logo
26 MART 2026

Beşiktaş, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi.

28.02.2026 19:39:00
AA
Beşiktaş, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi
Beşiktaş, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi
Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi.

18. dakikada sağ kanatta topla hareketlenen Agyei, Rıdvan Yılmaz'ı geçerek ortasını yaptı. Ndidi'nin ceza sahasında müdahale ettiği meşin yuvarlak, kaleci Ersin Destanoğlu'nda kaldı.

32. dakikada sol kanattan Rıdvan Yılmaz'ın ortasında, ceza sahasında topla buluşan Oh'un şutunda top dışarı çıktı.

36. dakikada sağda Ahmet Oğuz'un uzun taç atışında, savunmadan seken topa ceza sahası çizgisi üzerinde Keita'nın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

İkinci yarı



52. dakikada Beşiktaş, Kocaelispor karşısında öne geçti. Cerny'nin sağ taraftan kullandığı kornerde arka direkte iyi yükselen Agbadou, kafayla topu ağlara yolladı: 0-1.

62. dakikada Kocaelispor'un kullandığı serbest vuruşta Balogh, rakip takım ceza sahası içinde topla buluştu. Bu oyuncunun yerden sert şutunda, top direğin dibinden dışarı çıktı.

72. dakikada Oh'un ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Cerny'nin şutunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

90+3. dakikada rakip ceza sahası içinde kaleci Gökhan Değirmenci'yle karşı karşıya kalan Olaitan'ın vuruşunda, Gökhan Değirmenci topu ayağıyla çıkardı.

Karşılaşma, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş, ligde 16 sezon sonra gittiği Kocaeli deplasmanında tek golle sahadan galip ayrılarak puanını 46'ya çıkardı.

Emmanuel Agbadou ilk golünü attı
Beşiktaş'ta savunma oyuncusu Emmanuel Agbadou, Kocaelispor karşısında siyah-beyazlı formayla ilk golünü kaydetti.

Mücadelenin ikinci yarısında Cerny'nin kullandığı kornerde arka direkte kafayla topu ağlara gönderen Agbadou, takımını 1-0 öne geçiren golün altına imzasını attı.

Siyah-beyazlıların devre arasında kadrosuna kattığı 28 yaşındaki futbolcu, 4 maçında ilk kez gol sevinci yaşadı.

Derbiye kayıpsız gidiyor

Süper Lig'in 24. haftasında Kocaelispor'u 1-0 yenen Beşiktaş, gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisine kayıpsız gidiyor.

Ligde oynadığı son 13 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik alan siyah-beyazlılar, Kocaeli deplasmanında kazanarak puanını 46'ya yükseltti.

Beşiktaş, ligin 25. haftasında "Dolmabahçe"de konuk edeceği Galatasaray'ı mağlup ederek üst sıralara tırmanışını sürdürmeyi hedefliyor.

Üst üste 20. maçta da gol buldu

Beşiktaş, bu sezon ligde üst üste 20. maçında da rakip ağları havalandırdı.

Siyah-beyazlılar, ligde bu sezon deplasmanda oynadığı ilk 2 karşılaşmada (Alanyaspor ve Göztepe) gol sevinci yaşayamamış ve sahadan yenik ayrılmıştı.

Sezon başında deplasmanda Göztepe'ye 3-0 kaybeden Beşiktaş, 19 Eylül 2025'ten bu yana çıktığı 20 karşılaşmada da topu rakip filelerle buluşturdu.

Süper Lig'de çıktığı toplam 24 maçın 22'sinde gol atan siyah-beyazlılar, toplamda 45 gol kaydetmeyi başardı.

Son iki maçta kalesini gole kapattı

Beşiktaş, ligde oynadığı son iki karşılaşmada rakiplerinin gol sevinci yaşamasına izin vermedi.

Süper Lig'de 23. haftada konuk ettiği Göztepe'yi 4-0 yenen siyah-beyazlılar, bu hafta ise Kocaelispor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti.

Kocaeli deplasmanında kalesini gole kapatan Beşiktaş, bu sezon gol yemeden kazandığı maç sayısını ise 7'ye yükseltti.

Siyah-beyazlılar, iç ve dış sahada Kayserispor'un yanı sırası Konyaspor, Fatih Karagümrük, Çaykur Rizespor, Göztepe ve Kocaelispor müsabakalarında rakip oyuncuları durdurmayı başardı.

Oh, bu kez sessiz kaldı

Beşiktaş'ın Güney Koreli golcüsü Hyeon-gyu Oh, Kocaelispor deplasmanında gol yollarında etkili olamadı.

Devre arasında siyah-beyazlıların renklerine bağladığı 24 yaşındaki golcü oyuncu, müsabaka boyunca pozisyona girmekte zorlandı.

Beşiktaş formasıyla ligde çıktığı ilk 3 maçta da gol atmayı başaran Oh, bu kez gol kaydedemedi.

Kocaelispor'a yine kaybetmedi

Süper Lig'in 24. haftasında Kocaelispor'u deplasmanda 1-0 yenen Beşiktaş, rakibine yine kaybetmedi.

Körfez ekibi karşısında ligdeki son yenilgisini 1998-1999 sezonunda İstanbul'da yaşayan siyah-beyazlılar, sonraki 12 karşılaşmada yenilmedi.

Beşiktaş, Kocaelispor ile yaptığı son 12 lig maçından 11'ini kazanırken sadece 1'inde berabere kaldı.

Siyah-beyazlılar, 6 Mart 1999 tarihinde, o zamanki adıyla BJK İnönü Stadı'ndaki karşılaşmada rakibine 3-0 mağlup olmuştu.

Futbolcular için yeni nesil performans ölçüm sistemi geliştirildi

Çorum Hitit Üniversitesi'nde, futbolcuların anaerobik güç ve kapasite düzeylerini maç ortamına en yakın şartlarda, otonom algılama teknolojileriyle ölçebilen yeni bir sistem geliştirildi.

25.03.2026 10:26:00
İhlas Haber Ajansı
Futbolcular için yeni nesil performans ölçüm sistemi geliştirildi
Futbolcular için yeni nesil performans ölçüm sistemi geliştirildi
Çorum Hitit Üniversitesi'nde, futbolcuların anaerobik güç ve kapasite düzeylerini maç ortamına en yakın şartlarda, otonom algılama teknolojileriyle ölçebilen yeni bir sistem geliştirildi.

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu'nun yürütücülüğünü yaptığı, "Ardışık Şut Çekimleri Ortamında Otonom Algılama ile Futbol Sporu için Anaerobik Güç ve Kapasite Ölçüm ve İzleme Sistemi Geliştirilmesi" başlıklı proje, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından patenti alınan ve TÜBİTAK 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.



Projeyle birlikte, futbolcuların anaerobik güç ve kapasite düzeylerini gerçek oyun benzeri şartlarda ölçebilen bir sistem tasarlandı. Tasarlanan sistem, ardışık şut çekimleri sırasında otonom algılama teknolojileriyle veri toplayarak sporcu performansını bütüncül şekilde değerlendirebiliyor.



Spor bilimleri, mühendislik ve yapay zeka temelli yaklaşımları bir araya getiren çalışma, futbolcu performansının nesnel, hızlı ve güvenilir biçimde değerlendirilmesine imkan tanıyarak yetenek seçimi, antrenman planlaması ve performans takibi süreçlerinde güçlü ve kanıta dayalı bir karar destek mekanizması sunabiliyor. Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, proje ile ilk kez futbola özgü hareketler temelinde anaerobik performansın otonom olarak ölçülmesine imkan tanıyan bir yaklaşımın belirlendiğini söyledi.

Projenin başarıyla tamamlanarak ürüne dönüştürülmesi halinde, geliştirilen ölçüm ve izleme sisteminin yalnızca futbol ile sınırlı kalmayıp farklı spor branşları için de uyarlanabilir olduğunu söyleyen Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, "Projenin spor bilimleri alanına ve ülkemizin araştırma geliştirme ekosistemine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Proje çalışmalarında Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Akif Akgül, Buharaevler Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Dr. Ali Zafer Bozkır, Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Yapıcı ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Furkan Kamanlı yer aldı.

Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor

Türk basketbolunun bu sezon Avrupa'daki yükselişi devam ediyor.

24.03.2026 11:35:00
AA
Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor
Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor
Türk basketbolunun bu sezon Avrupa'daki yükselişi devam ediyor.

Ülke temsilcileri, 2025-2026 sezonunda kulüpler düzeyinde Avrupa kupalarına damga vurmaya devam ediyor. Türk takımları, organizasyonlarda gösterdikleri performansla hem kadınlarda hem erkeklerde Avrupa kupalarının zirve mücadelesinde öne çıkıyor.

Bu sezon Basketbol Avrupa Ligi, BKT Avrupa Kupası, FIBA Şampiyonlar Ligi, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi ve FIBA Kadınlar Avrupa Kupası gibi önemli organizasyonlarda yoluna devam eden Türk takımları, mücadele ettikleri turnuvalarda şampiyonluğun önemli adayları olarak dikkati çekiyor.

Fenerbahçe Beko, Avrupa Ligi'nde lider

Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi'nde (EuroLeague) bu sezon sergilediği istikrarlı performansla liderlik koltuğunda oturmayı sürdürüyor.

Sezon başından beri 32 maçta aldığı 23 galibiyetle zirvede bulunan sarı-lacivertliler, "Dörtlü Final" yolunda en güçlü adaylardan biri olarak dikkati çekiyor. Fenerbahçe Beko, şu anda 33. haftaya lider bir şekilde giriyor.

Anadolu Efes ise 10 galibiyet ile turnuvayı 18. sırada sürdürüyor.

Basketbol Avrupa Ligi'nde normal sezon 17 Nisan Cuma günü oynanacak 38. hafta müsabakalarıyla tamamlanacak.

BKT Avrupa Kupası'nda üç Türk takımı yarı finalde

BKT Avrupa Kupası'nda (BKT EuroCup) üç Türk takımı da yarı finale yükseldi.

Bu sezon organizasyonda Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş GAİN ve Türk Telekom, adını son dört takım arasına yazdırdı.

Bahçeşehir Koleji, normal sezonda A Grubu'nu ikinci sırada tamamladı. Çeyrek finalde ise Romanya temsilcisi U-BT Cluj-Napoca'yı sahasında 75-72 mağlup eden Bahçeşehir Koleji, yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Beşiktaş GAİN ise normal sezonda B Grubu'nu lider olarak tamamladı. Siyah-beyazlılar, çeyrek finalde ise İtalyan ekibi Dolomiti Energia Trento'yu iç sahada 77-76 yenerek yarı finale yükseldi.

Öte yandan Türk Telekom, normal sezonu B Grubu dördüncüsü olarak noktaladı. 8'li final turunda konuk ettiği İspanya temsilcisi BAXI Manresa'yı 98-81 yenerek çeyrek finale yükselen başkent temsilcisi, bu turda da İsrail takımı Hapoel Midtown Jerusalem'i deplasmanda Kyle Allman'ın son saniye üçlüğüyle 91-90 yenerek yarı finale yükseldi.

Bu sonuçlarla birlikte BKT Avrupa Kupası'nda en az bir Türk takımının finalde yer alması kesinleşmiş oldu.

BKT Avrupa Kupası'nda yarı final maç tarihleri şu şekilde:

- İlk maçlar

31 Mart Salı:

Beşiktaş GAİN–Bahçeşehir Koleji

Cosea JL Bourg-en-Bresse–Türk Telekom

- 2. maçlar

3 Nisan Cuma:

Bahçeşehir Koleji–Beşiktaş GAİN

Türk Telekom – Cosea JL Bourg-en-Bresse

- 3. maçlar (Gerekirse)

8 Nisan Çarşamba:

Beşiktaş GAİN – Bahçeşehir Koleji

Cosea JL Bourg-en-Bresse – Türk Telekom

Not: Müsabakaların saatleri sonra belirlenecek

Galatasaray'da hedef Dörtlü Final
Galatasaray MCT Technic, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e kalmayı hedefliyor.

Organizasyonun son 16 turunda Rytas Vilnius (Litvanya), Le Mans Sarthe (Fransa) ve Hapoel Netanel Holon (İsrail) ile I Grubu'nda yer alan sarı-kırmızılılar, grubu ikinci sırada tamamlayarak çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek finalinde İspanya ekibi La Laguna Tenerife ile eşleşen Galatasaray, rakibini geçmesi halinde İspanya'nın Badalona kentinde 7-9 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Dörtlü Final organizasyonuna katılacak.

Basketbol Şampiyonlar Ligi çeyrek final maç takvimi şu şekilde:

1 Nisan Çarşamba:

22.00 La Laguna Tenerife–Galatasaray MCT Technic

8 Nisan Çarşamba:

19.00 Galatasaray MCT Technic–La Laguna Tenerife

15 Nisan Çarşamba (Gerekirse):

22.00 La Laguna Tenerife–Galatasaray MCT Technic

Kadınlarda hedef Avrupa'nın zirvesi

Fenerbahçe Opet ile Galatasaray Çağdaş Faktoring, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde zirveyi hedefliyor.

Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Opet, F Grubu'nu en üst sırada tamamlarken, Galatasaray Çağdaş Faktoring ise E Grubu'nu lider bitirdi. İki ekip, böylece Altılı Final'e katılma hakkı elde etti.

Fenerbahçe Opet yarı final play-in turunda Spar Girona'yı 87-69 ve 65-58'lik skorlarla yendi. Galatasaray Çağdaş Faktoring ise Basket Landes'i ilk maçta 81-72 mağlup etti. İkinci karşılaşmada rakibine 75-70 mağlup olan sarı-kırmızılılar, son maçtan 67-51'lik skorla galip ayrılarak yarı finale yükselmeyi başardı.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin 6'lı final maç tarihleri şu şekilde:

17 Nisan Cuma:

Galatasaray Çağdaş Faktoring–Basket Landes/Casademont Zaragoza

Fenerbahçe Opet–Spar Girona/ Umana Reyer Venezia

Üçüncülük ve final karşılaşmaları 19 Nisan Pazar günü oynanacak.

Çimsa ÇBK Mersin, Kadınlar Avrupa Kupası'nda finalde

Çimsa ÇBK Mersin, bu sezon Kadınlar Avrupa Kupası'nda finale çıkma başarısı gösterdi.

Mersin temsilcisi, organizasyonun yarı finalinde Fransa'nın BLMA takımını 70-68 ve 86-60'lık skorlarla yenerek finale yükselmeyi başardı. Çimsa ÇBK Mersin, finalde Yunanistan ekibi Athinaikos Qualco ile karşılaşacak.

Çimsa ÇBK Mersin, eşleşmenin ilk maçında 2 Nisan Perşembe günü TSİ 20.30'da Athinaikos Qualco'ya konuk olacak. Finalin rövanş karşılaşması ise 9 Nisan Perşembe günü saat 20.00'de Çimsa ÇBK Mersin'in ev sahipliğinde oynanacak.

Trabzonspor’un zirveyle farkı 1 puana indirme şansı

Trendyol Süper Lig'in 27. haftası sonunda 60 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde geçen sezon sonundaki puanından daha fazlasını topladı

24.03.2026 11:28:00
AA
Trabzonspor’un zirveyle farkı 1 puana indirme şansı
Trabzonspor’un zirveyle farkı 1 puana indirme şansı
Trendyol Süper Lig'in 27. haftası sonunda 60 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde geçen sezon sonundaki puanından daha fazlasını topladı.

Geçen sezon 36 maç sonunda 13 galibiyet, 12 beraberlik, 11 mağlubiyet elde ederek 51 puanla ligi 7. sırada tamamlayan bordo-mavililer, bu sezon daha başarılı bir grafik gösteriyor.

Karadeniz ekibi, 27 hafta sonunda 18 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyet ile 60 puan elde ederek Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gerisinde üçüncü sırada zirve yarışını sürdürüyor. Bordo-mavililer, geçen sezon lig sonundan 9 puan daha fazla toplamayı başardı.

Şampiyonluk sonrası en iyi dönem



Trabzonspor, şampiyonluk yaşadığı 2021-2022 sezonundan sonra en iyi dönemini geçiriyor.

Şampiyonluk yaşadığı sezonun 27. haftasını 66 puanla lider kapatan Karadeniz ekibi, sonraki sezonlarda bu istatistiğin uzağında kaldı. Bordo-mavililer, 2022-2023 sezonunda 44 puanla 6'ncı, 2023-2024'te 46 puanla 3'üncü sırada yer alırken, 2024-2025 sezonunun aynı döneminde ise 36 puanla 10. sırada yer bulabildi.

Karadeniz ekibi, bu sezon da 27. hafta sonunda 60 puanla 3. sırada yer alarak, son 4 sezon içindeki en iyi dönemini geride bıraktı.

Zirveyle farkı 1 puana indirme şansı



Trabzonspor, 4 Nisan Cumartesi günü ağırlayacağı lider Galatasaray'ı mağlup etmesi halinde rakibiyle arasındaki puan farkını 1'e indirecek.

Bir maç eksiği bulunan sarı-kırmızılı takım karşısında şampiyonluk yolunda çok önemli bir karşılaşmaya çıkacak Karadeniz ekibi, 2021-2022 sezonunda şampiyon olduğu dönemin ardından ilk kez böyle bir fırsat yakaladı.

Aynı puana sahip olduğu Fenerbahçe'nin averajla gerisinde üçüncü sırada haftaya girecek Karadeniz ekibi, Galatasaray ile oynayacağı karşılaşmaya odaklanacak.

Süper Lig yolunda Erzurumspor FK bir adım önde

Trendyol 1. Lig'de 32. hafta heyecanının geride kaldığı 2025-2026 sezonunda lider Erzurumspor FK, son 6 haftaya üçüncü sıradaki Esenler Erokspor'un 6 puan önünde, Süper Lig yolunda avantajlı girdi

24.03.2026 11:09:00
AA
Süper Lig yolunda Erzurumspor FK bir adım önde
Süper Lig yolunda Erzurumspor FK bir adım önde
Trendyol 1. Lig'de 32. hafta heyecanının geride kaldığı 2025-2026 sezonunda lider Erzurumspor FK, son 6 haftaya üçüncü sıradaki Esenler Erokspor'un 6 puan önünde, Süper Lig yolunda avantajlı girdi.

İlk 2 takımın doğrudan Süper Lig'e yükseleceği 1. Lig'de, bu iki ekibi takip eden 5 takım, bir üst kulvardaki 3. ekip olabilmek için play-off mücadelesine çıkacak. Play-off'ta ligi 3. sırada bitirecek ekip doğrudan play-off finaline yükselecek. Bu takımı takip eden 4 takım ise diğer finalist olmak için birbirleriyle karşılaşacak.

Ligin son 4 sırasında yer alacak ekipler ise TFF 2. Lig'e düşecek.

Son 6 hafta öncesinde en avantajlı ekip Erzurumspor FK

Dün takipçilerinden Esenler Erokspor'u deplasmanda 2-0 yenerek puanını 69'a çıkaran teknik direktör Serkan Özbalta yönetimindeki Erzurumspor FK, ikinci Amed Sportif Faaliyetler'in 2, üçüncü Esenler Erokspor'un 6 ve son 7 maçını kayıpsız geçen dördüncü Arca Çorum'un 7 puan önünde yer alıyor.

Amed Sportif Faaliyetler ile Esenler Erokspor'un karşı karşıya geleceği son 6 haftaya Erzurumspor FK, Süper Lig yolunda avantajlı giriyor. Erzurumspor FK, olası puan eşitliklerinde ikili averajdan dolayı Amed Sportif Faaliyetler ve Esenler Erokspor'u geride bırakacak.

İlk 4'teki takımlardan Amed Sportif Faaliyetler ile Esenler Erokspor 34. haftada, Erzurumspor FK ile Arca Çorum FK ise son haftada karşılaşacak.

Doğrudan Süper Lig'e yükselme şansı daha yüksek olan 4 takımın kalan maç programları şöyle:

Erzurumspor FK (69): Alagöz Holding Iğdır FK, İstanbulspor (D), Boluspor, Sipay Bodrum FK (D), Bandırmaspor, Arca Çorum FK (D)

Amed Sportif Faaliyetler (67): Boluspor, Esenler Erokspor (D), Eminevim Ümraniyespor, Bandırmaspor (D), Sipay Bodrum FK, Alagöz Holding Iğdır FK (D)

Esenler Erokspor (63): Özbelsan Sivasspor (D), Amed Sportif Faaliyetler, Sakaryaspor (D), Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü, SMS Grup Sarıyer (D), Atko Grup Pendikspor

Arca Çorum FK (62): Bandırmaspor, Sipay Bodrum FK, Atko Grup Pendikspor (D), Özbelsan Sivasspor, Sakaryaspor (D), Erzurumspor FK

Play-off hattı

Üçüncü sıradaki ekibin doğrudan play-off finaline yükseleceği 1. Lig'de 62 puanlı Arca Çorum FK, 57 puana sahip Sipay Bodrum FK, 54 puanlı Atko Grup Pendikspor ve 48 puanlı Bandırmaspor, play-off barajında yer alıyor.

Ligde 47'şer puanlı Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü ile Özbelsan Sivasspor ve 45 puanlı Alagöz Holding Iğdır FK de play-off hattındaki takımların hata yapmasını bekliyor.

Düşme hattı

Son 2 sırada yer alan Adana Demirspor ve Hatayspor'un düşmesinin kesinleştiği ligde 32 puanlı Sakaryaspor ile 35 puanlı Serikspor, küme düşme hattında yer alıyor. Bu 2 ekibin dezavantajlı girdiği son 6 hafta öncesinde 39'ar puanlı İstanbulspor, SMS Grup Sarıyer ve Eminevim Ümraniyespor da küme düşme hattının hemen üzerinde bulunuyor.

Milli maç arası

Lige verilecek aranın ardından 1. Lig'de heyecan, 3 Nisan Cuma günkü maçlarla başlayacak.

Ligde 34. hafta mücadeleleri ise 7-9 Nisan'da hafta içinde oynanacak.

93 yaşında maraton koştu


 
İtalyan Antonio Rao, 22 Mart'ta yapılan Roma Maratonu'nu 93 yaşında tamamladı. Dünyanın marathon koşan en yaşlı kişisi olarak bilinen Hindistanlı Fauja Singh, 2011 yılında 100 yaşındayken Toronto Waterfront Maratonu'nu tamamlayarak bir maraton bitiren ilk asırlık çınar olmuştu.

24.03.2026 11:04:00
ÖNDER YILMAZ
93 yaşında maraton koştu
93 yaşında maraton koştu

İtalya'da koşu sporuyla ilgilenen herkes Antonio Rao'yu tanır. Dünyada da 90 yaş ve üzerinde olan az sayıdaki maratonculardan biri...
Sadece Roma Maratonu'nda yarışan Rao, kayıtlara göre ilk maratonunu 2009'da koşmuş... 76 yaşında... 4 saat 52 dakika 10 saniyede bitirmiş. 2011'de 5.32.15'te finiş çizgisini görmüş...
2012'de 5 saat 30 dikikada. 2016'da 83 yaşında 5 saat 16 dakika 54 saniyede bitirmiş. 2019'da yani 86 yaşında 5.43.50'de... 2023'te 90 yaşında 6.14.44'te tamamlamış yarışı... Geçen sene ise 6.44.17'de tamamlamış. Bu yıl 93 yaşında 7 saatin üstünde bitirdi. Net derecesi 7.09.20...  Kayıtlı 14 maratonu var.



Elbette 3 - 5 tane rakibi var. Japon, Koiçi Kitabatake geçen yıl 91 yaşında New York Maratonu'nu bitirdi. Onun da 14 maratonu var! Amerikalı Mike Fremont ise 90 ve 91 yaşlarında maraton ve yarı maraton dallarında birçok dünya rekoruna imza atmış.

Yaşlı ve hızlı olanlar

Bu yıl Roma Maratonu'nda dikkat çeken bir başka isim de Adriano Leidi idi. 85-89 yaş kategorisinde sadece o yarıştı ve yarışı 4 saat 58 dakika 27 saniyede tamamladı. Müthiş derece... Bu yıl Roma'da 80-84  yaş kategorisinde ise 6, 75-79 yaş kategorisinde ise 20 koşucu finiş çizgisini gördü.
Kadınlarda 80 yaş ve üstünde koşucu pek yok... Roma Maratonu'nda bu yıl 75-79 yaş kategorisinde 3 kadın yarışı bitirmeyi başardı.  Görüldüğü gibi maraton yani 42 kilometre 195 metre koşmak çok da zor değilmiş...

Elazığspor 59 yaşında

Nesine 2. Lig Beyaz Grup'ta play-off mücadelesi veren Elazığspor 59. yaşını kutluyor

24.03.2026 10:24:00
İhlas Haber Ajansı
Elazığspor 59 yaşında
Elazığspor 59 yaşında
Nesine 2. Lig Beyaz Grup'ta play-off mücadelesi veren Elazığspor 59. yaşını kutluyor.

Suat Taydaş, Fahri Sunguroğlu, Necdet Altınterim, Yılmaz Çorbacıoğlu, Talat Güler, Sedat Yıldız, Metin Kurtoğlu ve Mürşit Öztürk tarafından 23 Mart 1967 yılında kurulan Elazığspor'un dernek olarak tescili 24.03.1970 tarihinde yapıldı.



23 Mart 1967'de Merkez Gençlikspor, Güvenspor ve Harputspor kulüplerinin birleşmesiyle kurulan Elazığspor, 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig ve Süper Lig'de önemli başarılar elde etti. 59 yıllık tarihinde 2001-2002 sezonu ile 2011-2012 futbol sezonlarında 1. Lig'den şampiyon olarak Süper Lig'e yükselen Bordo-Beyazlılar, birçok kez de küme düşme üzüntüsü yaşadı.

Ambleminde ay-yıldız taşıyan nadir takımlardan olan Elazığspor, ülke futboluna ise sayısız yıldız kazandırdı. Zaman zaman kayyumlardan dönen, sahipsiz kalan ve kapanmanın eşiğinden dönen Elazığspor, şimdilerde ise Nesine 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele veriyor.

Elazığspor kulübünden yapılan paylaşımda; "Efsane Elazığspor'umuz 59 Yaşında! 59 yıldır aynı arma altında, aynı sevda ile Nice zaferlerin, nice unutulmaz anların izinde yürüyen koca bir çınar. Elazığspor, sadece bir kulüp değil; bu şehrin kalbi. Nice şanlı yıllara koca çınar" ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe, sermaye tavanını 31 milyar 250 milyon liraya çıkardı

Fenerbahçe'nin sermaye artış başvurusu kabul edildi. Kulübün kayıtlı sermaye tavanı 31 milyar 250 milyon liraya yükseltildi

23.03.2026 22:16:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, sermaye tavanını 31 milyar 250 milyon liraya çıkardı
Fenerbahçe, sermaye tavanını 31 milyar 250 milyon liraya çıkardı
Fenerbahçe'nin sermaye artış başvurusu kabul edildi. Kulübün kayıtlı sermaye tavanı 31 milyar 250 milyon liraya yükseltildi.

Sarı-lacivertli kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada Yönetim Kurulu'nun esas sözleşme tadili kararı çerçevesinde mevcut 6 milyar 250 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanının, 31 milyar 250 milyon TL'ye çıkarılmasına karar verildiği bildirildi.



Söz konusu değişiklik için gerekli yasal izinlerin alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu ve ilgili bakanlığa başvuruda bulunulduğu, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın da başvuruyu onayladığı ifade edildi.

Aral Şimşir, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası play-off maçları için aday kadroya çağrılan Aral Şimşir, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı

23.03.2026 22:14:00
İhlas Haber Ajansı
Aral Şimşir, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı
Aral Şimşir, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı
A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası play-off maçları için aday kadroya çağrılan Aral Şimşir, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı.



Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamaya göre, "FC Midtjylland kulübünde forma giyen Aral Şimşir, son oynadığı karşılaşmada arka adalesinde yaşadığı sakatlık nedeniyle A Milli Takımımızın Dünya Kupası play-off maçlarının aday kadrosundan çıkarıldı. Müsabakanın ardından Danimarka'da yapılan tetkik ve muayene raporlarını inceleyen A Milli Takım sağlık heyeti, sakatlığın kamp sürecinde iyileşmeyeceğini belirledi. Teknik heyetin kararı ile futbolcunun tedavisini kulübünde sürdürmesi uygun bulundu" denildi.

Çorum FK, Uğur Uçar yönetiminde uçtu

Çorum FK, Teknik Direktör Uğur Uçar'ın göreve gelmesinin ardından Trendyol 1. Lig'de oynadığı 7 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

23.03.2026 13:12:00
İhlas Haber Ajansı
Çorum FK, Uğur Uçar yönetiminde uçtu
Çorum FK, Uğur Uçar yönetiminde uçtu
Çorum FK, Teknik Direktör Uğur Uçar'ın göreve gelmesinin ardından Trendyol 1. Lig'de oynadığı 7 maçtan da galibiyetle ayrıldı.



Trendyol 1. Lig'in 32. haftasında Çorum FK, dün oynanan müsabakada Iğdır FK'yi deplasmanda 2-0 skorla mağlup ederek galibiyet serisini 7'ye çıkardı.



Teknik Direktör Uğur Uçar'ın göreve gelmesinin ardından yenilgi almayan Çorum FK, deneyimli teknik adamla 7'de 7 yaptı. 62. puanla 4. sırada yer alan Çorum temcilcisi, sezonun kalan kısmını namağlup tamamlamak istiyor.

Çorum FK, lider Erzurumspor ile arasındaki puan farkını 7'ye, 2. sıradaki Amed Sportif Faaliyetler ile 5'e, 3. basamaktaki Esenler Erokspor'la da 1'e indirdi.

Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin

Londra'daki tarihi Wembley Stadyumu'nda oynanan dev finalde, Manchester City ikinci yarıda bulduğu gollerle zafere ulaştı

23.03.2026 10:56:00
Haber Merkezi
Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin
Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin
Londra'daki tarihi Wembley Stadyumu'nda oynanan dev finalde, Manchester City ikinci yarıda bulduğu gollerle zafere ulaştı.



Mücadelenin ilk 45 dakikası karşılıklı ataklarla geçmesine rağmen takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

Maçın kaderini değiştiren isim 21 yaşındaki genç yıldız Nico O'Reilly oldu.



60. Dakika: Arsenal kalecisi Kepa Arrizabalaga'nın hatasını değerlendiren O'Reilly, takımını 1-0 öne geçirdi.

64. Dakika: İlk golden sadece 4 dakika sonra bir kez daha ağları havalandıran genç oyuncu, skoru 2-0'a getirerek maçın fişini çekti.



Guardiola Tarih Yazdı:



Manchester City Menajeri Pep Guardiola, bu kupayı 5. kez kazanan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti. İspanyol çalıştırıcı ayrıca kariyerindeki 40. kupasını kaldırdı.

City'nin 9. Zaferi: Bu sonuçla Manchester City, İngiltere Lig Kupası'nı müzesine 9. kez götürdü. Turnuva tarihinde en çok şampiyon olan takım 10 kupa ile Liverpool.

Arsenal'in Hasreti Sürüyor: Son 4 finalini kaybeden Arsenal'in 1993 yılından bu yana devam eden 33 yıllık Lig Kupası hasreti bu sene de dinmedi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.