logo
18 MAYIS 2026

Batshuayi transferi düşünmüyor

Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Batshuayi, sarı-lacivertli kulübe konsantre olduğunu söyledi 

17.01.2024 23:53:00
Ruhi Sarı
Batshuayi transferi düşünmüyor
Batshuayi transferi düşünmüyor
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında sahasında Adanaspor'u ağırladı. Müsabakayı 6-0 kazanan Fenerbahçe adını son 16 turuna yazdırdı.

Mücadele sonrası Fenerbahçe oyuncuları Michy Batshuayi ve Lincoln Henrique değerlendirmelerde bulundu.

Michy Batshuayi açıklamasında; "Aldığımız neticeden dolayı mutluyuz. Takım olarak keyifli bir oyun ortaya koyduk. Özellikle süre alamayan isimler için iyi olduğunu düşünüyorum. Kendimle alakalı konuşmayı çok istemiyorum. Lincoln hakkında konuşmak isterim. Uzun süredir takımda değildi ama harika bir oyuncu kendisi." dedi.

Batshuayi'den transfer sorusuna cevap
Batshuayi transfer söylentileri hakkında açıklamasında; "Rekabet çok önemli bir şey. Takım olarak çok daha yukarı çıkabilirsiniz. Herkes bu takım da ilk 11 başlayabilir. Transfer dedikodularıyla alakalı çok fazla insan konuşuyor. Ama ben Fenerbahçe'ye konsantreyim. Benim amacım isteğim bu takımla beraber kazanabileceğimiz tüm kupaları kazanmak." ifadelerini kullandı.

Lincoln Henrique: "Tekrar sahada olmak benim için çok güzeldi"
Lincoln Henrique ise mücadele sonrasında; "Benim için çok özel bir andı. Zor bir sakatlık yaşadım ama sakatlık boyunca çok çalıştım. Tekrar sahada olmak benim için çok güzeldi. Çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdürüp, kazanmaya devam edeceğiz. Takım arkadaşlarımın desteği benim için çok önemli. Herkes bu süreçte bana çok yardımcı oldu. Bu golü hem onlara hem aileme armağan ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Hakan Safi işi sıkı tutuyor

Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile gerçekleştirdiği sürpriz zirveyle "masada güç" sözünün altını dolduruyor

18.05.2026 14:10:00
Haber Merkezi
Hakan Safi işi sıkı tutuyor
Hakan Safi işi sıkı tutuyor
Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, dev bir transferi finalize etmek için yeniden yurt dışına çıkarma yapmaya hazırlanırken; İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile gerçekleştirdiği sürpriz zirveyle de "masada güç" sözünün altını dolduruyor.






Fenerbahçe'de kongre rüzgarları sert eserken, başkan adayı Hakan Safi hem transfer hem de kulis çalışmalarına devam ediyor. Safi, camiayı heyecanlandıracak büyük bir transferi bitirmek üzereyken, diğer yandan da Türk futbolunun içindeki dengeleri değiştirecek kritik bir görüşmeye imza attı.






Gelen bilgilere göre Safi, 1 hafta ila 10 gün içinde Fenerbahçe taraftarını ayağa kaldıracak "dev bir transfer" açıklamaya hazırlanıyor. Bu büyük bombanın patlatılmasının, Safi'nin yurt dışı dönüşüne denk geleceği belirtiliyor. Transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Hakan Safi'nin seçim ofisinde çok konuşulacak bir buluşma gerçekleşti. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi'yi seçim ofisinde ziyaret etti.






Sarıalioğlu, mevcut TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun seçimi kazanmasında arka plandaki en önemli ve ön ayak olan isim olarak biliniyor. Kulislere sızan iddialara göre bu kritik ziyaret; Hakan Safi'nin geçtiğimiz günlerde dile getirdiği "Masada da güçlü olacağız" vaadinin altını doldurmak ve Türk futbol yönetimiyle güçlü köprüler kurmak amacıyla gerçekleştirildi.






Safi'nin hem saha içinde dünya çapında isimlerle hem de saha dışında Türk futbolunun aktörleriyle kurduğu bu stratejik temaslar, kongre öncesi elini ciddi şekilde güçlendireceğe benziyor.

İlkay Gündoğan'ı arayan isim Ederson mu?

Kasımpaşa maçı sonrası "Eski takım arkadaşlarım kulüp ve ligle ilgili beni aradı" diyen İlkay Gündoğan'a gizemli telefon kimden geldi?  

18.05.2026 13:40:00
Haber Merkezi
İlkay Gündoğan'ı arayan isim Ederson mu?
İlkay Gündoğan'ı arayan isim Ederson mu?
Kasımpaşa maçı sonrası "Eski takım arkadaşlarım kulüp ve ligle ilgili beni aradı" diyen İlkay Gündoğan'a gizemli telefon kimden geldi?  Tecrübeli yıldızın kariyeri boyunca en çok maça çıktığı isim 270 karşılaşmayla Fenerbahçeli Ederson.






İlkay Gündoğan'ın Kasımpaşa maçının ardından yaptığı gizemli açıklama, transfer dedektifliği fırtınası kopardı. Tecrübeli yıldızın, "Bazı eski takım arkadaşlarım kulüp ve ligle alakalı beni arayıp soru sordular ama isim vermek istemiyorum" sözleri, gözleri bir anda onunla en çok saha paylaşmış dünya yıldızlarına çevirdi.






İlkay'ın en fazla beraber oynadığı oyuncula:

Ederson  270
Bernardo Silva 268
De Bruyne 224
Kyle Walker 218
Sterling 204






Phil Foden 198
Stones  180
Gabriel Jesus 165
Cancelo  161
Mahrez  158






Listenin zirvesinde yer alan Fenerbahçeli Ederson'un (geçen sezon uzun süre Galatasaray'ın gündeminde yer aldı) yanı sıra Bernardo Silva, Okan Buruk'un prensi De Bruyne ve her daim çekici bir isim olan Kyle Walker'ın İlkay'ın en fazla oynadığı isimler arasında yer alması dikkat çekici.

Sacha Boey ve Noa Lang için transfer stratejisi belirlendi

Okan Buruk'un "Beğendiğimiz oyuncular, başkanımızla oturup kadro planlaması yapacağız" dediği Sacha Boey ve Noa Lang transferlerinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Yeni sezondaki 10+4 yabancı kuralı nedeniyle stratejisini ince eleyip sık dokuyarak belirleyen sarı-kırmızılı yönetim, iki yıldız için de masaya oturmaya hazırlanıyor

18.05.2026 13:24:00
Haber Merkezi
Sacha Boey ve Noa Lang için transfer stratejisi belirlendi
Sacha Boey ve Noa Lang için transfer stratejisi belirlendi
Galatasaray'da yeni sezon kadro planlaması ve transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Teknik Direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor.






Gelecek sezon uygulanacak olan 10+4 yabancı kuralı transfer stratejisinde belirleyici rol oynarken; Sacha Boey, Noa Lang, Yaser Asprilla ve iç transferde Batuhan Şen'in durumları netleşmeye başladı.






Buruk, adı sarı-kırmızılı kulüple anılan Sacha Boey ve Noa Lang transferleri hakkında açık kapı bıraktı:

- Bu oyuncular tabii ki beğendiğimiz oyuncular. Onlarla ilgili de hem kendileriyle hem kulüpleriyle... Başkanımızla tabii ki oturup hep beraber kadro planlaması yapacağız, ona göre de karar vereceğiz.

Buruk'un bu açıklamaları, Fotospor'un geçen hafta okuyucularıyla paylaştığı transfer raporunu da doğrular nitelikte.






Sacha Boey: Galatasaray, oyuncuyu 4-5 milyon Euro bonservis bedeli (ve 15 milyon Euro satın alma opsiyonu) karşılığında kadrosuna katmayı kabul ederse transfer gerçekleştirilecek. Transfer görüşmeleri ve tatil süreci kapsamında Sacha Boey, İstanbul'dan ayrıldı.






Noa Lang: Hollandalı yıldız için belirlenen sınır ise 7-8 milyon Euro bonservis (ve 28 milyon Euro satın alma opsiyonu).  Ancak yeni sezondaki 10+4 yabancı kuralı nedeniyle, her iki oyuncu için de acele edilmiyor ve son karar henüz verilmiş değil.






Kalması düşünülmeyen Yaser Asprilla ise Türkiye'den ayrıldı. Sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek olan kaleci Batuhan Şen ile yeni bir kontrat yapılması beklenmiyor.

Okan Buruk yine sona kaldı

Galatasaray’ı üst üste 4. kez şampiyonluğa taşıyarak tarihe geçen Okan Buruk, yönetimden yeni sözleşme hamlesi bekliyor

18.05.2026 12:35:00
Haber Merkezi
Okan Buruk yine sona kaldı
Okan Buruk yine sona kaldı
Galatasaray'ı üst üste 4. kez şampiyonluğa taşıyarak tarihe geçen Okan Buruk, yönetimden yeni sözleşme hamlesi bekliyor.

Sarı-kırmızılı kurmayların kontrat yenileme sırasında her sezon olduğu gibi başarılı teknik adamı yine en son sıraya bırakması, Buruk cephesinde "sevgiden doğan" manidar bir siteme neden oldu.







Galatasaray, Süper Lig'de üst üste 4. kez şampiyonluğa ulaşarak tarihi bir başarıya imza attı. Kutlamaların gölgesinde sıcak bir kriz baş gösterdi.

Sarı-kırmızılıları üst üste zaferlere taşıyan Okan Buruk, Başkan Dursun Özbek ve yönetiminden yeni sözleşme hamlesi bekliyor.  Ancak elde edilen dev başarıya rağmen yönetim kanadından henüz resmi bir adım atılmış değil.







Dikkat çeken en büyük detay ise bu durumun ilk kez yaşanmıyor olması. Sarı-kırmızılı yönetim, her sezon başında transferlere ve iç transfer sözleşmelerine öncelik verirken, Buruk'un sözleşme yenileme süreci adeta geleneksel bir şekilde en son sıraya bırakılıyor.

Bu durum, başarılı teknik adamın her sezon sonunda benzer bir belirsizlikle karşı karşıya kalmasına neden oluyor.







Her sezon bu planlama tercihine üstü kapalı göndermeler yapan ve sitem eden Okan Buruk, son olarak Kasımpaşa mücadelesinin ardından düzenlediği basın toplantısında yine dikkat çeken ifadeler kullandı:

- Ne kadar görev düşerse, o görev içinde burada olmak istiyorum. İleride de tabii ki futbolda ne olacağını, nereye götüreceğini bilemezsiniz ama ilk düşüncem, isteğim, hayalim; burada daha nice şampiyonluklar yaşamak.

Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar

Okan Buruk, Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar için devreye girdi. Scout ekibinin raporu sunduğu tecrübeli çalıştırıcı, gurbetçi 10 numaranın transferine onay verdi

18.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar
Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar
Okan Buruk, Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar için devreye girdi. Scout ekibinin raporu sunduğu tecrübeli çalıştırıcı, gurbetçi 10 numaranın transferine onay verdi.

Süper Lig'de sezonun sona ermesiyle birlikte transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray, geleceğe yönelik stratejik hamleler için kolları sıvadı.







Sarı-kırmızılı ekibin, Almanya Bundesliga'da TSG 1899 Hoffenheim forması giyen Türk asıllı genç yıldız Muhammed Damar'ı yakın takibe aldığı öğrenildi.

Teknik heyetin raporu doğrultusunda scout ekiplerinin uzun süredir izlediği 22 yaşındaki on numara için girişimlerin başlaması bekleniyor.







Ana mevkisi on numara olan genç yetenek, ihtiyaç halinde merkez orta saha ve sol kanatta da görev yapabiliyor. 






Küme düşen Antalyaspor’un Başkan Rıza Perçin:

Antalyaspor Başkanı Rıza Perçin, ligin son haftasında Kocaelispor'u yenmelerine rağmen küme düştükleri maçın ardından, "Biz elimizden geleni yaptık, elimizden daha fazla bir şey gelmiyordu. Ben emin olun ki herkesten fazla üzgünüm" dedi

18.05.2026 10:24:00
Haber Merkezi
Küme düşen Antalyaspor’un Başkan Rıza Perçin:
Küme düşen Antalyaspor’un Başkan Rıza Perçin:
Antalyaspor Başkanı Rıza Perçin, ligin son haftasında Kocaelispor'u yenmelerine rağmen küme düştükleri maçın ardından, "Biz elimizden geleni yaptık, elimizden daha fazla bir şey gelmiyordu. Ben emin olun ki herkesten fazla üzgünüm" dedi.

Trendyol Süper Lig'in son haftasında sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup etmesine rağmen küme düşen Antalyaspor'da taraftarın tepki gösterdiği kulüp başkanı Rıza Perçin yaklaşık bir saat kendisini bekleyen taraftarın yanına gelerek açıklama yaptı. Yönetim istifa sloganları atan taraftara seslenen Perçin, "Biz elimizden geleni yaptık, elimizden daha fazla bir şey gelmiyordu.



Ben emin olun ki herkesten fazla üzgünüm. Sizin kadar üzgünüm. Biz buraya temmuz ayında geldiğimizde bu durumlar belliydi. Elimizden geleni yaptık. Bugün de ama öyle, ama böyle maçımızı da aldık. Biz buraya kadar getirebildik. Elimizden gelen buydu. Bizi o veya bu düşürdü değil, elimizden gelen bu. Biz 1 tane penaltı kazanmadan ligi bitirdik. Pazartesi, salı günü değerlendireceğiz, gerekirse önünü açacağız. Ama yapacak bir şey yok, düştük" diye konuştu

Trendyol Süper Lig'de küme düşme acısı yaşayan Antalyaspor'da Başkan Rıza Perçin, ligin kaderini etkileyen diğer maçların sonuçlarının ardından İstanbul takımları ve Trabzonspor'a yönelik çok sert ifadeler kullandı. Kırmızı-beyazlı kulübün lideri, yaşanan süreç için "Hakkımızı helal etmiyoruz, elbet bir gün hesaplaşacağız" çıkışında bulundu.

"Fenerbahçe ve Trabzonspor'a Hakkımızı Helal Etmiyoruz"



Küme düşme sonrası taraftarla bir araya gelen Başkan Rıza Perçin, rakiplerinin son hafta performanslarına sert tepki gösterdi. Özellikle Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin maç sonuçlarına atıfta bulunarak, "Hakkımızı helal etmiyoruz, elbet bir gün hesaplaşacağız" ifadelerini kullandı. İstanbul takımları ve Trabzonspor'un süreçte etkili olduğunu vurgulayan Perçin, "yapacaklarını yaptılar" diyerek sitemini dile getirdi.

Stat Çevresinde Gerginlik: "Yönetim İstifa" Sloganları

Başkanın açıklamaları camiadaki gerginliği düşürmezken, taraftarlar stat çevresinde toplanarak yönetimi istifaya davet etti. Sezonun başarısızlığına tepki gösteren taraftarlar, "Yönetim istifa" sloganlarıyla uzun süre protesto gerçekleştirdi. Yaşanan gerginlik nedeniyle stat çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı

Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda yenerek ligde kaldı

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda 3-0 yenerek ligde kaldı

17.05.2026 23:03:00
AA
Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda yenerek ligde kaldı
Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda yenerek ligde kaldı
Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği, Trabzonspor'u deplasmanda 3-0 yenerek ligde kaldı.

7. dakikada Nwakaeme'nin sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Ozan Tufan'ın kafa vuruşunda kaleci Velho, topu kornere çeldi.

16. dakikada Nwakaeme'nin soldan ortasında, ceza alanı içinde Onuachu'nun kafa vuruşunda, top üsten auta gitti.

18. dakikada Bouchouari'nin ceza yayı çizgisi üzerinden şutunda kaleci Velho'dan dönen topu Onuachu tamamlayarak filelere gönderdi. Ancak bu oyuncu ofsaytta olduğu için gol geçersiz sayıldı.

20. dakikada Pina'nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Onuachu'nun kafa vuruşunda Velho çelerek yerden havalanan topa sahip oldu.

30. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Pina'nın rakibinden sıyrılarak yaptığı vuruşta top kaleci Velho'da kaldı.

44. dakikada Pereira'nın sağdan ortasında arka direkte altıpas içinde Metehan Mimaroğlu'nun kafa vuruşunda top auta çıktı.

45. dakikada Metehan Mimaroğlu'nun soldan ortasında, altıpas içinde yükselen Traore kafayla topu filelere gönderdi: 0-1

Maçın ilk yarısı, Natura Dünyası Gençlerbirliği'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

50. dakikada ceza alanı dışından Metihan Mimaroğlu'nun şutunda kaleci Onuralp Çevikkan, iki hamlede topu kontrol etti.

59. dakikada Nwakaeme'nin sağ taraftan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Onuachu'nun kafa vuruşunda top kaleci Velho'da kaldı.

76. dakikada Tongya'nın soldan ortasında, ceza alanında Traore'nin kafa vuruşunda kaleci Onuralp Çevikkan topa sahip oldu.

88. dakikada sol taraftan Abdurrahim Dursun'un pasında, yakın mesafeden Tongya kaleci Onuralp Çevikkan'ın solundan filelere gönderdi: 0-2

90+3. dakikada konuk takım farkı 3'e yükseltti. Tongya'nın pasında sağ taraftan rakiplerinden sıyrılarak ceza alanı son çizgisine inen Metehan Mimaroğlu'nun şutunda top filelere gitti: 0-3

Natura Dünyası Gençlerbirliği, karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak ligde kaldı. Karşılaşmanın ardından konuk takım, galibiyeti kendilerini Trabzon deplasmanında yalnız bırakmayan taraftarlarıyla kutladı.

Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek

Geleceğin Fransa A Milli Takımı golcüsü Sidiki Cherif, Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım’ın sert eleştirileri sonrası köprüleri attı. Menajeriyle ayrılık hazırlıklarına başlayan genç yetenek için gelen teklifler ise kulübü şok etti: Yatırımın 3’te 1’ini bile kurtarmıyor!

17.05.2026 15:56:00
Haber Merkezi
Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek
Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek
Fenerbahçe'nin büyük umutlarla Ocak ayında kadrosuna kattığı, Fransa U-21 Milli Takımı'nın golcüsü Sidiki Cherif geleceğiyle ilgili radikal bir karar aşamasında... 2004 sonrası doğumlu olmasıyla sarı-lacivertli kadronun "tek genç yeteneği" konumundaki Sidiki, başkan adayı Aziz Yıldırım'ın aleyhine açıklamaları sonrası "Aziz Yıldırım gelirse giderim" resti çekti.






KOFANE OLMAYINCA ALINDI
 
Hatırlanacağı üzere sezon başında forvet hattı için ilk aday Kofane'ydi. Ancak Kofane, Albacete'den Leverkusen'e 5.5 milyon Euro bedelle transfer oldu. Sergilediği 29 maçta 5 gol, 5 asistlik performansla değerini 40 milyon Euro seviyesine çıkardı.
 
Fenerbahçe ise Kofane'yi alamayınca Jhon Duran'ı kadrosuna kattı. Ancak Duran'ın "facia" performansı üzerine yönetim forvet planlamasını güncelledi. Sonuçta Sidiki bir anda kendisini Fenerbahçe'nin birinci golcüsü olarak buldu.







YILDIRIM ÇOK KIZMIŞTI
 
Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye başkan adayı olmadan önce yaptığı açıklamada Sidiki Cherif transferini sert bir dille eleştirerek, "Bu Sidiki Cherif'i kim aldı? Hangi akıl aldı? Maliyeti 30-35 milyon Euro'yu buluyor, yazık!" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerin genç oyuncu cephesinde büyük bir kırgınlık yarattığı ve menajerinin şimdiden teklifleri değerlendirmeye başladığı belirtiliyor.







7-8 MİLYON EURO'LUK TEKLİFLER
 
Gelecekte Fransa A Milli Takımı'nın as forveti olması beklenen Cherif için menajerinin kulübe getirdiği en iyi tekliflerin 7-8 milyon Euro civarında olduğu söyleniyor. Bu rakam, kulübün oyuncu için yaptığı yatırımın (22 milyon Euro) çok altında kalırken, olası bir yönetim değişikliğinde yaşanacak kriz Fenerbahçe'yi zor bir seçimle karşı karşıya bırakabilir.

Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto

Sergen Yalçın'ın koltuğunun sallandığı ortamda Beşiktaş kulisleri "Almanya’dan gelen raporla" sarsılıyor

17.05.2026 15:29:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto
Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto
Sergen Yalçın'ın koltuğunun sallandığı ortamda Beşiktaş kulisleri "Almanya'dan gelen raporla" sarsılıyor.

Sürpriz bir hamleyle İstanbul'a gelerek Başkan Serdal Adalı ile masaya oturan kadro planlamacısı Eduard Graf'ın, Ocak ayında Sergen Yalçın'ın transfer listesine dair "bu isimleri sakın kadroya katma" diyerek tarihi bir uyarıda bulunduğu iddia edildi.







Beşiktaş camiasında Konyaspor mağlubiyetinin artçı sarsıntıları devam ediyor. Kulüp koridorlarından sızan "Eduard Graf" gündemi ise çok can acıtıcı.

Almanya'dan sürpriz bir şekilde İstanbul'a gelen kadro planlamacısı Graf'ın, Başkan Serdal Adalı ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili bazı detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.







TEKNİK DİREKTÖR LİSTESİ VERDİ

İlk etapta görüşmenin ana gündem maddesini kapsamlı transfer ve teknik analiz raporu oluşturduğuydu ancak iddialara göre Graf, bu görüşmede Sergen Yalçın'ın yerine yeni teknik direktör adaylarını da bizzat Başkan Serdal Adalı'ya sundu.







BAŞKAN, GRAF'I CİDDİYE ALIYOR

Başkan Adalı'nın Graf'ı ciddiye almasının ve kendisinden transfer raporu istemesinin ve teknik direktör adayları hakkında bilgi almasının arkasında ise Alman kadro planlamacısının Ocak ayında sunduğu rapor olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre Graf, Ocak ayında Sergen Yalçın tarafından yapılan/istenen transferler konusunda çok sert ifadelerin olduğu bir raporu Başkan Adalı'ya sundu.







İŞTE GRAF'IN RAPORUNUN SATIR BAŞLARI

- Agbadou: 28 yaşında. Çok yüksek bir maliyet. Beşiktaş yüksek ihtimalle son takımı olacak. Bir de Premier Lig'den düşmesi kesin olan takımın lider ya da as stoperi de değil.

- Gyu-Oh: Stuttgart yaz transfer döneminde geçmiş sakatlığı yüzünden vazgeçti. Bendesliga takımı riski almadı.

- Murillo: Hocası De Zerbi (Marsilya) kendisini soyunma odasında eleştirdiği için kavga çıkardı. Kadro dışı bırakıldı. Sorunlu bir karakter.

- Olaitan: Göztepe'de hiç 90 dakika (18 maçta) oynayamadı. 2 golünü de düşmesi garanti olan Karagümrük'e attı.

- Devis: 260 gündür resmi maça çıkmayan bir kaleci.

- Asllani: Inter'de Hakan Çalhanoğlu'nun varisiydi. Ancak çok yumuşak kaldığı için vazgeçildi.







RADİKAL BİR KARAR ÇIKABİLİR

Eduard Graf'ın sunduğu dosyada sadece isimlerin değil, kulübün mali ve sportif yapısını sarsacak inanılmaz iddiaların da yer aldığı belirtiliyor. Her ne kadar Sergen Yalçın kalacak gibi görünse de Serdal Adalı'nın, Graf'ın sunduğu teknik direktör adayları ve transfer eleştirileri doğrultusunda radikal kararlar alabileceği konuşuluyor.

Bernardo Silva gelirse Icardi ve Lemina gider

Galatasaray, Bernardo Silva’yı kadroya katmak için düğmeye bastı ancak TFF’nin yabancı kontenjanındaki yaş sınırı deprem etkisi yarattı

17.05.2026 15:24:00
Haber Merkezi
Bernardo Silva gelirse Icardi ve Lemina gider
Bernardo Silva gelirse Icardi ve Lemina gider
Galatasaray, Bernardo Silva'yı kadroya katmak için düğmeye bastı ancak TFF'nin yabancı kontenjanındaki yaş sınırı deprem etkisi yarattı.

Kontenjanı tamamen dolu olan sarı-kırmızılılar, Portekizli yıldıza yer açmak için radikal bir kararı masaya yatırdı. Ya Mauro Icardi ya da Mario Lemina ile yollar mecburen ayrılacak.







TFF'nin uyguladığı 2004 doğumlu ve üstü yabancı sınırı Okan Buruk'un hesaplarını altüst etti. Sarı-kırmızılı ekipte şu an itibarıyla "yaş sınırı üzerindeki" yabancı oyuncu sayısı 10.

Yani (Lang ve Boey'un gittiği tabloda bile...) taraftarı heyecanlandıran Bernardo Silva veya Bruno Fernandes transferlerinden birinin gerçekleşmesi için kadrodan en az bir ismin gitmesi zorunlu.







10 İSİM MASADA DURUYOR

Galatasaray'ın mevcut kadrosunda 24 yaş sınırının üzerinde bulunan yabancı futbolcular şunlar:

-Singo
-Davinson
-Jakops
-Sallai
-Torreira
-Gabriel Sara
-Lemina
-Sane
-Osimhen
-Icardi







Okan Buruk'un transfer raporu mevcut kadro planlamasını daha da zorlaştırıyor. Tecrübeli çalıştırıcının şampiyonluk yolunda iki net talebi daha var; tecrübeli bir sol stoper ve orta sahada 6/8 numara pozisyonuna Lemina'nın önünde bir isim.






ZORUNLU OLARAK GENÇ TRANSFERİ

Buruk'un bu talepleri, zaten dolu olan yabancı kontenjanında yer açılmasını imkansız hale getiriyor. Özellikle Lemina ve Icardi'nin takımda kaldığı senaryoda, yeni bir transfer yapılabilmesi için ancak Wilfried Singo veya Gabriel Sara gibi isimlerin satışından açılacak kontenjan boşluğuna ihtiyaç duyulacak. Kadroda yaş sınırına takılmayan tek isim genç yetenek Nhaga. bu nedenle özellikle kadroyu yedekleyecek rotasyon için genç yeteneklere yönelim olmak zorunda.







TFF'YE "KURALI YUMUŞAT" DENECEK

Bernardo Silva ya da Bruno Fernandes bu şartlar altında muhtemelen Lemina ya da Icardi'yi tabiri caizse 'yiyecek.' Çünkü Gabriel Sara ya da Singo'dan birisi satılsa bile stoper ve orta sahaya takviye zorunlu olacak.

Bu arada Galatasaray ve diğer Süper Lig takımlarının TFF'ye giderek kuralın yumuşatılması için başvuru yapacakları ise gelen bilgiler arasında.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.