logo
18 HAZİRAN 2026

"Avukatımla görüştükten sonra helalleşsinler"

Mersin İdmanyurdu Kulübünün yollarını ayırdığı teknik direktör Bülent Korkmaz, Akdeniz temsilcisinde görev yaptığı sürede krizlerle mücadele ettiklerini belirterek, kulübün doğru yönetilmediğini savundu

08.01.2016 00:00:00
 Tartışılan bir yöntemle görevine son verilen Bülent Korkmaz, kırmızı-lacivertli takımın başında geçirdiği dönem, ayrılış sürecinde yaşadıkları, yerine gelen Hakan Kutlu'nun bir gün sonra istifa etmesi, Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısında takımların performansı ve şampiyonluk yarışıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kulüpte yaşanan maddi krizlerin doğru yönetilemediğini savunan 47 yaşındaki teknik adam, "Ligin 6. haftasında göreve geldikten sonra çalışmalara başladık. Beklemediğimiz bir maddi kriz çıktı. Oyunculara verilen sözler yerine getirilmeyince kriz katlanarak devam etti. Her hafta sorunlu geçiyordu. Bursaspor maçıyla ilk yarıyı bitirdik. Öncesinde yine bir kriz yaşadık. Maalesef bu kriz doğru yönetilmedi" ifadelerini kullandı.

Bülent Korkmaz, kulüp başkanı Ali Kahramanlı'nın pasivize edildiğini ileri sürerek, şunları kaydetti: "Geçen hafta içi beni Mersin'e çağırdılar. Yöneticilerle toplantı yapılırken başkan Ali Kahramanlı orada yoktu. Onu da pasivize ettiler diye gözüktü. Yeni yönetim oluştuktan sonra başkanla hep telefonda konuşuyorduk ancak yüz yüze hiç görüşemedik. Başkan da sonradan haberinin olduğunu söyledi. Düşünün, kulüp başkanının teknik direktörle ilgili alınan karardan haberi yok. Yöneticiler kendi başına göre hareket ediyor. Bu bile kulübün doğru yönetilmediğini gösteriyor."

Ayrılık da olsa insanların saygı ve sevgi içinde bunu gerçekleştirmesi gerektiğini belirten Korkmaz, şöyle devam etti: "Çok enteresan bir ayrılış oldu. Sözleşme tek taraflı feshedildi. Olaylara çok şaşırdım. Nasıl böyle bir ortam oluştu anlamadım. Tek taraflı feshi bile doğru düzgün beceremediler. Ayrılıklar futbolda normal ama saygın bir biçimde ayrılmanız lazım. Biz bunun için çok büyük çaba sarf ettik ama karşı taraf iyi niyetli olmadığını da gösterdi. Yaşadıklarım, çok büyük bir tecrübe oldu. Böyle olaylar insanı daha da olgunlaştırıyor. Biz de 3 ayda baya olgunlaştık ama inşallah böyle ortam bir daha olmaz."

"Sezon sonuna kadar hak ettiğimizi istiyoruz"
Bülent Korkmaz, Mersin İdmanyurdu yöneticilerinin tek taraflı feshedilen sözleşmesinin şartlarını avukatıyla görüşmesi gerektiğini belirterek, sezon sonuna kadar hak ettiklerini istediklerini söyledi. Kulüp başkanı Ali Kahramanlı'nın "Çok kısa bir süre içinde Bülent hocayı çağıracağız, helalleşip, el sıkışıp göndereceğiz" açıklamalarını değerlendiren Korkmaz, "Anlaşmamı tek taraflı feshettiler. Şartları ilk önce avukatımla konuşacaklar. Biz, her yerden doğru, düzgün ve ahlaklı bir şekilde ayrıldık. Onlar bir adım atarsa biz de atarız ancak önce avukatımla işleri halletmeleri lazım. Sonra benle helalleşmeleri gerekiyor" şeklinde görüş belirtti. Anlaşmanın detaylarını avukatının görüşeceğini aktaran Bülent Korkmaz, "Sezon sonuna kadar hak ettiğimizi ve yaptığımız masrafları istiyoruz. Yurt dışına oyuncu seyretmeye giderken bile kendi cebimizden ödeme yapıyorduk. Deplasmana maç seyretmeye giderken, kulübün yerine biz ödüyorduk. Bu konuyu avukatımla konuşacaklar. Biz hiçbir zaman hak etmediğimiz bir şeyi almadık, bundan sonra da almayız. Öyle bir karakterimiz de yok" diye konuştu.

"Hakan Kutlu'nun istifasına üzüldüm"
Bülent Korkmaz, yerine görevi devralan teknik direktör Hakan Kutlu'nun bir gün sonra istifa etmesine üzüldüğünü söyledi. Kutlu'nun daha önce Mersin İdmanyurdu'nda çalıştığını ve heyecana sahip olduğunu belirten Korkmaz, "Süper Lig'deki heyecanı yaşamak istiyordu. Hakan Kutlu'nun bir günde istifa etmesine üzüldüm. Bunu beklemiyordum" dedi. Kendisi görevdeyken, yöneticilerin görüştüğü Hakan Kutlu'ya yalan söylediğini ileri süren deneyimli teknik adam, "Hakan ile konuştuk. Pazar günü beni aradı. Perşembe günü yöneticiler aramış ve 'hoca ile yolları ayıracağız. Seninle görüşmek istiyoruz' demişler. O da 'yollarınızı ayırın sonra görüşürüz' cevabını vermiş. Cuma günü de yöneticiler, 'yolları ayırdık' demişler. Cumartesi günü sözleşme feshedildi. Herhalde ona da yalan söylemişler. Ancak ben Hakan'ın bana bunları pazar günü değil de perşembe günü söylemesini isterdim" açıklamasını yaptı. Korkmaz, daha önce meslektaşları tarafından arkasından iş çevrildiğini iddia ederek, "Daha önce çalıştığım kulüplerde arkamdan kuyum kazılmıştı. Bazıları futbol dünyasının küçük olduğunu unutuyor. Herkesin her şeyden haberi vardır. Kimin nasıl bir karakterde olduğunu herkes biliyor. Hakan'ın arkamdan iş çevirdiğini düşünmüyorum. Yönetim daha önceden bu kararı almıştı ve beni göndermek mazeretler uydurdular" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

"Şampiyonluk için en büyük favorim Beşiktaş"
Bülent Korkmaz, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını değerlendirirken, şampiyonluktaki en büyük favorisinin Beşiktaş olduğunu kaydetti. Siyah-beyazlı kulübün doğru adımlar attığının altını çizen Korkmaz, "Şampiyonluk için en büyük favorim Beşiktaş. Kamuoyundan takip ettiğim kadarıyla doğru iki mevkiye oyuncu almaya çalışıyorlar. Beşiktaş, hep doğru adımları atıyor. Fenerbahçe'de çok kaliteli oyuncuları vardı ve kadroya iyi yabancı futbolcular katıldı. Galatasaray ise transfer yaparken doğru adımları atmadı" şeklinde konuştu. Galatasaray'ın birkaç iyi transfer yapması durumunda yarışa ortak olabileceğini belirten Bülent Korkmaz, "İlk yarının en iyisi, oyun olarak Beşiktaş'tı. Şu anda hak ettikleri yerdeler. Fenerbahçe, çok iyi transferler yaptı. Teknik direktör Pereira, sistemi çok iyi oturttu ve bir sistem takımı olmaya başladılar. Galatasaray geçen sezon şampiyon olan kadroyu elinde tuttu ancak rakipleri güçlü kadrolar kurdu. Ondan dolayı çok geriledi ancak birkaç iyi transfer yaparsa Galatasaray'ın yukarıyı yakalama şansı var" ifadelerini kullandı. Korkmaz, Galatasaray'ın, sezon başında takımdan ayrılan Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo'nun yerini dolduramadığını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Telles'in çok önemli olduğunu düşünmüyorum. İyi oyuncu ama Melo daha iyi oyuncuydu. Sahada her şeyini veriyordu. Agresifti, iyi oynuyordu. Saha dışı problemliydi ama her zaman saha içi önemlidir. Melo gibi birini yolladığınız zaman onun değerinde birisini almanız gerekiyor. Onu alamadılar. Yapılan yabancı transferi oyunu etkilemedi. Donk'u beğeniyorum, çok kaliteli bir futbolcu. Melo'nun yerini doldurabilir. Kasımpaşa'da bazen kendine güvenerek oynuyordu ve bunun sonucunda da hata yapıyordu. Galatasaray'da sorumluluğu alırsa, çok faydalı olur."

"Milli takım, Avrupa şampiyonu olabilir"
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ın turnuvadaki şansını değerlendiren Bülent Korkmaz, "Turnuvalarda bizden her şeyi bekleyin. Dünya veya Avrupa şampiyonu bile olabiliriz" dedi. Türk Milli Takımı'nın farklı bir futbol anlayışı olduğunu dile getiren deneyimli teknik direktör, "Çok aceleci bir milletiz. Elemelerde kaybettiğimiz maçlar oldu ancak matematiksel umudumuz varken herkesin, 'bitti' dediği dönemde A Milli Takım finallere doğrudan gitti. Bizim çok farklı bir futbol anlayışımız var. Her şeyi yapabiliriz. Takımın başında Türkiye'nin en başarılı teknik direktörü Fatih Terim bulunuyor. Bazen aynaya iyi bakmıyoruz. Bizde çok iyi, karakterli, skoru ve oyunu etkileyen futbolcular var. Bu her ülke milli takımında olmaz" diye konuştu. İspanya'nın Barcelona takımıyla ilk maçına Kral Kupası'ndaki Espanyol karşısında çıkan Arda Turan ile gurur duyduğunu bildiren Bülent Korkmaz, "Arda'nın maçını seyredemedik. Bu çok üzücü. Bir televizyon kanalının bu karşılaşmayı yayınlaması gerekiyordu. Arda ile gurur duyuyorum. Maçı izleyemediğim için çok üzüldüm. Arda, hak ettiği yerde" diyerek sözlerini tamamladı.

Ronaldo ve arkadaşları şaşkın

2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun açılış maçında Portekiz, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kaldı

17.06.2026 22:11:00
İhlas Haber Ajansı
Ronaldo ve arkadaşları şaşkın
Ronaldo ve arkadaşları şaşkın
2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun açılış maçında Portekiz, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kaldı.

2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun ilk maçında Portekiz ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Houston Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Katarlı hakem Abdulrahman Al Jassim'in yönettiği mücadeleye hızlı başlayan Portekiz, 6. dakikada Joao Neves'in golüyle 1-0 öne geçti.



İlk yarının bu skorla tamamlanması beklenirken, 45+5. dakikada 45+5 Yoane Wissa'nın fileleri havalandırmasıyla takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle girdi. İkinci yarıda iki takımın da ataklarından gol sesi çıkmayınca maç 1-1 sona erdi.

Öte yandan Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncusu Nelson Semedo, 72. dakikada Nuno Mendes'in yerine oyuna dahil oldu.

Bu sonuçla birlikte Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dünya Kupası tarihindeki ilk puanını elde etmiş oldu.



K Grubu'nun ikinci haftasında Portekiz, Özbekistan ile karşılaşacak. Demokratik Kongo Cumhuriyeti ise Kolombiya ile kozlarını paylaşacak.

Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan

Süper Lig'de geride kalan sezonu 4. sırada tamamlayarak Avrupa vizesi alan Beşiktaş, gerçekleştirilen kura çekiminde 1. Grup'ta yer aldı

17.06.2026 14:19:00 / Güncelleme: 17.06.2026 14:25:29
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan
Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nda Danimarka ekibi FC Midtjylland ile eşleşti. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekimine seri başı olmadan katılan siyah-beyazlı temsilcimiz, ilk ciddi Avrupa sınavını Danimarka'nın dişli ekiplerinden Midtjylland karşısında verecek.

Beşiktaş, turun ilk ayağını kendi seyircisi önünde oynama avantajıyla açacak. Karşılaşmaların takvimi ise şu şekilde belirlendi: İlk Maç 23 Temmuz 2026 tarihinde İstanbul Tüpraş Stadyumu'nda, rövanş maçı ise 30 Temmuz 2026'da Danimarka'daki MCH Arena'da oynanacak.

Süper Lig'de geride kalan sezonu 4. sırada tamamlayarak Avrupa vizesi alan Beşiktaş, gerçekleştirilen kura çekiminde 1. Grup'ta yer aldı.

Seri başı takımlar arasından siyah-beyazlıların karşısına çıkan FC Midtjylland, Danimarka Ligi'ni geçen sezon ikinci sırada tamamlayan, son yıllarda Avrupa kupalarında adından sıkça söz ettiren, dinamik ve disiplinli bir takım olarak dikkat çekiyor. Ayrıca Danimarka ekibinde, Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı ve milli takım forması giyen Aral Şimşir de mücadele ediyor.

Temsilcimiz Beşiktaş, Midtjylland'ı elemesi durumunda adını UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'na yazdıracak. Siyah-beyazlılar, bu turda elenmesi halinde ise yoluna UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndan devam edecek.

Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu

Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Polonya temsilcisi Gornik Zabrze oldu

17.06.2026 14:13:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu
Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu
Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Polonya temsilcisi Gornik Zabrze oldu. Sarı-lacivertliler, eşleşmenin ilk maçını 21-22 Temmuz tarihlerinde evinde, rövanş karşılaşmasını ise 28-29 Temmuz tarihlerinde deplasmanda oynayacak.



Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminde sarı-lacivertliler, Polonya temsilcisi Gornik Zabrze ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, ilk karşılaşmayı 21-22 Temmuz tarihlerinde Kadıköy'de oynayacak. Rövanş mücadelesi ise 28-29 Temmuz tarihlerinde Polonya'da gerçekleştirilecek.

Gornik Zabrze'nin geçen sezonki performansı

Polonya ekibi Gornik Zabrze, 2025-2026 sezonunu 56 puanla averajla 3. bitirdi. Polonya Kupası'nda ise finalde Rakow'u 2-0 mağlup ederek 54 yıl sonra Polonya Kupası'nı müzesine götürdü. Kariyerinde Galatasaray ve Antalyaspor formaları da giyen Alman forvet Lukas Podolski de sezonu Zabrze ekibinde tamamladı.

Ligde son şampiyonluğunu 1987-1988 sezonunda elde eden Gornik Zabrze'nin Ekstraklasa'da 14 şampiyonluğu bulunuyor. Gornik Zabrze, Avrupa kupalarında son olarak 2018-2019 sezonunda Avrupa Ligi elemelerinde boy gösterdi.

Takımı çalıştıran Teknik Direktör Michal Gasparik, Fenerbahçe ile daha önce 2 kez karşılaştı. 2023-2024 sezonunda Slovak ekibi Spartak Trnava'yı çalıştırırken, sarı-lacivertlilerle grup aşamasında oynadığı 2 maçta da mağlubiyet yaşadı.

Polonya takımlarıyla 4 maç yaptı

Fenerbahçe, Polonya takımlarıyla daha önce 4 maç yaptı. Sarı-lacivertliler, 70'li yıllarda Ruch Chorzow ile iki farklı turnuvada eşleşti ve rakibine karşı 1 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı.

Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Manchester City forması giyen İspanyol orta saha Bernardo Silva ile sözleşme imzaladı

17.06.2026 12:56:00
İhlas Haber Ajansı
Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı
Real Madrid, Bernardo Silva'yı kadrosuna kattı
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Manchester City forması giyen İspanyol orta saha Bernardo Silva ile sözleşme imzaladı.

Real Madrid yeni sezon öncesi kadrosunu Bernardo Silva ile güçlendirdi. Eflatun-beyazlılar transferle ilgili resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Portekizli oyuncu ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşme imzalandığı belirtildi.



2017 yılından beri Manchester City forması giyen Bernardo Silva, İngiliz ekibinde 1'i UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 19 kupa kaldırma başarısı gösterdi.

2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4

2026 Dünya Kupası I Grubu ilk hafta maçında Norveç, Irak'ı 4-1 mağlup ederek averajla liderliğe yükseldi

17.06.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4
2026 Dünya Kupası: Irak: 1 - Norveç: 4
2026 Dünya Kupası I Grubu ilk hafta maçında Norveç, Irak'ı 4-1 mağlup ederek averajla liderliğe yükseldi.

2026 Dünya Kupası I Grubu ilk haftasında Irak ile Norveç, ABD'nin Boston şehrinde bulunan Gillette Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Gabonlu hakem Pierre Atcho'nun yönettiği maçta gol perdesini 29. dakikada Erling Haaland açtı ve Norveç'i 1-0 öne geçirdi.

39. dakikada Irak, Eymen Hüseyin'in golüyle eşitliği yakalarken, 43. dakikada Haaland bir kez daha fileleri havalandırarak skoru 2-1'e getirdi ve ilk yarı Norveç'in üstünlüğü ile sona erdi.



İkinci yarıda Norveç etkili oyunu sürdürürken, 78. dakikada Leo Ostigard ve 90+7. dakikada Thorstved'in kaydettiği gollerle Stale Solbakken'in öğrencileri sahadan 4-1 galip ayrıldı.
Grubun diğer maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

Norveç, grubun ikinci maçında Senegal ile Irak ise Fransa ile karşılaşacak.

Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ilk maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

17.06.2026 10:22:00
AA
Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti
Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ilk maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

Dünya Kupası finaline de ev sahipliği yapacak ABD'deki New York New Jersey Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, Senegal ile karşı karşıya geldi.

Taraftarlar, takımlarının gol yollarında etkisiz kalması nedeniyle maçın ilk 20 dakikanın ardından Meksika dalgası yapmaya başladı.

Karşılaşmanın 25. dakikasında Diouf, savunmanın arkasına sarkan Jackson'a ara pasla topla buluşturdu. Jackson'ın sol ayağıyla yakın köşeye şutunda top, ilk önce direğe ardından kaleci Maignan'ın ayağına çarparak kornere çıktı.

45+7. dakikada Senegal'den Mane'nin pasında topla buluşan Sarr'ın vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta gitti.

Maçta 2. yarıya 0-0 eşitlikle girildi.



Fransa, 66. dakikada 1-0 öne geçti. Olise'nin defansın arasına pasında topla buluşan Mbappe, meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Etkili ataklarını sürdüren Fransa, 82. dakikada farkı ikiye çıkardı. Rabiot'un savunma arkasına pasında topla buluşan Barcola, dibine girerek yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı, kaleci Mendy'nin üstünden filelerle buluşturdu.

Senegal, maçın uzatma bölümünde farkı bire indirdi. Ndiaye'nin pasıyla ceza sahasına giren Mbaye, 90+5'te sağ ayağıyla uzak köşeye vurdu ve Maignan'ın çıkaramadığı top ağlara gitti: 2-1.

Mbaye'nin golünden sonraki santranın ardından Mbappe, 90+6'da ceza sahası dışından sert bir şutla ağları havalandırdı: 3-1.

Fransa, maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'ndaki ilk maçta Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti.

17.06.2026 10:20:00
AA
Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti
Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'ndaki ilk maçta Arjantin, Cezayir'i 3-0 mağlup etti.

Arjantinliler 5. dakikada Messi'nin attığı golle sevinirken, Cezayirliler 9. dakikada Chaibi'nin filelere giden topuyla sevindi ancak iki gol de ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Arjantin'in topun kontrolünü alıp rakip yarı alana yerleşerek oynadığı maçta kilidi açan isim Lionel Messi oldu.



Süper yıldız, ceza sahası dışından attığı şık golle takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının son bölümlerinde Cezayir, Arjantin ceza sahası etrafında kendini daha çok gösterse de Güney Amerika temsilcisi soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya daha cesur başlayan Cezayir, hücumda daha çok kendisini gösterse de 60. dakikada Messi yakaladığı fırsatı gole çevirerek Arjantin'i 2-0 öne geçirdi. Arjantin'in kaptanı, 76. dakikada bir kez daha ülkesini sevince boğarak takımının üçüncü golünü kaydetti. Dünya Kupası'nın son şampiyonu Arjantin, Cezayir'i 3-0 yenerek 2026'ya galibiyetle başladı.

Italiano 'eski yıldız'ını istiyor


 
 
Beşiktaş’ta Vincenzo Italiano'nun transfer listesindeki BİR numaralı çılgın hedefi ortaya çıktı: Nico Gonzalez! Floransa’da birlikte tarih yazan ikili, bu kez siyah-beyazlı formayla destan yazmak için buluşmak istiyor. 
 

16.06.2026 16:47:00
Haber Merkezi
Italiano 'eski yıldız'ını istiyor
Italiano 'eski yıldız'ını istiyor

Vincezo Italiano'nun gelişiyle birlikte Beşiktaş'ta transfer kulisleri hareketlendi. Italiano'nun imzasının ardından, Fiorentina döneminde birlikte harikalar yarattığı ve kariyer zirvesini yaşattığı eski "prensi" Nico Gonzales siyah-beyazlıların radarına girdi.







Fiorentina'nın yıldızı

İkilinin Floransa'da geçirdiği 3 sezonda kurduğu sarsılmaz bağ, İtalyan basınında da Beşiktaş'ın transfer stratejisine dair güçlü iddiaları beraberinde getirdi.
Fiorentina döneminde İtalyan hocanın sahada mutlak taktiksel özgürlük tanıdığı Nico González, Italiano'nun 4-3-3 sisteminde adeta bir lokomotif görevi üstlenmişti.







Her zaman çok beğendi

Italiano, her fırsatta "O bu takımın itici gücü, kalitesiyle onu sahadan çıkarmak imkansız" diyerek Arjantinliyi el üstünde tutarken, Premier Lig'den gelen dev tekliflere karşı da oyuncusuna siper olmuştu.
Nico Gonzalez de Italiano'nun hücum odaklı felsefesi sayesinde bitiriciliğini bir üst seviyeye taşıdığını belirterek, hocasına olan bağlılığını her röportajında dile getirmişti.







İlk temas kuruldu

Şu sıralar Juventus ile sezonu kiralık geçirdiği Atletico Madrid arasındaki bonservis pazarlıklarının odağında olan Nico Gonzalez'in menajeri ile ilk temas kuruldu. Şu an için bu temas ilgi seviyesinde... Eğer iki Avrupa devi arasında net bir anlaşma sağlanamazsa siyah-beyazlılar, Juventus'a resmi teklif yapacak.
Beşiktaş, İtalyan hocanın agresif, baskılı ve yüksek tempolu oyun felsefesine doğrudan uyum sağlayacak Nico gibi "tanıdık" yıldızları kadrosuna katarak şampiyonluk yarışında rakiplerine gözdağı vermeyi hedefliyor.

Hakan Çalhanoğlu'na kapı kapalı! "Galatasaray'ın aile ortamını bozar"

Inter’in yıldızı Hakan Çalhanoğlu’nun parçalı formayı giyme hayali, Okan Buruk'un duvarına çarptı. İtalyan deviyle 16-18 milyon Euro bandında anlaşma zemini olabilecekken; tecrübeli çalıştırıcı milli oyuncunun karakter analizine ve geçmiş krizlerine bakarak veto etti. "Takımın aile ortamını kökünden dinamitler" uyarısıyla koyduğu kesin veto, tarihi transferi tamamen iptal ettirdi
 

16.06.2026 15:42:00
Haber Merkezi
Hakan Çalhanoğlu'na kapı kapalı! "Galatasaray'ın aile ortamını bozar"
Hakan Çalhanoğlu'na kapı kapalı! "Galatasaray'ın aile ortamını bozar"
Inter'in dünyaca ünlü yıldızı Hakan Çalhanoğlu son iki transfer (bu transfer dönemi hariç) döneminde Galatasaray forması giymek için uğraştığı, ancak teknik direktör Okan Buruk engelini aşamadığı iddia edildi. Geçen sezon başkan Dursun Özbek bu hamle için şartları araştırırken, George Gardi sürecin dışında olmasına rağmen Inter'i 16-18 milyon Euro bandına ikna edebileceğini yönetime iletti.






AİLE ORTAMINI BOZAR KORKUSU

Ancak Okan Buruk, ne geçen yaz ne de kış transfer döneminde milli oyuncunun takıma katılmasına onay vermedi. Buruk'un bu ısrarlı vêtosunun arkasında tamamen takım içi dengeler ve huzur ortamı yatıyor.

Deneyimli teknik adama göre; Hakan'ın gittiği takımlarda sürekli sorun çıkaran yapısı, bağlılık problemleri ve etrafında kendisine biat etmeyen isimleri dışlama eğilimi, Galatasaray'ın en büyük gücü olan "aile ortamını" kökünden dinamitleyecekti.






KARAKTER ANALİZİNDEN GEÇEMEDİ

Hatta Ocak ayında Abdullah Kavukçu bizzat Milano'ya gitmiş pek çok oyuncu için görüşmüş ancak Inter kulübü masada hazır beklemiş olmasına rağmen Buruk'un kesin tavrı nedeniyle görüşme dahi gerçekleşmemişti. İddialara göre de teknik heyetin raporunda oyuncunun karakter analizine dair çarpıcı detaylar var.






GÖKHAN TÖRE KRİZİNİ BURUK UNUTMADI

Geçmişte milli takımda Gökhan Töre ile yaşanan krizler, Inter'de Lautaro Martinez ile çekişmeleri ve Türkiye'deki diğer ezeli rakipler Fenerbahçe (geçen sezon Ali Koç'la görüşmesi sonra yalanlaması, bu sezon Hakan Safi'ye evet demesi) ile Beşiktaş'a da sürekli mavi boncuk dağıtan profili, Kemerburgaz  kapılarının Hakan'a kapanmasında başrolü oynadı.






6.5 ALIRKEN 9 MİLYON EURO İSTEDİ

Mali şartlar da bu vetoyu perçinleyen son damla oldu. İtalyan devinde net 6.5 milyon Euro kazanan Hakan Çalhanoğlu'nun, Galatasaray'dan ilk etapta yıllık 9 milyon Euro talep etmesi bardağı taşırdı. Okan Buruk'un "takım içi maaş dengesini ve huzuru bozma" uyarısını haklı bulan yönetim, bu operasyonun defterini bir daha açılmamak üzere kapattı.

Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası

Dünya Kupası ilk maçında Ekvador’u 1-0 mağlup eden Fildişi Sahili’nde, Trabzonspor’un yıldızı Christ Inao Oulai sergilediği futbolla geceye damga vurdu

16.06.2026 15:10:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası
Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası
Dünya Kupası'na zafer dansıyla damga vuran Trabzonsporlu Christ Inao Oulai için transfer kazanı kaynıyor! Fildişili yıldız için bordo-mavililerin 60 milyon Euro'luk rekor planı işlerken, milli takım kampında Galatasaray bombası patladı. Singo'nun yoğun baskısına rağmen Trabzon'da kopan ipler transferin kaderini belirledi.






Dünya Kupası ilk maçında Ekvador'u 1-0 mağlup eden Fildişi Sahili'nde, Trabzonspor'un yıldızı Christ Inao Oulai sergilediği futbol ve maç sonu yaptığı zafer dansıyla geceye damga vurdu.






Turnuvayı oyuncu için büyük bir vitrin olarak gören bordo-mavili yönetimin beklentisi çok yüksek. Trabzonspor, Fildişili orta sahanın turnuva sonrasında 60 milyon Euro barajını aşarak Türk futbol tarihinin rekor bonservis bedeliyle Avrupa'ya transfer olmasını hedefliyor.






SINGO GALATASARAY İÇİN ÇALIŞIYOR

Oyuncunun ismi yurt içinde de sıcaklığını koruyor... keza geçen sezonun ortasında Galatasaray, Oulai'yi kadrosuna katmak için yoğun bir baskı kurmuş ancak bordo-mavili kulüpten vize alamamıştı.

Şu sıralar milli takımdan arkadaşı Wilfried Singo'nun, Oulai'yi Galatasaray'a gitmeye ikna etmek adına milli takım kampında yoğun bir pres uyguladığı iddia ediliyor.






TRABZONSPOR İLE GALATASARAY KOPTU

Ancak Singo'nun bu yoğun baskısına ve arka plandaki transfer iddialarına rağmen iki kulüp arasındaki köprüler tamamen atılmış durumda.

Trabzon'da oynanan son lig maçında yaşanan olayların ardından Trabzonspor ile Galatasaray arasında ipler koptu. Bu gerilim nedeniyle iki camia arasında şu anda hiçbir resmi veya gayriresmi transfer görüşmesi yürütülmüyor.






AYNI ZAMANDA GÖVDE GÖSTERİSİ

Trabzonspor yönetimi, yaşananların ardından yıldız oyuncusunu ezeli rakibine kaptırmaya kesinlikle niyetli değil. Bordo-mavililer, Dünya Kupası'nda piyasasını iyice parlatan Oulai'yi doğrudan Avrupa'nın dev kulüplerine, hedefledikleri astronomik rakamlara satarak hem finansal rahatlamayı hem de gövde gösterisi yapmayı planlıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.