logo
24 HAZİRAN 2026

Bernardo Silva, Galatasaray için lüks değil, zorunluluk

Oyun kurabilen, ceza sahası dışından gol tehdidi olan, frikikleri iğne deliğinden geçirecek 10 numara alınmasının zorunluluk olduğu Galatasaray'da Bernardo Silva ismi zorunluluk haline geldi

12.05.2026 14:01:00
Haber Merkezi
Bernardo Silva, Galatasaray için lüks değil, zorunluluk
Bernardo Silva, Galatasaray için lüks değil, zorunluluk
Oyun kurabilen, ceza sahası dışından gol tehdidi olan, frikikleri iğne deliğinden geçirecek 10 numara alınmasının zorunluluk olduğu Galatasaray'da Bernardo Silva ismi zorunluluk haline geldi.

Okan Buruk'un istediği "oyun aklı" olabilir, bitiriciliği ile Osimhen'e destek atabilir. "Pres makinesi" olduğu için Buruk çok sever. Frikik uzmanı değil ama orada da işe yarayabilir.

Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın gözdesi Bernardo Silva, Manchester City'den resmen koptu. Şu an için transfer yarışında Barcelona bir adım önde. Juventus'un agresif teklifi ve Galatasaray'ın 3 yıl için 50 milyon Euro süreci belirsiz hale getirdi.







BENFICA İHTİMALİ DE VAR

Bir de üstüne üstlük Suudi Arabistan ve MLS ekiplerinin de pusuda beklediği iddiaları işleri zorlaştırıyor. Dahası çok ihtimal verilmese de Portekiz basını Silva'nın kariyerinin bu aşamasında Benfica'ya dönme ihtimalini masada tutuyor.

Avrupa'nın devlerinden gelen teklifleri değerlendirdiği ancak uzun vadede Lizbon'a dönme arzusunun kabardığını iddia ediyor.







10 NUMARA ZORUNLULUK

Okan Buruk'un elinde yardımcıları tarafından hazırlanan "5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı" kriterine işaret eden raporda, "oyun kurabilen, ceza sahası dışından gol tehdidi olan, frikikleri iğne deliğinden geçirecek 10 numara alınmasının zorunluluk" olduğu yazıyor.







4 MADDE DE NEDEN LAZIM

- Bernardo Silva sadece 10 numara değil; merkez orta saha, sağ kanat ve hatta sahte 9 bile oynayabiliyor. Okan Buruk'un istediği "oyun aklını" sahaya fazlasıyla koyabilir. Belli başlı özelliklerini ve Galatasaray'a katabileceklerini şöyle sıralayabiliriz:

- En büyük silahlarından biri, ceza sahası çevresindeki bitiriciliği. Sağ kanattan içeri kat edip sol ayağıyla uzak köşeye bıraktığı plase vuruşlar, ceza sahası yayından attığı sert şutlar çok özel.







- Bernardo Silva harika bir teknik kapasiteye sahip olsa da beklenen frikikçi değil. O vuruşları yapabilir ancak bu konu ana uzmanlık alanı değil.






- Teknik kapasitesinin yanında savunma disiplinine ve koşu mesafesine sahip bir yıldz. 10 numaradan beklenen klasın yanına "pres makinesi" tıkı da işaretlenebilir. Buruk için paha biçilemez bir özellik.

İsmail Kartal'ı Ceferin istedi

UEFA'nın getirdiği katı "transfer bakiyesi" kuralı sonrası frene basan Fenerbahçe'de, Başkan Aziz Yıldırım dünyaca ünlü yabancı hocaların yüksek maliyetlerine set çekti; kulübede tasarruf, sahada transfer dönemini başlattı

24.06.2026 13:22:00
Haber Merkezi
İsmail Kartal'ı Ceferin istedi
İsmail Kartal'ı Ceferin istedi
UEFA'nın getirdiği katı "transfer bakiyesi" kuralı sonrası frene basan Fenerbahçe'de, Başkan Aziz Yıldırım dünyaca ünlü yabancı hocaların yüksek maliyetlerine set çekti; kulübede tasarruf, sahada transfer dönemini başlattı. Geçen sezon teknik kadroya 15 milyon euro harcayan sarı-lacivertliler, sadece 1 milyon euro'ya imza atan İsmail Kartal formülüyle devasa bütçeyi doğrudan yeni futbolcu alımına ve maaşlarına kaydırarak FFP krizini avantaja çevirdi.






Fenerbahçe'de teknik direktör koltuğu için yürütülen çalışmalarda strateji ortaya çıktı. Geçtiğimiz sezon Jose Mourinho için 12 milyon euro, Domenico Tedesco için ise 3.5 milyon euro olmak üzere toplamda 15 milyon euro'luk devasa bir teknik direktör bütçesi harcayan sarı-lacivertli kulüp, yeni sezonda rotayı yerli ve tasarruflu bir isme kırdı. Başkan Aziz Yıldırım, radikal bir kararla yeniden İsmail Kartal dönemini başlatma kararı aldı.






UEFA'NIN FFP KURALLARI ETKİLEDİ

Bu keskin dönüşün arkasında UEFA ile yapılan Finansal Fair Play (FFP) görüşmeleri yer alıyor. UEFA'nın, Avrupa Ligi kadrosunun oluşturulmasında Fenerbahçe'ye kesin bir "transfer bakiyesi" kuralı uygulama kararı alması, kulübün elini kolunu bağladı. Finansal kısıtlamalarla karşı karşıya kalan Yıldırım yönetimi, Aykut Kocaman sonrasındaki yabancı teknik direktör arayışlarına bu nedenle set çekti.






YABANCI HOCALAR YÜKSEKTEN UÇTU

Gündemi meşgul eden Jorge Jesus (12 milyon euro), Antonio Conte (15 milyon euro) ve Arne Slot (15 milyon euro) gibi dünyaca ünlü isimler, maliyetleri sebebiyle Aziz Yıldırım'ın hiçbir zaman listesine girmedi. Hatta iddialara göre Yıldırım, bu yüksek profilli hocaları getirmek isteyen yöneticilere, "Parasını cebinizden verirseniz getirin" diyerek net bir rest çekti.






15 MİLYON EURO TAKIMA GİDECEK

Başkan Yıldırım'ın baştan beri uyguladığı gizli plan, teknik direktörlük için ayrılan 15 milyon euro'luk bütçeyi kulübede eritmek yerine doğrudan sahaya yansıtmaktı. Sarı-lacivertli yönetim, tasarruf edilecek bu devasa meblağı tamamen yeni futbolcu transferlerine ve oyuncu maaşlarına harcayarak daha güçlü bir kadro kurmayı hedefliyor.






KARTAL 1 MİLYON EURO ALACAK

Bu stratejinin son halkası olarak takımın başına geçen İsmail Kartal, mali yükü ciddi oranda hafifletti. Adeta Ederson'un 12 milyon euro'luk maaşı bir anda yük olmaktan çıktı. Deneyimli teknik adamın yeni dönemde sadece 1 milyon euro alacağı öğrenilirken, Fenerbahçe yönetimi böylece hem UEFA kurallarına uyum sağlamış hem de bütçeyi doğrudan takıma enjekte etme fırsatı yakalamış oldu.

Fenerbahçe'ye "Mason Greenwood'u ne olur alın" diye yalvardılar

Transfer piyasasında roller değişti! Mali kriz ve DNCG yaptırımları nedeniyle acil nakit bulmak zorunda olan Marsilya, yıldız oyuncusu Mason Greenwood’u elden çıkarabilmek için Fenerbahçe’nin kapısını çaldı. AS Roma’ya karşı elini güçlendirmek isteyen Fransız devi, sarı-lacivertlilerin masaya koyduğu 35 milyon euro'luk tek somut teklife muhtaç kaldı.

24.06.2026 13:17:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye "Mason Greenwood'u ne olur alın" diye yalvardılar
Fenerbahçe'ye "Mason Greenwood'u ne olur alın" diye yalvardılar
Sosyal medyada çıkan "Fenerbahçe, Mason Greenwood'u istiyor" dedikodularının arkasından transfer kurnazlığı çıktı. Asıl gerçeğin, İtalyan ekibi AS Roma ile pazarlıklarda köşeye sıkışan Marsilya'nın, elini güçlendirmek ve İngiliz yıldızı elden çıkarmak için Fenerbahçe'ye adeta yalvarma noktasına geldiği iddia edildi.






MARSİLYA'YA BÜYÜK CEZA KAPIDA

Fransız kulübü, ağır mali yaptırımlardan kurtulabilmek için sarı-lacivertlilerin resmi ilgisini bir koz olarak kullanmaya çalışıyor. Marsilya'nın bu çaresizliğinin arkasında ise tam anlamıyla bir saatli bomba var.
Fransız futbolunun mali denetleme kurumu DNCG önünde bugün (23 Haziran Salı) kritik bir duruşmaya çıkacak olan yönetim, UEFA'nın kestiği 10 milyon avroluk FFP cezasının ardından, 30 Haziran'a kadar 50 ila 60 milyon avro arasında net bir sermaye kazancı yaratmak zorunda.






EN AZ 50 MİLYON EURO İSTİYORLAR

Greenwood satılmadığı takdirde kulübe transfer yasağından maaş kısıtlamasına kadar çok ağır yaptırımlar yolda.
İngiliz forvet için Marsilya patronu Frank McCourt'un belirlediği taban fiyat en az 50 milyon avro. Ancak işi zorlaştıran bir pürüz var. Yapılacak satışın %40'ı, sözleşme gereği oyuncunun eski kulübü Manchester United'a gidecek.






KRİZİ FENERBAHÇE İLE ÇÖZECEKLER

Bu durum, Fransızların net kâr hedefine ulaşmasını zorlaştırırken, Bruno Genesio'nun teknik direktörlük imzasının bile DNCG'den gelecek bütçe onayına kadar askıya alınmasına neden oldu. Piyasadaki tek somut ve resmi hamle AS Roma'dan geldi. İtalyanlar, bonuslar hariç 35 milyon euro'luk bir teklifle masada bekliyor.

Oyuncuyla el sıkışan AS Roma mali kısıtlamalar nedeniyle transferi finanse edemezken, Tottenham ise masadan kalktı. Daralan piyasada Marsilya, Fenerbahçe'nin kapısını aşındırarak krizi çözmekten başka çare bulamıyor.

TFF, Türkiye'ye çöle mahkum etti

24 yıl sonra katıldığı Dünya Kupası'ndan 6 günde elenmeyi başaran A Milli Futbol Takımı'nın kamp yaptığı Arizona çölünün ortasındaki Mesa kentinin (Arizona Athletic Grounds) seçilmesi TFF'nin daha çok başını ağrıtacak

24.06.2026 13:14:00
Haber Merkezi
TFF, Türkiye'ye çöle mahkum etti
TFF, Türkiye'ye çöle mahkum etti
24 yıl sonra katıldığı Dünya Kupası'ndan 6 günde elenmeyi başaran A Milli Futbol Takımı'nın kamp yaptığı Arizona çölünün ortasındaki Mesa kentinin (Arizona Athletic Grounds) seçilmesi TFF'nin daha çok başını ağrıtacak. Yerel halkın bile "Cehennemin Fragmanı" olarak adlandırdığı, 45 dereceyi aşan sıcaklıkların ve devasa "Haboob" toz fırtınalarının hüküm sürdüğü bu bölgede, futbolcuları "Vadi Humması" adlı ölümcül bir hastalık tehdidi altında idman yaptılar.






TFF yetkilileri turnuvaya play-off'tan katıldığımız için bu kampın zorunlu olduğunu iddia etse de, Almanya, Fransa ve İspanya gibi ülkelerin FIFA'nın sunduğu kötü konumları değiştirerek daha uygun merkezlere geçiş yapabilirdi.






VANCOUVER EN İDEAL KAMP YERİ OLURDU

Milli Takımımız D Grubu'nda ABD, Paraguay ve Avustralya ile eşleşti. Grubun ilk maçını Kanada'nın Vancouver kentinde (BC Place) oynadı. Arizona'nın kavurucu çöl sıcağı yerine hem iklimi yumuşak hem de maç lokasyonuna yakın Vancouver Çevresinde bir yer seçilebilirdi.






SEATTLE'DA DA KAMP YAPILABİLİRDİ

Haziran ayında 18-22 derecelik ideal iklimiyle Vancouver Whitecaps tesisleri seçilebilir, oyuncular hem zaman dilimine alışır hem de yıpranmazdı. Ayrıca Vancouver'a sadece 2-3 saat mesafede olan Seattle, serin iklimi ve Seattle Sounders'ın son teknoloji antrenman tesisleriyle elit bir alternatif olabilirdi.






3-4 HAFTA İÇİN 1.5 MİLYON EURO

FIFA, turnuvaya katılan her takıma standart bir kamp bütçesi sağlıyor. TFF bunu kabul etmeyip listenin dışına çıksaydı; Kuzey Amerika'da 3-4 haftalık lüks bir otel operasyonu, özel güvenlik, beslenme entegrasyonu ve elit antrenman sahası kiralaması için TFF'nin kasasında ekstra 1.5 milyon dolar bir bütçe çıkacaktı.






ÇÖL SICAĞINA MAHKUM EDİLDİLER

Almanya ve Fransa gibi dev ülkeler, oyuncularının sağlığını ve performansını maksimuma çıkarmak adına bu ekstra maliyetleri federasyon bütçelerinden veya sponsorluk gelirlerinden karşılayarak yerlerini değiştirdiler. TFF ise değişiklik hakkını kullanmayıp yaklaşık 1.5 milyon dolarlık bütçeyi ödememek adına itiraz etmedi ve Türk futbolcuları insan fizyolojisini zorlayan çöl sıcağına mahkum etti.

Aslan, Can'da çok ısrarcı

Galatasaray'ın 10 numaradaki en büyük hedefi bilindiği üzere Can Uzun... Sarı-Kırmızılı yöneticilerin, kısa süre içinde Almanya'ya giderek Eintracht Frankfurt Kulübü'yle yüz yüze görüşeceği öğrenildi

24.06.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Aslan, Can'da çok ısrarcı
Aslan, Can'da çok ısrarcı
Galatasaray içinde bulunduğumuz 2026 yazında kadrosuna kesinlikle bir 10 numara katacak. Bu konuda çok uzun bir süredir Can Uzun favori... Onu cazip kılan faktörler ise şöyle:

1- Yeteneği yüksek
2- Yerli oyuncu
3- 20 yaşında
4- İleride ciddi paralara satılabilir






CİDDİ BONSERVİS BEKLENTİSİ

Can'daki en büyük problem ise Eintracht Frankfurt'un 55-60 milyon euro civarındaki bonservis beklentisi... Sarı-Kırmızılılar, sonraki satıştan pay ve çeşitli bonuslarla bu rakamı düşürmeye çalışıyor. Şu ana kadar ciddi bir sonuç alınamadı. Ancak Galatasaray ayağını gazdan çekmedi.






EN GEÇ 10 GÜN İÇİNDE

Sarı-Kırmızılı yetkililerin en geç 10 gün içinde Almanya'ya gideceği öğrenildi. Orada yüz yüze görüşmeler yapılacak. Bire bir temasların daha etkili olacağı düşünülüyor. Can şu anda Milli Takım kampında bulunuyor. Ancak ne yazık ki turnuvaya matematiksel olarak veda ettik. 20 yaşındaki futbolcu daha önce transferiyle ilgili olarak, "Şu anda bütün konsantrasyonum Dünya Kupası'nda" demişti.

Skriniar'a vize yok

Şu anda kaleci Ederson dahil savunma hattındaki bütün isimler satılabilir

24.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Skriniar'a vize yok
Skriniar'a vize yok
Şu anda kaleci Ederson dahil savunma hattındaki bütün isimler satılabilir. Sadece Milan Skriniar konusunda kulübün kapısı sonuna kadar kapalı...

Fenerbahçe, 2025'in Ocak ayında PSG'den kiraladığı Milan Skriniar'ın bonservisini sezon sonunda almıştı. Fransız ekibine 6 milyon euro ödendi. Slovakyalı stoperle de 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. 31 yaşındaki savunmacı, tribünlerin en çok sevdiği isimlerden biri haline geldi.







İSMAİL KARTAL'IN TALEBİ

Şu anda Sarı-Lacivertli ekibin savunma hattındaki herkesin satışı mümkün... Kaleci Ederson'da da benzer bir durum söz konusu...







Sadece Milan Skriniar'ın yeri garanti. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın, 1.87 boyundaki futbolcunun kesinlikle tutulmasını talep ettiği öğrenildi.






SAKATLIK PROBLEMLERİ

Yönetim de bu talebe olumlu yanıt verdi. Sezonun ikinci yarısında sakatlık problemleriyle boğuşan tecrübeli savunmacı, operasyon da geçirmişti. Temmuz ayının ilk haftasında tamamen düzelmesi bekleniyor. Milan Skriniar yeni sezonda da defans hattının lideri olacak.

Andre Onana'yla taban tabana zıt

Trabzonspor'da "Andre Onana dönecek..." bekleyişi sürerken gündeme gelen sürpriz isim Jose Sa, hem teknik hem de sorunlu karakter yapısıyla transfer stratejisinde büyük bir soru işareti yaratıyor

24.06.2026 12:00:00
Haber Merkezi
Andre Onana'yla taban tabana zıt
Andre Onana'yla taban tabana zıt
Trabzonspor'da "Andre Onana dönecek..." bekleyişi sürerken gündeme gelen sürpriz isim Jose Sa, hem teknik hem de sorunlu karakter yapısıyla transfer stratejisinde büyük bir soru işareti yaratıyor.

Bordo-Mavililerin listesindeki Portekizli eldivenin saha içi arzıları ve İngiltere'de manşetleri süsleyen "drama" dolu saha dışı hikayesi Fatih Tekke'yi çok düşündürecek.







Trabzonspor'un Andre Onana'yı beklerken rotayı sürpriz bir isme kırdığı iddia edildi. Bordo-mavililerin, Wolverhampton formasıyla bu sezon 24 maçta 41 gol yiyen Portekizli kaleci Jose Sa ile temasa geçtiği ileri sürüldü. Ancak dönmesi hayal edilen Onana profiliyle Jose Sa'nın teknik ve karakteristik özellikleri yan yana getirildiğinde ortaya taban tabana zıt bir tablo çıkıyor.






ÇİZGİ ÜZERİNDE MÜKEMMEL BİR KALECİ

José Sá, çizgi üstündeki olağanüstü refleksleri ve bire bir pozisyonlardaki başarısıyla elit bir kaleci performansı sunabilse de ciddi saha içi arızalarına sahip. Kesici kaleci rolünü abartarak kalesini zamansız terk etmesi, rakibe boş kale fırsatları ve tehlikeli faul riskleri doğuruyor.







SAVUNMA HATTINA GÜVENSİZLİK VERİYOR

Modern futbolun en büyük gereksinimlerinden biri olan ayak tekniği ve geriden oyun kurma becerisi ise oyuncunun en zayıf halkası... baskı altında panikleyerek yaptığı isabetsiz uzun toplar ve yan toplardaki kararsızlığı savunma hattına güvensizlik aşılıyor.







SOYUNMA ODASI KRİZLERİNİN BAŞROLÜ

Saha içindeki bu inişli çıkışlı grafik ve fevri hareketler, Sá'nın saha dışındaki imajına da tam bir "drama" figürü olarak yansıyor. Saha içinde duygularını uçlarda yaşayan Portekizli eldiven, stoper arkadaşlarıyla kameralar önünde yaşadığı sert tartışmalarla İngiliz basınında sık sık "soyunma odası krizi" manşetlerine malzeme oluyor.







SOSYAL MEDYADAN ÇOK ETKİLENİYOR

Kolay provoke olan yapısı yüzünden hakem ve rakiplerle didişmeye son derece müsait bir profil çiziyor. Zihinsel olarak da kırılgan bir yapıya sahip olan Sa, hatalı goller sonrası taraftar eleştirilerine sosyal medya hesaplarını kapatarak tepki veriyor.

SAHA İÇİ VE SAHA DIŞI RİSKLERİ

Kulübede kaldığında mutsuz ve gergin vücut diliyle menajerlerle soğuk savaşlar yaşayan, Wolverhampton'daki Portekizli klikleşmelerinde adı hep ön planda olan deneyimli kaleci, takım kimyasını zorlayan bir isim olarak biliniyor. Trabzonspor'un saha içi ve saha dışında bu denli risk barındıran bir isme yönelmesi transfer stratejisinde büyük bir soru işareti yaratıyor.

İsmail Kartal'ın yerine sürpriz isim

Fenerbahçe'de Mourinho öncesi perde arkasında yaşanan hareketlilik gün yüzüne çıktı! Eski Sportif Direktör Mario Branco’nun açıklamaları, Ali Koç yönetiminin İsmail Kartal’ın yerine aslında Portekizli teknik adam Sérgio Conceição ile üst düzey görüşmeler yürüttüğünü ve Mourinho hamlesinin nasıl bir anda masaya geldiğini ortaya koydu

24.06.2026 11:51:00
Haber Merkezi
İsmail Kartal'ın yerine sürpriz isim
İsmail Kartal'ın yerine sürpriz isim
Fenerbahçe'nin eski Sportif Direktörü Mario Branco verdiği röportajda hem kendini çoğu zaman tekzip etti... hem de altında çalıştığı eski Başkan Ali Koç'u zor durumda bırakacak ifadeler kullandı. Mourinho'nun Fenerbahçe'nin başına geçmesiyle ilgili yaptığı açıklamalar "99 puanlı 2023-24 sezonu"yla ilgili çok tartışılacak bir iddiayı yeninden gündeme getirdi.






ALİ KOÇ O DÖNEMDE "YALANCI" DEMİŞTİ

Branco, İsmail Kartal ile sezonu tamamlamadan önce de planlarının yabancı bir teknik direktör getirmek olduğunu itiraf etti. O dönemde Branco'nun Mourinho ile Mart ayından beri görüştüğü iddia edilmişti. Ancak Başkan Ali Koç bu iddiaya sert tepki göstererek basın mensuplarını "provokatif-yalancılık" ile suçlamıştı.






AZİZ YILDIRIM "KARTAL"IN İSMİNİ ÇİZDİRDİ

O dönemde camiada en çok tartışılan konulardan biri de muhalefetin baskısıydı. Dönemin başkan adayı Aziz Yıldırım, Ali Koç yönetimini sert bir dille eleştirmiş ve "Mourinho ismini ortaya atmasaydım, mevcut yönetim İsmail Kartal ile yola devam edecekti" iddiasında bulunmuştu. Yıldırım bu hamlesiyle adeta Ali Koç yönetimini yabancı hocaya mecbur bıraktığını savunmuştu.






BRANCO, CONCEICAO İLE GÖRÜŞÜYORDU

Mourinho öncesi perde arkasındaki planların ise bambaşka olduğu iddia edildi. İddialara göre Başkan Ali Koç'un öncelikli adayı, A Milli Takım'ı çalıştıran Vincenzo Montella'ydı. Sportif Direktör Mario Branco ise rotayı İtalya'ya değil, Portekiz ekolüne kırmıştı. Branco, o dönem adı Milan ile de güçlü şekilde anılan ve sonrasında Milan'ın başına geçen Sérgio Conceição ile üst düzey görüşmeler yürütüyordu.






MOURINHO DÖNEMİ BÖYLE BAŞLADI

Fenerbahçe yönetimi ve Branco, Conceição opsiyonu üzerinde dururken masaya aniden Jose Mourinho fırsatı geldi. Dünyaca ünlü teknik adamın boşa çıkması ve sarı-lacivertli kulübe yeşil ışık yakmasıyla Branco, diğer tüm görüşmeleri askıya alarak bu büyük şansın üzerine atladı. Sonuç olarak Conceição ve Montella isimleri rafa kalktı, Kadıköy'de Mourinho dönemi başladı.

Mourınho'dan Arda Güler’e moral

Dünya Kupası fiyaskosu sonrası yıkılan Arda Güler’e, Real Madrid’in yeni patronu José Mourinho’dan jet destek geldi!

24.06.2026 11:37:00
Haber Merkezi
Mourınho'dan Arda Güler’e moral
Mourınho'dan Arda Güler’e moral
Dünya Kupası fiyaskosu sonrası yıkılan Arda Güler'e, Real Madrid'in yeni patronu José Mourinho'dan jet destek geldi!

Portekizli teknik adamın, Paraguay yenilgisiyle havlu atan genç yıldıza gönderdiği mesajla Real Madrid'deki Bernardo Silva transferine rağmen yeni sezondaki yerini garanti altına aldığı ve Arda'nın 13 Temmuz'da kampa katılarak Mourinho'nun en önemli kozu olacağı iddia edildi.







Türkiye'nin 2026 Dünya Kupası grup aşamasında gol atamadan ve hayal kırıklığıyla elenmesinin ardından, Real Madrid'in yeni teknik direktörü José Mourinho'dan Arda Güler'e doğrudan destek geldi.

Portekizli çalıştırıcı, Paraguay yenilgisi sonrası TRT'ye "Utanıyoruz, halkımızdan özür dileriz" açıklaması yapan 21 yaşındaki oyuncusuyla hemen iletişime geçerek moral verdi.







KENDİNİ SUÇLAYACAK DURUM YOK

Mourinho'nun genç yıldıza gönderdiği mesajda, "Kendini suçlayacak hiçbir şeyin yok. Maçlarını izledim ve takımının en iyi oyuncusuydun.

Sahada tek başına ne yapabilirsen yaptın. Kapat ve enerjini topla. Birlikte şampiyonluklar kazanacağız" ifadelerini kullandığı iddia edildi. Turnuvadaki toplu fiyaskoya rağmen 8 numara, Real Madrid cephesinde itibarını koruyan nadir isimlerden biri oldu.







SILVA'YA RAĞMEN DAHA ÖNDE

Bu hamle, Mourinho'nun yeni yapılanmasında Arda Güler'e biçtiği rolün net bir göstergesi. Geride kalan sezonda 10'dan fazla gol katkısı veren genç yetenek, Bernardo Silva'nın transferine rağmen Mourinho'nun Real Madrid projesindeki en önemli yaratıcı sütunlarından biri olarak kabul ediliyor.







13 TEMMUZ'DA İŞ BAŞI YAPACAK

A Milli Takım'ın erken elenmesi, Arda Güler'in tatil takvimini değiştirerek yeni sezon hazırlıklarına erken başlamasını sağlayacak. Turnuvada ilerleyen oyuncuların aksine Arda'nın, 13 Temmuz'da Real Madrid'e dönerek sezon öncesi kampının ilk gününden itibaren Mourinho'nun taktiksel planlarına dahil olması bekleniyor.

Trabzonspor peşini bırakmıyor

Trabzonspor'un ısrarla peşinde olduğu İsviçreli kanat oyuncusu Rubén Vargas için Sevilla ve oyuncunun menajerinden net mesaj geldi

24.06.2026 11:34:00
Haber Merkezi
Trabzonspor peşini bırakmıyor
Trabzonspor peşini bırakmıyor
Trabzonspor'un ısrarla peşinde olduğu İsviçreli kanat oyuncusu Rubén Vargas için Sevilla ve oyuncunun menajerinden net mesaj geldi.

Transfer görüşmeleri Dünya Kupası sonrasına ertelendi. Turnuvada piyasa değerini 12-18 milyon euro bandına çıkarmayı hedefleyen İspanyol kulübü, bu rakamın altındaki teklifleri masaya dahi almayacak.







Trabzonspor'un Sevilla forması giyen Rubén Vargas'ı kadrosuna katma isteği, transfer piyasasını hareketlendirmeye devam ediyor.

Bordo-mavili ekibin İsviçreli kanat oyuncusuna olan ilgisi her geçen gün artsa da Sevilla kulübü ve oyuncunun temsilcileri, şu an için resmi bir teklif olmadığını belirterek spekülasyonları şimdilik boşa çıkardı.







TAMAMEN DÜNYA KUPASINA ODAKLI

Şu sıralar İsviçre milli takımıyla Dünya Kupası'nda mücadele eden 27 yaşındaki futbolcu, turnuvaya tamamen odaklanmış durumda.

Vargas'ın menajeri ve Sevilla yönetimi, oyuncunun geleceğiyle ilgili nihai kararını vermek için acele etmiyor. İki taraf da transfer görüşmelerini İsviçre'nin Dünya Kupası serüveni noktalanana kadar askıya aldı.







12-18 MİLYON EURO ARASI

Ekonomik açıdan zor bir dönemden geçen ve bu yaz maaş bütçesini rahatlatmak isteyen Sevilla, Vargas'ı stratejik bir gelir kapısı olarak görüyor.

Turnuvada gol atan ve sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncunun piyasa değerinin 12 ila 18 milyon euro arasına çıkması bekleniyor. İspanyol kulübü, bu rakamların altında kalan hiçbir teklifi değerlendirmeye almayı düşünmüyor.







KOLAY KOLAY VAZGEÇMEK YOK

Geleceğiyle ilgili sakinliğini koruyan başarılı kanat oyuncusu, transferde önceliğini üst düzey bir sportif projeye ve Avrupa arenasında rekabet etmeye verdiğini belirtiyor.







Trabzonspor'un bu transferdeki ısrarı sürse de hem Sevilla'nın beklentileri hem de oyuncunun turnuva sonrasını işaret etmesi nedeniyle gözler Dünya Kupası'nın ardından açılacak resmi müzakerelere çevrilmiş durumda.

Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?

Fenerbahçe'de kale mevkisi tam bir belirsizlik yumağına dönüştü. Sarı-lacivertlilerde Ederson krizi çözülmek yerine daha da karmaşık bir hal aldı

24.06.2026 11:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?
Fenerbahçe'nin Gornik maçı kalecisi kim olacak?
21 Temmuz'daki Şampiyonlar Ligi ilk maçına 1 aydan az bir süre kala Fenerbahçe'de kale krizi patlak verdi! Eşinin baskısıyla ayrılmak isteyen Ederson sağlıklı görüşmeler için Dünya Kupası sonrasını işaret eti. Kaleci arayışına giren İsmail Kartal'ın sürpriz hedefi Mert Günok ya da Tarık Çetin değil, Torino'nun da peşinde olduğu Dominik Livakovic oldu.






Fenerbahçe'de kale mevkisi tam bir belirsizlik yumağına dönüştü. Sarı-lacivertlilerde Ederson krizi çözülmek yerine daha da karmaşık bir hal alırken, teknik direktör İsmail Kartal yaklaşan Gornik Zabrze maçı öncesinde kaleyi kime emanet edeceğini kestiremiyor. 12 milyon Euro'luk yüksek maaşını normal şartlarda bırakmak istemeyen Ederson, eşinin yoğun baskısı nedeniyle Fenerbahçe'den ayrılmak istediğini tüm Brezilya basını yazıyor.






EDERSON GERİ DÖNMEK İSTEMİYOR

Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda olan Sambacı kaleciyle şu ana kadar sağlıklı bir temas kurulamadı. Turnuvaya odaklandığını belirten deneyimli eldiven, transfer konularını ancak kupa ve tatil sonrasında görüşebileceğini yönetime iletti. Bu durum, 21 Temmuz'daki Gornik maçına hazırlanan İsmail Kartal'ı ciddi bir planlama krizine soktu. Deneyimli teknik adamın elinde, kritik mücadelede kaleyi koruyacak kesin bir isim henüz bulunmuyor.






MERT YA DA TARIK'I DÜŞÜNMÜYOR

Ederson'un ayrılık ihtimaline karşı İsmail Kartal'ın listesindeki ilk isim Mert Günok ya da Tarık Çetin değil. Kartal, ilk alternatifi olarak bonservisi hala Fenerbahçe'de bulunan tanıdık bir isme yöneldi.

Fenerbahçe'nin planı, geçen sezonu Dinamo Zagreb'de kiralık olarak geçiren Dominik Livakovic'le maça çıkmayı ciddi ciddi düşünmeye başladı.






TORINO'NUN DA İLGİSİ VAR

Sarı-lacivertliler Ederson'un durumuna göre kaleyi teslim alma ihtimali bulunan Livakovic'e Serie A takımlarından Torino'nun talip olduğu iddia edildi. İngiltere maçında kalesinde 4 gol görmesine rağmen Livakovic'in parmak ısırtan performansı maçı izleyen Başkan Aziz Yıldırım'ın gözünden de kaçmadı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.