logo
31 TEMMUZ 2026

Aziz Yıldırım yine bildiğimiz gibi

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki Górnik Zabrze deplasmanında ilk yarıyı 1-1 kapatması üzerine Başkan Aziz Yıldırım devre arasında soyunma odasına inerek "Kaybederseniz İstanbul'a otobüsle dönersiniz" resti çektiği konuşuluyor

31.07.2026 14:33:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım yine bildiğimiz gibi
Aziz Yıldırım yine bildiğimiz gibi
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Polonya ekibi Górnik Zabrze ile karşı karşıya geldi. Sahaya 4-2-3-1 dizilişiyle çıkan sarı-lacivertliler, öne geçtiği mücadelede ilk yarının son bölümlerinde rakibin yoğun baskısına engel olamayarak skoru 1-1'e getirdi. Sahadaki tutuk futbol hem taraftarları hem de yönetimi endişelendirdi.






DEVRE ARASINDA SOYUNMA ODASINA İNDİ

İddialara göre yeniden başkanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk deplasman maçına çıkan Aziz Yıldırım, soyunma odasına inerek geceye damgasını vurdu.

İlk yarının son bölümündeki futboldan oldukça rahatsız olan Yıldırım, devre arasında teknik direktör İsmail Kartal ve futbolculara sert uyarılarda bulundu. İddialara göre Yıldırım, takıma sert yüzünü göstererek "turu kaybederseniz İstanbul'a otobüsle dönersiniz" restini çekti.






ASENSIO ÇIKTI 4-1-4-1'E DÖNÜLDÜ

Gelen sert uyarının ardından teknik direktör İsmail Kartal, ikinci yarıda radikal bir taktik değişikliğine gitti. Formasyonunu 4-1-4-1'e çeviren tecrübeli çalıştırıcı, Marco Asensio'yu kenara alarak İsmail Yüksek'i tek ön libero olarak sahaya sürdü. Matteo Guendouzi tıpkı ilk maçta olduğu gibi 8 numara pozisyonuna geçerken, Fred ise orta sahada 8 ile 10 numara arasında serbest bir role büründü.






FENERBAHÇE MAÇI SANTRFORSUZ BİTİRDİ

Mücadelenin son 10 dakikalık bölümünde ise Fenerbahçe sahada forvetsiz bir yapıyla yer aldı. Hücum hattının en ilerisinde Anthony Musaba görev yaparken; ön alan Mason Greenwood, Musaba ve Oğuz Aydın üçlüsünden oluştu.

Aziz Yıldırım'ın devredeki müdahalesi ve İsmail Kartal'ın ikinci yarıdaki hamleleri maçın gidişatını belirleyen ana unsurlar oldu.

Leao'dan şok çıkış

Milan'dan ayrılmak istediğini söyleyen Rafael Leao konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor

31.07.2026 13:30:00
Haber Merkezi
 
Leao'dan şok çıkış
Leao'dan şok çıkış
Adı Fenerbahçe ve Galatasaray'la anılan Rafael Leao, Milan Yönetimi'yle bir görüşme yaptı. Portekizli yıldız, transferde son söz hakkının kendisinde olduğunu belirtti.






Milan'dan ayrılmak istediğini söyleyen Rafael Leao konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Fenerbahçe, kulüpler seviyesinde temaslarda bulundu. Ortada Galatasaray iddiaları da var... 27 yaşındaki kanat oyuncusu ise Milan Yönetimi'yle bir görüşme gerçekleştirdi.






İSTEMEDİĞİM YERE GİTMEM!

1.88 boyundaki oyuncunun bu görüşmede, "Kimse bana baskı yapamaz. İstemediğim bir takıma gitmeyeceğim" dediği öğrenildi. İtalya basınına göre; şu ana kadar en iyi teklifi Fenerbahçe sundu. Ancak yıldız ismin önceliğinin Premier Lig olduğu biliniyor...






3 TAKIM VAR AMA...

Aston Villa, Chelsea ve Manchester United'ın Rafael Leao'yla ilgilendiği konuşuluyor. Ancak bu 3 kulüpten de henüz resmi bir girişim gelmedi. 27 yaşındaki futbolcunun bir diğer beklentisi ise Şampiyonlar Ligi... Aston Villa ve Manchester United yeni sezonda Devler Arenası'nda boy gösterecek. Ancak sezonu 10. sırada bitiren Chelsea'nin böyle bir durumu yok. Özetle; Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Milan dışında Portekizli oyuncuyu da ikna etmesi gerekiyor...

Okan Buruk’un sol stoperi belli oldu

Galatasaray’da sol stoper arayışlarında rota, Konstantinos Koulierakis’e kırıldı

31.07.2026 13:00:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk’un sol stoperi belli oldu
Okan Buruk’un sol stoperi belli oldu
Galatasaray'da sol stoper arayışlarında Ahmetcan Kaplan ve Yusuf Akçiçek'in yüksek bonservis engeline takılması üzerine rota Konstantinos Koulierakis'e kırıldı. Mario Lemina seçeneğiyle sağ stoper transferini rafa kaldıran sarı-kırmızılılar, Okan Buruk'un talebi doğrultusunda 22 yaşındaki Yunan savunmacı için gaza basarken, transferde Roma'nın da ciddi şekilde devreye girmesiyle nefes kesen bir yarış başladı.






Galatasaray'da transfer kazanında sular durulmuyor. Teknik direktör Okan Buruk'un savunmanın soluna takviye isteği doğrultusunda gaza basan sarı-kırmızılı yönetim, gündemdeki isimlerde yüksek maliyet engeline takıldı. Ahmetcan Kaplan ve Yusuf Akçiçek için istenen bonservis bedellerini fazla bulan Galatasaray, rotayı sürpriz bir isme kırdı.






LEMINA SAĞ STOPERDE OYNAYABİLİR

Sağ stoper hattında Davinson Sánchez'in takımdan ayrılmadığı senaryoda bu bölgeye transfer rafa kalktı. Mario Lemina'nın gerektiğinde sağ stoperde de görev yapabilecek olması yönetimin elini rahatlatırken, tüm dikkatler doğrudan sol stoper takviyesine çevrildi. Buruk'un bu bölge için talebi kararlılıkla sürüyor.






GENÇ OYUNCU KISTASINA DA UYUYOR

Aslan'ın radarına giren son isim ise Wolfsburg forması giyen 22 yaşındaki Yunan sol stoper Konstantinos Koulierakis oldu. Ancak sarı-kırmızılıların bu transferdeki işi hiç kolay değil.






İtalyan ekibi AS Roma ve teknik direktör Gian Piero Gasperini, defans hattını güçlendirmek adına genç stoperi kadrosuna katmak için aktif olarak devrede.






AS ROMA BİR ADIM ÖNDE DURUYOR

Gazeteci Matteo Moretto'nun aktardığı bilgilere göre Roma, Wolfsburg ile yürüttüğü görüşmelerde önemli aşama kaydetti. Taraflar arasındaki son temasların olumlu geçtiği ve İtalyan kulübünün transferi bitirmeye kararlı olduğu belirtiliyor. Koulierakis'in etrafındaki çember giderek daralırken, Galatasaray'ın bu transfer yarışında nasıl bir hamle yapacağı merak konusu.

Davinson Sanchez köprüleri attı

Dünya Kupası finali oynayan Messi bile takımı ile idmanlara çıkmaya başlarken, Galatasaray’ın stoperi Davinson Sanchez’den hala ses seda yok 

31.07.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Davinson Sanchez köprüleri attı
Davinson Sanchez köprüleri attı
Sarı-kırmızılılardaki geleceği yılan hikayesine dönen Davinson Sanchez, Galatasaray'dan ayrılmayı kafasına koydu. Dünya yıldızları idmanlara başlarken henüz takıma katılmayan Kolombiyalı stoper, Cesc Fàbregas'ın çalıştırdığı Como'ya transfer olabilmek için 4.8 milyon Euro'luk maaşında indirime gidip 3.5 milyon Euro'ya razı oldu. İtalyan ekibinin 30 milyon Euro'yu aşan teklifine rağmen teknik direktör Okan Buruk "Sana ihtiyacım var" diyerek oyuncusunu tutmak isterken; Inter, Bournemouth ve Al-Ahli de transfer yarışında pusuya yattı.






Dünya Kupası finali oynayan Lionel Messi bile takımı Inter Miami ile idmanlara çıkmaya başlarken, Galatasaray'ın Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez'den hala ses seda yok. Sarı-kırmızılı yönetimle görüşerek ayrılmak istediğini açıkça belirten yıldız oyuncu, masadaki tekliflerden birinin kabul edilmesini istedi. Kolombiyalı stoper, takımdan ayrılmayı kafasına o kadar koydu ki İtalya'nın yolunu tutabilmek adına maaşında ciddi bir fedakarlığa bile razı oldu.






1.3 MİLYON EURO İNDİRİM YAPTI

Eylül 2023'te takıma katıldığı günden bu yana sergilediği liderlik ve yüksek performansla savunmanın belkemiği olan Sanchez, Serie A temsilcisi Como'ya gitmek için gözünü kararttı.






Galatasaray'da yıllık 4.8 milyon Euro kazanan 28 yaşındaki stoper, Cesc Fàbregas'ın çalıştırdığı Como'ya imza atabilmek için maaşını 3.5 milyon Euro'ya düşürmeyi teklif etti. Ayrıca İtalyan kulübünün Galatasaray'a 30 milyon Euro'yu aşan cazip bir bonservis önerisi sunduğu ifade ediliyor.






OKAN BURUK BIRAKMAK İSTEMİYOR

Teknik direktör Okan Buruk ise tecrübeli savunmacısını kaybetmek istemiyor. Buruk'un oyuncusuyla birebir görüşerek, "Sana ihtiyacım var, hiçbir yere gitmeni istemiyorum" dediği öğrenildi.






Galatasaray yönetimi de rakamlar ne kadar cazip görünürse görünsün, astronomik ve reddedilemeyecek bir teklif gelmediği sürece kilit oyuncusunu bırakmaya niyetli değil.






AL-AHLİ'NİN DE LİSTESİNDE

Bu arada Davinson Sanchez'in peşindeki tek kulüp Como da değil. Kolombiyalı yıldızın adı Inter Milan, Bournemouth ve Suudi Arabistan ekibi Al-Ahli ile de anılıyor. Portekiz devi Benfica da oyuncuyu transfer listesine dahil etmişti ancak yüksek bonservis ve maaş maliyeti nedeniyle bu yarıştan geri çekilmek zorunda kaldı.

Galatasaray'a Icardi'den şok üstüne şok

Galatasaray Başkan Dursun Özbek ve teknik direktör Okan Buruk’un “şamına yakışır veda” çağrılarına kulak tıkayan Mauro Icardi, Sarı-Kırmızılı kulüple tüm köprüleri attı

31.07.2026 12:15:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a Icardi'den şok üstüne şok
Galatasaray'a Icardi'den şok üstüne şok
Galatasaray Başkan Dursun Özbek ve teknik direktör Okan Buruk'un "şamına yakışır veda" çağrılarına kulak tıkayan Mauro Icardi, Sarı-Kırmızılı kulüple tüm köprüleri attı. Menajeri aracılığıyla bağlarını koparan, Başkan Özbek, Okan Buruk ve takım arkadaşlarını WhatsApp'tan engelleyen Arjantinli yıldızın; kızlarının velayeti için Türkiye'de kalma zorunluluğundan dolayı Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil pek çok kulübe mesaj gönderdiği, hatta Çorum FK ve Amedspor'la dahi dirsek temasında olduğu ortaya çıktı.






Galatasaray'da Mauro Icardi şaşkınlığı yaşanıyor. Sarı-kırmızılı yönetimin ve teknik heyetin Arjantinli yıldıza yönelik tüm uzlaşma adımları karşılıksız kaldı. Başkan Dursun Özbek'in "İkon oyuncumuz, kendisine şanına yakışır bir veda seremonisi teklif ettik ve yanıt bekliyoruz" çağrısına ve teknik direktör Okan Buruk'un "Layık bir veda hazırlamak istiyoruz" açıklamalarına rağmen Icardi kulüple olan tüm bağlarını tamamen kopardı.






PROFİL FOTOĞRAFI GÖRÜLEMİYOR

Açıklamaların üzerinden 10 günden fazla zaman geçmesine rağmen kulüple hiçbir temas kurmayan Arjantinli golcünün, radikal adımlar attığı öğrenildi.

İddialara göre Icardi; kulüp başkanı Dursun Özbek, teknik direktörü Okan Buruk ve takım arkadaşlarını WhatsApp üzerinden engelledi, profil fotoğraflarını erişime kapattı. Menajeri aracılığıyla bağları tamamen koparan yıldız oyuncunun, Sarı-Kırmızılı camianın veda davetine icabet etmeyeceği büyük oranda kesinleşti.






ICARDI TÜRKİYE'DE KALMAK ZORUNDA

İşin arka planında ise Arjantin basınına yansıyan haberler ve Wanda Nara'nın açıklamaları yatıyor. Yıldız futbolcu, kızlarının velayetini alabilmek için hukuki nedenlerle kariyerine Türkiye'de devam etmek zorunda.

Galatasaray ile ipleri tamamen atan Icardi'nin, Türkiye'de kalabilmek adına süreci oldukça agresif yönettiği ve alternatif rotalara yöneldiği belirtiliyor.






ÇORUM VE AMEDSPOR'LA TEMASLAR

Sarı-kırmızılı kulübe kapıları tamamen kapatan 31 yaşındaki santrforun Türkiye içi transfer arayışları da hız kazandı. Icardi'nin Süper Lig devleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'a mesaj göndererek şartlarını sunduğu kaydedildi.

Yıldız oyuncunun bununla da kalmayıp, Türkiye'de kalma mecburiyeti nedeniyle alt lig ekiplerinden Çorum FK ve Amedspor ile dahi alt seviyede temaslar kurduğu ve görüşmelerini sürdürdüğü ifade ediliyor.

Icardi gelecek sezon yine Süper Lig'de

Wanda Nara’dan olay yaratacak Mauro Icardi açıklaması geldi! Milano’daki evinde soygun dehşetini yaşayan Nara, canlı yayında Icardi’nin Türkiye’ye yerleşme kararının perde arkasını ve hukuki süreçleri anlattı. Menajerler aracılığıyla Fenerbahçe ve Beşiktaş’a önerilen ancak olumsuz yanıt alan Arjantinli yıldız için Amedspor ve Çorum FK’nın devreye girdiği iddiasını köpürtecek açıklamalarda bulundu.
 

30.07.2026 16:08:00
Haber Merkezi
 
Icardi gelecek sezon yine Süper Lig'de
Icardi gelecek sezon yine Süper Lig'de
Wanda Nara, Mauro Icardi'nin geleceğine ve özel hayatına dair Arjantin basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu. América TV'deki DDM programına katılan Nara, Milano'daki evinde yaşanan hırsızlık şokunun detaylarını paylaştı.

Icardi ile süren tazminat davası ve hukuk mücadelesine de değinen Wanda Nara, golcü futbolcunun mahkemeye sunduğu dosyadaki detayları sert bir dille eleştirdi. Dosyada Icardi'nin 2026 ve 2027 yıllarında Türkiye'de sözleşmeli olarak çalışacağına dair belgeleri mahkeme dosyasına eklediği belirtildi.






TÜRKİYE'DE OYNAMASA BİLE YAŞAYACAK

Arjantinli oyuncunun "Türkiye'de oynamasa bile orada yaşamak istediğini" belirterek adalet sistemini kandırmaya çalıştığını öne süren Nara, "Rosario doğumlu birinin hiçbir kulübü olmadan hayatının geri kalanını Türkiye'de geçireceğini söylemesi kabul edilemez" dedi.

12 yıldır birlikte olduğu Icardi'nin sevmediği bir ülkede yaşamayı aklından bile geçirmeyeceğini savunan Nara, oyuncunun uluslararası iade sürecinden kaçınmak istediğini iddia etti.






HAKAN SAFİ İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

Bu hukuki krizin gölgesinde transfer cephesinde de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Icardi'nin menajeri Elio Pino'nun, daha önce Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi ile bir görüşme gerçekleştirdiği biliniyor.
Son günlerde menajerler aracılığıyla hem Fenerbahçe'ye hem de Beşiktaş'a önerilen tecrübeli forvet, her iki kulüpten de ret yanıtı aldı.






AMEDSPOR VE ÇORUM'UN İLGİSİ VAR

İstanbul devlerinden beklediği karşılığı bulamayan Icardi için sürpriz talipler devrede. Yıldız futbolcuya Amedspor'un ciddi bir ilgisi bulunurken, Çorum FK cephesinin de oyuncunun durumunu yakından takip ettiği öğrenildi. Arjantin'deki hukuki süreçler ve kulüplerin tutumu, golcü oyuncunun geleceğini şekillendirecek.

Beşiktaş'ı Danimarka'da ne bekliyor?

İlk maçtaki 1-0’lık avantajla Danimarka deplasmanına çıkan Beşiktaş’ı, ezerek oynamayan ancak yakaladığı ilk fırsatı cezalandıran son derece pragmatik bir Midtjylland bekliyor. Düşük gol beklentisine rağmen yüksek bitiriciliği ve fiziksel direnciyle öne çıkan Danimarka ekibi karşısında tur kapısını açacak anahtar ise belli: Sıfır hatalı bir geçiş savunması, ikili mücadelelerde geri adım atmayan diri bir orta saha ve 90 dakikaya yayılacak oyun disiplini.

30.07.2026 16:05:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ı Danimarka'da ne bekliyor?
Beşiktaş'ı Danimarka'da ne bekliyor?
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında İnönü'de 80 dakika 10 kişi oynayan Midtjylland karşısında 1-0'lık avantaj yakaladı. Ancak Danimarka temsilcisi, lige Sønderjyske deplasmanında aldığı 3-2'lik galibiyetle başlayarak pes etmeyen yapısını bir kez daha gösterdi. Maçta rakibinden daha az pozisyona girmesine ve sadece 0.82 xG (gol beklentisi) üretip rakip ceza sahasında 15 kez topla buluşabilmesine rağmen, bulduğu 5 isabetli şuttan 3 gol çıkarmayı başardı.






HAFTA SONUNDA 3-2 KAZANDILAR

Karşımızda sahayı domine eden bir futbol devi yok... aksine yakaladığı anlık boşlukları cezalandıran, son derece pragmatik ve fırsatçı bir rakip var.

Byskov gibi kulübeden girip maçı çözen genç isimleriyle hamle gücü yüksek olan Midtjylland, en büyük kozunu ise fiziksel direncinde buluyor. Sønderjyske karşısında %55 ikili mücadele başarısı yakalayan Danimarka ekibi, İstanbul'da 10 kişiyle sergilediği direnci kendi sahasındaki yıpratıcı oyun anlayışıyla birleştirerek Beşiktaş'ın pas ritmini bozmak isteyecek.






SAVUNMA EMNİYETİ BIRAKILMAMALI

Turu geçmenin ilk ve en kritik kuralı, geçiş savunmasında sıfır hatayla oynamak. Rakibin ceza sahası dışından ve cepheden bulduğu şut açılarını kapatmak, stoper ve ön libero hattındaki kademeyi eksiksiz tutmak şart.

Midtjylland topu Beşiktaş'a bırakıp hızlı hücum kovalayacak... bu yüzden riskli paslardan kaçınmak ve top Beşiktaş'tayken bile savunma emniyetini elden bırakmamak hayati önem taşıyor.






KENDİ YARI SAHASINA ÇEKİLMEMELİ

Danimarka'daki rövanşta fiziksel temastan kaçınmayan, ikili mücadelelerde geri adım atmayan ve ilk toplara basan diri bir orta saha kurgusu sahada olmalı.

Beşiktaş, 1-0'lık skor avantajına güvenip tamamen kendi yarı sahasına çekilme tuzağına düşmemeli; soğukkanlı pas trafiğiyle rakibin ön alan baskısını kırarak oyunun temposunu kendi dikte etmelidir.






90 DAKİKA DİSİPLİN GEREKİYOR

Sonuç olarak Midtjylland korkulacak bir hücum makinesi değil, fakat yakaladığı tek fırsatı gole çevirecek kadar soğukkanlı bir rakip. Siyah-beyazlılar, 90 dakika boyunca disiplinden kopmayıp fiziksel dirence aynı sertlikle yanıt verirse, Danimarka'dan tur biletini alarak dönecektir.

Galatasaray'da Davinson krizi büyüyor

Dünya Kupası sonrası izin süresi dolmasına rağmen hâlâ kampa katılmayan Davinson Sanchez, Galatasaray’da krizin fitilini ateşledi. Kolombiyalı stoperi Como’ya satıp yerini Cristian Romero ile doldurmak isteyen sarı-kırmızılılara, John Stones’un Inter’e gidişiyle dev bir fırsat doğdu. Ancak Romero’nun Barcelona bekleyişi transferdeki dengeleri altüst etti. Davinson gecikti, Inter aradan çekildi, gözler Katalan devinin atacağı adıma çevrildi!

30.07.2026 13:39:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da Davinson krizi büyüyor
Galatasaray'da Davinson krizi büyüyor
Galatasaray'da Davinson Sanchez bilmecesi giderek tırmanıyor. Kolombiya Milli Takımı ile Dünya Kupasına 7 Temmuz'da veda eden tecrübeli stoper, kendisine tanınan 3 haftalık izin süresi tamamlanmasına rağmen halen kamp çalışmalarına katılmadı.






EDERSON VE KANTE BİLE DÖNDÜ

Aynı gün turnuvadan elenen Fenerbahçe'nin kalecisi Ederson takıma katılalı neredeyse 10 gün olurken, turnuvada 3.'lük maçı oynayan N'Golo Kante bile kulübüne döndü. Kolombiyalı savunmacının gecikmesi teknik heyetin ve yönetimin sabrını taşırma noktasına getirdi.






ROMERO, OKAN BURUK'UN GÖZDESİ

Sarı-kırmızılılar, takımdan ayrılma isteği bilinen Davinson'u İtalyan ekibi Como'ya satıp, stoper bölgesindeki boşluğu Tottenham'ın yıldızı Cristian Romero ile doldurmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Galatasaray'ın elini rahatlatan kritik bir transfer gelişmesi yaşandı.






STONES BUGÜN İMZA ATACAK

Menajerler tarafından sarı-kırmızılı ekibe de önerilen John Stones, Inter'e transfer olmaya çok yakın. Perşembe günü (30 Temmuz) sağlık kontrolünden geçmesi beklenen Stones'un İtalya'ya gidişi, Galatasaray'ın Romero transferindeki en büyük rakiplerinden biri olan Inter seçeneğini devreden çıkardı.






SIRADA BARÇA'NIN ELENMESİ VAR

Ancak Romero cephesinde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Sportitalia'nın haberine göre "Cuti" lakaplı Arjantinli stoper, önceliğini hâlâ Barcelona'ya vermiş durumda. Katalan devinin transferi bitirebilmesi için mevcut stoperlerinden biriyle yollarını ayırması gerekiyor. Romero, İspanyol temsilcisinden gelecek hamleyi beklerken Galatasaray yönetimi de süreci yakından takip ediyor.






DAVINSON'U COMO'YA VERMEYE HAZIR

Sarı-kırmızılı yönetim, Davinson Sanchez'in durumunu netleştirip Como ile el sıkışmayı planlarken, Romero transferinde Barcelona'nın atacağı adımlara göre stratejisini belirleyecek.

Savunma hattında tam anlamıyla bir domino etkisi yaşanırken, gözler Kolombiyalı stoperin kampa katılacağı tarihe ve transferde yaşanacak son dakika gelişmelerine çevrildi.

Galatasaray tatlıya bağladı

Galatasaray, Osimhen’in ödenmemiş gelir vergileri nedeniyle bankadan ihtarname almasıyla sarsılan idari sürece anında müdahale etti

30.07.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray tatlıya bağladı
Galatasaray tatlıya bağladı
Galatasaray, Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen'in ödenmemiş gelir vergileri nedeniyle bankadan ihtarname almasıyla sarsılan idari sürece anında müdahale ederek olası bir krizi önledi. Oyuncularla yapılan "net maaş" anlaşması gereği vergisel tüm sorumlulukları üstlenen sarı-kırmızılı yönetim, idari gecikmeden kaynaklanan borcu derhal kapatıp FIFA nezdinde doğabilecek fesih riskini ve transfer yasağı tehlikesini bertaraf ederken; olay, kulübün dev maaş bütçeli finansal modelini ve hukuki danışmanlık mekanizmalarını yeniden gündeme taşıdı.

Nijerya'dan SoccerNet tarafından ortaya atılan iddialara göre Victor Osimhen'in ödenmemiş gelir vergileri nedeniyle bankadan ihtarname alması, Galatasaray'ın yüksek profilli sözleşme yönetimini ve mali operasyonlarını yeniden tartışmaya açtı.






TÜM SORUMLULUK GALATASARAY'IN ÜZERİNDE

Türkiye'deki yasal mevzuat gereği verginin asli muhatabı geliri elde eden futbolcu olsa da taraflar arasındaki net maaş anlaşmaları doğrultusunda tüm vergi, ceza ve gecikme faizi yükümlülükleri kulübe ait. Yani Galatasaray'a...






BASİT BİR İDARİ GECİKMEDEN ÇIKABİLİRDİ

Bankadan gelen bildirimin ardından sarı-kırmızılı yönetimin derhal devreye girerek borcu kapatması, olayın teknik bir idari gecikmeden kaynaklandığını gösterse de kulübün üzerindeki hukuki ve mali danışmanlık sorumluluğunu bir kez daha tescilledi.






KULÜP HABER İÇİN HEMEN AÇIKLAMA YAPTI

Kulüp kaynakları İmhonlamhen imzalı haberde yer alan iddia üzerine olayı finansal kriz yerine operasyonel bir aksama olarak nitelendirse de bu tür gecikmelerin tekrarlanması durumunda Galatasaray son derece ağır hukuki ve sportif risklerle yüzleşebilir.






15 GÜN İÇİNDE ÖDENMEMESİ DURUMUNDA

FIFA'nın Oyuncuların Statüsü ve Transferleri Talimatı (RSTP) uyarınca, kulübe çekilen ihtarın ardından 15 gün içinde ödeme yapılmaması oyuncuya sözleşmesini tek taraflı feshetme hakkı verir. Bu senaryo, kulübün hem yıldız bir oyuncuyu bonservissiz kaybetmesine hem de ciddi tazminat yükümlülükleriyle ve dönemlik transfer yasaklarıyla karşı karşıya kalmasına yol açabilir.






MESELA SADECE KULÜP İÇİNDE DE KALMAZ

Mesele sadece kulüp içi dengelerle sınırlı kalmayıp UEFA nezdindeki lisans ve finansal sürdürülebilirlik süreçlerini de doğrudan etkileme potansiyeline sahiptir.

Yıllık maaş bütçesi 100 milyon Euro sınırında seyreden Galatasaray'ın vadesi geçmiş vergi veya oyuncu borçlarının bulunması, UEFA organizasyonlarına katılım lisansının tehlikeye girmesine neden olabilir. Vadesi geçmiş borçlar kuralının ihlali, Avrupa kupalarından men edilmeye kadar varabilen ağır yaptırımları beraberinde getirmektedir.






SOYUNMA ODASI DENGELERİ ZEDELER

Son olarak, bu ölçekteki aksaklıklar kulübün uluslararası transfer piyasasındaki itibarını ve soyunma odası dengelerini zedeleme riski taşır. Osimhen, Leroy Sané gibi dünya çapındaki yıldızların bu tarz süreçlerle anılması, gelecekte transfer edilmesi planlanan oyuncuların ve temsilcilerinin ekstra teminatlar talep etmesine yol açabilir.

Galatasaray yönetimi bu olayı hızlı bir müdahaleyle kriz boyutuna ulaşmadan çözmüş olsa da kulübün imajı ve finansal modeli ciddi bir sınavdan geçecek.

Cim-Bom'a sürpriz forvet!

İsviçre ekibi Lausanne-Sport'da oynayan Omar Janneh'in Galatasaray'ın gündemine geldiği öğrenildi. Ancak yapılan değerlendirmelerin ardından çok da olumlu bir hava oluşmadı

29.07.2026 19:12:00
Haber Merkezi
 
Cim-Bom'a sürpriz forvet!
Cim-Bom'a sürpriz forvet!
Galatasaray Mauro Icardi sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç" kriterine uyan bir forvet arıyor. Sarı-Kırmızılılar'a Omar Janneh'in de önerildiği öğrenildi. 19 yaşındaki İspanyol golcü, İsviçre ekibi Lausanne-Sport'ta forma giyiyor.

2 MİLYONA ALDILAR

Lausanne onu 2026'nın Ocak ayında Atletico Madrileno'dan aldı. 2 milyon euro bonservis bedeli ödediler. 19 yaşındaki santrforla 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele yapıldı. Oyuncunun sözleşmesinde herhangi bir serbest kalma maddesi yok. 1.88 boyundaki golcü, geride bıraktığımız sezonda toplam 34 resmi maça çıktı. 12 gol ve 4 asist üretti.






10 MİLYON BEKLİYORLAR

Galatasaray'da Omar Janneh'le ilgili bir durum değerlendirmesi yapıldı. Genç futbolcunun yetersiz maç tecrübesinin yanında Lausanne'nin de 10 milyon euroluk bir bonservis beklentisi var. Sarı-Kırmızılılar, bu iki faktör sebebiyle ona sıcak bakmadı. Herhangi bir girişimde bulunulmayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.