Kvaratskhelia, Lyon'un gollerini Endrick ve Afonso Moreira kaydetti.

Zirve takipçisi Lens, sahasında Toulouse'u 3-2'lik skorla geçti.

Lille ise evinde Nice ile 0-0 berabere kaldı. Lille'in kalesini koruyan Berke Özer, mücadelede 90 dakika görev yaptı.

Ligin 30. haftasında PSG, maç eksiğine rağmen 63 puanla zirvedeki yerini korudu. Lens 62 puana ulaşarak zirveyle arasındaki farkı bire düşürdü. Lille ve Lyon 54'er puan elde etti.

Hagi geri döndü

Romanya Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlüğe Gheorghe Hagi getirildi

21.04.2026 00:10:00
Haber Merkezi
Hagi geri döndü
Hagi geri döndü
Romanya Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlüğe Gheorghe Hagi getirildi.

Romanya Futbol Federasyonunun açıklamasında, vefat eden Mircea Lucescu'dan boşalan teknik direktörlük görevi için Hagi ile anlaşma sağlandığı belirtildi.



Açıklamada görüşüne yer verilen Hagi, "Futbolculuk zamanımda yaptığım gibi Romanya'yı bir kez daha temsil etmek büyük bir onur ve sorumluluk.

Bunu bir antrenör olarak da yapmayı umuyorum çünkü önemli olan performans sergilemek, başarılı olmak. Milli takıma bu yüzden geldim. Güzel şeyler başarabileceğimize inanıyorum.



Futbolculuğumda ortaya koyduğum performansı, bir antrenör olarak da sergilemeyi umuyorum. En iyisi olabileceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Başarılarla dolu futbolculuk kariyerine Galatasaray'da son veren Hagi, ilk olarak 2001'de Romanya Milli Takımı'nın başına geçti.

Sarı-kırmızılılarda teknik direktörlük de yapan 61 yaşındaki Rumen teknik adam, daha sonra Bursaspor, Steaua Bükreş, Viitorul ve Farul gibi takımları çalıştırdı.

Bursaspor'un ‘yaşamadığı’ şampiyonluk kalmadı

Nesine 2. Lig'de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek 1. Lig'e yükselen Bursaspor, profesyonel liglerin tamamında şampiyonluk yaşayan ilk ekip ünvanını​​​​​​​ elde etti

21.04.2026 00:10:00
Haber Merkezi
Bursaspor'un ‘yaşamadığı’ şampiyonluk kalmadı
Bursaspor'un ‘yaşamadığı’ şampiyonluk kalmadı
Nesine 2. Lig'de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek 1. Lig'e yükselen Bursaspor, profesyonel liglerin tamamında şampiyonluk yaşayan ilk ekip ünvanını elde etti.

Akınspor, Acar İdman Yurdu, Demirçelikspor, İstiklalspor ve Pınarspor'un 1963 yılında birleşerek kurduğu, beyazını Uludağ'ın karından, yeşilini Bursa Ovası'ndan alan Anadolu'nun köklü kulübü Bursaspor, adeta küllerinden doğuyor.

Süper Lig'de 2009-10 sezonunu şampiyon tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden yeşil-beyazlılar, mali sıkıntıların ardından 2018-2019 sezonunda küme düştü.

Bursa temsilcisi, kötü sürecin ardından gidişatı durduramayarak 3. Lig'e kadar geriledi.

Başkan Enes Çelik yönetimi başarıyı getirdi



Bursaspor'un yaşadığı mali ve sportif başarısızlıklar, yönetimde istikrarın sağlanamamasına da neden oldu.

Son olarak Enes Çelik'in başkanlığında maddi bağış kampanyalarıyla taraftarı da arkasına alan yönetim, uzun süre kapalı kalan transfer tahtasını açtı.

Maddi destek şampiyonlukları getirdi



Bursaspor, yapılan transferlerle 3. Lig'i en yakın takipçisinin 10 puan önünde zirvede bitirdi.

Kadrosunu 2. Lig'de de güçlendirmeye devam eden yeşil-beyazlılar, şampiyonluğun en büyük adayı olarak sezona başladı.

Taraftar desteği ve yakalanan havayla Bursa temsilcisi, 2. Lig'de de bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve 1. Lig'e yükseldi.

Profesyonel liglerin tamamında şampiyon oldu

Bursaspor, bu süreçte profesyonel liglerin tamamında şampiyon olan tek takım ünvanını da aldı.

Türk futbolunun zirvesi Süper Lig'de de şampiyon olan Anadolu'nun köklü kulübü, en düşük lig olan 3. Lig'de de kupa kaldırma başarısı gösterdi.

Yeşil-beyazlılar, 1966-1967 ve 2005-2006 sezonlarında da 1. Lig'i şampiyon tamamladı.

İç sahadaki tüm maçlar kapalı gişe oynandı

Bursaspor'un bu süreçteki en dikkati çeken özelliği, taraftarın iç saha maçlarına gösterdiği ilgi oldu.

Alt liglerde mücadele etmesine rağmen Bursa'daki maçların neredeyse tamamı 40 bini aşkın taraftar desteğiyle oynandı.

Bursaspor'un dün oynanan ve 2. Lig'de şampiyonluğunu ilan ettiği Somaspor maçını ise 45 bin 450 taraftar izledi.

Kayserispor ateş hattında... Gaziantep FK: 3 - Kayserispor: 0

Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında konuk ettiği Kayserispor'u 3-0 mağlup etti

20.04.2026 22:21:00
İhlas Haber Ajansı
Kayserispor ateş hattında... Gaziantep FK: 3 - Kayserispor: 0
Kayserispor ateş hattında... Gaziantep FK: 3 - Kayserispor: 0
Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında konuk ettiği Kayserispor'u 3-0 mağlup etti.

İlk yarı

2. dakikada sağ kanattan Sorescu'nun ortasına altıpasın hemen gerisinden Maxim'in etkili kafa vuruşunu kaleci Bilal son anda kornere tokatladı.

4. dakikada ceza yayı gerisinde topla buluşan Rodrigues'in sert ve düzgün şutu üst direkten döndü.

6. dakikada Maxim'in pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Sorecu'nun rakibini geçtikten sonraki şutu savunmadan sekerek kornere çıktı.

25. dakikada sağ kanattan ceza sahasına atılan topa koşarak dışarı çıkmadan kontrol eden Kozlowski'nin yerden pasına Bayo'nun vuruşu ağlarla buluştu. 1-0.

32. dakikada sağ kanattan atılan ara pasla ceza sahasına giren Chalov'un kalecinin üzerinden içeri çevirdiği topu kale önünde Arda uzaklaştırdı.

45+1. dakikada Kolowski'nin pasıyla ceza yayı gerisinde topla buluşan Camara'nın yerden şutu savunmada Bennasser'e çarptıktan sonra köşeden ağlarla buluştu. 2-0

İkinci yarı



46. dakikada sol kanattan atılan uzun topu alarak rakibini geçen Lungoyi'nin sol çaprazdan plase vuruşunu kaleci son anda uzanarak kurtardı.

48. sol kanattan Bayo'nun pasıyla ceza sahasına giren Camara'nın yerden etkisiz şutu kaleci Bilal'de kaldı.

55. dakikada Chalov'un ortasına ceza sahasında Benes'in gelişine vuruşu üstten az farkla auta çıktı.

56. dakikada sağ kanattan Maxim'in kullandığı köşe vuruşuna penaltı noktası gerisinden Arda'nın kafa vuruşu yandan az farkla dışarı çıktı.

70. dakikada Maxim'in ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Draguş'un yerden vuruşu kaleci Bilal'den döndü.

76. dakikada Marakov'un pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Benes'in yerden sert şutu yandan az farkla dışarı çıktı.

78. dakikada Draguş'un pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Sorescu, Burak Kapacak'ın müdahalesi sonrası yerde kalırken hakem penaltı noktasını gösterdi.

79. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Sorescu, kaleci ve topu ayrı köşelere gönderdi. 3-0


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.