logo
17 MAYIS 2026

Başarılı olamadık

23.04.2007 00:00:00
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde mindere çıkan Serbest Güreş Milli Takımı sporcuları başarılı olamadı. Serbest stilde ilk gün müsabakalarını 4 sıklette, 4 bronz madalyayla tamamlayan ve takım sıralamasında da Rusya'nın ardından ikinci sıraya yerleşen Türk Milli Takımı'ndan bugün mindere çıkan 3 sporcu da madalyaya ulaşamadı. 60 kiloda ilk turu maç yapmadan geçen Ersin Çetin, ikinci turda Litvanyalı Vytas Chumakov karşısında son derece rahat bir müsabakadan sonra 3-0 ve 6-0'lık periyot skorlarıyla 2-0 galip geldi. Ersin Çetin, çeyrek finalde ise Macar Gergö Völler karşısında şanssız bir yenilgi aldı. Müsabakaya iyi başlayan ve ilk puanı alan Ersin Çetin, ilk periyotun tamamlanmasına 1 saniye kala rakibine puan verdi ve 1-1'lik eşitlikle son teknik puanı alan Macar sporcu ilk periyodun da galibi oldu. İkinci periyodun son saniyelerine 1-0 yenik durumda giren Ersin Çetin'in yaptığı 2 puanlık oyun sonrası Milli Takım teknik heyeti ve Türk seyirciler büyük sevinç yaşadı. Fakat müsabakanın masa hakemleri karşılaşmanın 2 saniye önce tamamlandığını belirterek, Ersin Çetin'in puanını vermediler. Böylece bu periyodu da 1-0 kaybeden Ersin Çetin, müsabakadan 2-0 yenik ayrıldı. Macar sporcunun yarı finalde Rus rakibine yenilmesiyle Ersin Çetin de madalya şansını kaybetti. Milli Takım sporcularından 74 kiloda Ayhan Sucu, Belarus'tan Aliaksander Motyl'a 2-1 (2-0, 0-1, 0-1), 96 kiloda Hakan Koç da Gürcü George Gocshelidze'ye 2-0 (0-2, 0-3) yenilerek, ilk turda elendi. Serbest Güreş Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nı 4 bronz madalyayla tamamladı.

Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek

Geleceğin Fransa A Milli Takımı golcüsü Sidiki Cherif, Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım’ın sert eleştirileri sonrası köprüleri attı. Menajeriyle ayrılık hazırlıklarına başlayan genç yetenek için gelen teklifler ise kulübü şok etti: Yatırımın 3’te 1’ini bile kurtarmıyor!

17.05.2026 15:56:00
Haber Merkezi
Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek
Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek
Fenerbahçe'nin büyük umutlarla Ocak ayında kadrosuna kattığı, Fransa U-21 Milli Takımı'nın golcüsü Sidiki Cherif geleceğiyle ilgili radikal bir karar aşamasında... 2004 sonrası doğumlu olmasıyla sarı-lacivertli kadronun "tek genç yeteneği" konumundaki Sidiki, başkan adayı Aziz Yıldırım'ın aleyhine açıklamaları sonrası "Aziz Yıldırım gelirse giderim" resti çekti.






KOFANE OLMAYINCA ALINDI
 
Hatırlanacağı üzere sezon başında forvet hattı için ilk aday Kofane'ydi. Ancak Kofane, Albacete'den Leverkusen'e 5.5 milyon Euro bedelle transfer oldu. Sergilediği 29 maçta 5 gol, 5 asistlik performansla değerini 40 milyon Euro seviyesine çıkardı.
 
Fenerbahçe ise Kofane'yi alamayınca Jhon Duran'ı kadrosuna kattı. Ancak Duran'ın "facia" performansı üzerine yönetim forvet planlamasını güncelledi. Sonuçta Sidiki bir anda kendisini Fenerbahçe'nin birinci golcüsü olarak buldu.







YILDIRIM ÇOK KIZMIŞTI
 
Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye başkan adayı olmadan önce yaptığı açıklamada Sidiki Cherif transferini sert bir dille eleştirerek, "Bu Sidiki Cherif'i kim aldı? Hangi akıl aldı? Maliyeti 30-35 milyon Euro'yu buluyor, yazık!" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerin genç oyuncu cephesinde büyük bir kırgınlık yarattığı ve menajerinin şimdiden teklifleri değerlendirmeye başladığı belirtiliyor.







7-8 MİLYON EURO'LUK TEKLİFLER
 
Gelecekte Fransa A Milli Takımı'nın as forveti olması beklenen Cherif için menajerinin kulübe getirdiği en iyi tekliflerin 7-8 milyon Euro civarında olduğu söyleniyor. Bu rakam, kulübün oyuncu için yaptığı yatırımın (22 milyon Euro) çok altında kalırken, olası bir yönetim değişikliğinde yaşanacak kriz Fenerbahçe'yi zor bir seçimle karşı karşıya bırakabilir.

Bernardo Silva gelirse Icardi ve Lemina gider

Galatasaray, Bernardo Silva’yı kadroya katmak için düğmeye bastı ancak TFF’nin yabancı kontenjanındaki yaş sınırı deprem etkisi yarattı

17.05.2026 15:24:00
Haber Merkezi
Bernardo Silva gelirse Icardi ve Lemina gider
Bernardo Silva gelirse Icardi ve Lemina gider
Galatasaray, Bernardo Silva'yı kadroya katmak için düğmeye bastı ancak TFF'nin yabancı kontenjanındaki yaş sınırı deprem etkisi yarattı.

Kontenjanı tamamen dolu olan sarı-kırmızılılar, Portekizli yıldıza yer açmak için radikal bir kararı masaya yatırdı. Ya Mauro Icardi ya da Mario Lemina ile yollar mecburen ayrılacak.







TFF'nin uyguladığı 2004 doğumlu ve üstü yabancı sınırı Okan Buruk'un hesaplarını altüst etti. Sarı-kırmızılı ekipte şu an itibarıyla "yaş sınırı üzerindeki" yabancı oyuncu sayısı 10.

Yani (Lang ve Boey'un gittiği tabloda bile...) taraftarı heyecanlandıran Bernardo Silva veya Bruno Fernandes transferlerinden birinin gerçekleşmesi için kadrodan en az bir ismin gitmesi zorunlu.







10 İSİM MASADA DURUYOR

Galatasaray'ın mevcut kadrosunda 24 yaş sınırının üzerinde bulunan yabancı futbolcular şunlar:

-Singo
-Davinson
-Jakops
-Sallai
-Torreira
-Gabriel Sara
-Lemina
-Sane
-Osimhen
-Icardi







Okan Buruk'un transfer raporu mevcut kadro planlamasını daha da zorlaştırıyor. Tecrübeli çalıştırıcının şampiyonluk yolunda iki net talebi daha var; tecrübeli bir sol stoper ve orta sahada 6/8 numara pozisyonuna Lemina'nın önünde bir isim.






ZORUNLU OLARAK GENÇ TRANSFERİ

Buruk'un bu talepleri, zaten dolu olan yabancı kontenjanında yer açılmasını imkansız hale getiriyor. Özellikle Lemina ve Icardi'nin takımda kaldığı senaryoda, yeni bir transfer yapılabilmesi için ancak Wilfried Singo veya Gabriel Sara gibi isimlerin satışından açılacak kontenjan boşluğuna ihtiyaç duyulacak. Kadroda yaş sınırına takılmayan tek isim genç yetenek Nhaga. bu nedenle özellikle kadroyu yedekleyecek rotasyon için genç yeteneklere yönelim olmak zorunda.







TFF'YE "KURALI YUMUŞAT" DENECEK

Bernardo Silva ya da Bruno Fernandes bu şartlar altında muhtemelen Lemina ya da Icardi'yi tabiri caizse 'yiyecek.' Çünkü Gabriel Sara ya da Singo'dan birisi satılsa bile stoper ve orta sahaya takviye zorunlu olacak.

Bu arada Galatasaray ve diğer Süper Lig takımlarının TFF'ye giderek kuralın yumuşatılması için başvuru yapacakları ise gelen bilgiler arasında.

Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi

Fenerbahçe’de 6-7 Haziran’daki seçim öncesi kulisler eşi benzeri görülmemiş bir iddiayla çalkalanıyor

17.05.2026 15:14:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi
Fenerbahçe'de tarihte olmamış seçmen tercihi
Fenerbahçe'de 6-7 Haziran'daki seçim öncesi kulisler eşi benzeri görülmemiş bir iddiayla çalkalanıyor.

Ali Koç'un tarafsızlık ilan etmesiyle birlikte, mevcut aday profillerine mesafeli duran binlerce kongre üyesinin sandıkta "beyaz oy" kullanarak tarihi bir protestoya imza atmaya hazırlandığı konuşuluyor. Sandıktan çıkacak "beyaz oy rekorunun" yeni seçilecek başkanın meşruiyetini bile tartışmaya açabilir.







Fenerbahçe'de camiası 6-7 Haziran tarihinde yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi tansiyon bir türlü beklenen seviyeye inmiyor. Her ne kadar sosyal medya merkezli olarak uçuk transfer iddiaları, zengin yönetici adayları isimleri ortaya atılsa da camiada bir "bıkkınlık" hali hakim.






BAŞARISIZLIK EN BÜYÜK ETKEN

13 yıldır gelmeyen şampiyonluk, 18 yıldır Şampiyonlar Ligi'nin uzağında kalınması gibi gerçekler alt alta eklendiğinde Fenerbahçe'de "oy atmaya gidip de boşa mı vakit kaybedeyim" havası var. Bir de üstüne "ne olacak ki, seneye gene seçim var" gerçeği de net şekilde masaya konulunca kulislerde "Beyaz Oy Rekoru" iddiası konuşulmaya başlandı.







GEÇERSİZ VE TEPKİ OYU

44 bin 741 kongre üyesinin oy kullanma hakkına sahip olduğu 6-7 Haziran seçimi tarihin en ilginç oylamalarından birine sahne olabilir. Sandıktan çıkacak "beyaz oy" (geçersiz/tepki oyu) sayısının, adaylardan birinin oy sayısını zorlayabileceği hatta tarihi bir rekor kırabileceği bile iddia ediliyor.







ALİ KOÇ'UN KARARI ETKİLİ

Gelen bilgilere göre Ali Koç'un aday olmayacağını açıklamasının ardından "kimseyi desteklemiyorum, sadece oy kullanmaya geleceğim" çıkışı yaptığı iddiaları, geniş bir seçmen kitlesini "kararsızlar" safına itti. Koç'un tabanındaki üyelerin, ne Aziz Yıldırım ne de Hakan Safi'ye oy vermek istemediği, bu isimlerin sandığa gidip "protesto" amaçlı beyaz oy kullanabileceği belirtiliyor.







NE YILDIRIM NE DE SAFİ

Eski başkan Aziz Yıldırım'ın "Bizim Fenerbahçemiz" sloganıyla yeniden sahaya çıkması ve Hakan Safi'nin "Yüzde yüz adayım, kimse için çekilmem" diyerek girdiği yarışta, her iki ismin de camianın belirli kesimlerinden sert muhalefet aldığı görülüyor.







NORMALDE BİNİN ALTINDA KALIR

Fenerbahçe seçim tarihinde beyaz (geçersiz) oylar genellikle 500-1000 bandını geçmezken, 2026 seçimi için bu rakamın 3-4 bin barajını zorlayabileceği konuşuluyor. 2024 seçiminde geçersiz oy sayısı sadece 602'ydi. Beyaz oylar adaylardan birinin aldığı oya yaklaşırsa, bu durum yeni yönetimin "meşruiyet" tartışmalarıyla göreve başlamasına bile neden olabileceği iddia ediliyor.

İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor

Fenerbahçe’deki tarihi başkanlık seçimi öncesi kulisler yanıyor. Başkan adayı Hakan Safi’nin Milano’da dünya efsanesi Paolo Maldini ile yaptığı gizli zirve ve masaya koyduğu 'Futbol Anayasası' sadece kulübün değil Türk futbolunun tarihini değiştirebilir

17.05.2026 12:48:00
Haber Merkezi
İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor
İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor
Fenerbahçe'deki tarihi başkanlık seçimi öncesi kulisler yanıyor. Başkan adayı Hakan Safi'nin Milano'da dünya efsanesi Paolo Maldini ile yaptığı gizli zirve ve masaya koyduğu 'Futbol Anayasası' sadece kulübün değil Türk futbolunun tarihini değiştirebilir. Maldini ile el sıkışan Safi'nin dev projesiyle alakalı olduğu iddia edilen bir istifa geldi. Maldi'nin "prensi" Stefano Pioli, Fiorentina'daki görevini bıraktı. Fenerbahçe için istifa ettiği iddia edildi. Üstüne bir de gelirse ekibinde Simon Kjaer de yer alacağı konuşulmaya başlandı.






Fenerbahçe'de haziran ayındaki seçim öncesi geri sayım sürerken adaylardan Hakan Safi'yi Aziz Yıldırım'ın karşısına "çok daha" ciddi bir rakip olarak öne çıkaracak hamleler gelmeye başladı. Başkan adayı Safi, Milano'da dünya futbolunun efsane ismi Paolo Maldini ile masaya oturdu. Bu görüşme sadece Fenerbahçe için "futbol aklı" tercihi olmakla kalmayacak, Türk futbolunun çehresini de değiştirecek tarihi bir "futbol anayasası" olarak öne çıktı.






MALDINI, PIOLI'Yİ İSTİYOR

Maldini'nin bu tarihi teklife sıcak baktığı ve projeyi kabul etmesi halinde İstanbul'a yalnız gelmeyeceği iddialar arasında. AC Milan'ı 11 yıl sonra küllerinden doğurarak adım adım şampiyonluğa taşıyan projenin mimarı olan Maldini, San Siro'da omuz omuza çalıştığı, yönetim krizlerinde arkasında durduğu en yakın dostu Stefano Pioli'yi Fenerbahçe'nin başına getirme fikrini Safi'ye kabul ettirdi.






FENERBAHÇE İÇİN İSTİFA ETTİ

Milano'daki tarihi Safi-Maldini zirvesinin ardından İtalya'da yer yerinden oynadı. Fiorentina'yı çalıştıran tecrübeli teknik adam Stefano Pioli, bu görüşmenin hemen ardından görevinden sürpriz bir şekilde istifa etti. Pioli'nin şok ayrılığının arkasında, Maldini ile birlikte Hakan Safi'nin Fenerbahçe projesinde yer alma kararı olduğu yüksek sesle konuşulmaya başlandı.






EKİP DE KJAER DE OLACAK

Safi ve Maldini'nin kuracağı ortak futbol aklının saha içi ayağında tanıdık bir isim de yer alacak. Fenerbahçe formasıyla taraftarın sevgilisi olan Simon Kjaer, Pioli'nin ekibine girecek. Danimarkalı stoper zamanında Aziz Yıldırım tarafından Fenerbahçe'ye transfer edilmişti.

Kjaer, hem Pioli'nin şampiyonluk kültürünü hem de Kadıköy'ün dinamiklerini bilen isim olarak Safi başkanlığında çok önemli bir görev üstlenebilir.

Kim bulduysa iyi iş çıkardı: Dominasyon!

Galatasaray'ın 26. şampiyonluğu kutalamalarında stadyum anonslarından sosyal medya editlerine, başkanlık açıklamalarından kutlama tişörtlerine kadar her yere damga vurdu

17.05.2026 12:44:00
Haber Merkezi
Kim bulduysa iyi iş çıkardı: Dominasyon!
Kim bulduysa iyi iş çıkardı: Dominasyon!
Galatasaray'ın 26. şampiyonluğu kutalamalarında stadyum anonslarından sosyal medya editlerine, başkanlık açıklamalarından kutlama tişörtlerine kadar her yere damga vurdu: Dominasyon! İlk kez Başkan Dursun Özbek tarafından hedef olarak telaffuz edilen, ardından taraftarın sahiplenmesiyle dev bir marka haline dönüşen bu kavram bir anda Galatasaray'la özdeşleşiverdi.






Galatasaray'ın 2025-26 sezonunu şampiyon tamamlamasının ardından kutlamalara "DOMİNASYON" kelimesi damga vurdu. Sarı-kırmızılı camianın hemen her platformda kullandığı bu ifade, sadece bir şampiyonluk sloganı değil, aynı zamanda Türk futbolunda yeni bir dönemin parolası olarak kayıtlara geçti.






LİTERATÜRE BAŞKAN ÖZBEK SOKTU

"Dominasyon" kavramının Türk futbol literatürüne bu denli sert bir giriş yapmasının arkasındaki isim Galatasaray Başkanı Dursun Özbek. Sezon ortasında düzenlenen sponsorluk imza törenleri ve Divan Kurulu toplantılarında kulübün hem mali hem de sportif vizyonunu anlatan Özbek, Galatasaray'ın sadece saha içinde değil, her alanda rakiplerinden ayrıştığını vurguladı.






MEYDAN OKUMA SEMBOLÜ OLDU

Özbek'in, "Türk futbolunda Galatasaray dominasyonu başlamıştır" şeklindeki iddialı çıkışı, kelimenin ilk kez bu kadar yüksek perdeden telaffuz edilmesini sağladı. Başkan Özbek'in başlattığı bu söylem, kısa sürede rakip camialarla girilen psikolojik savaşın merkezine yerleşti. Rakiplerin bu ifadeye gösterdiği tepki, Galatasaray taraftarı için kelimeyi bir "meydan okuma" sembolü haline getirdi.






SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ANLAMINDA

Özellikle sosyal medya platformlarında hazırlanan taraftar editleri, kazanılan derbi zaferleri ve üst üste gelen galibiyet serileriyle birleşince, "Dominasyon" kelimesi dijital dünyada bir marka değerine ulaştı. Taraftarlar, bu terimi mutlak üstünlük ve sürdürülebilir başarıyla özdeşleştirdi.






REKORLAR DOLU BİR KARİYER

Şampiyonluğun matematiksel olarak ilan edilmesinin ardından, Galatasaray İletişim Grubu bu kavramı resmiyete döktü. RAMS Park'taki kupa töreninden kutlama tişörtlerine, dijital içeriklerden stadyum anonslarına kadar her yerde "Dominasyon" vurgusu yapıldı.

Teknik direktör Okan Buruk'un rekorlarla dolu performansı ve oyuncu grubunun saha içindeki baskın oyunu, başkanın aylar önce kurduğu "dominasyon" kelimesinin altını dolduran en büyük etkenler oldu.

Beşiktaş'ın yeni hocası belli

Beşiktaş’ta gözler Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında yarın gerçekleşecek dev zirveye çevrildi. Perde arkasında da hareketli saatleri yaşanıyor

17.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni hocası belli
Beşiktaş'ın yeni hocası belli
Beşiktaş'ta gözler Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında yarın gerçekleşecek dev zirveye çevrildi. Perde arkasında da hareketli saatleri yaşanıyor. Olası bir ayrılık durumunda Eduard Graf'ın sunduğu listenin ilk sırasındaki Dino Toppmöller, Başkan Serdal Adalı'dan tam not aldı. Etik değerler gereği henüz resmi bir kontrat teklif edilmese de Graf'ın yaptığı gizli görüşmeden Alman teknik adamın "Beşiktaş'ın projesine hazırım" yanıtını verdiği belirtiliyor.






Beşiktaş'ta teknik direktör bilmecesi yarın netleşecek. Siyah-beyazlı camiada tüm gözler, Başkan Serdal Adalı'nın yarın Sergen Yalçın ile gerçekleştireceği kritik görüşmeye çevrildi. Gelecek sezonun planlamasının masaya yatırılacağı bu zirveden bir "ayrılık" kararı çıkması halinde, Beşiktaş'ın yeni hocasının kim olacağı da büyük ölçüde netleşti.






GÖRÜNMEZ FUTBOL DİREKTÖRÜ

Beşiktaş'ın "görünmez" Futbol Direktörü Eduard Graf, bir süredir yürüttüğü teknik direktör çalışmalarının ardından hazırladığı kısa listeyi yönetime sunmuştu. Frankfurt'tan ayrılan Dino Toppmöller, bu listenin en güçlü adayı olarak öne çıkıyordu. Alınan bilgilere göre, Alman futbol ekolüne ve modern yapılanmaya sıcak bakan Başkan Serdal Adalı, Graf'ın getirdiği Toppmöller ismine tamamen ikna olmuş durumda ve bu profile oldukça sıcak bakıyor.






GRAF PROJELERDEN BAHSETTİ

Yarın yapılacak Sergen Yalçın zirvesi öncesinde etik değerleri korumak adına Toppmöller ile henüz kulüp düzeyinde resmi bir görüşme gerçekleştirilmedi. Ancak perde arkasında hareketli saatler yaşandı. Graf'ın, Alman teknik adamla gayriresmi bir sohbet gerçekleştirerek Beşiktaş'ın vizyonunu, yeni yapılanmasını ve kulübün projelerini aktardığı öğrenildi.






BUGÜN BİR AYRILIK OLABİLİR

Graf'ın bu hamlesine Toppmöller'den "olumlu cevap" geldiği ve başarılı çalıştırıcının Beşiktaş projesine son derece sıcak yaklaştığı belirtildi.

Beşiktaş yönetimi, Sergen Yalçın ile yarın yapılacak toplantının ardından yol haritasını kesinleştirecek. Eğer masadan ayrılık kararı çıkarsa, Volker Struth'un menajerliğini yaptığı Dino Toppmöller için resmi transfer operasyonuna vakit kaybetmeden start verilecek.

Fenerbahçe'de transfer üç cepheden sürüyor

Fenerbahçe’de 6-7 Haziran’daki tarihi kongre öncesi başkanlık yarışı kızışırken, mevcut başkan Sadettin Saran ve ekibi "yarın seçim yokmuşçasına" vites yükselterek camiayı heyecanlandıran dev hamlelere imza atıyor. Kulisleri hareketlendiren ise Serhou Guirassy dışında Saran yönetiminin Hakan Safi'ye Andrew Robertson ve Malang Sarr için anlaşma noktasına geldikleri bilgisini vermesi oldu

17.05.2026 12:36:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de transfer üç cepheden sürüyor
Fenerbahçe'de transfer üç cepheden sürüyor
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayları saha dışındaki hamleleriyle camiada heyecan yaratmaya devam ediyor. Bir de adaylar Hakan Safi ve Aziz Yıldırım'dan bağımsız olarak aktüel başkan Sadettin Saran ve ekibi 6-7 hazirandaki kongre önceisnde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
 
Başkan Sadettin Saran, "sanki hiç gitmeyecekmis gibi" ekibiyle birlikte gece gündüz çalışıyor.







SARAN, FRANK İLE ANLAŞTI
 
Başkan Sadettin Saran'ın Premier Lig ekiplerinden Brentford'u çalıştıran son olarak Tottenham'dan kovulan Thomas Frank ile prensipte anlaştığı ve bir ön protokol imzaladığı belirtiliyor.
 
Ekipte yer alan Ertan Torunoğulları'nın, Dortmund forması giyen Serhou Guirassy için kulübünü ikna ettiği ve oyuncuyla imzalı protokol aldığı iddia ediliyor.
 
Ömer Topbaş'ın ise dünya yıldızları Rafael Leao veya Karim Adeyemi transferlerini bitirmek için son aşamaya geldiği ve Başkan Saran'dan 10 günlük ek süre talep ettiği konuşuluyor.







3 İSİM HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
 
Hazırlanan tüm bu protokollerin ortak özelliği, ancak "yeni yönetimin onay vermesi durumunda" resmiyet kazanacak şekilde tasarlanmış olması.
 
Hakan Safi'nin resmi sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, mevcut yönetimin şu isimlerle ilgili yürütülen görüşmeler hakkında bilgilendirdiği aktarıldı:
 
- Serhou Guirassy
- Andrew Robertson
- Malang Sarr
 







TOPBAŞ, SAFİ'NİN EKİBİNE
 
Transfer kulislerinin en dikkat çeken söylentisi ise Ömer Topbaş üzerine yoğunlaşıyor. Sadettin Saran yönetimi adına Leao ve Adeyemi görüşmelerini yürüttüğü söylenen Topbaş'ın, Hakan Safi'nin yönetim listesinde yer alabileceği camiada yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Icardi ne istiyor, Galatasaray ne veriyor?

Galatasaray’da Mauro Icardi bilmecesi çözülmeyi bekliyor. Menajeri Elio Pino’nun İstanbul’daki gizli Fenerbahçe flörtü ve "Pazartesi yine geleceğim" sözlerinin perde arkası aralandı

17.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Icardi ne istiyor, Galatasaray ne veriyor?
Icardi ne istiyor, Galatasaray ne veriyor?
Galatasaray'da Mauro Icardi bilmecesi kördüğüme dönüyor. Menajeri Elio Pino'nun İstanbul'daki gizli Fenerbahçe flörtü ve "Pazartesi yine geleceğim" sözlerinin perde arkası aralandı. Teknik direktör Okan Buruk'un yıldız golcünün "dokunulmazlık ve ilk 11" talebine rest çekmesi ayrılık çanlarını hızlandırdı. Yönetimin maaş indirimi ve kulübe şartı sunduğu Arjantinli süper star, ya katı rekabeti kabul edecek ya da sarı-kırmızılılara veda edecek!






Galatasaray'da Mauro Icardi bilmecesi çözülmeyi bekliyor. Sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisinin menajeri Elio Pino'nun İstanbul'daki gizli temasları ve teknik direktör Okan Buruk'un katı duruşu, ayrılık çanlarının çalmasına neden olmuş gibi duruyor. Salı akşamı sürpriz bir şekilde İstanbul'a gelen Pino, iddialara göre Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile bir araya geldi.






SOMUT RAKAM KONUŞULMADI

Gelen bilgilere göre masada somut bir rakam konuşulmadı. Safi'nin Pino'ya "İmza atmak için bizi bekleyin" mesajı açık kapı olarak yorumlandı. Ancak Pino'nun beklediği bu değildi. Normal şartlarda Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarına katılması beklenen Pino, bu kritik görüşmenin ardından İstanbul'dan ayrıldı.






Galatasaray muhabirlerine "Pazartesi günü geleceğim" diyerek hedef şaşırtmaya çalıştı. Sonuçsuz kalan Fenerbahçe flörtü yüzünden apar topar Milano'ya döndü. Pino cephesi her ne kadar bu görüşmeyi kesin bir dille yalanlasa da, kulislerde bu gizli zirvenin yankıları sürüyor.






İSEKLERİ BURUK'A UYMUYOR

İşin bir de teknik direktör boyutu var... Icardi'nin Galatasaray'daki kaderi, Okan Buruk ile yapacağı son yüz yüze görüşmenin ardından resmiyet kazanacak. Ancak başarılı çalıştırıcının, idari ve taktiksel nedenlerden dolayı yeni sezonda Icardi ile yola devam etmeye sıcak bakmadığı sızan bilgiler arasında. Transferde maddi konuları tamamen ikinci plana iten Icardi'nin öncekiği ilk 11'de oynamak. Düzenli olarak sahaya çıkmak.






DOKUNLMAZLIK TALEBİ VAR

Icardi'nin bu "dokunulmazlık" talebine Buruk'un olumlu yanıt verme ihtimali yok. Deneyimli teknik adam Osimhen'e bile ilk 11 garantisi veremediği ortamda Icardi'ye bu özerkliği sunmasına imkan ya da ihtimal verilmiyor.






Gelen bilgilere göre Galatasaray yönetimi Icardi'nin menajerine şartlarını sundu. Yıldız golcü, ilk 11 ısrarından vazgeçip formayı rekabetle almayı ve gerekirse kulübede beklemeyi kabul ederse takımda kalacak. Tabii bir de maaşında yapılacak büyük indirime onay verirse... Yoksa yolu açık.

Samsunspor, Göztepe karşısında 3 puanı 3 golle aldı

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe'yi 3-0 yendi

16.05.2026 23:03:00
Anadolu Ajansı
Samsunspor, Göztepe karşısında 3 puanı 3 golle aldı
Samsunspor, Göztepe karşısında 3 puanı 3 golle aldı
Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe'yi 3-0 yendi.

10. dakikada Coulibaly'nin pasında Elayis Tavsan'ın şutunda kaleci Lis'ten dönen top, Mouandilmadji'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Lis, meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

12. dakikada Antunes'in yerden pasında Taha Altıkardeş'in ceza sahası dışından çektiği şutta top az farkla yandan auta çıktı.

25. dakikada Juan'ın ceza sahasına yerden pasında topla buluşan Janderson'un çektiği şutu kaleci Okan Kocuk çıkarttı. Dönen topu defans uzaklaştırdı.

36. dakikada gelişen Samsunspor atağında Mouandilmadji'nin pasında ceza sahası içinde Coulibaly'nin şutunda defansa çarpan meşin yuvarlak, ağlarla buluştu: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, Samsunspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.



49. dakikada Cherni'nin ceza sahasına yaptığı ortada arka direkte Juan'ın vuruşunda top filelerle buluştu. Ancak hakem Ümit Öztürk, VAR incelemesinin ardından golü faul nedeniyle iptal etti.

67. dakikada Antunes'in kullandığı serbest vuruşta yükselen Bokele'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

85. dakikada Mouandilmadji'nin pasıyla kale önünde Elayis Tavsan'ın şutunda top ağlara gitti: 2-0

89. dakikada gelişen Samsunspor atağında Elayis Tavsan'ın pasında Mouandilmadji, ceza saha içinde çektiği şutta meşin yuvarlak bir kez daha ağlarla buluştu: 3-0

Karşılaşma, Samsunspor'un 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray başlayacak devlet tamamlayacak!

Galatasaray yönetimi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ni dünya standartlarına taşımak ve EURO 2032’nin kalbi yapmak için tarihi bir operasyon başlattı

16.05.2026 16:27:00
Haber Merkezi
Galatasaray başlayacak devlet tamamlayacak!
Galatasaray başlayacak devlet tamamlayacak!
Galatasaray yönetimi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ni dünya standartlarına taşımak ve EURO 2032'nin kalbi yapmak için tarihi bir operasyon başlattı.

"Koltuk koltuk, santim santim" planlanan bu dev projeyle kapasite 60 binin üzerine çıkacak. Gelen bilgilere göre Dursun Özbek yönetimi fitili ateşleyecek... geri kalan dev modernizasyonu "Devlet Baba" tamamlayacak.

Galatasaray'da Dursun Özbek yönetimi, Rams Park'ın çehresini ve kapasitesini değiştirecek dev proje için düğmeye bastı. Hedef net: Kapasiteyi 60 binin üzerine çıkarmak ve stadı EURO 2032'nin yarı final maçlarından birisinin oynanacağı stat haline getirmek.







YÖNETİM GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Yeni sezona yetişmesi planlanan ilk etap, UEFA izni gerektirmeyen iç düzenlemeleri kapsıyor. Seçim sonrası hızlanacak bu süreçte öncelikle localardaki koltuk sayıları artırılacak.

Ardından Batı ve Doğu alt tribünlerde yapılacak teknik düzenlemelerle ortalama 2 bin kişilik bir artış sağlanacak. Mevcut koltukların daha modern ve ince sırtlıklı modellerle değiştirilmesi gündemde.







İŞTE MASADAKİ PROGRAMLAMA

Mevcut kapasitesi 52 bin 223 olan Rams Park'ta, santim santim hesap yapılarak ek kontenjan oluşturulacak. Yönetimin masasındaki teknik veriler şu şekilde:

-Diz Mesafesi Optimizasyonu (%10 daraltma)       %5 - %8     2 bin 500 - 4 bin koltuk
-Koltuk Genişliği Düzenlemesi (Omuz mesafesi)    %7 - %9     3 bin - 5 bin koltuk

Genel Toplam Hedef                        Kritik Eşik 60 bin ve üzeri seyirci







60 BİN KİŞİ ÜSTÜNE ÇIKILACAK

Ekim ayına kadar tüm taslakları netleştirilecek olan proje, 2030 yılına kadar tamamen bitirilmiş olacak. Ayakta seyirci uygulaması için UEFA'dan resmi bir izin çıkmış değil. Bu durumun önümüzdeki sezonda da uygulanması zor görünüyor. Ancak Galatasaray yönetimi, koltuk yenileme ve tribün daraltma yöntemleriyle bu engeli (60 bin +) aşarak kapasiteyi dünya standartlarına taşımakta kararlı.







YARI FİNAL GARANTİ OLACAK

Bu hamle ile birlikte Ali Sami Yen Spor Kompleksi, sadece bir kulüp stadı değil, EURO 2032'nin en görkemli duraklarından biri haline gelecek. Rams Park'ta Euro 2032'nin en azından bir yarı final maçının oynanması için sorun ortadan kalkacak.







GERİ KALANI DEVLET YAPACAK

Geri kalan altyapı, teknoloji ve VIP alanları gibi modernizasyon devlet desteğiyle (İtalyan ve Türk hükümetleri statlar ile ilgili yapılacak alt yapıları üstlenme konusunda UEFA'ya söz vermişti) tamamlanacak.

Turnuva standartları sayesinde, kulübün maç günü gelirleri kalıcı olarak 1.5-2 kat artacak. UEFA Kategori 4 sertifikası alınacak. Yüksek kapasite, stadyum isim sponsorluğu anlaşmalarında kulübün eline devasa bir koz geçecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.