logo
03 MART 2026


Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a kongre çağrısı

Fenerbahçe'de eski başkan Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a genel kurul çağrısı

16.06.2023 19:20:00 / Güncelleme: 16.06.2023 20:00:53
Anadolu Ajansı
Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a kongre çağrısı
Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a kongre çağrısı

Fenerbahçe Kulübünün eski başkanı Aziz Yıldırım, Ali Koç'a genel kurul çağrısında bulundu.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, kulübün 5 yıllık büyük tarihi bir başarısızlık yaşadığını ve bu sebeple güven tazeleme ihtiyacı doğduğunu belirtti. Koç ve yönetiminin, üstten bakan, kendinde hata görmeyen, başarısızlığı sahiplenmeyen ve hayali düşmanlar arayan bir bakışa sahip olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Tribünlerde istifa sesleri yükselmektedir, takıma ve yönetime güvensizlik had safhadadır. Ali Koç ve yönetimine düşen bu seslere kulak vermek, mazeret ileri sürmeden, güvenoyu alabilmek için olağanüstü genel kurula gitmek ve güven tazelemektir. 'İstenmediğim yerde durmam' diye taraftara söz verenler, daha hangi şekilde istenmedikleri kanaatine varacaklardır'" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un 5 Haziran Pazartesi günü yaptığı "Aday çıkarsa genel kurula gideriz" ifadesine tepki gösteren Yıldırım, şöyle devam etti: "Bizim fıtratımızda kulübü olağan genel kurula bir yıl süre varken seçim sürecine sokmak gibi hastalıklı bir düşünce olmamıştır. Kulübümüzün geleneklerinde, olağan genel kurula bir yıldan daha uzun bir süre varken, kulübü, seçim sathi mahalline sokma gibi bir gelenek 2018 yılına kadar olmamıştır. 2018 yılında yapılan genel kuruldan bir buçuk yıl önce, bir Konya maçımıza dakikalar kala, kulübümüzü seçim sathi mahalline sokmak, 'forma-kombine almayın, maça gitmeyin' şeklinde propagandalara ön ayak olmak, çanak tutmak, bu şekilde camianın bölünmesine sebebiyet vermek Ali Koç ve yönetiminin bu kulübün içine sokmuş olduğu bir virüstür."

Fenerbahçe'nin, tüzüğün aradığı koşulları sağlayan yüzlerce başkan adayı çıkaracak potansiyele sahip olduğunu aktaran Yıldırım, şunları kaydetti: "Ali Koç olmaz ise kimse kulübe mali destek sağlayamaz, sözü yandaşlarınız tarafından ortaya atılmış ve Fenerbahçe'de karşılığı olmayan bilinçli bir söylemdir. Ayrıca bu söylem, insanları, Ali Koç'un sadece parası için başkan seçildiği gibi yanlış bir düşünceye yöneltmektedir. Fenerbahçe Kulübü kimseye muhtaç değildir. Muhtaç olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Başkanlık zenginlik ile alınan bir imtiyaz değildir. Başkanlık, yönetme becerisi ile, yüksek organizasyon yeteneği ile, mevcut kaynaklar ile yapılabilecek bir görevdir. Türk spor tarihi, paralı olmayan, yüksek yöneticilik becerisi ile büyük sportif başarılar elde etmiş başkanlar ile doludur. Rahmetli Süleyman Seba bunun en güzel örneklerinden biridir."

Kulüp başkanlarının her dönemde kulübe hibe yaptığının altını çizen Yıldırım, "Kulübe 5 yılda Ali Koç'un tek başına milyarlarca lira verdiği, bu sayede kulübün ayakta kalabildiği büyük bir yalan olduğu kadar aynı zamanda taraftarlarımıza yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Hiçbir başkan bu kadar başarısızlığa rağmen buna tutunarak iktidarda kalma mücadelesi vermemiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu dönemde taraftarın kulübe büyük maddi destek sağladığını ancak bu desteğin Ali Koç tarafından teknik direktör ve futbolculara çarçur edildiğini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti: "Ali Koç tarafından sağlanan maddi destek, varlığı inkar edilemez başarısızlığın eleştirilememesine bir gerekçe asla değildir. Fenerbahçe'yi yönetmek demek, kulübe salt para girişi yapmak değil, tüm bu finansal sistemi doğru yönetebilme kabiliyetine sahip olup sportif başarı elde etmek demektir. Bir kere daha ifade etmek isterim ki Fenerbahçe Kulübü hiç kimsenin, hiçbir şirketin, vakfın, derneğin, ailenin, sosyal oluşumun malı değildir. Fenerbahçe halktır. Fenerbahçe halkındır. Hep de öyle kalacaktır."

Güven tazeleme kararının daha sonra alınması durumunda kulübe telafisi olmayan zararlar vereceğini aktaran Yıldırım, "Yönetiminizin kalan bir yıllık süresinde takıma, teknik ekibe ve yönetime tam destek ancak genele kurulun vereceği güvenoyu ile mümkün olabilecektir. Tarihimizde bunun pek çok örneği vardır. Kişisel kaygılar ile kulübün zararına olabilecek bir kararı almayın, kulübümüzü derhal olağanüstü genel kurula götürerek güvenoyu alın." şeklinde görüş belirtti.

Ferdi Kadıoğlu, Arda Güler gibi isimlerin takımda tutularak yanlarına yıldız isimler takviye edilmesi gerektiğini de ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:"Son 5 yılda kazandığımız tek kupa olan Türkiye Kupası şampiyonluğu için futbol takımımızı kutlarım. Bununla birlikte, Fenerbahçe Kulübünün hedefi ve vizyonu Türkiye Kupası finali asla olmamıştır, olamaz. Maddi ve manevi değerini, yıllar önce yitirmiş bir kupa organizasyonunun finalinin kazanılması, Fenerbahçe Kulübü Başkan ve yönetiminin beş yıllık kötü icraatları için bir kurtuluş ümidi asla olamaz. Fenerbahçe taraftarı da kazanılmış ya da kaybedilmiş bir Türkiye Kupası organizasyonu neticesi ile muhasebe yapmayacak kadar büyük bir taraftardır. Üzülerek söylemem gerekiyor ki bizler Ali Koç'un hayal ettiği Fenerbahçe'nin hedefinin Türkiye Kupası olan bir Fenerbahçe olduğunu görememişiz, anlayamamışız. Fenerbahçe gibi bir çınarın tek bir dalına zarar gelmemesi için maddi ve manevi birçok kaybı göze alarak 1 yıl hapis yatmış şahsım ve yol arkadaşlarım adına bu satırları tarihe bir not olarak düşmeyi görev kabul ediyor, mevcut başkan ve yönetimin gerekli adımları daha fazla zaman kaybetmeden bir an önce alması gerektiği yönündeki düşüncelerimi kamuoyuna sunuyorum. Bugün sayıları 50 bini aşan ve milyonlarca Fenerbahçe taraftarının temsilcisi olan genel kurul üyelerimizi, Fenerbahçe'nin büyük hedeflerine uygun olarak ve anlık başarılara odaklanmadan, mevcut yönetimin icraatları hususunda bir muhasebe yapmaya, kulübümüze ve kulübümüzün geleceğine sahip çıkmaya davet ediyorum." AA

Kocaelispor ligde ikici yarıya daha iyi başladı

Süper Lig'de sezonun ilk 7 haftasında sadece 2 puan alabilen Kocaelispor, ikinci yarının ilk 7 maçında ise 7 puan topladı

03.03.2026 14:49:00
İhlas Haber Ajansı
Kocaelispor ligde ikici yarıya daha iyi başladı
Kocaelispor ligde ikici yarıya daha iyi başladı
Süper Lig'de sezonun ilk 7 haftasında sadece 2 puan alabilen Kocaelispor, ikinci yarının ilk 7 maçında ise 7 puan topladı. Genel tabloda düşüşte görünen Körfez ekibi, bu 7 haftalık bölümlerde ise yükseliş yaşadı.

Trendyol Süper Lig'de sezona kötü başlayan ve kadrosunu lig başladıktan sonra tamamlayabilen Kocaelispor, ilk 7 haftada sadece 2 beraberlik alarak puan tablosunda son sıraya yerleşmişti. İlk yarının kalan 10 maçında ise 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 21 puan toplayan Körfez ekibi, devreyi 23 puanla 8. sırada bitirdi. Sezonun ikinci yarısına daha iyi bir başlangıç yapan Körfez ekibi, ikinci devresinin ilk 7 haftasında 2 galibiyet ve 1 beraberlikle 7 puan elde etti.

2 deplasman mağlubiyetinin rövanşında puanlar aldı



Sezonun ilk 7 haftasında sadece evinde oynadığı Kayserispor ve Çaykur Rizespor maçlarından 1'er puan çıkaran Kocaelispor, ligin ikinci yarısında ise deplasmanda oynadığı bu maçlardan 3 puan çıkardı. Körfez ekibi ilk yarı deplasmanda mağlup olduğu Samsunspor'dan rövanşında beraberlik, Gaziantep FK'dan ise galibiyet aldı.

İç sahada büyük takımlara kaybetti

Ligin 17 haftalık ilk yarısında iç saha karnesine 9 maçta 18 puan yazdıran Kocaelispor, 'yenilmezlik' sıralamasında Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ardından 4. sırada yer aldı. 17 ve 24. haftaları arasındaki 7 müsabakanın 4'ünü evinde, 3'ünü ise deplasmanda oynayan Kocaelispor, topladığı 7 puanın 4'ünü deplasmandan çıkardı. Körfez ekibi sahasında Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a kaybetti.

Liderden 10 puan geride kaldı

Kocaelispor ikinci yarıda 7 maçta aldığı 7 puanla en çok puan toplayan takımlar sıralamasında Samsunspor ile birlikte 6. sırada bulunuyor. Bu 7 maçlık istatistikte zirvede 17 puanla Beşiktaş yer aldı. Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir 16, Fenerbahçe 15, Göztepe 10 ve Rizespor, Antalyaspor ve Eyüpspor 9 puanla Kocaelispor'un üstünde yer aldı. 9 takımın gerisine düşen Kocaelispor, bu süreçte 6 gol atıp, 8 gol yedi. Ligin ilk yarısındaki aynı periyotta ise Selçuk İnan'ın öğrencileri rakip fileleri 4 kez sarsarken, kalesinde 12 gole engel olamamıştı.

Dünyanın en küçüğü ama değer biçilemiyor

Kapadokya'da sergilenen ve santimetre karesinde 2 bin 500 çift ilmek bulunan ipek halıya değer biçilemiyor

03.03.2026 14:47:00
İhlas Haber Ajansı
Dünyanın en küçüğü ama değer biçilemiyor
Dünyanın en küçüğü ama değer biçilemiyor
Kapadokya'da sergilenen ve santimetre karesinde 2 bin 500 çift ilmek bulunan ipek halıya değer biçilemiyor.

Kapadokya'da halı ekspertizliği yapan Hakan Demiratan, santimetrekarede 50x50 yani 2 bin 500 çift ilmek bulunan ipek halının teknik olarak dünyanın en sık dokunan ve en ince halısı olduğunu söyledi.



Demiratan; resmi kayıtlarda Guinness Rekorlar kitabında santimetrekarede 25x25, yani 675 çift düğümlü halının yer aldığını belirterek Guinness'e başvuru için gerekli prosedürlerin sürdüğünü ifade etti. Demiratan yaptığı açıklamada; "Santimetrekarede 50x50, yani 2 bin 500 çift ilmekten oluşan bu halı şu ana kadar bilinen en sık ipek halıdır.

Resmi kayıtlarda 25x25'lik halı yer alıyor. Guinness'e girebilmek için ciddi bir hazırlık süreci gerekiyor. Biz de şu anda o hazırlık aşamasındayız. Teknik olarak bu halı dünyanın en sık dokunan halısıdır" dedi. Yaklaşık 5 yıllık emeğin ürünü olan halının paha biçilemez olduğunu belirten Demiratan, eseri görmek isteyenleri Kapadokya'daki Carpet House firmasına davet etti.

Deseni: Hayat Ağacı'nın zamansız hikâyesi



Halının deseninde sonsuzluğu simgeleyen 'Hayat Ağacı' teması yer alıyor. Kökeni Orta Asya'ya dayanan ve zamanla İskandinav mitolojisi ile Altay Şamanizmi gibi farklı kültürlerde de yer bulan bu motif, esere zamansız bir anlam kazandırdı.

Desende ağaç figürünün yanı sıra hayvanlar, kuşlar ve bitkiler büyük bir incelikle işlendi. Her detayın canlı ve gerçekçi bir biçimde tasarlandığı halıda hakiki Bursa ipeği kullanıldı. 5 yıllık emeğin, 150 yıllık bir geleneğin ve yüksek bir teknik ustalığın ürünü olan bu özel halının maddi bir değerle ölçülemeyeceği, bu nedenle eserin 'paha biçilemez' olarak nitelendirildiği ifade edildi.

Göztepe, iki sezondur aynı zamanda düşüşe geçiyor

Trendyol Süper Lig'de 4 maçtır kazanamayan Göztepe, geçen sezon da aynı zamanda kötü sonuçlar alarak düşüşe geçmişti

03.03.2026 14:44:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe, iki sezondur aynı zamanda düşüşe geçiyor
Göztepe, iki sezondur aynı zamanda düşüşe geçiyor
Trendyol Süper Lig'de 4 maçtır kazanamayan Göztepe, geçen sezon da aynı zamanda kötü sonuçlar alarak düşüşe geçmişti.

Trendyol Süper Lig'de son haftalarda istediği sonuçları alamayan Göztepe, 4 maçtır galibiyete hasret kaldı. Sarı-kırmızılı ekipteki düşüş, 21. haftada deplasmanda golsüz berabere kalınan Konyaspor karşılaşmasıyla başladı.

Ardından sahasında Kayserispor ile 0-0 berabere kalan İzmir temsilcisi, geçen hafta deplasmanda Beşiktaş'a 4-0 mağlup oldu. Son olarak hafta sonunda Eyüpspor'u konuk eden Göztepe, sahadan yine golsüz eşitlikle ayrılarak galibiyet hasretini sürdürdü.

Göztepe, benzer bir süreci geçen sezon da yaşadı. 2024-2025 döneminde deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-2 kaybeden sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmanın ardından çıktığı 10 maçta galibiyet elde edememiş; 6 beraberlik ve 4 mağlubiyetlik kötü bir performans sergilemişti. İzmir ekibi, kötü gidişata ise iç sahada Başakşehir karşısında son verdi.

Bu sezon da benzer bir tabloyla karşı karşıya kalan Stoilov'un öğrencileri, hafta sonunda oynanacak maçta yine Başakşehir'i mağlup ederek yeni bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Beşiktaş, kupada Çaykur Rizespor'u konuk edecek

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. haftasında yarın Çaykur Rizespor'u konuk edecek

03.03.2026 11:43:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, kupada Çaykur Rizespor'u konuk edecek
Beşiktaş, kupada Çaykur Rizespor'u konuk edecek
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. haftasında yarın Çaykur Rizespor'u konuk edecek.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. haftasında Beşiktaş, yarın 20.30'da Tüpraş Stadyumu'nda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Siyah-beyazlılar, grupta 2 galibiyet ve 1 beraberlik sonucu aldığı 7 puanla lider konumda bulunuyor. Yeşil-mavililer ise 1'er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet sonrası topladığı 4 puanla 4. sırada yer alıyor.



Beşiktaş, kupada bu sezon Fenerbahçe'yi 2-1, Ankara Keçiörengücü'nü 3-0 mağlup ederken Kocaelispor ile 1-1 berabere kaldı. Çaykur Rizespor ise Gaziantep FK'yı 5-2 mağlup ederken Erzurumspor FK'ya 2-0 kaybetti. Doğu Karadeniz temsilcisi, Beyoğlu Yeniçarşıspor ile 1-1 berabere kaldı.

Kupada 9. müsabaka



Beşiktaş ile Çaykur Rizespor bu zamana kadar Türkiye Kupası'nda 8 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda siyah-beyazlılar 5 kez sahadan galip ayrılırken, yeşil-mavililer de 2 defa rakibini mağlup etti. 1 müsabaka da berabere bitti. Bu maçlarda Kartal'ın 14 golüne, Karadeniz ekibi 8 golle karşılık verdi.

İki takım arasında bu sezon Süper Lig'de oynanan müsabakayı Beşiktaş, 1-0 kazandı.

İran'da oynayan Faslı futbolcu Münir, Türkiye'ye sığındı

Barcelona'nın eski futbolcusu Munir El Haddadi, İran'da yaşananlar nedeniyle Türkiye'ye sığındığını açıkladı

02.03.2026 10:38:00
İhlas Haber Ajansı
İran'da oynayan Faslı futbolcu Münir, Türkiye'ye sığındı
İran'da oynayan Faslı futbolcu Münir, Türkiye'ye sığındı
Barcelona'nın eski futbolcusu Munir El Haddadi, İran'da yaşananlar nedeniyle Türkiye'ye sığındığını açıkladı.

Kariyerini İran Ligi ekiplerinden Esteghlal FC'de sürdüren Faslı futbolcu Munir El Haddadi, bölgedeki savaş nedeniyle şu anda Türkiye'ye geldiğini söyledi. 30 yaşındaki futbolcu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"İran'daki durumumla ilgili gelen tüm mesajlar ve endişeleriniz için teşekkür etmek istiyorum. Dün niyetimiz ülkeden hava yoluyla ayrılmaktı ancak uçaktan tahliye edildik ve kalkış yapamadık.

Kulübüm, ülkeden kara yoluyla ayrılabilmem için bana bir araç sağladı ve bu sayede sınırı sorunsuz bir şekilde geçebildim. Şu anda Türkiye'de güvendeyim ve önümüzdeki birkaç saat içinde İspanya'ya ulaşacağım. Gördüğüm sevgi ve destek için herkese teşekkürler."

Zeki Murat Göle'den itiraf: 'İki puanı ilk yarıda kaybettik'

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Zeki Murat Göle, 2-2 biten Antalyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "İki puanı aslında ilk yarıda kaybettik. İstediğimiz tempoyu sahaya yansıtamadık" dedi

02.03.2026 10:35:00
İhlas Haber Ajansı
Zeki Murat Göle'den itiraf: 'İki puanı ilk yarıda kaybettik'
Zeki Murat Göle'den itiraf: 'İki puanı ilk yarıda kaybettik'
Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Zeki Murat Göle, 2-2 biten Antalyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "İki puanı aslında ilk yarıda kaybettik. İstediğimiz tempoyu sahaya yansıtamadık" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco'nun rahatsızlığı nedeniyle karşılaşmada takımın başında sahaya çıkan Zeki Murat Göle, basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.

Hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Nottingham deplasmanında harcanan efora dikkat çeken Göle, "Üç gün önce İngiltere'de oynadığımız maçtaki yüksek enerjiyi bugün sahada göremedik. Maça istediğimiz tempoyla başlayamadık. İlk yarıdaki erken oyun isteği, derine koşular ve uzun top tercihleri oyunun kontrolünü elimizden aldı. Bu da rakibin direncini artırdı" şeklinde konuştu.

"İki puanı ilk yarıda kaybettik"



İkinci yarının hemen başında kalelerinde gördükleri gole dikkat çeken Göle, "Devreye umutla başladık ancak kalemizde gördüğümüz gol bize yakışmadı. Buna rağmen oyuncularımız pes etmedi ve 2-2'yi yakalayacak reaksiyonu gösterdi. Galibiyet için çok net fırsatlar da bulduk ama değerlendiremedik" ifadelerini kullandı.

Teknik direktörün rahatsızlığı nedeniyle süreci bir ekip ruhuyla yönettiklerini belirten Göle, "Bu süreci hep birlikte yönetiyoruz. Teknik direktörümüze her konuda destek oluyoruz. Alınan tüm kararlar yardımcı antrenörler ve analiz ekibimizle koordineli bir şekilde, ortak akılla hayata geçiriliyor. Biz kendi başımıza her kararı veremiyoruz. Biz aslında 2 puanı ilk yarıda kaybettik. İngiltere'deki enerjiyi oluşturamadık" diye konuştu.

"Mücadelemizi son saniyeye kadar sürdüreceğiz"

Şampiyonluk yürüyüşünde geri adım atmayacaklarını kaydeden Zeki Murat Göle, "Lig uzun bir maraton. Puan kayıpları olabilir ancak biz mücadelemizi son saniyeye kadar sürdüreceğiz. Bu takımı hedefine ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Fenerbahçe, 3. kez 2-0 geriye düştüğü maçta puan aldı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Antalyaspor ile 2-2 berabere kalırken, bu sezon 3. kez 2 farklı geriye düştüğü maçta puan aldı

02.03.2026 00:12:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, 3. kez 2-0 geriye düştüğü maçta puan aldı
Fenerbahçe, 3. kez 2-0 geriye düştüğü maçta puan aldı
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Antalyaspor ile 2-2 berabere kalırken, bu sezon 3. kez 2 farklı geriye düştüğü maçta puan aldı.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Antalyaspor ile mücadele etti. Sarı-lacivertliler, ilk yarıyı 1-0 geride kapatırken, 49'da kalesinde 2. golü gördü. Fenerbahçe, 63. dakikada Sidiki Cherif ile farkı 1'e indirirken, 69. dakikada ev sahibinde Veysel Sarı kendi kalesine attı. Bu sonuçla sahadan 1 puanla ayrılan Kanarya, zirve yarışında yara aldı ve lider Galatasaray ile olan puan farkı 4'e çıktı.



Öte yandan Fenerbahçe, bu sezon 3. kez 2-0 geriye düştüğü maçta geri dönüşü yakaladı. Ligin 11. haftasında oynanan Beşiktaş derbisinde de 2-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, rakibini 3-2 mağlup etti. 13. hafta Rizespor'a konuk olan Tedesco'nun öğrencileri yine 2 farklı mağlup durumdayken mücadeleyi 5-2 kazandı ve hanesine 3 puan yazdırdı. Fenerbahçe, lig maçlarında tabelada 2-0 geride olduğu maçlarda 7 puan topladı.

Ligde 9. beraberlik



Fenerbahçe, Akdeniz temsilcisi karşısında bu sezonki 9. beraberliğini elde etti. Geçtiğimiz hafta da sahasında Kasımpaşa karşısında puan kaybı yaşayan sarı-lacivertliler, dış sahada 5. kez rakipleriyle yenişemedi. Öte yandan son 4 deplasmandan 12 puan çıkaran Fenerbahçe'nin galibiyet serisi de sona erdi. Fenerbahçe, 5 Ekim'de Samsunspor ile golsüz berabere kaldığı karşılaşmanın ardından oynadığı 16 maçta da gol sevinci yaşadı.

Cherif, ilk golünü attı

Sarı-lacivertlilerin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Sidiki Cherif, Fenerbahçe'deki ilk golünü Antalya'da kaydetti. Ligde ilk kez 11'de başladığı müsabakada 90 dakika sahada kalan Cherif, 63. dakikada kafayla topu ağlara gönderdi. 19 yaşındaki forvet UEFA Avrupa Ligi'nde Nottingham Forest ile oynanan 2 maça da 11'de başlarken, Süper Lig'de 4 maçta süre aldı.

Burak Yılmaz: "Kötü oynayarak 1 puan aldık"

Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Samsunspor karşısında kötü oynamalarına 1 puan aldıklarını söyledi

02.03.2026 00:11:00
İhlas Haber Ajansı
Burak Yılmaz: "Kötü oynayarak 1 puan aldık"
Burak Yılmaz: "Kötü oynayarak 1 puan aldık"
Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Samsunspor karşısında kötü oynamalarına 1 puan aldıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Gaziantep FK, deplasmanda Samsunspor ile golsüz berabere kaldı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.

Maçta iki takımın da iyi mücadele gösterdiğini dile getiren Yılmaz, "İlk 15 dakika her şey istediğimiz gibiydi. Sonrasında sakatlıklardan sonra tamamen oyunun ritmi düştü. Bu düşük ritme alıştık. O süreçten sonra oyunun kontrolü Samsunspor'a geçti. Geçen hafta harika oynadığımız Trabzonspor maçından puan alamadık. Bu hafta ise kötü oynadığımız Samsunspor maçından puan aldık. Bu oyunu kabul etmiyoruz.

Alınan 1 puan çok değerli. Son 70 dakikada oyunu kendi sahamızda karşıladık. Hakemler hakkında konuşmamakta direniyorum. Türkiye'de oyunun durması, VAR müdahalesi çözemiyorum. Hakemler hakkında konuşamamaya söz verdim.

Futbolumuzun gelişmesi için topun oyunda kalma süresinin artması lazım. Yeni kurallar geliyor, belki bu futbolu hızlandırır. Bu maçta kaçan bir pozisyonumuz yok. Her şeyi uçlarda yaşıyoruz. Kasımpaşa maçında çok iyi oynadık, çok kötü bir Kocaelispor maçı. Trabzonspor maçı çok iyi, Samsunspor maçı çok kötü. Uçlarda yaşamamız, bir standart yakalamamız gerekiyor. Fenerbahçe maçımız var. Kupada biz yenersek biz, onlar yenerse de onlar çıkacak" diye konuştu.

"Futbolu bir kültür haline getirmemiz lazım"

Lig maçlarında tribünlerin boş olmasına dikkat çeken Yılmaz, "Samsun gibi bir futbol şehrinde taraftar maça gelmiyorsa burada bir sıkıntı vardır. Geçen yıl maçları izliyordum bayağı bir seyirci vardı. Bu iş bizleri aşan bir iş. Karar vericilerin problemi. Futbolu bir kültür haline getirmemiz lazım. Avrupa'da oynadım saat 14.00'teki maça gelip, 18.00'e kadar statta etkinlik yapıyorlardı. Futbol ülkesi olarak görünüyoruz ama birçok şeyi değiştirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Kayserispor, TFF'ye gidiyor

Kayserispor tarafından Gençlerbirliği maçının ardından yapılan yazılı açıklamada, hakem Ümit Öztürk'ün yönetimi eleştirilerek, Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvuruda bulunacağı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklamada, "3 puanımız gasp edilmiştir" denildi

01.03.2026 23:18:00
İhlas Haber Ajansı
Kayserispor, TFF'ye gidiyor
Kayserispor, TFF'ye gidiyor
Kayserispor tarafından Gençlerbirliği maçının ardından yapılan yazılı açıklamada, hakem Ümit Öztürk'ün yönetimi eleştirilerek, Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvuruda bulunacağı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklamada, "3 puanımız gasp edilmiştir" denildi.

Kayserispor, Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Gençlerbirliği ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından Kayserispor Kulübünden yapılan açıklamada, hakem Ümit Öztürk'e tepki gösterilerek, TFF'ye resmi başvuru yapılacağı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:



"Kayserispor olarak, Gençlerbirliği karşısında sahada alın terimizle kazandığımız mücadelenin hakem kararlarıyla gölgelenmesini asla kabul etmiyoruz. Karşılaşmada hakem Ümit Öztürk ve VAR ekibi tarafından verilen, hiçbir futbol aklıyla izah edilemeyecek ofsayt kararı ile maçın kaderini doğrudan değiştirmiş, kulübümüzün hanesine yazılması gereken 3 puanı gasp etmiştir.

Bu karar bir 'yorum farkı' değil, açık ve net bir hak kaybıdır. VAR sistemi hataları azaltmak için vardır, hatayı büyütmek için değil. Tüm Türkiye'nin izlediği bir pozisyonda, bu denli bariz bir yanlışın nasıl verildiği ve VAR müdahalesinin neden doğru şekilde yapılmadığı kamuoyuna açıklanmalıdır. Kayserispor sahada mücadele ederken masa başında puan kaybetmeye razı olmayacaktır.

Bu doğrultuda, Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvurumuzu yapacağımızı, VAR kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılmasını talep ettiğimizi, hakem performansının en üst düzeyde incelenmesini istediğimizi açıkça ilan ediyoruz. Türk futbolunda adalet herkes için gereklidir. Bugün Kayserispor'a yapılan haksızlık, yarın başka bir kulübün başına gelebilir. Camia olarak hakkımızı sonuna kadar savunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Trabzonspor kafasını kullanıyor... 48 golün 15'ini kafayla attı

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de bu sezon attığı 48 golün 15'ini kafa vuruşlarıyla kaydederek hava toplarındaki üstünlüğünü ortaya koydu

01.03.2026 13:12:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor kafasını kullanıyor... 48 golün 15'ini kafayla attı
Trabzonspor kafasını kullanıyor... 48 golün 15'ini kafayla attı
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de bu sezon attığı 48 golün 15'ini kafa vuruşlarıyla kaydederek hava toplarındaki üstünlüğünü ortaya koydu.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-0 mağlup eden Trabzonspor, söz konusu gollerin tamamını kafa vuruşlarıyla attı.



Onuachu 1 ve Nwaiwu'nun 2 golüyle sahadan 3 puanla ayrılan Karadeniz ekibi, hava toplarındaki hakimiyet konusunda zirvede yer aldı. 48 gol atan Karadeniz ekibinin 15 kafa golüyle hava toplarındaki etkinliği, takımın en önemli kozlarından biri oldu.

2.01'lik dev forvet etkisi



Trabzonspor'un hava toplarındaki üstünlüğünün en önemli etkenlerinden biri ise takımın Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu oldu. 2.01 metrelik boyuyla Nijeryalı golcü ligde 18 golle krallık yarışında zirvede yer alırken, söz konusu gollerin 7'sini kafayla ağlara gönderdi. Onuachu, 5'i penaltı olmak üzere 11 golü de ayakla attı.

Onuachu'nun ardından bu alanda Augusto, golcü oyuncuyu takip etti. Brezilyalı oyuncu 4 kafa golüyle takımına katkı verirken, devre arası takıma katılan Nijeryalı futbolcu Nwaiwu 2, Stefan Savic ve sezon içinde takımdan ayrılan Sikan da 1'er kez kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı.

Uzun boylu ve fiziksel olarak güçlü oyuncularını etkili kullanan Trabzonspor, özellikle duran toplarda ve kenar ortalarında rakip savunmalara zor anlar yaşattı. Hava toplarındaki bu üstünlük, skorlara da yansıdı. Bordo-mavililer birçok maçta kilidi açan ya da sonucu belirleyen golleri kafa vuruşlarıyla buldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.