logo
14 HAZİRAN 2026

Beşiktaş-Antalyaspor maçının ardından

Süper Lig’in 2. haftasında 1-1 berabberlşikle sonuçlanan Beşiktaş-Antalyaspor maçının ardından teknik adamlar açıklamalarda bulundu

19.09.2020 22:42:00
Beşiktaş-Antalyaspor maçının ardından
Beşiktaş-Antalyaspor maçının ardından
Süper Lig'in 2. haftasında 1-1 berabberlşikle sonuçlanan Beşiktaş-Antalyaspor maçının ardından teknik adamlar açıklamalarda bulundu
 
Murat Şahin: "2 puan kaybettik, üzgünüz"
 
Antalyaspor ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Murat Şahin açıklamalarda bulundu. 2 puan kaybettikleri için üzgün olduklarını söyleyen Murat Şahin, transfer çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
 
Süper Lig'in 2. haftasında Antalyaspor ile sahasında 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ta Yardımcı Antrenör Murat Şahin basın toplantısında konuştu. Trabzonspor galibiyetinin ardından Antalyaspor karşısında da kazanmak istediklerini söyleyen Murat Şahin, "Maçın ilk yarısında kontrol elimizdeydi. 1-0 da öne geçtik ama ikinci yarıda, 55-60. dakikadan sonra istediklerimizi sahaya yansıtamadığımızı düşünüyoruz. Taç atışının bizim olduğunu düşündüğümüz bir pozisyonda rakibe verdiler ve bunun devamında golü yedik. 2. haftada 2 puan kaybettik. İlk 4 haftadan sonra milli takım arası var ve ardından bizim bay geçeceğimiz bir fikstür var. Şu anda halihazırda takıma katılmış olan, antrenman yapıp form tutacak oyuncular var. Sakat oyuncularımız da döndüğünde, ligin 6. haftasında tam kadro olarak hazır hale geleceğiz. Üzgünüz, 2 puan kaybettik" diye konuştu.
 
"Transfer çalışmaları devam ediyor"
 
Takımda eksik bölgelerin olduğunu ve transfer çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Murat Şahin, "Transferle ilgili hoca zaten lig bitiminde ve geçtiğimiz günlerde basın toplantısında açıklama yapmıştı. Eksik bölgelerimiz var. Biz de bekliyoruz, yönetimimiz çalışıyor. Birilerinin gelmesi için birilerinin gitmesi gerekecek. Bu çalışmalar transferin son gününe kadar devam edecek. Şu gidecek, bu kalacak diyemem. Takımımızda bazı bölgelerin transfere ihtiyacı olduğu açık ve kesin. Çalışmalar devam ediyor" diyerek sözlerini tamamladı.
 

 
Tamer Tuna: "Disiplinli oynadık"
 
Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Antalyaspor'da Teknik Direktör Tamer Tuna karşılaşmanın ardından konuştu. Takımının disiplinli oynadığını söyleyen Tuna, Nazım Sangare'nin de 1-2 gün içinde transferi için doğru kararı vereceğini ifade etti.
 
Tamer Tuna'nın, Nazım Sangare'nin transferi için, "1-2 gün içinde transfer için doğru kararı verecektir" açıklamasını yaptığı sırada Fenerbahçe Kulübü, Sangare'nin transferini açıkladı. Sarı-lacivertli ekip 26 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna kattı.
 
Beşiktaş deplasmanında 1-0 geriye düşmesine karşın mücadeleden 1-1'lik beraberlikle ayrılan Antalyaspor'da Teknik Direktör Tamer Tuna karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. İlk olarak yaşanan test süreciyle ilgili konuşan Tamer Tuna, "Maçtan önceki süreçle ilgili çok soru geldi. Dün sabah olağan bir testimiz vardı. Perşembe antrenman öncesinde testimizi oldu. Sonrasında sonuçlar çıktığında olağandışı, görülmemiş bazı bilgiler aldık. Numunelerle ilgili söylentiler çıkmaya başladı. Takımımızda hiç pozitif vaka yoktu. O dönemde de yansıdığı gibi, pozitif görülen şüpheli testlerden kaynaklanan sonuçlar çıkmıştı. Sonraki süreci kulübümüz iyi yönetti. Federasyonun sayfalarına girmesi gereken bilgileri beklettik. Sağlık kurulumuz laboratuvarla görüştü. Federasyona akredite olan hastane, laboratuvarlarda bu testler yapılıyor. Bugüne kadar 20 tane test yaptık. Hiçbirinde buraya gelen ekibin birinde bile pozitif çıkmamıştı, inşallah da bundan sonra da çıkmaz. Pandemi sürecinde bütün kurallara uyarak tesisimizi izole ederek günlük yaşantımızı sürdürüyoruz. Sonrasında bu testler için tekrar il sağlık müdürlüğüyle, laboratuvarla, tekrar test yapılmasıyla ilgili, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin hastanesine de aynı numuneler verilmesine karşın negatif çıktı. Sonrasında alınan numunelerin de hiçbirinde pozitif vaka çıkmadı. Bugün Beşiktaş'ın da bir açıklaması vardı. Bu hassas dönemi iyi yönettik ama sanki takımımızda pozitif vaka varmış gibi bir algı oldu. Ekibimizde 1 tane bile pozitif vaka yoktu ve çıkmadı" ifadelerini kullandı.
 
"Disiplinli oynadık"
 
Karşılaşma öncesinde evinde izole olan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'la görüştüğünü sözlerine ekleyen Tamer Tuna, "Dün çıkan haberlerin ardından beni aradı. Teşekkür ediyorum. Kendisine de geçmiş olsun diyorum. İnşallah en kısa sürede takımın başında sahaya çıkacaktır. Birlikte oynadık. Çok sevdiğim ve umarım Beşiktaş'ta yıllar boyu kalacak, başarılı olacaktır. Bugün ilk yarıda Beşiktaş'ın topa sahip olduğu, bizim de kontrolümüz altında olan bir oyundu. Ama ilk yarıda biraz fazla izin verdik Beşiktaş'a. Beşiktaş'ın topa sahip olduğunda çok fazla zaafı olduğunu, kendimize pozisyon oluşturabileceğimiz durumlar oluyordu ama maalesef bu noktada golü yedik. 40 metrelik uzun topta golü yedik. Takımımızın en büyük özelliği, oyunu kontrol edebilmesi. Geçen sezon yakaladığımız yenilmezlik serisi ve biz göreve geldikten sonra deplasmanda mağlup olmamamız, bu oyunda gizli. 1-0'ın avantajını kullandık. Beşiktaş 2-0'ı yakalasaydı, bu oyun üstünlüğünü kuramazdık. Gökdeniz'i Kocaelispor'dan almıştık. Çok karakterli bir oyuncu. Gol attığı için çok mutluyum. Henüz 18 yaşında. Antalyaspor'a çok değer katacağını düşünüyoruz. Karakterini bozacağını düşünmüyorum. Hem kendisi hem aile yapısı buna izin vermeyecektir. Özgüvenini sürdürmesini sağlamamız gerekiyor. Takımımla gurur duyuyorum. Disiplinli ve kendi değerlerine sahip çıkıyorlar. Bugün buradan yenilmeden ayrıldığımız için mutluyum. 1-0'dan sonra, ikinci yarıda ortaya koyduğumuz futbolla hazır bir takım olduğumuzu gösterdik. İnşallah sağlıklı, seyircili oynamaya başladığımız günler gelir" açıklamasını yaptı.
 
"Nazım 1-2 güne doğru kararı verecektir"
 
Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'ün Nazım Sangare için Fenerbahçe Kulübü'yle anlaştıklarını açıklamasıyla ilgili de konuşan Tamer Tuna, "Nazım'la fikir alışverişinde ve transfer döneminde görüştük. Kulübün ve Nazım'ın menfaatleri her şeyden önemli. Daha önce Beşiktaş'la da görüşmüştü ve buralara gelmenin büyük şans olduğunu, değerlendirmesi gerektiğini söylemiştim. Gittiğinde güç kaybedeceğimizi bildiğimiz halde, yapılan anlaşmanın kulübe katkı sağlayacağını söylemeliyim. Kulübümüz, Fenerbahçe ile anlaşmış, bunu başkanımız açıklamış. Beşiktaş'la da görüşülmüştü ama anlaşılamadı. Nazım'ı buraya getirmeme sebebimiz de transfer süreciydi. Nazım da 1-2 güne doğru kararı verecektir. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

NBA'de, Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon

NBA finalinde New York Knicks, San Antonio Spurs'ü 94-90 mağlup ederek seriyi 4-1 yaptı ve 53 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı

14.06.2026 17:52:00
İhlas Haber Ajansı
NBA'de, Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon
NBA'de, Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon
NBA finalinde New York Knicks, San Antonio Spurs'ü 94-90 mağlup ederek seriyi 4-1 yaptı ve 53 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2025-2026 sezonunun şampiyonu belli oldu. Final serisi 5. maçında San Antonio Spurs ile New York Knicks karşı karşıya geldi. Frost Bank Center'da oynanan karşılaşmadan 94-90 galip çıkan Knicks, 53 yıl aradan sonra şampiyonluğa uzandı. New York Knicks'te Jalen Brunson 45 sayı, 3 ribaunt, 3 asist ile galibiyette büyük rol oynarken Mikal Bridges 14 ve Josh Hart 13 sayıyla galibiyete katkıda bulunan isimler oldu.

San Antonio Spurs'ta ise Dylan Harper'ın 25 sayı, 5 ribaunt ve Victor Wembanyama'nın 19 sayı, 14 ribauntluk performansları mağlubiyete engel olamadı.

Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon



New York Knicks, NBA'de 1970 ve 1973'ün ardından üçüncü şampiyonluğunu elde etti. 53 yıl sonra şampiyonluğa uzanan Knicks, bu sezon NBA Kupası'nı da kazanarak, lig tarihinde duble yapan ilk takım oldu.

Jalen Brunson, finallerin MVP'si seçildi

Şampiyon takımda Jalen Brunson 32.6 sayı, 4.6 asist, 4.2 ribaunt ortalamaları ile 2026 NBA finallerinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. Brunson, Michael Jordan, Giannis Antetokounmpo ve Bob Pettit'in ardından NBA Finalleri'nde bir seriyi bitiren maçta en az 45 sayı kaydeden dört oyuncudan biri oldu.

FIFA'nın yıldız kararı isyan çıkardı

2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı başlarken, turnuvanın en dikkat çekici krizlerinden biri Mısır Millî Takımı cephesinde yaşandı

14.06.2026 12:20:00
Haber Merkezi
FIFA'nın yıldız kararı isyan çıkardı
FIFA'nın yıldız kararı isyan çıkardı
2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı başlarken, turnuvanın en dikkat çekici krizlerinden biri Mısır Millî Takımı cephesinde yaşandı.

FIFA, Mısır Futbol Federasyonu'na (EFA) resmi bir talimat göndererek "Firavunlar"ın turnuva formasında yer alan 7 yıldızın tamamen kaldırılmasını istedi.

Krizin Nedeni: Katı FIFA Yönetmelikleri

Mısır'ın formasında gururla taşıdığı bu 7 yıldız, ülkenin kazandığı Afrika Uluslar Kupası şampiyonluklarını simgeliyordu.

Ancak FIFA ekipman yönetmeliklerine göre, Dünya Kupası finallerinde mücadele eden takımlar formalarında yalnızca Dünya Kupası şampiyonluklarını simgeleyen yıldızlar taşıyabilir. Kıtasal ya da bölgesel başarıları temsil eden amblemlerin ve yıldızların turnuva organizasyonunda kullanımına izin verilmiyor.

Mısır Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada durumun kendileri için sürpriz olmadığını, turnuva öncesinde bu kuraldan haberdar edildiklerini belirtti.

Numaraların rengi de değişiyor



FIFA, sadece yıldızların kaldırılmasıyla kalmadı; televizyon yayınlarında, hakemler ve taraftarlar tarafından oyuncu numaralarının daha net okunabilmesi için formadaki numaraların renginin de altın sarısından beyaza dönüştürülmesini zorunlu kıldı. Üretici firma Puma tarafından revize edilen yeni formalar, takımın resmi fotoğraf çekimlerinde basına tanıtıldı.

Uruguay tartışması yeniden alevlendi



Mısır'a gelen bu yasak, futbol kamuoyunda Uruguay'ın formasındaki 4 yıldız tartışmasını yeniden gündeme getirdi. Uruguay yalnızca 2 kez Dünya Kupası kazanmasına rağmen, FIFA'nın resmi olarak tanıdığı 1924 ve 1928 Olimpiyat şampiyonluklarını (o dönem Dünya Kupası organize edilmediği için dünya şampiyonluğu sayarak) formasına yansıtabiliyor. Mısır'ın 7 kıtasal şampiyonluğuna izin verilmezken Uruguay'ın bu istisnadan yararlanması taraftarlar arasında çifte standart eleştirilerine yol açtı

Montella: 'Çok üzgünüz, bu durumu düzeltebiliriz'

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk maçında Avustralya'ya 2-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, çok üzgün olduğunu ancak bu durumu düzelteceklerine inandığını söyledi

14.06.2026 11:15:00
AA
Montella: 'Çok üzgünüz, bu durumu düzeltebiliriz'
Montella: 'Çok üzgünüz, bu durumu düzeltebiliriz'

Montella, BC Place Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Çok üzgünüz, grup aşamasında bu durumu düzeltmek için vaktimizin olduğunu biliyoruz, bu durumu düzeltebiliriz." dedi.

Maçın başında takımın yavaş kaldığını belirten Montella, "Rakibimiz beklediğimiz gibi oynadı, bunları biliyorduk. Bir şekilde topun kontrolü bizdeydi ama golü atacak aşamaya geçemedik. Gol atmak çok önemli, gol atmaya çok yaklaştık ama savunmayı aşmak çok zor oldu. Rakip takımın savunması çok uzundu, uzun oldukları zaman da bu tip rakiplerle mücadele etmek her zaman kolay değil. Onları tebrik ediyorum çok iyi oynadılar. Durumu değerlendireceğiz, oyunun hala içindeyiz. Yüzde 78 topa sahip olduk, 30 şutumuz var, atamadığınızda şanslı olmadığımızda maçı bu şekilde bitiriyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Vincenzo Montella, oyuncu tercihleriyle ilgili gelen bir soruya, şu yanıtı verdi:

"Kaybedince bütün eleştirileri kabul etmek gerek, adil olmadığını düşündüğümüz eleştirileri de kabul etmelisiniz. Ben bütün görüşlere saygı duyuyorum, Bazı oyuncuların önüne iyi fırsatlar geldi. Çoğu zaman beni eleştiriyorlar, sahaya en fizikli oyuncuyu koymuyorum diye. Ben eleştirileri her zaman kabul ettim. Başka oyuncularımız da var iyi ve gelişme kaydeden. Arda'yı sahada tutmak istedim. Zor bir pozisyonu vardı. Kenan da ikinci yarı oyuna girdi. Biliyorsunuz ki Kenan sol kanatta iyi oynuyor. Kaybettiğimiz zaman eleştiriler olacağını biliyorduk. Kazandığımızda da eleştiriler aldığımız oldu. Kerem bugün sahada ruhunu bıraktı. Sonuna kadar mücadelesini verdi. Gol atamayınca bunu dememek gerekiyor. Can'ı forvet arkasında daha iyi görüyorum ama Arda'yı merkeze çektim orada Arda oynuyordu, onu sahada tutmak istedim. O yüzden Arda ile devam ettim."

İtalyan teknik adam, "Rakip uzun boylu oyunculardan kurulu bir takım, ilk yarıda sol kanatta Barış çok fazla havadan orta yaptı. Bu ilk yarı sonunda oyundan çıkmasının sebebi miydi' Ya da orta yapmasını siz mi istediniz'" şeklindeki bir soru üzerine, "Farklı bir şey yapmak istedik. Barış'ın alan açıldığında güçlü olacağını biliyoruz. Bu strateji belli durumlarda iyi işliyor. Kenan'ı sokmak istedik çünkü Kenan da çok iyi bir oyuncu. Çok da iyi oynadı. Alanı çok daralttıkları için Kenan'ın dar alandaki özelikleri kullanmak istedik. Dar alanda efektif olacağını düşündük, rakibimizin yerleşik oynadığını düşününce o şekilde tercih ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Montella, 2-0 gerideyken son dakikalarda savunma ve orta saha oyuncularını sahaya sürmesi hakkında ise, "Değerlendirmelerimize göre kontratağı engellememiz gerekiyordu. Rakip çok hızlı şekilde hücuma çıkıyordu, o hamleyi yaptık. Arda ve Hakan uzun zamandır 90 dakika oynamıyordu. Yanlarına enerjik futbolcularımızı koymalıydık. Kombinasyonlar denedik. Kaleye şutlarımız oldu. Maalesef futbol böyle, girmeyince olmuyor. 30 şutumuz var. Daha zamanımız var. İstediğimizi elde etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." açıklamasını yaptı.

Avustralya'nın ortaya koyduğu futbolun kendisini şaşırtmadığını dile getiren Vincenzo Montella, şu ifadeleri kullandı:

"Tam da Avustralya'dan bu stratejiyi bekliyordum, savunmaya odaklı, derin savunma yapan bir takım, kontra atağa çıkacaklarını biliyorduk, düşündüklerimizi yaptılar, iyi de oynadılar. Dengeyi iyi kurmak gerek, sonucun böyle olması üzücü ama bunun bundan sonra yapacağımız değerlendirmeleri olumlu etkilemeli. Zihinsel dengeyi hiçbir şekilde kaybetmemeliyiz. Avustralya'ya büyük saygım var. Onların bu maçta bu şekilde oynayacağını, elindeki bütün yetenekleri en iyi şekilde kullanacaklarını bekliyordum. Gol atılan noktalarda başarılı da oldular. Avustralya'nın başarısız bir takım olduğunu düşünmüyor kimse. Sonuçta bu futbol, kimse Avustralya karşılamasının kolay olacağını düşünmedi. Onların maçlarının sonuçlarını takip ediyorduk, teoride kolay olacak noktalar gözüküyordu ama pratikte öyle olmuyor. Önemli olan inancımızı kaybetmememiz."

Montella, bir basın mensubunun Arda'ya sağ kanatta görev verildiği ve orada etkisiz olduğu sözleri üzerine, "Bence sağdan çok ortada oynadı. Arda'nın özellikleri belli, nerede başlarsa başlasın orta sahada daha iyi oynayan bir oyuncu, oradan şut atabiliyor, paslar atıyor. Her zaman bir strateji oluştururken, oyuncunun oynayabileceği en iyi pozisyonda oynayabilmesini ön planda tutuyorum. En azından böyle yapmayı deniyorum. Arda Güler sağ önde iç gibi düşünün orada daha iyi oynayabileceğini düşünüyoruz, dönüyor, çalım atıyor, şut atabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Milli hayal kırıklığı

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Avustralya'ya 2-0 yenildi.

14.06.2026 11:15:00
Haber Merkezi
Milli hayal kırıklığı
Milli hayal kırıklığı
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Avustralya'ya 2-0 yenildi.

BC Place Stadı'nda mücadelenin ilk 10 dakikası dengeli geçti. A Milli Futbol Takımı kanatlardan ve merkezden pozisyona girmeye çalışırken, Avustralya ise savunma ağırlıklı oynadı.

Maçtaki ilk ciddi tehlike 26. dakikada yaşandı. Sol kanatta topla buluşan Barış Alper Yılmaz'ın ceza sahasına ortasında Arda Güler gelişine sert vurdu ancak top kalecide kaldı. Bu pozisyonun dönüşünde ise Avustralya golü buldu.

27. dakikada, savunmadan atılan uzun pasa hareketlenen Irankunda, Merih Demiral'ı geçip kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun yerden şutunda top ağlara gitti: 1-0.




30. dakikada, Türkiye gole çok yaklaştı. Avustralya savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası dışındaki Abdülkerim Bardakcı'da kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda kalecinin de müdahale ettiği meşin yuvarlak yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısı Avustralya'nın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarı



53. dakikada soldan kazanılan korner atışında O'Neill ceza sahası içine ortaladı. Bu noktada yükselen Metcalfe'nin kafa vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır uzanarak gole engel oldu.

57. dakikada ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına Arda Güler geçti. Yıldız oyuncunun yerden vuruşunda kaleci Beach uzanarak gole engel oldu, dönen topa Kenan Yıldız istediği gibi vuramayınca savunma meşin yuvarlağı kornere yolladı.

72. dakikada A Milli Futbol Takımı bir kez daha etkili geldi. Hakan Çalhanoğlu'nun ara pasında sağdan ceza sahasına giren Zeki Çelik çaprazdan sert vurdu, kaleci Beach topu kornere gönderdi.

75. dakikada Avustralya ikinci golü buldu. Orta sahada topu kapan Metcalfe, ceza sahası önüne gelip sert vurdu, meşin yuvarlak kaleci Uğurcan'ın solundan filelere gitti: 2-0.

77. dakikada Türkiye gole çok yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahasına gönderdiği ortada Merih Demiral, topu kale sahası önündeki Kerem Aktürkoğlu'na kafayla indirdi. Bu futbolcunun gelişine şutunda meşin yuvarlak kaleci Beach'te kaldı.

86. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında kazanılan serbest vuruşta bu kez Hakan Çalhanoğlu topun başına geçti. Bu futbolcunun sert şutunda kaleci Beach yine gole izin vermedi.

Karşılaşma Avustralya'nın 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Grupta ilk maçlar sonucunda ABD ve Avustralya 3'er puanı hanesine yazdırırken, Türkiye ve Paraguay ise puanla tanışamadı.

Kenan Yıldız ikinci yarıda oyunda

İlk yarıyı 1-0 geride kapatan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı.

Montella, 46. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın yerine Kenan Yıldız'ı sahaya sürdü.

Haiti, İskoçya karşısında direnemedi


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda İskoçya, Haiti'yi 1-0 mağlup etti. Aynı grupta Brezilya ile Fas 1-1 berabere kalmıştı. 

14.06.2026 08:04:00
Haber Merkezi/AA
Haiti, İskoçya karşısında direnemedi
Haiti, İskoçya karşısında direnemedi

2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda İskoçya, Karayipler'in temsilcisi Haiti'yi 1-0 mağlup etti.
Maçtaki tek golü, 28. dakikada John McGinn attı ve İskoçya'ya galibiyeti getirdi.


Kadrolar

Haiti: Placide, Arcus, Ade, Delcroix, Experience, Deedson (Dk. 61 Casimir), Jacques, Bellegarde, Providence (Dk. 85 Fortune), Isidor (Dk. 76 Joseph), Pierrot

İskoçya: Gunn, Hickey (Dk. 75 Patterson), Robertson, Grant Hanley, Jack Hendry, McTominay, Doak (Dk. 75 Christie), Ferguson, McGinn (Dk. 83 Curtis), Adams (Dk. 75 Dykes), Shankland (Dk. 83 McLean)

Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan

Charlotte FC ile yollarını ayıran Fildişi Sahilli dünya yıldızı Wilfried Zaha menajeri tarafından İstanbul devlerine önerildi... ancak beklenen yanıtı alamadı. Transfer piyasasını altüst eden bu gelişme sonrası tecrübeli kanat oyuncusuna Süper Lig’den resmi teklif yapan tek kulüp Amedspor oldu. Teknik direktör Besnik Hasi’nin de onay verdiği bu sansasyonel hamle için yeşil-kırmızılı yönetimin ısrarcı olduğu ve yıldız oyuncunun kabul etmesi halinde 1+1 yıllık resmi sözleşmeye imza atacağı öğrenildi

13.06.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan
Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan
Charlotte FC ile olan sözleşmesinin sonuna gelen ve boşa düen Fildişi Sahilli yıldız Wilfried Zaha'nın yeni adresinin Türkiye olabileceği konuşuluyor. Üstelik iddialara göre bu takım, İstanbul devleri değil, Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Amedspor.






İSTANBUL TAKIMLARINA DA ÖNERİLDİ

Gelen bilgilere göre, tecrübeli kanat oyuncusunun menajeri, oyuncusunu ilk olarak İstanbul'un önde gelen kulüplerine önerdi. Ancak İstanbul ekiplerinden beklenen ilgi gelmedi. Zaha'ya Süper Lig'den resmi teklif götüren tek kulübün, bu sezon Süper Lig'e yükselerek tarihi bir başarıya imza atan Amedspor olduğu öne sürüldü.






1+1 YILLIK SÖZLEŞME YAPILACAK

Charlotte'un, Wilfried Zaha'nın 30 Haziran'da sona erecek sözleşmesinin ardından takımdan ayrılacağını resmen açıklamasının ardından boşa çıkacak olan yıldız oyuncu, Amedspor'un teklifini masaya yatırdı.

Fildişili yıldızın bu sürpriz teklife sıcak baktığı ve değerlendirme aşamasında olduğu belirtiliyor. Tarafların anlaşması durumunda Zaha, Amedspor ile 1+1 yıllık sözleşmeye imza atacak.






BESNIK HASI'DEN ONAY ÇIKTI

Amedspor yönetiminin bu sansasyonel transfer için kulübün teknik direktörü Besnik Hasi ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve deneyimli teknik adamdan onay aldığı öğrenildi. Hasi'nin yeşil ışık yakmasıyla birlikte yönetim, Zaha transferini bitirmek için tüm şartları zorluyor. Dünya yıldızının bu teklife vereceği son yanıt, Türk futbol kamuoyunda şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman


 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 22 Haziran’a kadar bitirmeyi hedeflediği 4 büyük transfer için geri sayım sürerken, perde arkasında eşi benzeri görülmemiş bir kadro operasyonu yürütülüyor. 
 

13.06.2026 14:38:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman

Fenerbahçe'de taraftarlar takıma katılacak yeni yıldızlara kilitlenmişken, yönetim tam 11 yabancı oyuncunun biletini kesmek için düğmeye bastı. Fred, Livakovic, Becao ve Amrabat gibi as isimlerin de yer aldığı dev tasfiye listesi camiada şok etkisi yaratırken; TFF'nin 10+4 kuralı nedeniyle Archie Brown, Nene ve Amara Diouf gibi genç yeteneklerin geleceği de pamuk ipliğine bağlı.
Fenerbahçe'de Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'un ardından 8 yıl sonra yeniden başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım ve ekibi, transfer dönemi kafa patlatıyor. Kulüp kulislerinden sızan bilgilere göre, camiada şu sıralar sadece takıma katılacak yeni yıldızlar ve şampiyonluk vizyonu konuşuluyor; takımdan ayrılacak isimlerin durumu ise adeta arka plana itilmiş durumda.







En az 4 transfer yapılacak

Başkan Aziz Yıldırım'ın ilk hedefi, 22 Haziran'da başlayacak transfer döneminin hemen başında, ilk etapta belirlenen 4 kritik takviyeyi resmiyete dökmek.Yıldırım'ın futbol aklıyla yürüttüğü operasyon kapsamında ilk olarak savunma ve hücum hatları sağlama alınacak.

2 nokta atışı santrfor
1 sağ bek
1 sol stoper







6 isim devam edecek

Kadro kalitesini artırmayı hedefleyen yönetim, mevcut oyuncu havuzunu üç ana kategoriye ayırarak bir tasfiye ve koruma planı hazırladı. Yeni sezonda kurulacak omurganın parçası olması beklenen ve performansından memnun olunan yıldızlar: Ederson, Škriniar, N'Golo Kanté, Guendouzi, Marco Asensio, Talisca.







Üç oyuncu satılık

Gelecek tekliflere ve transferlerin durumuna göre takımdan ayrılmasına sıcak bakılan oyuncular: Musaba, Semedo, Jayden Oosterwolde.







Gidecekler de belirlendi

Yeni sezon kadro planlamasında kesinlikle yer almayan ve yolların ayrılması adına işlemlerin başlatıldığı geniş liste:
Becao, Omar Fayed, Diego Carlos, Fred, Dominik Livakovic, Sofyan Amrabat.







Bazı gençler de gidecek

TFF'nin yürürlükteki 10+4 yabancı kuralı çerçevesinde, geleceğe yatırım olarak görülen ve takımda devam etmesi beklenen 6 genç isim için kritik bir süreç başladı.
Kurallar gereği bu 6 oyuncudan en fazla 4'ü listede tutulabiliyor. Dolayısıyla yönetim, aşağıdaki isimlerden en az 2'sini kiralık ya da bonservisiyle elden çıkarmak zorunda:
Archie Brown, Abdou Aziz Fall, Dorgeles Nene, Sidiki Chérif, Mimovic, Amara Diouf

Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu


Savunmanın soluna ilaç arayan Trabzonspor, aradığı ismi Suudi Arabistan'da buldu! Bordo-mavililer, Al-Najma forması giyen ve başta Sao Paulo olmak üzere birçok Güney Amerika devinin peşinde olduğu 31 yaşındaki Brezilyalı stoper Samir Caitano'yukadrosuna katmak için kolları sıvadı. İtalya Serie A ve İngiltere Premier Lig geçmişiyle dikkat çeken tecrübeli savunmacı için diğer iddialı takım ise Süper Lig'den Göztepe.

13.06.2026 14:27:00 / Güncelleme: 13.06.2026 14:32:28
Haber Merkezi
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ve Göztepe, savunmanın soluna ilaç olması beklenen Samir ile yakından ilgileniyor. Oyuncunun savunmadaki liderlik özellikleri ve stoper pozisyonunun yanı sıra sol bekte de görev yapabilmesi, iki Türk kulübünün iştahını kabartıyor.







Göztepe de peşinde

Brezilya'nın köklü kulüplerinden Sao Paulo da Samir'i transfer hedefleri arasına eklemişti. Ancak gelen son bilgilere göre, oyuncuyla yürütülen müzakere süreci beklendiği gibi ilerlemedi. Al-Najma kulübünün talep ettiği mali şartların ağırlığı ve transfer piyasasındaki güçlü rakipler, Sao Paulo'nun bu hamlesini zora soktu.







Brezilya mı, Türkiye mi?

Yıldız savunmacı için sadece Türkiye'den değil, Brezilya'dan da Vasco da Gama ve Internacional gibi dev kulüpler devrede. Trabzonspor, Göztepe, Vasco ve Internacional arasındaki bu dörtlü transfer yarışı, Samir'in yeni sezondaki adresini belirleyecek. Maddi şartları en iyi sunan ve oyuncuyu ikna eden taraf, 31 yaşındaki savunmacıyı kadrosuna katacak.







Deneyimli oyuncu

Samir, çocuk yaşlarda Brezilya'nın dünyaca ünlü kulübü Fluminense'nin altyapısındaydı. Ancak o dönem akranlarına göre biraz "kilolu" olduğu gerekçesiyle kulüpte fazla şans bulamadı.
Daha da dramatik olanı, tam da doğum gününde kulüpten kovulduğunu öğrendi. Bu kırılma anından sonra Audax Rio'ya geçti, orada parlayıp Fluminense'nin en büyük ezeli rakibi Flamengo'ya transfer oldu. Burada profesyonel olarak devleşti. Premier Lig ve Serie A'ya uzanan bir kariyer yaptı.

Galatasaray'da gündem Fransız solak!

Galatasaray’ın Monaco forması giyen Fransa'nın 2002 doğumlu yükselen değeri Maghnes Akliouche için resmi olarak kolları sıvadığı iddia edildi

13.06.2026 13:54:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da gündem Fransız solak!
Galatasaray'da gündem Fransız solak!
Galatasaray'ın Monaco forması giyen Fransa'nın 2002 doğumlu yükselen değeri Maghnes Akliouche için resmi olarak kolları sıvadığı iddia edildi.

İtalyan basınının yüksek sesle duyurduğu transfer operasyonunda Aslan, genç yeteneği kadrosuna katmak için en yoğun çabayı harcayan kulüp olduğu belirtildi. Transferin önündeki tek engelin Juventus olmadığı bir de Khephren Thuram'la uğraşıldığı ortaya çıktı.







Yeni sezon kadro planlamasında sağ kanada takviye arayışları var mı bilinmez ama TMW, Galatasaray'ın Monaco'nun genç yıldızı Maghnes Akliouche için kolları sıvadığını iddia etti.

İtalyanların iddiasına göre son günlerde sarı-kırmızılı kulüp, 2002 doğumlu yetenekli oyuncuyla en çok ilgilenen ve transferi için en yoğun çabayı harcayan kulüp olarak öne çıktı. Ancak yıldız oyuncunun tek talibi sarı-kırmızılılar değil; Juventus da oyuncunun durumunu takip ediyor.







LA GAZZETTA DELLO SPORT'A KONUŞTU

La Gazzetta dello Sport'a özel bir röportaj veren Akliouche, transfer dönemiyle ve geleceğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Monaco'dan eski takım arkadaşı ve şu anda Juventus forması giyen Khephren Thuram ile olan yakın dostluğuna değinen genç yıldız, İtalyan devinin ilgisini şu sözlerle itiraf etti:

- Khephren, Monaco'daki en zor anlarımda bana çok yardımcı olan harika bir arkadaş. Doğrusu, bazen yarı şaka yollu da olsa Juventus'a katılmamı istedi. Torino'da yaptıklarından dolayı onun adına çok memnunum.







KHEPHREN'İN AKLI BAŞKA YERDE GİBİ

Öte yandan Juventus'ta forma giyen Khephren Thuram için son dönemde sürekli olarak Galatasaray iddiaları ortaya atılıyordu... ancak Akliouche'un bu açıklamaları sanki Fransız oyuncunun Juventus'tan ayrılmak bir yana Akliouche gibi tanıdığı oyuncuları İtalyan devine getirmek için çalışıyor gibi bir durum ortaya çıkıyor.







TÜRKİYE'YE DE MAVİ BONCUK VERDİ

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps tarafından Dünya Kupası kadrosuna dahil edilen Akliouche, şu aşamada sadece turnuvaya odaklandığını ve geleceği hakkında aceleci bir karar vermek istemediğini belirtti.

- Tüm ligler zorlu, Serie A'yı kazanmak bile kolay değil. Bence tüm ligler harika ve oynaması bile ilgi çekici.







DÜNYA KUPASI SONRASINA KALACAK

Galatasaray yönetiminin, hem sağ kanatta hem de on numara pozisyonunda görev yapabilen solak oyuncu için bütçe ayırdığı ve önümüzdeki günlerde Monaco kulübüyle resmi temasları sıklaştıracağı iddia edildi.

Fransa ile Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan Akliouche'un, Serie A'dan gelecek tekliflerin yanı sıra Galatasaray'ın projesine de nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Aziz Yıldırım’ın sözünü tutması için 7 günü kaldı

Fenerbahçe'de pazartesi günü yapılacak kritik yönetim kurulu toplantısıyla birlikte yeni teknik direktör bilmecesi resmen çözülmesi bekleniyor

13.06.2026 13:45:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım’ın sözünü tutması için 7 günü kaldı
Aziz Yıldırım’ın sözünü tutması için 7 günü kaldı
Fenerbahçe'de pazartesi günü yapılacak kritik yönetim kurulu toplantısıyla birlikte yeni teknik direktör bilmecesi resmen çözülmesi bekleniyor...

Ancak sarı-lacivertlileri Şampiyonlar Ligi öncesi tarihin en dar zaman tüneli bekliyor. Başkan Aziz Yıldırım'ın "22 Haziran'da takım kampa toplanacak ve o tarihe kadar en az 4 transfer yetişecek" sözünün ardından, 15 Haziran'da açıklanacak yeni hocayla kamp tarihi arasında sadece bir hafta kalıyor.

Olağanüstü kongrede başkanlık koltuğuna yeniden oturan Aziz Yıldırım, takımı 22 Haziran'da kampa almayı hedeflediğini seçim sürecinde açıklamıştı...

Ancak yönetimin göreve gelmesinin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen "hazır" denilen teknik direktör açıklaması gelmedi. Perşembe akşam saatlerinde "tehdit" gibi Aykut Kocaman yalanlaması geldi. Şimdi de yeni teknik direktörün Pazartesi günü yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra açıklanacağı konuşulmaya başlandı.







7 GÜNDE 4 TRANSFER AÇIKLANACAK

Fenerbahçe'nin yeni sezondaki yol haritası ve takımın emanet edileceği yeni teknik direktör, 15 Haziran Pazartesi günü yapılacak yönetim kurulu toplantısının ardından netlik kazanacak gibi duruyor. Temmuz ayındaki Şampiyonlar Ligi elemeleri sebebiyle yeni teknik adamın kaybedecek tek bir günü bile bulunmuyor. Ancak asıl baskı unsuru, takımı toplama tarihiyle hoca açıklanması arasındaki dar zaman dilimi.







22 HAZİRAN'DA KAMP BAŞLAYACAK

Başkan Yıldırım, 22 Haziran'da kamp için toplanacaklarını ilan ederken, bu tarihe kadar en az 4 transferin takıma dahil olacağının sözünü vermişti. Pazartesi günü hocanın açıklanacağı düşünüldüğünde, yönetimin önünde transferleri kampa yetiştirmek için sadece 7 günlük bir süre kalacak. Bu kadar kısa bir sürede 4 büyük transferin birden bitirilip bitirilemeyeceği ise spor kamuoyunda şimdiden büyük bir merak konusu.







KOCAMAN GELİR MURIQI AÇIKLANIR

Kulislerde en güçlü senaryolardan biri hala Aziz Yıldırım'ın teknik direktörlük koltuğuna Aykut Kocaman'ı getirmesi ihtimali. Eğer pazartesi günü açıklanan isim Kocaman olursa, yönetim adına süreç çok daha sancısız ilerleyebilir. Bu senaryoda, başta eski golcü Vedat Muriqi olmak üzere ön görüşmesi yapılan ve prensip anlaşmasına varılan oyuncuların transferleri hızla resmiyete dökülecek.







7 GÜNDE NELER YAPILABİLİR

Ancak madalyonun bir de diğer yüzü var: Ya iddia edildiği gibi farklı, yabancı bir teknik adam gelirse?
Sadece 7 günlük bir süre kalmışken, yeni gelecek yabancı bir teknik adamın raporları doğrultusunda sıfırdan 4 transferi bitirmek operasyonel olarak mümkün olacak mı?







Yönetimin ve transfer komitesinin daha önceden ön anlaşma sağladığı (Vedat Muriqi dahil) isimleri, göreve yeni gelecek farklı bir teknik adam sistemine uygun bulup onaylayacak mı? yoksa kendi listesini mi dayatacak?

Fenerbahçe yönetimi, pazartesi günü yapacağı hamleyle sadece teknik direktörünü belirlemeyecek; aynı zamanda Şampiyonlar Ligi vizyonunun ve transfer politikasının da geleceğini oylayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.