logo
20 NİSAN 2024

Batı Türkiye'yi tehdit görüyor

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, Batının gözünde Türkiye'nin İslam ülkeleri arasında ilk sırada yer alan tehdit olduğuna işaret ederek, “Asıl tehdit Türkiye'dir. Şii dünyasının başı da İran olduğu için o da ikinci tehdittir” dedi
15.08.2012 00:00:00

RECEP BAHAR - İSTANBUL

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Batının Türkiye'yi de bir tehdit olarak gördüğünü ifade etti. Umre ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Baş, Irak'ın başına gelenle Suriye'nin başına gelecekler arasında bir fark bulunmadığını dile getirerek, "Öte yandan Suriye'nin başına gelenlerle Türkiye'nin başına gelecekler arasında da bir fark olmayacaktır. Dahası bu bölgede bulunan 4 ülke -Türkiye, İran, Irak ve Suriye- aynı kaderi yaşayacaktır."

Batının İsrail'in adına Türkiye, Irak, Suriye, İran'a karşı işgal projelerini uygulamaya koyduğuna işaret eden Prof. Dr. Baş, şunları söyledi: “Önce Irak'ı ele aldılar ve bu ülkeyi elde ettiler. Sıra Suriye'ye geldi. Şimdi Suriye gidecek. Türkiye'ye ‘sana aferin, asırlardır İslam dünyasının başındasın, senin bir zararın olmayacak' mı yoksa gel buraya bakalım, senden biz neler çektik mi diyecekler?  Mutlak surette bize hesap sorulacak. Bunu görmemek bana göre körlüktür. İran bunu gördü. ‘Sıra Türkiye'ye gelecek' derken, adamlar hamaset yapmıyor. Aldıkları bilgiyi paylaşıyorlar.

NATO karargâhlarında Türkiye'nin bölünmüş haritaları mevcut. Zannediyorsun ki, ben Avrupa ile anlaştım, o bana bir şey yapmayacak? Bu bir hayaldir, bir vehimdir. Allah bunları ayıktırsın. Batının hedefi –kim ne derse desin- bütün İslam ülkeleri elde edilmiş olsa bile Türkiye ayakta durdukça onlar için tehdit ‘yok' olmamıştır. Asıl tehdit Türkiye'dir. Şii dünyasının başı da İran olduğu için o da ikinci tehdittir. Batı bunu yapabilir mi? Eğer Türkiye, Irak, Suriye ve İran, bir diyalogla birlikte güç birliğine girip müşterek cephe oluşturabilirse, Batının bu bölgede sonu olur. Asırlar boyu İslam'a hizmet etmiş bu milletin bir an önce ayıkıp yine baş olmasıdır.”

TSK önemli bir güç

Bu durumu görmeyen insanın siyaset terketmesi gerektiğine işaret eden BTP Lideri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Neden? Çünkü Türkiye gündemin ilk sırasındadır. Ancak niçin şimdi Türkiye değil de, Suriye? Veya Türkiye değil de, Irak oldu? Türkiye değil de, İran olacak? Bu bölgede kabul edilse de, edilmese de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bir güçtür.  Dünyanın iki önemli ordusundan biri TSK'dır. Binaenaleyh topyekûn bu bölgede çıkacak bir savaşta TSK'nın yalnız kalması lazım. Yapılabilirse, bölge ülkelerinin arası açılmalı ki, güç dağılımı ile birlikte bölge ülkelerinin kuvvetini yitirmesi gerekiyor. Mutlak surette bölgeyi Şii - Sünni olarak ikiye bölüp kavgayı bu surette başlatma projesiyle yola çıkıldı. Bu proje ABD'nin arzu etmesinden doğmadı. ABD aslında Büyük İsrail'e çanak tutuyor. İsrail'in bu bölge üzerindeki hesabı din kaynaklıdır ve bu da esasen Tevrat'tan kaynaklanmaktadır. Arz-ı Mev'ud yani Vaadedilen Topraklar Türkiye, Suriye, Irak ve İran'dadır."

Hedefteki ülkeler

Oyunların bu 4 ülke üzerinde yoğunlaştığını dile getiren Prof. Dr. Haydar Baş, şunları söyledi: "Ben şahsen bu konuda Türk siyasetinin ne yaptığını anlamış değilim. Her gün kendi ayağına kurşun sıkıyor. Hatta kendisini ayıktırmaya kalkan yabancı siyasileri de tehdit ediyor. Hatırlarsanız bendeniz Saddam Kuveyt'e girip, bunun üzerine ABD bölgeye çıkarma yaptığı zaman 1991'de şu sözü söylemiştim: Aslında yapılan bu çıkarma Türkiye Cumhuriyeti devletine ve topraklarınadır. Ama bu şu anda görülmeyecek, yaşanan hadiseler bunu ortaya koyacak! Niçin bu sözü o zaman söylemiştik? Bu savaşın çıkma nedeni Arz-ı Mev'ud'un hayata geçmesi ve Büyük İsrail devletinin oluşmasında Yahudilere destektir.

Çıkacak olan bir dünya savaşı, bir din savaşı olacaktır. Bu işin başını Hıristiyanlar çektiği halde, aslında bu İsrail'in savaşı olacaktır. Bu da maalesef bu topraklar üzerinde cereyan edecektir. Bunu bildiğimiz için o gün dedik ki, 'bu savaş Türkiye'yedir. Niçin Türkiye? Türkiye'nin burada yeri ne? Çünkü Türkiye bu coğrafyaya asırlar boyu liderlik yaptı. Şimdi Büyük Ortadoğu Projesi'ne bakıldığı zaman ne görüyorsunuz? Osmanlı İmparatorluğu'nun tasarruf ettiği sahayı ele almışlar. Şu anda bütün hesaplar bu bölgeyi ele geçirmek üzerinedir."

Müslümanın huzur içinde olmasını istemiyorlar

Batı dünyasının Müslümanların huzur içinde olmasını istemediğini vurgulayan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, "Bu çerçevede Medeniyetler arası İttifak düşüncesini savunanlar bilerek ya da bilmeyerek yabancı güçlerin ajanlığını yapıyorlar. Milletin içindeki inancı, gayeyi ve hırsı söndürmek istiyorlar. Müslümanda Müslüman olmayana karşı inancından dolayı manevi bir tepki vardır. Ona teslim olmaz, ona karşı da temkinlidir."

Türkiye'yi kilise evlerine boğdular

Türkiye'de bazı arkadaşların 'İslami idare kurma' idealiyle yola çıktığını ancak geldikleri noktanın 'domuz etini serbest bırakma' noktasını olduğunu ifade eden BTP Lideri Prof.  Dr. Haydar Baş, "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu... Türkiye'de 50 bine yakın kilise evi açıldı. Ben Trabzonluyum. Trabzon Lisesi etrafında 7 tane kilise evi açılmış! Bir tane  Hıristiyanın olmadığı bir yerde 7 tane kilise evi! Sen bu kilise evlerini Hıristiyan için mi yoksa Müslüman çocukları için mi açıyorsun? Şimdi Türkiye'de bilerek ya da bilmeyerek batıla karşı, Allah'ın reddettiğine karşı bir yöneliş var. Trabzon'da böyle, İstanbul'da ise binlercesi var. Git Ankara'ya, keza öyle! 50 bin kilise evi! Bu ne demek yahu?!

Buna Büyük Ortadoğu Projesi'ne hazırlık için 'evet' denmiş, dinler arası diyalog kabul edilmiş.  Siz dinleri nasıl birbirine karıştırıp, ondan bir içtihat vücuda getirebilirsiniz? Her dinin kendine ait akaid, amel, vicdan ve ahlak kuralları vardır. Bu kurallar o dinlere hastır ve hiç bir zaman birbirini kabul etmezler. Birinde A, diğerinde Z'dir. Böyle bir ortamda siz kalkıp 'ben Medeniyetler İttifakının eş başkanıyım' diye yola çıkıyorsunuz. Elbette siz bu milletle taban tabana zıt düşeceksiniz. İnsanların size olan ikaz ve yönlendirmesi kendi menfaatlerinden ziyade sizin de kaybettiklerimize dönmeniz içindir. 'Sen bir zamanlar bunun iddiası içindeydin, kendini niye kaybettin, kendine gelsene!'

Çok önemli bir hatıra

Siyasete neden girdiği hususunda da açıklamalarda bulunan BTP Lideri Prof. Dr. Haydar  Baş, kendisinin BTP'nin 3. genel başkanı olduğunu hatırlatarak, şu hatırasını paylaştı:  "Bendeniz parti kuracak değildim. Siyasete girme diye bir niyetim de yoktu. Sayın Başbakan'la Boğaz'da sabahtan öğle vaktine kadar uzun bir kahvaltıda sohbet yaptık. Zat-ı âlilerini destekleyeceğimize söz verdik. Trabzon'da Trabzon eski belediye Başkanı Asım  Aykan'ın düğüne gitmiştik. Sayın Tayyip Bey o zaman İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı geldiler, herkesle tokalaştı ancak benimle en az bir dakika ayakta sohbet etti. O kısa görüşmeden sonra bana dediler ki, 'özel bir yemek verilecek, mutlaka beraber olalım'.  'Tamam, biz zaten bu yola girdik' dedik. Kalktık davet edildiğimiz otele gittik. Trabzon  Valisi, Tayyip bey, çok sayıda önde gelen kişiyle bir sofrada oturduk. Burada Tayyip Bey bana dedi ki, "Ben şimdi memlekete (Rize'ye) geçiyorum, dönüşte sizinle konuşup bu oluşu iyi bir noktaya taşıyacağız." Ben de, "Allah hayırlı eylesin, duacınızız, merak etmeyin bizim desteğimiz tamdır" dedim.

Fakat o gitti, bir daha da dönmedi. Aradan bir hafta geçti, bir ay geçti, yeni bir gelişme olmadı. Bundan takriben 3 ay sonra 'Tayyip beyin Of'a geldiğini, 4 hak(!) dinden bahsettiğini' duydum. Bunu ben duyduğum zaman 'iftira ediyorsunuz, bu arkadaşlarla ben bizzat görüştüm' dedim. Biz sakıncalarımızı ortaya koyduk. Dedik ki: Biz dinler arası diyalog denilen faaliyete karşıyız. Bu İslam'ı Müslümanı çökertmek, gayesinden uzaklaştırmak manasına gelir. Eğer bir Müslüman aydın olarak buna cevaz verirsek, Allah bizim de belamızı verir. Gerekçelerini de ortaya koyduk ve orada Tayyip bey buna 'evet, böyle şey olmaz' dedi. Bana gazete kupürlerini getirdiler, 'haber doğru.' Bu sözler sıkça Anadolu'daki mitinglerde söylendi, bizim de kulağımıza geldi. Ben de bizim ilgili arkadaşımızı onların ilgilisine şu mesajla gönderdim: Bizim sizinle birlikte olmamızın amacı bir siyasi güç oluşturmaktı ama siz bizimle yaptığınız anlaşmadan caydınız.”

 
Devletin malı deniz, yiyen ıstakoz
Beşiktaş 5 maç sonra kazandı
Galibiyet Serdar Topraktepe yönetiminde geldi
Geçen yılki yatırım tutarı 3.7 milyar dolar
5 yılda 11.2 milyar dolarlık yatırım yaptı
Randevusunu iptal etmeyen yandı
Koca'dan MHRS açıklaması
Seçim sonrası ilk karşılaşma
Özel ve Kılıçdaroğlu aynı karede
Polis aracında ağlayarak pişman olduğunu söyledi
Jandarma üniforması ile GBT yapıyordu
İsviçre'de çıkan haber tartışma yaratmıştı
Beypazarı'ndan 'mevzuat' açıklaması
Yeni seçilen CHP’li başkanların ‘genelge’ sıkıntısı
Liyakat mi sadakat mi?
İsrail, Suriye'nin hava savunma sistemlerini hedef aldı
Saldırıda maddi hasar meydana geldi
Polat çiftine 'vergi usul kanuna muhalefet'ten tahliye
Diğer suçlardan 'tutukluluk' devam ediyor
CHP'den iktidarın arazi satışlarına tepki
'AKP enkaz bırakarak çöküyor'
Yüksek et fiyatı sorunu ithalatla çözülemez
Et ürünlerinde KDV kaldırılsın
Merkez Bankası anketi açıklandı
Dolar, enflasyon, faiz tahminleri belli oldu
Gelecek burada
10 yılda 20 kat büyüyecek
Çocuk nüfusumuz açıklandı
Nüfusumuzun yüzde 26'sı çocuk
Devletin malı deniz, yiyen ıstakoz
Beşiktaş 5 maç sonra kazandı
Galibiyet Serdar Topraktepe yönetiminde geldi
Geçen yılki yatırım tutarı 3.7 milyar dolar
5 yılda 11.2 milyar dolarlık yatırım yaptı
Randevusunu iptal etmeyen yandı
Koca'dan MHRS açıklaması
Seçim sonrası ilk karşılaşma
Özel ve Kılıçdaroğlu aynı karede
Polis aracında ağlayarak pişman olduğunu söyledi
Jandarma üniforması ile GBT yapıyordu
İsviçre'de çıkan haber tartışma yaratmıştı
Beypazarı'ndan 'mevzuat' açıklaması
Yeni seçilen CHP’li başkanların ‘genelge’ sıkıntısı
Liyakat mi sadakat mi?
İsrail, Suriye'nin hava savunma sistemlerini hedef aldı
Saldırıda maddi hasar meydana geldi
Polat çiftine 'vergi usul kanuna muhalefet'ten tahliye
Diğer suçlardan 'tutukluluk' devam ediyor
CHP'den iktidarın arazi satışlarına tepki
'AKP enkaz bırakarak çöküyor'
Yüksek et fiyatı sorunu ithalatla çözülemez
Et ürünlerinde KDV kaldırılsın
Merkez Bankası anketi açıklandı
Dolar, enflasyon, faiz tahminleri belli oldu
Gelecek burada
10 yılda 20 kat büyüyecek
Çocuk nüfusumuz açıklandı
Nüfusumuzun yüzde 26'sı çocuk

Bakan Koca: Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz

"Önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz." 
19.04.2024 16:30:00
Haber Merkezi
Bakan Koca: Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz
Bakan Koca: Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlığın ilgili birimleri ve hastanelerin yöneticileriyle yaptıkları toplantılarda Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki sorunları temel faktörleriyle ele aldıklarını belirtti.


Randevu bulmakta yaşanan sıkıntıları çözmek için yaptıkları çalışmalardan önemli sonuçlara ulaştıklarını aktaran Koca, "Önümüzdeki günlerde kademeli şekilde tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Randevu sorununa karşı hem vatandaşları hem de hekimleri memnun edecek bir çözüm oluşturduklarını belirten Koca, şunları kaydetti:

"Öncelikle iptal edilmeyen randevulardan kaynaklanan, kullanılamayan kapasitemizi diğer vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Bu kapsamda, gelemeyeceği randevuyu iptal etmeyen vatandaşlarımız söz konusu durumun ilkinde 15 gün içerisinde aynı branşa randevu alamayacak. Aynı şekilde randevusuna ikinci kez gelmediğinde 15 gün içerisinde tüm branşlardan randevu alamayacak. Son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmaması için randevu iptal süresini, en geç bir önceki gün saat 23.59'la sınırlandırıyoruz. İptal edilen randevular yerine, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verebileceğiz. Böylelikle daha fazla hastamızın randevu almasını ve kapasitenin verimli kullanılmasını sağlamış olacağız."

Beypazarı Maden Suyu firmasından 'İsviçre' açıklaması

Beypazarı Maden Suyu firması, ürün değerlerinin Avrupa Birliği mineralli su kriterlerine ve Türkiye Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik limitlerine uygun olduğunu belirterek, durumun Avrupa Birliği üyesi olmayan İsviçre'de mevzuatın farklılığından kaynaklandığını açıkladı.
19.04.2024 14:17:00 / Güncelleme: 19.04.2024 14:39:00
İhlas Haber Ajansı
Beypazarı Maden Suyu firmasından 'İsviçre' açıklaması
Beypazarı Maden Suyu firmasından 'İsviçre' açıklaması
İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Beypazarı Maden Suyu firmasının bazı ürünlerinden alınan numune sonrası "ürünlerde bor miktarının yüksek olduğu" gerekçesiyle teslim edilen ürünler hakkında satış durdurma kararının alınmasını istemişti.

Geçtiğimiz günlerde firma tarafından yapılan açıklamada ise sosyal medyada ürün hakkında atılan iddialar yalanlanmıştı.

Firma, tartışmalara konu olan iddialar hakkında talep edilen İsviçre kaynaklı analiz sonucunun taraflarına ulaştığını açıkladı.



Firma tarafından analiz kaynaklarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Maden suyumuzun değerleri Avrupa Birliği mineralli su kriterlerine ve Türkiye Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik limitlerine uygundur. Avrupa Birliği üyesi olmayan İsviçre'de yaşanan bu durum Avrupa Birliği ve İsviçre mevzuatının farklılığından kaynaklanmaktadır. Doğal maden suyumuz, Sağlık Bakanlığı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü denetiminde olup üretim sıklığı ile orantılı olarak düzenli bir şekilde denetlenip, analiz edilmektedir. Yer altında doğal olarak oluşan maden suyumuz tam 68 yıldır aynı kaynaktan, el değmeden şişelenmekte ve bütün ülkelere aynı içerikte ürün gönderilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Mersin'de şafak operasyonu: 78 gözaltı

Mersin'de haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik sabah saatlerinde gerçekleştirilen şafak operasyonunda 78 kişi gözaltına alındı
19.04.2024 11:20:00
İhlas Haber Ajansı
Mersin'de şafak operasyonu: 78 gözaltı
Mersin'de şafak operasyonu: 78 gözaltı
Mersin'de haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik sabah saatlerinde gerçekleştirilen şafak operasyonunda 78 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, dolandırıcılık, yaralama, hakaret, hırsızlık ve tehdit gibi suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan şahısların yakalanmasına yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği koordinesinde operasyon düzenlendi. İl genelinde 30 adrese düzenlenen şafak operasyonunda 78 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslarla ilgili işlemlerin sürdüğü bildirildi.

5.6 büyüklüğündeki Tokat depreminde 338 konut hasar gördü

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde geçtiğimiz gün etkili olan depremlerde 338 konut hasar gördü.
19.04.2024 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
5.6 büyüklüğündeki Tokat depreminde 338 konut hasar gördü
5.6 büyüklüğündeki Tokat depreminde 338 konut hasar gördü
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde en şiddetlisi 5.6 büyüklükteki depremler Tokat'ta 3, Yozgat'ta da 3 ilçede hasara neden oldu.

Hasar tespit çalışmaları sürerken şuana kadar yapılan tespitlere göre 338 konut, 99 ahır ve 12 cami ve 1 fırında hasar oluştu.

Panikle kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı.

Yozgat ve Tokat'ta hasar tespit çalışmalarının akşam saatlerinde tamamlanması bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.