logo
03 MART 2026


Beşiktaş da Avrupa'da yok

CAS, Fenerbahçe'nin ardından UEFA'nın Beşiktaş'a verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onadı. CAS'ın onadığı bu kararla, Beşiktaş 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılamayacak

31.08.2013 00:00:00
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), UEFA'nın Beşiktaş'a verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onadı. CAS'ın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, uluslararası mahkeme, UEFA'nın Beşiktaş'ı 2013-2014 UEFA Avrupa Ligi'nden men ettiği cezaya ilişkin siyah-beyazlı kulübün yaptığı başvuruyu reddetti. Durumun aciliyeti nedeniyle gerekçeli kararı açıklamayan CAS, bu kararın en kısa sürede yayımlanacağını duyurdu. CAS'ın da onadığı bu kararla, Beşiktaş 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılamayacak.İyi haber gelmediUEFA, Beşiktaş'ı şike iddiasıyla UEFA Avrupa Ligi'nden men etmiş, siyah-beyazlı kulüp de bu kararı CAS'a taşımıştı. Tarafların ortak anlaşmasıyla CAS, hızlandırılmış bir kararla cezanın yürütmesini durdurmuş, Beşiktaş da UEFA Avrupa Ligi'ndeki mücadelesine devam etmişti. Beşiktaşlı yöneticiler, 20 Ağustos'ta İsviçre'nin Lozan kentinde CAS'ta savunmasını yapmıştı.Beşiktaş'ın yerine TromsöUEFA Avrupa Ligi'nden men edilen Beşiktaş'ın yerine, play-off turunda elediği Norveç takımı Tromsö katılacak. UEFA'nın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS), UEFA Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş'a 15 Temmuz'da verdiği "2013-2014 Avrupa Ligi'nden men cezası"nı onamasının ardından UEFA Acil Durum Heyeti'nin dün sabah toplandı.  UEFA İcra Komitesi'nin 5 üyesinden oluşan UEFA Acil Durum Heyeti, play-off turunda Beşiktaş'a elenen Tromsö'nün, 2013-2014 UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara katılmasına karar verdi.  

Galatasaray kupada grup lideri olarak çeyrek finale çıktı

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 4. ve son haftasında Galatasaray, deplasmanda karşı karşıya geldiği Corendon Alanyaspor'u 2-1'lik skorla yendi ve grup lideri olarak çeyrek finale çıktı

03.03.2026 22:50:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray kupada grup lideri olarak çeyrek finale çıktı
Galatasaray kupada grup lideri olarak çeyrek finale çıktı
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 4. ve son haftasında Galatasaray, deplasmanda karşı karşıya geldiği Corendon Alanyaspor'u 2-1'lik skorla yendi ve grup lideri olarak çeyrek finale çıktı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

4. dakikada ceza sahası içinde Barış Alper Yılmaz, Fatih Aksoy'un müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem beyaz noktayı gösterdi.

6. dakikada kullanılan penaltıda topun başına geçen Barış Alper Yılmaz, kalecinin sağından meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-1

11. dakikada Galatasaray'ın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Ahmet'in ceza sahası içine gönderdiği topa Barış Alper Yılmaz'ın vuruşu direkten oyun alanına geri döndü.

29. dakikada Barış Alper Yılmaz, ceza sahası içinde topu Nhaga'ya aktardı. Nhaga'nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2

41. dakikada merkezden gelişen atakta Hagi'nin gönderdiği top Güven Yalçın'da kaldı. Güven'in çektiği şut yandan auta çıktı.

43. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın ceza sahası içinde topu Asprilla'ya bıraktı. Asprilla'nın şutunda kaleci Victor gole izin vermedi.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)



56. dakikada merkezden gelişen atakta İlkay Gündoğan, ceza sahası içinde topu Ahmed Kutucu'ya bıraktı. Ahmed Kutucu'nun sert vuruşunu savunma uzaklaştırdı.

64. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Lang, topu Sane'ye bıraktı. Sane'nin vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

71. dakikada sol kanattan hareketlenen Eren Elmalı, ceza sahasında topu Nhaga ile buluşturdu. Nhaga'nın sol ayağıyla çektiği şut auta çıktı.

78. dakikada Hdergjonaj'ın sağ kanattan savunma arkasına attığı pası iyi değerlendiren İzzet Çelik, ceza sahasında topu Mounie ile buluşturdu. Mounie'nin köşeye bıraktığı top ağlara gitti. 1-2

89. dakikada merkez orta sahadan topu alan Mounie, ceza sahasına kadar topu taşıdı. Mounie'nin ceza sahası içinden çektiği şut az farkla üstten auta çıktı.



Trabzonspor, Başakşehir’i yenerek kupada çeyrek finale yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 4. ve son hafta maçında Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı RAMS Başakşehir'i 4-2'lik skorla mağlup ederek grup ikincisi olarak çeyrek finale yükseldi

03.03.2026 22:44:00 / Güncelleme: 03.03.2026 22:49:53
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor, Başakşehir’i yenerek kupada çeyrek finale yükseldi
Trabzonspor, Başakşehir’i yenerek kupada çeyrek finale yükseldi
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 4. ve son hafta maçında Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı RAMS Başakşehir'i 4-2'lik skorla mağlup ederek grup ikincisi olarak çeyrek finale yükseldi.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

6. dakikada sağ taraftan Muçi'nin kullandığı kornerde ön direkte iyi yükselen Augusto'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-1

23. dakikada sağ kanattan Fayzullayev'in kullandığı serbest vuruşta penaltı noktası sağından Kemen'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

34. dakikada sol taraftan Brnic'in yaptığı ortada savunmada Batagov'un kafayla uzaklaştırdığı topu önünde bulan Fayzullayev'in ceza sahası içi sağ çaprazından yaptığı vuruşta kaleci Onuralp Çevikkan meşin yuvarlağı kurtardı.

44. dakikada Augusto'nun ara pasında topla buluşan Umut Nayir, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Kaleci Doğan Alemdar, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)



46. dakikada Umut Güneş'in pasında Nuno da Costa'nın altıpasın sağ tarafından yakın köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1

51. dakikada Shomurodov'un pasında topla buluşan Fayzullayev'in ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Onuralp Çevikkan meşin yuvarlağı kurtardı.

66. dakikada Nuno da Costa'nın pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Brnic'in sol ayağıyla uzak köşeye yaptığı vuruşta direğe de çarpan top ağlarla buluştu. 2-1

69. dakikada Mustafa Eskihellaç, topla birlikte ceza yayı üzerine kadar ilerleyip yaptığı vuruşta kaleci Doğan Alemdar'ın solundan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-2

79. dakikada savunmanın arkasına atılan pasta topla buluşan Ozan Tufan, Ba'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Mücadelenin hakemi penaltı noktasını gösterip, Ba'yı kırmızı kartla direkt oyun alanı dışına gönderdi. VAR'ın uyarısıyla hakem Ozan Ergün pozisyonun ceza alanı dışında olduğu işaret ederek, oyunun serbest vuruşla devam edeceğini işaret etti.

84. dakikada savunmada Berat Özdemir'in hatasında araya giren Onuachu, ceza sahasına girip sol köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-2

85. dakikada santra kullandıktan sonra kaleci Doğan Alemdar, topu uzaklaştırmak isterken Ozan Tufan ayağını uzattı ve ona çarpan top ağlara gitti. 2-4



3 yıldır zarar eden Samsunspor'da Avrupa tehlikesi

Samsunspor Mali İşler Direktörü Koray Yalçın, kulübün birkaç yıldır zarar ettiğini, bu sezonu da 17 milyon Euro zararla kapatacaklarını ve Avrupa kupalarına katılımda sıkıntı yaşamamak için denk bütçe hedefi doğrultusunda çalıştıklarını söyledi

03.03.2026 22:34:00
İhlas Haber Ajansı
3 yıldır zarar eden Samsunspor'da Avrupa tehlikesi
3 yıldır zarar eden Samsunspor'da Avrupa tehlikesi
Samsunspor Mali İşler Direktörü Koray Yalçın, kulübün birkaç yıldır zarar ettiğini, bu sezonu da 17 milyon Euro zararla kapatacaklarını ve Avrupa kupalarına katılımda sıkıntı yaşamamak için denk bütçe hedefi doğrultusunda çalıştıklarını söyledi.

Samsun Nuri Asan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Samsunspor Mali İşler Direktörü Koray Yalçın, kulübün denk bütçe hedefi, mali yapılanması ve kamuoyunda merak edilen konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Samsunspor'un mali disiplin açısından bir sorun yaşamadığını belirten Yalçın, "Bu sene Konferans Ligi'nde yer alıyoruz. Dolayısıyla UEFA'nın gözlem sürecinden geçiyoruz. Mali sürecinizle ilgili sıkıntı oluşturan bir husus olsa UEFA tarafından çeşitli yaptırımlara maruz kalıyorsunuz. Bizim bu anlamda bir ödeme sorunumuz yok ama geleceği inşa etmek için, finansal olarak sürdürülebilir bir kulüp inşa etmek adına çeşitli hedeflerimiz var" dedi.

"Samsunspor zarar ediyor, zarar eden kulüplere çeşitli yaptırımlar uygulanabilir"

Kulübün birkaç yıldır zarar ettiğini ifade eden Koray Yalçın, "UEFA'nın ve TFF'nin harcama limitleri mevzuatı gereğince gönlünüzce para harcayamadığınız bir ekosistemden bahsediyoruz. Futbol artık çok grift bir iş alanı. Dolayısıyla finansal olarak yapmış olduğunuz bütün hataların bedelini sportif olarak çekiyorsunuz. Gerek UEFA müsabakalarından men, gerek kadro kısıtlaması, transfer yasağı veya para cezası gibi birçok yaptırımla karşılaşıyorsunuz. Kulübün mali durumu itibarıyla bir ödeme zorluğu yaşanmıyor. Bu anlamda kulübün bir mali sıkıntısı yok. Ancak kulübün şöyle bir sıkıntısı var; geleceği beraberce inşa edebilmek adına ve kamuoyunu aydınlatmak açısından söylüyorum, kulüp zarar ediyor. Kulübün zarar etmesi şu açıdan sakıncalı bir durum.

UEFA'nın regülasyonları gereği 3 yıl üst üste edebileceğiniz zarar toplamı 5 milyon Euro. Bunu çeşitli istisnalarla maksimum 30 milyon Euro'ya kadar çıkarabiliyor UEFA. Bu sınırı aştığınız zaman kırmızı alarm veriliyor ve çeşitli yaptırımlarla karşılaşıyorsunuz. Türk kulüpleri daha evvel bu yaptırımlarla karşılaştı. Galatasaray'ın Avrupa'dan men edildiği bir sezon bile var. Bunların tamamı aslında finansal hususlarla alakalıydı. Finansal kriterlere uymamakla ilgiliydi. Eskiden bunun adına Finansal Fair Play denirdi. Şimdi ismi değişti ama benzer bir mevzuat var. Dolayısıyla Avrupa kupalarına katılım sağlayacak, geleceğin Samsunspor'unu inşa edebilmek ve bu sene yaşadığımız başarıyı sürekli kılabilmek için mali durumumuzu da düzeltmemiz gerekiyor. Yani sadece ödeme güçlüğü yaşamamak sizin için yeterli değil. Zararınızı da yavaş yavaş kara ya da başa baş noktasına, yani sıfır noktasına çekmeniz gerekiyor ki UEFA'da sürdürülebilir bir şekilde yer alabilelim, UEFA müsabakalarına katılabilelim" diye konuştu.

"Bu sezonu da 16-17 milyon zararla kapatacağız"

Geçen senelerde olduğu gibi bu sezonu da büyük bir zararla kapatacaklarını dile getiren Yalçın, "UEFA'nın mali kriterlerine uymak zorundasınız. Aksi takdirde Avrupa hakkı kazanmanıza rağmen UEFA tarafından men edilme tehlikesiyle karşı karşıyasınız. Galatasaray bunu yaşadı. Fenerbahçe keza yine kadro kısıtlamasıyla karşılaştı. Türk kulüplerinin tamamı bu sorunlarla karşılaştı. Bu sene aşağı yukarı projekte ettiğimiz 16-17 milyon Euro gibi bir zararla kapatacağız gibi duruyor bu yılı. Önceki yıllarda da keza benzer zararlarla karşılaşmıştık. Süper Lig'e çıktığımız sezonda yine ciddi bir zarar vardı ama o sezonu baz almamak lazım. Çünkü o kapsam dışında kalıyor. Süper Lig'e çıktıktan sonra zararımızı kademeli olarak her ne kadar her sene bir miktar düşürsek de hala zarar ettiğimizi söylemekte fayda var" şeklinde konuştu.

Kırmızı-beyazlı yönetici, Samsunspor'un sezon başından bu yana 40 bin civarında forma sattığını dile getirirken, geçen yıl ortalama 13-14 bin kişinin maçlara geldiğini, bu sene ise bu rakamın 10 bin civarında kaldığını, kulübün mali disiplininin sağlanması ve geleceğe umutla bakılması için maça gelen seyirci sayısının artması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kylian Mbappe bir süre sahalardan uzak kalacak

Real Madrid'in Fransız futbolcusu Kylian Mbappe, bir süre sahalardan uzak kalacak.

03.03.2026 14:57:00
AA
Kylian Mbappe bir süre sahalardan uzak kalacak
Kylian Mbappe bir süre sahalardan uzak kalacak
Real Madrid'in Fransız futbolcusu Kylian Mbappe, bir süre sahalardan uzak kalacak.

Real Madrid Kulübünden yapılan açıklamada "Real Madrid Sağlık Hizmetleri gözetiminde Fransız uzman doktorlar tarafından yapılan testler sonucunda Kylian Mbappe'nin sol dizinde burkulma teşhisi ve uygulanan konservatif tedavinin uygunluğu doğrulanmıştır." denildi.

İspanya basınına göre 27 yaşındaki santrfor, en az 3 hafta sahalardan uzak kalacak.

Benfica ile yapılan Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçında forma giyemeyen Fransız futbolcu, detaylı testler için Paris'e gitmişti.

Kocaelispor ligde ikici yarıya daha iyi başladı

Süper Lig'de sezonun ilk 7 haftasında sadece 2 puan alabilen Kocaelispor, ikinci yarının ilk 7 maçında ise 7 puan topladı

03.03.2026 14:49:00
İhlas Haber Ajansı
Kocaelispor ligde ikici yarıya daha iyi başladı
Kocaelispor ligde ikici yarıya daha iyi başladı
Süper Lig'de sezonun ilk 7 haftasında sadece 2 puan alabilen Kocaelispor, ikinci yarının ilk 7 maçında ise 7 puan topladı. Genel tabloda düşüşte görünen Körfez ekibi, bu 7 haftalık bölümlerde ise yükseliş yaşadı.

Trendyol Süper Lig'de sezona kötü başlayan ve kadrosunu lig başladıktan sonra tamamlayabilen Kocaelispor, ilk 7 haftada sadece 2 beraberlik alarak puan tablosunda son sıraya yerleşmişti. İlk yarının kalan 10 maçında ise 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 21 puan toplayan Körfez ekibi, devreyi 23 puanla 8. sırada bitirdi. Sezonun ikinci yarısına daha iyi bir başlangıç yapan Körfez ekibi, ikinci devresinin ilk 7 haftasında 2 galibiyet ve 1 beraberlikle 7 puan elde etti.

2 deplasman mağlubiyetinin rövanşında puanlar aldı



Sezonun ilk 7 haftasında sadece evinde oynadığı Kayserispor ve Çaykur Rizespor maçlarından 1'er puan çıkaran Kocaelispor, ligin ikinci yarısında ise deplasmanda oynadığı bu maçlardan 3 puan çıkardı. Körfez ekibi ilk yarı deplasmanda mağlup olduğu Samsunspor'dan rövanşında beraberlik, Gaziantep FK'dan ise galibiyet aldı.

İç sahada büyük takımlara kaybetti

Ligin 17 haftalık ilk yarısında iç saha karnesine 9 maçta 18 puan yazdıran Kocaelispor, 'yenilmezlik' sıralamasında Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ardından 4. sırada yer aldı. 17 ve 24. haftaları arasındaki 7 müsabakanın 4'ünü evinde, 3'ünü ise deplasmanda oynayan Kocaelispor, topladığı 7 puanın 4'ünü deplasmandan çıkardı. Körfez ekibi sahasında Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a kaybetti.

Liderden 10 puan geride kaldı

Kocaelispor ikinci yarıda 7 maçta aldığı 7 puanla en çok puan toplayan takımlar sıralamasında Samsunspor ile birlikte 6. sırada bulunuyor. Bu 7 maçlık istatistikte zirvede 17 puanla Beşiktaş yer aldı. Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir 16, Fenerbahçe 15, Göztepe 10 ve Rizespor, Antalyaspor ve Eyüpspor 9 puanla Kocaelispor'un üstünde yer aldı. 9 takımın gerisine düşen Kocaelispor, bu süreçte 6 gol atıp, 8 gol yedi. Ligin ilk yarısındaki aynı periyotta ise Selçuk İnan'ın öğrencileri rakip fileleri 4 kez sarsarken, kalesinde 12 gole engel olamamıştı.

Trabzonspor sezon sonuna kadar bilet fiyatlarını sabitledi

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, yönetim kurulunca gerçekleştirilen toplantı sonucunda tribünlerdeki coşku ve gücün sahaya daha iyi yansıtılabilmesi için bilet fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gidildiği belirtildi

02.03.2026 10:50:00
AA
Trabzonspor sezon sonuna kadar bilet fiyatlarını sabitledi
Trabzonspor sezon sonuna kadar bilet fiyatlarını sabitledi
Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, yönetim kurulunca gerçekleştirilen toplantı sonucunda tribünlerdeki coşku ve gücün sahaya daha iyi yansıtılabilmesi için bilet fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gidildiği belirtildi.

Alınan kararın kulübün mevcut ekonomik şartlarının titizlikle değerlendirilerek Trabzonspor taraftarının desteğini önceliklendiren bir anlayışla hayata geçirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Taraftarımızın her şartta ve her koşulda takımımızın yanında olduğu bilinciyle derbi müsabakaları hariç kale arkası tribün biletleri 61 lira ve doğu tribün biletleri 161 lira olarak belirlenmiş ve sezon sonuna kadar sabitlenmiştir.

Cefakar taraftarımızın takımımızla olan güçlü bağını daha da pekiştirmek amacıyla atılmış önemli bir adımdır. Bu düzenleme yalnızca bir fiyat güncellemesi değil, hedeflerimize yürürken camiamızla omuz omuza olma kararlılığımızın somut bir göstergesidir.



Ligde devam eden hedeflerimiz doğrultusunda, sezon sonu için ortaya koyduğumuz zirve mücadelesi ve Avrupa kupaları hedefi yolunda takımımızın en büyük itici gücü her zaman olduğu gibi büyük Trabzonspor taraftarıdır.

İnanıyoruz ki taraftarlarımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da takımımızın yanında yer alarak bu yürüyüşe güç katmaya devam edecektir."

Süper Lig'de haftanın görünümü ve puan durumu

Ligde 24. hafta, bugün oynanan üç maçla sona erdi. Corendon Alanyaspor'u 3-1 yenen Galatasaray, en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin Hesap.com Antalyaspor deplasmanında 2-2 berabere kalmasıyla puan farkını 4'e çıkardı

02.03.2026 10:45:00
AA
Süper Lig'de haftanın görünümü ve puan durumu
Süper Lig'de haftanın görünümü ve puan durumu
Ligde 24. hafta, bugün oynanan üç maçla sona erdi. Corendon Alanyaspor'u 3-1 yenen Galatasaray, en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin Hesap.com Antalyaspor deplasmanında 2-2 berabere kalmasıyla puan farkını 4'e çıkardı.

Trendyol Süper Lig'de 24. haftanın perdesi, üç maçla kapandı.

Günün şampiyonluk yarışını ilgilendiren maçında Fenerbahçe, deplasmanda Hesap.com Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Diğer müsabakalarda ise Natura Dünyası Gençlerbirliği ile Zecorner Kayserispor, Samsunspor ile de Gaziantep FK 0-0'lık eşitliği bozamadı.

Corendon Alanyaspor'u 3-1 mağlup eden lider Galatasaray, puanını 58'e yükseltti. Sarı-kırmızılılar, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını 4'e çıkardı.

İkinci sıradaki sarı-lacivertliler, şampiyonluk yarışında kritik puan kaybı yaşadı. Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, puanını 54'e yükseltti.

Haftayı galibiyetle kapatan takımlardan Trabzonspor, 51 puanla üçüncü, Beşiktaş ise 46 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Süper Lig'in 24. haftasında 4 müsabaka berabere sonuçlandı. Üç karşılaşmayı ev sahibi, 2 müsabakayı ise konuk takımlar kazandı. 9 mücadelede toplam 18 gol kaydedildi.

Sonuçlar

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında oynanan maçlar ve alınan sonuçlar şöyle:

RAMS Başakşehir-TÜMOSAN Konyaspor: 2-0

Trabzonspor-Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük: 3-1

Kasımpaşa-Çaykur Rizespor: 0-3

Kocaelispor-Beşiktaş: 0-1

Göztepe-ikas Eyüpspor: 0-0

Galatasaray-Corendon Alanyaspor: 3-1

Natura Dünyası Gençlerbirliği-Zecorner Kayserispor: 0-0

Samsunspor-Gaziantep FK: 0-0

Hesap.com Antalyaspor-Fenerbahçe: 2-2
,
Puan durumu



İran'da oynayan Faslı futbolcu Münir, Türkiye'ye sığındı

Barcelona'nın eski futbolcusu Munir El Haddadi, İran'da yaşananlar nedeniyle Türkiye'ye sığındığını açıkladı

02.03.2026 10:38:00
İhlas Haber Ajansı
İran'da oynayan Faslı futbolcu Münir, Türkiye'ye sığındı
İran'da oynayan Faslı futbolcu Münir, Türkiye'ye sığındı
Barcelona'nın eski futbolcusu Munir El Haddadi, İran'da yaşananlar nedeniyle Türkiye'ye sığındığını açıkladı.

Kariyerini İran Ligi ekiplerinden Esteghlal FC'de sürdüren Faslı futbolcu Munir El Haddadi, bölgedeki savaş nedeniyle şu anda Türkiye'ye geldiğini söyledi. 30 yaşındaki futbolcu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"İran'daki durumumla ilgili gelen tüm mesajlar ve endişeleriniz için teşekkür etmek istiyorum. Dün niyetimiz ülkeden hava yoluyla ayrılmaktı ancak uçaktan tahliye edildik ve kalkış yapamadık.

Kulübüm, ülkeden kara yoluyla ayrılabilmem için bana bir araç sağladı ve bu sayede sınırı sorunsuz bir şekilde geçebildim. Şu anda Türkiye'de güvendeyim ve önümüzdeki birkaç saat içinde İspanya'ya ulaşacağım. Gördüğüm sevgi ve destek için herkese teşekkürler."

Türkiye Kupası'nda yarın 2 büyük maç var

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta heyecanı, yarın oynanacak 4 karşılaşmayla başlayacak

02.03.2026 10:26:00
İhlas Haber Ajansı
Türkiye Kupası'nda yarın 2 büyük maç var
Türkiye Kupası'nda yarın 2 büyük maç var
Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta heyecanı, yarın oynanacak 4 karşılaşmayla başlayacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. hafta heyecanı yarın, 4 Mart Çarşamba ve 5 Mart Perşembe günü oynanacak maçlarla yaşanacak.

Türkiye Kupası'nda 4. hafta programı şöyle:

Yarın

13.00 Fethiyespor - Fatih Karagümrük
15.30 İstanbulspor - Boluspor
20.30 Corendon Alanyaspor - Galatasaray
20.30 Rams Başakşehir - Trabzonspor

4 Mart Çarşamba

14.30 Erzurumspor FK - Ankara Keçiörengücü
20.30 Gaziantep FK - Fenerbahçe
20.30 Beşiktaş - Çaykur Rizespor
20.30 Beyoğlu Yeni Çarşı - Kocaelispor

5 Mart Perşembe

20.30 Antalyaspor - Samsunspor
20.30 Eyüpspor - Konyaspor
20.30 Aliağa FK - Gençlerbirliği
20.30 Bodrum FK - Iğdır FK

Kayserispor, TFF'ye gidiyor

Kayserispor tarafından Gençlerbirliği maçının ardından yapılan yazılı açıklamada, hakem Ümit Öztürk'ün yönetimi eleştirilerek, Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvuruda bulunacağı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklamada, "3 puanımız gasp edilmiştir" denildi

01.03.2026 23:18:00
İhlas Haber Ajansı
Kayserispor, TFF'ye gidiyor
Kayserispor, TFF'ye gidiyor
Kayserispor tarafından Gençlerbirliği maçının ardından yapılan yazılı açıklamada, hakem Ümit Öztürk'ün yönetimi eleştirilerek, Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvuruda bulunacağı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklamada, "3 puanımız gasp edilmiştir" denildi.

Kayserispor, Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Gençlerbirliği ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından Kayserispor Kulübünden yapılan açıklamada, hakem Ümit Öztürk'e tepki gösterilerek, TFF'ye resmi başvuru yapılacağı belirtildi. Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:



"Kayserispor olarak, Gençlerbirliği karşısında sahada alın terimizle kazandığımız mücadelenin hakem kararlarıyla gölgelenmesini asla kabul etmiyoruz. Karşılaşmada hakem Ümit Öztürk ve VAR ekibi tarafından verilen, hiçbir futbol aklıyla izah edilemeyecek ofsayt kararı ile maçın kaderini doğrudan değiştirmiş, kulübümüzün hanesine yazılması gereken 3 puanı gasp etmiştir.

Bu karar bir 'yorum farkı' değil, açık ve net bir hak kaybıdır. VAR sistemi hataları azaltmak için vardır, hatayı büyütmek için değil. Tüm Türkiye'nin izlediği bir pozisyonda, bu denli bariz bir yanlışın nasıl verildiği ve VAR müdahalesinin neden doğru şekilde yapılmadığı kamuoyuna açıklanmalıdır. Kayserispor sahada mücadele ederken masa başında puan kaybetmeye razı olmayacaktır.

Bu doğrultuda, Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvurumuzu yapacağımızı, VAR kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılmasını talep ettiğimizi, hakem performansının en üst düzeyde incelenmesini istediğimizi açıkça ilan ediyoruz. Türk futbolunda adalet herkes için gereklidir. Bugün Kayserispor'a yapılan haksızlık, yarın başka bir kulübün başına gelebilir. Camia olarak hakkımızı sonuna kadar savunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.