logo
23 EYLÜL 2026

Belhanda maske ile oynayacak

Kasımpaşa maçında çenesi iki yerden kırılan Belhanda takımla çalışmalara başladı

25.09.2019 00:00:00
 
Belhanda maske ile oynayacak
Belhanda maske ile oynayacak
Galatasaray, Süper Lig'in 6. haftasında 28 Eylül Cumartesi günü Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın basına açık bölümünde sarı-kırmızılı takım çalışmaya ısınma koşularıyla başladı. İkinci başkan Abdurrahim Albayrak'ın da izlediği antrenmanda ısınmanın ardından top sürme ve altıya bir pas çalışması gerçekleştirildi.

Maske ile oynayacak

Süper Lig'in 4. haftasında Kasımpaşa maçında çenesi kırıldığı için ameliyat edilen Faslı futbolcu Younes Belhanda, toplu çalışmalarda maske takarak antrenman yaptı. Faslı oyuncu derbide sahada olmak için çok istekli ve özel olarak çalışıyor. İki gündür özel bir maskeyle idmanlara çıkan Belhanda, Fenerbahçe'ye karşı görev yapabilmek için elinden geleni yapıyor.

Belhanda'nın özverisinden memnun olan Fatih Terim de başarılı oyuncuyu ilk 11'de sahaya sürmeyi planlıyor. Younes Belhanda, bu sezon sarı kırmızılı formayla sahaya çıktığı 4 maçta 2 gol ve 1 asist kaydetti.

İdmana daha önce belirlenmiş programı dahilinde salonda çalışan Radamel Falcao katılmazken, Emre Akbaba takımdan ayrı koşu yaptı.

 



Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak

Formula 1 yönetimi, Azerbaycan Hükümeti'nden gelen resmi talep üzerine Bakü Şehir Pisti'ndeki yarış takvimini bir gün öne çekti. 27 Eylül Anım Günü nedeniyle alınan bu karar doğrultusunda, hafta sonu rutinini bozan yarışın ışıkları bu kez pazar değil, cumartesi günü sönecek

21.09.2026 17:30:00
Eyüp Kabil
 
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 dünyası, sezonun 15. ayağı olan Azerbaycan Grand Prix'si öncesinde sıra dışı bir takvim güncellemesine sahne oluyor. Normal şartlarda pazar günleri gerçekleştirilen ana yarış, bu yıla özel olarak 26 Eylül Cumartesi gününe alındı.

Kararın arkasında, Azerbaycan'ın 2020 yılındaki İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybeden askeri personeli anmak adına ilan ettiği 27 Eylül Anım Günü bulunuyor. Ulusal yas ve anma etkinlikleriyle çakışmaması adına F1 yönetimi ve yerel organizatörler, tüm seansları 24 saat öne kaydırma konusunda mutabık kaldı.

Hafta sonu programı tamamen değişti

Takvimin öne çekilmesiyle birlikte takımların ve medyanın alışık olduğu akış da tamamen değişti. Bakü'nün dar sokaklarında ve 2 kilometrelik devasa düzlüğünde mücadele edecek olan pilotlar, perşembe günü antrenman seansları için piste çıkacak. Kritik sıralama turları ise 25 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek.

Bu esneklik, Formula 1 tarihinde son yıllarda Ramazan ayı veya lojistik nedenlerle Bahreyn, Suudi Arabistan ve Las Vegas'ta uygulanan cumartesi yarışları trendinin en yeni halkasını oluşturuyor. Dar ve virajlı eski şehir bölgesiyle yüksek hız gerektiren düzlükleri bir arada barındıran Bakü Şehir Pisti, özellikle yeni nesil hibrit motorların enerji yönetimi açısından bu yıl takımları her zamankinden daha fazla zorlayacak.

Şampiyonluk yarışında akıl oyunları

Pist üstündeki teknik zorlukların yanı sıra, gözler şampiyona lideri üzerinde olacak. Mercedes'in 20 yaşındaki genç yeteneği Kimi Antonelli, en yakın takipçisi ve takım arkadaşı George Russell'ın 81 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Antonelli, Bakü'de kazanması halinde Formula 1 tarihinin en genç dünya şampiyonu olma yolunda dev bir adım daha atmış olacak.

Ancak eski dünya şampiyonu Nico Rosberg'in de belirttiği gibi, genç pilotun bu süreçteki en büyük rakibi kendi üzerindeki psikolojik baskı ve McLaren ile Ferrari'nin getirdiği yeni güncelleme paketleri olacak. Özellikle son yarışlarda şanssız sanal güvenlik aracı kararlarıyla galibiyeti kaçıran McLaren pilotu Lando Norris, Bakü'ye getirilen yeni taban ve kanat güncellemeleriyle Antonelli'nin en ciddi tehdidi konumunda.

Amedspor’dan Beşiktaş’a büyük darbe: 3-2

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, sahasında Beşiktaş’ı 3-2 mağlup etti

20.09.2026 22:21:00
Haber Merkezi
 
Amedspor’dan Beşiktaş’a büyük darbe: 3-2
Amedspor’dan Beşiktaş’a büyük darbe: 3-2
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, sahasında Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti. Diyarbakır'da büyük heyecana sahne olan karşılaşmada ev sahibi ekip ilk yarıda bulduğu iki golle üstünlüğü ele geçirirken, Beşiktaş'ın geri dönüş çabası sonuç vermedi.

Amedspor fırtına gibi başladı

Diyarbakır Stadyumu'ndaki karşılaşmaya hızlı başlayan Amedspor, 13. dakikada Gift Orban ile öne geçti. Ceza sahası dışından etkili bir vuruş yapan Orban, takımını 1-0 öne taşıdı.

Ev sahibi ekip 22. dakikada Dia Saba ile farkı ikiye çıkardı. Ceza sahası dışından gönderilen yerden sert şut ağlarla buluştu ve skor 2-0 oldu. Amedspor ilk yarının kalan bölümünde üstünlüğünü koruyarak soyunma odasına iki farklı önde gitti.

Beşiktaş farkı bire indirdi



İkinci yarıya daha etkili başlayan Beşiktaş, 55. dakikada Dusan Vlahovic ile farkı bire indirdi.

Ancak siyah-beyazlıların sevinci uzun sürmedi. Amedspor, 59. dakikada Furkan Soyalp ile yeniden iki farklı üstünlüğü yakaladı: 3-1.

Son bölüm nefes kesti

Karşılaşmanın son bölümünde Beşiktaş yeniden baskısını artırdı. Amedspor 84. dakikada Cisse'nin ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Beşiktaş, uzatma dakikalarında kazandığı penaltıyı 90+8. dakikada Orkun Kökçü ile gole çevirdi ve skor 3-2'ye geldi.

Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Amed Sportif Faaliyetler'in 3-2'lik galibiyetiyle sona erdi.

Amedspor liderliğe yükseldi

Bu sonuçla Amed Sportif Faaliyetler puanını 13'e yükselterek milli araya lider girdi. Beşiktaş ise 12 puanda kaldı.

Fenerbahçe’den tarihi fark: 8-0

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, Eyüpspor'u 8-0 mağlup ederek kulüp tarihinin ligdeki en farklı galibiyetine imza attı

20.09.2026 19:32:00 / Güncelleme: 20.09.2026 19:35:30
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’den tarihi fark: 8-0
Fenerbahçe’den tarihi fark: 8-0
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, Eyüpspor'u 8-0 mağlup ederek kulüp tarihinin ligdeki en farklı galibiyetine imza attı. Sarı-lacivertliler milli araya büyük moral ile girdi.

Chobani Stadı'nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, 5. dakikada Greenwood'un penaltı golüyle öne geçti. 7. dakikada Vedat Muric farkı ikiye çıkarırken, Kosovalı golcü 21. dakikada bir kez daha sahneye çıktı.

dakikada Guendouzi, 45+1'de ise İrfan Can Kahveci'nin golleriyle ilk yarı 5-0 sona erdi.

İkinci yarıda da baskısını sürdüren Fenerbahçe, 47 ve 55. dakikalarda Muric'in golleriyle skoru 7-0'a taşıdı. 80. dakikada Greenwood'un golü tarihi skoru belirledi: 8-0.

Tarihi galibiyet



Bu sonuçla Fenerbahçe, lig tarihinde rakiplerine karşı elde ettiği en farklı galibiyet rekorunu geliştirdi. Sarı-lacivertliler daha önce 7 farklı galibiyetlerle yetinirken, Eyüpspor karşısında 8 farklı üstünlüğe ulaştı.

Muric'ten dört gol



Gecenin yıldızı ise 4 gol atan Vedat Muric oldu. 7, 21, 47 ve 55. dakikalarda fileleri havalandıran golcü oyuncu, ligdeki gol sayısını 6'ya yükseltti.

Greenwood iki golle galibiyete katkı verirken, Guendouzi bu sezonki ilk golünü kaydetti. İrfan Can Kahveci ise 476 gün sonra Fenerbahçe formasıyla ligde gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe, 8-0'lık tarihi galibiyetin ardından milli araya moralli girdi.

Thomas Reis: 'Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var'

Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada, iki günlük süreçte beklenenden çok daha iyi bir performans sergilediklerini söyledi

20.09.2026 11:05:00
İhlas Haber Ajansı
 
Thomas Reis: 'Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var'
Thomas Reis: 'Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var'
Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada, iki günlük süreçte beklenenden çok daha iyi bir performans sergilediklerini söyledi
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor, sahasında Galatasaray'ı 4-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktörü Thomas Reis, değerlendirmelerde bulundu.

"İki günün ardından çok önemli bir performans"

Galatasaray karşısında takımının savunma ve hücumdaki performansına dikkat çeken Reis, "Çok mutlu olduğumu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Sadece, sizin de bildiğiniz gibi, iki günlük bir süreç sonrasında takımla beraber bu maça çıkma fırsatı bulduk. Aslında belki de bizden beklenmeyen derecede çok yüksek, çok iyi bir performans gösterdiğimizi söyleyebilirim bugün. İyi savunma vardı, iyi hücum vardı. Çok önemli bir galibiyet oldu bizim adımıza" ifadelerini kullandı.

"Taraftarlarımızın benim yanımda olması çok önemliydi"

Karşılaşmada taraftarların verdiği desteğin kendisi açısından özel olduğunu belirten Reis, "Gerçekten çok önemli bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum takım olarak. Taraftarlarımız için de ayrıca çok mutluyum. Onların buraya gelişi, destekleyişi çok önemliydi bizim adımıza. İlk kez ben de taraftarlarımızın bana karşı değil, benim yanımda olduğu bir durum yaşadım burada. Dolayısıyla benim adıma da önemli bir galibiyet oldu. Çok özel bir galibiyet olduğunu ifade edebilirim" diye konuştu.

"Geçmiş geçmişte kaldı"

Göreve gelmeden önceki süreç hakkında fazla konuşmak istemediğini vurgulayan Reis, bundan sonraki döneme odaklandığını söyledi. Reis, "Öncelikle burada olmadığım dönem hakkında aslında çok fazla konuşmak istemiyorum. Geçmiş geçmişte kaldı. Şu an ben takımın geleceği için buradayım. Oyuncularımızı daha iyi hale getirebilmek, daha iyi bir oyun ortaya koyabilmek için buradayım. Geçmişle ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

"60-70. dakikalardan sonra yorgunluk gördük"

Takımın fiziksel durumuna da değinen Reis, karşılaşmanın son bölümünde bazı oyuncuların yorulduğunu belirterek, "Bugün ilk izlenimlerim maç hakkında, harika bir maç oldu bizim adımıza. Gerçekten çok iyi bir maç çıkardığımızı söyleyebilirim. Ama çok iyi maç çıkardığımızı söylerken birkaç detayı da eklemek gerekir. 60-70. dakikalardan sonra bazı oyuncularımızın biraz yorulduğunu gördük. Bunun üzerine elbette çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"Her şey üzerine çalışacağız"

Milli arayı takımın gelişimi açısından değerlendirmek istediklerini belirten Reis, milli takımlara gidecek oyuncular nedeniyle tam kadro çalışma fırsatı bulamayacaklarını söyledi. Reis, "Milli arada bu çalışma fırsatını bulacağız ama milli arada bu durum çok kolay olmayacak. Sizin de bildiğiniz gibi milli takımlarına gidecek çok fazla oyuncumuz var. Onlarla çalışma fırsatı bulamayacağız. Ama tabii ki burada olan arkadaşlarımızla birlikte, milli takıma giden arkadaşlarımızın dönmesiyle birlikte savunmayı çalışacağız, hücumu çalışacağız, fiziksel kondisyonu çalışacağız. Her şey üzerine çalışacağız" şeklinde konuştu.

"Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var"

Önlerinde yoğun bir fikstür bulunduğuna dikkat çeken Alman hoca, bütün oyuncularından maksimum verim almak istediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Milli ara sonunda sizin de bildiğiniz gibi birçok maç oynayacağız ve bütün oyunculara, oyuncuların en iyi haline ihtiyacımız var. Takımıma böyle bir başlangıç için teşekkür ediyorum."

"Yeni bir macera, yeni bir dönem başladı"

Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, milli ara sonrasında karşılaşacakları Samsunspor maçına ilişkin ise, "Bu galibiyetten dolayı mutlu olan taraftarlara çok teşekkür ederim. Milli ara sonrası Samsunspor ile oynayacağız. İki takım arasındaki maçların derbi olduğunu ve iki takım arasında rekabet olduğunu biliyorum. Samsunspor'dan ayrılırken beni havaalanına uğurlamak için gelen taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Beni o zaman çok mutlu etmişlerdi" dedi.

"Yeni bir macera, yeni bir dönem başladı"

Artık Trabzonspor'daki yeni görevine odaklandığını vurgulayan Reis, "Ama artık yeni bir macera, yeni bir dönem başladı. Aslında dinlenmem gerek. Kendimi çok da yorgun hissediyorum. Pazartesi bir maç oynadık, bugün de bir maç oynadık. Yorucu ama harika bir hafta oldu benim adıma" diye konuştu.

Başakşehir’den farklı galibiyet: 4-0

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Başakşehir FK, sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği’ni 4-0 mağlup ederek 4 maçlık galibiyet hasretine son verdi

19.09.2026 23:16:00
Haber Merkezi
 
Başakşehir’den farklı galibiyet: 4-0
Başakşehir’den farklı galibiyet: 4-0
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Başakşehir FK, sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 4-0 mağlup ederek 4 maçlık galibiyet hasretine son verdi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip maça hızlı başladı. 9. dakikada Andreas Skov Olsen'in golüyle Başakşehir 1-0 öne geçti.

Shomurodov sahneye çıktı

33. dakikada Eldor Shomurodov savunma arkasına sarkarak kaleci İrfan Can Eğribayat ile karşı karşıya kaldı ve düzgün vuruşuyla farkı ikiye çıkardı. İlk yarı Başakşehir'in 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Başakşehir, 51. dakikada penaltı kazandı. Selke'nin ceza sahasında yerde kalmasının ardından hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi. 53. dakikada Davie Selke penaltıyı gole çevirerek skoru 3-0 yaptı.

Shomurodov skoru belirledi

Karşılaşmanın 65. dakikasında Shomurodov bir kez daha sahneye çıktı. Skov Olsen'in pasında ceza sahasında topla buluşan Özbek golcü, düzgün vuruşuyla topu ağlara göndererek skoru 4-0 yaptı.

Bu sonuçla Başakşehir puanını 7'ye yükseltti ve dört maçlık galibiyet hasretini sona erdirdi. Gençlerbirliği ise 7 puanda kaldı. Başakşehir gelecek hafta Konyaspor deplasmanına çıkacak; Gençlerbirliği ise sahasında Amedspor'u ağırlayacak

Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'de 6. haftanın açılış maçında Kasımpaşa ile TÜMOSAN Konyaspor 0-0 berabere kaldı

18.09.2026 22:31:00
Haber Merkezi
 
Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı
Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'de 6. haftanın açılış maçında Kasımpaşa ile TÜMOSAN Konyaspor 0-0 berabere kaldı.

9. dakikada Konyaspor gole yaklaştı. Muleka'nın soldan ortasında arka direkte topla buluşan Deniz Türüç, pasını Uğurcan Yazğılı'ya verdi. Uğurcan'ın penaltı noktası civarında bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Gianniotis gole izin vermedi.

20. dakikada Kasımpaşa, mücadeledeki ilk ciddi atağını geliştirdi. Kaleci Gianniotis'in pasında solda Jessen, kafa vuruşuyla topu karşı yarı sahaya gönderdi. Adil Demirbağ ve Benedyzcak arasındaki mücadelede iki oyuncunun da dokunamadığı meşin yuvarlağı kontrol eden Ali Yavuz Kol, uzak mesafeden kaleyi düşündü. Top direğin yanından az farkla auta çıktı.

32. dakikada Kerem Demirbay'ın soldan kullandığı kornerde Winck'in ön direkte yaptığı kafa vuruşunda kaleci Bahadır Han Güngördü topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Ligde 4. beraberliğini yaşayan namağlup Kasımpaşa, puanını 10'a çıkardı. İlk kez berabere kalan Konyaspor ise puanını 4 yaptı.

50. dakikada Winck'in pasında savunmanın arkasına hareketlenen Benedyzcak'ın ceza sahası içi sağ çaprazdan çıkardığı şutta açısını kapatan kaleci Bahadır Han Göngördü meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

57. dakikada Uğurcan Yazğılı'nın soldan ortasına ceza sahası içinde iyi yükselen Adil Demirbağ'ın kafa vuruşunda kaleci Gianniotis gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve müsabaka 0-0 berabere tamamlandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.