logo
05 TEMMUZ 2025

Avrupa'nın 5 büyük liginde son durum

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi

18.03.2025 04:14:00 / Güncelleme: 18.03.2025 04:43:24
AA
Avrupa'nın 5 büyük liginde son durum
Avrupa'nın 5 büyük liginde son durum
Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi.

İspanya'da Barcelona, Fransa'da Paris Saint-Germain (PSG), İngiltere'de Liverpool, İtalya'da Inter ve Almanya'da Bayern Münih, puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Barcelona zirveyi bırakmadı



LaLiga'da lider Barcelona, Atletico Madrid deplasmanında uzatma dakikalarında gelen gollerle 4-2 kazanarak üst üste 7. galibiyetine ulaştı.

Julian Alvarez ve Alexander Sörloth'un gollerine engel olamayan Katalan ekibi, normal sürenin son 20 dakikasına 2-0 geride girmesine rağmen Robert Lewandowski, Ferran Torres (2) ve Lamine Yamal'ın golleriyle 3 puanı kurtarmayı başardı.

Son şampiyon Real Madrid, Villarreal'e konuk olduğu mücadeleyi 2-1 kazandı. Konuk ekipte milli futbolcu Arda Güler, 83. dakikada oyuna girdi.

Sevilla deplasmanında 1-0 kazanan Athletic Bilbao ise iki hafta sonra galip geldi.

Ligde 28. hafta sonunda 60 puanı bulunan Barcelona, maç eksiğine rağmen Real Madrid'in önünde averajla zirvede yer aldı. Atletico Madrid 56 ve Athletic Bilbao, 52 puanla bu iki takımı takip etti.

PSG şampiyonluğa yürüyor



Ligue 1 lideri PSG, Fransız futbolunda "klasik" olarak adlandırılan maçta konuk ettiği Olimpik Marsilya'yı Ousmane Dembele, Nuno Mendes ve Pol Lirola'nın (kendi kalesine) attığı gollerle 3-1 yendi.

Zirve takipçilerinden Monaco'nun Angers deplasmanında 2-0 kazandığı haftada Nice ise Auxerre ile 1-1 berabere kaldı.

Olimpik Lyon, evinde Le Havre'ı 4-2 yenerek peş peşe üçüncü galibiyetini elde etti.

Namağlup PSG'nin 26 hafta sonunda 68 puanla lider olduğu Ligue 1'de Marsilya 49, Monaco ve Nice 47'şer, Lyon ise 45 puan topladı.

Art arda 7. galibiyetine ulaşan PSG, milli maç arasından sonraki 27. haftada takipçilerinin alacağı sonuçlara göre şampiyonluğunu ilan etme şansı yakaladı.

PSG'nin bitime 7 hafta kala şampiyonluğa ulaşabilmesi için Saint-Etienne deplasmanında kazanması, Olimpik Marsilya'nın Reims deplasmanında kaybetmesi ve Monaco-Nice karşılaşmasının berabere bitmesi gerekecek.

Paris ekibi, Saint-Etienne ve Angers ile oynayacağı sıradaki iki maçı kazanması durumunda ise 28. haftada rakiplerinin sonuçlarına bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek.

Liverpool 12 puan farkla zirvede



UEFA Şampiyonlar Ligi'nde PSG'ye elendikten sonra İngiltere Lig Kupası finalinde de Newcastle United'a 2-1 yenilen Liverpool, Premier Lig'de haftayı maç yapmadan geçti.

Zirvenin en yakın takipçisi Arsenal, Londra derbisinde ağırladığı Chelsea'yi 1-0 mağlup etti ve 3 hafta sonra galip geldi.

Son şampiyon Manchester City, evinde Brighton ile 2-2 berabere kalarak son 4 haftada üçüncü kez puan kaybetti.

Sezonun sürpriz takımı Nottingham Forest ise Ipswich Town deplasmanında 4-2 kazandı.

Ligin 29. haftasında 70 puanlı Liverpool, Arsenal'ın 12 puan önünde zirvede yer aldı. Bu iki takımı Nottingham Forest 54, Chelsea 49 ve Manchester City 48 puanla izledi.

Inter puan farkını 3'e çıkardı

Serie A lideri Inter, zorlu Atalanta deplasmanında 2-0 galip gelerek zirvede nefes aldı.

Inter'e maçı kazandıran golleri Carlos Augusto ve Lautaro Martinez attı. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, takımının ilk golünde asist yaptı.

Zirvenin en yakın takipçisi Napoli, düşme hattındaki Venezia'ya konuk olduğu maçtan 0-0'lık beraberlikle ayrılarak hayal kırıklığı yaşadı. Son 7 haftada 6. defa puan kaybeden Napoli, şampiyonluk yarışında yara almaya devam etti.

Ligde 13 haftadır yenilgi yüzü görmeyen Claudio Ranieri yönetimindeki Roma, sahasında Cagliari'yi 1-0 yendi. Peş peşe 6. galibiyetine ulaşan başkent ekibinde milli oyuncu Zeki Çelik, sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

Juventus, Fiorentina deplasmanında 3-0 mağlup oldu. Üst üste ikinci kez gol atamadan farklı yenilen konuk takımda milli futbolcu Kenan Yıldız, yedekler arasında yer aldı.

Bologna ise evinde Lazio'yu 5-0 gibi farklı skorla yendi ve arka arkaya 4. galibiyetini alarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma iddiasını ortaya koydu.

Ligde 29 haftada 64 puan toplayan Inter, 61 puanlı Napoli ile arasındaki farkı 3'e çıkardı. Atalanta 58, Bologna 53, Juventus 52, Lazio 51 ve Roma 49 puanla iki takımın arkasında sıralandı.

Bayern Münih'ten üst üste ikinci puan kaybı

Bundesliga'da lider Bayern Münih, Union Berlin deplasmanında 1-1'lik skorla 1 puana razı oldu.

Leroy Sane'nin rakip fileleri havalandırmasıyla öne geçmesine rağmen Benedict Hollerbach'ın golüne engel olamayan Bayern Münih, art arda ikinci kez puan kaybı yaşadı.

Son şampiyon Bayer Leverkusen, iki kez 2 farklı geriye düştüğü Stuttgart deplasmanında son dakikalarda gelen gollerle 4-3 kazandı ve şampiyonluk hayallerini canlı tuttu.

Şampiyonlar Ligi'ne kalma mücadelesi veren takımlardan Mainz 05'in evinde Freiburg ile 2-2 berabere kaldığı haftada Eintracht Frankfurt ise Bochum'a konuk olduğu maçı 3-1 kazandı. Üç hafta sonra galip gelen Frankfurt'ta milli futbolcu Can Uzun, yedekler arasında yer aldı.

Ligin 26. haftasında 62 puanlı Bayern Münih, Bayer Leverkusen (56), Mainz 05 (45) ve Eintracht Frankfurt'un (45) önünde liderliğini sürdürdü.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Netanyahu ve Zamir arasında gerginlik
Konu: Filistinlilerin sürgün edilmesi
Tel Aviv, Hamas'ın 'steşkes' yanıtını aldı
İsrail basınında gündem oldu
Trump, "vergi indirimi" tasarısını imzaladı
"Hiçbir Demokrat evet oyu vermedi"
"Bazı ülkeler gümrük vergilerini silah olarak kullanıyor"
Çin Dışişleri Bakanı Paris'te konuştu
"Nükleer enerji konusunda seçici olunamaz"
Malezya Başbakanı'ndan 'nükleer' çıkış
Batıla karşı Hüseyni duruş evrenseldir
Hz. Hüseyin'den çağları aşan mesaj
65 yangına 10 tutuklama
Bakan Yerlikaya açıkladı
Remzi Çayır’dan Hüseyin Baş’a Ziyaret
Sıcak gündem değerlendirildi
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu tutuklandı
İZBETON AŞ soruşturmasında 14 tutuklama
CHP'ye yönelik operasyonlar Antalya'ya da sıçradı
Manavgat Belediyesi'ne operasyon
Yeni bir sıcak hava dalgası geliyor
AKOM İstanbulluları uyardı
'İktidarın ekmeğine yağ sürdü'
BTP liderinden Leman dergisi yorumu
Diploma soruşturmasında iddianame hazırlandı
Hapis ve siyasi yasak istendi
Bakan Yumaklı açıkladı
'Çeşme'deki yangın kontrol altına alındı'
Netanyahu ve Zamir arasında gerginlik
Konu: Filistinlilerin sürgün edilmesi
Tel Aviv, Hamas'ın 'steşkes' yanıtını aldı
İsrail basınında gündem oldu
Trump, "vergi indirimi" tasarısını imzaladı
"Hiçbir Demokrat evet oyu vermedi"
"Bazı ülkeler gümrük vergilerini silah olarak kullanıyor"
Çin Dışişleri Bakanı Paris'te konuştu
"Nükleer enerji konusunda seçici olunamaz"
Malezya Başbakanı'ndan 'nükleer' çıkış
Batıla karşı Hüseyni duruş evrenseldir
Hz. Hüseyin'den çağları aşan mesaj
65 yangına 10 tutuklama
Bakan Yerlikaya açıkladı
Remzi Çayır’dan Hüseyin Baş’a Ziyaret
Sıcak gündem değerlendirildi
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu tutuklandı
İZBETON AŞ soruşturmasında 14 tutuklama
CHP'ye yönelik operasyonlar Antalya'ya da sıçradı
Manavgat Belediyesi'ne operasyon
Yeni bir sıcak hava dalgası geliyor
AKOM İstanbulluları uyardı
'İktidarın ekmeğine yağ sürdü'
BTP liderinden Leman dergisi yorumu
Diploma soruşturmasında iddianame hazırlandı
Hapis ve siyasi yasak istendi
Bakan Yumaklı açıkladı
'Çeşme'deki yangın kontrol altına alındı'
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.