logo
03 MART 2026


'Ben de endişeliyim'

26.08.2004 00:00:00
Beşiktaş Teknik Direktörü Del Bosque, ligin ilk haftalarında alınan sonuçlardan dolayı endişeli olduğunu ve kendisine yöneltilen eleştirileri de normal karşıladığını söyledi

Vicente Del Bosque, "Eğer işler yolunda gitmezse sizi eleştirmeleri normal. Futbolun kuralı bu. Türkiye'de futbol tartışmaları, İspanya'dan çok daha güçlü yapılıyor. Büyük kulüplerin çevrelerinde olanlar büyük önem arzediyor. Henüz gerçekleşmeyen beklentiler var ve bu yüzden bizi eleştirmeleri normal. İyi bir başlangıç yapamamamız elbetteki beni de endişelendiriyor" dedi.

Juanfran hazır değil

Beşiktaş'ın bu sezon 13 yeni futbolcu aldığını hatırlatan İspanyol teknik adam, Tayfun ve Juanfran'dan çok daha şey beklediğini ama her ikisinin de takıma hazır gelmediklerini bildirdi. Del Bosque, "Aradığımız dengeyi henüz bulamadık. Takımın şimdidenişler durumda olmasını bekliyordum ama yavaş yavaş bunun gerçekleşeceğine güvenim var" diye konuştu.

Başkan hep yanımızda

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Del Bosque, "Basının ve eski yönetimin baskılarına karşın başkan, başlangıçtan beri bizim arkamızda oldu. Kendisi bazı oyuncuları takımın dışında bırakma veya takımı yenileme kararlarımızı hep destekledi" dedi.

Sahaya yansımıyor

Futbolcularının tavırlarının ve disiplinlerinin "olağanüstü" olduğunu, ancak bunu sahaya yansıtamadıklarını belirten siyah-beyazlı takımın teknik patronu, oyun kuramamak ve yeterince oyunu kontrol edememenin en büyük sorunları olduğunu söyledi. Türkiye Ligi ile ilgili bir soruya Del Bosque, "İspanya Ligi ile arasında çok fark olduğunu söyleyemem. Özellikle rekabet düzeyinde" dedi.

Kocaelispor tribünündeki kaçak Beşiktaşlı için suç duyurusu

Kocaelispor tribününe kaçak giren ve maç esnasında sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla tepki toplayan Beşiktaşlı hakkında suç duyurusunda bulunuldu

03.03.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Kocaelispor tribünündeki kaçak Beşiktaşlı için suç duyurusu
Kocaelispor tribünündeki kaçak Beşiktaşlı için suç duyurusu
Kocaelispor tribününe kaçak giren ve maç esnasında sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla tepki toplayan Beşiktaşlı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kocaelispor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Stadyuma kendisine ait olmayan karta giren şahsın provokatif paylaşımlar yaptığı görüldü ve hakkında suç duyurusunda bulunduk" denildi.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Kocaelispor, Beşiktaş'ı konuk etti. Geçen ay oynanan kupa maçı sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar ve Kocaeli Stadyumu'nda deplasman tribününe verilen hasar tepki toplamıştı. İki kulübün taraftar gruplarının yaptığı açıklamalarda gerginliği artırırken, cumartesi günü oynanan maçta tribünler arasında olumsuzluk yaşanmadı. Kocaelispor taraftarının büyük tepkisini çeken durum; ev sahibi takım taraftarına ait olan 112 numaralı blokta maçı izleyen ve maçtan paylaşımlar yapan Beşiktaşlı bir taraftar oldu.

Kocaelispor tribünlerinde tespit edilen Beşiktaşlı taraftarın sosyal medya paylaşımları Kocaelispor Kulübü'nün dikkatinden kaçmadı. Kendisine ait olmayan Passolig kartıyla Kocaelisporlu taraftar gibi tribüne giren ve sosyal medya hesabından yaptığı yaptığı paylaşımlarıyla Kocaelispor taraftarının tepkisini çekti. Durumu fark eden Kocaelispor Kulübü söz konusu hesap ve sahibi hakkında tahkikat başladı. Yeşil-siyahlılar, M.T. adlı Beşiktaş taraftarının başkasının Passolig kartıyla maça girdiğini ve provokatif paylaşımlar yaptığını belirleyerek suç duyurusunda bulundu.

Kocaelispor'dan açıklama



Kocaelispor Kulübü'nden konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Son oynadığımız müsabakada stadyumumuzda bulunan 2012 numaralı locada M. T. isimli şahsın müsabakayı izlediği esnada provokatif paylaşımlar yaptığı görülmüştür. Kulübümüzce yapılan tahkikat neticesinde malum kişinin stadyumumuza kendine ait Passolig kartı ile girmediği tarafımızca tespit edilmiştir.

Bugün itibarıyla ilgili şahıs hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ilgili maddelerine muhalefet suçundan dolayı Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulunulmuştur. Taraftarlarımızın ve camiamızın bilgilerine sunarız" denildi.

Trabzonspor sezon sonuna kadar bilet fiyatlarını sabitledi

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, yönetim kurulunca gerçekleştirilen toplantı sonucunda tribünlerdeki coşku ve gücün sahaya daha iyi yansıtılabilmesi için bilet fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gidildiği belirtildi

02.03.2026 10:50:00
AA
Trabzonspor sezon sonuna kadar bilet fiyatlarını sabitledi
Trabzonspor sezon sonuna kadar bilet fiyatlarını sabitledi
Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, yönetim kurulunca gerçekleştirilen toplantı sonucunda tribünlerdeki coşku ve gücün sahaya daha iyi yansıtılabilmesi için bilet fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gidildiği belirtildi.

Alınan kararın kulübün mevcut ekonomik şartlarının titizlikle değerlendirilerek Trabzonspor taraftarının desteğini önceliklendiren bir anlayışla hayata geçirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Taraftarımızın her şartta ve her koşulda takımımızın yanında olduğu bilinciyle derbi müsabakaları hariç kale arkası tribün biletleri 61 lira ve doğu tribün biletleri 161 lira olarak belirlenmiş ve sezon sonuna kadar sabitlenmiştir.

Cefakar taraftarımızın takımımızla olan güçlü bağını daha da pekiştirmek amacıyla atılmış önemli bir adımdır. Bu düzenleme yalnızca bir fiyat güncellemesi değil, hedeflerimize yürürken camiamızla omuz omuza olma kararlılığımızın somut bir göstergesidir.



Ligde devam eden hedeflerimiz doğrultusunda, sezon sonu için ortaya koyduğumuz zirve mücadelesi ve Avrupa kupaları hedefi yolunda takımımızın en büyük itici gücü her zaman olduğu gibi büyük Trabzonspor taraftarıdır.

İnanıyoruz ki taraftarlarımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da takımımızın yanında yer alarak bu yürüyüşe güç katmaya devam edecektir."

Antalyaspor Başkanı Rıza Perçin: '2-2'lik sonuç bizi üzdü'

Antalyaspor Başkanı Rıza Perçin, Fenerbahçe karşısında alınan 2-2'lik beraberliğin ardından yaptığı açıklamada, "2-0 öne geçtik, daha farklı olabilirdi. Genel tabloya baktığımızda bugün üzülen taraf biziz" dedi

02.03.2026 10:40:00
İhlas Haber Ajansı
Antalyaspor Başkanı Rıza Perçin: '2-2'lik sonuç bizi üzdü'
Antalyaspor Başkanı Rıza Perçin: '2-2'lik sonuç bizi üzdü'
Antalyaspor Başkanı Rıza Perçin, Fenerbahçe karşısında alınan 2-2'lik beraberliğin ardından yaptığı açıklamada, "2-0 öne geçtik, daha farklı olabilirdi. Genel tabloya baktığımızda bugün üzülen taraf biziz" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Antalyaspor, sahasında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Antalyaspor Başkanı Rıza Perçin, sergilenen oyunun skora yansımamasından dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.

"60 dakika müthiş bir oyun vardı"

Maça oldukça etkili başladıklarını hatırlatan Başkan Perçin, "Maç 2-2 sona erdi ancak biz bu sonuca sevinmiyoruz. 2-0 öne geçtik, daha farklı olabilirdi. Yaklaşık 60 dakika çok iyi bir oyun ortaya koyduk. Futbolcu kardeşlerimizi ve teknik ekibimizi kutluyorum. Taraftarlarımız da 90 dakika boyunca müthiş bir destek verdi" ifadelerini kullandı.

"3. golü bulabilirdik"

Hafta içi yapılan hazırlıkların sahaya yansıdığını ancak son bölümde stres yaşadıklarını belirten Perçin, "Hafta içi çok iyi çalışılmıştı. Son dakikalarda biraz stres yaşadık. 3. golü de bulabilirdik. Ancak genel tabloya baktığımızda bugün üzülen taraf biziz" şeklinde konuştu.

Hakemlere cesaret çağrısı

Hakem yönetimiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Perçin, "Hakem arkadaşların biraz daha cesaretli olmasını istirham ediyoruz. Zaman zaman sıkıntılar yaşayabiliyoruz" dedi.

"Alınan puan elbette kıymetli"

Fenerbahçe'nin gücüne vurgu yapan Başkan Rıza Perçin, "Fenerbahçe gibi büyük bir takıma karşı alınan bir puan elbette kıymetli. Ancak oyuna baktığımızda 2-2'lik sonuç bizi üzmüştür" diyerek sözlerini noktaladı.

İran'da oynayan Faslı futbolcu Münir, Türkiye'ye sığındı

Barcelona'nın eski futbolcusu Munir El Haddadi, İran'da yaşananlar nedeniyle Türkiye'ye sığındığını açıkladı

02.03.2026 10:38:00
İhlas Haber Ajansı
İran'da oynayan Faslı futbolcu Münir, Türkiye'ye sığındı
İran'da oynayan Faslı futbolcu Münir, Türkiye'ye sığındı
Barcelona'nın eski futbolcusu Munir El Haddadi, İran'da yaşananlar nedeniyle Türkiye'ye sığındığını açıkladı.

Kariyerini İran Ligi ekiplerinden Esteghlal FC'de sürdüren Faslı futbolcu Munir El Haddadi, bölgedeki savaş nedeniyle şu anda Türkiye'ye geldiğini söyledi. 30 yaşındaki futbolcu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"İran'daki durumumla ilgili gelen tüm mesajlar ve endişeleriniz için teşekkür etmek istiyorum. Dün niyetimiz ülkeden hava yoluyla ayrılmaktı ancak uçaktan tahliye edildik ve kalkış yapamadık.

Kulübüm, ülkeden kara yoluyla ayrılabilmem için bana bir araç sağladı ve bu sayede sınırı sorunsuz bir şekilde geçebildim. Şu anda Türkiye'de güvendeyim ve önümüzdeki birkaç saat içinde İspanya'ya ulaşacağım. Gördüğüm sevgi ve destek için herkese teşekkürler."

Türkiye Kupası'nda yarın 2 büyük maç var

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta heyecanı, yarın oynanacak 4 karşılaşmayla başlayacak

02.03.2026 10:26:00
İhlas Haber Ajansı
Türkiye Kupası'nda yarın 2 büyük maç var
Türkiye Kupası'nda yarın 2 büyük maç var
Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta heyecanı, yarın oynanacak 4 karşılaşmayla başlayacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta heyecanı yarın, 4 Mart Çarşamba ve 5 Mart Perşembe günü oynanacak maçlarla yaşanacak.

Türkiye Kupası'nda 4. hafta programı şöyle:

Yarın

13.00 Fethiyespor - Fatih Karagümrük
15.30 İstanbulspor - Boluspor
20.30 Corendon Alanyaspor - Galatasaray
20.30 Rams Başakşehir - Trabzonspor

4 Mart Çarşamba

14.30 Erzurumspor FK - Ankara Keçiörengücü
20.30 Gaziantep FK - Fenerbahçe
20.30 Beşiktaş - Çaykur Rizespor
20.30 Beyoğlu Yeni Çarşı - Kocaelispor

5 Mart Perşembe

20.30 Antalyaspor - Samsunspor
20.30 Eyüpspor - Konyaspor
20.30 Aliağa FK - Gençlerbirliği
20.30 Bodrum FK - Iğdır FK

Fenerbahçe, 3. kez 2-0 geriye düştüğü maçta puan aldı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Antalyaspor ile 2-2 berabere kalırken, bu sezon 3. kez 2 farklı geriye düştüğü maçta puan aldı

02.03.2026 00:12:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, 3. kez 2-0 geriye düştüğü maçta puan aldı
Fenerbahçe, 3. kez 2-0 geriye düştüğü maçta puan aldı
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de Antalyaspor ile 2-2 berabere kalırken, bu sezon 3. kez 2 farklı geriye düştüğü maçta puan aldı.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Antalyaspor ile mücadele etti. Sarı-lacivertliler, ilk yarıyı 1-0 geride kapatırken, 49'da kalesinde 2. golü gördü. Fenerbahçe, 63. dakikada Sidiki Cherif ile farkı 1'e indirirken, 69. dakikada ev sahibinde Veysel Sarı kendi kalesine attı. Bu sonuçla sahadan 1 puanla ayrılan Kanarya, zirve yarışında yara aldı ve lider Galatasaray ile olan puan farkı 4'e çıktı.



Öte yandan Fenerbahçe, bu sezon 3. kez 2-0 geriye düştüğü maçta geri dönüşü yakaladı. Ligin 11. haftasında oynanan Beşiktaş derbisinde de 2-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, rakibini 3-2 mağlup etti. 13. hafta Rizespor'a konuk olan Tedesco'nun öğrencileri yine 2 farklı mağlup durumdayken mücadeleyi 5-2 kazandı ve hanesine 3 puan yazdırdı. Fenerbahçe, lig maçlarında tabelada 2-0 geride olduğu maçlarda 7 puan topladı.

Ligde 9. beraberlik



Fenerbahçe, Akdeniz temsilcisi karşısında bu sezonki 9. beraberliğini elde etti. Geçtiğimiz hafta da sahasında Kasımpaşa karşısında puan kaybı yaşayan sarı-lacivertliler, dış sahada 5. kez rakipleriyle yenişemedi. Öte yandan son 4 deplasmandan 12 puan çıkaran Fenerbahçe'nin galibiyet serisi de sona erdi. Fenerbahçe, 5 Ekim'de Samsunspor ile golsüz berabere kaldığı karşılaşmanın ardından oynadığı 16 maçta da gol sevinci yaşadı.

Cherif, ilk golünü attı

Sarı-lacivertlilerin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Sidiki Cherif, Fenerbahçe'deki ilk golünü Antalya'da kaydetti. Ligde ilk kez 11'de başladığı müsabakada 90 dakika sahada kalan Cherif, 63. dakikada kafayla topu ağlara gönderdi. 19 yaşındaki forvet UEFA Avrupa Ligi'nde Nottingham Forest ile oynanan 2 maça da 11'de başlarken, Süper Lig'de 4 maçta süre aldı.

Kayserispor, TFF'ye gidiyor

Kayserispor tarafından Gençlerbirliği maçının ardından yapılan yazılı açıklamada, hakem Ümit Öztürk'ün yönetimi eleştirilerek, Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvuruda bulunacağı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklamada, "3 puanımız gasp edilmiştir" denildi

01.03.2026 23:18:00
İhlas Haber Ajansı
Kayserispor, TFF'ye gidiyor
Kayserispor, TFF'ye gidiyor
Kayserispor tarafından Gençlerbirliği maçının ardından yapılan yazılı açıklamada, hakem Ümit Öztürk'ün yönetimi eleştirilerek, Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvuruda bulunacağı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklamada, "3 puanımız gasp edilmiştir" denildi.

Kayserispor, Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Gençlerbirliği ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından Kayserispor Kulübünden yapılan açıklamada, hakem Ümit Öztürk'e tepki gösterilerek, TFF'ye resmi başvuru yapılacağı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:



"Kayserispor olarak, Gençlerbirliği karşısında sahada alın terimizle kazandığımız mücadelenin hakem kararlarıyla gölgelenmesini asla kabul etmiyoruz. Karşılaşmada hakem Ümit Öztürk ve VAR ekibi tarafından verilen, hiçbir futbol aklıyla izah edilemeyecek ofsayt kararı ile maçın kaderini doğrudan değiştirmiş, kulübümüzün hanesine yazılması gereken 3 puanı gasp etmiştir.

Bu karar bir 'yorum farkı' değil, açık ve net bir hak kaybıdır. VAR sistemi hataları azaltmak için vardır, hatayı büyütmek için değil. Tüm Türkiye'nin izlediği bir pozisyonda, bu denli bariz bir yanlışın nasıl verildiği ve VAR müdahalesinin neden doğru şekilde yapılmadığı kamuoyuna açıklanmalıdır. Kayserispor sahada mücadele ederken masa başında puan kaybetmeye razı olmayacaktır.

Bu doğrultuda, Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvurumuzu yapacağımızı, VAR kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılmasını talep ettiğimizi, hakem performansının en üst düzeyde incelenmesini istediğimizi açıkça ilan ediyoruz. Türk futbolunda adalet herkes için gereklidir. Bugün Kayserispor'a yapılan haksızlık, yarın başka bir kulübün başına gelebilir. Camia olarak hakkımızı sonuna kadar savunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Gençlerbirliği ile Kayserispor golsüz berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği ile Zecorner Kayserispor 0-0 berabere kaldı

01.03.2026 22:36:00
AA
Gençlerbirliği ile Kayserispor golsüz berabere kaldı
Gençlerbirliği ile Kayserispor golsüz berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği ile Zecorner Kayserispor 0-0 berabere kaldı.

1. dakikada gelişen Kayserispor atağında Mane'nin ceza sahasına taşıdığı topta savunmanın ters vuruşuyla kaleye yönelen topu, kaleci Velho kornere gönderdi.

5. dakikada soldan gelişen atakta Tongya, ceza sahasında Metehan Mimaroğlu'nu topla buluşturdu. Metehan'ın şutunda kaleci Bilal Bayazıt meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

22. dakikada Kayserispor gole yaklaştı. Makarov'un sağ kanattan yaptığı ortada Cardoso'nun dokunduğu top, kaleci Velho'nun müdahalesinin ardından Mane'ye çarparak direkten döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk devresi golsüz sona erdi.

İkinci yarı

56. dakikada ceza yayının önünde topla buluşan Chalov'un ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Makarov, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Gol, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

89. dakikada konuk ekibin soldan kullandığı kornerde ön direkte Semih Güler'in müdahalesinin ardından Zuzek'e çarpan topu kaleci Velho önledi.

Karşılaşma, golsüz eşitlikle sona erdi.

Joao Pereira: 'Takımımla gurur duyuyorum'

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Galatasaray karşısında oyuncularının gösterdiği performanstan dolayı gurur duyduğunu söyledi

01.03.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Joao Pereira: 'Takımımla gurur duyuyorum'
Joao Pereira: 'Takımımla gurur duyuyorum'
Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Galatasaray karşısında oyuncularının gösterdiği performanstan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Alanyaspor deplasmanda oynadığı Galatasaray'a 3-1 yenildi. Müsabakanın ardından Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Çok iyi bir maç izlediklerini söyleyen Pereira, "Hem Galatasaray hem hakem ekibi hem de biz gerçekten iyi bir performans gösterdik. Maça çok iyi başladık, ilk tehlikeli pozisyonu biz bulduk ama iyi oynarken ilk yarıda duraklamalarda gol yedik.

Bu golü hak etmediğimizi düşünüyorum ama futbolda olabiliyor. İlk yarıyı mağlup kapattık. İkinci yarıya da yine iyi başladık, iyi pozisyonlar yakaladık ve 1-1'i de bulduk. Galatasaray iyi bir takım, iyi oyunculardan kurulu, bireysel kalitesi yüksek bir takım ve ikinci golü buldular.

Sonrasında 2-2 yapabilecekken sonlara doğru 3. golü yedik, 3-1 oldu ve bu bizi 2-2'yi yakalayabilecekken oyundan düşürdü. Ama futbol oynamaya çalışan bir takım olduğumuz için bu tarz goller olabiliyor. Şampiyonlar Ligi'nin en iyi 16 takımından birine karşı oynadık. Buraya geldik, onların sahasında kafa kafaya bir mücadele verdik. İyi bir futbol olduğunu düşünüyorum, pozisyonlara da girdik. Takımımla gurur duyuyorum.

Tabii ki sonuç iyi değil, puan alamadık ama maçı izleyenler de oyunun kalitesini görmüştür diye düşünüyorum. Takımımla gurur duyuyorum; antrenmanda çalıştığımız şeyleri sahaya yansıtmaya çalıştılar ve bazı anlarda Galatasaray'a zorluk çıkarttığımızı düşünüyorum. Bundan dolayı mutluyum. Tabii ki sonuçtan dolayı mutlu değilim ama futbolda bunlar oluyor" şeklinde konuştu.

"Oyuncularım bugün ne istediysem sahada onu yaptı"

Bu hafta Ziraat Türkiye Kupası'nda yine Galatasaray ile oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Pereira, "Tabii ki maçla ilgili sırlarımı burada açıklamayacağım. Analiz edeceğiz; neyi daha iyi yapabiliriz, neyi geliştirebiliriz bunları göreceğiz. İyi bir takım var, organize bir takım var, bireysel kalite olarak yüksek bir takım var. Ama ben bugün maçta performans anlamında çok arada fark olduğunu düşünmüyorum. Bence mücadele anlamında bir eşitlik vardı.

Takımımın daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum. Kontrol edemediğiniz şeyler oluyor; skoru kontrol edemiyorsunuz, oyuncuların sahada ne yapacağını kontrol edemiyorsunuz ama benim oyuncularım bugün ne istediysem sahada onu yaptılar" diye konuştu.

Okan Buruk: 'Ben bir ipin üzerinde yürüyorum'

Okan Buruk: "Yoğun tempoda hem Avrupa'da son 16'ya kalmak hem de ligde liderliğimizin devam etmesi sevindirici"

01.03.2026 00:27:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: 'Ben bir ipin üzerinde yürüyorum'
Okan Buruk: 'Ben bir ipin üzerinde yürüyorum'
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yoğun tempoda hem UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna kalmanın ve Trendyol Süper Lig'de de liderliğin devam etmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Buruk, ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselmek ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını ifade etti.

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray evinde mücadele ettiği Corendon Alanyaspor'u 3-1'lik skorla mağlup etti. Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ligin en organize takımlarından biriyle oynadıklarını belirten Buruk, "3-4-3'ü etkili oynayan bir takım vardı. Yer değişiklikleri maçın başında kafamızı karıştırdı. Maç öncesi daha farklı bekliyorduk. Daha sonra biraz daha organize olduk. İkinci yarı sahaya daha doğru yerleştik. Günün sonunda bizim için çok değerli bir 3 puan oldu.

Özellikle 120 dakikalık maç sonrası bizim için kritik bir maçtı. Bazı değişiklikler yaptık. Çok yoğun bir tempo içerisinde hem Avrupa'da son 16'ya kalmak hem de ligdeki liderliğimizin devam etmesi bizim için sevindirici. Juventus maçındaki oyunumuz bizi moral olarak bozdu. Bunun altında kalkmak bizim için değerliydi. Şampiyonlar Ligi'nin 90 dakikası bile yorarken, 120 dakika oynayıp, karmaşık duygular yaşadığımız maçın üstüne oyuncuların mental olarak toparlanmaları zordu. Maçın başlangıcını böyle bekliyordum ama devamını iyi bitirdik. İyi bir takıma karşı oynadık. Hem oyuncuları hem de teknik ekibini tebrik ederim. Ligin en ne yaptığını bilen takımlarından biri" diye konuştu.

"Elimizden gelenin fazlasını yapıp çeyrek finale çıkmak istiyoruz"

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki İngiliz ekibi Liverpool ile oynayacakları maçları değerlendiren 52 yaşındaki teknik adam, "Oynadığımızda formda olan Liverpool vardı. Biz oynadıktan sonra üst üste maç kaybeden, kendi kalitesinin altında sonuçlar alan bir Liverpool var. Şu an tekrar yükselişe geçtiler. Aynı kadro, aynı oyuncular, aynı sistem üzerinden oynuyorlar. Bu anlamda rakibi tanımak anlamında zorlanmayacağımız, ne yapacağını bilebileceğimiz bir takım. Biz de benzer bir kadroylayız. Eklenen oyuncularımız oldu. Juventus favori olan takımdı ama turu Galatasaray geçti. Burada aynı şekilde Liverpool, turun favorisi olacak. Özellikle iç sahadaki ilk maç çok önemli. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu seviyede hata yapmamak gerekiyor. Maça içerisinde konsantrasyonunuzu kaybettiğiniz yerde, bunu Juventus maçında yaşadık. 11-10'a kaldıktan sonra rakibin önemini düşünmediğiniz anda sizi çok fazla cezalandırıyorlar. Türk futbolu için önemli bir maç olacak. Son 16'dayız, hedefimiz burada bitirmek değil. Elimizden gelenin fazlasını yapıp çeyrek finale çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Fransız futbolcu Sacha Boey'un maç eksiği olduğunu, bunu tamamlamaya çalıştıklarını ifade eden sarı-kırmızılıların teknik adamı, "Maç maç değiştiriyoruz. Bu gol de onun için önemli bir moral oldu. Takıma katkıyı veriyor. Sezon bittikten sonra değerlendirilecek şeyler. Oyuncuların performansları görülüp, ondan sonra bonservisi karar verilecek. Asıl odaklanmamız gereken şampiyonluk, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ndeki başarımız" dedi.

Victor Osimhen'in ceza sahası içinde düşürülmesinin sorulması üzerine Okan Buruk, "Gelmeden ona tekrar baktım. Hem topa vuruyor hem Osimhen vuruyor gibi gözüküyor. Bu VAR hakeminin takdiri. Burada penaltı da verebilir, vermeye de bilirdi. Yüzde 100 penaltıydı, yüzde 100 penaltı değil demeyeceğim. Hem topa hem rakibe donuş vardı" diye cevap verdi.
Fildişi Sahilli futbolcu Wilfried Singo'nun çok yönlü bir oyuncu olduğunu belirten Buruk, bu çok yönlü bir oyuncunun kadroda yer almasının da sevindirici olduğunu söyledi. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü, ligde gelecek hafta deplasmanda oynayacakları Beşiktaş derbisinin ertelemesiyle ilgili bir taleplerinin olmadığını açıkladı.

"Osimhen'den daha çok yaralanacağız, daha çok gol atacak"

Nijeryalı futbolcu Victor Osimhen'in çok koşan ve mücadele eden bir oyuncu olduğunu aktaran Okan Buruk, sözlerine şöyle devam etti:

"Osimhen oyun kurmaya katılan bir oyuncudan çok, ceza sahası içerisine yakın oynayan olan bir oyuncu. Onun sabit kaldığı yerde rakibin iki oyuncuyla onu marke etmesi zaman zaman onu pozisyona sokmakta zorlaştırıyor. Bu da diğer oyuncuların daha fazla pozisyona girmesini sağlıyor. Çok çalışma yapamıyoruz. Ocak ayının başında beri tam 1 haftamız olmadı. Çok kısa, taktiksel antrenmanlarla oyuncularımızı dinlendirip, maça çıkıyoruz. Bunları analizlerle desteklemeye çalışıyoruz. Osimhen'i orada ne kadar topla buluşturabilirsek, Osimhen'den daha çok yaralanacağız, daha çok gol atacak. Takım savunmasına yardım ediyor, bunu da zaman zaman savunma oyuncularına göre daha iştahlı yapıyor. Bu kadar gezen, çalışan, basan oyuncunun bazen pozisyonların içinde olmaması bu anlamda normal oluyor."

Alanyaspor maçının kadrosunda yer almayan Yunus Akgün ve Roland Sallai'nin durumu hakkında da bilgi veren Buruk, "Yunus'un ağrıları vardı. Ağırlarından dolayı oynamadı. Yunus, birçok maçı ağrılarıyla oynuyor, iğne ile oynadığı maçlar var. Büyük fedakarlık yapıyor. Sallai'nin dünkü antrenmanda sakatlığı vardı. İkisinin de Beşiktaş maçına hazır olacağına düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Ben bir ipin üzerinde yürüyorum"

Kendisinin önceliğinin Galatasaray'ın başarısı olduğunu vurgulayan Okan Buruk, "Benim dengem bozulmadı. Ben bir ipin üzerinde yürüyorum. Her hafta başarılı olmak zorunda olduğun bir takımda çalışıyorsanız ipin de üzerinde yürüyorsunuz. Burada o dengeyi kaybettiğimiz yerler oluyor ama çok şükür düşmüyoruz. Ben Okan Buruk'um, ben buyum. Bunun dışında biri olamam zaten. Oyuncularım için, taraftarlar için net bir şekilde söylemem gerekiyor; benim için birinci olan Galatasaray'ın başarısı. Ben hata yapsam da Galatasaray için yapıyorum. Her sorumluluğu üzerime almaya çalışan biriyim. Bunlar benim işimin ince ayrıntılarından biri. Sokakta bize olan ilgi farklı.

Sosyal medyada yazılanlar farklı. Eleştirileri dikkate almamız gerektiğini düşünüyorum. Futbol çok değişken bir şey. Benim için eleştirilerin olması gayet normal. Ben çok büyük bir takımın başındayım. Bu takımın başarılı olması çok emek veriyoruz. Bazen iyi olacak, bazen kötü olacak. Elinizden bir şey gelmeyen oyunlar oluyor. Juventus maçını oraya koyabilirim. Kötü olduğunda bunun birinci sorumluğunu alacak olan teknik adam. Ben şunu istiyorum, benim oyuncularımın hiç kimse kafasını karıştırmasın. Oyuncularımıza destek olsunlar. Çok az süre kaldı. Ligde lideriz, kupada birinciyiz. Avrupa'da son 16'dayız. Oyuncular çok fazla etkileniyor. Eleştirilerin dozu hakarete gittikçe çok etkilendikleri yerler oluyor. Ne olursa olsun takıma destek olunması lazım. Gerçekten bu takımın başarısını istiyorsanız bu oyunculara hepimizin destek olması gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.