Gezegenin muhtelif köşelerinde yıllardan beri devam eden savaşlardan mustarip, hatta filen savaş halinde olan ülkelerdekinden daha fazla enflasyon, daha fazla hayat pahalılığı ve gıda ürünlerine ulaşımda daha fazla sıkıntılar yaşanıyorsa, bu ülkede aşırı derecede bir basiret bağlanması var demektir.
Uçsuz bucaksız Anadolu yaylalarının, dillere destan ovalarının ve akarsularının sahibi olan bir ülkede vatandaşlar dünyanın en pahalı etini tüketiyorlar, daha doğrusu tüketemiyorlarsa, cümle hububat ürünlerini ithal etmek zorunda kalmışsa başka izahı yok bu ülkede yaşayanlarda zannedildiğinden de fazla basiret bağlanması söz konusudur.
Ülkedeki toplam gelirin yüzde doksanını nüfusun yüzde onluk bir mutlu azınlık kesimi tepe tepe kullanıyor, gelirin yüzde onluk kısmı ile de geriye kalan yüzde doksanlık kesim idare etmek zorunda kalıyorsa, aç kurtları bile hayrete düşürecek böyle bir taksimata rağmen mevcut siyasi kadrolar hâlâ seçim kazanmaya devam ediyorlarsa bu ülkede çok ciddi bir basiret bağlanmasından söz edilmelidir.
Gençlerde evlenme yaşı hızla yükseklere doğru tırmanırken, gençler, ekonomik sıkıntılardan ve darlamlardan ötürü evlenmekten ve aile kurmaktan hızla uzaklaşırken ve aile kurma, aile kalma nüfusa göre normalin altında iken ve doğurganlık oranı dünya ortalamasının çok çok altında seyretmeye devam ederken, tüm bu olumsuzlukların müsebbipleri yetkililer, meseleyi, gençler bir birlerini beğenmiyorlar gülünçlüğünde ele aldığı halde oy almaya da devam ederken, başka izahı yok kesinlikle bu bir basiret bağlanmasıdır.
Uyuştururcu kullanma yaşı ilkokul seviyelerine kadar inmişken, sokaklarda can güvenliği cidddi tartışma aşamasına gelmişken, hemen her yaştaki gençler arasında çok ciddi çeteleşmeler yaygın bir hal almışken ve çeyrek asırdan beri ülkeyi yöneten siyasi kadrolar hâlâ hatırı sayılır derece sempati toplamayı sürdürüken bu durumu basiret bağlanmasından başka ne ile izah edebileceğiz?
"Hakikat Rabbinizden size birçok basiretler geldi artık kim gözünü açar görürse kendi lehine, kim de körlük ederse kendi aleyhinedir ve o halde ben size karşı muhafız değilim." (En'am:104)
- Yüz yıl sonrasına bir mektubum var / 21.06.2026
- Terazinin başındakiler sizler adaletten muaf mısınız? / 20.06.2026
- Sarayda taht kavgası halk içinde ekmek kavgası / 17.06.2026
- İktidarın işleri var / 14.06.2026
- Bu resim şimdilerde tüm ülkeyi resmediyor / 13.06.2026
- Ülkenin kazancı ile iktidarınki ters orantılı / 12.06.2026
- Tuhaf zamanlardan geçiyoruz / 11.06.2026
- İktidar dedikodu ile besleniyor da yoksullar ne ile beslenecek? / 09.06.2026
- Nerede ne varsa / 08.06.2026

























































