Barbar Yahudiler Yunan aktivistlere de işkence etmiş
Küresel Sumud Filosu'ndaki Yunan aktivistler İsrail'in kötü muamele ve işkence yaptığını anlattı. Aktivist Yannis Atmacidis, "Yaşadığımız işkenceler 19'uncu yüzyıla ait. Bizim için şok edici olan, bedenen ve ruhen yaşadığımız sorunlardan çok bir halka güç verildiğinde nasıl bu kadar insanlıktan çıkabileceğini görmekti" dedi.
23.05.2026 11:36:00 / Güncelleme: 23.05.2026 11:41:49
AA
AA





Gazze'ye insani yardım ulaştırmak ve buradaki ablukayı kırmak üzere çıktıkları yolculukta İsrail tarafından uluslararası sularda hukuk dışı şekilde saldırıya uğrayan Küresel Sumud Filosu'ndaki Yunan aktivistler, İsrail'in kötü muamelesi ve işkencesine maruz kaldıklarını belirtti.

Atina'da sevgi gösterileriyle karşılandılar
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere çıktıkları yolda İsrail tarafından alıkonulan 19 Yunan aktivist, dün, Atina'daki Eleftherios Venizelos Havalimanı'nda yakınları ve Filistin destekçilerinin sevgi seliyle karşılandı.

Yok böyle bir insan tipi
Kafiledeki aktivistlerden Yannis Atmacidis, Dimitris Bitulas ve Andonis Vradis, İsrail'in kendilerini alıkoyduğunda karşı karşıya kaldıkları muameleyi anlattı.
Yannis Atmacidis, "En hasta ruhun bile aklından geçemeyecek işkencelerle dolu 5 günün ardından Yunanistan'a dönüyoruz. Yaşadığımız işkenceler 19'uncu yüzyıla ait. Bizim için şok edici olan, bedenen ve ruhen yaşadığımız sorunlardan çok bir halka güç verildiğinde nasıl bu kadar insanlıktan çıkabileceğini görmekti. Filistin'e özgürlük" ifadelerini kullandı.
Yunan aktivist Atmacidis, 19 kişilik Yunan kafilesinde 4 kişinin, İsrail'de uğradıkları kötü muamele sonucu ciddi bir şekilde yaralandığını da aktardı.

Hepimize işkence ettiler
Dimitris Bitulas da İsrail'in kendilerini alıkoyduğu sırada yaşadıkları tüm zorluklara rağmen bunların, Filistinlilerin son 78 yılda yaşadığı sorunlarla karşılaştırılamayacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Bizim tek işimiz İsrail'in siyonist mekanizmasını alt etmek, emperyalizmi alt etmek ve bir daha kimsenin soykırıma uğramasına izin vermemektir." Bitulas, kendilerine yine bir fırsat verilse yine insani yardım ulaştırmak ve ablukayı kırmak üzere Gazze'ye gitmeye hazır olduklarını dile getirdi.
Andonis Vradis ise İsrail'in kendilerini alıkoyduğu günlerde yaşadıkları zorlukların ardından Yunanistan'a "kurtulmuş olma" hissiyle döndüklerini belirterek "Yunan kafilesinin tamamı, 19'umuz da hem denizde ve gemide kurulmuş hapishanede hem de karada götürüldüğümüz hapishanede işkenceye uğradık" dedi.
Yaşadıkları tüm işkencelere rağmen, akıllarının hala Filistinlilerde olduğunun altını çizen Vradis, "Aklımız şu anda hapishanelerde tutulan 9 bin 500'ün üzerinde Filistinli ile birlikte. Aralarında (yaklaşık) 400 de çocuk var" diye konuştu.

Yine gideriz
Vradis, alıkonuldukları ve işkenceye maruz kaldıkları sırada umutlarını hiç kaybetmediklerini söyleyerek "Düşündüğümüz tek şey Filistinli kadın ve erkeklerin bu hapishanelerde neler çekmiş olabileceğiydi. Bu, bize umut ve dayanma gücü verdi." ifadelerini kullandı. Filistinlilerin yaşadıkları zorlukları akıllarından çıkarmalarının mümkün olmadığını kaydeden Vradis, "Yarın bize yine sorsalar, yine gitmeye hazırız" dedi.






















































































