logo
06 EYLÜL 2026

Beşiktaş Fenerbahçe’yi böyle yendi

Beşiktaş derbide 1.66 xG üretip bunu 2.35 xGOT ile Fenerbahçe kalesine gönderip 2 gol atarken, Fenerbahçe ev sahibi olmasına rağmen 0.49 xG'de kaldı

06.09.2026 11:00:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş Fenerbahçe’yi böyle yendi
Beşiktaş Fenerbahçe’yi böyle yendi
Beşiktaş derbide 1.66 xG üretip bunu 2.35 xGOT ile Fenerbahçe kalesine gönderip 2 gol atarken, Fenerbahçe ev sahibi olmasına rağmen 0.49 xG'de kaldı... Üretilen xGOT'ta bile ancak 0.82'yi görebildi. İki takım arasındaki, özellikle ön taraftaki kalite farkı sadece bu istatistiklerle bile ortaya dökülmüş oldu.






Sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'a teslim oldu... Derbinin kaderini belirleyen ise konuk siyah-beyazlıların ön taraftaki kalitesi oldu.






Beşiktaş, ürettiği 1.66 xG (Gol Beklentisi) ve yarattığı 4 büyük şans ile Fenerbahçe'nin (0.49 xG / 1 büyük şans) çok önünde bir tehdit seviyesine ulaştı. Beşiktaş çektiği 14 şutun 9'unu ceza sahası içinden bulurken, Fenerbahçe 9 şutun 6'sını ceza sahası dışından attı. Beşiktaş rakibini en tehlikeli bölgede delmeyi başardı, kalitesini ortaya koydu.






Şutların kale ağlarıyla buluşma ihtimalini gösteren xGOT verisinde Beşiktaş 2.35 rakamına ulaştı. Fenerbahçe evinde sadece 0.82'de kaldı. Bu bile başlı başına Beşiktaşlı oyuncuların vuruş kalitesinin ve bitiriciliğinin maça damga vurduğunu gösteriyor.






Beşiktaş, rakip ceza sahasında 27 kez topla buluştu. Fenerbahçe sadece 13'te kaldı. Rakip ceza sahasındaki pas başarısında da 87/127 (%69) ile ezeki rakibi Fenerbahçe'nin (%58) belirgin şekilde önündeydi. Fenerbahçe %9 (1/11) gibi çok düşük bir orta isabetinde kalırken, Beşiktaş %29 (4/14) isabet sağlayarak kanat organizasyonlarından bile bir şekilde sonuç çıkardı.






Beşiktaş topa sahip olma yarışına girmek yerine rakip ceza sahasını işgal etmeye dayalı bir plan uyguladı. Daha fazla net fırsat üreterek kalitesiyle ceza sahası içindeki fiziksel ve teknik üstünlüğünü skor tabelasına yansıtarak galibiyeti aldı.

Galatasaray'a transferin son gününde ilginç teklif

Alın size 'fırsat' transferi diye önerilen Obed Vargas için Galatasaray'ın 8-10 saatini çaldılar

06.09.2026 11:13:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a transferin son gününde ilginç teklif
Galatasaray'a transferin son gününde ilginç teklif
Alın size 'fırsat' transferi diye önerilen Obed Vargas için Galatasaray'ın 8-10 saatini çaldılar. Önce 'kiralama bedeli yok' dediler, sonra 'para' istediler. Sonra 'satın alma bedeli isteğe bağlı' dediler, sonra şarta bağlamaya çalıştılar. Galatasaray ile Atletico Madrid arasında yaşanan bu kaos ortamı, Meksikalının Parçalı'yı giymesini engelledi.






Galatasaray, transferin son günü enteresan bir transfer süreci yaşadı... Şampiyonlar Ligi için UEFA'ya kadro bildiren sarı-kırmızılılara Atletico Madrid'den Obed Vargas önerisi geldi. Hem Torreira'yı hem de Gabriel Sara'yı yedekleyebilecek bir oyuncu olabileceği menajerler tarafından anlatıldı. 






Okan Buruk, "Hiçbir şarta bağlı değilse" diyerek onay verdi. 3 Eylül akşam saatlerinden 4 Eylül öğlen saatlerine kadar Obed'in durumu tartışıldı. Önce "Tamam, şart yok" diyen Atletico, hem bedelsiz kiralamaya hem de zorunlu satın alma olmayan teklife "evet" dedi. Galatasaray, Meksikalı oyuncunun sadece maaşını ödeyecekti. 






Ancak ilerleyen saatlerde Atletico, küçük de olsa bir kiralama bedeli istemeye başladı. Sonra sözleşmesine şarta bağlı zorunlu satın alma bedeli koydurmak isteyince operasyon durdu. Zaten "fırsat" diye alınması düşünülen, sadece "yedekleme" amaçlı istenen Obed'in transfer hikayesi de 8-10 saatlik bir görüşme maratonunun sonunda nihayete erdi.






MARCA'nın haberine göre; La Liga'da Getafe, Sevilla, Alavés, Valencia ve Elche gibi ekiplerin de ilgilendiği Obed Vargas, kulüplerin harcama bütçelerini aşamaması nedeniyle İspanya içinde kiralanamadı.






Geçtiğimiz sezon Atletico Madrid formasıyla 13 maça çıkan ve milli takım performansıyla dikkat çeken Meksikalının ülkesine dönme ihtimali üzerinde yüksek sesle konuşmalar başladı.

Fenerbahçe Talısca'yı mumla aradı

'Halamın bıyıkları olsa...' diye başlayan bir atasözü vardır; bir de 'Atı alan Üsküdar’ı geçti' diye

06.09.2026 11:07:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Talısca'yı mumla aradı
Fenerbahçe Talısca'yı mumla aradı
'Halamın bıyıkları olsa...' diye başlayan bir atasözü vardır; bir de 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' diye... Fenerbahçe, Talisca'yı Al-Jazira'ya hediye etti, sonra da İrfan Can Kahveci ile Beşiktaş derbisini kazanmak istedi. İstatistiklere bakarsak; Talisca olsa bu gece uzaktan bir şut çıkarabilir, ceza sahası içinde Nübel'i avlayabilirdi. En kötü, hava toplarını alır ve takımı ön tarafta tutardı.






Fenerbahçe, bu akşam kaybettiği Beşiktaş derbisinden sadece 2-3 gün önce Talisca'yı gönderdi... Son 1.5 sezondur Fenerbahçe'nin en fazla gol atan oyuncusu, 18 yıl sonra sarı-lacivertlilere Şampiyonlar Ligi'ni getiren Sambacı, üzerine para da verilerek zorla, ite kaka BAE'nin Al-Jazira takımına gönderildi.






Asensio da olmadığı için Fenerbahçe bu akşam Beşiktaş karşısına İrfan Can Kahveci'yi 10 numara oynatarak çıktı... Bir yanda İrfan Can'ın verimliliği diğer yanda ise Talisca'nın iş bitiriciliği teraziye konduğunda sarı-lacivertli taraftarların ve futbolseverlerin aklına o soruyu getirdi: Gitmesi gereken gerçekten Talisca mıydı?






İrfan Can, oyunda kaldığı süre boyunca hücum hattında beklenen üretkenliğin çok uzağında kaldı. Topla 22 kez buluşmasına rağmen 9 top kaybı yaşadı ve %71 pas isabetinde kaldı. 3. bölgede kilit pas veremedi, şut çekemedi ve girdiği 2 ikili mücadelenin hiçbirini kazanamadı. İlk yarıdaki pasif görüntüsü sonrası teknik heyet tarafından 45. dakikada kenara alındı.






Fenerbahçe derbide 14 şut atmasına rağmen xG verimliliğini skora yansıtamadı. Beşiktaş'ın katı ve derindeki savunma bloğuna karşı Talisca'nın uzaktan şutları ve duran top tehdidi (bu sezon haritasında 9 ceza sahası dışı şutu ve serbest vuruş golü var) bu kapalılığı kırabilirdi.






Fenerbahçe maçı 4 büyük şans üreterek tamamladı ancak bunları skora dönüştürmekte zorlandı. Sezonda ceza sahası içinden 17 şut çıkarıp 3.65 xG yakalayan Talisca gibi bir "ceza sahası içi avcısı" 10 numara, yakalanan bu net fırsatları skora çevirirdi.






İrfan Can'ın ilk yarıda ikili mücadele kazanamaması orta saha direncini Beşiktaş'a kaptırdı. Talisca ise maç başına ortalama 3 hava topu alabilen ve fiziki temaslarda ayakta kalan yapısıyla hücum geçişlerinde Fenerbahçe'nin istasyonu olurdu.

Galatasaray transferin kralını son anda kaçırdı

Bu sezon transfer döneminde iddiasını ortaya koyan Galatasaray, her ne kadar Camavinga ismi ortaya atılsa da çok daha büyük oynadı... PSG'de ikinci rolde kalan Warren Zaïre-Emery için PSG'nin kapısını çaldı. Fransızları belki de ikna edecekti ancak genç oyuncunun Paris sevgisini aşamadı

05.09.2026 15:45:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray transferin kralını son anda kaçırdı
Galatasaray transferin kralını son anda kaçırdı
Galatasaray bu transfer döneminde hep zirveyi zorladı… Rafael Leão alındı. PSG'nin Rusya'daki durum nedeniyle çıkarmak konusunda risk almadığı Batrakov'u getirdi. Türk millî takımının 9 numarasını alan Deniz Gül'ü indirdi.






Bunun yanında Martinelli'yi kovaladı. Camavinga için Real Madrid ile görüştü. Van Dijk'ı zorladı. Osimhen'in varlığına rağmen Balogun'la bile dirsek teması kuruldu. Ancak transfer dönemi bittikten sonra Galatasaray'ın herkesin gözünün önünde olan ancak kimsenin göremediği bir operasyon için PSG ile görüştüğü ortaya çıktı. Sarı-kırmızılıların PSG ile Warren Zaïre-Emery'nin transferi için bir dizi görüşme yaptığı ancak hiç resmi teklif sunmadığı ortaya çıktı.






Fransız ekibiyle orta yol arandığı dönemde Zaïre-Emery için Galatasaray'ın oyuncu ve menajeriyle de görüştüğü belirtildi. Hatta Okan Buruk'un Zaïre-Emery ile FaceTime'da görüştüğü ancak genç oyuncunun oldukça kibar bir şekilde Buruk'u reddettiği bildirildi.






Menajerinin ise Zaïre-Emery'nin, özellikle ekonomik olarak büyük kazançlar elde edecek olmasına rağmen Avrupa'nın 5 büyük ligi değil, 5 büyük ligin sadece zirvesinde yer alan bir takım için PSG'yi bırakabileceğini söylediği aktarıldı.

Zaten L'Équipe'e konuşan Zaïre-Emery'nin en yakınındaki isimlerden birisi, "Hayır, şimdilik değil. Warren, Paris'i o kadar çok seviyor ki ayrılmayı aklından bile geçirmiyor." dedi.

Kapı gösterilen Sara, biletini kesenleri utandırıyor


 
Transfer döneminin başında Gabriel Sara'nın satılması bekleniyordu. Hatta ondan gelecek para, orta saha transferinde kullanılacaktı. Sambacının şu ana kadar Süper Lig'de boşu yok!
 

05.09.2026 14:15:00
Haber Merkezi
 
Kapı gösterilen Sara, biletini kesenleri utandırıyor
Kapı gösterilen Sara, biletini kesenleri utandırıyor

Galatasaray 2024 yazında İngiliz kulübü Norwich City'ye18 milyon Euro ödeyerek Gabriel Sara'yı kadrosuna katmıştı. Brezilyalı futbolcuyla 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. Açık konuşmak gerekirse 27 yaşındaki oyuncunun skor katkısı hiçbir zaman İngiltere'deki gibi olmadı. Ta ki bu sezona kadar...







Tabelaya dokunuyor

Süper Lig'de 4 hafta geride kalırken sambacı her hafta tabelaya imzasını attı:
Çorum FK (2-2): 1 asist
Erzurumspor (4-0): 1 asist
Göztepe (3-2): 1 gol
Başakşehir (3-2): 1 gol
Galatasaray geçen kış döneminden beri merkez orta sahaya yıldız bir isim arıyordu.







Gelen teklifler tatmin etmedi

Hatta yapılan planlamada Gabriel Sara'nın satışı ve ondan gelecek paranın orta saha transferinde kullanılması vardı... İngiltere'den bazı sözlü teklifler geldi. Ancak bunların hiçbiri, yönetimin beklediği seviyede değildi. Sonuç olarak Sara kaldı. Ve şu ana kadar harika bir performans sergiliyor.

Kazımcan Karataş Galatasaray'da niye kaldı?

Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi listesine eklenmeyen Kazımcan Karataş'ın ayrılması bekleniyordu

05.09.2026 13:43:00
Haber Merkezi
 
Kazımcan Karataş Galatasaray'da niye kaldı?
Kazımcan Karataş Galatasaray'da niye kaldı?
Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi listesine eklenmeyen Kazımcan Karataş'ın ayrılması bekleniyordu. Ancak Okan Buruk kalmasını istedi. Elbette bunun bir sebebi var...






Başakşehir ve Göztepe'nin girişimlerine rağmen Kazımcan Karataş kadroda tutuldu. 23 yaşındaki sol bek, Şampiyonlar Ligi listesine de eklenmemişti. Geride kalan süreçte oyuncuya yapılan teklifler geri çevrildi. Bunun arkasında ise Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk bulunuyordu.






LİGDE VE KUPADA

Şu anda Sarı-Kırmızılı ekibin sol bek rotasyonunda 3 isim var:

Ismail Jakobs
Eren Elmalı
Kazımcan Karataş







İlk tercih her zaman Jakobs olacak. Ancak Senegalli futbolcunun sakatlık riski sebebiyle dengeler değişti. Süper Lig ve Türkiye Kupası'ndaki bazı karşılaşmalarda dinlendirilmesi bekleniyor.






SÖZLEŞME KONUSU

Kazımcan Karataş bu durumlarda ya 11'de yer alacak ya da Eren Elmalı'nın yedeği olacak. Bu arada 23 yaşındaki futbolcunun Galatasaray'daki sözleşmesi 30 Haziran 2027'te bitiyor. Yani kontratının son senesine girdi. Eğer herhangi bir hamle yapılmazsa 1.82 boyundaki oyuncu, 2027 yazında boşa çıkacak. Şu ana kadar kulüp ve futbolcu arasında konuyla ilgili bir görüşme yapılmadı.

Beşiktaş'ın Bidon transferi neden olmadı?

Beşiktaş, 30 milyon Euro'luk Breno Bidon'a 12+6 milyon Euro'luk teklif yaptı... Zaten olmayacağı belliydi ancak olmamasıyla ilgili enteresan bir iddia da ortaya atıldı. Görüşmeleri Nübel, Trossard ve Vlahovic'i bitiren iş bitirici Eduard Graf değil de bu kez Önder Özen takip etti.
 

05.09.2026 13:17:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın Bidon transferi neden olmadı?
Beşiktaş'ın Bidon transferi neden olmadı?
İtalya'da yılın en kötü oyuncusuna verilen "Altın Bidon" ödülü vardır... Oyuncusunu Beşiktaş'ın istediğini iddia edip Corinthians'ın masasına götüren menajer, bu yaz transferinde bu ödülün sahibi olabilir.






Breno Bidon için 30 milyon Euro isteyen Corinthians'ın masasına Beşiktaş herhangi bir resmi teklif koymadı… Ancak "12 milyon Euro veririz, 6 milyon Euro da sonra öderiz, işinize gelirse" şeklinde bir ön teklif sundu.






Bu teklifi Corinthians'a kabul ettiremeyeceğini anlayan Bidon'un menajeri ise düne kadar "gelsin" diye yırtındığı oyuncusunun rakamlarda anlaşılamayınca "Beşiktaş'a gitmesini istemedim" açıklamasını yaptı.






Bunun yanı sıra transferin gerçekleşmemesindeki tek etken bonservis pazarlıkları olmadı. Temsilciler; Beşiktaş'ın teknik heyeti ve sportif direktörüyle yeterli temas kurulamadığını, sunulan sportif projenin Breno Bidon'un Brezilya Milli Takımı'na yükselme hedefiyle örtüşmediğini öne sürdü.






İddia o ki bu transferin olmamasının bir başka nedeni ise görüşmelerin Trossard, Nübel ve Vlahovic gibi isimleri bitiren Eduard Graf tarafından değil de Önder Özen tarafından yürütülmüş olmasıydı.

Salah Trabzonspor'a ne zaman dönecek?

Kızları Meca ve Kayan'dan sonra oğlu Lil'i kucağına alan Mohamed Salah, İngiltere'de doğum yapan eşinin yanında... Mısırlı futbolcunun pazar akşamı oynanacak Gençlerbirliği maçında takımla beraber olup olmayacağı merak konusu.

05.09.2026 13:16:00
Haber Merkezi
 
Salah Trabzonspor'a ne zaman dönecek?
Salah Trabzonspor'a ne zaman dönecek?
Mohamed Salah üçüncü kez baba oldu... Yeni doğan oğluna Mısırlılara göre "tuhaf" olan "Lil" ismini koydu. Bebeğini görmek için de İngiltere'de yaşamaya devam eden eşinin yanına uçtu. Teknik direktörü olmadığı için sahaya Hüseyin Çimşir'le çıkacak olan Trabzonspor'un sahasında konuk edeceği Gençlerbirliği maçında Salah'ın olup olmayacağı ise henüz belli değil.






Salah'ın oğluna verdiği "Lil" isminin Arapça kelime karşılığı "Gece" olarak tercüme edilebilir.

Mısır Milli Takımı'nın da kaptanlığını yürüten Salah'ın kız kardeşi Rabab Salah, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yeni doğan bebeğin adını Lil olarak doğruladı. Meca ve Kayan adında iki kızı bulunan Mısırlı yıldızın oğluna "Lil" ismini vermesi ise Mısır'da sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Mısırlı futbolseverler bu ismi oldukça şaşırtıcı buldu.






Süper Lig'e ilk 3 haftada topladığı 4 puanla başlayan ve Avrupa kupalarına veda ederek moral bozukluğu yaşayan Bordo-Mavili ekipte gözler Gençlerbirliği maçına çevrildi. Teknik direktör ayrılığı sonrası sahaya Hüseyin Çimşir yönetiminde çıkmaya hazırlanan Trabzonspor'da, İngiltere'de eşinin yanında bulunan Mohamed Salah'ın kritik mücadele öncesi takıma katılıp katılmayacağı önümüzdeki saatlerde netlik kazanacak.






Berke Özer'in yükselişi sürüyor

Lille Teknik Direktörü Davide Ancelotti, 1-0 kazanılan Toulouse deplasmanını Berke Özer'e yazdı! Berke sayesinde 3 puan aldıklarını söyledi

04.09.2026 20:24:00
Haber Merkezi
 
Berke Özer'in yükselişi sürüyor
Berke Özer'in yükselişi sürüyor
Fransız ekibi Lille, Toulouse deplasmanında çok kötü bir görüntü sergilemişti. Toulouse birçok gol fırsatı buldu. Ancak bunların tamamını Berke Özer engelledi. Teknik Direktör Davide Ancelotti de 26 yaşındaki eldivene övgüler yağdırdı. 3 puanı direkt olarak ona yazdı.

MAÇIN ÖZETİ BU

İtalyan çalıştırıcı, "Açık konuşmak gerekirse Berke Özer'in performansı sayesinde kazandık. Bütün maçın özeti bu... İstediğimiz görüntüyü kesinlikle veremedik. Beklediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Ama futbol bazen böyledir. Berke şu anda forma rekabeti içinde. Fakat herkesin güvenini kazanmış durumda... O üst düzey bir kaleci ve rekabet onun için önemli" dedi.






EDERSON YERİNE

Fenerbahçe, Ederson'un ayrılması halinde eski oyuncuları Berke'yi geri döndürecekti. Ancak sambacı kaldı. Berke, Fransa'daki iyi performansını sürdürüyor. İlerleyen dönemlerde Türkiye'ye dönüp dönmeyeceğini ise zaman gösterecek. Şu anda işler onun açısından iyi gidiyor.

Galatasaray'ın sol stoper planında zorunlu değişiklik

Galatasaray, Leipzig'den El Chadaille Bitshiabu'yu kiralayarak sol ayaklı stoper konusunu çözmüştü. Aslında ilk hedef PSG'den Beraldo'ydu. Ancak iki takım Şampiyonlar Ligi'nde eşleşti

04.09.2026 20:14:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın sol stoper planında zorunlu değişiklik
Galatasaray'ın sol stoper planında zorunlu değişiklik
Galatasaray'da uzun süre Abdülkerim Bardakcı dışında sol ayaklı bir stoper yoktu. Yönetim, transfer döneminin son virajında Leipzig Kulübü'nden El Chadaille Bitshiabu'yu kiraladı. Fransız futbolcu için 2 milyon euro kiralama bedeli ödendi. 21 yaşındaki savunmacının, 28 milyon euroluk satın alma opsiyonu da mevcut...

GÖRÜŞMELER İLERLEMİŞTİ

Aslında Galatasaray'ın solak stoperdeki önceliği PSG'den Beraldo'ydu... Fransız ekibiyle temasa da geçildi. Ve görüşmeler ilerlemişti. Ta ki Şampiyonlar Ligi kura çekimine kadar... İki kulüp, grup aşamasında rakip oldu. Sonrasında PSG, Brezilyalı futbolcuyu göndermekten vazgeçti.






KRİTERE UYUYORDU

22 yaşındaki savunmacı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç yabancı" kriterini de karşılıyordu. Sarı-Kırmızılılar, Beroldo işinin yatması sonrasında El Chadaille Bitshiabu'ya yoğunlaştı. 1.96 boyundaki savunmacı kısa süre içinde bitirildi. Şampiyonlar Ligi listesine de eklendi.

Beşiktaş’ın inadı inat!

Beşiktaş, CSKA Moskova forması giyen Matvey Kislyak için tekrar devreye girdi

04.09.2026 17:10:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’ın inadı inat!
Beşiktaş’ın inadı inat!
Beşiktaş, CSKA Moskova forması giyen Matvey Kislyak için tekrar devreye girdi. Rus ekibi ise fikrini değiştirmedi. 21 yaşındaki merkez orta saha, belki ilerleyen dönemlerde Türkiye'ye gelebilir.






Beşiktaş bundan kısa bir süre önce Matvey Kislyak için CSKA Moskova'ya 30 milyon euroluk (bonuslarla) bir teklif sunmuştu. Hatta Rus futbolcu da görüşmeleri doğrulamıştı. CSKA Yönetimi, o dönemde oyuncuyu satmayı düşünmediklerini Siyah-Beyazlılar'a iletti. Kartal'ın transferin son saatlerinde yeni bir teklif sunduğu belirtildi.






TÜRKİYE'NİN ÖNEMİ

Ancak CSKA'nın kararı değişmedi. Matvey Kislyak dosyası şu anda kapandı. Devre arasında veya 2027 yazında durum değişir mi bilinmiyor.







Galatasaray, Lokomotiv Moskova'dan Batrakov'u almıştı. Rus futbolcular açısından Türkiye, Avrupa pazarına açılma bakımından önemli...






CİDDİ POTANSİYELİ VAR

Matvey Kislyak, Rus futbolunun en önemli genç yetenekleri arasında gösteriliyor. 21 yaşındaki merkez orta sahanın CSKA Moskova ile 30 Haziran 2029 tarihine kadar sözleşmesi var. 1.80 boyundaki oyuncu, kulübün altyapısından çıktı. Rusya Milli Takımı'nın da parçalarından biri...
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.