logo
10 TEMMUZ 2025

Avrupa'da neler oldu

Milan'ın Juventus'a yenilmesiyle Serie A'da Inter, liderlik koltuğuna yerleşti. İngiltere Premier Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede, Manchester City, Brighton Hove Albion'u 2-1'le geçerek maç fazlasıyla liderliği devraldı

23.10.2023 11:20:00
AA
Avrupa'da neler oldu
Avrupa'da neler oldu
Avrupa'nın 5 büyük futbol ligi kabul edilen İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'daki (Ligue 1) maçlara, hafta sonu devam edildi. İngiltere'de Manchester City, İspanya'da Real Madrid, İtalya'da Inter, Almanya'da Bayer Leverkusen, Fransa'da ise Monaco, puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Milan kaybetti, Inter zirveye yerleşti

Zirve yarışında büyük çekişmeye sahne olan Serie A'da, Inter deplasmanda Torino'yu 3-0 mağlup etti. İtalya ekibinin golleri, 59. dakikada Marcus Thuram, 67. dakikada Lautaro Martinez ve 90+5. dakikada penaltıdan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'dan geldi.

Milan ise Malick Thiaw'ın 40. dakikada kırmızı kart görmesiyle büyük kısmını 10 kişi götürdüğü maçta, konuk ettiği Juventus'a 63. dakikada Manuel Locatelli'nin golüyle 1-0 mağlup oldu. Bu sezon ikinci kez kaybeden Milan, liderlik koltuğunu da Inter'e bıraktı.

Son şampiyon Napoli, konuk olduğu Verona'yı 3-1 yendi. Napoli'ye galibiyeti getiren golleri, 27. dakikada Matteo Politano, 43. ve 55. dakikalarda Khvicha Kvaratskhelia kaydetti.

Bu sezon zirve yarışına dahil olan takımlardan Fiorentina, Empoli'yi bu akşam TSİ 21.45'te ağırlayacak. Serie A'nın 9. haftası sonunda, 22 puanlı lider Inter'i, 21 puanlı Milan, 20 puanlı Juventus, 17'şer puanlı takımlardan bir maçı eksik Fiorentina ve Napoli takip etti.

Premier Lig' de Manchester City maç fazlasıyla liderliği devraldı

Zirve yarışında büyük heyecana sahne olan İngiltere Premier Lig'de ise Manchester City, konuk ettiği Brighton Hove Albion'u 2-1 mağlup etti. Son şampiyon, 7. dakikada Julian Alvarez ve 19. dakikada Erling Haaland'ın golleriyle sahadan zafer ayrıldı. Konuk ekibin tek golü 73. dakikada Ansu Fati'den geldi.

Son dönemin formda ekibi Arsenal ise 2-0 geriye düştüğü mücadelede Chelsea deplasmanından 2-2 beraberlikle ayrıldı. Chelsea'de penaltıdan Cole Palmer ile Mykhailo Mudryk, Arsenal'de Declan Rice ile Leandro Trossard ağları sarstı.

"Merseyside" derbisinde Liverpool, ilki penaltıdan olmak üzere 75. ve 90+7. dakikalarda Mısırlı yıldızı Muhammed Salah'ın golleriyle, konuk ettiği Everton'ı 2-0'la geçti.

Tottenham ise bu akşam konuk edeceği Fulham'ı yenmesi halinde, Manchester City'ye devrettiği liderlik koltuğuna yeniden oturacak. Ligin 9. haftası sonunda 21 puanlı takımlardan averaj farkıyla Manchester City lider, Arsenal ikinci, 20'şer puanlı takımlardan Liverpool üçüncü, bir maçı eksik Tottenham dördüncü sırada yer alıyor.

LaLiga'da Real Madrid, haftayı 1 puanla kapattı

LaLiga'nın 10. haftasında lider Real Madrid, deplasmanda Sevilla ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekip, 74. dakikada David Alaba'nın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Real Madrid ise 78. dakikada Daniel Carvajal'ın golüyle maçtan puanla ayrıldı.

Sezonun sürpriz ekibi Girona, konuk ettiği Almeria'yı 5-2 mağlup ederek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. Zirvenin güçlü adaylarından Barcelona da ağırladığı Athletic Bilbao'yu 1-0 yendi. Katalan ekibinde 80. dakikada 17 yaşındaki Marc Guiu, fileleri havalandırdı.

Atletico Madrid, Fransız yıldız oyuncusu Antoine Griezmann'ın bir penaltıdan olmak üzere "hat-trick" yaptığı maçta, konuk olduğu Celta Vigo'yu 3-0'la geçti. LaLiga'da 25 puanla zirvenin sahibi Real Madrid'i, aynı puanla Girona, 24 puanla Barcelona, bir maçı eksik 22 puanla Atletico Madrid izledi.

Bundesliga'da Bayer Leverkusen kazanmaya devam ediyor

Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 8. haftasına lider giren Bayer Leverkusen, Wolfsburg deplasmanından Jeremie Frimpong ile Alejandro Grimaldo'nun golleriyle 2-1 galip ayrılarak zirvede yer almaya devam etti.

Ligin istikrarlı ekiplerinden Stuttgart ise Union Berlin deplasmanından 3-0 galip ayrılarak çıkışını sürdürdü. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın Galatasaray ile karşılaşacak Bayern Münih, konuk olduğu Mainz 05 karşısında 3 puanı, 3-1'lik skorla aldı. Konuk ekibin gollerini, 11. dakikada Kingsley Coman, 16. dakikada Harry Kane, 59. dakikada Leon Goretzka kaydetti.

Borussia Dortmund da ağırladığı Werder Bremen'i 1-0'la geçti. Bundesliga'da namağlup Bayer Leverkusen 22, Stuttgart 21, Bayern Münih ile Borussia Dortmund 20'şer puanla ilk dört sırayı paylaştı.

Monaco geriden gelerek kazandı

Liderlik yarışına birçok takımın dahil olduğu Fransa 1. Futbol Ligi'nin (Ligue 1) 9. haftasında, Monaco, geriye düştüğü mücadelede ağırladığı Metz'i 2-1 yenerek liderliğini sürdürdü. Metz, 4. dakikada Lamine Camara'nın golüyle öne geçti. Monaco ise 42. ve 55. dakikalarda Aleksandr Golovin'in ağları sarsmasıyla maçtan galip ayrıldı.

Nice, ağırladığı Olimpik Marsilya'yı Evann Guessand'ın golüyle 1-0 yendi. Zirve yarışına dahil olmaya devam eden Paris Saint-Germain (PSG) ise konuk ettiği Strasbourg'u 3-0 mağlup etti. Paris ekibine galibiyeti getiren golleri, 10. dakikada penaltıdan Kylian Mbappe, 31. dakikada Carlos Soler ve 77. dakikada Fabian Ruiz attı. Ligue 1'de 20 puanlı Monaco lider, 19 puanlı Nice ikinci, 18 puanlı PSG üçüncü, 15 puanlı Lille dördüncü sırada yer aldı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
CHP avukatları istedi
Kurultayın iptali davası ertelendi
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere de görevinden uzaklaştırıldı
Ev hapsi ve adli kontrol kararı verilmişti
Beştepe'de açılım buluşması
Erdoğan Bahçeli'yi kabul etti
12 askerimiz nasıl şehit oldu?
Milli Savunma Bakanlığından açıklama
Bu vahşete kim dur diyecek?
Gazze'ye son 24 saatte 180 hava saldırısı
Vadedilmiş topraklar yalanı tescillendi
BOP'un dayanağı yapmışlardı
Yoğun bakımdaydı
Murat Çalık anjiyoya alındı
Şile Belediyesine operasyon
Belediye Başkanı gözaltına alındı
'Sandıktan korkuyorlar'
Özel Sancaktepe'de konuştu
Suriye'de kirli ittifak
Şara, Abdi ve ABD'nin Suriye Temsilcisi Barrack ile bir araya geldi
'PKK/YPG değerli bir ortak'
'Soğanın kabuklarını soyar gibi yavaş yavaş..'
Fahrettin Altun'un yerine Burhanettin Duran atandı
İletişim Başkanlığı'nda değişim
Erdoğan'dan erken seçim açıklaması
Özgür Özel'e cevap verdi
Trump çıldırdı
Moskova ve Pekin'i bombalama tehdidi
Dünyada 18. sıradayız
İşte Türkiye'nin nüfus gerçekleri
CHP avukatları istedi
Kurultayın iptali davası ertelendi
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere de görevinden uzaklaştırıldı
Ev hapsi ve adli kontrol kararı verilmişti
Beştepe'de açılım buluşması
Erdoğan Bahçeli'yi kabul etti
12 askerimiz nasıl şehit oldu?
Milli Savunma Bakanlığından açıklama
Bu vahşete kim dur diyecek?
Gazze'ye son 24 saatte 180 hava saldırısı
Vadedilmiş topraklar yalanı tescillendi
BOP'un dayanağı yapmışlardı
Yoğun bakımdaydı
Murat Çalık anjiyoya alındı
Şile Belediyesine operasyon
Belediye Başkanı gözaltına alındı
'Sandıktan korkuyorlar'
Özel Sancaktepe'de konuştu
Suriye'de kirli ittifak
Şara, Abdi ve ABD'nin Suriye Temsilcisi Barrack ile bir araya geldi
'PKK/YPG değerli bir ortak'
'Soğanın kabuklarını soyar gibi yavaş yavaş..'
Fahrettin Altun'un yerine Burhanettin Duran atandı
İletişim Başkanlığı'nda değişim
Erdoğan'dan erken seçim açıklaması
Özgür Özel'e cevap verdi
Trump çıldırdı
Moskova ve Pekin'i bombalama tehdidi
Dünyada 18. sıradayız
İşte Türkiye'nin nüfus gerçekleri
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.