logo
23 HAZİRAN 2026

Aybaba, Beşiktaş'taki sıkıntıları anlattı

Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, gündemi değerlendirdi. Aybaba, " Teknik direktör çalışmalarımız sürüyor. Kolay bir şey değil. Başkanımızın görüştüğü 2-3 hoca var. Planlamamızı hocaya anlatacağız. Doğru ve iyi transferler yapacağız" dedi

28.12.2023 16:04:00
Anadolu Ajansı
Aybaba, Beşiktaş'taki sıkıntıları anlattı
Aybaba, Beşiktaş'taki sıkıntıları anlattı

Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, sezon başında çok kötü bir kadro planlaması yapıldığını savunarak, "Yeniden yapılanacağız. Transfer yapacağız. Altyapıya önem vereceğiz." dedi.

Aybaba, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, birçok konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 25 günden bu yana görevde olduğunu ve ortaya bir takım fikirler çıkardığını belirten Samet Aybaba, "Kulübün yapılanmasının ne kadar kötü olduğunu biliyorsunuz. Değerlendirme yapıyoruz. Yeniden yapılanacağız. Kulübün değerlerini herkese anlatacağız. Transfer yapacağız. Plan yapacağız. Altyapıya önem vereceğiz. Birlikte hareket edeceğiz. Umutsuz değiliz. Her şeyin iyisini yapacağız. Süreye ihtiyacımız var. Beşiktaş, sezon başında bu ligin en önemli figürlerinden biri olacak." ifadelerini kullandı.

Teknik direktör ve transfer konusunda çalışmalarının sürdüğünü aktaran Aybaba, "Çalışmalarımız sürüyor. Kolay bir şey değil. Başkanımızın görüştüğü 2-3 hoca var. Planlamamızı hocaya anlatacağız. Sergen Yalçın doğal aday. Görüşme yapmadık ama yaparız. Başka antrenör adayları var. Bir takım şeyleri doğru toparlamak lazım. Doğru ve iyi transferler yapacağız." diye konuştu.

"Şu an kadromuz 13 kişi"

Afrika Uluslar Kupası'na giden ve sakatlığı bulunan oyuncular nedeniyle şu an 13 kişilik bir kadroya sahip olduklarını vurgulayan Samet Aybaba, şu görüşleri paylaştı: "Şu an kadronun tamamı 13 kişi. 6 oyuncu Afrika Uluslar Kupası'na gitti. Kadro planlamasını yapan arkadaşlar böyle bir kupayı bilmiyor muydu' 3 stoperimiz de Afrika Uluslar Kupası'nda. Hoca bu 13 kişiyle antrenmana çıkar mı' Ne düşünür' Yapabileceklerimizin en iyisini yapmayı düşünüyoruz. Bazı oyunculara resmi teklif var. Takımda 14 yabancı oyuncu var. Transfer yapamayız. Bu oyuncular ilgili ne yapabileceğimizi düşünüyoruz. Değerlerini bularak elden çıkarırsak transfer yapacağız. Bayağı mesafe kat ettik. Maç izlemeye gittim. Plan yaptık. Chamberlain'nin sakatlığı var. Listeye yazılmayabilir. Onun dışında içeride oyuncularla görüşmeleri bitirdikten sonra transfere başlayacağız."

"İsteyen herkesi göndeririz"

Hiçbir oyuncunun takımdan ayrılma isteğiyle kendilerine başvurmadığını ifade eden Aybaba, "Hiçbir oyuncunun bizimle 'Mutlu değilim, transfer görüşmesi yapabilir miyim'' diye bir teması olmadı. Aboubakar, her yerde konuşuyor. Bize konuşmuyor. Burası Beşiktaş. Oyunculara teklifler var. İsteyen herkesi göndeririz. İstemeyen hemen gider. Aslolan Beşiktaştır. Bunları fazla abartmaya gerek yok. 1,5 seneyi kapsayan oyuncu bulabilmeyi planlıyoruz. Sezon başında da bunu arttıracağız. Genç oyuncuyu dışarıdan değil altyapıdan sağlayacağız. Kiralık oyuncuyu düşünmüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Oyuncular 'Bu takımda hiç disiplin yok' diyor"

Samet Aybaba, birebir görüştüğü futbolcuların takımda birlik olmadığından şikayet ettiğini belirterek, şunları kaydetti: "Oyuncuların hepsiyle görüştüm. Oyuncular bu takımda 'Hiç disiplin yok' diyor. Hiçbir oyuncuya 3 senedir ceza uygulanmadı. 'Hiç bir arada değiliz ve birlikte hareket edemiyoruz. Soyunma odasında bile bir arada değiliz. Takımın lideri yok.' diyorlar. Böyle bir takımdan ve bu kadar büyük bir markadan nasıl bir başarı bekliyorsunuz. Beşiktaş bu söylediğim şeylerin tamamını kaybetmiş. Bu arkadaşlara bir mesaj vermemiz gerekmiyor mu' Ücretler çok yüksek ama ortada bir başarı, duygu ve heyecan yok. Oyuncular bunlardan şikayetçi. Eski hallerine dönmelerini istiyoruz. Bu kadar kötü bir performans olabilir mi' Genç oyuncu tercihini arttıracağız."

Kadro dışı bırakılan 5 oyuncunun durumuna da açıklık getiren deneyimli futbol adamı, "Bu oyuncular takımla birlikte antrenman yapıyorlar, yemek yiyorlar. Mesaj vereceğiz arkadaşlar. Bu arkadaşların böyle bir fikirleri yoktu. Olması gerektiğini hissettirmek için bazı şeyleri yaptık. Afrika Uluslar Kupası'na gittiler. Hala keyifleri iyi. Afrika Uluslar Kupası büyük bir şans. İnşallah iyi oynarlar, değerlerini de bulurlarsa satarız." ifadelerini kullandı.

"Ayrılırken biz doğru olanı yaptık"

Samet Aybaba, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yolları ayrılmasına ilişkin de konuştu. Aybaba, Çalımbay'ın ayrılık sürecinde birebir görüşmediği için kendisine kırgın olduğunun hatırlatılması üzerine, "Bizim duygularımız var. Bu, yönetimsel bir karardır. Kendisine bu bilgiyi ben verdim. Paylaştım. Ayrılırken biz doğru olanı yaptık. Ona bakıp bu duyguyu taşıyamayacağımızı düşündük. Bunu hayatım boyunca unutamam. O başarılı bir teknik direktördür. Her zaman dostuz. Aramızda hiçbir sorun yok." şeklinde görüş belirtti.

"Teknik direktör konusunda direkt yetkili benim"

Görev tanımıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Samet Aybaba, "Futbol sahasında ben hiç yokum. Ama takımın patronu benim. Teknik direktörün de üstündeyim. Futbol tamamen benim kontrolümde. Teknik direktör ile sadece takım performansı ile ilgili sohbetim olur. Teknik direktör konusunda direkt yetkili benim. Paramız var. Bütçemiz 6 milyon gözükse bile futbolu farklı yöneten kulüpler var. Onlardan öğrenir ve yürürüz. Bu ülkede her şey yapılıyor. Herkes masaya vuruyor ve yaparım, yaptım diyor. Beşiktaş olunca çok eleştiriliyor. Camiamızı toparlamamız lazım. İmkanlarımız çok geniş. Büyük düşünüyoruz. Futbolumuz anormal bir çıkmazda. Çok sorunlu bir hale geldi. Yeni bir şeyler geliştirmek lazımdı. Biz başladık. Rol model olacak. Sahayla ilgili hiçbir düşüncem yok. Bunu kendime saygısızlık addederim." açıklamasında bulundu.

"Altyapı tarafı en önemli işim"

Siyah-beyazlı takımın altyapıdan daha fazla katkı alması gerektiğinin altını çizen Samet Aybaba, "Altyapıyı çok severim. Buradan daha çok katkı almamız lazım. Oyuncular çok az süre alıyorlar. Bu doğru değil. Yaklaşımımız çok farklı olacak. Ajax'ın oyuncu izleme ekibi 300 kişi. Bizim ise 3 kişi. Orayı genişletiyoruz. Oyuncuların A takımda daha fazla süre alması için antrenörlerle görüşeceğiz. Altyapı tarafı benim en önemli işim. Bir an önce Fulya'dan çıkmamız lazım. Bu imkansızlıklara rağmen A takımda 6 oyuncumuz var." diye konuştu.

"Türkiye Kupası'nı çok net hedefliyorum"

Bu sezon en büyük hedeflerinin Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğunu belirten Aybaba, "Türkiye Kupası'nı çok net hedefliyorum. Özel prim sistemi planladım. Başkanımızla konuşacağız. Bunu uygulayacağız. Çalışmalarımı yaptım. İkinci hedefimiz de Avrupa kupalarına katılacak bir sıralama yakalamak." ifadelerini kullandı.

"Şenol Güneş'in transferlerde katkısı varsa eleştiririz"

Samet Aybaba, sezon başında kadro planlamasının yanlış yapıldığı ifadesinin hatırlatılması ve o dönemde takımın başında Şenol Güneş'in olduğunun belirtilmesi üzerine şunları söyledi: "Şenol hocayı takımın transferlerinde direkt katkısı olduysa tabii ki eleştiririz. Nasıl ki şampiyon olduğunda takdir edip, inanılmaz şeyler söylüyorsak, bu kadro planlamasında katkısı varsa eleştiririz. Doğru yapılan şeyleri takdir ediyorsak, yanlışları da eleştireceğiz."

"Quaresma'yı hiç görmedim, tek sorumlu ben oldum"

Samet Aybaba, 2012-2013 sezonunda siyah-beyazlı futbol takımının teknik direktörlüğünü yaptığı dönemde Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma'yı istemediği şeklindeki iddiaların doğru olmadığını söyledi. Quaresma'nın göreve geldiğinde kadro dışı olduğunu belirten Aybaba, "Ben Ricardo Quaresma'yı hiç görmedim. 'Samet hoca' gönderdi dediler. Takım toparlandığında başkana gittim ve 'Başkanım takım iyi, bir şeyler olacak, heyecanımız var, Quaresma'yı alalım' dedim. Başkan istemedi. Sonra tek sorumlu ben oldum." ifadelerini kullandı. Samet Aybaba, son olarak Adana Demirspor'da forma giyen milli oyuncu Yusuf Sarı'nın gündemlerinde olmadığını kaydetti. AA

Edin Visca, tekrar Başakşehir'de

RAMS Başakşehir, son olarak Trabzonspor forması giyen ve 12 sezon turuncu-lacivertli formayı terleten eski oyuncusu Bosna-Hersekli futbolcu Edin Visca'yı kadrosuna kattığını açıkladı

23.06.2026 17:39:00
İhlas Haber Ajansı
Edin Visca, tekrar Başakşehir'de
Edin Visca, tekrar Başakşehir'de
RAMS Başakşehir, son olarak Trabzonspor forması giyen ve 12 sezon turuncu-lacivertli formayı terleten eski oyuncusu Bosna-Hersekli futbolcu Edin Visca'yı kadrosuna kattığını açıkladı.

RAMS Başakşehir, yeni sezon öncesi kadro yapılanmasını sürdürürken eski yıldızı Edin Visca'yı yeniden renklerine bağladığını duyurdu. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Edin Vişça ile anlaşma sağladı. Başkanımız Göksel Gümüşdağ ile bir araya gelen Edin Vişça, kendisini 1 yıllığına yeniden turuncu-lacivert renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. 2011'de başlayan hikayemizle birlikte sayısız başarılara imza attığımız, Avrupa kupalarında unutulmaz anlar yaşadığımız, kritik golleri ve asistlerleriyle nice zaferlere yürüdüğümüz ve en önemlisi Süper Lig şampiyonluğu yaşadığımız, kulübümüzün tarihine adını altın harflerle yazdıran Edin Vişça yeniden Başakşehir ailesine katıldı. Evine hoş geldin evlat. Yeniden birlikte, yeniden aynı hedefler için" ifadelerine yer verildi.

2011-2022 yılları arasında turuncu-lacivertli formayla kulüp tarihine geçen 26 yaşındaki Bosna Hersekli oyuncu, Başakşehir kariyerinde 398 müsabakada görev aldı.

Visca, Başakşehir'in 2019-2020 sezonunda kazandığı Süper Lig şampiyonluğunda önemli rol oynayan isimlerden biri olmuştu. Turuncu-lacivertli formayla uzun yıllar başarılı performans sergileyen deneyimli oyuncu, 110 golle kulüp tarihinin en golcü futbolcusu unvanını da elinde bulunduruyor.

Geçtiğimiz sezonu Trabzonspor formasıyla geçiren Visca ise yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle yalnızca 9 karşılaşmada görev alabildi. Bosna Hersekli futbolcu, bu süreçte gol veya asist katkısı üretemedi.

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı

Trabzonspor, Onana'nın tekrar Bordo-Mavili formayı giymesi için uğraşıyor. Ancak beklenen sonuç alınamazsa, gidilecek adreslerden biri Stefan Ortega... Beşiktaş açısından da Alman kalecinin durumu benzerlik gösteriyor

23.06.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Manchester City, geride bıraktığımız sezonun devre arasında Stefan Ortega'yı 580 bin euro karşılığında Nottingham Forest Kulübü'ne satmıştı. Alman eldiven, yarım sezonluk kontrat yaptı. Yani 30 Haziran sonrasında bedelsiz olarak istediği yere gidebilecek...

İBRE ONA ÇEVRİLECEK

Trabzonspor, geçen sezon Manchester United'dan kiraladığı Andre Onana'nın kalması için şartları zorluyor. Fakat Kamerunlu eldivende sorun çıkması halinde ibrenin Stefan Ortega'ya çevrileceği öğrenildi. 33 yaşındaki kaleci konusunda Beşiktaş'ın da benzer planları var...

SIKINTI YAŞANIRSA

Kartal'ın önceliği Stefan Ortega değil... Ancak alternatiflerde sıkıntı yaşanırsa onlar da Alman eldivene yoğunlaşacak. 1.85 boyundaki file bekçisinin çok sayıda talibi bulunuyor. Tecrübeli oyuncu, bütün seçeneklerini görmek istiyor. Bu sebeple kariyeriyle ilgili kısa sürede karar vermeyecek.

Ürdün veda etti


 
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nun ikinci haftasında oynanan maçta Cezayir, Ürdün'ü 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Cezayir grupta puanını 3'e yükseltirken, Ürdün ikinci karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti. 

23.06.2026 11:05:00
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Ürdün veda etti
Ürdün veda etti

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nun ikinci haftasında oynanan maçta Cezayir, Ürdün'ü 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Cezayir grupta puanını 3'e yükseltirken, Ürdün ikinci karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti. Ürdün ve Cezayir taraftarları maçı statta birlikte izledi.

Maçın ilk golünü Ürdün'den 36. dakikada El Reşdan (kaydetti. Cezayir'in golleri 69. dakikada Binboali ve 82. dakikada Guiri'den geldi.

Ürdün son maçında Arjantin ile oynayacak. Cezayir ise Avusturya ile... Cezayir ilk maçında Arjantin'e 3-0, Ürdün de Avusturya'ya 3-1 yenilmişti.

Senegal ikinci maçını da kaybetti


 
Geçen yıl Afrika Uluslar Kupası'nı kazanan ancak kurak ihlali nedeniyle iki ay sonra kupayı Fas'a vermek zorunda kalan Senegal, Fransa'dan sonra Erling Haland'lı Norveç'e de boyun eğdi. Senegal, son 32 yolunda Irak maçını kazanırsa bir ihtimal yoluna devam edebilir. 
 

23.06.2026 06:42:00 / Güncelleme: 23.06.2026 06:55:35
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Senegal ikinci maçını da kaybetti
Senegal ikinci maçını da kaybetti

2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu'nda Norveç, ikinci maçında Senegal'i 3-2 mağlup ederek son 32 turunu garantiledi.
I Grubu'ndaki ilk maçında Irak'ı 4-1 yenen Norveç, Senegal'i de 3-2 mağlup etti ve son 32 turuna çıkmayı kesinleştirdi.

Kadro güçlü de...

Kadrosunda Sadio Mane, Koulibaly, Mendy, Idrissa Gueye, Sarr, Jackson gibi güçlü isimler barındıran Senegal ise ilk maçında 2022 Dünya Kupası finalisti Fransa'ya 3-1 kaybetmişti. 
İlk maçta Irak'a 2 gol atan Haaland, ikinci karşılaşmada da Senegal'e attığı 2 golle turnuvadaki gol sayısını 4'e çıkardı. Böylece Messi'nin (5 gol) ardından ikinci sıraya yükseldi. Fransa'dan Mbappe'nin de 4 golü bulunuyor.

2022 Dünya Kupası'nd da Avrupa takımlarına yenilmişti

Senegal, 2022 Dünya Kupası'nad da Hollanda mağlubiyetiyle başlamıştı. Ardından ev sahibi Katar'ı 3-1, Güney Amerika ekibi Ekvador'u ise 2-1 yenereki gruptan ikinci sırada çıkmıştı.
Son 16 turunda ise İngiltere'ye 3-0 yenilerek elenmişlerdi.
2018'deki Dünya Kupası'nda gruptan çıkamayan Senegal, 2006, 2010 ve 2014'e katılamamıştı. 2002'de ise çeyrek finalde Türkiye'ye yenilmişti.

Maçın karnesi

Hakemler: Wilton Pereira Sampaio, Bruno Boschilia, Bruno Pires (Brezilya)

Norveç: Nyland, Heggem (Dk. 84 Oestigaard), Ryerson (Dk. 12 Pedersen), Ajer, Wolfe, Berge, Odegaard, Aursnes (Dk. 46 Berg), Nusa (Dk. 71 Schjelderup), Sörloth (Dk. 84 Bobb), Haaland

Senegal: Mendy (Dk. 63 Diaw), Koulibaly (Dk. 72 Pape Sarr), Niakhate, Diouf (Dk. 54 Jakobs), Idrissa Gueye, Camara (Dk. 63 Ciss), Diatta, Sarr, Pape Gueye (Dk. 54 Mbaye), Mane, Jackson

Goller: Dk. 43 Pedersen, Dk. 48 ve Dk. 58 Haaland (Norveç), Dk. 53 ve Dk. 90 Sarr (Senegal)

Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi

22.06.2026 22:21:00
Haber Merkezi
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

ABD'nin Arlington kentindeki Dallas Stadyumu'nda oynanan mücadelede 39 yaşındaki efsane oyuncu Lionel Messi, attığı gollerle tarihe geçti ve Miroslav Klose'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu unvanını tek başına ele geçirdi.

Maçın önemli anları



Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Arjantin penaltı kazandı, ancak Lionel Messi beyaz noktada kaleciyi geçemedi.

Kaçırdığı penaltıya rağmen oyundan düşmeyen Messi, 38. dakikada şık bir golle Tangocuları 1-0 öne geçirdi.

Maçın skorunu belirleyen gol yine 90+5. dakikada sahneye çıkan Lionel Messi'den geldi.

Turnuvadaki gol sayısını 17'ye çıkaran Messi, turnuva tarihinin en golcü ismi oldu.

Puan Durumu ve Gelecek Maçlar



Bu sonuçla birlikte grupta 2'de 2 yapan son şampiyon Arjantin puanını 6'ya yükseltip gruptan çıkmayı başardı. İkinci maçında ilk yenilgisini alan Avusturya ise 3 puanda kaldı.

Grubu'nun son haftasında Arjantin, Ürdün ile formalite maçına çıkarken; Avusturya, üst tur şansını sürdürmek için Cezayir ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı

Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

22.06.2026 15:03:00
İhlas Haber Ajansı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

Futbolda yaz transfer dönemi başladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yer alan açıklamaya göre, 1. transfer ve tescil dönemi; 22 Haziran 2026 tarihinde başlayıp, 4 Eylül 2026 tarihinde sona erecek.

İkinci transfer ve tescil dönemi ise 1 Ocak 2027 tarihinde başlayıp 5 Şubat 2027 tarihinde son bulacak.

İran yeşil sahada da ayakta

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında İran, güçlü rakibi Belçika ile Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda 0-0 berabere kalarak tarihi bir puana imza attı

22.06.2026 09:40:00
Haber Merkezi
İran yeşil sahada da ayakta
İran yeşil sahada da ayakta
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında İran, güçlü rakibi Belçika ile Los Angeles'taki SoFi Stadyumu'nda 0-0 berabere kalarak tarihi bir puana imza attı.

Bu sonuçla gruptaki ikinci beraberliğini alan "Team Melli" (Milli Takım), son maçlar öncesinde gruptan çıkma umutlarını korudu.

ABD hükümetinin uyguladığı seyahat kısıtlamaları ve tesis önündeki protestolar nedeniyle hazırlık dönemini oldukça gergin geçiren İran, sahada gösterdiği dirençle tüm dünyaya büyük bir sürpriz yaptı.

Kalede Bir Duvar: Alireza Beiranvand

Maçın tartışmasız kahramanı İran kalecisi Alireza Beiranvand oldu. Belçika'nın Kevin De Bruyne ve Romelu Lukaku gibi yıldızlarıyla geliştirdiği ataklarda tam 7 kurtarışa imza atan deneyimli eldiven, kalesini gole kapattı.

Maçın 25. dakikasında İran, harika bir serbest vuruş organizasyonuyla Mehdi Taremi'nin ayağından golü buldu. Ancak VAR incelemesi sonrasında gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Kırmızı Kart: 66. dakikada Belçika savunma oyuncusu Nathan Ngoy büyük bir hata yaptı. Araya giren Taremi'yi düşüren Ngoy, doğrudan kırmızı kart görerek Belçika'yı 10 kişi bıraktı.

İran'ın dünyaca ünlü yıldızı Alireza Jahanbakhsh, ikinci yarıda oyuna dahil olarak milli takım formasıyla 100. maçına çıktı ve dalya dedi.

"Belçika Şanslıydı"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan İran Teknik Direktörü Ardeshir Ghalenoei, oyuncularıyla gurur duyduğunu belirtti.

Ghalenoei, "Çok iyi oynadık ve maçı kazanabilirdik. Belçika 10 kişi kaldıktan sonra kaybetmediği için şanslıydı. Artık bu maç bitti, tamamen Mısır maçına odaklandık" diyerek iddialarını ortaya koydu.

Dünya Kupası G Grubu'ndaki son maçlarda İran, 26 Haziran'da Seattle'da lider Mısır ile karşı karşıya gelecek. Kazanan takım doğrudan adını bir üst tura yazdıracak.

Rıza Çalımbay'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı

Sivasspor'un eski teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın annesi Fatma Çalımbay, son yolculuğuna uğurlandı

21.06.2026 17:30:00
İhlas Haber Ajansı
Rıza Çalımbay'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı
Rıza Çalımbay'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı
Futbolculuk kariyerinde sayısız başarıya imza atan eski milli futbolcu Rıza Çalımbay'ın 85 yaşındaki annesi Fatma Çalımbay hayatını kaybetti. Fatma Çalımbay'ın cenazesi, dün Etiler Camii'sinde kılınan namazın ardından memleketi Sivas'a götürüldü.

Çalımbay'ın cenazesi, Yıldızeli ilçesine bağlı Topulyurt köyündeki evinin önünde kılınan namazın ardından köy mezarlığına defnedildi.

Hollanda: 5 - İsveç: 1

FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu 2. hafta maçında Hollanda, İsveç'i 5-1 mağlup ederek puanını 4'e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu.

21.06.2026 10:29:00
İhlas Haber Ajansı
Hollanda: 5 - İsveç: 1
Hollanda: 5 - İsveç: 1
FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu 2. hafta maçında Hollanda, İsveç'i 5-1 mağlup ederek puanını 4'e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu.

FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu'nun 2. haftasında Hollanda ile İsveç, NRG Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İngiliz hakem Michael Oliver'ın yönetti maçın 6. dakikasında Brobbey'in golüyle Hollanda 1-0 öne geçti. 17. dakikada yine Brobbey'in fileleri havalandırmasıyla Hollanda farkı 2'ye çıkardı ve ilk yarı Portakalların 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.



İkinci yarıya da hızlı başlayan Hollanda, 47. dakikada Gakpo'nun golüyle skoru 3-0'a getirdi. 54. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Gakpo Portakalları 4-0 öne geçirdi. İsveç'in tek sayısını 59. dakikada Elanga kaydederken, 89. dakikada Summerville'nin golüyle Hollanda mücadeleyi 5-1 kazandı. Bu sonuçla puanını 4'e yükselten Ronald Koeman'ın öğrencileri liderliğe yükseldi.

Grubun son haftasında Hollanda ile Tunus karşılaşacak. İsveç de Japonya ile kozlarını paylaşacak.

Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Ekvador ile Curaçao, 0-0 berabere kaldı.

21.06.2026 10:08:00
Anadolu Ajansı
Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı
Bizim yapamadığımızı Curaçao yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda Ekvador ile Curaçao, 0-0 berabere kaldı.

Gruptaki ilk maçında Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü Almanya'ya atan Curaçao, Ekvador beraberliği ile de turnuva tarihindeki ilk puanını almayı başardı.

Almanya'nın 6 puanla son 32 turuna kalmayı garantilediği grupta, Fildişi Sahilleri'nin 3, Ekvador ve Curaçao'nun 1'er puanı bulunuyor.

Curaçao kalecisi Eloy Room, yaptığı 15 kurtarışla ülkesinin ilk puanı almasında büyük pay sahibi oldu.

Curaçao, Karayip Denizi'nin güneyinde, Venezuela kıyılarının yaklaşık 65 kilometre kuzeyinde yer alan 160 bin nüfuslu bir ada ülkesidir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.