logo
19 MAYIS 2026

Barcelona için korktucu gelişme

Barcelona Kulübü Başkanı Laporta'ya hakemlere rüşvet verdiği iddiasıyla soruşturma açıldı

18.10.2023 15:00:00
Anadolu Ajansı
Barcelona için korktucu gelişme
Barcelona için korktucu gelişme
Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta hakkında hakemlere rüşvet verdiği iddiasıyla soruşturma açıldığı bildirildi.

Uluslararası basında yer alan habere göre Laporta'ya, İspanya'nın hakem komitesinin yaklaşık 20 yıllık faaliyetlerini kapsayan bir soruşturma kapsamında rüşvet şüphesi nedeniyle resmi soruşturma açıldığı ifade edildi.

İspanya'da Barcelona Kulübü hakkında, "sportif etkinliklerinde çıkar sağlamak için hakemler hakkında bilgi topladığı" iddiasıyla başlatılan yasal girişimlerin neden olduğu tartışmalar geçen mart ayından beri sürüyordu.

Barselona Savcılığı, geçen mart ayında, 1993'ten 2018'e kadar İspanyol Futbol Federasyonunun eski Hakem Teknik Kurulu (CTA) Başkan Yardımcısı olan Jose Maria Enriquez Negreira'ya ait firmalara 17 yıl içinde 7,3 milyon avrodan (7,8 milyon dolar) fazla ödeme yapıldığı iddiasıyla ilgili şikayette bulunmuştu. AA

Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?

Antonio Conte 2027’ye kadar olan sözleşmesini tek kalemde sildi! Conte’nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı 

19.05.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Napoli'yi şampiyon yapan Antonio Conte 2027'ye kadar olan sözleşmesini ve servet değerindeki maaşını tek kalemde sildi! Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi ve futbol aklı Paolo Maldini'nin rüya listesinde 1 numara olan Conte'nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı.






Fenerbahçe'de yaklaşan olağanüstü seçimli genel kurul öncesi, başkan adaylarından Hakan Safi'nin futbol yapılanmasının başına getirmek için el sıkıştığı konuşulan Paolo Maldini'nin teknik direktör listesindeki 1 numaralı hedef olan Antonio Conte, kariyeriyle ilgili radikal bir karar aldı.






Safi'nin seçilmesi durumunda takımın başında görmeyi hayal ettiği İtalyan çalıştırıcı, rotasını Türkiye yerine ülkesinin milli takımına çevirdi.






Napoli ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan deneyimli teknik adam, kulüpten ayrılmak için hiçbir finansal zorluk çıkarmadı ve kontratında kalan 7 milyon euro'luk devasa maaşından feragat etti.






Gelen son iddialara göre deneyimli teknik adam, doğrudan İtalya Milli Takımı'nın (Gök Mavililer) başına geçmeye hazırlanıyor.

Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 61 golle tamamlayan Trabzonspor'un gol yükünü Paul Onuachu, Felipe Augusto ve Ernest Muçi sırtladı

19.05.2026 13:50:00
AA
Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu
Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 61 golle tamamlayan Trabzonspor'un gol yükünü Paul Onuachu, Felipe Augusto ve Ernest Muçi sırtladı.

Bordo-mavili takımda Onuachu, forma giydiği 30 lig maçında 22 gol atarak RAMS Başakşehirli Eldor Shomurodov ile birlikte sezonu gol kralı tamamladı ve kulüp tarihinde bu başarıyı gösteren 6. oyuncu oldu.

Onuachu'nun ardından Brezilyalı oyuncu Augusto 32 maçta 13 gol kaydederken bu ismi, Beşiktaş'tan kiralanan Ernest Muçi 27 karşılaşmada 11 golle takip etti.

Gollerin yüzde 75'ini attılar

Onuachu, Augusto ve Muçi, 61 golün 46'sını kaydederek bordo-mavili takıma zirve yarışında önemli katkı yaptı.

Üç futbolcu, bordo-mavili ekibin gollerinin yüzde 75,4'üne imza atarak takımlarına önemli puanlar kazandırdı.

Ligdeki 11 ekipten fazla gol attılar

Onuachu, Augusto ve Muçi, toplam 46 golle Süper Lig'deki 11 ekipten fazla gol kaydetti.

Bordo-mavili oyuncular, Samsunspor ve Çaykur Rizespor ile aynı sayıda gol kaydederken TÜMOSAN Konyaspor (43), Gaziantep FK (43), Göztepe (42), Corendon Alanyaspor (41), Natura Dünyası Gençlerbirliği (36), ikas Eyüpspor (33), Hesap.com Antalyaspor (33), Kasımpaşa (33), Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük (31), Zecorner Kayserispor (27) ve Kocaelispor'u (26) geride bıraktı.

Toplam 11 futbolcu gol attı

Trabzonspor'da sezon boyunca 11 oyuncu gol sevinci yaşadı.

Karadeniz ekibinde Onuachu, Augusto ve Muçi'nin yanı sıra Oleksandr Zubkov 4, Chibuike Nwaiwu 3, Christ Inao Oulai 2, Stefan Savic, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Umut Nayir ve takımdan ayrılan Danylo Sikan da 1'er kez rakip fileleri havalandırdı. Bir golü de rakip oyuncu, kendi kalesine gönderdi.

Kupa finalinde gol güvenceleri

Trabzonspor'un skorer 3 oyuncusu, Ziraat Türkiye Kupası finalinde takımlarının gol güvencesi olacak.

Bu 3 isim içerisinde Muçi 4 golle kupada takımının en golcü oyuncusu olurken Onuachu 2, Augusto da 1 gol kaydetti.

Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi

Sergen Yalçın ve Serkan Reçber’in vedasıyla başlayan büyük depremin ardından yeni futbol yapılanmasının şifreleri çözüldü 

19.05.2026 13:50:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi
Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi
Beşiktaş'ta Sergen Yalçın ve Serkan Reçber'in vedasıyla başlayan büyük depremin ardından yeni futbol yapılanmasının şifreleri çözüldü. Koltuğun bir numaralı adayı Dino Toppmöller olurken, Alman hocanın Türkiye'deki sağ kolu ve kulübün yeni futbol aklı olması için emektar kaptan Necip Uysal'a tarihi bir görev tebliğ edilmeye hazırlanılıyor.






Beşiktaş'ta sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından, siyah-beyazlı yönetim futbol yapılanmasında köklü bir değişime giderek Futbol A Takımı Genel Koordinatörü Serkan Reçber ile de ilişkisini kesti.  Kulüpte adeta sil baştan bir dönem başlarken, yeni teknik adam ve futbol aklı için rota tamamen Almanya'ya çevrildi.






RESMİ TEKLİF TAM GAZ YAPILACAK

Sergen Yalçın'ın vedası sonrası camiada yüksek sesle Şenol Güneş ismi zikredilse de, yönetimin ajandasındaki bir numaralı teknik direktör adayı Dino Toppmöller.

Siyah-beyazlı kurmaylar, takımı modern bir futbol anlayışıyla yeniden ayağa kaldırmak adına 45 yaşındaki Alman teknik adama resmi teklif yapmaya hazırlanıyor.






GRAF "TEK BAŞINA OLMAZ" DEDİ

Alman teknik adamın Beşiktaş'a olası transferinde en büyük destekçisi ve köprüsü ise takımın sembol ismi Necip Uysal olacak. Kulübün yine yeniden "futbol aklı" haline gelen Graf'ın yönetime sunduğu raporda, yabancı bir teknik adamın Türkiye dinamiklerine tek başına adapte olmasının zor olacağını belirterek "Yalnız olmaz" uyarısında bulunduğu sızan bilgiler arasında.






İKİ FORMÜL ÜZERİNDE DURULUYOR

Bu rapor doğrultusunda emektar kaptan Necip Uysal için masada iki ciddi senaryo bulunuyor:

- Necip Uysal, Graf'tan bağımsız olarak doğrudan futbol şube sorumlusu gibi hareket edecek ve idari kısımda Ümraniye ile yönetim arasındaki bağı kuracak.






- Deneyimli isim, doğrudan Dino Toppmöller'in yardımcı antrenörlerinden biri olarak kulübedeki yerini alacak ve saha içiyle saha dışı arasındaki saha koordinasyonunu sağlayacak.

Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu

19.05.2026 13:47:00
AA
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu.

Süper Lig'de bu sezon 34 hafta boyunca karşılaşma hakemleri futbolculara 1328 sarı ve 66 kırmızı kart gösterdi.

Ligde 7. sezonunu geçiren Gaziantep FK, müsabakalarda gördüğü 95 sarı kartla ligin en çok sarı kartla cezalandırılan takımı oldu. Hesap.com Antalyaspor ve Zecorner Kayserispor, gördükleri 81 sarı kartla ikinciliği, 80 sarı kart gören Fenerbahçe ve TÜMOSAN Konyaspor ise üçüncülüğü paylaştı.

"En çok sararan" Arda ve Melih

Kırmızı-siyahlı ekipte bu sezon 8'er sarı kart gören Arda Kızıldağ ve Melih Kabasakal, takımın bu anlamda öne çıkan oyuncuları oldu.

Gaziantep ekibinin Ankaragücü'nden kadrosuna kattığı ve 3 sezondur forma giyen Arda Kızıldağ, görev aldığı 25 karşılaşmada 8 sarı kart gördü.

Güneydoğu temsilcisine sezon başında İkas Eyüpspor'dan transfer olan Melih Kabasakal ise oynadığı 24 karşılaşmada hakem tarafından 8 kez sarı kartla uyarıldı.

Kart listesinde Lungoyi, Rodrigues ve Maxim 7 sarı kart ile ikinci sırada, Kozlowski, Camara ve Yusuf Kabadayı ise 6 sarı kart ile üçüncü sırada yer aldı.

3 oyuncu kart görmeden bitirdi

Gaziantep ekibinde ligin ikinci yarısında kadroya dahil olan 3 oyuncu, kart görmeden sezonu tamamladı.

Kırmızı-siyahlı formayı 2 sezon önce terleten, bu sezon devre arasında Trabzonspor'dan kiralanan Denis Draguş, forma giydiği 11 karşılaşmada sarı kart görmedi.

Sırbistan ekibi FK Partizan'dan devre arası kiralanan Nihad Mujakic ise 854 dakika forma giydiği 11 karşılaşmayı kartsız bitirmeyi başardı.

Arnavut takımlarından Dinamo City'den kadroya katılan Gambiyalı orta saha oyuncusu Karamba Gassama da 15 karşılaşmada süre aldığı 554 dakikayı kart cezası almadan tamamladı.

5 oyuncu kırmızı kart gördü

Gaziantep FK'de savunma ve orta saha oyuncuları kırmızı kart gördü.

Kaleci Mustafa Burak Bozan, Kevin Rodrigues, Myenty Abena, Drissa Camara ve Nazım Sangare, Güneydoğu temsilcisinde kırmızı kart gören oyuncular oldu.

Kaleci Burak Bozan, Galatasaraylı Günay Güvenç ve Fenerbahçeli Ederson ile ligde bu sezon kırmızı kart gören 3 kaleciden biri oldu.

En az sararan Trabzonspor

Bu sezon ligin en az sarı kart gören takımı ise Trabzonspor oldu.

Bordo-mavililer, Süper Lig'de 53 sarı kartla ligin en az sarı kart gören takımı olmayı başardı.

Karadeniz ekibini 56 sarı kart ile Mısırlı.com Fatih Karagümrük, 63'er sarı kart ile Galatasaray ve Natura Dünyası Gençlerbirliği takip etti.

UEFA'dan Fenerbahçe'ye bir darbe daha

EURO 2032 adaylık sürecinde UEFA kriterleri Fenerbahçe’yi köşeye sıkıştırdı. İstanbul’daki stat elemelerinde Rams Park koltuk hamlesiyle öne geçerken; Kadıköy’ün göbeğinde sıkışan 47 bin kapasiteli Saracoğlu Stadyumu’nu 65 bine çıkaracak 100 milyon Euro'luk dikey büyüme projelerine, UEFA’nın katı "tahliye güvenliği, dış çevre çemberi ve lojistik/otopark" yönetmelikleri geçit vermiyor

19.05.2026 13:44:00
Haber Merkezi
UEFA'dan Fenerbahçe'ye bir darbe daha
UEFA'dan Fenerbahçe'ye bir darbe daha
TFF, UEFA'ya EURO 2032 için vereceği 10 aday stadyumu Ekim ayında 5'e düşürecek. İstanbul'dan listeye giren Atatürk Stadyumu, Rams Park ve Saracoğlu arasından hangi statların nihai listede yer alacağı ise tamamen "kapasite ve hazırlık" durumuna bağlı.

UEFA'nın turnuvada grup aşaması sonrası kritik maçlar için belirlediği "60 bin+ kapasite" kriteri, şu an 47 bin 834 kapasiteye sahip olan Saracoğlu'nu tehdit ediyor.






GALATASARAY İŞİ HIZLANDIRDI

Ezeli rakip Galatasaray, Rams Park'ın kapasitesini koltuk optimizasyonuyla 60 binin üzerine çıkaracak projeyi masaya koydu. Fenerbahçe'nin bu yarışta geri kalmaması için Ekim ayına kadar resmi ve onaylanmış bir kapasite artırım projesini fiilen başlatması zorunluluk haline geldi.






AKIN DA YILDIRIM DA YAPAMAZ

Eski Asbaşkanı Hamdi Akın koordinatörlüğünde hazırlanan ve stadı dikey büyüterek 3 kata çıkarmayı hedefleyen 100 milyon Euro'luk projesi, kağıt üzerinde 65 bin kapasite vaat ediyor. Benzer bir projeyi Aziz Yıldırım yönetimi de daha önce sunmuştu.

Ancak iddialara göre UEFA Stadyum Altyapı ve Güvenlik Yönetmeliği'nin mevcut yerleşim planında bu büyüklükte bir stada vize vermesini imkansız kılıyor. Hatta öyle 3 kritik madde ortaya çıktı ki, UEFA üstü kapalı olarak son dönemde gündemde olan stadın Maltepe'ye taşınması için Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdığı haberleri bile geliyor.






İŞTE İDDİA EDİLEN O 3 MADDE

- Tahliye Güvenliği

UEFA, acil durumlarda stadyumun tamamen tahliye edilme süresini milisaniyeler bazında hesaplar. Çevresi binalarla ve ana yollarla çevrili Kadıköy parselinde, mevcut merdiven ve kapı genişlikleriyle stada 15 bin yeni insan eklemek, tahliye simülasyonlarında ölümcül "darboğazlar" yaratıyor. UEFA, dışarıya doğru genişletilemeyen bir yapının dikeyde büyümesine bu yüzden geçit vermiyor.

- Dış Çevre Güvenlik Çemberi Yetersizliği:

Turnike önlerinde seyircilerin yığılacağı geniş meydanlar şartı aranıyor. Recep Peker ve Taşköprü caddelerine sıfır olan Saracoğlu'nda, 65 bin kişiyi aynı anda stadyum çevresinde güvenle tutacak fiziksel metrekare alanı bulunmuyor.






- Lojistik ve VIP Otopark Krizi:

EURO 2032 standartları, devasa bir sponsor, medya naklen yayın araç filosu ve VIP otopark alanı talep ediyor. Kadıköy'ün göbeğinde bu büyüklükte bir lojistik alanı inşa etmek imkansız.

Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"

Galatasaray’da yeni sezon forvet transferi taktik ve kulis savaşına sahne oluyor. Abdülkerim vasıtasıyla "Galatasaray’da oynamak istiyorum" mesajı gönderen Bertuğ Yıldırım için Başakşehir 10 milyon Euro istiyor. Porto'dan benzer bir maliyetle gelecek olan Deniz Gül ise oynama garantisi istiyor. Okan Buruk ise hızı ve çok yönlülüğüyle hem santrforda hem de kanatlarda görev yapabilen Franculino’dan vazgeçmiyor

19.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"
Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"
Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da yeni sezon transfer hareketliliği başladı. Forvet hattını güçlendirmek isteyen sarı-kırmızılılarda masadaki isimler, maliyetler ve Okan Buruk'un kafasındaki oyun planı netleşiyor. Bertuğ Yıldırım, Deniz Gül ve Franculino üçgeninde yaşananlar dikkat çekici.






BERTUĞ GELMEYE DÜNDEN HAZIR

Gelecek sezon yerli rotasyonunu sağlam tutmak isteyen Galatasaray'ın gündemindeki ilk isimlerden biri Bertuğ Yıldırım. Genç golcünün, milli takımdan arkadaşı Abdülkerim Bardakcı üzerinden teknik direktör Okan Buruk'a mesajlar gönderdiği söyleniyor. Ancak Başakşehir'in Bertuğ için kapıyı 10 milyon Euro'dan açması yönetimi düşündürüyor.






ICARDI'YE BİLE VERİLMEDİ

Buruk'un listesinin ilk sırasında Deniz Gül var. Porto forması giyen genç yıldız için de Portekiz kulübünün talep ettiği bonservis bedeli hemen hemen Bertuğ ile aynı seviyelerde. Ancak Deniz Gül transferinde rakamdan ziyade oyuncunun "oynama garantisi" talebi krize neden oldu.

Deniz Gül, Victor Osimhen ile birlikte 3-5-2 formasyonunda düzenli olarak ilk 11'de oynama garantisi istiyor. Ancak adaletiyle bilinen Okan Buruk, Icardi'ye bile böyle bir garanti vermediği için gönderme kararı almış durumda.






BİR DE FRANCULINO VAR

Deniz Gül'ün bir diğer şartı da kulübede beklemeyi kabul etse dahi, Osimhen ve kendisinin üzerine üçüncü bir yabancı golcü transfer edilmemesi.

Forvet transferinde hem maliyet hem de oyuncu talepleri süreci zora sokarken, Okan Buruk'un asıl hücum jokeri Midtjylland forması giyen ve sadece santrfor değil, kanatlarda da görev yapabilen Franculino. Buruk'un, hücum hattına getireceği dinamizm ve taktiksel esneklik nedeniyle Franculino transferinde ısrarcı olduğu da biliniyor.

2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?

Bir tarafta Real Madrid’i dize getiren, "şok presi" ve Hagi’nin dehasıyla Avrupa’yı sarsan 2000’in UEFA Şampiyonu efsane kadrosu... diğer tarafta Osimhen, Sané ve Torreira gibi atom karıncalarla modern futbolun sınırlarını zorlayan 2026’nın yenilmez armadası... En gelişmiş spor analitiği uzmanları simülasyonlarla iki farklı dönemi futbol tarihinin en dengeli geçiş yılı kabul edilen 2013 şartlarında karşı karşıya getirdi

19.05.2026 12:31:00
Haber Merkezi
2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?
2000'in efsane takımı mı, 2026'nın yenilmez takımı mı? Hangi Galatasaray?
Futbol dünyasının yıllardır tartıştığı ebedi soru, en gelişmiş spor analitiği şirketi Opta/ StatsPerform'un prediktif veri modellemesiyle nihayet bilimsel bir yanıta kavuştu. 2000 yılında Real Madrid'i deviren UEFA Süper Kupa şampiyonu kadro ile günümüzün modern Galatasaray'ını en dengeli geçiş dönemi kabul edilen 2013 yılında karşı karşıya getirdi.






2000'İN TAKIMI COŞKUYLA BAŞARDI

Maçın başlangıç düdüğüyle iki farklı futbol felsefesinin alan kapma savaşı baş gösterir, Terim'in 2000 efsanesi, kendine has o coşkulu, adam markajına dayalı ve hatları birbirine yakın tutan "şok pres" anlayışıyla oyunu domine etmek isterdi. Ancak karşılarında bugünün çok daha organize, alan kapatmaya yönelik ve toplu/topsuz katı bir disipline sahip olan Okan Buruk sistemi çıkardı.






POPESCO VE KORKMAZ DAYANAMAZDI

Oyunun ilk bölümünde 2000 kadrosu Popescu'nun geriden oyun kurma becerisi, Emre Belözoğlu'nun dar alandan top çıkarma kalitesi ve Hagi'nin geometrik paslarıyla bugünün takımının presini kırmaya çalışır, spor bilimi tam bu noktada devreye girerdi.

Torreira ve Lemina ikilisinin merkezdeki "PPDA" (pas başına yapılan savunma aksiyonu) yoğunluğu, 2000 orta sahasının pas ritmini bozar, topu kazandığı anda Sané ve Barış Alper ile kenarlardan dikey ve patlayıcı geçiş hücumları başlatan 2026 kadrosu, oyunu sürekli üçüncü bölgeye yıkardı.






HAGI'NİN UNUTULMAZ BEYNİ ORTADA

Osimhen ile Bülent Korkmaz ve Popescu arasında ceza sahası ve çevresinde gladyatör savaşı yaşanır, Korkmaz'ın meşhur fedakar ve yapışkan savunması Osimhen'i fiziksel olarak yıpratmaya çalışsa da, Nijeryalı golcünün arkaya attığı yüksek şiddetli sprintler ve topsuz koşuları, ağır olan Popescu'yu pozisyon hatasına zorlardı.






2000 TAKIMI ÇABUK YORULURDU

Hagi'nin Torreira ve Lemina ile eşleşmesi unutulmaz olurdu. Torreira, Hagi'ye adım attırmamak için gölge markajı uygular, ancak Hagi'nin futbol IQ'su ve "xG" (beklenen gol) anomalisi yaratan dehasını kelepçeleyemezdi.

Oyunun son üçte birlik bölümüne girildiğinde, simülasyonun en gerçekçi ve acımasız yüzü ortaya çıkardı. 2013 futbolunun talep ettiği yüksek tempo, modern beslenme, GPS takipli yükleme ve gelişmiş laktat eşiği avantajlarına sahip olmayan 2000 kadrosu yorgunluğa yenilirdi






2013'TEKİ MAÇI 2026 KADROSU KAZANIRDI

2000 orta sahasında Suat, Okan ve Emre'nin geri dönüş koşularındaki gecikme süreleri saniyelerle ölçülür hale gelir, kanatlarda Hakan Ünsal ve Capone, Barış Alper ile Sané'nin patlayıcı gücüne karşı çizgide reaksiyon göstermekte zorlanırdı.

2000 kadrosu savunmayı öne çıkardığında, geçiş hücumlarında Yunus Akgün ve Sallai gibi dinamik ayaklar cezayı keserdi. Yorulan 2000 defansının arkasındaki geniş boşlukları acımasızca kullanırdı.

Hagi'nin dehası ve Jardel'in bitiriciliği 2026 savunmasına çok zor anlar yaşatsa da; Osimhen, Sané ve Barış Alper'li bugünün kadrosu, 2013 şartlarında oynanan bu maçı fiziksel üstünlüğüyle muhtemelen net bir skorla kazanırdı.

Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?

Fenerbahçe'nin kaptanı İstanbul'a veda etmeye hazırlanıyor. Real Madrid'in başına geçmeye hazırlanan Mourinho'nun Slovak stoperi yeni savunma lideri yapmak istediği iddia edildi

19.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?
Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?
Fenerbahçe'nin kaptanı Milan Skriniar rüya gibi bir transferle İstanbul'a veda etmeye hazırlanıyor. Real Madrid'in başına geçmek için gün sayan Jose Mourinho'nun Slovak stoperi yeni savunma lideri yapmak istediği iddia edildi.

Inter ve PSG geçmişiyle savunmanın lideri olarak görülen Skriniar'ın, Real Madrid'den gelmesi muhtemel teklif sonrası ayrılık kararı alacağı konuşuluyor.






Dünya futbolunun gözü kulağı yeniden Real Madrid ve Jose Mourinho birlikteliğinde... Portekizli teknik adamın İspanyol devindeki transfer stratejisi de netleşmeye başladı.






Madrid ekibinde ikinci dönemine başlamaya hazırlanan Mourinho, ilk neşteri savunma hattına vuracak gibi duruyor. Takımın mevcut defans kurgusunu tamamen değiştirmeyi hedefleyen deneyimli çalıştırıcı, radikal kararların altına imza atacağı konuşuluyor.






SAVUNMA LİDERİ OLMASINI İSTİYOR

Mourinho'nun gelecek planları arasında David Alaba ve Antonio Rüdiger yer almıyor. Portekizli hoca, iki oyuncunun da sistemine uymadığını belirterek biletlerini kesti. Yaşadığı ağır sakatlıklar nedeniyle bir türlü istikrar yakalayamayan Eder Militao da gözden çıkarıldı.

İddialara göre Mourinho, Real Madrid defansının liderliğini emanet edeceği ismi Milan Skriniar olarak belirledi.






MOURINHO'YA HAYRANLIĞI VAR

Inter'de yıllarca kaptanlık pazubandını takan ve ardından Paris Saint-Germain formasıyla en üst seviyede büyük bir tecrübe kazanan 31 yaşındaki Skriniar, Portekizli teknik adamın Fenerbahçe'de prensiydi. Başarılı stoper de, Portekizli hoca ile olan bağını şu sözlerle özetlemişti:

- Jose Mourinho muhteşem bir teknik direktör. Onunla her zaman harika bir ilişkimiz oldu.






"FENERBAHÇE ENGEL OLAMAZ" İDDİASI

Transfer kulislerinde konuşulan en net gerçek ise, Real Madrid'in bu operasyonda önünün açık olduğu. Skriniar için Real Madrid gibi bir dünya devinden gelecek resmi bir teklif karşısında, Fenerbahçe'nin bu transfere engel olmayacağı belirtiliyor.

Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi’nin, Mauro Icardi’nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü yapıldığı iddia edilen gizli zirvenin perde arkasından şok bir isim çıktığı belirtiliyor

19.05.2026 12:17:00
Haber Merkezi
Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!
Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin, Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü yapıldığı iddia edilen gizli zirvenin perde arkasından şok bir isim çıktığı belirtiliyor!

Sarı-lacivertlilerin ezeli rakibine yönelik bu tarihi hamlesinin sadece bir psikolojik savaş ya da "İstersek kaptanınızı parasını verir alırız" mesajı olmadığı, operasyonun arkasında Kerem Aktürkoğlu'nun "verdiği gol garantisinin" yattığı ileri sürüldü.







Fenerbahçe'de yaklaşan başkanlık seçimi öncesi kulisleri yerinden oynatan bir görüşme iddiası geldi. Başkan adayı Hakan Safi'nin Galatasaray'ın golcüsü ve kaptanı Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü gizli bir görüşme gerçekleştirdiği haberi sosyal medyada bomba etkisi yarattı.

Bu iddia ilk bakışta sadece Galatasaray camiasını karıştırmak ya da sarı-kırmızılı taraftarlara "istersek kaptanınızı parasını verir, alırız" mesajı iletmek olarak yorumlansa da, perdenin arkasından çok başka bir isim ve çarpıcı detaylar çıktı.







"15 GOLÜ GARANTİ" İDDİASI

İddiaların merkezinde, Hakan Safi'nin maaşını ödediği ve yakın ilişkiler içinde olduğu belirtilen eski Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu yer alıyor. İkilinin yaptığı özel görüşmede Kerem'in, Safi'ye ezber bozan bir Icardi analizi yaptığı ve bu transferin fitilini ateşlediği savunuldu.







Kerem'in, Hakan Safi ile yaptığı görüşmede şu ifadeleri kullandığı iddia edildi:

- Icardi, sadece Galatasaray'ın oyun sistemi değiştiği için şu an kötü görünüyor. Eğer Fenerbahçe'ye gelirse, bu ligde en az 15 golü garanti. Alınacak diğer pek çok yabancı golcüden çok daha fazla katkı sağlar. Ayrıca bu transfer, Galatasaray'ı psikolojik olarak etkiler.







KEREM VE ICARDI BİRBİRİNE HAYRAN

Galatasaray'da oynadıkları dönemde saha içinde muazzam bir uyum yakalayan ve birbirlerine yaptıkları asistlerle tanınan Icardi ve Kerem ikilisinin geçmişteki açıklamaları, bu transfer iddiasıyla birlikte yeniden akıllara geldi:







- Mauro Icardi: Kerem sahada beni çok iyi görüyor. Nereye koşacağımı, topu nereye isteyeceğimi çok iyi biliyor. Onun gibi bir kanat oyuncusuyla oynamak bir forvet için büyük şans.

- Kerem Aktürkoğlu: Mauro ile oynamak işinizi çok kolaylaştırıyor. Sadece topu ona ulaştırmanız yeterli, o gerisini bir şekilde hallediyor. Dünyanın en iyi bitiricilerinden biriyle yan yana oynamak benim için hem büyük bir lüks hem de harika bir okul.

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak

UEFA Avrupa Ligi'nde 2025-2026 sezonunun şampiyonu, yarın İstanbul'da İngiltere ekibi Aston Villa ile Alman temsilcisi Freiburg arasında oynanacak finalde belli olacak

19.05.2026 10:42:00 / Güncelleme: 19.05.2026 12:52:03
Anadolu Ajansı
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki ikinci önemli turnuvasının final maçı, Beşiktaş Park'ta, saat 22.00'de başlayacak.

Karşılaşmayı Fransız hakem François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni üstlenecek. Jerome Brisard, video yardımcı hakem olarak görev yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise İspanyol Alejandro Hernandez olacak.

İki takım da ilk şampiyonluğu istiyor

Aston Villa ve Freiburg, tarihlerinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi finali heyecanı yaşayacak.

İngiliz temsilcisi daha önce 1981-82 sezonunda, Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Bayern Münih'i Peter Withe'nin golüyle 1-0 yenerek tarihi zafere imza attı.

Birmingham ekibi 1982 yılındaki UEFA Süper Kupa finalinde de Barcelona'ya 3-1 üstünlük sağlayarak müzesine ikinci Avrupa kupasını götürdü.

Freiburg ise tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında final maçına çıkacak.

Emery, 5. kupa için sahaya çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi'nde yaşadığı 4 şampiyonlukla adı kupayla özdeşleşen İspanyol teknik adam Unia Emery, Freiburg karşısında "kupayı en fazla kazanan teknik direktör" rekorunu geliştirmek istiyor.

Turnuvada 5 kez final oynayan 54 yaşındaki Emery, Sevilla ile 2014, 2015, 2016'da, Villarreal ile de 2021'de kupayı kazanırken, 2019'da ise Arsenal ile finalde kaybetti.

41 yaşındaki Julian Schuster ise kariyerinin ilk finalinde şampiyonluk mücadelesi verecek. 

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.