logo
10 ŞUBAT 2026

Başakşehir Karadeniz'de 2 puan bıraktı

Başakşehir, Çaykur Rizespor maçında son dakika penaltısıyla öne geçti, son dakika penaltısıyla galibiyeti kaçırdı

22.04.2017 00:00:00
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir'i konuk etti. Bülent Yıldırım'ın maçın son anlarında iki tarafa da penaltı çaldığı müsabaka 3-3'lük eşitlikle tamamlandı.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin birbirine rakip olacağı haftada kazanarak, maçını pazartesi oynayacak Beşiktaş'ın üzerinde baskı oluşturmak isteyen Başakşehir amacına ulaşamadı. Başakşehir maça iyi başladı ve 15. dakikada üstünlüğü ele aldı. Çok adamla etkili gelen Başakşehir'de sağ kanattan Caicara'nın ceza sahası dışına doğru gönderdiği topu Mahmut yanındaki Alparslan'a bıraktı, onun sert şutunda top köşeden ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. 

Rizespor bu gole 42'de yanıt verdi. Ayağa paslarla Başakşehir ceza alanına ilerleyen Rizespor'da Kweuke sağdan ortaladı, Edomwonyi'nin ayağına çarpan top Süleyman'ın önünde kaldı. Genç oyuncu da tek vuruşla topu ağlara yolladı ve durum 1-1 oldu.

İkinci yarıya daha hırslı giren Rizespor 60. dakikada 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. Süleyman'ın pasında müthiş dönen Petrucci'nin kale önüne sert çevirdiği topa Caicara ters bir dokunuş yaptı ve kendi ağlarını sarstı.

Fakat Başakşehir pes etmedi ve henüz iki dakika önce oyuna giren Mustafa Pektemek'in Emre'den aldığı pası bitirmesiyle maçta 2-2'lik dengeyi yakaladı.

BAŞAKŞEHİR PENALTIYLA ÖNE GEÇTİ
89. dakikada gelişen Başakşehir atağında ceza sahası sol çaprazında topu alan Napoleoni, Fink'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Rizepsorlu oyuncular karara uzun süre itiraz etseler de sonuç değişmedi. Penaltıda topun başına geçen Emre Belözoğlu takımını 3-2'lik üstünlüğe taşıyan golü attı. Penaltı kararı sonrası kulübede itirazlarda bulunan Rizesporlu Edomwonyi kırmızı kart gördü.

BİR PENALTI DA RİZE'YE
Başakşehir tam 'kazandık' derken bu defa Çaykur Rizespor penaltı atışı kazandı. Saadane'nin Volkan'ın müdahalesiyle yerde kaldığına hükmeden Yıldırım penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında hata yapmayan Özgür Çek maçı 3-3'e getiren golü attı ve skoru tayin etti. Bu sonucun ardından Başakşehir, maç fazlasıyla, Beşiktaş'la arasındaki puan farkını 4'e düşürürken, Çaykur Rizespor ise 24 puanla 17. sırada kaldı.

Büyük umutlarla alınmıştı, Fenerbahçe'de kariyeri 6 ay sürdü

Fenerbahçe'nin sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Jhon Duran'ın sarı-lacivertli takımdaki kariyeri 6 ay sürdü

10.02.2026 00:32:00
İhlas Haber Ajansı
Büyük umutlarla alınmıştı, Fenerbahçe'de kariyeri 6 ay sürdü
Büyük umutlarla alınmıştı, Fenerbahçe'de kariyeri 6 ay sürdü
Fenerbahçe'nin sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Jhon Duran'ın sarı-lacivertli takımdaki kariyeri 6 ay sürdü. Duran, Fenerbahçe'de 5 gole imza atarken, Beşiktaş ve Galatasaray derbilerinde fileleri sarsmayı başardı.

Fenerbahçe, Kolombiyalı forvet Jhon Duran ile karşılık anlaşarak sözleşme feshine gidip yollarını ayırdı. 22 yaşındaki futbolcu, Rus ekibi Zenit ile anlaştı. Sezon başında Al Nassr'dan kiralık olarak Fenerbahçe'ye gelen Jhon Duran, yaşadığı sakatlıklar ve teknik heyetin tercihi nedeniyle istikrarlı şekilde forma giyemedi.

Duran, sarı-lacivertli formayla ilk gol sevincini taraftarı önünde UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu rövanş maçı olan Feyenoord karşısında yaşadı. Trendyol Süper Lig'de ilk 2 haftada 11'de başlayan Duran, sonrasında sakatlığı nedeniyle bir süre takımdan uzak kaldı.

Derbilerde gol attı



Benfica ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu 2. maçında sakatlanarak oyundan çıkan Duran, lig ve Avrupa'da toplam 9 maçta takımını yalnız bıraktı. Duran, 23 Ekim'deki Stuttgart müsabakasının son dakikalarında süre aldı. Lige de 2 Kasım tarihinde oynanan Beşiktaş derbisiyle dönen Jhon Duran, sonradan oyuna girdiği maçın 83. dakikasında galibiyeti getiren golü kaydetti. Çaykur Rizespor maçına 11'de başlayan ve 1 asist yapan Duran, 1 Aralık'ta oynanan Galatasaray derbisine yine yedek başladı ve 90. dakikada fileleri havalandırdı. Kolombiyalı futbolcu böylelikle, takımının ezeli rakiplerine karşı oynadığı 2 lig maçında da gole imza attı.

Ferencvaros maçında kırmızı gördü



Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi'nde 4 maçta süre alan Jhon Duran, 3 mücadelede hamle oyuncusu olarak tercih edilirken, Aston Villa karşısında 90 dakika sahada kaldı. Duran, lig aşamasının 5. haftası olan Ferencvaros müsabakasında 90. dakikada rakibine yaptığı müdahale nedeniyle kırmızı kart gördü. Brann maçında ise cezası nedeniyle forma giyemedi.

Süper Kupa'yı kazandı

Turkcell Süper Kupa yarı finalinde Samsunspor'a karşı 11'de forma şansı bulan Jhon Duran, maçı 1 golle tamamladı. Finalde Galatasaray'a karşı da 11'de başlayan Duran, 69 dakika sahada kaldı. Sarı-lacivertliler, ezeli rakibini 2-0 yenerek kupaya ulaşırken, Duran da ilk kupasını kazandı.
Duran, Fenerbahçe kariyerinde tüm kulvarlarda 12'si ilk 11'de olmak üzere 21 maça çıkarken 5 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Kayserispor'da işler yolunda gitmiyor... Evinde Kocaelispor'a yenildi

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Kayserispor evinde karşılaştığı Kocaelispor'a 2-1 mağlup oldu

10.02.2026 00:29:00
İhlas Haber Ajansı
Kayserispor'da işler yolunda gitmiyor... Evinde Kocaelispor'a yenildi
Kayserispor'da işler yolunda gitmiyor... Evinde Kocaelispor'a yenildi
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Kayserispor evinde karşılaştığı Kocaelispor'a 2-1 mağlup oldu.

6. dakikada sol kanattan Mendes'in ortasında savunmadan sekerek, arka direğe yönelen topu Görkem ceza alanı önüne aktardı. Chalov'un şutunda top kale üzerinden auta çıktı.

13. dakikada sağdan Cardoso'nun ceza sahasına ortasında savunmadan seken topla arka direkte buluşan Mendes'in şutunda meşin yuvarlak auta çıktı.

30. dakikada Mendes'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale alanı önüne Denswil'in yaptığı kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.



65. dakikada Ahmet Oğuz'un pasında topla buluşan Agyei'nin ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-1

73. dakikada sol kanattan Churlinov, ceza sahasına ortasında arka direkte Agyei, topu ağlara gönderdi. 0-2

81. dakikada sağ kanattan Mane'nin ceza sahasına ortasında topu kontrol eden Talha'nın şutunda meşin yuvarlak fileere gitti. 1-2

90+5. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Mendes'in şutunda meşin yuvarlak savunmadan sekerek kornere çıktı.

90+7. dakikada sağ kanattan Mane'nin pasında penaltı noktasına yakın bir yerden Semih'in gelişine vuruşunda kaleci Gökhan topu kornere çeldi.

Burak Yılmaz: "Oyuncularım bugün yüreğini ortaya koyarak galip geldi"

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Gaziantep FK, konuk ettiği Kasımpaşa'yı 2-1 yendi

09.02.2026 23:13:00
İhlas Haber Ajansı
Burak Yılmaz: "Oyuncularım bugün yüreğini ortaya koyarak galip geldi"
Burak Yılmaz: "Oyuncularım bugün yüreğini ortaya koyarak galip geldi"
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Gaziantep FK, konuk ettiği Kasımpaşa'yı 2-1 yendi.

Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Kasımpaşa maçının ardından, "Oyuncularım bugün yüreğini ortaya koyarak galip geldi" dedi.

Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında sahasında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla Gaziantep FK puanını 28'e yükseltirken, Kasımpaşa ise 16 puanda kaldı. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Burak Yılmaz, uzun süre 10 kişi olmalarına rağmen önemli galibiyet aldıklarını söyledi.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Burak Yılmaz, "Galatasaray ve Konya beraberliğinin ardından ki o maçlarda da son dakikalarda kalemizde goller görmüştük, geçen hafta da hak etmediğimiz bir mağlubiyet olmuştu. Geçen hafta bütün istatistikleri kırıp mağlup olmak üzücüydü. Bugün Kasımpaşa'ya karşı oynadık, önemli takviyeler yaptılar, önemli bir hocaları var.

Bugün önde bastık, kırmızı karta kadar iyi oynadık. Geri düşmemize rağmen öne geçtik. Kırmızı karttan sonra da iş biraz teknik taktiğe döndü. Oyuncularım yüreğini ortaya koydu. Onlar adına çok mutluyum, sahaya karakter koydular, taraftarlar adına mutluyum. Kupada ve ligde iddialıyız. Bu galibiyet sevincini yarına kadar yaşayıp yarın yolumuza tekrar bakacağız. Taraftarlar da bugün çok iyi destek verdi.

Oyuncularıma önemli destekler verdiler. Ben de duyguları üste seviyede yaşıyorum. Beni bir daha saha kenarında herhangi bir hakeme karşı böyle göremeyeceksiniz. Gelişmeye ve değişmeye devam ediyorum. Bir daha beni öyle görmeyeceksiniz. Ben bugünkü mücadele için tüm takıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği oyunu ile alkış

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni konuk eden Fenerbahçe, 3 puanı 3 golle aldı

09.02.2026 23:07:00
AA
Gençlerbirliği oyunu ile alkış
Gençlerbirliği oyunu ile alkış
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni konuk eden Fenerbahçe, 3 puanı 3 golle aldı.

15. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Asensio'nun pasında sağdan ceza sahasına giren Talisca'nın vuruşunda top Zuzek'e çarpıp dışarı çıkarken VAR uyarısı sonrasında hakem Ali Şansalan pozisyonu yeniden izledi. Şansalan, Zuzek'in elle oynadığına hükmederek penaltı noktasını gösterdi.

16. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına Anderson Talisca geçti. Brezilyalı futbolcu meşin yuvarlağı ve kaleciyi farklı köşelere göndererek takımını öne geçirdi: 1-0.

27. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Orta sahada topla buluşan Asensio'nun bekletmeden verdiği topuk pasında savunmanın arkasına sarkan Kerem Aktürkoğlu, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Milli oyuncu düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlara yolladı: 2-0.



33. dakikada Fenerbahçe bir gol daha buldu. Talisca'nın pasında soldan atağa katılan Mert Müldür ceza sahası içine girip penaltı noktasına üzerindeki Kerem Aktürkoğlu'na pasını aktardı. Kerem'in bekletmeden vuruşunda top ağlarla buluştu: 3-0.

Fenerbahçe, maçın ilk yarısını 3-0 önde tamamladı.

İkinci Yarı



52. dakikada Semedo'nun sağdan ortasında Gençlerbirliği savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası içi sağ çaprazındaki Talisca'da kaldı. Bu futbolcunun düzeltip vuruşunda kaleci Velho topu kontrol etti.

55. dakikada Gençlerbirliği golü buldu. Sağdan kazanılan korner atışında Göktan Gürpüz ön direğe ortaladı. Metehan'ın kafayla çevirdiği topu kaleci Ederson tokatladı ancak top Koita'nın önünde kaldı. Bu futbolcu yakın mesafeden meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-1.

77. dakikada sol kanatta topla buluşan Musaba'nın ortasında savunmanın müdahale ettiği top ceza sahası dışı sağ çaprasındaki Asensio'da kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda top direkten dönerek oyun alanına geri döndü.

84. dakikada Fred'in pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan İsmail Yüksek'in bekletmeden vuruşunda kaleci Velho uzanarak topa sahip oldu.

89. dakikada ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına Fred geçti. Bu futbolcunun uzaktan sert şutunda kaleci Velho son anda topu tokatlayarak tehlikeyi önledi.

Fenerbahçe, müsabakadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak 3 puana uzandı.

Bu sonuçla ligde puanını 49'a yükselten sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın 3 puan gerisinde zirve yarışını sürdürdü.

Trabzonspor'un iç sahada bileği bükülemedi

Trendyol Süper Lig'de geride kalan 21 haftada evinde oynadığı 10 maçta yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, bu performansını Fenerbahçe karşısında da sürdürmek istiyor

09.02.2026 12:17:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor'un iç sahada bileği bükülemedi
Trabzonspor'un iç sahada bileği bükülemedi
Trendyol Süper Lig'de geride kalan 21 haftada evinde oynadığı 10 maçta yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, bu performansını Fenerbahçe karşısında da sürdürmek istiyor.

Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 3-0 mağlup eden Trabzonspor, bu sezon 13 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak puanını 45'e çıkardı ve üçüncü basamaktaki yerini korudu.

Karadeniz temsilcisi, bu süreçte rakip fileleri 41 kez havalandırırken, kalesinde 23 gol gördü. +18 averaj yakalayan Trabzonspor hem hücum hem savunma istatistikleriyle dengeli performans sergileyerek zirve yarışının içinde kalmayı başardı.

İç sahada bileği bükülmedi



Trabzonspor'un bu sezonki en güçlü yönlerinden biri iç saha performansı oldu. Bordo-mavililer, sahasında oynadığı 10 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Bu süreçte 6 galibiyet ve 4 beraberlik alan Karadeniz ekibi, 22 puan elde etti.

Evinde 19 gol atan Trabzonspor, kalesinde ise 8 gol gördü. Bordo-mavililer, taraftarı önünde hem üretken hem de savunma yönü güçlü bir görüntü ortaya koydu.
Karadeniz ekibi, taraftarı önünde yakaladığı bu istikrarı gelecek hafta mücadele edeceği Fenerbahçe karşısında da sürdürmeyi hedefliyor.

Deplasmanda da istikrarlı grafik

Dış sahada oynadığı 11 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Trabzonspor, 23 puanı hanesine yazdırdı. Rakip sahalarda 22 gol atan bordo-mavililer, 15 gole engel olamadı. Deplasman puan ortalaması iç sahaya yakın seyreden bordo-mavililer, dış saha performansıyla da üst sıralardaki yerini destekler performans sergiledi.

Toplam 41 gollük skor katkısı yakalayan Trabzonspor'da hücum üretkenliğinin sezon geneline yayıldığı görülürken, savunmada ise maç başına yaklaşık 1 gol ortalamasıyla oynandı.

Joao Pereira: "Hep kazanmaya yakın oluyoruz ama kazanamıyoruz"

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, son haftalarda oynadıkları müsabakalarda iyi bir oyun ortaya koyup öne geçmelerine rağmen 3 puanla sahadan ayrılamadıklarını söyledi

09.02.2026 11:20:00
İhlas Haber Ajansı
Joao Pereira: "Hep kazanmaya yakın oluyoruz ama kazanamıyoruz"
Joao Pereira: "Hep kazanmaya yakın oluyoruz ama kazanamıyoruz"
Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, son haftalarda oynadıkları müsabakalarda iyi bir oyun ortaya koyup öne geçmelerine rağmen 3 puanla sahadan ayrılamadıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Corendon Alanyaspor, deplasmanda Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, "Bugün sadece size ve mesleğinize saygı gösterdiğim için konuşacağım. Bugün olanlardan sonra bazı kişiler konuşmamı hak etmiyor. İlk dakikalar mükemmel futbol oynadık.

Penaltı pozisyonuna kadar her şey iyi gidiyordu. Beşiktaş gol atınca takımım biraz sallandı. 2-0 öndeyken de daha fazla atabileceğimiz pozisyonlara girdik. Devre arasında bazı değişikler yaptık. Ama ikinci yarıda herkes neler olduğunu gördü.

İyi bir takıma karşı oynadık. Muhteşem statta, muhteşem bir taraftar üzerimizde baskı kurdu. Ama ben geleceğimde ilgili baskı hissediyorsam herkesin bu baskıyı hissetmesi gerekiyor. Takımı tebrik ediyorum ilk dakikalardaki mücadelesi için. Hep kazanmaya yakın oluyoruz ama kazanamıyoruz. Bir şekilde 3 puan alamıyoruz ve kazanmamız gerekiyor. Maçların büyük bölümünü üstün geçiriyoruz, bunu bugün de gösterdik ama maçı bir şekilde bitirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Kontrol edemediğimiz şeyler var"

Müsabakanın hakemi Oğuzhan Çakır'ın performansı hakkında gelen bir soruya Pereira, "Konuşmak istemiyorum çünkü konuşursam bir şeyler olabilir. Oyuncularım, biz, ekip olarak herkes elinden geleni yaptı ama kontrol edemediğimiz şeyler var. Sadece büyük takımlara bakıyoruz ama futbol böyle değil. Herkesin 3 puan için savaşmaya hakkı olması gerekiyor" cevabını verdi.

Rizespor'dan VAR tepkisi

Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Özdoğan, "Gaziantep-Çaykur Rizespor maçında VAR görevi yapan şahsın o gün Çaykur Rizespor aleyhinde sarf ettiği çaba ve verdirdiği penaltı hâlâ tazeliğini korurken, aynı ismin bugün yine görev almış olması dikkat çekicidir" dedi

09.02.2026 11:16:00
İhlas Haber Ajansı
Rizespor'dan VAR tepkisi
Rizespor'dan VAR tepkisi
Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Özdoğan, "Gaziantep-Çaykur Rizespor maçında VAR görevi yapan şahsın o gün Çaykur Rizespor aleyhinde sarf ettiği çaba ve verdirdiği penaltı hâlâ tazeliğini korurken, aynı ismin bugün yine görev almış olması dikkat çekicidir" dedi.

Çaykur Rizespor Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray ile oynadığı karşılaşmada iptal edilen gol ve maç boyunca verilen hakem kararlarına ilişkin Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Özdoğan açıklama yaparak tepki gösterdi. Yeşil-mavili kulüp, özellikle 60. dakikada Ali Sowe'un attığı ve ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmayan golün kamuoyunda ciddi soru işaretleri oluşturduğunu vurguladı.



Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Özdoğan yaptığı açıklamada, "Bu işte bir terslik VAR. Artık biliyoruz. Süper Lig'de haftalar geçiyor, sonuçlar değişiyor ama değişmeyen tek şey Çaykur Rizespor camiasına karşı verilen hayal kırıklıkları ile dolu kararlar. Çaykur Rizespor'un haksızlığa uğradığı konusunda spor kamuoyunun görüş birliği içerisinde olduğu bir haftayı daha geride bırakıyoruz. Bu akşam maçın henüz 2. dakikasında apar topar verilen sarı kart, maçın yönetimine dair duyulan endişeyi perçinler nitelikteydi.

19. dakikasında konuk takımın bulduğu golün öncesinde lehimize verilmesi gereken faul kararı maalesef aleyhimize verildi ve aynı pozisyon golle sonuçlandı. Üstelik pozisyonun içerisindeki oyuncu net ofsaytta olmasına rağmen görmezden gelinmesi, incelenmeyerek oyunun alelacele başlatılması büyük bir şaşkınlığa neden oldu. Yine maçın 42. dakikasında bariz şekilde rakip oyuncunun kolunu açması sonucunda topun kola değerek yön değiştirmesine "devam" kararı verildi. Benzer pozisyonlarda defalarca penaltı kararı verildiği herkesin malumu" ifadelerine yer verildi.

Maçta VAR'dan dönen gol hakkında da açıklamalarda bulunan Özdoğan, "Bir diğer hayal kırıklığı ise 60. dakikada yaşandı. Ali Sowe ile bulduğumuz gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Üstelik karar saniyeler içerisinde verilirken pozisyonun incelenmesi ve ekrana getirilmesi yaklaşık 7 dakikayı buldu. Hazırlanan görseldeki rakibin önde olan ayağı ile topa temas anındaki önde olan ayağının örtüşmemesini ise kamuoyunun taktirine bırakıyoruz.

Şaşırdık mı' Tabii ki hayır. Gaziantep - Çaykur Rizespor maçında VAR görevi yapan şahsın o gün Çaykur Rizespor aleyhinde sarf ettiği çaba ve verdirdiği penaltı hâlâ tazeliğini korurken, aynı ismin bugün yine görev almış olması dikkat çekicidir. Ne desek boş; Çaykur Rizespor camiası şahsi bir husumetin bedelini ödemeye devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

Göztepe, Avrupa yolunda Beşiktaş ile puan farkını korudu

Göztepe, deplasmanda Konyaspor'la golsüz berabere kalarak puanını 40'a yükseltti ve Avrupa hedefi doğrultusunda kritik 1 puan kazandı

09.02.2026 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe, Avrupa yolunda Beşiktaş ile puan farkını korudu
Göztepe, Avrupa yolunda Beşiktaş ile puan farkını korudu
Göztepe, deplasmanda Konyaspor'la golsüz berabere kalarak puanını 40'a yükseltti ve Avrupa hedefi doğrultusunda kritik 1 puan kazandı.

Göztepe, Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Konyaspor'la karşı karşıya gelirken, golsüz sona eren karşılaşmanın ardından takımlar sahadan birer puanla ayrıldı. Bu sonuçla puanını 40'a yükselten sarı-kırmızılılar, Beşiktaş'ın da berabere kaldığı haftada aradaki 3 puanlık farkı koruyarak önemli bir kayıp yaşamadı.

Puan tablosunda 4. sıradaki yerini koruyan Göztepe, Trabzonspor'un haftayı galibiyetle kapatmasıyla üçüncülükle arasındaki puan farkının 5'e çıkmasına engel olamasa da hedefinden kopmadı. Konyaspor beraberliğiyle 40 puan barajını aşan İzmir ekibi, geçen sezonun ilk 21 haftasında topladığı 34 puanı geride bırakarak sezon sonunda Avrupa kupalarına katılma yolunda iyi gidişatını sürdürdü.

Son 5 dış saha maçında kayıp yaşanmadı



Göztepe, Süper Lig'de çıktığı son 5 deplasman maçında yenilgi yüzü görmedi. Kasımpaşa, Antalyaspor ve Gaziantep FK'yı mağlup eden İzmir temsilcisi, Fenerbahçe ve Konyaspor'la ise berabere kalarak bu süreçte 11 puan topladı. Geçtiğimiz sezon deplasmanlarda beklentilerin altında kalan Göztepe, bu sezon dış sahadaki performansıyla tabloyu tersine çevirmeyi başardı.

Yeni transferler şans buldu

Devre arasında hareketli bir transfer dönemi geçiren Göztepe, takımda düşünülmeyen isimlerle yollarını ayırırken, kadrosunu önemli takviyelerle güçlendirdi. Sarı-kırmızılıların son transferleri Filip Krastev ile Musah Mohammed, Konyaspor karşılaşmasında ilk kez Göztepe forması giydi. Krastev mücadeleye ilk 11'de başlayıp 68 dakika sahada kalırken, Musah Mohammed ise 68. dakikada Krastev'in yerine oyuna dahil oldu.

Başakşehir’den büyük çıkış: 8 maçın 6’sını kazandı

RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig'de yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı

09.02.2026 00:26:00
AA
Başakşehir’den büyük çıkış: 8 maçın 6’sını kazandı
Başakşehir’den büyük çıkış: 8 maçın 6’sını kazandı
RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig'de yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı.

Turuncu-lacivertli ekip, Süper Lig'de çıktığı son 8 müsabakanın 6'sını kazanırken, 2'sinde sahadan beraberlikle ayrıldı.

Başakşehir, ligde son yenilgisini 13. haftada Trabzonspor karşısında yaşadı. İstanbul temsilcisi, 24 Kasım 2025'te ağırladığı bordo-mavililere 4-3 mağlup olmuştu.

Shomurodov gollerine devam ediyor

Başakşehir'in Özbek futbolcusu Eldor Shomurodov, golcü kimliğini Eyüpspor maçında da sahaya yansıtmayı başardı.

Karşılaşmanın 53. dakikasında fileleri havalandıran Shomurodov, bu sezon ligde 15. golünü kaydetti.

30 yaşındaki santrfor, Süper Lig'de forma giydiği 21 maçın 14'ünde gol sevinci yaşadı.

Selke ligde üçüncü golünü attı

Başakşehir'in Alman futbolcusu Davie Selke, bu sezon ligde üçüncü kez fileleri havalandırdı.

Selke, karşılaşmanın 14. dakikasında yaptığı şık kafa vuruşuyla turuncu-lacivertlilerin ilk golünü kaydetti.

Alman santrfor, bu sezon Süper Lig'de Trabzonspor ve Kayserispor'a karşı da birer kez ağları sarsmıştı.

Kazımcan Karataş ilk kez forma giydi

Başakşehir'in yeni transferi Kazımcan Karataş, ilk maçına çıktı.

Ara transfer döneminde Galatasaray'dan kiralık olarak kadroya dahil edilen 23 yaşındaki sol bek, 65. dakikada Christopher Operi'nin yerine oyuna girdi.

Şahin: Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık

RAMS Başakşehir'de teknik direktör Nuri Şahin, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmaya iyi başladıklarını belirten 37 yaşındaki teknik adam, "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. İyi oynadık. Çaykur Rizespor maçından ders çıkardık. Oyuncular durmadan atak yapmaya çalıştı. Daha çok üçüncü bölgede oynadık. Sadece son dakikada yediğimiz gol biraz üzdü." diye konuştu.

Süper Lig'de oynadıkları son 8 maçta 6 galibiyet aldıklarının hatırlatılması ve 22. haftada Beşiktaş ile yapacakları maçın sorulması üzerine Nuri Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Gayet iyi oynuyoruz. Güzel bir seri. Bu, bir sürecin getirdiği bir şey. Oyunumuz oturdu. Daha iyi oynayabiliriz. İstediğimiz seviyeye yaklaştığımızı düşünüyorum. Haftaya Beşiktaş gibi çok değerli ve büyük bir takıma karşı oynayacağız. Beşiktaş, 6 puan önümüzde. Kendimizi en yüksek seviyede test edeceğimiz bir maç olacak. Sahamızda oynayacağız. İnşallah 3 puanı alırız."

Rizespor direnemedi

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, konuk olduğu Çaykur Rizespor'u 3-0 yendi.

08.02.2026 19:29:00
AA
Rizespor direnemedi
Rizespor direnemedi
Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, konuk olduğu Çaykur Rizespor'u 3-0 yendi.

10. dakikada Sara'nın ceza sahasının dışında sert şutunda, top üst direğe çarpıp auta çıktı.

19. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Lang'ın sol çaprazdan ortasında Barış Alper Yılmaz'ın kafa vuruşunda, top kaleci Fofana'nın sağından ağlara gitti: 0-1

21. dakikada Uğurcan Çakır'ın hatalı pasını kazanan Laçi, topu ceza sahası yayı içinde bulunan Sowe ile buluşturdu. Sowe'un Sanchez'i geçtikten sonra vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır'ın müdahalesiyle top kornere çıktı.

Galatasaray, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı



47. dakikada Yunus Akgün'ün pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Lang'ın şutunda, meşin yuvarlak kale direğinin yan tarafına çarpıp tekrar oyun alanına döndü.

62. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Hojer'in hatalı pasını kazanan Barış Alper Yılmaz'ın sağ kanattan ortasında Yunus Akgün'ün kafa vuruşunda, üst direğin içine çarpan top ağlara gitti: 0-2

73. dakikada Galatasaray farkı 3'e çıkardı. Lang savunma arkasına koşan Osimhen'e derinlemesine yerden pasını gönderdi. Osimhen, kaleci Fofana'yı geçerek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-3

82. dakikada Icardi'nin ceza sahası yayı dışında sert şutunda, top üst direğe çarpıp yerden sektikten sonra kaleci Fofana da kaldı.

90+2. dakikada Mebude'nin sağ çaprazdan kaleye şutunda, kaleci Uğurcan Çakır topu kornere çeldi.

90+4. dakikada Çaykur Rizespor'un kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Mihaila'nın şutunda, kaleci Uğurcan Çakır topu kornere çeldi.

Galatasaray, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.