Yüksek kolesterol, yağ ve kalori içeren gıdaların tüketildiği "Batı tipi" beslenme şeklinin, şeker hastalığının en önemli nedenleri arasında yer aldığı belirtildi.
Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Kaya yaptığı açıklamada, kalıtımsal ve çevresel etkenlerin birleşimiyle oluşan diyabetin, kan glikoz seviyesinin aşırı derecede yükselmesiyle ortaya çıkan metabolik bir bozukluk olduğunu söyledi. Hastalığın nedenleri arasında, kalıtımsal özellikler yanında yanlış beslenme alışkanlarının da önemli rol oynadığını ifade eden Prof. Dr. Kaya, şunları kaydetti:"Yüksek kolesterol, yağ ve kalori içeren gıdaların tüketildiği 'Batı tipi' beslenme şekli, şeker hastalığının en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Türk toplumunda da giderek yaygınlaşan fast food türü yiyecekler, vücudun yağlanmasına, obeziteye yol açıyor. Obezite de şeker hastalığının ortaya çıkmasında önemli rol oynuyor."
Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Kaya yaptığı açıklamada, kalıtımsal ve çevresel etkenlerin birleşimiyle oluşan diyabetin, kan glikoz seviyesinin aşırı derecede yükselmesiyle ortaya çıkan metabolik bir bozukluk olduğunu söyledi. Hastalığın nedenleri arasında, kalıtımsal özellikler yanında yanlış beslenme alışkanlarının da önemli rol oynadığını ifade eden Prof. Dr. Kaya, şunları kaydetti:"Yüksek kolesterol, yağ ve kalori içeren gıdaların tüketildiği 'Batı tipi' beslenme şekli, şeker hastalığının en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Türk toplumunda da giderek yaygınlaşan fast food türü yiyecekler, vücudun yağlanmasına, obeziteye yol açıyor. Obezite de şeker hastalığının ortaya çıkmasında önemli rol oynuyor."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.