logo
21 TEMMUZ 2026

Benfica'nın kanarya tutkusu

Portekiz ekibi Benfica, Fenerbahçe'de kiralık olarak forma giyen Jhon Duran'la anlaşma sağlamıştı. Şimdi Edson Alvarez'i kadrolarına katmak istiyorlar

19.07.2026 15:10:00
Haber Merkezi
 
Benfica'nın kanarya tutkusu
Benfica'nın kanarya tutkusu
Benfica, Al-Nassr Kulübü ile Jhon Duran'ın satın alma opsiyonlu kiralanması konusunda anlaşmıştı. Hatırlanacağı üzere Kolombiyalı forvet, Fenerbahçe tarafından da kiralanmış ancak istenen sonuç alınamamıştı. Takım içinde oluşan problemler sebebiyle genç futbolcu devre arasında geri gönderildi. Oradan da Zenit'e kiralandı...

O DA HAYAL KIRIKLIĞI

Portekiz ekibi Benfica, bu kez de Edson Alvarez'e el attı! Meksikalı futbolcu, geride bıraktığımız sezonu Fenerbahçe'de kiralık geçirdi. O da tıpkı Duran gibi hayal kırıklığı yaratmıştı. 28 yaşındaki ön liberonun bonservisi, West Ham'da bulunuyor. Ve İngiliz ekibi, Premier Lig'den düştü.






KÖLN VE FRANKFURT

Edson Alvarez, Championship'te oynamak istemiyor. Bu sebeple de seçeneklerini değerlendiriyor. Benfica, tıpkı Duran'da olduğu gibi onu da kiralamak istiyor. Alvarez'in West Ham'la 30 Haziran 2028'e kadar mukavelesi var. Benfica haricinde oyuncuyla Köln ve Eintracht Frankfurt da ilgileniyor.

Okan Buruk çıldırıyor

Mauro Icardi’nin yerini doldurmak için genç ve uzun boylu bir pivot santrfor arayan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gözünü iki dünya yıldızı adayına dikti. Plan A olarak Levante'nin 25 milyon Euro serbest kalma maddesi bulunan 1.94'lük dev kulesi Carlos Espí’yi işaret eden ve yönetimden fedakarlık isteyen deneyimli çalıştırıcı, Plan B olarak ise Wolfsburg'un "Yeni Edin Dzeko" lakaplı 21 yaşındaki Alman golcüsü Dzenan Pejcinovic’i listeye aldı

20.07.2026 13:56:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk çıldırıyor
Okan Buruk çıldırıyor
Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Mauro Icardi'nin yerine genç ve uzun boylu pivot santrfor istiyor. Deneyimli çalıştırıcının listenin ilk sırasına yazdığı isim, Levante forması giyen 1.94'lük dev golcü Carlos Espí oldu. İspanyol medyasında hücum verimliliği ve gol beklentisi parametrelerinde Lewandowski ve Mbappé gibi dünya starlarıyla aynı klasmanda gösterilen 2005 doğumlu "genç boğa" için Buruk adeta çıldırıyor.






ESPİ'NİN MALİYETİ ÇOK KABARIK

Transferin perde arkasında ise yönetim ile teknik heyet arasında strateji savaşı yaşanıyor. Okan Buruk, oyuncuyu elden kaçırmamak adına sözleşmedeki 25 milyon Euro'luk serbest kalma bedelinin direkt ödenmesini talep ediyor. Buna karşın Başkan Dursun Özbek ve Cenk Ergün, kulübün kasasını korumak için kiralama artı satın alma opsiyonu formülü üzerinde duruyor. Ancak 2028'e kadar sözleşmesi olan Levante kiralama tekliflerine kapıyı kapatırken, Real Madrid dahil Avrupa'nın 4 dev kulübü bu serbest kalma maddesini ödeyip transferi bitirmeye hazır bekliyor.






GEÇEN SEZON 34 MAÇTA 12 GOL ATTI

İspanyol golcünün alternatifi olarak belirlenen Plan B ise Alman futbolunun son dönemdeki en dikkat çekici yeteneği Dzenan Pejcinovic.

Tarzı Edin Džeko'ya benzetilen 1.88 boyundaki sol ayaklı pivot santrfor, geçen sezon kiralık oynadığı Düsseldorf'ta 34 maçta 12 gol atarak piyasa değerini 15 milyon Euro seviyesine çıkardı. Forvet hattına genç ve potansiyelli bir takviye yapmak isteyen Galatasaray, 21 yaşındaki Alman oyuncu için nabız yoklamaya başladı.






STUTTGART'IN 18 MİLYON EURO'SU AZ GELDİ

Genç yıldız adayı Pejcinovic'in transferinde de rekabet oldukça çetin geçiyor. Sözleşmesini 2029'a kadar uzatan kulübü Wolfsburg, VfB Stuttgart'ın bonuslar dahil 18 milyon Euro'luk resmi teklifini yetersiz bularak reddetti. Alman ekibi, oyuncusunu kolay kolay bırakmaya niyetli değil.

Transferin gerçekleşmesi için bonuslar hariç net bonservis bedelinin 20 milyon Euro barajını rahatlıkla aşmasını ya da sonraki satıştan ciddi pay içeren bir anlaşma yapılmasını şart koşuyor.

Beşiktaş Harry Kane'i bekliyor

Al-Hilal’in Bayern Münih’ten Harry Kane’i transfer etmek için düğmeye basması, Beşiktaş’ın Darwin Núñez rüyasını gerçeğe dönüştürüyor. Richard Hughes yönetimindeki Suudi kulübü, İngiliz golcünün gelişiyle birlikte gözden çıkarılan ve Mohamed Salah’ın yanına muhteşem bir ikili olarak düşünülen Uruguaylı yıldız için siyah-beyazlıların teklifine yeşil ışık yakmaya hazırlanıyor.

20.07.2026 12:55:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş Harry Kane'i bekliyor
Beşiktaş Harry Kane'i bekliyor
Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal, Bayern Münih'in dünyaca ünlü İngiliz forveti Harry Kane'i kadrosuna katarak yılın transfer bombasını patlatmaya hazırlanıyor. Suudi kulüp bu hamle öncesinde kesin bir karar aldı. Al-Hilal yönetimi, Harry Kane transferini resmiyete dökmeden önce takımdaki yabancı oyuncular Malcolm ve Darwin Núñez ile yollarını kesin olarak ayıracak.






BEŞİKTAŞ'I BEKLEYECEKLER

Al-Hilal'in Harry Kane transferini bitirmesi, Beşiktaş'ın transfer planlarını doğrudan ve olumlu etkileyecek. Suudi devi, Kane'in gelişiyle birlikte Başkan Serdal Adalı'nın Muhammed Salah'ın yanına partner olarak düşündüğü Darwin Núñez'i gözden çıkaracak. Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Al-Hilal yönetimi, Uruguaylı golcü Darwin Núñez için Beşiktaş'ın masaya koyduğu kiralama dahil hemen her türlü teklifi kabul etmek zorunda kalacak.






KİRALANACAK MI? SATILIK MI?

Şu anda Richard Hughes liderliğindeki Al-Hilal spor yönetimi, Núñez'in geleceğini belirlemek için yoğun bir mesai harcıyor. Kulübün masasındaki dosyada, 2026 Dünya Kupası sonrası tatilden dönen takımla birlikte kampa katılan Uruguaylı forvetin kiralık olarak mı gönderileceği yoksa bonservisiyle mi satılacağı tartışılıyor.






FORVET HATTI YENİLENECEK

Geçen sezon Simone Inzaghi yönetiminde Asya Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil edilen ancak ligin ikinci yarısında Suudi Arabistan lig listesine kaydedilmeyen Núñez ile yolların ayrılması uzun süre önce kesinleşti. Kulüp, yeni sezonda forvet hattını tamamen yenilemek istiyor.






AL-HILAL KAMPINA KATILDI

Öte yandan Al-Hilal kampı, tatillerini tamamlayan Suudi milli futbolcular Muhammed Kanno, Nasser Al-Shamrani ve Mutaib Al-Harbi'nin de katılımıyla yeni sezon hazırlıklarına tam kadro devam ediyor.

Anlaşmayı kolaylaştıracak özel bir maddeyi devreye sokmaya hazırlanan Al-Hilal, Harry Kane görüşmelerine resmen başlıyor. Bu dev transferin tamamlanması, Beşiktaş'ın Núñez'i kadrosuna katarak Salah-Núñez ikilisinin kurulmasına zemin hazırlamasının önündeki en büyük anahtar olacak.

Adi Hütter'den Can Uzun kararı

Galatasaray’ın 40 milyon Euro’luk dev teklifini reddederek kapıyı 60 milyon Euro’dan açan Eintracht Frankfurt’ta teknik direktör Adi Hütter, Serie A devlerinin de radarında olan Can Uzun hakkında konuştu. Ayrıca İtalyan kulüplerinin resmi temas hazırlıkları ve Frankfurt’un Can Uzun'un ayrılık ihtimaline karşı B planı da netleşti.
 

20.07.2026 12:48:00
Haber Merkezi
 
Adi Hütter'den Can Uzun kararı
Adi Hütter'den Can Uzun kararı
Galatasaray, Alman ekibi Eintracht Frankfurt forması giyen 20 yaşındaki genç millî yıldız Can Uzun'u kadrosuna katmak için dev bir hamle yaptı. Sarı-kırmızılılar, genç hücum oyuncusu için 40 milyon Euro'luk resmi bir teklifte bulundu. Ancak Eintracht Frankfurt yönetimi, oyuncunun ayrılığına tamamen karşı olmasa da bu teklifi geri çevirdi ve masaya oturmak için en az 60 milyon Euro sabit bonservis bedeli talep ettiğini bildirdi.






HOCASINDAN DEV ÖVGÜLER ALDI

Transfer gündemi bu bedelle sarsılırken, Frankfurt Teknik Direktörü Adi Hütter düzenlediği basın toplantısında Can Uzun'un geleceği ve yetenekleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

- İnanılmaz bir potansiyele sahip. Fantastik bir oyuncu ve gerçekten harika özelliklere sahip. Maçların kaderini belirleyebilecek, hem sol hem de sağ ayağıyla uzaktan şut çekebilen, günümüz futbolunda nadir bulunan bir isim.






FRANKFURT'UN BEKLENTİSİ NAKİT

Can Uzun transferinde Galatasaray yalnız değil; İtalya Serie A'nın devleri de genç yeteneğin peşinde. AC Milan ve SSC Napoli, transfer şartlarını görüşmek üzere Alman kulübüyle resmi temas kurmaya hazırlanıyor.

Bir diğer İtaly
an ekibi AS Roma ise oyuncuyu "satın alma opsiyonlu kiralama" formülüyle kadrosuna katmak istedi ancak Frankfurt'un net nakit beklentisi nedeniyle bu yarışta geride kaldı.






CAN UZUN'UN TUNUSLU VARİSİ

Geçtiğimiz sezon ikinci ligde sergilediği 20 maçta 6 gol ve 2 asistlik performansıyla dikkat çeken Can Uzun, futbol otoriteleri tarafından ligin en umut vadeden oyuncularından biri olarak gösteriliyor.

Frankfurt sportif direktörü Markus Krösche, Can Uzun'un olası ayrılık senaryolarına karşı gözünü Louey Ben Farhat'a çevirdi. Tunus milli takımında da forma giyen ve Can Uzun'un yerini doldurabilecek 19 yaşındaki çok yönlü bir başka hücum oyuncusunu da listesinde tutarak sezon öncesi kadrosunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Greenwood 80 milyon euro

Fenerbahçe, dünya futbolunun en yetenekli isimlerinden Mason Greenwood’u 39 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna katarak yılın transferine imza attı

20.07.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Greenwood 80 milyon euro
Greenwood 80 milyon euro
Fenerbahçe'nin 39 milyon Euro'ya renklerine bağladığı Mason Greenwood transferinin perde arkasından tam bir futbol draması çıktı! Hakan Safi'nin yaptığı ilk görüşmelerde 80 milyon Euro'lar konuşulan İngiliz yıldız için Roma maaş dengesi yüzünden geri adım atarken, Marsilya çatısı altında yaşananlar ise infial yarattı. Eski Fatih Karagümrüklü Medhi Benatia'nın, kulüp yöneticileriyle karakolluk olma pahasına getirdiği Greenwood'un saha dışı krizlerinden ve umursamaz tavırlarından bıkarak istifa etmesi, transfer piyasasını altüst etti. Piyasada kapıların bir bir yüzüne kapanmasının ardından devreye giren Fenerbahçe, Marsilya'nın krizden kurtulma isteğini fırsata çevirerek dünya yıldızını yarı fiyatına kadrosuna katmayı başardı.






Fenerbahçe, dünya futbolunun en yetenekli ve sansasyonel isimlerinden Mason Greenwood'u 39 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna katarak yılın transferine imza attı. İngiliz yıldız için Hakan Safi masaya ilk oturulduğunda kapı 80 milyon Euro'dan açılsa da piyasa koşulları ve kulüplerin çekimserliği rakamı yarı yarıya düşürdü.

Transfer sürecini tıkayan devasa ekonomik kriz ise tanıdık bir isim, eski Fatih Karagümrüklü futbolcu ve Marsilya eski Sportif Direktörü Medhi Benatia'nın devreye girmesiyle çözüldü.






TRANSFER YÜZÜNDEN KARAKOLLUK OLDULAR

İngiliz oyuncunun Marsilya'ya geliş süreci adeta bir savaş alanına dönüştü. Kulübün idari sorumlusu Cecilia Barontini, Greenwood'un geçmişteki disiplinsiz ve hukuki sorunlarını öne sürerek transfere karşı çıktı.






Ancak oyuncuyu takıma kazandırmayı kafasına koyan Benatia, Barontini ile kulüp binasında karakolluk olan kavga yaşadı. Yaşanan bu büyük yönetim krizine rağmen Benatia geri adım atmadı ve Greenwood'u Marsilya'ya getirdi.






BENATIA'NIN İSTİFASINA NEDEN OLDU

Saha içinde başarılı istatistikler yakalasa da Greenwood'un umursamaz tavırları kısa sürede Benatia'yı canından bezdirdi. Faslı futbol adamı, genç oyuncunun formaya saygı duymayan vurdumduymaz karakterine antrenmanlarda sert tepkiler gösterdi ve ikili arasındaki bağlar tamamen koptu.






Teknik direktör Roberto De Zerbi'nin de ayrılmasıyla kulüp içindeki kaos büyüdü. Yaşanan iletişim kopukluğuna dayanamayan Benatia, organizasyona daha fazla yük olmamak adına görevinden resmen istifa etti.






ROMA'NIN MAAŞ SKALASININ ÜZERİNDE

Fenerbahçe'nin de içinde olduğu süreçte Roma transferden çekilmek zorunda kaldı. Roma Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini, takım içi maaş dengelerini korumak adına Greenwood'un yüksek maliyetini bilinçli olarak reddettiklerini açıkladı. Marsilya'nın yeni sportif direktörü Grégory Lorenzi ise piyasada 80-100 milyon Euro konuşulmasına rağmen hiçbir kulübün bu paraları vermediğini itiraf etti. Takım kimyasına zarar veren İngiliz yıldızı elden çıkarmak isteyen Marsilya, Fenerbahçe'nin 39 milyon Euro'luk teklifini kabul ederek transferin önünü açtı.

Guırassy transferini Kerem duyurdu

Fenerbahçe’nin radarındaki Borussia Dortmund’un dünyaca ünlü golcüsü Serhou Guirassy, hazırlık maçındaki şovu kadar saha içi diyaloglarıyla da gündeme damga vurdu!

20.07.2026 12:08:00
Haber Merkezi
 
Guırassy transferini Kerem duyurdu
Guırassy transferini Kerem duyurdu
Fenerbahçe'nin radarındaki Borussia Dortmund'un dünyaca ünlü golcüsü Serhou Guirassy, hazırlık maçındaki şovu kadar saha içi diyaloglarıyla da gündeme damga vurdu!

Karşılaşma sonrası konuşan Oberhausen'in Türk stoperi Kerem Yalçın, Gineli yıldızın kendisine Türkiye hakkında çarpıcı sorular sorduğunu açıklayarak transfer dedikodularını alevlendirecek o gizli sohbetin perde arkasını araladı.







Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer alan dünyaca ünlü golcü Serhou Guirassy, Borussia Dortmund formasıyla şov yaptı.

Dortmund'un Oberhausen'i 3-1 mağlup ettiği hazırlık maçında ikinci yarıda oyuna dahil olan yıldız forvet, sergilediği performansla göz doldurdu. Mücadeleyi 1 gol ve 1 asistle tamamlayan Guirassy, yeni sezon öncesi "formumun zirvesindeyim" mesajını net bir şekilde verdi.







KEREM YALÇIN'IN AÇIKLAMALARI

Karşılaşmada %91 pas isabetiyle oynayan ve hücum aksiyonlarında takımını sırtlayan Guirassy, sadece performansıyla değil, saha içi diyaloglarıyla da dikkat çekti.

Mücadelenin ardından Oberhausen'in Türk stoperi Kerem Yalçın, yerel NRZ kanalına konuşarak Guirassy ile saha içinde geçen çarpıcı konuşmayı aktardı. Kerem, dünyaca ünlü yıldızın maç sırasında kendisine Türkiye hakkında sorular sorduğunu açıkladı.







TÜRK STOPERLERİ BİLE SORDU

Kerem Yalçın, Guirassy'ye karşı oynamanın kendisi için harika bir deneyim olduğunu belirterek, "Almanya'nın en iyi forvetlerinden birine karşı rekabet etmek eğlenceliydi. Maç içinde bana esprili bir dille Türkiye'yi sordu ve 'Türk stoperlerin hepsi senin gibi mi?' dedi," ifadelerini kullandı. Genç savunmacı, Guirassy'nin saha dışındaki mütevazı tavırlarına da hayran kaldığını dile getirdi.







DEDİKODULARI PATLATACAK SÖZLER

Maçın ardından Gineli golcüden savunma tüyoları aldığını söyleyen Kerem, "Ona nasıl daha iyi savunma yapabileceğimi sordum. Bana çok değerli ipuçları ve tavsiyeler verdi. Bu bilgileri kesinlikle dikkate alacağım ve gelecekte daha iyi bir oyuncu olmak için çalışacağım," dedi. Guirassy'nin Türkiye hamlesi, transfer dedikodularını yeniden alevlendirdi.

Oğuz Aydın kararını verdi

Oğuz Aydın, eski hocası Fatih Tekke’nin çalıştırdığı Trabzonspor’a yeşil ışık yaktı

20.07.2026 11:59:00
Haber Merkezi
 
Oğuz Aydın kararını verdi
Oğuz Aydın kararını verdi
Greenwood transferi sonrası Fenerbahçe'de şans bulmasının imkansız hale geldiğine inanan ve Beşiktaş'ın Salah gündemi nedeniyle geri adım atan Oğuz Aydın, eski hocası Fatih Tekke'nin çalıştırdığı Trabzonspor'a yeşil ışık yaktı. Genç yıldızın Avrupa için tek şartı ise Feyenoord'da Moussa'nın ayrılması.

Fenerbahçe'de Mason Greenwood transferi sonrası taşlar yerinden oynadı. Forma şansı hemen hemen hiç kalmayan Oğuz Aydın, savunma yapmayan İngiliz yıldızın arkasında sağ bek oynamanın kariyerini riske atacağını düşünüyor. Bu endişe nedeniyle genç kanat oyuncusu, rotasını tamamen Trabzonspor'a çevirdi.







TRABZONSPOR'DA 11'E İNANIYOR

Karadeniz ekibine sıcak bakan Oğuz, Alanyaspor'dan eski hocası Fatih Tekke ile yeniden buluşmak istiyor. Bordo-mavililerin sol kanadında Savinho ve Aral Şimşir gibi isimler bulunurken, sağ kanattaki boşluk genç oyuncuyu cezbediyor. Oğuz, Trabzonspor'da doğrudan ilk 11'in değişilmez parçası olacağına inanıyor.







SALAH YÜZÜNDEN GERİ ADIM ATTI

Genç yıldız, düne kadar Beşiktaş'ın teklifine daha sıcak bakıyordu. Ancak siyah-beyazlıların gündemine Muhammed Salah transferinin girmesi, oyuncunun geri adım atmasına neden oldu. Salah transferi durumunda Beşiktaş'ta da yedek kalacağını düşünen Oğuz, bu seçenekten de tamamen çark etti.







VAN BRONCKHORST'LA DA GÖRÜŞTÜ

Türkiye dışından, doğduğu ülke olan Hollanda'dan da teklifler alan Oğuz'un buradaki önceliği ise Feyenoord. Hollanda devi, Anis Hadj Moussa'yı satması durumunda Oğuz Aydın'ı kadrosuna katmak istiyor.







Genç oyuncu, kendisini Türkiye'den çok iyi tanıyan Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst'la (Beşiktaş'ta da çalıştı) bir görüşme gerçekleştirdi. Oğuz, Hollandalı teknik adama "Moussa giderse, gelirim" mesajını ileterek açık kapı bıraktı.

İsmail Yüksek nasıl başardı?

Fenerbahçe'de gerilim dolu seçim süreçlerinin ardından buzları eriten tarihi buluşma, milli futbolcu İsmail Yüksek’in düğününde gerçekleşti

20.07.2026 11:49:00
Haber Merkezi
 
İsmail Yüksek nasıl başardı?
İsmail Yüksek nasıl başardı?
Fenerbahçe'de gerilim dolu seçim süreçlerinin ardından buzları eriten tarihi buluşma, milli futbolcu İsmail Yüksek'in düğününde gerçekleşti!

Genç yıldızın akılcı ve cesur hamlesiyle eski başkan Aziz Yıldırım ile mevcut başkan Ali Koç, tüm kırgınlıkları bir kenara bırakarak aynı masada nikah şahidi oldu.

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İsmail Yüksek'in düğün töreni, sarı-lacivertli camiada tarihi bir buluşmaya sahne oldu. Düğünün en dikkat çekici anı, Başkan Aziz Yıldırım ile eski başkan Ali Koç'un yan yana gelerek nikah şahitliği yapmasıydı. İki isim, iki kez karşı karşıya geldikleri ve Ali Koç'un kazandığı olaylı seçimlerin ardından ilk kez bu kadar yakın ve hayırlı bir iş için bir araya geldi.







ALİ KOÇ, SAFİ'NİN YANINDA DURMUŞTU

Seçim süreçlerinde Aziz Yıldırım, Ali Koç aleyhine çok sert ifadeler kullandı. Hatta son kongrede Ali Koç'un, son gün Aziz Yıldırım'a karşı Hakan Safi'yle fotoğraf vererek yanında durduğu iddiaları da camiada uzun süre konuşuldu. İkili arasındaki bu büyük gerginliğe rağmen İsmail Yüksek, iki dev ismi aynı masada buluşturmayı başardı.







SARAN'DAN SONRA SAFİ'YE DE VETO

Kritik buluşmanın perde arkası ise İsmail Yüksek'in akılcı hamlesiyle şekillendi. Genç futbolcu, düğün daveti için ilk olarak Aziz Yıldırım'ın kapısını çaldı ve kendisinden nikah şahidi olmasını talep etti.

Saygısını gösteren Yüksek, eski başkana "Bir dileğiniz, bir isteğiniz var mı?" diye sordu. Aziz Yıldırım bu görüşmede Sadettin Saran'ı veto ederken, iddialara göre Hakan Safi'nin de düğünde yer almasını istemedi.







GALATASARAYLILARA İZİN

İsmail Yüksek, veto krizini aştıktan sonra diğer şahidin Ali Koç olmasını istediğini açıkça dile getirdi. Genç oyuncunun en büyük çekincesi Yıldırım'ın bu isme tepki göstermemesiydi...

Ancak Aziz Yıldırım beklenenin aksine olgun bir tavırla "Buyursun gelsin" yanıtını verdi. Yıldırım, Yüksek'in düğüne Galatasaraylı futbolcuları da çağıracağını söylemesi üzerine yine herhangi bir olumsuz tepki göstermedi.







İKİ KUTUP BİR ARADA

Böylece aralarındaki tüm buzları eriten tarihi hamle, genç bir futbolcunun doğru iletişimi sayesinde gerçekleşti. Fenerbahçe camiasının iki kutup ismi, İsmail Yüksek'in mutlu gününde kırgınlıkları bir kenara bırakarak aynı karede buluştu. Bu tarihi an, sarı-lacivertli camiada uzun süre unutulmayacak bir birliktelik fotoğrafı oldu.

Okan Buruk’a 45 milyon euro

2002’nin Dünya Üçüncüsü efsane kadrosu, modern futbol veri devlerinin fütüristik simülasyonuyla günümüz transfer piyasasına çıktı!

20.07.2026 11:38:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk’a 45 milyon euro
Okan Buruk’a 45 milyon euro
2002'nin Dünya Üçüncüsü efsane kadrosu, modern futbol veri devlerinin fütüristik simülasyonuyla günümüz transfer piyasasına çıktı!

Veri analizlerine göre bugünün acımasız temposunda bile en kötü Çeyrek Final oynayacak bu kadroda, Okan Buruk'a biçilen 45 milyon euro'luk değer Galatasaray cephesinde nasıl yankılanacak?

İşte Tugay Kerimoğlu ve Emre Belözoğlu'nun 100 milyon euro'ya dayandığı, milyar euro'luk çılgın Türk Milli Takımı'nın dikkat çeken isimleri...

2002 Dünya Kupası'nda tarih yazan A Milli Takım, o dönemki yaşları ve formlarıyla 2026 model modern futbol arenasına çıksaydı ne olurdu? CIES Football Observatory, Opta, Transfermarkt ve SciSport gibi küresel futbol veri devleri; modern futbolun acımasız temposunu, taktiksel evrimini ve bugünün çılgın transfer piyasasını hesaba katarak fütüristik bir simülasyona imza attı.







EN KÖTÜ ÇEYREK FİNAL OYNARDI

Yapılan analizlere göre, turnuva genetiği ve yüksek fiziksel direnciyle bugün de en kötü Çeyrek veya Yarı Final görecek olan bu efsane kadronun toplam piyasa değeri dudak uçuklatıyor olurdu.

Veri analitiği şirketlerinin hesaplamalarına göre zirveyi, Real Madrid veya Arsenal'ın oyun kurucu rolü için biçilmiş kaftan olan Tugay Kerimoğlu (90-100 Milyon euro) ile PSG ve Chelsea gibi devlerin kapısında yatacağı dinamik genç yetenek Emre Belözoğlu (85-95 Milyon euro) paylaşıyor olurdu.







TUGAY'IN DEĞERİ BUGÜN UÇARDI

Takımın yıldızlarının bugünkü modern taktik sistemlerdeki yerleri ve tahmini bonservis bedelleri şu şekilde listeleniyor:

Tugay Kerimoğlu         Real Madrid / Arsenal         90M€ - 100M€
Emre Belözoğlu         PSG / Chelsea                 85M€ - 95M€
Rüştü Reçber          Manchester City / Bayern Münih     75M€ - 85M€
Yıldıray Baştürk                      Barcelona / Manchester United            80M€
Hasan Şaş         Liverpool / Atletico Madrid                            65M€ - 75M€
İlhan Mansız            Tottenham / Newcastle United         60M€ - 70M€
Nihat Kahveci           Borussia Dortmund / AC Milan         55M€ - 65M€
Ümit Davala       Inter / Juventus                                           50M€
Okan Buruk        RB Leipzig / Atalanta                          45M€ - 55M€
Muzzy İzzet       Aston Villa / West Ham                         40M€ - 50M€
Alpay Özalan            Aston Villa / West Ham          40M€
Bülent Korkmaz          Atletico Madrid / Juventus        30M€ - 35M€
Hakan Ünsal             Sevilla / Benfica / Roma      25M€ - 35M€
Fatih Akyel       C.Palace / Lyon / Everton                     25M€ - 35M€
Ergün Penbe       Everton / C.Palace                  30M€
Ümit Özat         Frankfurt / Gladbach                25M€ - 30M€
Emre Aşık         Torino / Real Betis                    20M€ - 25M€
Tayfur Havutçu          Lazio / Atalanta                 18M€ - 22M€
Abdullah Ercan          Benfica / Fiorentina        15M€ - 20M€







BU RAKAMLAR NASIL HESAPLANIYOR

Bu tarz geçmiş performansları finansal enflasyon, modern oyun trendleri, yapay zekâ ve veri analitiğiyle bugüne uyarlayan profesyonel şirketler futbol endüstrisinin yönünü belirliyor.







CIES Football Observatory ekonometrik modellerle değer biçerken, Opta (Stats Perform) oyuncuların pas arası, pres gücü ve şut kalitesi gibi binlerce canlı verisini işliyor. Transfermarkt küresel piyasa algısını ve topluluk verilerini yönetirken, SciSport ise oyuncuların modern taktiksel sistemlere (örneğin Guardiola veya Arteta felsefesine) uyum sağlama yeteneğini dijital olarak simüle ediyor. 






Sonuç olarak 2002'nin Türkiye'si, bugün sadece sahada değil, milyar avroluk transfer borsasında da dünyanın en elit takımlarından biri olacağını kanıtlıyor.

Paylaşılamayan stoper kanarya'ya

Alanyaspor'un 22 yaşındaki stoperi Ümit Akdağ, 4 büyüklerin de geniş listesinde yer alıyordu. Bugün itibarıyla Fenerbahçe resmi imzayı attıracak gibi gözüküyor

19.07.2026 16:58:00
Haber Merkezi
 
Paylaşılamayan stoper kanarya'ya
Paylaşılamayan stoper kanarya'ya
Geçen sezon en fazla ilgi çeken stoperlerden biri Ümit Akdağ'dı... 22 yaşındaki savunmacı, Alanyaspor'la Süper Lig'de 30 karşılaşmaya çıktı. Sahada 2.624 dakika kaldı. 1 gol ve 2 asist üretti. 1.92 boyundaki savunmacı hem Galatasaray hem Fenerbahçe hem Beşiktaş hem de Trabzonspor'un geniş listesinde yer alıyordu.

İŞLER EPEY DEĞİŞTİ

Fakat hiçbir takım, Alanyaspor Yönetimi'yle orta yolu bulamamıştı. Şu anda işler epey değişmiş gibi gözüküyor. Fenerbahçe ve Akdeniz temsilcisi arasındaki pazarlıkların son aşamaya geldiği öğrenildi. Taraflar resmi imza aşamasına geldi. Ümit'in Alanyaspor'la 30 Haziran 2028 tarihine kadar mukavelesi bulunuyordu.






TAM BİR JOKER

Fenerbahçe, yerli havuzunu güçlendirmek istiyor. Ve bu anlamda Ümit çok değerli görülüyor. 22 yaşındaki futbolcunun asıl yeri stoper... Ancak zorunlu durumlarda sol bek ve ön libero bölgelerinde de görev yapabiliyor. Yani tam bir joker... Sarı-Lacivertli ekibin kısa süre içinde transferi resmen açıklaması bekleniyor.

Kartal dünya kupası'nın yıldızlarını topluyor

2026 Dünya Kupası'nda en çok şans yaratan ilk 3 isim; Messi, Trossard ve Salah. Beşiktaş, Trossard'ı kadrosuna kattı. Salah konusundaki baskısını da artırdı. O da biterse geriye sadece Messi kalacak!

19.07.2026 16:45:00
Haber Merkezi
 
Kartal dünya kupası'nın yıldızlarını topluyor
Kartal dünya kupası'nın yıldızlarını topluyor
Dünya Kupası finali yarın İspanya ve Arjantin arasında oynanacak (TSİ 22.00). Ve dev organizasyonun geride kalan bölümünde en fazla şans yaratan 3 oyuncu şöyle sıralanıyor:

Lionel Messi: 25
Leandro Trossard: 17
Mohamed Salah: 16

Bilindiği üzere Beşiktaş, Trossard transferini resmen bitirdi.

ÇOK İLGİNÇ BİR DURUM

Siyah-Beyazlılar şu anda Mohamed Salah konusundaki baskısını iyice artırdı. Liverpool'dan bonservisini alan Mısırlı yıldız, boşta bulunuyor. Kariyeriyle ilgili kesin kararını henüz vermedi. Ancak Kartal'a çok yakın olduğu biliniyor. O da kadroya katılırsa, ortaya çok ilginç bir istatistik çıkıyor.






NORMAL KONTRAT DEĞİL

Salah ve Trossard'la birlikte Beşiktaş, Dünya Kupası'nda en fazla şans yaratan 3 isimden 2'sini kadrosuna katmış olacak. Sadece Messi dışarıda kalıyor. Zaten onun da Türkiye'ye gelmesi mümkün değil.

39 yaşındaki efsanenin Inter Miami ile 31 Aralık 2028'e kadar sözleşmesi var. Ve bu kontrat normal bir oyuncu sözleşmesi değil. Resmen iş anlaşması!
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.